Plaaslike Kerk


Die Plaaslike Kerk

[Hierdie beweging staan ​​gesamentlik bekend as die Local Church, maar elke gemeente word geïdentifiseer deur die naam van die gemeenskap waarin hulle woon, bv. Die Kerk in Anaheim, die Kerk in Milwaukee, ens. Die groep was in China bekend deur die noem “Die klein kuddetjie” voor die kommunistiese rewolusie.

Stigter: Watchman Nee, gebore Ni Shutsu

Geboortedatum en dood: 1903 - 1972

Geboorteplek: China

Gestig: 1920's in Sjanghai, China

Heilige of Eerbiedige Tekste: Die Bybel. Watchman Nee het verskeie teologiese verhandelings geskryf, maar niemand word as heilig beskou nie.

Grootte van groep: Lidmaatskap word geskat op 150,000.

Geskiedenis

Nee, wat in 'n Christelike omgewing grootgeword het, het op 'n jong ouderdom betrokke geraak by 'n tak van die Plymouth Brethren Church wat deur John Nelson Darby gestig is. Nee, diep beïnvloed deur die geloof van die Brethren Church, veral die harde kritiek op denominasionalisme, breek van die eksklusiewe Plymouth Brethren af ​​en begin wat uiteindelik bekend sou staan ​​as die Local Church Movement. Deur middel van die plaaslike kerkbeweging het Watchman Nee gepoog om kerklike verdeeldheid te beëindig en die eenwording van die kerk te bewerkstellig. Nee is in die laat veertiger jare opgevolg deur die in China gebore Getuie Lee, wat vandag as leier van die kerk dien. Lee het die beweging in 1948 in die hele Ooste begin uitbrei. Die kerk is in 1962 na die Verenigde State ingevoer toe Lee 'n woning in Anaheim, Kalifornië, gevestig het. Die beweging brei steeds wêreldwyd uit, met die doel om een ​​Christelike gemeenskap in elke ingelyfde stad te vestig.

oortuigings

Die plaaslike kerkbeweging is gegrond op die oortuiging dat 'n verenigde Christelike kerk geografies moet georganiseer word, eerder as deur denominasie, met net een sentrum van aanbidding in elke stad. Dit verwerp denominasionalisme en bepleit 'n universele kerk waarin kerkgenootskappe in elke stad aan 'n vereenvoudigde vorm van aanbidding deelneem. Die kerk beskou homself as deel van 'n tradisie van die herstel van die Bybelse Christendom wat dateer uit die Hervorming. In geloof, praktyk en organisasie is die plaaslike kerke soortgelyk aan baie liberale protestantse groepe. Die plaaslike Kerk deel met die Plymouth Brethren 'n nakoming van dispensasionalisme, bo en behalwe die kritiek op denominasionalisme. Die plaaslike Kerk verwerp klerikalisme, en moedig gelyke deelname van alle lede aan plaaslike vergaderings aan. Die kerk se teologie sluit geloof in 'n Drie-enige God in, dit wil sê die eenwording van die Vader, die Seun en die Heilige Gees in een wese. Die redelik ortodokse interpretasie daarvan sê dat Christus as 'n God-mens gebore is, dws. bestaan ​​uit sowel menslike as goddelike eienskappe. Die mens word gekenmerk as 'n drieledige vereniging van liggaam, siel en gees en besit ook die potensiaal vir goddelike natuur. In hul praktyk plaas plaaslike kerke groot klem op die lees van die Skrif en die wedergeboorte van die doop.

Opmerkings: Getuie Lee is die stigter van die beweging in Amerika en word beskou as 'n leier en as onderwyser. Hy beweer egter nie die enigste of gesaghebbende bemiddelaar van die woord van God nie. Hy het geen formele posisie van leierskap of gesag binne die beweging nie, maar is 'n aktiewe spreker en instrukteur. Sy geskrewe werke word uitgegee deur Living Stream Ministry, 'n onafhanklike onderwysorganisasie waarvan hy die amptelike hoof is.

Kwessies en uitdagings

In 1985, nadat verskeie pogings om twee outeurs te kry om state oor Witness Lee en die plaaslike kerk te hersien of terug te trek, het die organisasie 'n regsgeding (Lee v. Dudley et al) ingedien teen die outeur en borg van 'n 1977-publikasie wat Lee as 'n kultus leier. Die Geestelike Vervalsingsprojek, die groep wat die boek borg, is in bewaring gehou vir hoofstuk 7-bankrotskap. Die skrywer, Neil Dudley, het die land verlaat. Die verhoor het voortgegaan sonder verdedigers teenwoordig en die regter het bevind dat die boek, getiteld The God-Men, eintlik lasterlik was en 'n groot som aan Witness Lee en die plaaslike kerke toegeken het. Hulle het natuurlik nooit ingesamel nie, maar die regsoordeel teen hierdie teenkulturiste het in sommige opsigte die legitimiteit van die plaaslike kerk herstel.

Bibliografie

Laurent, Bob. 1997. Watchman Nee: Man van lyding. Uhrichsville, OH: Barbour Publishing.

Living Stream Ministry. 1978. Die beloftes en praktyke van die plaaslike kerke. Anaheim, CA

Living Stream Bediening. 1978. Die medewerkers in die herstel van die Here: die geloof en praktyke van die plaaslike kerke. Anaheim, CA:

Living Stream Ministry. 1995. Die kenners praat. Anaheim, CA:

[Hierdie publikasie bied die getuienis van die deskundige getuies in die Lee v. Dudley et al verhoor. Die deskundige getuies wat ingesluit is, is goed gevestigde geleerdes van godsdienstige bewegings: Edwin S. Gaustad, H. Hewton Malony, J. Gordon Melton, John A. Saliba en Rodney Stark. Die volledige teks van The Experts Speak transkripsie kan verkry word vanaf die webwerf van die Amana Christian Bookstore. Sien ook: Lee V. Duddy et al. Verklaring van Besluit. Hooggeregshof van die staat Kalifornië in en vir die County of Alameda. Junie 26, 1985].

Melton, J. Gordon. 1985. "'n Ope brief rakende plaaslike chruch, getuie Lee en die God-Men-kontroversie," Santa Barbara, CA: Institute for the Study of American Religion.

Melton, J. Gordon. 1996. Die Ensiklopedie van Amerikaanse Godsdienste. Detroit: Gale Research Inc. Vyfde uitgawe. pp. 500-501.

Anti-kultus polemiek:

Duddy, Neil T. en die Geestelike Vervalsingsprojek. 1981. Die God-Men. Downers Grove, IL: InterVarsity Press.

Sparks, Jack. 1977. Die Mind Benders. Nashville, TN: Thomas Nelson.

Voorbereid deur Lisa E. Brooks
Nuwe Godsdienstige Bewegingstudent, Val 1996
Laas gewysig: 04 / 24 / 01

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel