John Peterson

Joël se weermag

JOEL SE ARMY TYDLYN

1946: Franklin Hall het geskryf Atoom krag met God deur vas en gebed.

1947: Sharon Bretheran het Hall se boek bekendgestel deur 'n besoek aan William Branham's Crusade in Vancouver.

1947: Sharon Bretheran het Hall se benadering van vas en gebed onder studente ingestel. Herlewing breek uit.

1951 George Warnock, beïnvloed deur verbindings met Branham en Hall, het geskryf Die Fees van Tabernakels, wat die "Manifest Sons of God-konsep" uitspel.

1950s - 1980: Paul Cain, Bill Hamon en ander evangeliste wat betrokke is by die Latere Reën-herlewingsbeweging handhaaf die apostels / profete en Manifest Sons of God konsepte, wat later sleutel figure in die Profetiese Beweging en die Nuwe Apostoliese Hervorming word.

1980: Die profetiese beweging het volgens Hamon amptelik begin. Daar het konferensies gevolg, wat die reikwydte van die beweging uitgebrei het.

c1990: C. Peter Wagner, professor by Fuller Seminary, het die groei van onafhanklike kerke se "derde golf" waargeneem en die verskynsel "postdenominational" genoem.

c1990: Waarneming en ondersteuning van die konsep van 'n eindtydse leër van Manifested Sons of God, gelei deur profete en apostels, het Wagner self, sy student John Wimber, of evangelis Rick Joyner die naam "Joel's Army" geskep.

1994: Die herlewing van die Toronto-lughawe het uitgebreek, wat oorspronklik Vineyard-onderrig gevolg het.

1994: Wagner het die term "postdenominational" na "New Apostolic Reformation" (NAR) verander.

1994 (en volgende): Prominente lede van die NAR soos Wimber, Hamon, Cain, Joyner, Rick Warren, Mike Bickle, Lou Engle en andere het beide die apostels / profete en die Joel's Army-konsepte ontwikkel.

c1996: Aangesien die naam van die Joel's Army 'n bietjie te bekend geword het, het verskillende aanhangers 'n verbasend lang lys alternatiewe name gekies.

c 1996: Sleutelopvolgers het begin met die opleiding van opleidingsaktiwiteite, insluitend "boot camps" vir kinders.

2008: Todd Bentley (met 'Joel's Army' dogtags op sy bors getatoeëer) lei die herlewing van die Lakeland, Forida, met behulp van 'n baie militante taal, wat die konsep van Joel's Army groter aandag gee.

2014 -: Megachurches van die NAR het voortgegaan om die apostoliese / profetiese posisie te beklemtoon en vinnig te groei. Retoriek oor eindtye weermag en heerskappy oor alle Christene, saam met die voorneme van daardie weermag om die Christene wat weerstaan, uit te wis, het kommer onder meer ortodokse gelowiges veroorsaak.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Die konsep van Joel's Army, 'n mag van onsterflike oorwinnaars met Christusagtige magte en 'n mandaat om die wêreld te oorheers en die koninkryk van God op aarde te skep, is 'n direkte uitbreiding van die Manifest Sons of God-teologie, wat gereeld met The New Order verband hou. van The Latter Rain. Manifest Sons of God is 'n ander naam waarmee dit soms bekend staan. (Sanchez 2008: 5)

Die Manifest Sons of God-konsep spruit uit 'n spesifieke lees van Romeine 8:19. Dit dui daarop dat die diep toegewyde en volkome geredde op aarde sal bly om (met geweld, indien nodig) 'n koninkryk van God te skep waarheen Jesus kan terugkeer. Dit is in stryd met meer ortodokse Pinksterbeskouings van die eskatologiese (eindtyd) scenario waarin die waarlik geredde in die wegraping (voor 'n periode van verdrukking) weggeruk sal word. Die Manifest Sons of God-konsep was oorspronklik nie so militant en dominionisties soos die retoriek van die Joël se leër dit gemaak het nie. (Tabachnick 2011: 1)

