David G. Bromley Jessica Smith

Huis vir alle sondaars en heiliges

HUIS VIR ALLE SINNERS EN SAINT TYD

1969: Nadia Bolz is gebore.

1986: Bolz het die eerste van haar vele tatoeëermerke gekry.

1996: Nadia Bolz is getroud met Matthew Weber, 'n Lutherse seminaarstudent.

2004: Bolz-Weber lei die begrafnis van 'n vriendin wat onlangs by haar plaaslike komedieklub selfmoord gepleeg het. Dit is die oomblik waarin sy geroepe voel om werk in die kerk te doen en mense soos haarself soos God te lei.

2005: Bolz-Weber studeer af aan die Universiteit van Colorado, Boulder en skryf in vir 'n kweekskool.

2007: Bolz-Weber het vergaderings in die sitkamer van haar huis begin hou wat gelei het tot die vorming van die Huis vir Alle Sondaars en Heiliges.

2008: Die huis vir alle sondaars en heiliges is gestig.

2008: Nadia Bolz-Weber word deur die Evangelies-Lutherse Kerk in Amerika (ELCA) as 'n Evangelies-Lutherse leraar georden nadat sy die kweekskool bygewoon het aan die Illif School of Theology in Denver, Colorado.

2008: Pastoor Nadia Bolz-Weber se boek Redding op die klein skerm? 24 Ure van Christelike Televisie is gepubliseer .

2013: Bolz-Weber se boek Pastrix: the Cranky, Beautiful Faith of a Sinner & Saint is gepubliseer en het 'n New York Times bestelling van teologiese memoires.

2015 (8 September): Bolz-Weber se boek Toevallige Heiliges was vrygestel.

2018 (Julie): Bolz-Weber het bedank as predikant van House for All Sinners and Saints.

2019: Bolz-Weber se boek, skaamtelose: 'N Seksuele Hervorming, is gepubliseer.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Op haar eie rekening het Nadia Bolz grootgeword in 'n liefdevolle, konserwatiewe (Kerk van Christus) godsdienstige familie, die dogter van 'n weermag beampte in Colorado Springs. Sy beskryf haar godsdienstige opvoeding as 'hard' en 'fundamentalisties' (Little 2015). Gedurende haar kinderjare het sy 'n skildklierafwyking ervaar wat 'veroorsaak dat haar oë ver uit haar kop gebuk het', 'n toestand wat gedurig geplaag het deur haar maats en 'n persoonlike gevoel dat sy nie behoort nie (Boorstein 2013). Toe sy sewentien jaar oud was, het sy 'n vinnige groeistorm ervaar wat daartoe gelei het dat sy haar huidige hoogte van net meer as ses voet bereik het. Volgens haar is sy baie selfbewus van haar lelike liggaamlike voorkoms. Eers toe sy 'n militêre banket bywoon waar iemand haar ''n langsteelroos' 'noem, begin sy haar lengte positief te beskou. Kort na die banket kies Bolz haar eerste tatoeëring: 'n langsteelroos. Nadat sy die tatoeëermerk gekry het, berig sy dat sy "soos 'n klein outlaw" gevoel het (Tippett 2013). Bolz het 'n kort tydjie aan die Pepperdine-universiteit, wat aan Church of Christ verbonde was, bygewoon nadat hy aan die hoërskool gegradueer het, maar het gou weggesak en na Denver verhuis.

Nadat sy na Denver verhuis het, het Bolz 'n tydperk van tien jaar deurgemaak waartydens sy 'n groot dwelm- en alkoholgebruiker was. Gedurende hierdie tydperk sê sy openlik dat sy ''n kwaai, selfbedreigende tiener was wat gelukkig was om voor die ouderdom van 30 te sterf' (Byassee 2013). Benewens die gebruik van alkohol en dwelms, het Bolz-Weber ook deelgeneem aan die feministiese uitvoerende kunsgroep Vox Femina, as 'n stand-up comedienne in Denver gewerk en geëksperimenteer met 'n verskeidenheid godsdienstige tradisies, soos Wicca, Quakerism en Unitarianism. In 1996 ontmoet sy 'n jong Lutherse seminarie-student met die naam Matthew Weber. Hulle het verlief geraak, getrou en later twee kinders gehad. Die huwelik het tot 2016 geduur; Matthew Weber predikant tans sy eie Lutherse Kerk (Tippett 2013). Bolz-Weber was aangetrokke tot die Lutheranisme omdat dit aanklank gevind het by haar persoonlike ervaring. Soos sy dit gestel het: 'Toe ek van simil justus et peccator verneem, was ek soos:' O ja, ons is almal terselfdertyd sondaars en heiliges '' (Byassee 2011).

