Bill Pitts

Lois Roden

LOIS RODEN TYLINE

1916 (1 Augustus): Lois Irene Scott is gebore in Stone County, Montana.

1937 (12 Februarie): Lois en Ben Roden trou.

1940: Lois en Ben Roden word lid van die Sewendedag Adventistekerk in Kilgore, Texas.

1945: Die Rodens het die Davidians 'Mount Carmel Center, naby Waco, Texas, besoek en deur hul plaaslike Sewendedag-Adventistekerk uitgesit.

1955: Ben Roden het Tak Davidian-leerstellings aangekondig .

1962: Die Rodens verhuis na die berg Karmel en vestig die tak Davidian-gemeenskap daar.

1977: Lois het 'n visie gehad dat die Heilige Gees vroulik is. Sy het tot sy dood mede-profeet van die Tak Davidians geword.

1978: Ben Roden sterf en Lois neem die volle leiding van die Tak Davidians aan.

1980: Lois publiseer 'n nuwe tydskrif, Shekinah, om haar standpunte te bevorder.

1983: Lois verloor gesag aan David Koresh wat meerderheidsteun onder die Tak Davidians verwerf.

1986 (10 November): Lois Roden is oorlede; sy is in Israel begrawe.

BIOGRAFIE

Lois Irene Scott [Image regs] is gebore in Stone County, Montana, Augustus 1, 1916. Sy het op Februarie 12, 1937, met Benjamin L. Roden getrou. hulle  het ses kinders gehad (George, Benjamin, Jr, John, Jane, Sammy en Rebekka) (Newport 2006: 117). Die Rodens het by 'n sewende-dag Adventiste kerk by Kilgore, Texas in 1940 aangesluit. Hulle was ten volle verbind tot die leerstellings van die Sewende-dag Adventiste profeet Ellen Harmon White (1826-1915) aangaande die naderende gebeure en terugkeer van Christus, sowel as die sewende-dag sabbat (Saterdag).

In 1945 het Lois en Ben Roden kontak gemaak met die Davidian Sewende-dag Adventiste (Newport 2006: 118), gelei deur hul profeet, Victor Houteff (1885-1955). Die Dawiders was in gemeenskap op eiendom genaamd Mount Carmel in Waco, Texas. Disfellowshipped deur hul Sewende-dag Adventiste kerk in Kilgore, Ben en Lois Roden aangeneem Davidian uitsig. Nadat Victor Houteff dood is, het Ben op die Karmelberg verskyn en aangekondig dat hy die nuwe Elia was. Met verwysing na Jesaja 11: 1, het hy ook die eis gestel dat God aan hom die nuwe naam van Christus geopenbaar het: "The Branch" (Sagaria 6: 12). Dit het die voorkoms in 1955 van 'n derde kenmerkende groep in hierdie lyn van duisendjarige Adventiste gemerk, die " Tak Davidians. ” Die Davidians het Ben se leierskap aanvanklik verwerp en aanvanklik die leierskap van Florence Houteff, Victor se vrou, aanvaar (Pitts 2009).

Ben se [Beeld aan die regterkant] hoop was om 'n fisiese Dawidiese duisendjarige koninkryk in Israel te vestig. Beide Ben en Lois het baie tyd deurgebring Israel gedurende die volgende paar jaar probeer om hierdie doel te bereik. Hulle het 'n vlieënier nedersetting by Amirim geskep, wat Lois gerig het. Maar die groep as geheel het nooit daarheen getrek nie (Doyle met Wessinger en Wittmer 2012: 199). Terwyl Ben stil was, was Lois gekenmerk as "buitengewoon dinamies en [die leier van] die groep vir 'n aantal jare" (Newport 2006: 115, 136).

