Tim Rudbøg

EK IS Aktiwiteit

EK IS AKTIWITEITTYD

1878: Guy W. Ballard is gebore in Newton, Kansas, Verenigde State.

1886: Edna Wheeler is gebore in Chicago, Illinois, Verenigde State.

1930: Guy Ballard se vermeende eerste ontmoeting met die opgevaar meester Saint Germain het op Mount Shasta plaasgevind.

1932: Die Saint Germain Foundation en uitgewery word gestig.

1934: Guy Ballard se eerste boek Onthul Mysteries is gepubliseer onder sy pennaam Godfré Ray King.

1935:  Die Magic Presence, en Die "EK IS" diskoerse is gepubliseer.

1936:  Die stem van die "EK IS" Tydskrif is gestig.

1939 (29 Desember): Guy W. Ballard sterf aan arteriosklerose in sy seun se huis in Los Angeles.

1941: Die Internal R evenue Service het die beweging se belastingvrystellingstatus ingetrek, aangesien die beweging destyds nie formeel as 'n godsdiens erken is nie.

1942: Edna en hul seun, Donald Ballard, word aangekla van bedrog deur die staatsadvokaat in Los Angeles.

1954: Die beweging het weer die reg verkry om die posstelsel te gebruik.

1957: Die beweging het weer sy belastingvrye status verkry, en Donald Ballard het die beweging verlaat.

1971: Edna Ballard is oorlede.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Volgens die verhaal van Guy W. Ballard (1878-1939) soos in sy eerste boek aangebied, Onthul Mysteries (1934), die Ek is Aktiwiteit het in Augustus-Oktober 1930 begin met sy vergadering van 'n opgevaarde meester met die naam Saint Germain op Mount Shasta, die Vulkaniese Witberg in Noord-Kalifornië (King 1934: xvii). Ballard is op regeringsbesigheid aan 'n klein dorpie aan die voet van Mount Shasta gestuur, en soos hy verduidelik het, het hy okkulte gerugte van 'n groep goddelike mans wat die broederskap van Mount Shasta genoem het, besluit om dit in sy vrye tyd te ondersoek. 1934: 1).

Soos Ballard egter vertel het, het hy een oggend 'n staptog in die berg beplan om weer aan die binneste van sy hart te verbind en 'n heilige ruimte in te voer (King 1934: 2). Tydens die middagete het dit baie warm geword en Ballard het 'n rivier met skoon lentewater gevind. Hy het sy koppie gereedgemaak om dit te vul wanneer 'n elektriese stroom van kop tot voet deur sy hele lyf gesit het toe 'n jong man skielik agter hom verskyn (King 1934: 3). Die man het 'n uitgebreide gesprek begin voer oor die oneindige moontlikhede wat die mens kan verkry deur die regte begrip van liefde, intense begeerte en wat die ewige lewe van die lewe genoem word of die idee dat alles wat 'n mens dink en voel, in sy lewe deur middel van verborge geestelike wette (King 1934: 4-6).

Volgens Ballard se vertelling het hy dus die eerste keer geleer van die I am Presence op hierdie berg. Na verdere besprekings oor The Eternal Law of Life of die regte beheer van gedagtes en gevoelens om te manifesteer wat u wil, het die jongman sy ware self aan Ballard geopenbaar, soos die opgevaar meester Saint Germain: [Image right]

Hy het voor my daar gestaan ​​- 'n Pragtige Godgelyke figuur - in 'n wit juweelmantel, 'n Lig en Liefde wat in sy oë geopenbaar het en die Heerskappy en Majesteit wat sy (King 1934: 15) is, openbaar en bewys het.

Hierdie voorkoms het hom in 'n plek van gesag langs die vorige teosofiese leiers soos Helena P. Blavatsky (1831-1891), Henry S. Olcott (1832-1907), AP Sinnett (1840-1921), CW Leadbeater (1854-1934) en Alice A. Bailey (1880-1949).

Sy vrou, Edna Anne Wheeler (1886-1971) en die seun Donald Ballard, is ook aangewese boodskappers aangewys, alhoewel Edna eers die afgelope paar jaar van haar lewe nuwe boodskappe ontvang het en Donald nooit enige ontvang het nie en uiteindelik bedank het van sy betrokkenheid by die I AM Aktiwiteit in 1957.