Eers in 2004 het Bolz-Weber die strewe gevoel om 'n leier van haar eie kerkgemeenskap te word. 'N Vriend het gepleeg selfmoord en Bolz-Weber is gevra om sy begrafnis te lei. Sy het die begrafnis by die Denver komedieklub gedoen wat sy gedurende haar vroeë volwasse lewe besoek het. Op daardie oomblik voel sy dat dit haar mense is en dat God haar roep om hulle te lei (Boorstein 2013). Sy onthou dat 'ek uitgekyk het en gedink het:' Dit is my mense en hulle het nie 'n predikant nie - en miskien word ek eintlik geroep om 'n predikant vir my volk te wees '' (Little 2015). Alhoewel haar ouers baie konserwatief godsdienstig is, toe sy haar besluit aangekondig het om in die bediening in te gaan, het haar pa haar dadelik ondersteun:

'My pa het nie die eerste Timoteusgedeelte gelees oor vroue wat in die kerk swyg nie. Hy lees uit Ester. Van my vader het ek net die volgende woorde gehoor: 'Maar u is vir so 'n dag as hierdie gebore.' Hy het die boek toegemaak en my ma het hom by hom aangegryp. Hulle het oor my gebid en my geseën ... ”(Falsani 1).

Sy het later berig dat 'Hy my en hierdie bediening so ongelooflik ondersteun. Ek is nie seker dat hy my nooit kon vertel hoe trots hy op my is elke keer as ek hom sien nie ”(Byassee 2011). In 2008 beplan Bolz-Weber, wat nog 'n student aan die Iliff Seminary was, en vyf vriende die begin van die huidige Huis vir Alle Sondaars en Heiliges in haar sitkamer. Haar biskop het ook haar innoverende inisiatief ondersteun. Sy onthou dat 'ek tydens die proses op 'n stadium vir my biskop gesê het:' Kyk, jy kan my in 'n gemeente in die voorstede van een of ander klein dorpie plaas, maar ek en jy weet albei dat dit vir almal wat betrokke is, lelik sou wees, so hoe oor ek net een begin? ' Hy sê: 'Ja, dit klink na 'n beter idee' '(Little 2015).

Leerstellinge / RITUELE

Een van Bolz-Weber se belangrikste teologiese toetsstene is dat individue gelyktydig heiliges en sondaars is, en die stryd waaruit die naam van die kerk gebore is. Soos sy dit gestel het: 'Dit is donker daarbinne,' het sy haar bors oor haar hart getik. 'Ons is almal gelyktydig sondaars en heiliges. Ons leef in reaksie op God se genade. Niemand klim die geestelike leer nie ”(Draper 2011). Sy het uitgebrei dat 'ek hierdie enorme vermoë het om myself en ander mense te vernietig, en dat ek ook 'n enorme vermoë het om goedhartig te wees. Ek het dus gevoel dat iemand uiteindelik kon sê: ja, julle is altwee gelyktydig albei ”(Tippett 2013). Omdat ons beide sondaars en heiliges is, het ons voortdurend God se genade nodig. Ons verenig ons met Christus deur die rituele van die doop en die nagmaal, maar moet sukkel om 'n verband te behou; die lewe is “voortdurende dood en opstanding” (Tippett 2013). Die stryd duur dus voort, maar nooit voltooi nie. Soos Bolz-Weber die saak saamgevat het, 'Dit is nie soos' ek was eens blind en kan nou sien 'nie; dit is meer soos' ek was eens blind en het nou 'n slegte sig '' (Brown 2014).