Terwyl die idee nie nuut was nie, Franklin Hall in sy 1946-boek, Atoom krag met God deur vas en gebed, voorspel dat intense en langdurige vas en gebed die gelowiges kan lei om Manifeste Seuns van God te word, wat wonderwerke kan ondersteunvan die Christendom. Hierdie boek het baie invloed gehad op genesing van herlewingskringe, veral onder diegene in William Branham se organisasie (dit lyk asof Branham self hierdie posisie aanvaar het, maar ietwat later). (Hall 1946; Liichow 2011; Branham nd)

In 1947 het verskeie leiers van die Sharon Orphanage and Bible School in North Battleford, Saskatchewan, in Kanada, 'n vergadering in Branham in Vancouver besoek. Hier is hulle deur Branham geseën en word Hall se boek voorgestel (Warnock 1951). Hierdie leiers, waaronder George Hawtin, Percy Hunt en Herrick Holt, het na Sharon teruggekeer en aan die Bybelskoolstudente voorgestel wat hulle geleer het, veral die idees van lang vas en intense gebed. Gou het een van die studente berig dat 'n visie uitgebreek het, eers onder die studente en daarna wyer. (Warnock 1951)

Die groeiende herlewing het gou bekend gestaan ​​as The New Order of The Latter Rain. Sommige, maar nie almal nie, aanvaar ook Hall se konsep van die Manifest Sons of God en die eskatologie wat dit impliseer. Die Latter Rain-beweging het ook die vyfvoudige bedieningskonsep aangeneem, wat daarop dui dat God die leierskap van apostels en profete, sowel as dié van onderwysers, predikers en evangeliste, aan die hedendaagse kerk herstel het (Riss 1987: 53-79).

In 1951, George Warnock, wat eens 'n persoonlike sekretaris was van Ern Baxter, 'n medewerker van Branham, en wat later by hom aangesluit het die leierskap van die Laaste Reënbeweging, het die boek geskryf Die Fees van Tabernakels. In hierdie boek het hy die konsep van hedendaagse apostels en profete ontwikkel en spesifiek die konsep van Manifeste Seuns van God (Warnock 1951; Riss 1987: 73). Die Laaste Reënbeweging het ook klem gelê op die ervarings- en bonatuurlike elemente van geloof en profesie (Warnock 1951; Riss 1987: 53-79).

Die Laaste Reënbeweging self het in die laat 1950's, geabsorbeer in die Charismatiese Beweging, dan in die Profetiese Beweging begin afneem, maar verskeie evangeliste wat betrokke was by die Laaste Reënbeweging, veral Paul Cain en Bill Hamon, het die basiese begrippe lewendig gehou deur hul betrokkenheid by die Charismatiese en Profetiese bewegings (Riss 1987: 140-43; "William Branham"; Baker 2010: 1,6; Simpson 2002: 7).

Uiteindelik het hulle betrokke geraak by diegene rondom C. Peter Wagner, 'n Fuller Seminary professor, wat destyds betrokke was by die ontwikkeling van die konsep dat hy eers die post-denominale beweging genoem het en later die Nuwe Apostoliese Hervorming (NAR) (Baker 2010: 1). Verskeie studente en medewerkers van Wagner was betrokke by hierdie ontwikkeling, sowel as die Profetiese Beweging, en die verskillende konferensies wat onder hierdie baniere gehou is. 'N Belangrike aspek van hierdie bewegings was die klem op buite-Bybelse openbaring en profesie (Baker 2010: 6).

Onder diegene wat rondom hierdie tyd en 'n bietjie later aktief was, was sulke bekende name soos Cain, Hamon, wyle John Wimber, Rick Joyner, Rick Warren, Todd Bentley, Mike Bickle, Lou Engle en andere. Kort daarna het die Toronto Airport Revival uitgebreek, oorspronklik in samewerking met Wimber's Vineyard-beweging (Wimber het later die Toronto-organisasie verwerp). Verskeie bronne het Wimber, Cain of Wagner geïdentifiseer as die oorspronklike versieraar van die term 'Joel's Army', maar dit was moontlik vroeër in gebruik (Hunter 2009; Hanegraaff 1997; 'The Major Players' 2008).

