Kathleen E. Jenkins

Internasionale Kerke van Christus (ICOC)

INTERNASIONALE KERK VAN CHRISTUSSTYL

1954 (31 Mei): Thomas (Kip) McKean is gebore in Indianapolis, Indiana.

1976: McKean is getroud met Elena Garcia-Bengochea.

1979:  Kip McKean word minister van die Lexington Church of Christ in Lexington, Massachusetts, wat later die Boston-kerk van Christus (Boston Beweging) geword het.

1988: Crossroads Church of Christ verbreek die bande met die Boston-beweging. 

1992 :  Kip McKean het "Revolusie deur Restourasie Deel I" geskryf: Van Jerusalem na Rome: Van Boston na Moskou. "Die Boston Beweging het die Internasionale Kerke van Christus (ICOC) genoem.

1993: ICOC het Discipleship Publications International gestig

1994 (Februarie 4):  Wêreldsektor Leiers van die ICOC het vergader vir die ondertekening van die Evangelisasie Proklamasie , geskryf deur Kip McKean.

1994: McKean skryf 'Revolution through Restoration Part II: The 20 th Century Church.' ICOC het die Kingdom News Network gestig. 

1994:  Indianapolis Kerk van Christus het die ICOC-beweging verlaat.

1996:  REVEAL, 'n organisasie van voormalige lede van die ICOC, is gestig.

2001: McKean is gevra om uit sy pos as hoofevangelis van die Los Angeles International Church of Christ te bedank. Hy neem 'n sabbatsverlof van die kerk se leierskap om geestelike besinning te beoefen.

2002:  McKean is deur kerkleiers regoor die wêreld gevra om sy posisie as die World Mission Evangelist vir die Internasionale Kerke van Christus te bedank. Hy het bedank en verskoning gevra vir die ICOC gemeentes. 

2003:  Henry Kriete (Londen ICOC-leier) het geplaas: "Eerlik aan God: Revolusie deur Bekering en Vryheid in Christus." 

2003: McKean het geskryf "Van Babilon tot Sion: rewolusie deur herstel III."

2003-2004:  Leiers van die ICOC-sektore het bymekaargekom om die ICOC-leierskapstruktuur op te los en het 'n los broederskap of 'familie van ICOC-kerke' begin vestig wat 'n groter netwerk van geaffilieerde ICOC-kerke (nou die ICOC-samewerking van kerke) saamgestel het. 

2005: “Brothers 'Statement to Kip McKean” het McKean in die openbaar berispe en McKean, nou by die Portland Church, gevra om berou te hê oor sy sondes van trots en arrogansie. 

2006-2007:  Kip en Elena McKean en 'n klein groepie lede het van die Portland Kerk van Christus verhuis om die "Uitverkore Dissiplinêre Beweging" van die Stad van Angels International Christian Church (ICC) te vestig.  

2008:  ICC Portland Church gelei deur Steven Johnson wegbeweeg van McKean en die ICC en terug na die ICOC Familie van Kerke.

2012-2013:  McKean het die nie-geakkrediteerde Internasionale Kollege van Christelike Bedienings gestig.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Thomas (Kip) McKean [Sien foto van McKean regs] is die stigter van die Boston Beweging / Internasionale Kerke van Christus(ICOC) en die meer onlangse Internasionale Christelike Kerk (ICC) / Soldout dissipelbeweging. McKean is op Mei 31, 1954 in Indianapolis gebore. Sy pa was 'n admiraal in die Amerikaanse vloot, en McKean het in verskeie state in sy hoërskooljare geleef en van die Universiteit van Florida gegradueer. Dit was daar dat McKean in Gainesville, Florida, in die kruispad-kerk van Christus gedoop is (dan geassosieer met die hoofstroom Kerk van Christus) en was blootgestel aan die dissipelfilosofie wat die kern oortuigings en gebruike van sy Boston / ICOC / nou ICC gevorm het. beweging (McKean 1992).

