James K. Wellman, Jr.

Mars Hill Bybelkerk (Rob Bell)

MARS HILL (ROB Bell) Tydlyn

1970 Rob Bell gebore in Ingham County, Michigan.

1992 Bell het gegradueer van Wheaton College, Wheaton, Illinois.

1995 Bell het van Fuller Theological en Seminary afgestudeer en 'n bediening by die Calvary-kerk in Grand Rapids, Michigan, begin onder Edward Ed Dobson

1999 Bell het Mars Hill Bybelkerk in Wyoming, Michigan gestig; binne 'n jaar het die kerk 'n winkelsentrum in Grandville, Michigan, gekoop vir een dollar. Die kerk sit 3,500 mense.

2001 Tienduisend mense het die drie Mars Hill Bybelkerkdienste bygewoon.

2001 Bell het die NOOMA-video-reeks geskep en het 'n nie-winsgewende rolprentmaatskappy genaamd flanel .

2005 Bell het sy eerste boek gepubliseer, Velvet Elvis: Die Christelike Geloof herhaling, gepubliseer deur Zondervan.

2006 Bell het sy Alles is geestelik praat toer, wat oor die hele Noord-Amerika uitverkoop is.

2007 Die tydskrif TheChurchReport.com geplaas Mars Hill Bybelkerk tiende op sy lys van "Die 50 mees invloedryke Christene in Amerika," soos gekies deur hul lesers en aanlyn besoekers.

2011 Bell is vernoem deur Time Magazine as een van die “2011 Time 100”, die jaarlikse lys van die tydskrif met die 100 invloedrykste mense ter wêreld.

2011 Bell's Liefdeswins: 'n Boek oor die Hemel, die Hel, en die lot van elke persoon wat ooit geleef het  het die New York Times bestseller lys.

2011 Bell het die Mars Hill Bybelkerk verlaat en besluit om na Kalifornië te beweeg om televisie-geleenthede na te streef om groter maniere te vind "om die evangelie dwingend te deel."

2011 Bell, met Carlton Cuse by tyd se 100-geleentheid, met hom saamgewerk om 'n TV-reeks aan ABC-televisie te verkoop. Die reeks is egter nie geloods nie.

2012 Bell het saam met Cuse gewerk op 'n "geestelik gebuig" praatskou wat kreatiewe maniere sal kommunikeer om na geloof en spiritualiteit te kyk.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Robert Holmes Bell Jr is gebore op August 23, 1970, in Ingham County, Michigan. Hy is die seun van Robert Holmes Bell, 'n federale regter genomineer deur Ronald Reagan, en Helen Bell. Rob Bell is opgevoed in 'n konserwatiewe Evangeliese Christelike huis in Okemos, Michigan saam met sy broer John en suster Ruth. Hy vertel dat “My ouers intellektueel streng was. Stel vrae, verken, moenie dinge op sigwaarde neem nie. Strek. Ek was nog altyd geïnteresseerd in die ding agter die ding ”(Hamilton 2008). Hoewel hy tydens sy jeug 'n reeks kerke bygewoon het, onthou Bell dat hy gefrustreerd daarmee was. Soos hy dit gestel het: 'Ek onthou dat ek gedink het:' Weet jy, as Jesus die man is wat daar staan, sê hy, dan moet dit baie oortuigender wees. ' Dit behoort 'n bietjie meer elektrisiteit te hê. Die knop moet baie meer na regs wees, weet jy? ' (Meacham 2011).

Bell het musikale en godsdienstige belangstellings gehad, wat hy ondersoek het terwyl hy hoër onderwys aan evangeliese instellings gevolg het. Hy het aan die Wheaton College, die ouerleer van sy ouers, gegaan, waar hy sielkunde studeer en sy vrou, Kristen, ontmoet het. Gedurende sy tyd in Wheaton het hy en verskeie vriende 'n indie-rockgroep, Ton Bundle, gestig wat plaaslike gewildheid behaal het. Bell behaal sy BA-graad aan die Wheaton College in 1992 en behaal 'n Master of Divinity aan die Fuller Theological Seminary in Pasadena, Kalifornië. Hy dien as jeugstudent by die Lake Avenue kerk en stig 'n tweede band, Big Fil, in 1995. Bell en sy vrou Kristen verhuis toe na Grand Rapids, Michigan. Bell is intern by Grand Rapids 'Calvary Church, onder mentorskap van dominee Ed Dobson. Bell berig dat hy toe 'n behoefte gehad het om sy eie kerk te stig: "Ek het gedink daar is 'n hele geslag mense wat honger het na Jesus, maar nie in staat is om met die kerke wat hulle ervaar het, te verbind nie." Hy onthou dat hy in 1998 'n beslissende oomblik gehad het op die groen futon in die slaapkamer op die boonste verdieping. Dit was: as niemand kom nie, is dit steeds 'n sukses. Omdat ons iets nuuts probeer het ”(Hamilton 2008).

