Amanda Telefsen David G. Bromley

Integrale Joga International (IYI)

INTEGRALE YOGA INTERNASIONALE TYD

1914 Sri Swami Satchidananda is gebore in Tamil Nadu, Suid-Indië.

1947-1964 Satchidananda het sewentien jaar onder Sri Swami Sivanandaji ontmoet en gestudeer.

1966 Satchidananda het na New York City gereis.

1966 (Oktober) Die eerste integrale joga-instelling is in New York City gestig.

1969 Satchinananda het die skare by die Woodstock Music Festival aangespreek.

1972 Yogaville-Wes is gestig in Seigler Springs, Kalifornië.

1973 Yogaville-Oos is in Pomfret Center, Connecticut, gestig en het die hoofkantoor van IJI geword.

1976 Satchidananda het 'n Amerikaanse burger geword.

1979 (September) IYI was begaafde 600-akker in Buckingham County, Virginia, wat Satchidananda Ashram-Yogaville (SAYVA) geword het.

1979-1986 Lig van Waarheid Universele Heiligdom (LOTUS) is in Buckingham, Virginia by SAYVA gebou.

1986 (Julie) 'n Toewydingsplegtigheid is vir LOTUS gehou, en SAYVA het die hoofkantoor van IYI geword.

2002 Satchidananda is in sy tuisgebied van Tamil Nadu, Suid-Indië, dood.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Sri Swami Satchidananda is gebore as Ramaswamy Grounder in Tamil Nadu, Suid-Indië op Desember 22, 1914. Hy was een van die twee seuns wat gebore is aan Kalyanasundaram Gounder en sy vrou, Srimati Velammai, 'n voorspoedige Hindoe-egpaar (Perringer nd). Sy vroeg
Volwasse lewe was nogal sekulêr in die natuur. Hy het gegradueer van 'n landbouskool en in die motorbedryf gewerk voordat hy 'n bestuurder in die Nasionale Elektriese Werke geword het. In die hagiografiese weergawe van sy lewe word Swami Satchidananda egter beskryf as 'n intense geestelike uit die kinderjare: 'Selfs as 'n jong kind het hy waarhede gepraat en insigte ver oor sy jare vertoon. Sy toewyding aan God was sterk en hy het gekyk na mense van alle kaste en gelowe met 'n gelyke oog, wat altyd dieselfde lig in elke wese herken. "(Perringer nd) Terwyl hy as die bestuurder van 'n Hindoe-tempel gewerk het, het Grounder sy getroue en getroude vrou, en die egpaar het twee kinders geboorte gegee. Maar vyf jaar later het sy vrou skielik gesterf. Na sy vrou se dood het Grounder die wêreld verlaat en sy geestelike loopbaan op agt en twintig jaar begin.

Om gedissiplineer te word in joga, het Grounder homself vir 'n paar jaar afgesonder voordat hy in Indië rondgetrek het om onder verskillende goeroes te studeer. Nadat hy onder verskeie geestelike figure, waaronder Sri Ramakrishna, en Ramana Maharshi, gestudeer is. Grounder ontmoet Sri Swami Sivananda in die voetheuwels van die Himalajas in 1947; die Swami het hom in die Heilige Orde van Sannyas begin en hom sy geestelike naam, Swami Satchidananda (goddelike geluk) gegee. Satchidanada het sewentien jaar met Sivananda gestudeer. As gevolg van sy bemeestering van alle takke van joga, is Satchidananda die titel "Yogiraj," meester van joga. Sivanandaji het Satchidananda na Ceylon (hedendaagse Sri Lanka) gestuur om Sivanandaji se leringe te versprei. Hy het in Indië gestudeer en joga-sentrums in Sri Lanka, Hong Kong, Japan, Maleisië, Singapoer en die Filippyne (Meadows and Hadden 2002: 646) gevestig.

Satchidananda het die filmvervaardiger Conrad Rooks en die kunstenaar Peter Max in Indië ontmoet terwyl die twee die nuut-kultus-klassieke film verfilm het Chappaqu in 1965. Satchidananda het 'n cameo-voorkoms in die film gemaak, en Rooks and Max het die volgende jaar Satchidananda na New York City genooi. Alhoewel Satchidananda aanvanklik as 'n twee-dag-besoek beplan is, het honderde volgelinge gelok, wat 'n verlengde verblyf in New York City tot gevolg gehad het.

