Synanonbeweging

Naam: Synanon Kerk

Stigter: Charles E. Dederich

Geboortedatum en dood: b. 22 Maart 1913 - oorlede. 5 Maart 1997

Geboorteplek: Toledo, Ohio

Jaar Gestig: Synanon is die eerste keer in 1958 gevorm, maar het dit nie amptelik verklaar tot Augustus 1974 nie. 1

Heilige of Eerbiedige Tekste: Die Synanon Filosofie is elke Saterdagaand voor aandaandele gelees. Die stelling bevat enkele elemente van die godsdienstige oortuigings van Synanon. Daar is ook 'n gebed wat elke oggend gelees word. 2

Grootte van die groep: In 1972 het die groep sy hoogtepunt bereik met byna 1700 lede, teenoor 1000 lede in 1968. In 1988 het die kerk die lidmaatsgetal op 860 genoem, met twee gemeenskappe in Badger, Kalifornië. Die ekonomiese basis van Synanon het in 1991 'n knou gekry toe die Internal Revenue Service die belastingvrye status van Synanon ontken. As gevolg hiervan het die kerk gou ontbind, hoewel oorblyfsels deur die negentigerjare oorleef het. 1990

Geskiedenis

Charles Dederich Sr., is op 22 Maart 1913 in 'n Duitse Katolieke gesin in Toledo, Ohio, gebore. Hy het Notre Dame vir 'n kort tydjie bygewoon en twee huwelike deurgemaak voordat hy in die 1950's in Kalifornië beland het. 5 Teen hierdie tyd was Dederich kapot en het al 20 jaar lank alkoholisme aan en af ​​geveg. Hy was al twee jaar betrokke by Alkoholiste Anoniem en hoewel dit lyk asof dit werk, vind hy dit baie beperkend. 6 As gevolg daarvan het hy vir homself en die vriendekring wat hy by Alonyme Alkoholiste ontmoet het, vergaderings in sy woonstel begin hou. 'N Paar maande later huur Dederich 'n winkelvenster met sy $ 33 werkloosheidstjek. Die groep noem die klub die "TLC" vir Tender Loving Care. Daar is nou vergaderings by die TLC gehou en dit bied ook 'n plek vir mense om te bly wat nêrens anders heen kan gaan nie. In die volgende maande het die samestelling van die groep verskuif van hoofsaaklik alkoholiste na verdowende verslaafdes. As gevolg van 'n dispuut het Dederich se groep gou met AA geskei en uiteindelik ingelyf. 7

Die geskiedenis van Synanon (die woord is 'n resultaat van 'n verslaafde se poging om 'simposium' en 'seminaar' 8 te sê) kan in drie eras verdeel word: (1) van 1958 tot 1968, dit het as 'n terapeutiese samelewing gedien, (2) tussen 1969 en 1975 het Synanon 'n sosiale beweging en 'n alternatiewe samelewing geword, en (3) vanaf 1975 tot hede het die groep godsdienstige doeleindes probeer dien. 9

1958 - 1968: Terapeutiese Vereniging

In 1959 het Synanon van die TLC-klub in Ocean Park na 'n ou nasionale wagwapens in Santa Monica verhuis. In hierdie jare het Synanon heropvoeding en rehabilitasie gebruik om oudverslaafdes terug te keer in 'n samelewing waarin hulle nie kon leef nie. 10 Die program wat tydens sy terapeutiese jare by Synanon ingestel is, was 'n twee jaar herstelproses. Die pasiënt het begin deur middel van ontgifting deur op te hou met "koue kalkoen" en daarna het hy stadig meer en meer verantwoordelikheid gekry, met die uiteindelike doel om óf 'n woning van buite te wees, 'n werk (rehabilitasie), óf 'n posisie binne die organisasie (absorpsie).

Vanaf die ontwikkeling is die Synanon-program geprys en beweer dat dit die antwoord op dwelmverslawing is. Die program is toegejuig in boeke, tydskrifte en koerante regoor die land. Dit is selfs deur die Senaat van die Verenigde State ''n mensgemaakte wonderwerk op die strand van Santa Monica' genoem. Al die media-lof is egter moontlik sonder lasbrief gegee.