In 1999 het Bell die Mars Hill Bybelkerk in Wyoming, Michigan, gestig. Op die eerste Sondag het Bell byna 1,000-mense verwelkom kerkdienste. Oor die volgende jaar en 'n half het Bell vinnig groter skares getrek wat meer as 10,000 bereik het. In 2000 het Mars Hill die Grandville Mall vir $ 1 gekoop. Hulle het 'n verhoog- en video skerms in die middel van die ankerwinkel gesit, dit met 3,500 stoele omring, die mure grys en die plafon swart geverf en aangepas wat Bell 'n "show" genoem het wat steeds groot skare vir meer as 'n dekade. Bell se prediking en die gesofistikeerdheid van die aanbiddingsgroep was die enjins van die groei van hierdie megakurch (Wellman 2012).

In Bell se 2005 boek, Velvet Elvis: Die Christelike Geloof herhalingBell het gesê dat die sukses van die kerk 'n persoonlike krisis geskep het; Hy moes die superpastor doodmaak. Wat hy bedoel het, was dat die Christelike geloof nie oor sukses was nie, maar om te verstaan ​​hoe die evangelie in die hier en nou in liefde en gemeenskap (Wellman 2012) geïnkarnereer is. Die kerk het leierskap vir vroue oopgemaak en sy missie uitgebrei na slagoffers van vigs en na lande in Afrika wat waterputte nodig het. Bell en sy familie het uiteindelik afgeneem, en hulle het in 'n Grand Rapids-ghetto in 2007 verhuis. Hierdie tydperk het in sy boek aangebreek, Jesus wil Christene red: 'n Manifes vir die Kerk in ballingskap, saam met Don Golden. Die boek het 'n "nuwe uittog" beskryf waarin God se volgelinge "die roep van die onderdrukte" gehoor het. Bell het die oorlog in Irak gekritiseer, en hy het bevraagteken hoe sommige kerke "20 miljoen op remodels bestee, terwyl 20 persent van die Grand Rapids-bevolking leef in armoede "(Bell 2008; Boyd 2007). Hierdie bevrydingstema het spanning in sy gemeente en ook in sy persoonlike lewe veroorsaak. In 2008 het hy na Ierland gegaan; Hy het teruggekom in 'n nuwe, gesonde sin van God se genade. Die Bell-gesin het uit die ghetto (Wellman 2012) uitgetrek.

Don Golden het die kerk verlaat, en Shane Hipps, 'n voormalige adverteer-uitvoerende beampte, het Menonite-predikant geword. Dit was Bell se medepresident. Gedurende hierdie tyd het Bell net die helfte van die tyd gepreek en sy nasionale en internasionale sprekende toere oor temas gehou, waaronder: "Alles is geestelik," "Die gode is nie kwaad nie" en "Druppels soos sterre: 'n Paar gedagtes oor kreatiwiteit en ly. "

In 2011 het Bell met HarperOne geteken vir sy mees omstrede bestverkopende boek, Liefdeswins: 'n Boek oor die Hemel, die Hel, en die lot van elke persoon wat ooit geleef het. Hy is ook vernoem na die tyd se 100 mees invloedryke persone in die wêreld. Op die banket vir hierdie toekenning, het Bell vriende geword met Carlton Cuse, wat later saam met Bell gespeel het om 'n TV-skou te verkoop aan ABC, wat nie geloods is nie. Bell het toe na Kalifornië gegaan en begin werk aan 'n ander projek met Cuse, "The Rob Bell Show," 'n geestelik gebuig, baster talk show. Hy het ook voortgegaan om te skryf, met pastore te konsulteer en soms te praat (Wellman 2012).