McKean trou in 1976 met sy vrou, Elena Garcia-Bengochea, en die egpaar het 'n dogter en twee seuns gehad. Elena is in 1955 in Kuba gebore, het in 1959 na die VSA geëmigreer en in Gainesville, Florida, grootgeword. Sy is gedurende haar eerstejaar in die Crossroads Church aan die Universiteit van Florida gedoop. Elena het as vroulike bedieningsleier in die ICOC gefunksioneer en nou in die ICC / Soldout Discipling Movement. McKean se broer, Randy McKean, en sy skoonsuster, Kay McKean, was ook diep betrokke by die stigting van die ICOC en topleiers in die organisasiestruktuur van die beweging. Op die oomblik is Randy en Kay 'n hoofevangelis en vroulike bedieningsleier in die ICOC-samewerkende kerke.

In 1979, met die ondersteuning van 'n groep dertig toegewyde lede van die Lexington Church of Christ, het Kip McKean die Boston Kerk van Christus gestig, wat later die Internasionale Kerke van Christus genoem het. In 1992 het McKean "Revolusie deur Restourasie Deel I" geskryf: Van Jerusalem na Rome: Van Boston na Moskou, 'n dokument wat die geskiedenis en groei van sy beweging vertel en herbevestig hulle "Revolusie in die Christendom - 'n terugkeer na die leerstellings en lewenstyle van die eerste-eeuse kerk. "In die vertel van die geskiedenis van die beweging, verf McKean 'n verhaal van unieke Christelike oortuiging en revolusionêre toewyding as hy sy familie-erfenis verhef, en herinner aan 'n voorvader wat die Onafhanklikheidsverklaring onderteken het:" Thomas McKean, " wat "die Onafhanklikheidsverklaring geteken het ... was die president van die Kongres van Konfederasie, die hoogste kantoor in die land." McKean (1992) skryf dat hy "geïnspireer is deur diegene wat geweier het om te kompromieer en bereid was om alles te offer" waardige oorsaak. "Sy helde het John F. Kennedy, Martin Luther King, Jr, en Jesus geword, wat McKean beskryf as die" uiteindelike prys "vir hul drome. In 1994 het Kip, Elena, Randy en Kay McKean, sowel as ander kernleiers van die beweging, hul Evangelisasieproklamasie, 'n visuele optrede van demokratiese evangeliese revolusie onderteken deur 'n hedendaagse Christelike herstelbeweging.

In 1994 beweer McKean se beweging dat hy 146 kerke het met meer as 75,000 XNUMX dienste (Evangelisasie Proklamasie)1994) [Sien die Evangelasie Proklamasie dokument aan die regterkant]. Teen die jaar 2000 het die ICOC-leierskap beweer dat hulle vyftien kerke gehad het wat 'n bywoning van 3,000 gehad het. "Die beweging het gespog met verteenwoordiging in groot stede soos Boston, Chicago, New York, Atlanta, Mexiko, San Francisco, Hong Kong, Manila, Moskou en Kiëf, en van honderde kleiner "aanplantings" regoor die wêreld (ICOC 2000). In die middel van hierdie eise van groei het magstryd en bekommernisse met die gesaghebbende struktuur van die kerk egter interne konflik veroorsaak.

Die Indianapolis Kerk van Christus het die beweging in 1994 verlaat, en teen die begin van die eeu het McKean onder skerp kritiek deur verskeie topleiers in die ICOC-beweging (bv. Kriete-brief van 2003) onder kritieke kritiek gekom. McKean is deur kerkleiers dissipel aangaande sy "trots" en "arrogansie" het 'n kort sabbatsdag van leierskap geneem en het dan sy posisie as die leier van die wêreldbeweging in 2002 bedank. In 2003, as streeks- en sektor-ICOC-leiers, oorweeg om die ontbinding van die beweging te benader, het McKean geskryf: "Van Babilon tot Sion: Revolusie deur Restourasie Deel III", 'n refleksie oor die toestand van die ICOC-beweging, 'n bekentenis van sy eie foute / sondes, en sy bedoelings vir 'n herlewing van sy visie van 'n herstelbeweging. Hy het binnekort verhuis om die Portland Kerk van Christus te lei en dan sy visie deur die Internasionale Christelike Kerk of Soldout-dissipelbeweging (ICC) te herstel.

