Elizabeth Miller

Hillsong

 HILLSONG TIMELINE

1954: Brian Houston is gebore in Auckland, Nieu-Seeland.

1974: Houston studeer aan die Bible College in Auckland.

1977: Houston se vader, Frank, het die Christian Life Centre in Sydney, Australië, gestig. Brian is getroud met Bobbie Houston in Nieu-Seeland.

1978: Brian en Bobbie Houston verhuis na Sydney.

1983: Brian en Bobbie Houston het 'n aparte kerk, die Hills Christian Life Centre, van Frank Houston se oorspronklike kerk geplant.

1986: Die eerste Christian Life Center-konferensie is gehou.

1992: Die eerste internasionale aanlegte van Christian Life Centre is in Londen en Kiëf gestig.

1997: Die Eerste Kleur (vroue) Konferensie is gehou. Brian het die nuwe Nasionale President van die Assemblies of God (AOG) in Australië geword.

1999: Frank Houston is uit die kerk verwyder en van predikantsbewyse ontneem nadat hy dertig jaar tevore in Nieu-Seeland erken het dat hy 'n minderjarige seun seksueel misbruik het. Brian verwys die saak na die nasionale bestuur van die AOG en word senior pastoor in die plek van sy vader. Brian het die familie van kerke as Hillsong herbenoem.

2002: Hillsong het dienste begin hou in sy doelgerigte konferensielokaal (Hillsong Convention Centre) in Baulkham Hills in Sydney.

2013: Zion, 'n album van Hillsong United (die band van Hillsong Church), debuteer in die Amerikaanse sekulêre advertensiebord op nommer vyf.

2014: Die 'Royal Commission - Institutional Responses to Child Sexual Abuse' het Hillsong gevra om te verskyn terwyl dit ondersoek instel na die manier waarop die kerk die klag van Frank Houston oor seksuele mishandeling hanteer het.

2015: Hillsong gaan sy eerste speelfilm vrystel (Hillsong - Laat Hoop Staan) in September. Die film wys die vinnige opkoms van Hillsong United.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Brian Houston, een van die stigters en tans senior pastoor van die Hillsong-familie van kerke, is in 1954 in Auckland, Nieu-Seeland, gebore. Frank en Hazel, sy ouers, was offisiere van die Heilsleër en Brian Houston verduidelik dat sy ouers die Heilsleër verlaat het. om by 'n Pinkstergemeente aan te sluit “met niks, in werklikheid op daardie tydstip. Ons het grootgeword in 'n huis van 'n behuisingskommissie ”(Houston 2005). Houston se vader, Frank, 'het met die Heilige Gees vervul geraak' en daarna 'n predikant van die Pinkster in Nieu-Seeland geword. Houston het self na die Bible College in Auckland gegaan en in 1974 gegradueer.

Houston ontmoet sy toekomstige vrou, Bobbie, op 'n strand tydens 'n somer Christelike Konferensie, en hulle het getroud in 1977. Hulle het verhuis na Sydney in 1978 om by Frank Houston aan te sluit, wat die jaar tevore die Christian Life Centre daar gestig het. Brian het saam met Bobbie die Hills Christian Life Centre in 1983 vanuit Frank se oorspronklike kerk geplant. Die kerk het begin met die Houston se Sondagaand-uitreikprogram en was nie 'n onmiddellike sukses nie. Houston het verduidelik: “Die heel eerste Sondag het ons 70 mense opgedaag. Die tweede week was daar 60, die derde week 53 en teen die vierde week 45. Ek het al dikwels geskerts dat ons dit destyds uitgewerk het - ons het net vier en 'n half weke oor gehad totdat daar nie meer was nie mense. Dit was omtrent daardie tyd dat ons ons eerste toewyding aan Christus gehad het. Ons het die skoolsaal na twaalf maande ontgroei. Die skares was so groot dat ons padkas as die platform gebruik het, en wat die verhoog as 'n balkon moes wees sodat ons meer mense kon inpas” (Houston 2014).