Terwyl Bolz-Weber, as deel van die opkomende kerkbeweging, gewillig is om te innoveer, beoog sy ook om getrou te bly en aan die Lutherse tradisie te verbind deur te dring daarop aan dat "jy in tradisie gewortel moet word om met integriteit te herstel" (Byassee 2011; Draper 20110). Een fondament is die bewering dat dit geloof is, nie werk wat die bron van verlossing is nie. Nog 'n fondament is haar toewyding aan die Bybel en aan Jesus. In hierdie verband teken sy haar eie kursus aan omdat sy beide die progressiewe links en konserwatiewe regte alternatiewe verwerp. Vir die progressiewe sê sy: "Ek verwerp die uitgangspunt wat ek dikwels in die progressiewe Christendom hoor, dat jy om die Bybel en Jesus te veroordeel om met multikulturalisme of met vrede en maatskaplike geregtigheid te wees. Ek dink dit is die enigste twee dinge wat ons vir ons gaan doen "(Vicari 2013). Vir die konserwatiewe beweer sy dat die Bybel nie net vereer moet word nie, maar ook "bevraagteken en gesukkel het"; en sy het na die Bybel verwys as 'n "wieg vir Christus", maar nie die uiteindelike evangelie (Vicari 2013) nie.

Wekelijkse kerkdienste word gehou op Sondagaande, met 'n paar innoverende kenmerke. Die heiligdom word dus in die rondte georganiseer dat die altaar, Bolz-Weber, is "letterlik en metafories in die middel van ons lewens saam as 'n gemeenskap" (Tippett 2013). Die diens self is hoogs deelnemend, aangesien lede kan kies om spesifieke afdelings van die diens te lei. Op die meeste Sondae lewer Bolz-Weber 'n preek van tien tot vyftien minute van die ongeëwenaarde sentrum van die gemeentesirkel. Gemeentelike sang, soms van die liedere in Latyn, is geheel en al acapella. Die eucharistie word elke week gedeel. Wanneer die diens afgehandel word, is daar 'n tien minute "oop ruimte", 'n tyd wanneer gemeentelede hul ervaring van die diens (Tippett 2013) stil kan oorweeg. Bykomend tot die Sondagsdienste ontmoet kerklede vir "kantoorure" by plaaslike koffiewoonstelle, en die kerk borg jaarlikse "bier en psalms" en "seëninge van die fietse" (Verlee 2013).

In haar mees onlangse teologiese geskrifte neem Bolz-Weber direk tradisionele Christelike leerstellings oor seksualiteit aan, en veral die seksuele onderdrukking wat bevorder word deur die idee dat spiritualiteit by seksualiteit inherent in spanning is. Sy stel haar posisie in Skaamteloos: 'n Seksuele Hervorming (2019), 'n boek wat baie kontroversieel binne die konserwatiewe Christelike gemeenskap is. 'N gesprek met Eliza Griswold (2019) som haar posisie op:

Hierdie idee dat verlossing deur middel van seksuele onderdrukking kom, "sê Bolz-Weber." Die kak kom sywaarts uit. "In" Skaamteloos "stel sy 'n seksuele etiek rondom menslike bloei eerder as om reëls wat mans deur eeue gelede geënkodeer het. Dit begin deur te erken dat met seks, soos met alles anders, "dit gaan nie oor om goed te wees nie - dit gaan oor genade." Dit is eintlik net die natuurlike uitbreiding van die klassieke Luthersheid.

LEADERSHIP / ORGANISASIE

"Huis," soos deelnemers dikwels na dit verwys, is informeel van stapel gestuur in die herfs 2007. Bolz-Weber het aanvanklik Huis vir jong volwassenes ontevrede, en sy verwys na House as 'n "freak show" kerk. Die kerk reik uit na en het 'n kernlidmaatskap (ongeveer een derde) van gays, transgenders en 'n verskeidenheid sosiale marges (Brown 2014). Inderdaad, 'n muurskildery wat deur House aangebied word, beeld Jesus by die laaste maaltyd uit, omring deur 'n versameling van hierdie sosiale uitgeworpenes (Bolz-Weber 2012). Soos een joernalis opgemerk het: ''n Deel van House se geskenk is dat dit mense bereik wat baie van die res van die kerk, selfs diegene wat homoseksueel insluit, nooit kon bereik nie' (Byassee 2011). Soos 'n ander haar beroep op buitestaanders beskryf, 'is sy 'n tatoeëerde, vuilbek kampioen vir mense wat siek is omdat hulle verkleineer word as nie Christelik genoeg vir die regterkant of te Jesus-y vir die linkerkant nie' (Boorstein 20013). Bolz-Weber is deeglik bewus van die Millennial-generasiebasis van House en raai ander aan: 'Moenie 'n produk aan hulle bemark soos wat u aan hul boemerouers sou doen nie, want hulle sal u ... vererg ...' (Byassee 2011). Inklusiwiteit vir gay word veral beklemtoon; Bolz-Weber het 'n burgerlike unie uitgevoer sodra burgerlike vakbonde wettig geword het in Colorado, en House het 'benoemingsrites' vir transgenderlede (Byassee 2013; Tippett 2013).