Namate die verenigde ICOC-beweging uitmekaar gekom het, het topleiers en baie oorspronklike ICOC-gemeentes die ICOC-naam gehandhaaf en 'n 'familie van kerke' gestig wat hulself voorgehou het om in 'samewerking' met mekaar te werk en die gesentraliseerde gesagstruktuur van McKean se visie te verwerp (sien die ICOC Cooperative Church webwerf). McKean het sy wortels in 'n ander rigting geskep en gewerk om sy beweging weer op te bou, eers in Portland Oregon, en daarna in Los Angeles met die nuutgestigte International Christian Church Soldout Discipling Movement. McKean se aanbieding van die ICC Soldout Discipling Movement / ICC as uitsonderlik ten opsigte van groei en evangeliese energie weerspieël die vroeë Boston / ICOC-verhaal van heldhaftige inspanning en vinnig groeiende evangeliese sukses deur dissipeling. McKean se ICC-beweging poog om hul wêreldsendeling-uitreik te laat herleef, en beweer dat die ICC-beweging die 'snelste verspreidende Christenbeweging ter wêreld' is, en let op '60 gemeentes in 26 lande' (sien McKean se bladsy met die City of Angels ICC).

In 'n onlangse skuif om legitimiteit uit te voer en fondse vir sy visie te bekom, het McKean 'n nie-geakkrediteerde graadstudie-private kollege in 2012-2013, die Internasionale Kollege van Christelike Bedienings. Onderrig vir elke (drie) vier maande trimester in 'n kalenderjaar is vasgestel op $ 2,000 (Washington DC ICC 2013). Die ICCM het die graad Doktorsgraad aan Kip McKean toegeken, op hul webwerf as die stigter en president van die ICCM opgemerk. Elena McKean is die Dekaan van Vroue genoem.

Leerstellinge / oortuigings

Die missie van die ICOC was diep gekoppel aan hul oortuiging dat hulle 'die wêreld in een geslag sou evangeliseer' deur middel van hul dissipelstelsel, 'n praktyk wat gebore is uit die dissipelfilosofie wat in die Crossroads Church of Christ (CCOC) in Gainesville, Florida, gestalte gekry het. In die laat sestigerjare het Chuck Lucas, die CCOC, die krag geword agter die dissiplineringspraktyke van die Universiteit van Florida se Campus Advance, wat 'n intensiewe studie van Bybelstudie-opleiding, daaglikse onderwerping en sondebelydenis aan iemand met meer tyd in die kerk behels het ('n 'dissipel' of ' Gebedsgenoot ”) en aktiewe proselytisering en dissipeling van jonger (bedoelende tyd in die kerk). Die saadjies van die Crossroads / Boston Movement-evangeliese oortuigings en praktyke van dissipeling kan gevind word in Robert Coleman se 1960-publikasie, Die Meesterplan van Evangelisasie.

In sy 1992-verhandeling, Revolution through Restoration Part I, verduidelik McKean die aard van die ICOC se weergawe van dissipeling. Hy skryf dat hy 'n reeks van nege Bybelstudies oor die 'eerste beginsels' (Hebreërs 6: 1-3) ontwikkel het en dat 'lede van die kerk geroep is om hierdie studies te memoriseer en dan ander te leer om Christene te word'. Hy beklemtoon die studie oor 'Dissipelskap' as die mees invloedryke: 'Uit my studie van die Skrif het ek geleer wat duidelik was in Handelinge 11:26: GERED = CHRISTEN = DISSIPEL, wat eenvoudig beteken dat u nie gered kan word nie en dat u nie kan wees nie 'n ware Christen sonder om ook 'n dissipel te wees. ” McKean verklaar dat sy doel hier was om ''n skerp Bybelse onderskeid te tref tussen die Lexington (later genoem Boston) Church of Christ en alle ander groepe.' Terwyl lede van die Boston / ICOC-beweging gesê is dat individuele Christene buite die groep gered kan word na inspeksie van hul daaglikse oortuigings en praktyke, het die leierskap ook duidelik gemaak dat enigiemand wat 'n ware dissipel is, deel wil wees van die ICOC-beweging en sluit aan by die rewolusie. Leiers in die beweging het ook die unieke, diverse rasse / etniese karakter van hul kerke beklemtoon, aangesien hulle rasseverdeiding in die hedendaagse samelewing beklemtoon het (bv. Ferguson 1997: 85; Jenkins 2005).