Ballard het na sy huis in Chicago, Illinois, na sy besoek aan Mount Shasta teruggekeer en hy en sy vrou [Image regs] het dieEk is aktiwiteit. In 1932 stig hulle die Saint Germain Foundation en 'n uitgewery Saint Germain Press. Volgens Jean-François Mayer was dit egter eers in 1934 met die publikasie van Ballard se eerste boek Onthul Mysteries onder sy pen naam Godfré Ray King dat die beweging werklik begin afneem. Dit het gelei tot die publikasie van sy volgende twee boeke die volgende jaar (1935): Die Magic Presence, wat sy verhaal van persoonlike ervarings met die opgestane meesters en Die "EK IS" diskoerse wat basies 'n riglyn is om die I AM leerstellings toe te pas en 'n meer uitgebreide beskrywing van die I AM-beginsel.

In 1934 het Guy Ballard vir die eerste keer sy beweerde kommunikasie met die opgestane meesters gedemonstreer. Die boodskappe wat van hierdie gebeure ontvang is, is later in. Gepubliseer Die stem van die "EK IS" tydskrif wat in 1936 gestig is en bevat bykans 4,000 1935 opgeneemde boodskappe wat later in twintig volumes in boekvorm saamgestel is. Ballard se openbare vertoning van sy mededeling het so gewild geword dat konklawe vanaf 6,000 in ouditoriums gehou is met plek vir 2005 587 mense (Mayer 1938: 1,000,000). Hierdie konklawe het spiritualistiese ritualistiese aktiwiteite ingesluit waar boodskappe direk van die opgevaar meesters ontvang is en gebede en bevestigings gelei is. Hierdie gewildheid het gelei tot 'n voortdurende uitbreiding van Ballards se gehoor, wat teen ongeveer 2009 moontlik ongeveer 4246 29 1929 aanhangers sou gewees het (Melton 1930: XNUMX). Hierdie verstommende gewildheid kan gesien word as 'n reaksie op die Groot Depressie, wat begin het met die Amerikaanse Wall Street-ineenstorting op XNUMX Oktober XNUMX en deur die XNUMX's geduur het. In hierdie tyd van groot krisis blyk dit dat baie van Ballard se leerstellings en praktyke 'n beroep op 'n algemene publiek gehad het op soek na betekenis.

Naby die einde van die Groot Depressie en die hoogtepunt van die gewildheid van Guy Ballard, sterf hy op 29 Desember 1939 aan arteriosklerose in sy seun se huis in Los Angeles en word op 31 Desember veras. Die volgende dag het sy vrou aangekondig dat dit om middernag op Desember was 31 Guy Ballard het opgevaar by die Royal Teton, wat volgens die I AM-mitologie 'n geestelike woning is waar opgevaar meesters woon en hul dissipels in Noord-Amerika oplei (Grand Teton Mountain, Wyoming) (King 1934: 72-108, 243-60 ).

Leerstellinge / oortuigings

Ballard se geskrifte wat die basiese leerstellings en praktyke van die I AM-aktiwiteit uiteensit, is nie sistematiese teologiese geskrifte nie, maar bestaan ​​eerder uit vertellings en dialoë met enkele illustratiewe voorbeelde. Die leerstellings wat dikwels in die boeke aangeraak word, sluit nou aan by die moderne teosofiese tradisie en sluit dus geloof in innerlike geestelike wêrelde in; 'n hoër self, geestelike liggame, reïnkarnasie en karma, geestelike verligting en 'n grootse goddelike plan van die heelal, maar die belangrikste tema en die bron van geestelike gesag was Ballard se beweerde kontak met wat hy die 'opgevaar meesters' genoem het (Rudbøg 2013: 154-60. Hierdie webartikel is tot 'n mate aangepas uit Rudbøg 2013).

