John Saliba

John Saliba is 'n Jesuïet-priester wat in 1965 georden is. Hy het in 1970 by die fakulteit aan die Universiteit van Detroit Mercy aangesluit en is sedert 1987 professor in godsdienstige studies. Hy is nou professor emeritus in die departement religieuse studies. Saliba, gebore in Malta, het lisensiaat in filosofie en teologie aan die Heythrop College (Engeland), 'n diploma in antropologie aan die Universiteit van Oxford, en 'n doktorsgraad in godsdiens- en godsdiensonderwys (1971) aan die Katolieke Universiteit van Amerika. In die vroeë negentigerjare neem hy deel aan 'n studie van drie jaar oor die nuwe godsdiensbewegings wat deur die Internasionale Federasie van Katolieke universiteite vir die Vatikaan uitgevoer is. Saliba het twee geannoteerde bibliografieë oor die nuwe godsdienstige bewegings saamgestel: Psigiatrie en die kultusse (Garland Publishing, 1987) en Sosiale Wetenskap en die kultusse (Garland Publishing, 1990). Sy meer onlangse publikasies sluit in Christelike antwoorde op die New Age-beweging Geoffrey Chapman, 1998) en Begrip oor nuwe godsdienstige bewegings (AltaMira Press, 2de uitgawe, 2003).

 

 

Deel