Die eerste Christian Life Center-konferensie is in 1986 gehou, en teen 1989 het die kerk se gewildheid so gegroei dat dit na 'n pakhuis in Baulkham Hills verskuif is. Die kerk het weer in 1990 verhuis, hierdie keer na die Hills Centre, 'n vermaaklikheidskompleks waarvan die ontwerp en ruimte die toon sou gee vir toekomstige kerkgeboue. Die kerk het in 1997 sy eerste vrouekonferensie, die Color Conference, gehou, gelei deur Bobbie Houston.

In 1999 is Frank Houston ontslae van sy ministeriële geloofsbriewe nadat hy bely dat hy dertig jaar vroeër seksueel misbruik het. in Nieu-Seeland (Morton and Box 2014). Brian het toesig gehou oor die verwydering van sy vader uit die kerk, en hy en Bobbie het die leiding van die oorspronklike Sydney Christian Life Centre oorgeneem. Die Houstons het hierdie familie van kerke eenvoudig as 'Hillsong' herken, ter erkenning van die Hills-distrik waar die kerk so 'n geweldige groei beleef het, en die musiek wat so 'n belangrike rol in die erediens en dienste gespeel het. Nadat die aantal steeds gegroei het, het Hillsong 'n groot konferensielokaal, die Hillsong Convention Centre, in Baulkham Hills gebou. Toe het die Australiese premier, John Howard, die sentrum in 2002 geopen.

Waar die Christian Life Centre sy eerste byeenkomste in die huise van sy vyf-en-veertig lede gehou het, het Hillsong nou net 'n gemeente van ongeveer 20,000 10,000 in Sydney. 'N Bykomende 2013 1992 mense woon hul dienste in ander Australiese stede by (O'Malley 2012). In XNUMX is internasionale kerke in Londen en Kiëf geplant, en daar is tans Hillsong-kerke in Suid-Afrika, Swede, Denemarke, Spanje, die Verenigde State (VS), Duitsland, Frankryk, Rusland en Nederland. Hillsong word vandag beskryf as 'Australië se sterkste handelsmerk' (Hicks XNUMX).

Leerstellinge / RITUELE

Hillsong is 'n Pinksterkerk wat glo dat die Bybel God se Woord is en 'akkuraat, gesaghebbend en toepaslik is op ons alledaagse lewe' ('Hillsong: What We Believe' 2015). Die Kerk glo in die gebruik van geestelike gawes en doop, insluitende goddelike genesing. Om vergifnis en 'n nuwe geboorte 'te ontvang, moet individue hul bekeer en hulle aan die wil van Jesus onderwerp.

Brian Houston voer aan dat daar vier vlakke van die Christendom is. Die eerste is genot, die opwindende oomblik van ontdekking en miskien die eerste ervaring van Gees. Die tweede is 'diensknegte', en 'Christene wat tot hierdie vlak styg, is diegene wat hul genot bygedra het om hulle in God se Huis te dien.' Die derde vlak van die Christendom is volgens Houston 'gee'. Nie tyd gee soos hierbo nie, maar geld. Die vierde vlak is 'deel van die las' en doen 'alles wat nodig is' om die visie en werk van die kerk te bevorder. Hierin, voer Houston aan, is die geestelikes nie los van die leke nie, en word die "werk van die bediening" die verantwoordelikheid van elke gelowige (Houston 2013: 102-5).

Brian Houston is bekend vir sy reeks "Hoe om jou lewe te maksimeer" reeks boeke, wat insluit Hoe om 'n Geseende Lewe te leef; Hoe om te Bou Groot Verhoudings; Hoe om in die lewe te bloei; Hoe om wyse keuses te maak; en Hoe om te leef in gesondheid en heelheid (Houston 2013) . Hierdie vyf boeke is saam gepubliseer as Hoe om jou lewe te maksimeer na die vorige publikasie van die werk, Jy het meer geld nodig: ontdek God se wonderlike finansiële plan (1999) is deur die pers vir sy titel gebring. In die boek het Houston aangevoer dat 'God eintlik genot kry as ons voorspoedig is' finansieel, omdat 'geld alles beantwoord' (Houston 1999: 2, 20). Vir Houston kan geloof lei tot welvaart en die geloof van 'n individu is tasbaar en word weerspieël in hul gesondheid en rykdom. Hy beskryf hierdie houding teenoor rykdom, wat dikwels bestempel word as die voorspelling van die 'welvaart-evangelie' as 'voorspoed vir 'n doel' of 'welvaart met opset' (Houston 2008: 123). Dit het een van die sentrale beginsels geword van Houston se prediking en Hillsong se boodskap (Houston aangehaal in Marriner 2009).