Volgens die I am Activity word die opgevaar meesters beskryf as vervolmaakte wesens, lede van The Great White Brotherhood (King 1935: vi-vii, viii) "... wat die lig binne die mensdom op hierdie aarde rig, beskerm, en help om dit uit te brei" (King 1934: vii). Ballard benadruk egter dat hierdie wesens werklike fisiese-geestelike wesens is. Hulle woon in fisiese liggame en woon op fisiese plekke (King 1935: ix-x). Die idee dat die meesters, wat lank in die geheim opereer het, hulself nou deur Ballard aan die wêreld openbaar en ekstra hoeveelhede lig in die mensdom stort, is volgens die leerstellings van EK IS 'n bewys van 'n aanbreekende goue era. Dit is 'n EK IS-era wat op sigself die unieke belang van die EK-leringe en hul unieke aantrekkingskrag tydens die Groot Depressie beklemtoon (Saint Germain 1935: x-xi, xiv). Verder, as die goue era weer siklies na vore kom, word geglo dat die meesters onder die mense sal wandel soos vroeër in die goue eeue en weer eens die oorspronklike goddelike lewenswyse sal uitlê (King 1935: vii).

Terwyl Ballard redeneer dat die mensdom 'die oorspronklike goddelike lewenswyse' vergeet het, bied die I am Activity nie 'n vernietigende eskatologiese millenêre verwagting nie. Hulle prys eerder die fisiese wêreld. Ballard vra egter dringendheid tydens die krisis van die sekulêre samelewing om die meesters, die engele leërskare en hul werk te erken om 'voortdurend hul transendente lig en hulp aan die mensdom uit te stort' (King 1935: vi). Samewerking deur erkenning van die meesters en deur die I Am-beginsel sal help om die nuwe historiese tydperk van vrede en goddelike liefde te bewerkstellig (King 1935: vi). Sodanige samewerking met die meesters word dus beskou as 'n sentrale doel vir die praktiserende Ek is individueel en sou die gelowige 'n gevoel gee van deelname aan die opheffing van die destydse krisis. Gevolglik was die ontvangs van boodskappe van sulke meesters 'n belangrike godsdienstige aktiwiteit tydens groepbyeenkomste, waarin die gesaghebbende boodskapper die boodskappe van die meesters aan die groep sou voorskryf.

Saint Germain en Jesus is die mees sentrale meesters van die Ek is Aktiwiteit. Elke EK IS heiligdom, daarom het jy foto's van beide Saint Germain en Jesus. Saint Germain en ander meesters was verder diep patrioties en nasionalisties, gekoppel aan wat beskou is as die unieke geestelike sending en bestemming van Amerika.

Daar is 'n 'spesiale groep ... grootes wat tans saam met Amerika werk om haar te stabiliseer en te beskerm. Onder hulle werk die Ascended Masters, Saint Germain, Jesus, Nada, Cha-Ara, Lanto, Cyclopea, die Groot Meester van Venus, Arcturus, die Lords of Flame van Venus, en One, bekend as die Groot Goddelike Direkteur, hier baie beslis deur geweldige pilare en ligstrale in Amerika te vestig (King 1935: vi).

Hier lei Ballard verskeie nuwe meesters in die teosofiese tradisie van die Groot Wit Broederskap, soos Nada, Cha-Ara, Lanto, Cyclopea, Arcturus en die Groot Goddelike direkteur. Hy fokus minder op die konvensionele teosofiese meesters soos meester Koot Hoomi en meester Morya wat bekend is uit Blavatsky se tyd. Waar die antieke wysheid en die meesters met Blavatsky en latere teosowe op geheime plekke in die Verre Ooste geplaas is, het die tyd volgens Ballard nou aangebreek dat hulle in Amerika sou werk (King 1935: vii).

Met betrekking tot die geloof in opgestane meesters en 'n goue era, is 'n sentrale deel van die leerstellings van die I AM-aktiwiteit die sogenaamde IAM-beginsel. Volgens die EK IS Aktiwiteitsonderrig is daar een lewenskrag, God, wat almagtig, alwetend en alomteenwoordig is en bekend staan ​​as die Groot Sentrale Sondag van die innerlike heelal, wie se suiwer goddelike lewenskrag deur alle dinge as goddelike lig vloei. Dit is die magtige EK IS Teenwoordigheid. Buite skepping manifesteer wanneer die magtige Ek IS Teenwoordigheid in die vorm van dinamiese energie geïndividualiseer word. Elke individu, sel of atoom is dus in wese 'n goddelike uitdrukking van die magtige EK IS, God in aksie (Saint Germain 1935: 3, 5; Melton 1994: 9):

Wanneer jy ten volle herken en aanvaar, "Ek IS," as die Magtige Teenwoordigheid van God in jou-in-aksie , sal jy een van die grootste stappe vir bevryding geneem het (Saint Germain 1935: 13, 19).