Die eerste vergadering van wat die Huis vir alle sondaars en heiliges sou word, het in die sitkamer van Bolz-Weber plaasgevind met slegs agt persone. Vyf jaar later was daar meer as 100 deelnemers aan die dienste, en die weeklikse bywoning het steeds gegroei tot ongeveer 600. Huis se invloed strek egter veel verder as die relatief beskeie eredienste. In ooreenstemming met die duisendjarige generasie-kultuur reik House uit via sy webwerf, Facebook, Meetup, 'n blog, preke wat op die Sojourner- en Patheos-webwerwe geplaas word, en die reeks boeke van Bolz-Weber (2015, 2014, 2013, 2018, 2019). Soos een lid dit gestel het: “Ons leef ons lewe aanlyn, en baie buitestaanders verbruik en lewer kommentaar op wat ons doen” (Byassee 2011).

House for All Sinners and Saints het voorkeurbehandeling ontvang van die ELCA, wat die kerk as model verhoog. Die standaardvereiste om drie jaar lank in 'n tradisionele gemeente te dien voordat hy 'n eie kerk gelei het, is deur die benaming opgehef. In plaas daarvan om die finansiële steun vir nuutgeplante kerke te verminder, het die benaming steeds twee derdes van haar beskeie salaris ondersteun. In hierdie verband het Bolz-Weber gesê: 'Hulle het net erken dat dit 'n roeping was ... Hulle vertrou my as teoloog en erken dat ek 'n kultuur bereik wat nie gewoonlik bereik is nie' (Draper 2011).

Bolz-Weber haarself is 'n arresterende figuur en word die meeste geredelik onderskei aan haar talle tattoos. Soos Brown (2014) beskryf haar kenmerkende voorkoms:

Dit is nie net die vier-duim ovale gordelgespe wat sy dra nie, met 'n geëmailleerde ikoon in die middel, en die woorde: "Jesus het jou lief" is bo-op geëtste. Haar linkerarm is amper soos 'n katedraalvenster, bedek met tonele uit die Bybel. Daar is 'n verrassende klein skepping; 'n geboorte; Jesus in die woestyn; die opwekking van Lasarus; die engel by die leë graf; en Maria en die dissipels op Pinkster. Sy laat die Aankondiging oor haar rug laat tatoeëer.

Op haar onderarms vertoon Bolz-Weber 'tatoeëermerke van Maria Magdalena, Lasarus en 'n beeld van die vroue wat tydens die kruisiging by Jesus gebly het - anders as die dissipels wat opvallend afwesig was'. Op 'n vraag oor die vroue, het Bolz-Weber geantwoord "Hulle is die enigste wat fokken opgedaag het" (Griswold 2019). Bolz-Weber fokus self op die godsdienstige betekenis van die tatoeëermerke: 'Op 'n manier is my arms soos die glas in 'n middeleeuse katedraal. Hulle is pedagogies ”(Brady 2013).

Gedurende haar ampstermyn as predikant het Bolz-Weber gepoog om die kerkstruktuur plat te maak en 'n deelnemende, interaktiewe atmosfeer te skep. Sy het haar eie gesag afgemaak en beskryf as 'n beperking op haarself eerder as 'n bron van mag oor ander. 'Dit is nie dat ek spesiaal is nie; ek is net uitgesonder om nie dieselfde vryheid as almal te hê nie,' sê sy. “Dit is my nie vry om met mense hier te flirt nie, om my emosionele behoeftes hier te bevredig, en ek is nie vry om iets anders te verkondig as dat Christus en hy gekruisig is nie” (Byassee 2011).

