David G. Bromley Ariel Chambers

Heilige land

HEILIGE LAND VSA TYDLYN

1895 (27 Maart): John Baptist Greco is gebore in Waterbury, CT. Kort na sy geboorte verhuis die gesin Greco na hul vaderland Italië.

Omstreeks 1908: Die Greco-gesin keer terug na Waterbury. Greco het kort ná die hoërskool die kweekskool bygewoon. Hy studeer verder aan die Yale School of Law en open 'n praktyk in Waterbury.

1934: Greco vorm 'n hoofstuk van die Katolieke Veldtogte vir Christus en begin op en af ​​aan die ooskus preek.

Vroeg 1950's: Greco het 'n temapark langs die pad in die vooruitsig gestel aan God.

1957: Holy Land USA oopgestel vir die publiek.

1960's: Holy Land USA het na raming 40,000 XNUMX besoekers per jaar ontvang.

1984: Holy Land USA gesluit vir die publiek.

1986 (12 Maart): Greco sterf op negentigjarige ouderdom. Die eienaarskap van Holy Land, VSA, is aan die Religious Sisters of Fillipini oorgedra.

2008 (18 Junie): 'n Nuwe kruis van vyftig voet is in die park opgerig.

2010: Die sestienjarige Chloe Ottman is verkrag en vermoor in die ongebruikte park.

2013: Neil O'Leary, burgemeester van Waterbury, en Fred “Fritz” Blasius het die grond wat die voormalige Holy Land USA huisves van die Religious Sisters Fillipini aangekoop en begin met die herstel van die park.

STIGTER / GESKIEDENIS

John Baptist Greco is op 27 Maart 1895 in Waterbury, Connecticut, gebore as Italiaanse immigrante Raffaela en Vincenzo Greco. (Gannaway 2008). Moontlik weens ekonomiese ontberinge in die laat 1890's, het die Greco-gesin teruggekeer na Torelli dei Lombardi, Avellino in Suid-Italië, en daar gebly totdat hulle weer na Waterbury verhuis het toe John dertien was. Na die hoërskool studeer Greco kortliks die kweekskool aan die Katolieke Universiteit in Washington, DC, maar vertrek voordat hy om gesondheidsredes 'n diploma ontvang. Uiteindelik studeer hy aan die Yale School of Law. Greco het toe in 1926 'n praktyk in Waterbury geopen, waar hy vir etlike dekades aanhou werk het. Hy lewer dikwels dienste teen lae koste aan mede-Italiaanse immigrante en minderbevoorregte lede van die gemeenskap (Bremer 2008). 'N Godsdienstige Katoliek, Greco, het in 1934 'n hoofstuk gevorm van die Katolieke Veldtog vir Christus. Deur hierdie groep het hy gereeld dorpe en stede op en aan die ooskus besoek en sy Christelike geloof aan verbygangers gedeel. Daarbenewens het Greco die rosekrans gereeld op 'n plaaslike radiostasie gepreek en voorgedra (Bremer 2008). Deur Greco se lewe was hy en sy gesin lede van die Our Lady of Lourdes, 'n Katolieke kerk wat gestig is om gesinne van Italiaanse afkoms in Waterbury te bedien.

In die laat 1940's tot vroeë 1950's het John Greco en vriend Anthony Coviello 'n beweging in die Waterbury-omgewing begin om 'Christus weer in die Kersfees te plaas'. Gedurende hierdie tyd was hy en Coviello besig om inboorlinge te bou vir die stad en omliggende gebiede. Hierdie uitdrukking van spiritualiteit was nie ongewoon nie. Soos Gannaway (2008: 30) opmerk: “Tuis in Italië het elke dorp sy eie heilige gehad om te vier. In hierdie land het Italiaans-Amerikaanse heiliges vereer deur standbeeld-, grotte-, geboorte- en passiespele te skep wat hulle tydens die mis, by feeste en in hul huise vertoon het. ” Uit hierdie ervarings het Greco die idee vir die toekomstige Holy Land USA opgekom. Dit is moontlik dat hy spesifiek geïnspireer is om die Heilige Land te skep deur die Italiaanse sacri monti of 'heilige berge' wat in die sestiende eeu in Italië gewild was, wat as plaasvervanger van heilige plekke gedien het vir pelgrims wat nie na die Heilige Land kon reis nie. self (Zielbauer 2001).