Aangesien die term Joel's Army 'n bietjie aangetas geraak het in die populêre gebruik, en omdat individuele bedienings verskillende identiteite gesoek het, kom 'n groot aantal name in gebruik. Onder andere was die name Overcomers, New Breed, the Phineas Priesthood, First-fruits, Elijah Company, The Bride, New Wave en New Wineskin (Tabachnick 2011: 5, van der Merwe 1991: 2).

Ongeveer dieselfde tyd het verskillende opleidingsoperasies, wat hoofsaaklik op die jeug gerig is, rondom die vasteland ontstaan. Dit sluit in die geestelike opstartkamp vir jong kinders van Apostel Bobby Torres, die Elijah Generation-opleidingskamp vir Todd, Bentley (nou vervalle) opleidingsprogram in Kanada, en verskillende jeugbyeenkomste en -programme aangebied deur die Kansas City International House of Prayer (IHOP) (Tabachnick 2011: 5) .

In 2008 het die Lakeland, Florida, herlewing uitgebreek, gelei vir 'n paar maande deur Todd Bentley. Bentley, 'n Kanadese evangelis met Joel se dogtertjies van die leër op sy bors getatoeëer, het die vergaderings gelei totdat 'n verhouding met 'n assistent en 'n hangende egskeiding van sy vrou bekend geword het. Tydens sy leierskap van die herlewing het Bentley herhaaldelik baie aggressiewe en militante gedrag en taal gebruik, insluitend om 'n vrou in die gesig te skop, wat Joel's Army wyer openbare aandag gebring het, insluitend 'n artikel deur die Southern Poverty Law Centre wat voorstel dat die beweging die potensiaal het geweld (Sanchez 2008).

Verskeie kerke en groepe kerke sit die apostoliese / profetiese klem op buite-Bybelse openbaring en die rol van 'n oorkomende mag met bonatuurlike kragte om die koninkryk van God op aarde te skep, gereed vir die wederkoms van Jesus Christus. Hieronder tel Wimber's Vineyard Ministries International, Warren's Saddleback Church, IHOP in Kansas City, Joyner's Morningstar Ministries en Bentley's Fresh Fire Ministries. Hierdie groepe het verskillende grade van onderling teorieë met verskillende vertakkings van Christelike dominionisme, rekonstruksionisme, Sewe berge en strategiese vlak van geestelike oorlogvoering.

Leerstellinge / oortuigings

Die geloof van Joel groei oorspronklik uit Pinksterwortels deurdat dit gebaseer is op 'n ervarings- en bonatuurlike siening van God se verhouding met gelowiges en die rol van die Heilige Gees in die wêreld (dogemperor 2009; van der Merwe 1991: 10).

Baie in hierdie tradisie aanvaar dat ons nou in 'n eindtydsituasie is waarin God die rolle van apostel en profeet aan die kerk herstel het. Die geloof is dat hierdie spesiale gesalfde leiers direkte kommunikasie met God, Adam, die apostel Paulus en ander Bybelse figure het en die ontvangers van openbarings is wat die Bybelse inhoud interpreteer en uitbrei. Aangesien hulle nuwe interpretasie eis en profesie direk van God kom, is dit moeilik om hierdie uitsprake te betwis of selfs te bevraagteken. 'N Sleutelbegrip, gebaseer op Romeine 8: 19, is dat in hierdie eindtyd 'n groot liggaam van besonder suiwer en toegewyde gelowiges geopenbaar sal word as seuns van God met Christusagtige eienskappe van onsterflikheid en mag. Hierdie oortuigings het nou saamgegaan met verskeie takke van die heerskappy, soos die Woord van Geloof, Koninkryk Nou, Christelike Rekonstruksionisme en ander, tydens die profetiese en charismatiese bewegings van die 1970s en 1980s (Hunter 2009: 1-2; Oppenheimer nd : 1-2; Tabchnick 2011: 1-2; Simpson 2002: 7).

