Kelly Hayes

Kelly E. Hayes is medeprofessor in godsdienstige studies aan die Indiana Universiteit-Purdue Universiteit-Indianapolis. Sy het 'n Ph.D. in die History of Religions aan die Universiteit van Chicago en doen sedert 1997 veldnavorsing oor godsdiens in Brasilië. Haar boek Heilige Harlots: Femininity, Sexuality, and Black Magic in Brasilië (University of California Press, 2011) ondersoek toewyding aan die Afro-Brasiliaanse geestesentiteit Pomba Gira, 'n gewilde maar omstrede figuur wat gewoonlik uitgebeeld word as die gees van 'n prostituut of 'vrou met 'n slegte reputasie'. Haar foto-opstel oor Pomba Gira en haar aanhangers, "Geeste van skaduwees en lig," verskyn in Abraxas: International Journal of Esoteric Studies (6: 2014). Ander publikasies bevat wetenskaplike artikels oor onderwerpe wat wissel van vroue in Brasiliaanse godsdienste tot debatte oor kreasionisme versus evolusie in die Verenigde State. Sy het beurse ontvang van die Amerikaanse departement van onderwys, die National Endowment for the Humanities, en is 'n tweemalige Fulbright-geleerde. Slawe van die Heiliges , haar dokumentêre film oor Afro-Brasiliaanse godsdienste, vervaardig met Catherine Crouch en versprei as 'n metgesel aan Heilige Harlots, het die première op die Rio International-filmfees gehad en daarna op feeste wêreldwyd vertoon.

Hayes se mees onlangse navorsingsprojek fokus op die nuwe Brasiliaanse godsdiens genaamd Valley of the Dawn. Sy is tans besig om 'n boek oor Valley of the Dawn vir Oxford University Press te voltooi. Haar artikel “Intergalactic Space-Time Travellers: Envisioning Globalization in Brazil's Valley of the Dawn,” (Nova Religio, Mei 2013) was die tweede plek vir die Thomas Robbins-toekenning vir uitnemendheid in die studie van nuwe godsdienste.

 

Deel