Die meeste mense wat dit voltooi het, was eerder geabsorbeer as gerehabiliteer, en dit het gelei tot 'n groot debat oor die betekenis van sukses. Die sosioloog van Berkeley, Richard Ofshe, beweer dat van die 6,000 10,000 tot 1958 1968 inwoners van Synanon tussen 65 en 11, slegs 12 mense ooit gerehabiliteer is deur selfstandig buite die gemeenskap te woon en werk. 13 Dederich het eens gesê dat hy glo dat 'n persoon met hierdie noodlottige siekte sy hele lewe hier sal moet woon '. 1966 In die gemeenskap was daar 'n erkende idee (die reël van inperking) dat die tyd en energie van 'n lid herbelê moes word die organisasie eerder as in die buitewêreld. Oor die algemeen was die lewe na binne gerig, en inwoners het mekaar intiem geken. 1968 In 3,400 het Synanon spelklubs vir nie-inwoners geopen om die ontmoetingsgroepe te ervaar, en teen 14 het Synanon berig dat die lidmaatskap van die klub XNUMX lede was. XNUMX

1969 - 1975: Sosiale beweging en alternatiewe samelewing

Die oorgang van die terapeutiese samelewing na die alternatiewe samelewing is begin deur twee belangrike besluite wat laat in 1968 en vroeg in 1969 geneem is. Die eerste stap was om rehabilitasie na die buitewêreld uit te roei en eerder te verwag dat verslaafdes vir ewig in Synanon sou bly. Die tweede besluit wat uitgevoer is, was om lede van die spelklubs toe te laat om by die gemeenskap aan te sluit en die lewenstyl te ervaar. Hulle is dus 'lewensstylers' genoem en het 'n paar honderd dollar per maand vir hierdie voorreg geskenk.

Dit was gedurende hierdie era toe baie van die uitbreiding van die organisasie plaasgevind het. Dit het ontwikkel tot 'n "gedruis" -operasie waarin dit donasies van ondernemings of individue regoor die land gevra het. Synanon het ook aansienlike vaste eiendom in Oakland, San Francisco en Badger, Kalifornië, begin verkry en was suksesvol in die verspreiding van advertensiegeskenke en spesialiteite. 15 In 1968 het Dederich die hoofkwartier van Santa Monica na Marshall verskuif.

1975 - hede: Godsdienstige doel

In die laat 1974 het die direksie 'n verklaring aangeneem wat Synanon 'n godsdiens verklaar en in die laat 1975 is die Statute van Oprigting verander om te verklaar dat een van die primêre doelstellings van die organisasie 'n kerk was. 16 Maar dit was nie tot Oktober van 1979 dat Synanon weereens die Statute van Oprigting gewysig het nie, om te verklaar dat die primêre doel van die organisasie godsdienstig was. 17

Dit was gedurende hierdie stadium in die geskiedenis van Synanon dat die gemeenskap unieke lewenspraktyke begin volg het. In die middel van die 1970's het Dederich streng reëls begin toepas oor hoe 'n mens onder andere moet skakel, kinders en lewensmaatskakelaars (sien hieronder in 'III. Beliefs and Practices'). Gedurende hierdie era was die skepping van die 'Imperial Marines', die nuwe weermag van die gemeenskap. Synanon word toenemend van die wêreld afgesluit en word meer beheer oor sy lede. In Februarie 1976 besluit Dederich om die grootte van die organisasie te verklein om 'die nie-toegewyde, nie-produserende lede' af te skud. In minder as drie jaar het Synanon ongeveer 'n derde van sy lede verloor en was dit in Maart 1,000 op minder as 1978 18 lede. XNUMX

In die laat 1970's is Dederich en twee kerklidmense aangekla in verband met 'n voorval waarin 'n ratel van 4 1/2 voet in diamante in die posbus van die prokureur Paul Morantz gevind is. Morantz het pas 'n skikking van $ 300,000 vir 'n egpaar teen Synanon gewen. Teen die tyd dat Dederich se gesondheid verswak het, en om die gevangenisstraf te vermy, het hy ingestem om te dien as offisier en direkteur van Synanon. 19

In 1980 het die eienaars van die Point Reyes Light, Dave en Cathy Mitchell saam met Richard Ofshe, 'n professor aan die Universiteit van Kalifornië in Berkeley, pogings saamgevoeg om verslag te doen oor Synanon en wat gebeur het binne die gemeenskap wat nou in Marin geleë was. County noord van San Francisco. Hul artikels in hierdie klein koerant het nasionale aandag aan Synanon gebring en al drie die Pulitzer-pryse vir hul dekking verdien. Die verlies aan hul charismatiese leier, ongunstige mediadekking en die ontkenning van die Internal Revenue Service van hul belastingvrystellingstatus was alles belangrike faktore in die agteruitgang van Synanon. Die Kerk moes noodgedwonge ontbind en slegs oorblyfsels van die gemeenskap oorleef deur die negentigerjare.