McKean en die ICOC het die eksklusiewe status as 'God se ware en enigste moderne beweging' geëis en die 'enigste kerk met 'n plan om kerke in elke nasie van die wêreld te plant' (Jubilee 2000). Die verenigde ICOC-beweging het gereeld kennis geneem van die bywoners en nie die lidmaatgetalle nie, wat die indruk gewek het van vinnige groei wat ooreenstem met die eise van die ICOC. Op die hoogtepunt in die negentigerjare spog die leierskap met meer as 1990 100,000 dissipels wat wêreldwyd gedoop is (Jenkins 2005).

RITUELE / PRAKTYKE

Om 'n lid van die Boston / ICOC-kerk te wees, moes 'n individu hom verbind tot die weergawe van McKean se dissipelwerk en die McKean se Bybelstudiereeks First Principles voltooi. Hulle moes hulle dan in die kerk laat doop (selfs al is hulle voorheen in 'n ander Christelike tradisie gedoop), hulle verbind tot proselitering in die daaglikse lewe, verpligte interaksie met 'n dissipel of 'n gebedsgenoot, en gereelde vergaderings met kleiner dissipelskapgroepe bywoon saamgestel uit mense uit soortgelyke lewensposisies (getroud, alleenlopers, ens.). Getroude paartjies het ook met man- en vrouespanne vergader wat advies oor dissipels / huwelike aangebied het. Dissipliners was 'ouer Christene' (wat tyd beteken in die ICOC-kerk) en volgens geslag toegeken. Vroue het wel gepraat en getuig tydens groot geleenthede en dienste, maar die fokus van vroue se dissipelwerk en leierskapspogings en gesag was hoofsaaklik op ander vroue. In baie plaaslike ICOC-kerke is dissipels opgedeel in kleiner dissipelgroepe ('D-groepe') wat weekliks vergader in hul groter dissipelskap 'Family Groups' wat bestaan ​​uit individue uit hul plaaslike gemeente. Alhoewel dit amptelik 'n hiërargiese meganisme was om aanmoediging sowel as teregwysing en teregwysing aan te bied, het manifestasies van dissipeling in individuele verhoudings gewissel van gemeente tot gemeente en is dit onvermydelik gevorm deur individuele karakter en status / tyd wat aan die beweging bestee is (Jenkins 2005).

Weeklikse dienste in die ICOC-beweging is oor die algemeen gehou op Sondag en Woensdagaande. [Sien ICOC-godsdiensdiens regs]. Kleiner byeenkomste van familie en ander groepe gedurende die week was algemeen, net soos groot geleenthede waar honderde lede in gemeenskapsektore of groter geografiese streke sou saamkom onder tema-byeenkomste soos 'Marriage Enrichment Day' of soortgelyke geleenthede vir enkellopendes of kinders (Kingdom Kids bediening). Die huidige ICC-beweging bied soortgelyke dienste en geleenthede aan, byvoorbeeld vroue- en mansdag-retraites en naweek-retraites vir enkellede. In die beginjare van die eenheidsbeweging het plaaslike gemeentes plekkies in hotelle, byeenkomssentrums, skole en ander lokale gehuur eerder as om eiendom te koop. Lede is aangemoedig om vriende en moontlike bekeerlinge na groot streeks- en streekgebeurtenisse te bring om te aanbid en te kyk Koninkryk Nuus Netwerk rolprente, en werk in naweek-retraite werkswinkels. Bewegingsfilms en -media word gereeld by hierdie geleenthede aangebied om die unieke krag van dissipelverhoudings en die uitsonderlike groei van die ICOC (Jenkins 2005) uit te beeld.