Victor Houteff se weduwee, Florence, het die groot eskatologiese oomblik vir 22 April 1959 aangekondig en Davidians het by die nuwe Mount Carmel-eiendom oos van Waco bymekaargekom, wat sy gekoop het nadat sy die oorspronklike Mount Carmel-eiendom verkoop het. Die voorspelling het misluk. Die mislukking van Florence Houteff bied aan Ben Roden en Lois Roden 'n opening om die leiers van die Davidians te laat geld; die grootste deel van die klein oorblyfsel van Davidians wat op die berg Karmel oorgebly het, het die profetiese leierskap van Ben Roden in 1962 aanvaar. Die Rodens het tyd bestee om die beheer van die eiendom van die berg Karmel en die volle getrouheid van lede te verseker.

Aangesien Ben se gesondheid in 1977 agteruitgegaan het, het Lois Roden se belangrikste persoonlike godsdienservaring voorgekom. Gedurende die nag het sy 'n visioen gehad van 'n silwer glinsterende vroulike figuur (Lasovich 1981), wat sy as "die Heilige Gees van God" geïdentifiseer het (Bonokoski 1981). Haar visie oortuig die Tak Davidians dat sy die volgende profeet van die groep is.

RICHTINGEN / leerstellinge  

Lois Roden se mees blywende nalatenskap onder die Tak Davidians was haar leer dat die Heilige Gees vroulik is. In 1980 het sy gepubliseer 'n mimeografiese drievoudige studie getiteld Deur Sy Gees (Roden 1980). Die groep het 'n verrekeningspers gekry, en in Desember 1980 het sy begin Shekinah, [Image regs] 'n gereeld gepubliseerde tydskrif vir die verspreiding van haar onderrig (Roden and Doyle 1980-1983). Sy, saam met Clive Doyle as mede-redakteur en drukker, het koerante, gewilde tydskrifte en akademiese publikasies gesoek vir artikels wat die idees van die vroulike karakter van God en die ordinering van vroue ondersoek het. Sekere hoofsinnige Protestantse denominasies het vroue in die 1950's begin verorden, en baie meer denominasies het vroue begin as ministers in die 1970s. Intussen het feministiese geleerdes wat die vroeë Christelike kerke bestudeer, bewyse gevind vir geloof in die vroulike karakter van God en die bestaan ​​van vroulike geestelikes onder vroeë Christelike kerke.

Adventiste, Davidians en tak Davidians het nie die leierskap van vroue as nuut gevind nie, maar Lois Roden se geloof in die Heilige Gees as vrou was revolusionêr. Sy het hierdie proto-feministiese beklemtonings toegepas tydens haar leierskap van die Tak Davidians. Sy baseer haar begrip van die Drie-eenheid op die skrif en let op dat die teks van Genesis 1: 26-27 (King James Version) lui: 'Laat ons die mens na ons beeld maak na ons gelykenis ... So het God die mens geskape na sy beeld; na die beeld van God het Hy hom geskape; man en vrou het Hy hulle geskep. ” Sy het haar redenasie soos volg verduidelik:

Omdat Adam en Eva albei in die beelde van die Godheid gemaak is, het ek gesien dat Eva nie in die beeld van die Vader of die Seun gemaak is nie, maar na die beeld van 'n vroulike persoon van die Godheid. Dit het dus twee persone gehad wat gesê het: "Laat ons die mens in ons beeld maak, manlik en vroulik." Dit was die sleutel wat ek gekry het om te weet dat die vrou 'n simbool was op die aarde van die Heilige Gees in die hemel (Bryan 1980) .

Sy het woordstudies aangehaal ter ondersteuning van haar argument: die Hebreeuse woord vir gees, RUACH, is vroulik, en een woord vir God, elohim, is meervoud. Verder het sy 'n logiese analogie getrek uit 'n menslike familie (vader, moeder, seun) om haar siening van die vroulike teenwoordigheid in die Drie-eenheid te ondersteun. Roden se standpunte is gekritiseer, maar sy hou haar interpretasie vol. Sy het die Tak Davidians oortuig dat die Heilige Gees vroulik is, 'n siening wat oorlewende getroue Tak Davidians nog steeds huldig. Vir buitestaanders was dit die bekendste eis van Lois Roden. Sy het gesê dat haar leer nie deur feminisme gemotiveer is nie, maar eerder deur haar visie op die Heilige Gees en haar begrip van die Skrif (Lasovich 1981).