Die EK IS-teenwoordigheid is naby aan die latere religieuse groepe in die nuwe era, wat die 'hoër self' sou noem, en dit is die besef van hierdie hoër self of die EK IS-teenwoordigheid wat die kern vorm van baie van die rituele wat in die EK IS beweging.

RITUELE / PRAKTYKE

Die praktyk van positiewe bevestigings wat onlangs gewild geword het in selfhelp- en positiewe sielkundegroepe, is fundamenteel vir rituele praktyke in die I AM-aktiwiteit. Die Ballards se benadering tot bevestiging is afgelei van New Thought en is gerig op die idee dat almal goddelik en perfek van wese is en dus altyd in 'n toestand van perfekte gesondheid is. Verder is die verstand oorsaaklik, en daarom is dit ons wat deur verkeerde begrip en valse gedagtes slegte gesondheid en slegte toestande oprig (Rudbøg 2013: 160-66). Deur bevestigings te gebruik, kan ons ons valse selfpersepsie verander deur te bevestig hoe dinge in die goddelike werklikheid is en sodoende die negatiewe toestand waarin ons tans dink, verander.

In die konteks van die nuwe gedagte, selfs wanneer 'n mens 'n eenvoudige sin stel, soos 'EK IS gelukkig', maak 'n mens gebruik van God se naam, wat identies is aan jou eie self. In die sin help dit die ware identiteit en vereniging met God openbaar. Dit is dus baie vernietigend om 'n stelling te maak wat 'n negatiewe bevestiging insluit, soos 'EK IS siek', aangesien dit die waarheid en die proses van verwesenliking teëwerk. In die Evangelie van Johannes het Jesus eweneens baie sinne begin met die verkondiging EK IS; wat volgens New Thought en Ballard getuig word as bewys dat hy hierdie lering gebruik het (Johannes 6:38, 48, 51; 11:25; 14: 6, 10, 20; 15: 1, 5; Saint Germain 1935: 12, 20-1, 23).

Ballard het egter die belangrikheid van sy eie leerstellings beklemtoon toe hy dit opmerk

Slegs fragmente van die ware begrip van die "EK IS Teenwoordigheid" is tot nou toe aan die buitenste wêreld gegee. Die opgestane Meester, Saint Germain, sê: Dit is die belangrikste Verstand wat die mensdom ooit kan hê; en daar is geen vryheid of perfeksie vir die individu nie, behalwe deur middel van hierdie bewuste toepassing.

Hy beskou dit as so belangrik dat hy meer as drie en dertig diskoerse gedikteer het waarin hy verduidelik wat in die buitenste lewe van die individu gebeur as 'n mens sê EK IS. Hy sê ook: “Niks sal die individu in so 'n mate seën as die bewuste begrip van hierdie 'kreatiewe woord' nie” (Saint Germain 1935: xv).

Dit EK IS in elke individu word geglo dat een met die oneindige Mind van God wees, sodat deur ten volle besef dit deur die beoefening van bevestiging, kan 'n mens naby aan enige ding te bewerkstellig (Saint Germain 1935: 70): "alles wat jy verkondig, is duidelik daardie oomblik "(Saint Germain 1935: 71). Sulke wensvervulling sou ongetwyfeld besonder aantreklik gewees het tydens die opvallende krisis van die 1930s. Die probleem volgens die leringe is egter dat die mensdom en die individu dieselfde hierdie aangebore goddelike kreatiewe mag vergeet het. Deur deurlopende verkeerde denke het die mens onrein geword en onreinheid in hul omgewing veroorsaak, wat beteken dat alhoewel die EK EK suiwer en onbelemmerde energie is:

Almal kwalifiseer voortdurend hierdie energie wat voortdurend uitgestort word. Elkeen is voortdurend sy kleur daarin, deur sy eie bewussyn. ... Elke student moet [dus] die verantwoordelikheid van sy eie aktiwiteit om die energie wat hy uitstuur, te kwalifiseer (Saint Germain 1935: 71-2, hakies is myne).