oortuigings

Oorheersend in die lewenswyse van Synanon vir sowel die individu as vir die groep, was die begeerte om eenheid te bewerkstellig. 20 Dederich, beweer dat sy gedagtes beïnvloed is deur filosowe en teoloë soos Freud, Thoreau, Lao-Tse, St. Thomas Aquinas, Plato en Emerson. Lede word versoek om van Jesus, Lao-Tse, Boeddha, ens. Te lees, aangesien 'n oop gemoed 'n verslaafde sou help om homself te vind. 21 Dederich het daarna gestreef om 'n 'gesinsagtige atmosfeer' te skep deur die gesamentlike gebruik van die fasiliteite. Hulle het in eetsale geëet, baie het in slaapsale gewoon en sommige gedeelde woonstelle. 22 Die kern van die sosiale lewe op Synanon was ook die kenmerk van ontmoetingsgroepe.

Daar was verskillende soorte ontmoetingsgroepe, waarvan die mees gereelde en invloedryke 'The Game' was. Hieronder word verskillende soorte ontmoetingsgroepe en lewenspraktyke gelys en kortliks beskryf.

Ontmoetingsgroepe:
Ontmoetingsgroepe het minder stigma as ortodokse psigoterapie, want hulle beklemtoon die idee om hulleself te verbeter eerder as om probleme op te los. Synanon terapeutiese ideologie fokus op gedrag nie die fundamentele kognitiewe struktuur nie. 23

Die Game

Die spel was groeppsigoterapie vir die hele gemeenskap en het gedien as 'n manier om organisatoriese verandering te bespreek. 24-lede is deur 'n Synamaster gegroepeer. Gewoonlik het 'n ouer lid probeer om 'n balans te vind tussen vroulike deelnemers en 'n wisselende aantal senioren van Synanon-lidmaatskap. 'N Basiese spel bestaan ​​uit tien tot vyftien lede en 'n sinanis om die aktiwiteit te vergemaklik. 25 Die sinanis was iemand wat die vermoë getoon het om die simptome van sy verslawing vir 'n aansienlike tyd te beheer of op 'n vinniger tempo vorentoe te beweeg as sy eweknieë. 26

The Game was 'n emosionele en aggressiewe groepbyeenkoms waarin lede mekaar mondelings aangeval het. Dit was 'n oop arena om probleme met mekaar uit te spreek en uit te saai op pad na 'n oplossing. Lede was vry en aangemoedig om eerlik te wees met hul gevoelens en frustrasies. Die 'aanval' is gesien as 'n uitdrukking van liefde. 27 Dit het mense vermoedelik gehelp om hulself te sien soos ander dit doen en het hulle genoop om hul eie gedagtes en dade te ondersoek. Die Synanist het as moderator opgetree en die deelnemers probeer help om hulself te vind en sou taktiek soos bespotting, kruisondervraging en vyandige aanval gebruik om die sessie te bevorder. 28 Daar is beraam dat die tipiese inwoner aan drie tot vier wedstryde van drie uur per week deelgeneem het. 29

Rol-aansluiting was 'n baie belangrike aspek van die spel en is gebruik om die sessie te vorder. Roltoetreding was 'n ooreenkoms tussen twee of meer lede van die spel om hul pogings om 'n individu op die 'warm sitplek' te plaas, te kombineer. Nadat die plan vir die ander lede duidelik was, het hulle die skema ondersteun en ondersteun. Rol-aansluiting was in wese soos om by 'n wa aan te sluit en sou daartoe lei dat al die sessielede hul kragte saamgesnoer het teen een van hul eie. 30

Die spel was ook die hoeksteen waarom die Synanon-gemeenskap gevorm is. 31 Dit was die sleutel tot die regering van Synanon en het 'n tweedeling in en uit die spel geskep. Wanneer 'in die spel' verwag word, sal daar van iemand verwag word om ander te kritiseer en om persoonlike konflikte met iemand in die 'warm sitplek' te openbaar. Aan die ander kant, was 'n mens veronderstel om 'n gelukkige, aangename en hulpvaardige manier uit te beeld as 'buite die spel'. 32