Lois Roden se ander hoofgedagte was haar verdediging van die gesag van vroue in posisies van godsdienstige leierskap in die Christelike tradisie. Die beweging vir vroueregte gedurende die 1960's en 1970's (die Second Wave feministiese beweging) was 'n fundamentele rewolusie in die Amerikaanse lewe. Die erkenning van leierskap deur vroue in kerke was kontroversieel: konserwatiewe denominasies het die verandering weerstaan ​​terwyl hoofkerke dit begin aanvaar het. Roden neem 'n bemiddelende standpunt in oor die kwessie en voer aan: 'Die man moet nie oorheers nie, en die vrou moet nie oorheers nie ... Die kerk moet 'n aktiewer rol speel om die gelykheid van die geslagte te bewerkstellig' (Halliburton 1980). Hierdie argument was nie net teoreties nie. Lois Roden se seun, George Roden (1938–1998), betwis haar leierskap van die Branch Davidians gedurende sy ma se ampstermyn. Sy het die argument nodig gehad om haar leierskap van die groep te regverdig.

Vir Lois Roden was hierdie twee idees, die vroulike aard van die Heilige Gees en die godsdienstige gesag van vroue, nou verwant. Haar visie in 1977 het haar gedagtes geopen om die vroulike kant van God te omhels. Sy het vroueleierskaprolle in godsdienstige organisasies gesien as 'n uitvloeisel om die Heilige Gees as vroulik te verstaan ​​(Halliburton 1980).

RITUELE / PRAKTYKE 

Ben Roden het die viering van die jaarlikse Joodse feeste van Pinkster en Tabernakels sowel as Pasga geïmplementeer, wat eskatologiese interpretasies gegee het (Newport 2006: 148-50). Die Tak Davidians beskou dit as veral heilige seisoene van die jaar wat hulle herinner aan hul oortuigings oor die komende Oordeel, wat die vernietiging van baie en die redding van ander sou aanskou. Onder Lois Roden se leiding het Paasfees steeds 'n belangrike teologiese funksie onder die Tak Davidians gedien (Doyle met Wessinger en Wittmer 2012: 88–91). Pasga was ook die geleentheid vir baie David Davidians wat elders woon om na Texas te reis om by die Mount Carmel-groep aan te sluit vir aanbidding en Bybelstudies (Haldeman 2007: 29, 93-94).

Die sentrale ritueel was wat die Tak Davidians die "Daily" genoem het. Volgens Newport (2006) was die Daily die naam gegee aan hul byeenkomste by 9: 00 AM en 3: 00 PM vir Bybelstudie en onderrig deur die Tak Davidian profeet . Lois het by die Daily die ongesuurde koekies en druiwesap as "Emblems" bygevoeg wat die liggaam en bloed van Christus (Wessinger 2013) verteenwoordig.

Terwyl die meeste kerke sentrums op 'n weeklikse byeenkoms vir aanbidding was, was die Tak Dawiders gewy aan die soek na waarheid uit die Bybel; daarom was gereelde byeenkomste vir onderrig die middelpunt van hul godsdienstige lewe. Sedert die dood van twee-en-twintig tak Davidians in die konflik met federale agente by Mount Carmel in 1993, het 'n verspreide oorblyfsel van Tak Davidians wat gereelde werksgeleenthede in die samelewing geneem het, hul praktyk moet verander. Hulle kan nie as 'n gemeenskap bymekaar kom vir daaglikse studie nie. Die tak Davidians wat in Waco oorbly, kom Saterdag bymekaar vir Bybelstudie.