In Julie het XVUMX Bola-Weber haar bedanking as Huispresident aangekondig en beplan om lesing en skryf aan te gaan. By haar aankondiging het sy gesê dat

Ek vertrek nie om nog 'n werk te neem nie. Ek vertrek nie weens enige ander rede as die feit dat dit my taak as stigter is om dit te doen nie en ek dink dit is die regte tyd. Ek vertrek bloot omdat my werk hier klaar is. Ek het hierdie week vir pastoor Reagan gesê dat as hy nie so dom om die predikant van hierdie kerk te wees nie, ek langer sou bly, so dit is deels sy skuld (Cachero 2018)

Kwessies / UITDAGINGS

Terwyl Bolz-Weber dikwels beskryf word as 'n Lutherse rockstyl, het sy haar deel van teenstanders. Sy word daarvan beskuldig dat syself bevordering (Graham 2013):

Dus, om te leen by dominee Nadia se volksmond, is dit 'n uitwerpsel van bulle. Hierdie vrou gaan oor die bemarking en die berekende koelheid, van die popkultuur en NPR-verwysings tot die tatoeëermerke en die vloek. U hoef nie daarop te roem dat u 'geen strategie vir uitreik' het nie, as u 'n boek, 'n Amazon-video, 'n kerktoer en onderhoude met verskeie Washington Post-skrywers het wat u gehad het by 'Hallo, jou klein s-t.'

En sy word beskuldig van teologiese en morele tekorte:

... daar is probleme met eerw. Bolz-Weber, groot probleme. Die probleme wat ek na rus op twee terreine verwys, haar onderrig / teologie, wat op baie belangrike terreine nie-Bybels is, en morele kwessies waarop sy blykbaar trots is en aktief pronk (“Exposing Nadia Bolz-Weber 2013).

Bolz-Weber het 'n uitdaging vir House geskep deur standpunte in te neem wat kommer uitgespreek het met sowel progressiewe Christene aan die linkerkant as evangeliese Christene aan die regterkant. Sy het byvoorbeeld met Unitarisme geëksperimenteer, maar die kerk verwerp en gesê dat hulle ''n hoë mening van die mens het' 'terwyl hulle in werklikheid' 'Mense is gebrekkig' '(Tippett 2013). Sy beskuldig progressiewers dat hulle kerk bloot 'n organisasie sonder winsoogmerk is (Boorstein 2013). Aan konserwatiewes vermaan sy dat die kerk nie '' die Elksklub met die Eucharistie '' moet wees nie. Godsdiens moet 'iets wees wat so verwoestend mooi is dat dit jou hart kan breek. In plaas daarvan was dit: 'Herwin'. En 'Moenie by jou vriendin slaap nie' '(Boorstein 20013). En sy verwys na die lees van die Bybel letterlik as "afgodediens lees."

Die mees onlangse kontroversie rondom House kom direk van Bolz-Webers se oproep tot 'n seksuele hervorming in skaamteloos (2019). Een teiken van haar skryfwerk was 'suiwerheidskultuur. In die woorde van Bolz-Weber: "Reinheidskultuur is gelyk aan verkragtingskultuur," ... "Dit sê vir jong vroue dat u liggame is nie u eie nie en u kan nie 'n seksuele wese wees voordat u die eiendom van u toekomstige man is nie '(Griswold 2019). Bolz-Weber het 'n veldtog van stapel gestuur teen suiwerheidsringe en jong vroue uitgenooi om die goue ringe aan haar te stuur, wat sy belowe het om saam met kunstenaar Nancy Anderson te smelt en om te vorm in 'n beeld van 'n 'goue vagina' (Kuruvilla 2018). Die skenkings is 'n "Sertifikaat van onreinheid" beloof. Vanuit Bolz-Weber se perspektief kombineer die suiwerheidsringste die ergste van kapitalisme met die ergste konserwatiewe sekulêre kultuur, en bemark maagdelikheid as 'n samesmelting tussen godsdiens en patriargie (Griswold 2019). Bolz-Weber het nog meer sigbaarheid vir haar posisie gewek toe sy visepresident Mike Pence gekonfronteer het oor sy verdediging van die aanvaarding van sy vrou as onderwyspos by 'n konserwatiewe Christelike skool wat homoseksuele gedrag formeel verbied. Sy het in reaksie getwiet: "Ons sal ophou om dit te kritiseer as u ophou om Christus se naam te gebruik vir onderwys wat grootmoedigheid bevorder" (Griswold 2019).