Daar word ook van die lede verwag om die reëls en standaarde wat tydens spel sessies ingestel is, te volg. Voldoening aan die uitgedrukte norme is beloon deur materiële en sosiale goedere soos persoonlike prestige of beroepsmobiliteit. Rykdom en status simbole is deur die kleingroep gereguleer. 33

“Dissipasie”

“Dissipasie” was 'n ontmoeting vir leiers van inwoners en nie-inwoners wat tussen 36 en 72 uur geduur het. Deelnemers ervaar hallusinasies, euforie en onoordeelkundige liefde terwyl hulle hul kinderjare herleef. Die Ouija-raad het 'n belangrike rol in die ervaring gespeel en daar was kontak met bekende dooie mense wat Synanon oor sy missie en belangrikheid ingelig het. Daar was dikwels kwasi-hallusinasies van Dederich as die Verlosser en Vader en Synanon as die uiteindelike manier van lewe.

"Trip"

Die 'Trip' was 'n 48 uur ontmoetingsgroep waarby groepe van 50-60 inwoners en nie-inwoners betrokke was. Hierdie ervaring het al die elemente van 'n 'dissipasie' ingesluit, spesiale rituele en 'n klein personeel om die ontmoeting te help bestuur. Namate moegheid en verwarring toegeneem het, is Trippers aangemoedig om groter integriteit, eerlikheid, selfstandigheid en selfondersoek te hê. Aan die einde van die ontmoeting is voorstelle gegee vir 'n persoonlike verbintenis tot Synanon.

“Stoof”

Die 'Stew' was 'n deurlopende ontmoetingsgroep waarin deelnemers in en uit gedraai het. Die eerste ervaring van 'n lid het tot 84 uur geduur, met twee ses uur pouses. Die volgende ervarings duur tot 24 uur 34.

Lewende Praktyke

Namate Synanon ontwikkel het, het die lewensreëls toenemend beheer gekry. Hier is 'n kort beskrywing van die transformasie van die lewering deur die 'Golden Rule' na uiters beheerde gedragsverwagtinge.

Die Goue Reël

Om ander te help was 'n reël wat alle inwoners van Synanon probeer volg het. 'Om aan ander te doen wat u wil hê hulle aan u moet doen', was 'n belangrike tema. Daar is ook gedink dat as 'n persoon gehelp word, dit die helper ook bevoordeel het omdat hulle deel van dieselfde gemeenskap was en 'individue ontwikkel soos hulle bydra tot die gemeenskap'. Hersosialisering van 'n buurman het verband gehou met die eie persoonlike welstand. 35

Selfhulp
Synanon het selfhulp beklemtoon met die klem op selfstandigheid. Terwyl Anonieme Alkoholiste werk met die vertroue van 'n individu op 'n hoër wese, het Synanon die vermoë en die begeerte van 'n persoon om hulself te help, hanteer. Daar is geglo dat 'God diegene help wat hulself help'. Hierdie beginsel is vergestalt in die volgende gebed wat elke dag tydens die oggendbyeenkoms gelees is:

Laat my asseblief eers en ondersoek myself altyd.
Laat my eerlik en waarheid wees.
Laat ek verantwoordelikheid soek en aanvaar.
Laat ek vertroue en geloof in myself en my medemens hê.
Laat my lief hê, eerder as om lief te hê.
Laat my gee eerder as om te ontvang.
Laat my verstaan ​​eerder as om dit te verstaan. 37

Noontime Seminars

Vir die middag-seminare is inwoners in twee groepe verdeel. Vir een groep is 'n konsep of 'n aanhaling op die bord geplaas en daarna het almal dit bespreek. Die tweede helfte het vergader vir 'n 'openbare redenaarseminaar' waar verskillende mense lukraak gekies is om op te staan ​​en impromptu toesprake te hou oor verskillende onderwerpe. 38

Gesonde leefstyl

Aanvanklik het Dederich slegs drie reëls verkondig: geen dwelms, drank of geweld nie. 39 Teen die middel 1970's vereis Synanon onthouding van suiker, rook, alkoholiese drank, die gebruik van psigiese wysigers en van "geweld of bedreigings van fisiese geweld onder lede van die gemeenskap." Inwoners moes ook vier keer per week oefen. 40

kinders

Begin in die middel van die 1970s, het Synanon begin met die implementering van nuwe maatskaplike orde innovasies. Kinders is op die ouderdom van ses maande van hul ouers geskei en is saam met ander kinders in 'n koshuisomgewing geplaas. Synanon het 'n privaatskoolstelsel geskep en tradisionele werksure verander. 41