LEIERSKAP

Sewende-dag Adventiste het 'n gevestigde tradisie gehad om Bybelse interpretasie deur moderne profete te aanvaar. Adventiste het begin met Martin Luther (1483-1546), 'n opvolger van Christelike leiers, waaronder John Knox (1513-1572), John Wesley (1703-1791), Alexander Campbell (1788-1866), William Miller (1782-1849) en Ellen White, wat as profete erken is omdat hulle nuwe lig werp om die geloof te verstaan. Die Tak Davidians het ook meer onlangse profete, Victor Houteff, Ben Roden, en nou Lois Roden ingesluit.

Profete in die Davidian-Tak-Davidiaanse afkoms het gewoonlik nie die leringe van hul voorgangers verwerp nie, maar eerder op hulle gebou en nuwe waarhede bygevoeg om Skrifspesialiste te verstaan. Houteff vergelyk hul taak om 'n boekrol uit te roei, wat nuwe insigte oor die geloof openbaar (Houteff 1930: 114). Vandaar dat hulle sleutelrol was om as onderwysers te dien wat die betekenis van skriftekste verlig het. Die profete is beskou as die "Gees van Profesie", en Tak Dawiders was gretig om nuwe leerstellings (Pitts 2014) te hoor.

Belangrik was ook die presedent van 'n vroueprofet deur Ellen White, wat erken is as die invloedrykste stem in die Sewendedag Adventisme. Lois Roden (1979a) het dikwels na 'suster White' verwys, en die tak Davidians het geen probleem gehad om die leiding van 'suster Roden' te volg nie. Terwyl Lois Roden die praktyke van vorige leiers aanvaar het, is dit ook diep beïnvloed deur die veranderende geslagsrolle in die Amerikaanse kultuur, en sy het twee nuwe progressiewe leerstellings bygevoeg, wat sterk argumente aangevoer het vir die vroulike karakter van God en vir vroulike godsdienstige leierskap.

Lois Roden het beide die leierskapstyl sowel as die leerstellings en praktyke van die Tak Davidians, wat sy verander het, geërf Om te voldoen aan die behoeftes van haar dag. Victor Houteff [Image regs] het die leierskapstyl gevestig onder die Davidians / Branch Davidians. Hy het die organisasie van die Algemene Vereniging van die Dawidiese Sewende-dag Adventiste in 'n konstitusie wat hy genoem het, uiteengesit Die Levitikus (Houteff 1943). Daarin word hy aangewys as die president; die ander uitvoerende beamptes (vise-president, tesourier en sekretaris) was familielede en een naaste medewerker wat slegs hul amp beklee het, solank hulle deur die president goedgekeur is. Na aanleiding van Houteff se leiding het Ben Roden ook 'n Lev vir die Algemene Vereniging van die Tak Davidian Sewende-dag Adventiste.

Gedurende die jare van Ben se leierskap van die Tak Davidians was Lois 'n baie aktiewe leier in eie reg. Vroue soos Bonnie Haldeman (die moeder van David Koresh) het met respek en liefde geskryf vir die werk van 'Suster Roden' (Haldeman 2007). Baie ander tak-Davidians getuig van haar inisiatief en geestelike leierskap in godsdienstige aangeleenthede tydens Ben se leierskap. Lois het die leierskap uitgeoefen om 'n tak-Davidiaanse gemeenskap in Israel te vestig. Haar lojaliteit aan die leer van haar man is opmerklik. Hy was van Joodse ontginning en wou nie net die nuwe koninkryk in Israel vestig nie, maar ook om daar begrawe te word. Sy het daardie wens nagekom, terwyl sy liggaam in Israel opgegrawe en herbegrawe is.