Die Mars Hill Bible Church het Kent Dobson (die seun van Ed Dobson) genooi om hul volgende leraar te word in September 2012. Mars Hill se bywoning het gedaal tot tussen 2,000 4,000 en 2007 XNUMX. Die skenking, wat in XNUMX sy hoogtepunt van byna ses miljoen dollar bereik het, het ook aansienlik gedaal. Die kerk gaan voort om 'n vorm van narratiewe teologie en 'n missie te beoefen wat die volgende betref: 'Die weg van Jesus in missionale gemeenskappe uitleef, die aankoms van sy koninkryk aankondig en werk aan meetbare verandering onder die onderdruktes.' Dit alles is baie bekend en is 'n produk van Bell se bediening. Kent Dobson was 'n vriend en protegé van Bell, en dit lyk asof hy 'n waarskynlike persoon is om Bell se nalatenskap by Mars Hill voort te sit.

Leerstellinge / oortuigings / RITUELE

Bell het sy bediening begin uit 'n konserwatiewe vorm van evangeliese Christendom. (Sien Bell se eerste preek, 2.7.1999). Te midde van sy vroeë sukses by Mars Hill het hy begin om die Joodse wortels van die Nuwe Testament (Bivin en Blizzard 1994) te bestudeer; die geskrifte van Dallas Willard (1998) oor die belangrikheid van dissipelskap; en Brian McClaren se 'N Nuwe soort Christen (2001). Bell het verskuif van 'n fokus op ewige redding tot die sentraliteit van Jesus se boodskap van die Koninkryk van God en die oortuiging dat dissipelskap die ervaring van God se nuwe skepping in die hier en nou was. Bell het vorme van narratiewe teologie ondersoek, en Bell het homself as 'n kunstenaar in die geloof gesien, vrae gevra en gedink en gedink eerder as om te probeer om leer en dogma in die geloof uit te werk.

Hierdie oorgang na narratiewe teologie het hom in vorme van kontemplatiewe gebed, geestelike praktyke en genesingsbedienings geskuif. Die sakramente van die doop en die nagmaal bly kritieke oriëntasies: die doop is mense wat 'n nuwe lewe in Christus nooi, en om brood te breek en wyn te drink as 'n aksie om te vier dat, soos Bell dikwels sou sê, die 'graf leeg is - Christus is opgestaan ​​het. ” Vir Bell het dit besef dat die dood oorwin is en die sonde vergewe word. 'N Nuwe skepping word vir alle mense ingestel, ongeag hul toestand (sien Bell se preek van 12.19.2011).

Bell het aangevoer dat dit wat regtig saak maak nie is wat jy glo nie, maar wat jy doen in dade van liefde, geregtigheid en medelye teenoor ander. Hierdie oriëntering tot die minste en die laaste is in dienste aan binne-stadse kinders gespeel (verskeie van Mars Hill-gesinne het verhuis na Grand Rapid ghetto) en in die verskaffing van direkte bediening aan diegene in groot nood, beide in Michigan en nasies van Afrika (Wellman 2012).