Kort nadat hy die Holy Land-idee (oorspronklik 'Bethlehem Village' genoem), bedink het, het Greco 'n skurwe stuk grond van sewentien hektaar genaamd Pine Hill gekoop. Met die hulp van vriende, bure en die Katolieke Campaigners for Christ-groep het die bou van 'n groot kruis begin om bo op die heuwel te staan. Die 32-voet 'Peace Cross' is opgerig en toegewy in 1956. Meer as 1,000 XNUMX dorpsbewoners het die kruiwyding bygewoon, waarvan die groen en rooi ligte vir hoop en eenheid gestaan ​​het in reaksie op die vreemde bedreiging van kommunisme. Beide Italiaanse en Ierse katolieke het aan die kruisbyeenkoms deelgeneem, 'n ongewone voorkoms in die 1950's Waterbury. Die Vredeskruis het aangedui dat 'n stad bymekaar kom om sowel Amerikaanse as Christelike beginsels aan te sluit om vrede, gelykheid en geregtigheid te bevorder (Gannaway 2008).

Nadat die Peace Cross ingestel is, is daar begin met die werk wat binnekort 'n gewilde aantrekkingskrag in Connecticut sou word. Greco en honderde vrywilligers het saans en naweke saam met sement, klei en bakstene skenkings gebruik, soos baddens, toebehore en skrootmetaal, om artistieke voorstellings van Bybelverhale saam te stel. Hierdie rustieke dioramas, wat dikwels aan die heiligdomme wat deur Italiaanse Amerikaners gebou is, herinner, het tonele uitgebeeld soos Christus se geboorte, die kruisiging en die lewe in Jerusalem. By die beplanning van die tonele het Greco en sy vennote kaarte, die Bybel en foto's gebruik om akkurater voorstellings van historiese en Bybelse gebeure te skep. Op 'n stadium het Greco selfs die Heilige Land self besoek en grond en rotse teruggebring om dit by die park te voeg (Gannaway 2008).

Op 11 Desember 1958 is Holy Land USA vir die publiek geopen onder die naam "Bethlehem Village" (Gannaway 2008). Dit het gou 'n gewilde bestemming vir kerkgroepe en gesinne geword. Om 'n wyer publiek te lok en 'n beroep op reisigers te maak, is 'n geskenkwinkel en verversingsplek geopen. Greco het ook 'n groot bord aangebring wat herinner aan een wat langs die Hollywood Hills sit en lees "Holy Land". Op die hoogtepunt in die 1960's het Holy Land 200 klein geboue op sy terrein van sewentien hektaar aangetoon en boonop aangetrek 40,000 XNUMX besoekers per jaar (Waterbury Hall of Fame nd). Intussen het Greco voortgegaan om die regte te beoefen en besoekers deur die park te besoek. As 'n lewenslange vrygesel het hy sy vrye tyd bestee aan die instandhouding van sy skepping.

Toe John Baptist Greco ouer geword het, is twee nonne deur die plaaslike bisdom aangestel om hom te help met die instandhouding van die park. Die nonne, wat in 'n klooster gewoon het wat deur die Religious Sisters Fillipini gelei is, net buite die Heilige Land, het uiteindelik Greco opgelei, aangesien sy gesondheid agteruitgegaan het.

Namate Greco se fisieke toestand verswak het, het die park verval en uiteindelik sy deure in 1984 vir die publiek gesluit. Greco is twee jaar later oorlede en het Pine Hill en Holy Land aan die Susters toegestaan. Dit het sedertdien gesluit gebly en verval elke jaar verder.

Gedurende die afgelope dekades was daar 'n hele paar inisiatiewe om die park in vroeëre glorie te herstel, beide deur godsdienstiges groepe en burgers wat die volkskunswaarde van Holy Land wil behou, maar tot dusver het niemand dit gevolg nie. Die kruis wat bo-op Pine Hill sit, is twee keer vervang, waarvan die laaste in Desember 2013 opgerig is (Wenzel en Konopka 2013). Die grond wat die ruïnes van die park huisves, is ook in 2013 by die Susters aangekoop deur die burgemeester van Waterbury en sy sakevennoot, wat beloof het om die park te herstel.

Leerstellinge / oortuigings

Die doel waarvoor die park geskep is, word saamgevat in 'n inskripsie by die ingang van die park: ''n Groep toegewyde mans bied 'n skilderagtige verhaal van die lewe van Christus van wieg tot aan die Kruis - dit is ons biddende wens dat die Die projek sal 'n aangename manier wees om u kennis van God se eie boek te vergroot en u nader aan Hom te bring ”(Waterbury Hall of Fame nd). Daarom, soos Greco gesê het, “Ons probeer nie mense bekeer nie. Ons probeer hulle nader aan die Christendom bring. Ons probeer goeie wil en beter begrip aanwakker. ”

John Baptist Greco se toegewyde Rooms-Katolieke oortuigings was die verbeelding van die uitstallings in die Heilige Land. Die oorspronklike doel van die park was om die Bybel te verlig sodat nie-gelowiges en Christene 'n beter begrip van hul geloof sou kon verkry. Christelike simbole, wat veral vir Katolieke van belang is, temeer die uitstallings in die park. Dit sluit in die tuin van Eden, katakombe wat Christelike martelare deur die geskiedenis uitbeeld, die kruisstasies, die paleis van Herodes, Daniël in die leeukuil en die stad Jerusalem.