Lois Roden het haar visie op die vroulike karakter van die Heilige Gees ontwikkel as haar belangrikste leer. Onmiddellik na haar visie het sy studies begin aanbied en in "Christus en die Heilige Gees" (Roden 1978) gepubliseer. Die Tak Davidians het betekenisvol aanvaar as 'n leer van God en daarom het Lois Roden erken as 'n wettige profeet wat saam met haar man Ben as medeprofet kon leer. Sy het ook praktiese regstappe aangepak om haar leierskap te konsolideer deur lede te laat teken 'n omsendbrief wat in die regstaal geskryf is, wat haar volle wettige en finansiële beheer van die bates van die Tak Davidian Sewende-dag Adventiste Vereniging (Roden 1979b) verleen. Ben Roden het Oktober 22, 1978, gesterf en Lois het die groep van 1978 tot 1983 gelei.

In die aanvaarding van Lois Roden se profetiese leierskap erken die tak Davidians 'n posisie van gesag ver bo die vlak wat ministers in die meeste denominasies uitgeoefen het. Hulle aanvaar haar opinies as die stem van God. Sy het onvermoeid gewerk om haar eie 'huidige waarheid' of nuwe leringe te bevorder. Sy het dwarsoor die Verenigde State gereis, na Kanada, Israel en elders om haar boodskap te lewer. Sy het leierskap getoon deur ernstige toewyding aan haar take, en sy het haar tyd en middele bestee om haar leringe oor te dra. Haar diep verbintenis tot die onderrig van die tak Davidiaan was duidelik.

Lois Roden het al meer as twintig jaar saam met haar man, Ben Roden, onder die Tak Dawiders gewerk en dan tydens haar kortstondige tydperk van profetiese leierskap enorme energie getoon. Sy het 'n nuwe joernaal gepubliseer, Shekinah, mede-redigeer en gedruk deur Clive Doyle (Roden en Doyle 1980-1983), en het talle audiotapes geproduseer om haar sienings te versprei. Sy het gereeld gereis om haar siening van die Tak Davidian boodskap te onderrig en talle onderhoude aan koerantverslaggewers te gee wat belangstel om haar unieke sienings aan die publiek voor te stel.

Lois Roden geërfde strukture geskep deur die vorige generasie gelowiges, insluitende 'n basis by Mount Carmel, 'n volgende van omtrent veertig Tak Davidians, en finansiële hulpbronne om te reis en te publiseer (Doyle with Wessinger and Wittmer 2012: 40). Sy het die hulp van toegewyde volgelinge gehad, insluitend haar sekretaresse Catherine Matteson en Clive Doyle. Sy het gesukkel met haar seun George Roden en uiteindelik met nuweling Vernon Howell (later bekend as David Koresh, 1959-1993), wat in 1981 by die berg Karmel aangekom het om haar leierskap te behou. Sy het die poging van haar seun om haar te vervang afgeweer (Roden en Roden 1985–1986). Maar volgens Catherine Matteson (2004), het die meeste van die tak Davidians teen 1983 geglo dat Lois Roden die "Gees van profesie" verloor het en dat die gesag gevolglik aan David Koresh oorgedra is. Lois Roden is in 1986 oorlede. Haar oorskot is na Israel vervoer waar sy langs haar man begrawe is.

Kwessies / UITDAGINGS

Deur haar wil en moed het Lois Roden vir 'n rukkie as Tak Davidian-leier gewerk, maar sy moes ernstig konfronteer uitdagings vir haar leierskap van manlike mededingers. Eerstens was haar seun George [Afbeelding regs] 'n mededinger gedurende haar jare van profetiese leierskap. Hy het beide geslags- en teologiese argumente aangebied om sy aanspraak op die opvolging van sy vader as profeet te ondersteun. in gebreke daarvan, gebruik hy geweld. Hy was geestelik onstabiel en gewelddadig en het 'n geweer op die berg Karmel-terrein en in die kerk gedra en mense gedreig (Doyle met Wessinger en Wittmer 2012: 53-54). Vanweë die vrees vir die geweld van George Roden, het die meerderheid van die tak Davidians, tesame met hul nuwe leier Vernon Howell / David Koresh, gelaat om in 'n kamp te woon wat hulle in die bos naby Palestina, Texas, gebou het (Doyle met Wessinger en Wittmer 2012: 60–61). In 1988 kon hulle onder Koresh se leiding na die berg Karmel terugkeer.