Die eerste Integrale Joga Instituut is in Oktober 7, 1996, in New York City gestig. Ses jaar later in 1972 is Yogaville-Wes gestig in Seigler Springs, Kalifornië om 'n gemeenskap te bied vir diegene wat geïntegreerde joga beoefen het. Na aanleiding van Yogaville-Wes, is Yogaville-Oos gestig in 1973 in Pomfret Center, Connecticut. Yogaville-Oos gedien as hoofkantoor van IJI vir tien jaar.

In die 1978-sanger Carole King (Karuna King) het Satchidanada 'n groot stuk grond in Connecticut gegee. Satchidanada verkoop die land die
volgende jaar om 'n 650-akkerstreek in Buckingham County, Virginia, aan IYI te koop. Dit was in Buckingham County dat die konstruksie begin het op die Light of Truth Universal Shrine (LOTUS) by die nuwe Satchidananda Ashram-Yogaville (SAYVA). LOTUS word beskryf as 'n tempel vir alle wêreldgodsdienste waar 'n mens die Gees kan vind wat alles verenig. LOTUS het 'n toewydingsplegtigheid gehou op Julie 20, 1986, waarna SAYVA die nuwe hoofkwartier vir IYI geword het.

Satchidananda het voortgegaan om die wêreld te reis en lesings te lewer om godsdienstige harmonie te bevorder. Hy het sy liggaam (Mahasamadhi) op ​​Augustus 19, 2002, verlaat as gevolg van 'n aneurisme terwyl hy sy tuisgebied van Tamil Nadu, Suid-Indië besoek het.

Oortuigings / leerstellinge

Joga word tradisioneel in ses paaie of tradisies verdeel, met meer as vyftien miljoen praktisyns in die Verenigde State, maar talle ander skole het uit hierdie ses tradisies (Cook 1999-2000) ontwikkel. Hatha Joga, wat die eerste keer 'n sentrum in San Francisco in 1955 geopen het, is die gewildste tak van Joga, met fisiese posture (Asanas), gereguleerde asemhaling (Pranayama) en meditasie (Dharana). Karma Joga beklemtoon onbaatsugtigheid en diens om aanhegsel aan die wesenlike resultate van die praktisyn se optrede uit te skakel. Bhakti Joga gebruik herhalende klanke of woorde (mantras) om die self oor te gee, met 'n hoër self te identifiseer en die goddelike in die hele skepping te ervaar. Raja Joga gebruik diep meditasie om stilte en gefokusde beheer oor die verstand te skep wat die opkoms van die praktisyn se hoër self moontlik maak. Jnama Joga beklemtoon die ontwikkeling van die intellek en die studie van die yogiese geskrifte, gekombineer met diepe meditasie wat die ontplooiing van die "oppervlakgedagte" en begrip van die Ultimate bevorder.

Kim (2006) beskryf Integral Yoga as gewortel in Hatha Yoga, maar Integral Yoga stel homself voor as 'n sintese van die tradisies van hatha, karma, bhaki, raja en jnana (Meadows en Hadden 2002: 646). Satchidananda verstaan ​​Integrale Joga as 'n wetenskaplike metode om die verskillende takke van Joga en die geestelike, fisiese en geestelike aspekte van die individu te integreer. Integrale Joga is dus meer as godsdiens. Volgens Satchidananda is "Integrale Joga die basis van alle godsdienste, nie 'n godsdiens self nie" (Ma 1980: 24). Anders gestel, “Joga is nie 'n godsdiens nie, maar beliggaam die essensie van etiese volmaaktheid wat die grondslag van alle godsdienste is” (Ma 1980: 23). Satchidananda erken dat 'ons wel godsdiens onderrig, maar nie soos dit gewoonlik geleer word nie. Dit wil sê, ons leer die basiese beginsels wat algemeen is vir elke godsdiens ”(Ma 1980 24). Hy word dikwels aangehaal dat hy sê: "Waarheid is een, paaie is baie."

Maar Integrale Joga word gekategoriseer, Satchidanada leer dat die meeste individue slegs met hul "oppervlakgedagtes" werk en daarom nooit hul volle geestelike potensiaal besef nie. Die doel van Integrale Joga is om individue se soeke na selfkennis (Sadhana) te fasiliteer. Wat belemmer individuele vordering teenoor Sadhana is onvolmaakte of selfsugtige dade. Praktisyns word geleer om te verstaan ​​dat hulle heeltemal verantwoordelik is vir hul optrede en om onbaatsugtige diens aan te gaan. Soos Satchidananda dit gestel het: "Waar jy ook al is, doen dit ook tot voordeel van ander (Ma 1980: 19). Wanneer praktisyns die soeke na selfkennis voltooi, erken hulle dat alle lewende dinge in Een Gees verbind word. Omdat Een Gees breedweg bedink word, kan Integrale Joga beoefen word binne 'n menigte van godsdienstige en geestelike raamwerke gebaseer op die oortuiging dat die Een Gees alle gelowe verenig. Die oortuiging dat alle lewende wesens deel van One Spirit is, het Satchidanada gelei om ongelykheid te ontken. Soos hy dit gestel het: "Niemand is onaantasbaar nie. Verskille kom nie met die werk wat mens doen nie, ook nie die kaste waarin een gebore word nie, maar met die gemoedstoestand. In wese is ons almal een en dieselfde. Almal is God se kinders. "(Perringer nd)