Stelling op geweld

Alhoewel geweld nie een van die grondbeginsels van die gemeenskap was nie, het Synanon omstreeks 1975 'n nuwe aggressiewe houding ingeneem en sy standpunt oor geweld verander. Geweld is toegelaat om lojaliteit te verseker of die opposisie te straf. Wapens is aangekoop en lede wat die “Imperial Marines” genoem word, is opgelei in die vegkuns. In September 1977 word Dederich aangehaal en gesê: "Moenie met Synanon fok nie - op geen manier - ... ek dink dit is ons - is die nuwe godsdienstige houding." 42

vasektomies

Op Januarie 1, 1977, het Dederich verklaar dat Synanon van toe af sou sorg vir die mishandelde kinders van die wêreld. Mans moet hul reg gee om kinders te hê en diegene wat vyf of meer jaar lank lede gehad het, moes vasektomieë hê. 43

Vennote skakelaars

In Oktober van 1977 het Dederich aangekondig dat paartjies hul verhouding met hul huidige gade moet beëindig en om drie jaar op 'n keer met ander lede moet skakel. Hy het aanbeveel dat dit op die hoogtepunt van die verhouding gedoen word eerder as in die dieptes. Dederich het die eksperiment begin met sy dogter en haar man, en die destydse president van die Synanon-stigting en sy vrou. 44

Kwessies / Omstredenheid

In die loop van twintig jaar het Synanon gegroei van 'n werkloosheidstjek van $ 33 tot 'n multi-miljoen dollar-operasie. Die idee van een man het ontwikkel in gemeenskappe in die staat Kalifornië en nog honderde nie-inwoners. Charles Dederich se innoverende idee om aan openlike ontmoetingsgroepe deel te neem as 'n manier om jouself te vervolmaak, is geprys as 'n potensiële middel vir dwelmverslaafdes en het baie aandag en lof van die media gekry.

Tussen 1958, toe dit gestig is, tot die middel-1970's, het die missie en oortuigings van Synanon wesenlik verander. Synanon is in 1958 gestig met die idee om 'n gemeenskap te wees waarin alkohol- en dwelmverslaafdes gerehabiliteer kan word en dan as verantwoordelike en bydraende lede na die buitewêreld terugbesorg kan word. Dit was dikwels nie die gevolg nie, aangesien baie verslaafde verslaafdes weer in die organisasie opgeneem is.

Die doel van die gemeenskap as 'n herstelprogram het spoedig verander na Synanon wat meer as 'n alternatiewe gemeenskap bedien. Beide inwonende lede en nie-inwonende lede het tyd en geld bygedra om die samelewing en sy prominensie te bou. Synanon was in hierdie tyd soos 'n besigheid, met mense wat betaal om die lewenstyl wat so bekend was, te ervaar.

Gedurende die laat 1970's het Synanon meer eksklusief begin wees. Dederich het reëls begin implementeer wat die lede se lewens beheer. Die gemeenskap en sy lede het meer geïsoleer geraak van die buitewêreld en selfs hul eie gewapende magte geskep om die opposisie of onenigheid te hanteer. Miskien is dit tydens hierdie periode van self-geïsoleerde isolasie dat die identifikasie van Synanon as 'n kultus die duidelikste geword het. Die gemeenskap en die lewenswyse van die lede is dikwels in die media gekritiseer, wat daartoe gelei het dat verskeie lastergevalle deur Synanon voor die hof gebring is. Die gemeenskap was in wese besig om in homself te implodeer terwyl dit terselfdertyd verhoogde vlakke van spanning met die buitewêreld aangegaan het.

In Oktober 1977, na 'n regsuitspraak teen Synanon, het die groep 'n ratel in die posbus van die aanklaer geplant. Hierdie voorval was die begin van die ondergang van Synanon. Dederich se pleidooi het beding en waarskynlik gevangenisstraf vrygespring. Synanon het 'n paar jaar aggressiewe lasterpakke nagestreef, maar was nie suksesvol nie. Gedurende hierdie tydperk het die regering die sakebelange van die organisasies aktief ondersoek. In 1991 verloor Synanon sy belastingvrystelling as kerk en kort daarna ontbind Synanon. J. Gordon Melton berig onlangs dat “oorblyfsels van die gemeenskap [in die 1990's] oorleef het.