Die ander persoon wat vir die profetiese leierskap van die Tak Davidians was, was Vernon Howell / David Koresh. Hy het in die berg Carmel in 1981 gekom en het volgens rekenings hard gewerk om deur die gemeenskap aanvaar te word. Lois Roden het hom bevriend, en sy statuur in die gemeenskap het vinnig gestyg. Sy het hom gekweek, gedien as voorbeeld van leierskap en het haar eskatologiese boodskap (Newport 2006: 166-67) gekommunikeer. Op die ou end het Koresh haar leierskap egter uitgedaag, en die meerderheid van die Tak Davidians het saam met hom gesit. Lois Roden verloor krag na Koresh in 1983. Volgens die Tak Dawiders het die Gees van Profesie haar verlaat en het sy die geestelike basis vir haar gesag (Pitts 2014) daardeur verloor.

Na Dawid Koresh [Image regs] het die meerderheid van die Tak Davidians weg van Mount Carmel in 1984, Lois Roden oorgebly om daar te woon terwyl haar seun George die eiendom oorneem. Sy sterf op 10 November 1986 op sewentigjarige ouderdom en haar liggaam is na Israel vervoer vir begrafnis. George Roden het in 1988 beheer verloor oor die Mount Carmel-eiendom aan Koresh se Tak Davidians, terwyl George gevange geneem is omdat hy 'n regter gedreig het. Daarna het hy 'n man vermoor en die res van sy jare in 'n staatshospitaal deurgebring.

Tien jaar nadat Lois Roden haar leierskap aan David Koresh verloor het, het die tak Davidian-beweging sy uiteindelike krisis in die gesig gestaar. In konflik met federale wetstoepassingsagente in 1993 het die huis van die Tak Davidians uiteindelik tot op die grond afgebrand in 'n brand wat ses-en-sewentig lede, waaronder kinders, doodgemaak het, en die tak Davidians byna vernietig het as 'n godsdienstige beweging. Daar bly egter 'n klein oorblyfsel oor.

Lois Roden het 'n kragtige invloed uitgeoefen in die vorming van die werk van Ben Roden, die profeet wat haar voorafgegaan het, en ook profeet David Koresh wat haar opgevolg het. Daarbenewens het sy die Tak Dawiders gelei om nuwe sienings tydens haar eie amp as hul profeet aan te pak. Sy was albei 'n produk van haar eie tyd en 'n kreatiewe en vindingryke Amerikaanse godsdienstige leier wat belangrike bydraes tot die Tak Davidian-tradisie gemaak het.

IMAGES

Beeld #1: Foto van Lois Roden.

Beeld #2: Foto van Benjamin Roden, man van Lois Roden.

Beeld #3: Foto van die voorblad van Shekinah, die tydskrif waardeur Lois Roden haar geestelike ontdekkings gepubliseer het.

Beeld #4: Foto van Victor Houteff.

Beeld # 5: Foto van George Roden, Lois Roden se seun.

Image #6: Foto van Vernon Howell / David Koresh, wat Lois Roden as leier van die Tak Davidians opgevolg het.

Verwysings

Bonokoski, Mark. 1981. "Ons Moeder wat Art in die Hemel." Shekinah, Desember.

Bryan, Paul. 1980. "'N Onderhoud met Lois Roden." Die Paul Bryan Talk Show. WFAA, Dallas, Texas. November 4. Herbegin in ShekinahDesember 1980.

Bull, Malcolm, en Keith Lockhart. 2007. Op soek na 'n heiligdom: Sewende-dag Adventisme en die Amerikaanse Droom. Tweede uitgawe. Bloomington: Indiana University Press.