Die kuns van die I AM praktyk is dus om ritueel reinig dié emosies, gedagtes en aksies deur selfbeheersing (King 1934: 9-18) en dus maak die invloei van hierdie Goddelike lewe energie in plaas van belemmer dit:

"EK IS" is die aktiwiteit van "daardie lewe". Wanneer jy sê en voel, "EK IS," los jy die lente van die Ewige, Ewige Lewe uit om onvoltooid te vloei (Saint Germain 1935: 2).

Die manier om die EK te manifesteer, om God in aksie te stel en oop te maak vir die gesondheid, volmaaktheid of wat ook al wil bereik, is dus volgens die I AM leerstellings, deur óf stil of hardop die I AM met betrekking tot Die verlangde voorwerp (ek is gesond, ek is moedig, ek is ryk). Wanneer nuwe studente dus hul I AM werk begin, kry hulle sulke basiese bevele in klein boekies wat met spesifieke doelwitte in gedagte gehou word.

Ek Is aktiwiteit rituele word egter nie net op die individuele vlak gevind nie. Op 'n groter sosiale vlak, die beweging nog ritueel neem heilige dramas op en hou heilige byeenkomste. Die beweging hou byvoorbeeld sedert Augustus elke jaar 'I IS Come!' Pageant by Mount Shasta. Dit is 'n rituele verwerking van 'die lewe van geliefde Jesus, wat fokus op sy wonderwerke van waarheid en genesing, en die voorbeeld van die hemelvaart wat Hy aan die wêreld nagelaat het' (Saint Germain Foundation webwerf).

Volgens die I AM perspektief, het mense eenvoudig hul goddelike innerlike meesterbewussyn vergeet, die EK IS, die Christus Self. Die opgevaarde meesters, en spesifiek Jesus, funksioneer dus as godsdienstige of toewydige voorbeelde vir EK IS lede.

Saam met hul "Ek is Kom!" Pageant, kleurvolle beelde, soos 'n diagram getiteld “die toweragtige teenwoordigheid” word dikwels deur die Beweging om die besef van die EK teenwoordigheid te beoefen. [Image regs] Die towerkwoord-diagram toon 'n individu wat binne 'n pers vlam staan. Bo die persoon is 'n ander persoon wat voor 'n kleurvolle son sweef. Die persoon wat bokant die persoon op die grond staan, beweeg 'n aura van goue lig uit, wat verbind word met die bolyf en kop van die persoon wat op die grond staan. Die kleurvolle sentrale son is die Mighty I AM Teenwoordigheid, die persoon wat beweeg, is die EK IS, die innerlike Christus of meester self, en die persoon op die grond is die individuele persoonlikheid wat aan die I AM-meester self gekoppel is. Die Violet Flame vrygestel in die teenwoordigheid van die ek is en verorber alles disharmonie en onreinheid in die individuele en in die wêreld (King 1935:. Front-stuk Sien ook Melton 1994: 10-11). Die visualisering praktyk en gebruik van wat bekend staan ​​as die Violet Flame met betrekking tot sodanige kleurvolle diagramme is uniek en sentraal tot die EK IS leringe en sy uitlopers selfs al is die gebruik van die violet lig en sy verhouding tot die sewende straal reeds geformuleer in 1922 deur Alice A. Bailey (Bailey 1973: 127). Nog 'n klein, byna magiese kenmerk van Ballard se praktiese leerstellings, is die gebruik van 'n gevisualiseerde beskermende elektroniese band wat die individu van alle skade sal weerhou (Saint Germain 1935: 57, 78).

Ballard se weg vir die EK IS-aspirant, om die EK IS-teenwoordigheid werklik te bemeester, is dus opvallend ritueel deur middel van bevel, selfbeheersing, kontemplasie en die gebruik van die Violette Vlam. Hierdie praktyke is bedoel om die student te help om op te kom en 'n meesterskap te bereik, wat gepaard gaan met die perfekte besef van die suiwer EK IS-teenwoordigheid in aksie en die perfekte bemeestering van die groot lewenswet of wat meer populêr genoem word as positiewe denke. .