Oor die algemeen glo hierdie groepe dat Christene 'n mandaat het om heerskappy oor regerings en instellings van die wêreld te heers,gewoonlik met die oog op die vestiging van 'n Ou-Testamentiese regsbeginsel. Soos een kommentator opgemerk het, laat hierdie siening geen ruimte vir demokrasie of diversiteit nie. Verskeie programme en benaderings vir die bereiking van hierdie doel is voorgestel, veral Strategiese vlak Geestelike oorlogvoering en die Seven Mountains-projek. Die voormalige sluit in "verskillende karakters" om demoniese voorvalle te identifiseer, wat geneutraliseer moet word sodat grootskaalse evangelisasie kan voortgaan. Laasgenoemde stel Christelike infiltrasie van sulke sektore soos regering, reklame, die kunste en finansies voor. (Sanchez 2008: 2; Fanning 2009: 2, 5, 7, 8; Enlow 2008).

Hierdie teologie verwerp die tradisionele eskatologie (teologie van die eindtyd), die wegraping en verdrukking wat gewoonlik met die wederkoms van Christus gepaardgaan, ten gunste van die oortuiging dat God se koninkryk op aarde gevestig moet word om Jesus Christus te kan terugkeer. Hierdie oortuiging is van mening dat Christene alle regerings en instellings moet beheer om die Koninkryk te vestig. Daarbenewens moet alle kerke verenig word, een kerk per stad, met geweld indien nodig (Tabchnick 2011: 1-2; Oppenheimer nd: 2).

Aangesien dit alles nodig is, sal dit nodig wees, of ten minste kragtige evangelisasie, dat hierdie geloof postuleer dat die Manifeste Seuns van God 'n groot leër uitmaak. Na Joël 2:28 glo die gelowiges dat hierdie groot en oorwinnende leër in die orde sal wees van die leër sprinkane wat in daardie gedeelte beskryf word, dus Joel se leër. Sommige gelowiges gebruik ook ander name en ander skriftuurlike tekste om by dieselfde punt uit te kom. Die Joel's Army-konsep, tesame met dominionistiese, rekonstruksionistiese en verwante strategieë, word gewoonlik in NAR-kerke aangetref (Sanchez 2008; Baker 2010).

RITUELE / PRAKTYKE 

Aangesien Joel's Army en verwante oortuigings nie 'n kerk as sodanig is nie, en daar ook nie gereelde vergaderings is nie, is daar geen bekende rituele wat spesifiek met hierdie geloof verband hou nie. Aangesien die meeste van diegene wat sulke oortuigings het, lede van NAR-kerke is, kan daar egter aanvaar word dat sulke rituele die patroon van die mees ekstreme van hierdie organisasies sou volg. Dit is beskryf as 'n 'partytjie-atmosfeer', in die geval van die Toronto-herlewing en soos 'n rockkonsert, in die geval van Todd Bentley se leierskap van die Lakeland, Florida, herlewing (Sanchez 2008: 2; Hanegraff 1997).

 ORGANISASIE / LEADERSHIP

Die teologie van die Joel's Army beweer dat sy onweerstaanbare en onsterflike soldate gelei sal word deur hedendaagse apostels en profete. A Aantal evangeliste wat hul verbintenis met die NAR verklaar het, het hierdie titels geëis, maar daar is geen gevestigde leierskapstruktuur nie. Die groep is 'n self-geïdentifiseerde verhoudingsstruktuur eerder as 'n wettige een (Hunter 2009: 1ff; Wagner 2011; dogemperor 2008: 5; Tabachnick 2011: 1).

'N Aantal name word gereeld met die Joel's Army-konsep geassosieer, waaronder Hamon, Wagner, Wimber, Joyner, Warren, Engle, Torres en Bentley. Niemand kan egter as 'n gevestigde nasionale leier beskou word nie, met die moontlike uitsondering van Wagner, wat soms mnr. Joel's Army genoem word (Hunter 2009; dogemperor 2008: 1, 5, 6).