Die term integrale joga kan wettiglik toegepas word op enige geestelike pad wat gebaseer is op die sintese van veelvuldige joga-tradisies. Daar is twee hoofskole van denke en oefening van integrale joga, een onder Sri Aurobindo en die ander onder Sri Satchidananda. Volgers van Satchidananda het die naam Integrale Joga in die Verenigde State van Amerika genoteer.

RITUELE / PRAKTYKE

Die mate van betrokkenheid by Integrale Joga wissel tussen praktisyns. Sommige individue kies om slegs weeklikse klasse by die naaste sentrum, instituut of ashram te neem, terwyl ander kies om binne die Yogaville-gemeenskappe te woon. Die hoofkantoor vir Integrale Joga, SAYVA, bied kursusse, retraites, spesiale seminare en internskappe aan. 'N Tipiese toevlugpakket bied verskeie keuses van akkommodasie binne-in slaapsale, privaatkamers of kampeerplekke. Ook ingesluit is drie buffet styl vegetariese etes as praktisyns van Integrale Joga oefen nie-geweld teenoor alle wesens. Daarbenewens word daaglikse joga-, meditasie- en skriftuurklasse aangebied. By SAYVA word elke Saterdagaand weeklikse geestelike vergaderings (satsangs) gehou. Satsang sluit in Chanting (Kirtan), 'n DVD met Satchidananda, 'n geestelike aanbieding deur 'n gasdosent of senior lid, en gebede vir wêreldvrede. Elke jaar bied SAYVA stille retraites; 'n tien dae-toevlug in Junie, 'n vyfdaagse toevlug tydens Nuwejaar, en vierdaagse retraites in beide Lente en Herfs.

In ooreenstemming met sy integrerende perspektief vier integrale joga-praktisyns 'n verskeidenheid Christelike, Joodse en Hindoe-vakansies: Christen (Paasfees, Danksegging, Kersfees), Joodse (Rosh Hoshana, Yom Kippur, Hanukka) Hindoe (die Navarati-viering van die Goddelike Moeder, die Mahasivaratri viering ter ere van Lord Shiva, en die Deepavali viering van die fees van die ligte). Sommige hoofstroom kultuurvakansies, soos Moedersdag, Vadersdag en Nuwejaar word gevier. Integrale Joga-praktisyns het hul eie heilige dae geskep wat Satchidananda eerbiedig (Guru Poornima - 'n jaarlikse heilige geleentheid wat Satchidananda vereer en die herdenking van die LOTUS-toewydingseremonie) en Mahasamadhi (ter ere van Satchidananda se uitgang van sy liggaam) herdenk.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Toe Satchidanada in 1966 in die Verenigde State aankom, is hy aangetrokke tot jeugdige lede van die teenkultuur (Kempton 1967). Hy het aangevoer dat gevestigde instellings Amerikaanse jongmense in die steek gelaat het: "Waarheen gaan u as u instellings u niks aanbied nie? ... Na 'n tipi in Vermont, dit is waar ... Hulle soek almal die ketting om hul nekke" (Katz 1992: 377). Sy gewilde roem het toegeneem nadat hy die gehoor in 1969 op die Woodstock Music Festival toegespreek en hulle geleer hetChant "Hari Om." Sy boodskap aan die gemeente was om vrede binne te vind: "Ek verstaan ​​nog nie hoe hulle gaan veg en dan vrede vind nie. Laat ons dus nie vir vrede veg nie, maar laat ons eers eers vrede vind "(Satchidanda 1969). Hy het geïntegreerde joga aangewys as 'n manier om dwelmgebruik te verlaat, en verklaar dat "Die probleem met dwelms is dat terwyl hulle jou verhef, hulle dadelik jou weer laat val" terwyl Integrale Joga 'n "natuurlike hoë" (Katz 1992: 377) aangebied het. Satchidanada het daarna baie ryk en gesogte volgelinge aangetrokke.