Doyle, Clive, met Catherine Wessinger en Matthew D. Witmer. 2012. 'N Reis na Waco: Outobiografie van 'n tak Davidian . Lanham, MD: Rowman en Littlefield.

Haldeman, Bonnie. 2007. Memories of the Branch Davidians: Die outobiografie van David Koresh se moeder, geredigeer deur Catherine Wessinger. Waco, Texas: Baylor University Press.

Halliburton, Rita. 1980. "Centexan: Heilige Gees Vroulik." Waco Tribune Herald, April 26, B-5. Herbegin in Shekinah, Desember 1980.

Houteff, Victor T. 1943. Die Levitikus van Dawidiese Sewende-dag Adventiste. Mt. Karmel Sentrum: VT Houteff.

Houteff, Victor T. 1930, 1932. Die Herderstaf. Mt. Karmel Sentrum: VT Houteff.

Lasovich, Maria. 1981. "Haar kruistog om die wêreld te vertel dat die Heilige Gees Feminine is." Kingston Ontario Whig Standard, Februarie 28. Herbegin in Shekinah , April 1981.

Matteson, Catherine. 2004. "Onderhoud # 2 deur Catherine Wessinger." Texas Collection. Baylor Universiteit, Waco, Texas.

McGee, Dan. en "Davidians and Branch Davidians" (tipeskrip). Texas Collection. Baylor Universiteit, Waco, Texas.

Newport, Kenneth GC 2006. Die tak Dawiders van Waco: Die Geskiedenis en Geloof van 'n Apokaliptiese Seks. Oxford: Oxford University Press.

Getalle, Ronald L. en Jonathan M. Butler, eds. 1987. Die Teleurgestelde: Millerisme en Millenarianisme in die Negentiende Eeu . Bloomington: Indiana University Press.

Pitts, William L., Jr. 2014. " Shekinah : Lois Roden se soeke na geslagsgelykheid. ” Nova Religio 17: 37-60.

Pitts, William L., Jr. 2009. "Vroue Leiers in die Davidian en Tak Davidian Traditions." Nova Religio 12: 50-71.

Pitts, William L., Jr. 1995. "Davidians en Branch Davidians." Pp. 20-42 in Armagéddon in Waco, geredigeer deur Stuart A. Wright. Chicago: Universiteit van Chicago Press.

Roden, George, en Lois Roden. 1985-1986. "Legal Documents." Texas Collection. Baylor Universiteit, Waco, Texas.

Roden, Lois. 1980. Deur Sy Gees. Bellmead, TX: Living Waters Branch.

Roden, Lois. 1979a. "Eden to Eden." Gedoopte leer. Texas Collection. Baylor Universiteit, Waco, Texas.

Roden, Lois. 1979b. "Nommers van die mense." Texas Collection. Baylor Universiteit, Waco, Texas.

Roden, Lois. 1978. "Christus en die Heilige Gees: Twee Tortelduiwe." Bellmead, TX: Living Waters Branch.

Roden, Lois, en Clive Doyle, redakteurs. 1980-1983. Shekinah. Afskrifte van alle kwessies word gehuisves in die Texas-versameling. Baylor Universiteit, Waco, Texas.

Saether, George William. 1977. "Mondelinge Memoirs." Instituut vir Mondgeskiedenis. Baylor Universiteit, Waco, Texas.

Sewende-dag Adventiste Glo: 'n Bybelse Uitgawe van 27 Fundamentele Leerstellings. 1988. Washington, DC: Ministeriële Vereniging Algemene Konferensie van Sewende-dag Adventiste.

Wessinger, Catherine. 2013. "Tak Davidians (1981-2006)." Wêreldgodsdienste en Spiritualiteitsprojek. Toegang verkry vanaf http://wrldrels.org/profiles/BranchDavidians.htm Op 10 Julie 2016.

White, Ellen. 1888. Die Groot Kontroversie. Battle Creek, Michigan: James White.

Post Datum:
11 Julie 2016

Deel