ORGANIZATION / LEADERSHIP

Die beweging is tot op vandag aktief, insluitende sy internet-teenwoordigheid, wat talle inligting verskaf oor publikasies en gebeure in sy verskillende sentrums. Volgens die bewegingswebwerf,

Die "EK IS" -aktiwiteit is geestelik, opvoedkundig en prakties. Daar is geen finansiële skemas daaragter nie; geen toegang word ooit gehef nie. Ditneem geen politieke standpunt in in enige nasie nie. Die ouerorganisasie is Saint Germain Foundation, met sy wêreldwye hoofkwartier in Schaumburg, Illinois, 'n voorstad van Chicago. [Beeld aan die regterkant] Dit word regoor die wêreld voorgestel deur 300 plaaslike groepe wat "I AM" Sanctuary®, "I AM" Temple®, "I AM" Study Groups® of "I AM" Reading Room® genoem word. Saint Germain Foundation en sy plaaslike aktiwiteite is nie geaffilieer met enige ander organisasie of persone nie.

Die Saint Germain Press gaan ook voort met die publikasie van die I AM-boeke, pamflette, kunswerke en klankopnames van die Ballards-leerstellings, asook die maandblad Die stem van die 'EK IS', wat steeds beskikbaar is deur inskrywing.

Daar is verskeie bewegings wat verband hou met Ballard se I Am-leerstellings. Na die Tweede Wêreldoorlog het die beweging verskeie afdelings beleef, wat gelei het tot bewegings soos The Bridge to Freedom (1951), The Summit Lighthouse (1958), The Ascended Master Teaching Foundation (1980) en The Temple of the Presence (1995) ). Wat die invloed betref, is dit veral deur hierdie bewegings dat die I AM-leerstellings die breër stroom van New Age-spiritualiteit betree het met idees soos die I AM-teenwoordigheid, die Opgevaar meesters, die gebruik van positiewe bevestigings / verordeninge, die fokus op die goddelike lig deurdring van alles, die gebruik van eenvoudige toewydingstaal en kleurvolle geestelike kunswerke (Rudbøg 2013: 168-70).

Kwessies / UITDAGINGS

Nie lank na Guy Ballard se dood nie en met die Tweede Wêreldoorlog oorhoofs, het die I AM-aktiwiteit twintig jaar beleef. Gerald B. Bryan, die groot I Am-kritikus, nadat hy sy Psigiese Diktatorskap in Amerika (1940) het oudstudente van die beweging versoek om regsgedinge daarteen aanhangig te maak. Die situasie het gedurende hierdie intense anti-totalitêre periode in die VSA geanimeer en het daartoe gelei dat die IRS die belastingvrystelling van die beweging in 1941 ingetrek het, aangesien die beweging nie formeel as 'n godsdiens erken is nie. Verder is Edna en Donald Ballard in 1942 deur die staatsadvokaat in Los Angeles aangekla van e-posbedrog onder die beskuldiging dat die leerstellings van die I AM Activity letterlik ongelooflik was. Dit het 'n kenmerkende hofsaak geword wat verband hou met godsdiensvryheid in die VSA (United States v. Ballard 1944, 322 US 78). Die verhore eindig met 'n tweede verhoor in 1946 sonder vaste skuldigbevinding. Die reg om die posstelsel te gebruik, is egter nie outomaties aan hulle terugbesorg nie en kon slegs deur 'n lang proses verkry word, wat uiteindelik in 1954 geëindig het, drie jaar voordat die beweging die belastingvrye status teruggee. (Albanees 2007: 470).

IMAGES

Beeld #1: Foto van Mount Shasta.
Beeld #2: Beeld van die graaf van Saint Germain.
Beeld #3: Foto van Guy W. Ballard en sy vrou, Edna Anne Wheeler.
Beeld # 4: Foto van aktiwiteite by die jaarlikse I AM Come! ' Pageant by Mount Shasta, Kalifornië.
Beeld #5: Simboliese voorstelling van die Ek is teenwoordigheid.
Image #6: Foto van die wêreldhoofkwartier van die St Germain Foundation in Schaumburg, Illinois.

Verwysings

Albanese, Catherine L. 2007. 'N Geestelike Gees: 'n Kultuurgeskiedenis van Amerikaanse Gees en Gees. Yale: Yale Universiteit Pers.

Bailey, Alice A. 1973. Briewe oor okkultiese meditasie. New York: Lucis Publishing House.

Barrett, David. 1998. Sekte, "kultusse" en alternatiewe godsdienste: 'n wêreldopname en bronboek. Londen: Blandford.

Bryan, Gerald B. 1940. Psigiese Diktatorskap in Amerika. Burbank, CA: New Era Press.