Uiteindelik kan die grootste uitdaging vir die Huis sy groeiende gewildheid wees. Namate die kerk en Bolz-Weber nasionale publisiteit ontvang het, het kerkdienste getalle van hoofstroom individue getrek. Die kombinasie van groter byeenkomste en 'n meer konvensionele gemeente uitdaag aktiewe individuele deelname en gemeentelike samehorigheid. Bolz-Weber is deeglik bewus van hierdie uitdaging en het dit regstreeks aangespreek (Bolz-Weber 2012):

Ek weet dat daar 'n paar mense was wat al 'n rukkie deel van hierdie kerk was. Daar was 'n groter gevoel van intimiteit en gemeenskap voordat ons gegroei het. Ook ... daar was nooit 'n lyn by die gebedsstasie nie. Maar daar was ook veel minder diversiteit. Ek wil die ware gevoel van verlies ervaar wat hulle ervaar, maar terselfdertyd wil ek duidelik wees oor iets: dit is nie ons kerk nie. Dit is 'n gawe wat God ons gegee het. Hierdie kerk is hier as 'n geskenk van God vir ons en vir ons om te deel sodat ander ook kan ontvang waarvoor ons verryk is. Twee jaar gelede het iemand my gevra wat die grootste probleem vir my gemeente was. Die feit dat almal wat betrokke is, net soos dit is, was my antwoord.

Dit is duidelik dat House 'n werk is wat aan die gang is, en die uiteindelike resultaat van innovasie en eksperimentering moet nog bepaal word. Ten minste kan 'n deel van die antwoord duidelik word na aanleiding van die bedanking van Bolz-Weber as predikant.

Verwysings

Bolz-Weber, Nadia. 2015. Toevallige Heiliges: God vind in al die verkeerde mense. New York: Convergent Books.

Bolz-Weber, Nadia. 2014. Pastrix: The Cranky, Beautiful Faith of a Sinner & Saint. Nashville, TN: Jericho Books.

Bolz-Weber, Nadia. 2013. Kranklike, Mooi Geloof: Vir Onreëlmatige (en Gereelde) Mense. Norwich, Verenigde Koninkryk: Canterbury Press.

Bolz-Weber. 2012. Wie se kerk is dit? Myne, die uwe, hulle s'n of die van God s'n? Toegang verkry vanaf http://www.patheos.com/blogs/nadiabolzweber/2012/01/goldilocks-church-what-size-is-just-right/ Op 3 Julie 2015.

Bolz-Weber. 2012. "Muur van die Laaste Avondmaal deur die Huis vir alle Sondaars en Heiliges." Toegang verkry vanaf http://www.patheos.com/blogs/nadiabolzweber Op 3 Julie 2015.

Bolz-Weber. Redding op die klein skerm? 24 Ure van Christelike Televisie. New York: Seabury Books.

Boorstein, Michelle. 2013. “Bolz-Weber se liberale, verontwaardigde verwoording van die Christendom praat met keelgelowiges.” Die Washington Post, November 3. Toegang verkry vanaf http://www.washingtonpost.com/local/bolz-webers-liberal-foulmouthed-articulation-of-christianity-speaks-to-fed-up-believers/2013/11/03/7139dc24-3cd3-11e3-a94f-b58017bfee6c_story.html op 29 Junie 2015.

Brady, Tara. 2013. "'Ek sweer soos 'n vragmotorbestuurder': getatoeëerde vroulike gewigopteller wat drank en dwelms gebruik, word 'n opkomende ster van die Lutherse kerk." Daily Mail, November 5. Toegang verkry vanaf
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2487631/Tattooed-female-weightlifter-Nadia-Bolz-Weber-hit-Lutheran-minister.html#ixzz3eYC58QPh op 30 Junie 2015.