Behalwe vir die verklaarde doel om 'n Koninkryk van God op aarde te skep deur heerskappy oor die aarde en sy instellings te vestig, en die stelling van Bentley ("'n Eindtydse leër het een algemene doel - om aggressief grond te neem ..."), is daar nie blyk enige ooreengekome verenigende strategie te wees. Hamon het verklaar dat kerke wapens en opleidingsentrums sal word vir diegene wat die soldate van Joel's Army moet word en het geïmpliseer dat hierdie ontwikkeling reeds begin het (Hunter 2009: 1-2; Sanchez 2008: 1; Tabachnick 2011: 4).

Kwessies / UITDAGINGS

Die Joel's Army-konsep het sedert sy ontstaan ​​kontroversie veroorsaak. In die eerste plek is diegene wat hierdie posisie beklee gewoonlik betrokke by die baie groot en vinnig groeiende kerke van die Nuwe Apostoliese Hervorming, self die teiken vir uitgebreide kritiek. Die NAR, volgens C. Peter Wagner, die Fuller Seminary professor wat dit genoem het, "is nie 'n organisasie nie. Niemand kan aansluit of 'n kaart dra nie. Dit het geen leier nie. "Daar is geen lidmaatskaplys nie. "Individue self sal moet sê of hulle hulself geaffilieer of nie." Daar is geen nuusbrief of jaarlikse vergadering nie. Dit is 'n relasionele, eerder as 'n wettige struktuur. Met NAR-kerke wat vinnig groei, was daar natuurlik die onvermydelike koste van "skaap steel". Ander het ooglopende parallelle met vroeë Christelike ketterye soos Gnostisisme, Montanisme en Pelagianisme (Wagner 2011: P3ff; Sanchez 2008: 2; van der Merwe 1991: 4; Liichow 2011: 2; Simpson 2002: 19-20).

Die amorfe organisasie, ongeag die NAR en die Joel's Army-konsep, het wyd kritiek ontlok. Daar is blykbaar verskeie identifiseerbare bronne vir die kritiek.

Tradisionele Pinkster / fundamentalistiese “ketterwaak” -groepe daag die konsep van apostoliese / profetiese regering uit, en voer aan dat apostels en profete nooit na die apostoliese tyd vervang is nie. Verder verwerp Pinkster- en fundamentalistiese groepe, sowel as ander wat beweer dat die Bybel volledig en onfeilbaar is, buite-Bybelse openbaring. Laastens daag Pinkster- en fundamentalistiese groepe die eskatologiese posisie uit wat die wegraping uitskakel en vereis dat die Koninkryk van God voor Christus se wederkoms gevestig moet word (van der Merwe 1991: 8, 11, 12; Sanchez 2008: 3; Tabachnick 2011: 1) .

Sommige kritici meen dat die Joel's Army-konsep self 'n verkeerde lees van Joel is. Hierdie kritici voer aan dat die weermag wat genoem is, regtig sprinkane was en dat die sprinkane 'n gelowige gemeenskap afgebreek het eerder as om dit te verdedig of te bevorder (Sanchez 2008: 5).

Beide godsdienstige gegronde kritici en sekulêre politieke waarnemers uitdaging dominionisme en die gepaardgaande posisies as 'n teokrasie, 'n posisie verwerp deur die meeste kerke en selfs sommige dominioniste, en deur nie-religieuse kritici as 'n skending van die Amerikaanse Grondwet (Sanchez 2008: 2).

Dikwels word die hele NAR-netwerk, insluitend dominioniste van verskillende soorte, en veral die Joel's Army-konsep, deur die hoofmedia en waarnemers geïgnoreer. Hierdie groepe word egter meer opvallend omdat hulle, soms as 'n skimp, met regse politieke groepe en kandidate geassosieer word. Een media het hulle beskryf as 'Amerika se Taliban'. Ander sekulêre bronne het bespiegel oor die potensiaal vir geweld, soos voorgestel deur die retoriek wat verband hou met hierdie groepe (Sanchez 2008: 2; dogemperor 2008; Tabachnick 2011: 4; Rosenberg 2011: 1, 5).

Verwysings

Baker, D. 2010. "Aangewese Seuns van God Kettery en die Nuwe Apostoliese Hervorming, Verheug Vir Ewig." Toegang verkry van http://rejoiceforevermore.com/tag/joels-army/ op 14 Februarie 2014.