In die jare van die verenigde ICOC-beweging is daar van lede verwag om tien persent van hul inkomste (tiende) aan die kerk te gee en twee keer per jaar by te dra tot spesiale versamelings wat tot twintig keer 'n mens se gewone tiendeverpligtinge sou kon verteenwoordig. In sommige gemeentes is geld in klein dissipelskapgroepe versamel om samewerking te verseker. In die huidige ICC / Soldout Discipling-beweging word daar steeds van lede verwag om tiendes te gee, behalwe dat hulle gedurende die jaar aan spesiale missies bydraes lewer.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

 Voordat die verenigde ICOC-beweging geval het, beklee Kip McKean die toonaangewende leiersposisie as die World Missions Evangelist en Elena McKean was die leier van die vrouediens. Na aanleiding van die leiersposisie was leierspare van die Wêreldsektor (leiers van die Evangelis en die Ministerie van Vroue), wat opgedeel is in kleiner geografiese sektore onder leiding van 'n Evangelis en die Ministerie van Vroue. Plaaslike kerkgemeentes is ook gelei deur getroude paartjies, asook verskeie betaalde bedieningsleiers wat spesifieke bedienings bestuur het (soos die gesinsbediening en enkelbediening) en onbetaalde personeellede wat verantwoordelik is vir jeug- en tienerbedieninge (Jenkins 2005). Die meganisme vir dissipelstruktuur ondersteun die hiërargiese aard van die leierskap. Die huidige ICC Soldout Discipling-beweging volg blykbaar 'n soortgelyke organisasiestruktuur.

Die huidige ICOC-samewerking van kerke, 'n losbandige broederskap of 'familie van ICOC-kerke', het 'n organisasiestruktuur wat lyk op 'n meer demokratiese vorm. Op hul webwerf in 2016 staan ​​dat hulle bestaan ​​uit '657 individuele gemeentes in 32 streekgesinne in meer as 153 lande'. Streke (bv. Wes-Afrika, China, Oos-Europa, Kanada, Florida, New York) stel 'afgevaardigdes' aan wat tydens jaarlikse ICOC-vergaderings stem, hou gereelde vergaderings met leiers in geografiese streke en kies leiers en lede van diensbedieningspanne. Die huidige formele leierskapstruktuur ondersteun steeds manlike afgevaardigdes in die rol van Evangelis, en vroue as vroueleiers.

Die ICOC het sy eie uitgewery, Dissipelskap Publikasies Internasionaal, 'n video- / fliekvleuel, Koninkryk Nuus Netwerk, en 'n humanitêre vleuel, HOOP wêreldwyd (akroniem vir "Helpende Ander Mense oral") wat hulle aanbied as versorging aan kinders in weeshuise en bied mediese sorg vir armes en veroudering regoor die wêreld. Die huidige ICC Soldout Movement het 'n soortgelyke media-vleuel ontwikkel, Dissipelskap Media , en 'n film-produserende entiteit, Goeie Nuus Netwerk. Die ICC / Soldout-beweging het ook gestig Barmhartigheid wêreldwyd as sy liefdadigheidsorganisasie, gebaseer op die ICOC's HOOP wêreldwyd model.

Kwessies / UITDAGINGS

Oud-lede, joernaliste, sielkundiges, predikante op die kampus en uittreders het die Boston Church of Christ / ICOC as 'n gevaarlike kultus bestempel. Voorbeelde kan gevind word in die boek van Steven Hassan, Bestryding van Cult Mind Control (1988: 114-21), Giambalvo en Rosedale se geredigeerde bundel uitgegee deur die American Family Foundation, Die Boston Beweging: Kritiese Perspektiewe op die Internasionale Kerke van Christus (1996), en die van Maurice Barnett Die dissipelbeweging: 'n Studie van die Neo-Kruispuntfilosofie onder kerke van Christus (1989). ABC-nuusverslaggewer Barbara Walters van 20 / 20 (Oktober 15, 1993) het die beweging in 'n stuk getiteld "Glo It or Else" bekendgestel deur te let dat hulle "voormalige kerklede gevind het met dramatiese verhale van dwang en breinspoeling en bangmaak taktiek." Kampus Kapelane en studente aan die Universiteit van Boston, saam met ds. Robert Watts Thornburg, Dekaan van die Marsh Chapel aan Boston Universiteit, het 'n pamflet opgemerk wat daarop dui dat die Boston-kerk amptelik van die kampus verban is en verklaar het dat die "metodes" van die BCC was "vernietigend vir baie Boston Universiteitstudente, en aan ander." Die pamflet bevat die gevaarlike tegnieke soos