Koning, Godfre Ray [pseudoniem van Guy W. Ballard]. 1935. Die Magic Presence. Chicago: Saint Germain Press.

Koning, Godfre Ray [pseudoniem van Guy W. Ballard]. 1934. Onthul Mysteries. Chicago: Saint Germain Press.

Mayer, Jean-François. 2005. ""EK IS "Aktiwiteit" Pp. 587-88 in Woordeboek van Gnosis en Wes-Esoterisme, geredigeer deur Wouter J. Hanegraaff. Leiden: Brill.

Melton, J. Gordon. 2009. Melton's Encyclopedia of American Religions, Agtste uitgawe. Detroit: Gale.

Melton, J. Gordon. 1994. “The Church Universal and Triumphant: Its Heritage and Thoughtworld.” Bladsy 1-20 in Kerk universeel en triomfantelik: in wetenskaplike perspektief. Stanford, CA: Sentrum vir Akademiese Publikasie.

Rudbøg, Tim. 2013. "Die ek is aktiwiteit" Pp. 151-72 in Handboek van die teosofiese stroom, geredigeer deur Olav Hammer en Michael Rothstein. Leiden en Boston: Brill.

Saint Germain [deur Guy W. Ballard]. 1935. Die "EK IS" diskoerse. Chicago: Saint Germain Press.

Saint Germain webwerf. Toegang verkry vanaf www.saintgermainfoundation.org op 8 September 2016.

AANVULLENDE HULPBRONNE

Anderson, C. Alan. 1997. “Quimby as stigter van nuwe gedagte” Die Tydskrif van die Vereniging vir die Studie van Metafisiese Godsdiens 3: 5-22.

Bailey, Alice A. 1958. Die Eksterneisering van die Hiërargie. Tunbridge Wells, Groot-Brittanje: Lucis Press.

Bjorling, Joel. 1992. Kanaal: 'n bibliografiese ondersoek. New York en Londen: Garland.

Braden, Charles Samuel. 1963. Geeste in opstand: Die opkoms en ontwikkeling van nuwe denke. Dallas: Southern Methodist University Press.

Braden, Charles Samuel. 1950. Hierdie Glo ook: 'n Studie van Moderne Amerikaanse Kultusse en Minderheid Godsdienstige Bewegings. New York: MacMillan.

Ellwood, Robert S. 1988. ”Making New Religions: The Story of the Mighty 'I AM'.” Geskiedenis Vandag 38: 20-21.

Ellwood, Robert S. 1973. Godsdienstige en geestelike groepe in moderne Amerika. Englewood Cliffs, NJ: Prentice Hall.

Hamer, Olav. 2001. Eis Kennis: Strategieë van Epistemologie van Teosofie tot die Nuwe Era. Leiden, Boston en Köln: Brill

Lead Beater, Charles W. 1925. Die Meesters en die Pad. Adyar: Theosofical Publishing House.

Melton, J. Gordon. 1996. Ensiklopedie van okkultisme en parapsigologie, Vierde uitgawe. Detroit: Gale.

Melton, J. Gordon. 1996. "Die saak van Edward J. Arens en die verdraaiing van die geskiedenis van nuwe denke." Die Tydskrif van die Vereniging vir die Studie van Metafisiese Godsdiens 2: 13-30.

Melton, J. Gordon. 1992. New Age Encyclopedic Handbook of Cults in America. New York en Londen: Garland.

Melton, J. Gordon. 1991. Godsdienstige Leiers van Amerika. Detroit: Gale.

Melton, J. Gordon et al. 1990. New Age Encyclopedia. Detroit, New York en Londen: Gale.

Profeet, Elizabeth Clare. 1983. Die Groot Wit Broederskap. Malibu, CA: Summit University Press.

Reeves, Thomas C. 2000. Twintigste-eeuse Amerika: 'n kort geskiedenis. New York: Oxford University Press.

Stupple, David W. 1965. 'N Funksionele benadering tot sosiale bewegings met 'n analise van die EK IS Godsdienstige Sect en die Kongres van Rasse Gelykheid. MA proefskrif. Kansas City: Universiteit van Missouri.

Witsel, Bradley C. 2003. Die Kerk Universeel en Triomfantelik: Elizabeth Clare Profeet se Apokaliptiese Beweging. New York: Syracuse University Press.

Post Datum:
9 Augustus 2016

Deel