Branham, William M. en "Manifeste Seuns van God." Preek gepreek deur William Branham, Mei 18, 1960. Toegang verkry vanaf http://churchages.com/en/sermon/branham/60-0518-manifested-sons-of-God op 26 April 2014.

dogemperor. 2009. “Die AWARE-hekelaars en hul diep verbintenis met Joel 'Army en Amerikaanse dominioniste.' “Talk To Action, 8 Mei. Toegang verkry vanaf http://www.talk2action.org/story/2009/5/7/222448/6244 op 22 March2014.

dogemperor. 2008. “Rick Warren se verbintenisse met Joel's Army.” Newsvine, 30 Desember. Toegang verkry vanaf http://dogemperor.newsvine.com/_news/2008/12/30/2260274-rick-warrens-connections-to-joels-army op 30 Januarie 2014.

Enlow, Johnny. 2008. Die Seweberge Profeteer. Lake Mary, Florida: Charisma House.

Fanning, Don. 2008. "Strategiese Vlak Geestelike Oorlogvoering." Toegang vanaf http://digitalcommons./liberty.edu/cgm_missions/8 op 10 Januarie 2014.

Hall, Franklin. 1946. Atoomkrag met God. Heber Springs, AR: Verbond Uitgewerswese.

Hanegraff, Hank. 1997. Counterfit Herlewing. Dallas, TX: Word.

Jagter, Bob. 2009. "Joel's Army Marches On, Christian Research Institute." Toegang verkry vanaf http://www.equip.org op 10 Januarie 2014.

Liichow, Robert S. 2011. "Die profetiese beweging in ons tyd." Diskriminasie Ministeries Internasionaal . Toegang verkry vanaf http://discernmentministriesinternational.wordpress.com/2011/06/01/the-prophetic-movement-in-our-time/ op 28 Januarie 2014.

Oppenheimer, Mike. 2012. "Die Manifeste Seuns van God wat leer, Laat Ons Rede Ministries." Toegang van http://www.letusreason.org/latrain op 25 Januarie 2014.

Riss, Richard M. 1987. Laaste Reën. Mississauga, Ontario: Honingraat Visuele Produksies.

Rosenberg, Paul. 2011. "Amerika se eie Taliban." Toegang verkry vanaf http://www.aljazeera.com/indepth/opinion op 23 April 2014.

Sanchez, Casey. 2008. "Todd Bentley se Militant Joe's Army kry aanhangers in Florida." Suidelike Armoede Regs Sentrum, Intelligensie Verslag. Toegang verkry vanaf http://www.spicenter.org/get-informed/intelligence op 17 April 2013.

Simpson, Sandy. 2002. "Die Derde Golf 'Nuwe Apostoliese Hervorming'." Apologetiek Koördineringspan. Toegang verkry vanaf http://www.deceptioninthechurch.com/thirdwave teachings.html op 18 Maart 2014.

Tabachnick, Rachel. 2011. "Die NAR Apostels en Manifeste Seuns van God Teologie: Opleiding van die leër van die Here." Praat met aksie. Toegang verkry by http://www.talk2action.org/story/2011/4/5/141110/1743 op 11 April2013.

"Die groot spelers." 2008. Die misleiding van "DominionTheology"Toegang vanaf http://dominion-theology.blogspot.com/ op 25 April 2014.

Van der Merwe, Jewel. 1991. "Joel's Army Error." Toegang verkry vanaf http: www.velocity.net/~edju70/JoelsArmy 1.htm op 29 Januarie 2014.

Wagner, C. Peter. 2011. "Die Nuwe Apostoliese Hervorming." Toegang verkry by http://mkayla.wordpress.com/2011/08/25/c-peter-wagner-in-his-own-words op 5 Februarie 2014.

Warnock, George.1951. Die Fees van Tabernakels. Springfield, MO: Bill Britton.

"William Branham." En Apologetics Index. Toegang verkry vanaf http://www.apologeticsindex.org/b05.html op 25 Januarie 2014.

Post Datum:
26 April 2014

 

 

 

Deel