"Werwing werk die beste deur misleiding en teistering"
"Indoktrinasie klop leer ... en geen vrae gevra nie
"Jou tyd is nie meer jou eie nie, en ook nie jou geld nie"
'Jy kan sonder jou familie en jou vriende klaarkom ... hulle sal dit vervang.'
"Dit is tyd om u nou aan die werk te sit! ... Daar word van lede verwag om soveel moontlik nuwe mense in te trek."

Oudlede lewer steeds harde kritiek op McKean se dissipelbeweging as te outoritêr, beheersend en trots.

 McKean se pogings om die wêreld in een generasie te evangeliseer, is deurgaans gevorm deur onenigheid en kritiek van binne, hoofsaaklik gerig op sy aansprake op grootheid, eksklusiwiteit en die gesaghebbende en veeleisende aard van dissipelwerk en die gesentraliseerde leierskapstruktuur van die ICOC. Vroeg in die geskiedenis van die ICOC (1988) het die Crossroads Church of Christ van die Boston Beweging losgemaak. In 1994, selfs terwyl McKean en andere hul Evangelisasie-proklamasie onderteken het, het die ICOC-gemeente van Indianapolis van die beweging geskei weens meningsverskille oor kern-ICOC-beginsels en leierskaps-menings. In Maart 2000 het leiers David Medrano ad Natercia Alves die Madrid-kerk in Spanje verlaat.

In 2002 publiseer 'n charismatiese leier en skrywer in McKean se beweging, Gordon Ferguson, 'n boek saam met die ICOC-leier Wyndam Shaw met die titel, Goue Reëlleierskap, 'n teks wat McKean se leierskapshiërargie en 'een-oor-een' dissipelpraktyke uitgedaag het. In 2003 plaas Henry Kriete, die leier van die Londense kerk van ICOC, 'n 'ope brief' aan die 'ouderlinge, onderwysers en evangeliste' in die beweging. Sy brief, getiteld "Eerlik teenoor God: rewolusie deur berou en vryheid in Christus", het gevoelens van onrus en die behoefte aan 'n vreedsame revolusie in die ICOC gevang. Dit het behels dat 'vier sistematiese euwels' aan die werk was in die beweging: 'n 'korrupte hiërargie', ''n obsessie met getalle', 'skandelike arrogansie' en 'verleiding deur geld'. Kriete beklemtoon die outoritêre aard van baie ICOC-verhoudings: 'Ons het 'n godsdienstige hiërargie geword [met McKean aan die bopunt] wat 'n kultuur van beheer en afhanklikheid van mans, eerder as vryheid, geskep, bevorder en onderhou het.' Kriete het ook aangekla dat die evangeliese pligte wat aan vroue in die kerk gestel word, hulle 'botsend' maak en skryf dat 'ons westerse model van die' totale vrou 'byna al ons vroue in die voltydse bediening gedwing is.'

McKean se reaksie en indrukke van hierdie kritiek en dinamiek kan gevind word in sy opstel van 2003, "Van Babilon tot Sion: Revolusie deur Restourasie III", waar hy skryf oor die stand van die beweging, sy "sabbatsverlof" van leierskap, sy bedanking, die toestand en ontbinding van ICOC-kerke regoor die wêreld, en planne om sy herstelbeweging te herbou en die belangrikheid van dissipel te herbevestig. McKean het sy visie in Portland Oregon, en daarna in Los Angeles, herbou met sy International Christian Church Soldout Discipling Movement.