Satchidananda is deur sy volgelinge beskou as "God het besef" en as 'n persoon wat slegs menslike vorm behou het as 'n manier om die geestelike ontwikkeling van ander te ondersteun. Hy het baie sannyasi in die Weste begin en het nuwe joga name en individuele mantras aan sy talle ingewydes gegee. Hy het 'n bekende persoon geword wat verskyn op praatskoue en konsultasies met korporasies, interfaith dialoë, praat oor kollege kampusse, en lesing oor voeding en holistiese gesondheid. Satchindanada het talle toekennings vir sy werk ontvang, waaronder die U Thant Peace Award van die Verenigde Nasies se meditasiegroep, die Martin Buber-toekenning vir Uitstaande Diens vir die Mensdom, die Judith Hollister Interfaith-toekenning, die B'nai Brith Anti-Defamation Leage Humanitarian Award, en die Albert Schweitzer Humanitarian Award. Die vyftigste herdenking van sy ministeriële ordonnansie is in 1999 gedenk tydens 'n interlieddiens voor die aanvang van die 54th Algemene Vergadering van die Verenigde Nasies. Talle bekende personages van Bill Clinton tot Dean Ornish na Richard Gere tot Allen Ginsberg het sy werk geprys.

Integrale Joga het drie yogavilles in die Verenigde State, Yogaville-Oos, Yogaville-Wes, en Satchidananda Ashram-Yogaville (SAYA), die hoofkwartier van IYI, gestig. Integrale Joga het ook vier integrale joga-instellings binne die Verenigde State, met een in Kanada en een in Indië. Instellings bied kursuswerk aan vir diegene wat belangstel om gesertifiseerde Integreer Joga-onderwysers te word. Daarbenewens bied institute klasse aan aan die groter omliggende gemeenskappe en integrale joga-praktisyns. Integrale Joga behou 37-sentrums in 28 verskillende lande. Hierdie sentrums is soortgelyk aan institute, maar is kleiner, gelokaliseer, en bied nie kursusse vir onderwysersertifisering aan nie. Integrale Joga handhaaf nie 'n formele lidmaatskaplys nie, maar slegs 'n paar honderd mense word gesertifiseer om Integrale Joga te leer.

Soos baie Ashrams, is Yogavilles gewoonlik in landelike gebiede geleë. Hulle dien as kloosteragtige gemeenskappe van Integrale Joga-Yogi en -onderwysers. Op enige gegewe tydstip sal die bevolking van 'n Yogaville bestaan ​​uit gaste, geassosieerde lede en voltydse lede. By die Yogaville-ashram word die afgekeurde swamis voorsien van kos en behuising, terwyl huiseienaars verwag word om basiese benodigdhede vir hulself te voorsien. Praktisyns kom terug.

Die Satchidananda Ashram-Yogaville verwelkom elke jaar 2,000-besoekers, terwyl ander 150-individue die gemeenskap van hul huis beskou. Sommige van die werkswinkels wat by SAYA aangebied word, is klasse wat die konsepte van elke tak van joga leer, waarvan Integrale Joga saamgestel is. Dit sluit in Hatha Joga, wat fokus op houdings, asemhalingspatroon en dieet; Raja Joga, wat draai om die verstand te beheer deur middel van meditasie; Bhakti Joga, wat deur voortdurende liefde en toewyding aan God beoefen word; Karma Joga, wat die pad van onbaatsugtige diens is; Jnana Joga, wat konsentreer op die bestaan ​​van alles wat natuurlik en / of onveranderlik is; en japa joga, waarin die fokus op chanting val. Ander werkswinkels en klasse sluit in joga vir atlete, stresbestuur joga, prenatale en arbeidsjoga, lagjoga, innerlike tantriese joga, sowel as joga vir diegene met skoliose. Vir diegene by SAYA is die dieet vegetariër. Selibaat word benodig vir enkels en monsters, en alkohol, dwelms en tabak is verbode.

SAYA is ook die tuiste van die Lig van Waarheid Universal Shrine (LOTUS), wat in 1986 geopen is. Die heiligdom huise verander opgedra aan tien groot godsdienste, sowel as twee addisionele veranderings, een toegewyd aan ander bekende godsdienste en die ander toegewy aan diegene wat nog onbekend is. Die buitekant van die heiligdom bevat fonteine ​​en tuine, baie met geestelike simboliek. Die binnekant van die heiligdom bestaan ​​uit twee verdiepings; die onderste verdieping huise gevalle wat vertoon artefakte van die godsdienste verteenwoordig in die verander, wat geleë is op die boonste verdieping van die heiligdom.