Met die uitsondering van die kort tydperk waartydens Synanon as 'n wonderstrategie gesien is om verslawing te hanteer, het die groep voortdurend in konflik met die gemeenskap rondom en die media gelyk. Hierna is 'n gedeeltelike tydlyn vir die regsbotsings van Synanon tussen 1962 en 1984:

1962-1964: Synanon het in konflik met die Santa Monica-gemeenskap gekom. Die dorp wou nie die groep daar hê nie, so Synanon het probeer om na Malibu te gaan, maar het weer teenstand gekry.

Oktober 1972: Synanon dagvaar Hearst Corporation vir $ 40 miljoen weens twee artikels wat in 'n filiaal van Hearst, The San Francisco Examiner, gedruk is. In een artikel word Synanon beskryf as 'die racket van die eeu'. 45

Julie 1976: Die Hearst-korporasie sit buite die hof vir $ 600,000 46.

Januarie 1978: Synanon dagvaar Time Publishing vir $ 76 miljoen vir die artikel "kooky cult" wat op 26 Desember 1977 gepubliseer is. 47

Oktober 1977: Prokureur Paul Morantz, wat pas 'n saak teen $ 300,000 teen Synanon gewen het, is gebyt deur 'n ratel van 4 1/2 voet wat in sy posbus gevind is. Die Synanon-lede, Lance Kenton (20) (seun van die orkesleier Stan Kenton), en Joseph Musico (28) is vir ondersoek na die voorval bespreek. Dederich het saam met twee ander lede van die gemeenskap geen aanklag op die aanklag gepleit nie. As gevolg van 'n pleitooreenkoms moet Dederich bedank as direkteur en leier van Synanon. 48

Oktober 1979: 'n Hooggeregshof in Kalifornië het 41 van die 44 aanklagte in Synanon se geding teen Time van die hand gewys. 49

Januarie 1980: Synanon het slegterpakke teen Dave en Cathy Mitchell en Richard Ofshe ingedien vir hul artikels oor Synanon in die Point Reyes Light-koerant. Die Mitchells en Ofshe het saam gewerk om blootstellings op Synanon te skryf, waarvoor hulle Pulitzer-pryse verdien het. 50

Februarie 1980: Synanon het sy $ 76 miljoen pak teen Time laat val. 51

Junie 1982: 'n Skikking buite die hof is tussen Synanon en 'n ABC-geaffilieerde TV-stasie bereik. 52

November 1984: Synanon verloor twee appèlle in 'n saak teen Reader's Digest, die Mitchells, en twee ander mense vir 'n artikel wat in Julie 1981. Gepubliseer is. 53

Bibliografie

boeke

Gerstel, David U. 1982. Paradys Ingelyf. Novato, CA: Presidio Press.

Mitchell, Dave en Cathy Mitchell en Richard Ofshe. 1980. Die Lig op Synanon. New York, NY: Seaview Books.

Olin, William. 1980. Ontsnap uit Utopia, my tien jaar by Synanon. Santa Cruz, CA: Unity Press.

Yablonsli, Lewis. 1967. Synanon: Die Tunnel Terug. Baltimore, MD: Penguin Books.

Artikels

Green, F. Brentwood. 1978. “Die belangrikste Synanon: notas uit die spel.” Wisconsin-sosioloog: 27-42.

Melton, J. Gordon. 1999. “Synanon.” Ongepubliseerde artikel ontvang deur persoonlike korrespondensie. (30 April).

Melton, J. Gordon, red. 1996. “The Synanon Church.” Encyclopedia of American Religions, 5de uitgawe. New York, NY: Gale-navorsing. 616-617.

Ofshe, Richard. 1976. "Synanon: The People Business", in Charles Y. Glock en Robert Bellah, reds. Die nuwe godsdienstige bewussyn. Berkeley, Kalifornië: University of California Press. 116-137.

Ofshe, Richard. 1980. "Die sosiale ontwikkeling van die Synanon-kultus: die bestuurstrategie van organisatoriese transformasie." Sosiologiese analise 41: 109-127.