Greco beskou ook sosiale geregtigheid as 'n belangrike deel van die Christelike geloof. Voor die opening van die park het Greco en vriend Anthony Coviello in 'n Waterbury-parade saam met die Katolieke Kampioene vir Christus opgeruk met 'n vaandel waarop staan ​​"Segregation is Unamerican, Unchristian, and Ungodly", 'n bewys van hul gevoelens teenoor die sosiale ongelykheid in die 1950's. Greco en vriende het ten doel gehad om die gelykheid van die hele mensdom te beklemtoon deur middel van inskripsies op tablette rondom die park. Een so 'n klip sê: 'Ons is almal die liggaam van Christus. As een lid ly, ly ons almal ”(Gannaway 2008).

ORGANISASIE / LEADERSHIP

John Greco was die primêre opsigter van die park vanaf sy konsepsie tot die amptelike sluiting. Die Religious Sisters Fillipini besit
die verswakkende park van 1986 tot 2013, alhoewel hulle gedurende die tyd nie veel gedoen het om te restoureer nie, behalwe dat hulle verskeie oorblyfsels verwyder en in 'n nabygeleë kelder se kelder bewaar het. Pine Hill en die oorblyfsels van Holy Land word nou besit deur Neil O'Leary, burgemeester van Waterbury, en vennoot Fred "Fritz" Blasius, wat 'n plan om die park te herstel aangekondig het.

Kwessies / UITDAGINGS

Holy Land het in 2008 ongunstige pers gekry toe die lyk van die sestienjarige Chloe Ottman in die park gevind is. Ottman is verkrag en vermoor aan die voet van die Peace Cross deur 'n jong man in haar hoërskool, wat daarna verhoor is en tot vyf en vyftig jaar tronkstraf gevonnis is (Dempsey 2011).

Alhoewel daar 'n belangstelling in die herstel van die park in die jare sedert die sluiting daarvan was, was daar nog geen groepe wat hul openbare bedoelings in werklikheid gevolg het nie. Aangesien die park tans nie van betreders beveilig word nie, het vandale daartoe bygedra dat die park vernietig is, wat baie van die uitstallings vernietig en vernietig het. Die natuur het ook 'n groot deel van die gebied oorgeneem sodat dit skaars lyk soos wat dit vroeër was. Terwyl die park nog besoekers ontvang, moet hulle nou verby "geen oortreding" -borde loop en op eie risiko ingaan nie. Totdat 'n restourasie plaasvind, sal Holy Land 'n onbeduidende toeriste-aantreklikheid wees vir 'n paar, lastige oë vir sommige, en 'n aangename herinnering aan tye wat ander verby is.

Verwysings

Bremer, Jennifer. 2008. "Holy Land USA." Amerikaanse pad , Herfs, Pp. 46–48. Toegang verkry vanaf http://www.flickr.com/photos/roadtripmemories/6030069312/in/set-72157603616821181/ op 17 Maart 2014.

Dempsey, Christine. 2011. "Waterbury-man gevonnis tot 55 jaar in die moord op Holy Land." Die Courant, Junie 17. Toegang verkry vanaf http://articles.courant.com/2011-06-17/community/hc-waterbury-holy-land-sentenced-061820110617_1_chloe-ottman-francisco-cruz-friend op 17 Maart 2014.

Gannaway, Wayne. 2008. "Bedevaart na Waterbury." Hog River Journal, Summer. Toegang verkry vanaf http://www.wku.edu/folkstudies/a_pilgrimage_to_waterbury.pdf op 17 Maart 2014.

Waterbury Hall of Fame. en “John Greco.” Waterbury Hall of Fame. Toegang verkry vanaf http://www.bronsonlibrary.org/filestorage/33/Greco2000.jpg op 17 Maart 2014.

Wenzel, Joseph en Konopka, Jill. 2013. "Nuwe kruis geïnstalleer in Holy Land in Waterbury." WFSB, Desember 19. Toegang verkry vanaf http://www.wfsb.com/story/24264956/new-cross-installed-at-holy-land-in-waterbury op 17 Maart 2014.

Zielbauer, Paul. 2001. “'n Sig wat ambivalensie inspireer; Ruïnes van 'n godsdienstige park wag op restourateurs of die stootskraper. ' Die New York Times , November 12. Toegang verkry vanaf http://www.nytimes.com/2002/11/12/nyregion/sight-that-inspires-ambivalence-ruins-religious-park-await-restorers-bulldozer.html op 17 Maart 2014.

Post Datum:
3 Maart 2014

 

Deel