Bruin, Andrew. 2014. "Lang, Tattooed en Vooraf, Kan Nadia Bolz-Weber Evangelisis Red?" The Guardian, September 6. Toegang verkry vanaf http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/sep/06/tattooed-nadia-bolz-weber-save-evangelism-christianity op 30 Junie 2015.

Byassee, Jason. 2011. "Ou Liturgie vir Scruffy Hipsters met Slimfone: 'n Profiel van Nadia Bolz-Weber en Huis vir Alle Sondaars en Heiliges. " Nuwe Mediaprojek by Christelike Teologiese Seminarium, Oktober 18. Toegang verkry vanaf http://www.cpx.cts.edu/docs/default-source/nmp-documents/ancient-liturgy-for-scruffy-hipsters-with-smartphones-a-profile-of-nadia-bolz-weber-and-house-for-all-sinners-and-saints.pdf?sfvrsn=0 op 29 Junie 2015.

Cachero, Paulina. 2018. “Pastoor Nadia Bolz-Weber verlaat die kerk na“ Epiese danspartytjie met rooi fluweelkoek. ” Maker.com, Julie 3. Toegang verkry vanaf https://www.makers.com/blog/pastor-nadia-bolz-weber-exits-church-with-epic-dance-party op 15 Februarie 2018.

Draper, Electa. 2011. "Pastoor draai koppe deur tradisie en onverbiddelikheid te meng. " Die Denver Post, April 23. Toegang verkry vanaf http://www.denverpost.com/ci_17912633 op 29 Junie 2015

"Exposing Nadia Bolz-Weber." 2013. Toegang verkry vanaf http://www.exposingtheelca.com/exposed-blog/exposing-nadia-bolz-weber Op 3 Julie 2015.

Gingerich, Barton. 2013. “Lutherse pastoor Nadia Bolz-Weber sny deur sommige maniere waarop ons die Christendom te gemaklik gemaak het.” Bid, November 21. Toegang verkry vanaf http://humanepursuits.com/a-cranky-god/ Op 3 Julie 2015.

Graham, Tim. 2013. “WashPost spoel af en herhaal lof vir getatoeëerde pastoor en haar 'Bull Excrement' evangelie.” Newsbusters, 17 November. Toegang verkry vanaf http://newsbusters.org/blogs/tim-graham/2013/11/17/washpost-rinses-and-repeats-praise-tattooed-pastor-and-her-bull-excremen Op 3 Julie 2015.

Griswold, Eliza. 2019. “Die Lutherse predikant wat oproep tot seksuele hervorming.” New Yorker, Februarie 8. Toegang verkry vanaf https://www.newyorker.com/news/on-religion/the-lutheran-pastor-calling-for-a-sexual-reformation  op 15 Februarie 2019.

Kuruvilla, Carol. 2018. "Hierdie pastoor smelt suiwerheid in 'n goue vagina-beeldhouwerk." Huffington Post, November 28. Toegang verkry vanaf https://www.huffingtonpost.com/entry/nadia-bolz-weber-purity-ring-vagina-sculpture_us_5bfdac5ee4b0a46950dce000 op 15 Februarie 2019.

Nadia Bolz-Weber Webwerf. Toegang verkry vanaf http://www.nadiabolzweber.com op 29 Junie 2015.

Tippett, Krista. 2013. “Transkripsie vir Nadia Bolz-Weber - die onderkant sien en God sien: tatoeëring, tradisie en genade.” Op Being, September 5. Toegang verkry vanaf http://www.onbeing.org/program/transcript/nadia-bolz-weber-seeing-the-underside-and-seeing-god-tattoos-tradition-and-grace op 29 Junie 2015.

Verlee, Megan. 2013. "Pastoor lei 'n nuwe handelsmerk kerk vir 'sondaars en heiliges'." NPR, Desember 24. Toegang verkry vanaf http://www.npr.org/2013/12/20/255281434/pastor-leads-a-new-brand-of-church-for-sinners-and-saints on 29 June 2015 .

daarvan in enri, chelsen 2013. "Ontmoet die nuwe" Punk "Powerhouse van die opkomende beweging." Juicy Ecumenism, November 7. Toegang verkry vanaf http://juicyecumenism.com/2013/11/07/meet-liberal-evangelicals-rising-star/ Op 3 Julie 2015.

Publikasiedatum:
10 Julie 2015

 

Deel