Die ICOC-familie van kerke beweer nou dat hulle die trots, roem, eksklusiwiteit en swaar gesentraliseerde gesaghebbende leierskap van die verenigde beweging laat vaar het en meer 'n gevoel van 'vrywillige samewerking en samewerking deur gemeentes' aangeneem het (Ross 2012). Die ICOC erken die kontroversie rondom dissipeling en die leierskapshiërargie van die vroeë jare, en stel sy gemeentes voor as losweg saamgebind rondom 'n sterk evangeliese kern wat erkenning gee aan die behoefte aan dissipeling, soos verwoord in die vroeë ICOC-hoofleier Gordon Ferguson se boek uit 1997, Discipling: God se plan om sy volk op te lei en te transformeer en sy nuwe uitgawe van Die krag van dissipel (2001). Albei is boeke wat op die ICOC's geadverteer word Dissipelskap Vandag Media Winkel. Huidige leiers in die ICOC beklemtoon dat hulle dissipelskap in die vroeë jare van die beweging erken het, was te gesaghebbend en beweer dat die hervormde ICOC oormatige beheer en invloed oor nuwe lede laat vaar het, asook sy aanspraak op eksklusiewe een ware kerkstatus (Ross 2012) .

Benewens die ICOC Family of Churches en McKean se ICC / Soldout Discipling-beweging, het sommige kleiner plaaslike gemeentes wat gedurende die verenigde ICOC-jare gebore is, in hul eie onafhanklike kerke ontwikkel.

IMAGES

Image #1: Beeld is 'n foto van Kip McKean wat 'n adres by die Londense ICOC-kerk lewer.
Beeld # 2: Beeld is 'n fotograaf van die ICOC se Evangelation Proclamation-dokument wat in 1994 uitgereik is en beweer dat die kerk binne ses jaar 'n kerk in elke groot land ter wêreld sou stig.
Image #3: Image is 'n foto van 'n ICOC-godsdiens diens in Boston, Massachusetts.

Verwysings

ABC Nuus 20 / 20. 1993. Glo dit of anders. Transkripsie # 1344.

Universiteit van Boston Universiteit. nd Weet jy wie jy net aangaan? Pamflet geproduseer met die samewerking en ondersteuning van ds Robert Watts Thornburg, Dekaan van Marsh Chapel aan Boston Universiteit.

Barnett, Maurice. 1989. Die dissipelbeweging: 'n Studie van die Neo-Kruispuntfilosofie onder kerke van Christus. Tweede uitgawe. Gospel Anchor Publishing.

Coleman, Robert E. 1963. Die Meesterplan van Evangelisasie. New York: Revell

Ferguson, Gordon F. 1997. Discipling: God se plan om sy volk op te lei en te transformeer. Woburn: Dissipelskap Publikasies Internasionaal.

ICOC. Jubileum 2000: Selfs Groter Dinge. November / Desember, 2000. Gepubliseer deur Kingdom News Network.

Jenkins, Kathleen E. 2005. Awesome Families: Die belofte van genesingsverhoudinge in die internasionale kerke van Christus. New Brunswick Rutgers Universiteit Pers.

Kriete, Henry 2003. "Eerlik aan God: Revolusie deur Bekering en Vryheid in Christus." Toegang van http://www.reveal.org/library/stories/people/hkriete.htm Februarie 27, 2016.

McKean, Kip. 2003. "Van Babel tot Sion: Revolusie deur Restourasie Deel III."

McKean, Kip. 1994. "Revolusie deur herstel Deel II: Die 20-e-eeuse Kerk." Ondersteboven Magazine (Kingdom News Network).

McKean, Kip. 1992. "Revolusie deur herstel Deel I: Van Jerusalem na Rome, van Boston na Moskou." Ondersteboven Magazine (Kingdom News Network).

McKean, Thomas. "Kip McKean: Predikant, Sendeling, Teoloog, Reformator, Humanitêr." Toegang verkry vanaf http://www.kipmckean.com Februarie 10, 2016.

Ross, Bobby. September 2012. "Hersiening van die Boston Beweging: ICOC groei weer na krisis." Die Christelike Kroniek. Toegang verkry vanaf http://www.christianchronicle.org/article/revisiting-the-boston-movement-icoc-growing-again-after-crisis op 10 Februarie 2016.

Washington DC. Internasionale Christelike Kerk Newletter. Vol 2 (5). Februarie 10, 2013. " Die Internasionale Kollege van Christelike Bedienings. "

Post Datum:
15 Maart 2016

 

 

Deel