 

Kwessies / UITDAGINGS

Integrale Joga is tot 'n baie beperkte mate in die verstandelike manipulasie en verdeelde familie-kontroversies vasgelê wat baie godsdienstige bewegings wat in die 1970's begin het, beïnvloed het. Dit is die eise van seksuele manipulasie en mishandeling wat teen Satchidananda gehef is, wat die grootste publieke sigbaarheid ontvang het en die beweging die grootste invloed gehad het. Tydens die vroeë 1990's het verskeie vroulike lede wat op Satchidanada se personeel gedien het, hom met seksuele ongeregtighede van verskillende soorte (McGehee 1991) aangekla. Na aanleiding van die aanvanklike bewerings het verskeie addisionele vroue soortgelyke koste gemaak. Satchidananda het die aanklagte konsekwent ontken, maar onderhoude met joernaliste of antwoorde op diegene wat die aantygings gemaak het, geweier. Met betrekking tot sy beskuldigers het hy gesê: "Hulle is vry om so te voel .... As hulle nie gemaklik voel met my nie, kan hulle van iemand anders leer." Met betrekking tot sy onwilligheid om 'n openbare reaksie op Die beskuldigings, hy het gesê dat "Daar is nie nodig nie. As die publiek dit wil glo, kan hulle dit glo "(Chopra 1999). Baie volgers het Satchidananda sterk verdedig en die aanklagte as vervaardig afgewys, maar teenstanders beweer dat die beweging talle praktisyns, onderwysers en sentrum affiliasies in die nasleep van die kontroversie (Zuckerman 1991) verloor het. Satchidananda se m ahasamadhi in 2002 het die persoonlike konfrontasie geëindig, maar het nie sy algemene invloed beïnvloed nie.

Verwysings

Chopra, Sonia. 1999. Satchidananda se Yoga Ashram het vasgevang in 'n nuwe kontroversie, vroeëre seksuele aanklagte begin herontdek. ” Rediff Op Die Net. 14 Junie. Toegang verkry by http://www.rediff.com/news/1999/jun/14us op 28 Oktober 2011.

Kook, Jennifer. 1999-2000. "Nie alle joga word geskep gelyk nie." Joga Journal. Winter 1999-2000. Toegang verkry by http://www.yogajournal.com/basics/165 on 23 October 2011.

Kempton, Sally. 1967. "Wat is nuut in Amerika?" Village Voice. 9 November, p. 1.

Ma, Swami Saravananda. 1980. "Die Integrale Joga Skool in Historiese Perspektief." Ph.D. verhandeling. Storrs: Universiteit van Connecticut.

Meadows, Sarah en Jeffrey K. Hadden. 2002. "Integrale Joga International." Pp. 646-47 in Godsdienste van die wêreld, Volume 2, geredigeer deur J. Gordon Melton en Martin. Santa Barbara, CA: ABC-CLIO.

McGehee, Overton. 1991. "Oud-volgelinge sê dat Swami seksuele gunste geëis het." Richmond Keer-Dispatch, 2 Aug., bl. B-1.

Pettinger, Richard. en "Biografie Swami Satchidananda." Biografie Online. Toegang verkry by http://www.biographyonline.net/spiritual/satchidananda/index.html op 25 Oktober 2011.

Satchinanada, Sri S. 1969. "Woodstock." Toegang verkry by http://www.swamisatchidananda.org/docs2/woodstock.htm op 15 November 2011,

Zuckerman, vreugde. 1991. 'N oop brief. "Toegang verkry by http://groups.yahoo.com/group/Sri_Chinmoy_Information/message/2448 op 28 Oktober 2011.

AANVULLENDE HULPBRONNE

Bordow, Sita. 1984. Die Meester se aanraking. Yogaville, VA: Integrale Joga Publikasies.

Bordow, Sita. 1986. Sri Swami Satchidananda: Apostel van Vrede. Yogaville, VA: Integrale Joga Publikasies.

Mandelkorn, Philip, Ed. 1978. Om jouself te ken: Die noodsaaklike leer van Swami Satchidananda. Garden City, NY: Ankerboeke.

Satchidananda, Sri. 1978. [vertaling en kommentaar]Die Joga Sutras van Patanjali. Yogaville, VA: Integrale Joga Publikasies.

Weinca, Sita. 1972. Swami Satchidananda. NY: Bantam Books.
Skrywers:

Post Datum:
22 November 2011

 

 

 

 

 

 

 

Deel