Ofshe, Richard, et. al. 1974. "Sosiale struktuur en sosiale beheer in Synanon." Tydskrif vir vrywillige aksienavorsing: 67-76.

Simon, Steven. 1978. “Synanon: Op pad na die bou van 'n humanistiese organisasie.” Tydskrif vir Humanistiese Sielkunde: 3-19.

Stark, Rodney en William Bainbridge. 1979. “Van kerke, sekte en kultusse. Voorlopige konsepte vir 'n teorie van godsdienstige bewegings. ” Tydskrif vir wetenskaplike studie van godsdiens. 18 (2): 117-133.

Tyd. 28 Julie 1980. "Synanon Sequel." Tyd. v. 116: 41.

voetnote

1 Ofshe, Richard. Die Sosiale Ontwikkeling van die Sinanon-kultus: Die Bestuursstrategie van Organisatoriese Transformasie (1980)., P109 en p.120
2 Yablonsli, Lewis. Synanon: Die Tunnel Terug., P87
3 Stark, Rodney en William Bainbridge. Van kerke, kultusse en sektore., P
4 Melton, J. Gordon. Synanon., P2
5 Jackson, Phill. Phill Jackson op Synanon., Http://morrock.com/synanon.htm
6 Yablonsli, p49
7 Ofshe (1980), p110
8 Yablonsli, pvii-viii
9 Yablonsli
10 Simon, Steven. Synanon: na die bou van 'n humanistiese organisasie.
11 Ofshe (1980), p110
12 Ofshe (1980), p111
13 Ofshe, Richard. Synanon: The People Business (1976), p130
14 Ofshe (1980), p111
15 Ofshe (1980), p112
16 Ofshe (1980), p113
17 Ofshe (1980), p120
18 Ofshe (1980), p115
19 Synanon Sequel, p41
20 Melton, J. Gordon. Die Sinanon Kerk., P616
21 Yablonsli, p48
22 Ofshe (1976), p129
23 Ofshe (1976), p126
24 Green, F. Brentwood Main Line Synanon: Notas uit die spel, p27
25 Yablonsli, p138-9
26 Yablonsli, p57
27 Yablonsli, p138
28 Yablonsli, p58
29 Yablonsli, p139
30 Green, p29
31 Green, p27
32 Ofshe (1976), p130
33 Ofshe, Richard Sosiale Struktuur en Maatskaplike Beheer in Synanon (1974), p68
34 Ofshe (1980), p118
35 Yablonsli, p89
36 Ofshe (1980), p114
37 Yablonsli, p88
38 Yablonsli, p104
39 Charles Dederich Sr. Gestig groep vir dwelmherstel wat kultus geword het http://nrstg2p.djnr.com/cgi-bin/DJInteract…=&Highlight=on&DocType=TextOnly&View=View1
40 Ofshe (1980), p114
41 Ofshe (1980), p113
42 Ofshe (1980), p120-1; Charles Dederich sr. Gestig Groep vir Drug Rehab wat Cult geword het
43 Ofshe (1980), p122
44 Ofshe (1980), p122-3
45 Mitchell Dave, et. al. Die lig op sinanon (1980), p 62
46 New York Times, 7 / 2 / 76. Bl. 11, Col. 1 gevind op die Dow Jones Interactive Publications Library.
47 Mitchell, p 62.
48 Die Globe and Mail, 10 / 14 / 78. Bl. 14. Gevind op die Dow Jones Interaktiewe Publikasies Biblioteek.
49 New York Times, 10 / 18 / 79. Bl. 16, Col. 6 gevind op die Dow Jones Interactive Publications Library.
50 New York Times, 1 / 1 / 80. Bl. 40, Col. 6 gevind op die Dow Jones Interactive Publications Library.
51 New York Times, 2 / 5 / 80. Bl. 14, Col. 5 gevind op die Dow Jones Interactive Publications Library.
52 New York Times, 6 / 4 / 80. Bl. 21, Col. 5 gevind op die Dow Jones Interactive Publications Library.
53 Die San Diego Union-Tribune, 11 / 21 / 84. Bl. A-3 gevind op die Dow Jones-interaktiewe publikasiebiblioteek.

Gemaak deur Teresa Nguyen
Sos 257: Nuwe Godsdienstige Bewegings
Lente Termyn, 1999
Universiteit van Virginia
Laas opgedateer: 07 / 24 / 01

 

 

 

Deel