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Mars Hill pas by die definisie van die megakurch in die sin dat dit op meeste Sondae meer as 2,000-deelnemers het, en tog, relatief tot die meeste megakurches, dit teologies en organisatories
pas meer in die trant van die opkomende kerkbeweging. Soos reeds genoem, is Bell vroeg reeds beïnvloed deur McClaren se gedagtes en geskrifte. Bell het egter nooit by ander opkomende kerktipes, Tony Jones, Doug Pagitt of McClaren, aangesluit nie; Hy het inderdaad alle etikette geweier om sy filosofie te beskryf - 'n baie opkomende filosofie om na te volg - om etikette, rolle en beroepstitels te vermy. Sonder om sy kerk na vore te noem, was Mars Hill se leierskap hoogs egalitêr, en baie sou sê, ongeorganiseerd. Bell is gekritiseer oor die ondoeltreffendheid om in die behoeftes van sy gemeente te voorsien. Uiteindelik het die kerk eintlik ander begin huur om die kerkpersoneel te lei en die kerkinfrastruktuur te organiseer. Bell het hom toegewy aan die onderwysrol, en hy het vir 'n groot deel van sy amp by Mars Hill geen amp in die kerk gehad nie. Boonop het hy gepoog om die mag van die bediening in die hande van leke te plaas, en die kerk gedwing om meer missionaal en leekgerig te raak in sy filosofie. Bell wou hê dat die kerk die missie moes wees, en hy wou die kerk vermy as 'n plek waar mense bedien is; dit wil sê, hulle moet na Mars Hill kom om toegerus te word om op sending na ander te gaan. En vir Bell is elke beroep heilig. Soos hy sou sê: 'Hoekom orden ons nie almal nie !! Laat ons skoolonderwysers, loodgieters, sakelui orden, almal het 'n heilige taak. ” Soos hy graag wou sê, sou iemand hulle vra: 'Is u 'n Christen?' Hulle sou ja sê, en hy sou antwoord: 'Wel, dit is te laat, u is al voltyds bedien.' Hierdie vermyding van hiërargie en sentrale leierskap het dus voortgeduur in die Mars Hill-leierskap en organisatoriese DNA. Daar is geen senior pastoor soos in die meeste megakerkies aangetref word nie; daar is 'n span onderwysers wat aanbidding lei, en die uitnodiging tot lidmaatskap is meer 'n uitnodiging tot dissipelskap en leierskap as 'n posisie of 'n rol. Op hierdie manier pas Mars Hill by die numeriese definisie van 'n megakerk, maar in sy organisasiestyl die gees van die opkomende kerkbeweging.

Kwessies / UITDAGINGS

Vroeg in sy bediening by Mars Hill het Bell gestoot om vroue in staat te stel om posisies van leierskap te beklee en om te kan preek. Dit het 'n mate van kontroversie veroorsaak, maar dit is geslaag. In die daaropvolgende bespreking en debat het die kerk egter 1,000-lede (Wellman 2012) verloor.

'N Tweede kontroversie het ontstaan ​​rondom Bell se leierskap, met Don Golden, een wat die kerk verskuif na 'n kritiese beskouing van die oorlog in Irak. Hulle het 'n interpretasie van die Skrif aangebied, gebaseer op 'n teorie dat God die kerk na 'n "nuwe uittog" gebring het, weg van die ondersteuning van gewelddadige vorme van politieke mag en ryk, soos Egipte en Rome (Bell 2008). Dit het aangevoer dat die krag van die evangelie nie oor mag was nie, maar oor diens aan die magtelose, armes en gemarginaliseerde. Dit het 'n paar keer teruggekeer van die gemeente en het gelei tot 'n mate van aftrede in die lidmaatskap (Wellman 2012).

Die finale konflik het ontstaan ​​uit Bell se boek op liefde Wen. In hierdie boek het Bell die konvensionele evangeliese oortuiging bevraagteken wat in hierdie lewe nie na Christus gekom het nie, was bestem vir die hel. Hy het voorgestel dat die idee dat Jesus se bloed mense teen God se toorn beskerm, 'n verkeerde interpretasie van die evangelie was. Die goeie nuus van die evangelie word die beste geïllustreer deur die Verlore Seun, waarin die Vader in die verhaal die seun, wat hom verraai het, met ope arms en onvoorwaardelike aanvaarding terugverwelkom. Jesus en sy verhale is 'n voorbeeld van 'n God wat altyd die verlorenes verwelkom, en Bell het vermoed dat hierdie uitnodiging selfs nadoodse ondersoek kan wees. Baie konserwatiewe evangeliese leiers het hierdie oortuiging onbybels en ketters gevind (sien Chan 2011; Galli 2011; Taylor 2011 en DeYoung 2011).
Bell weer, sommige lede van die gemeente verloor, alhoewel, soos sommige oor is, ander aangetrokke was tot hierdie onderrig (Wellman 2012).

Rob Bell, sedert hy Mars Hill in Grand Rapids, Michigan verlaat het, het verskeie afsonderlike draaie geneem. Deels as gevolg van sy eie teologiese transformasies is hy uit sy voormalige evangeliese gemeenskap verban. En in die proses het hy wegbeweeg van 'n eksklusiewe Christelike identifikasie na die idee dat mense per definisie in 'n liminale toestand leef waarin "alles geestelik is." Bell het oor hierdie onderwerpe geskryf en maniere ondersoek om geestelik buite godsdienstige konvensionele grense te wees. Ongeag hierdie sienings, gebruik Bell steeds Bybelse verhale om hierdie groter verhaal te vertel van hoe mense vasgevang bly in vrae oor wat dit beteken om mens te wees. As dit na ’n Kaliforniese motief klink, sal dit niemand verbaas dat hy nou in Los Angeles woon en branderplankry nie (Gardner 2021). 

Verwysings

Rob Bell se eerste preek by Mars Hill Bybelkerk, Februarie 7, 1999. Toegang verkry vanaf http://www.box.com/shared/l15eieakxe op 13 Februarie 13, 2012.

Bell, Rob. 2005. Velvet Elvis: Die Christelike Geloof herhaling, Grand Rapids, MI: Zondervan.

Bell, Rob en Don Golden. 2008. Jesus wil Christene red: 'n Manifes vir die Kerk in ballingskap. Grand Rapids, MI: Zondervan, 2008.

Bell 's Parting Epistle na Mars Hill: "Grace + Peace," Desember 19, 2011. Toegang verkry vanaf http://sojo.net/blogs/2011/12/19/rob-bells-parting-epistle-mars-hill-grace-peace op 5 Januarie 2012.

Bivin, David en Roy Blizzard, Jr. 1994. Verstaan ​​die moeilike woorde van Jesus: Nuwe insigte vanuit 'n Hebreeuse perspektief Shippensburg, PA: Destiny Image Publishers.

Boyd, Gregory. 2007. Die mite van 'n Christelike nasie: Hoe die soeke na politieke mag die Christelike Kerk vernietig. Grand Rapids, MI: Zondervan.

Chan, Frankryk en Preston Sprinkel. 2011. Die hel wis: Wat God gesê het oor die ewigheid en die dinge wat ons gemaak het. Colorado Springs, CO: David C. Cook.

DeYoung, Kevin. 2011. "God is nog steeds Heilig en wat jy in die Sondagskool geleer het, is nog waar: 'n Oorsig van Liefdeswins deur Rob Bell." Maart 14, 2011. Toegang verkry vanaf http://thegospelcoalition.org/blogs/kevindeyoung/2011/03/14/rob-bell-love-wins-review/ op 30 November 2012.

Galli, Mark. 2011. God wen: hemel, hel, en waarom die goeie nuus is beter as liefde wen Carol Stream, IL: Tyndale House Publishers.

Gardner, David 2021. "'n Evangeliese ikoon vind redding in Wes-Hollywood." Los Angeles Magazine, Desember 8. Toegang verkry vanaf https://www.lamag.com/culturefiles/fallen-fundamentalist-rob-bell-venice-beach/ op 30 Januarie 2022.

Hamilton, Terri Finch. 2008. "Profiel: Mars Hill Bybelkerk Pastoor Rob Bell." 23 Maart 2008. Toegang verkry vanaf http://blog.mlive.com/grpress/2008/03/mars_hill_bible_church_pastor.html, op 30 April 2012.

McLaren, Brian. 2001. 'N Nuwe soort Christen: 'n Tale van twee vriende op 'n geestelike reis. San Francisco, CA :, Jossey-Bass.

Meacham, Jon. 2011. "Pastoor Rob Bell: Wat as die hel nie bestaan ​​nie." tyd. 14 April 2011. Toegang verkry vanaf http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,2065289,00.html#ixzz1tZ6LzQp9, op April 30, 2012.

Taylor, Justin. Blog post "Rob Bell: Universalist?" Toegang verkry vanaf http://thegospelcoalition.org/blogs/justintaylor/2011/02/26/rob-bell-universalist/ op 1 Maart 2012.

Wellman, James K. Jr. 2012. Rob Bell en 'n Nuwe Amerikaanse Christendom. Abingdon Press.

Willard, Dallas. 1998. Die Goddelike Sameswering: Herontdek ons ​​Versteekte Lewe in God. NY: HarperCollins Publishing.

Post Datum:
24 Januarie 2013

 

 

 

Deel