Houston en ander Hillsong Church-leiers aanvaar ook die konsepte van individualisme en strewe. Daar word gefokus op die krag van positiewe denke en die vermoë van die kerk om individue te help om hul lewens te verander. Houston verduidelik: “Ek is seker nie so blind dat ek nie kan sien dat mense ly en sukkel nie. Ek glo net dat ons antwoorde moet hê en kan hê wat iets daaraan doen. Ek glo absoluut die potensiaal van mense ”(Houston 2005). Bobbie Houston in haar boek uit 2008, Ek sal hê wat sy het, bou voort op hierdie idee deur aan te voer dat mense “moet opstaan! Tyd om die negatiewe te oorwin ”en alles te bereik wat hulle kan. Sy glo dat 'ultieme kompliment' is dat iemand jou lewenstyl, houding en sin vir doel sien, en dan dieselfde dinge wil hê (Bobbie Houston 2008: 26). Hierdie geloof in die potensiaal van mense, tesame met die klem wat op voorspoed en die herhaaldelike gebruik van aspirasie-taal geplaas word, dui op die manier waarop Hillsong ontstaan ​​het uit die neo-liberale idees wat die ekonomie en die samelewing van Australië rondom die tyd wat Hillsong Church was, gedefinieer het. gestig.

Aanbiddingsmusiek is veral belangrik in die sukses van Hillsong-kerk internasionaal en word beskou as 'n kans om dieHere en bou 'n hegte, persoonlike verhouding met hom op (Houston 2013). Ben Fielding, een van Hillsong se musiek- / kreatiewe leiers, sê dat “musiek die kreatiwiteit en skoonheid van God weerspieël; die uiteindelike doel daarvan is om genot te bring en ons tot ons Skepper te laat nader ”(Fielding 2012). Hillsong het sy eerste band van aanbiddingsmusiek uitgereik, Gees en Waarheid, in 1988, alhoewel die kerk 'n musiekpredikant (Geoff Bullock) sedert 1985 gehad het. Darlene Zschech het Bullock in 1994 vervang en het tot 2007 die predikant van die kerk gebly. Zschech is waarskynlik die bekendste Hillsong-aanbiddingsleier en was instrumenteel in die verhoging van die die gewildheid van Hillsong se musiek, met 35,000,000 Christene regoor die wêreld wat een van haar gewildste liedjies sing, Skreeu aan die Here, by die kerk elke week (Houston 2005).

Vandag word Hillsong se musiek die sterkste geassosieer met die band "Hillsong United", wat begin het as jeugorkes van die kerk en in 1998 met die opname van oorspronklike musiek begin het. Die groep word tans gelei deur Joel Houston, die seun van Brian en Bobbie. Hillsong stel ook albums vry wat opgeneem is by sy dienste in Londen en Sydney (Riches en Wagner 2012: 24).

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Hillsong is 'n lid van die Australiese Christelike Kerke (voorheen die AOG in Australië), 'n beweging van 1,100 kerke met oor 250,000 aanhangers regoor die land. Hillsong, soos die AOG / Australiese Christelike Kerke, omhels apostoliese leierskap, of "leierskap deur God aangestel apostoliese bedienings" (Cartledge 2000). Brian Houston voer aan dat Hillsong 'n "netwerk verteenwoordig wat honderde en duisende pastore verbind ... verbind tot die apostoliese salwing van leiers" (Houston, "The Church I Now See," 2014).

Terwyl Brian en Bobbie Houston albei beskryf word as die "Senior Pastore" van Hillsong, wat toesig hou oor die res van die "Ouderdom", is daar 'n sterk oortuiging dat mans en vroue verskillende rolle in die lewe en in die bestuur van kerke speel. Mans is geneig om die uiteindelike besluitnemers en leiers te wees, maar Bobbie Houston beskryf haarself as 'n "gelyke vennoot" in haar huwelik en voer aan dat sy en Brian die kerk saam lei en saam lei (Bobbie Houston 2008). Net so voer Brian Houston aan dat: “Bobbie werk saam met my. Ons is baie 'n span ... ek hou beslis nie by die mentaliteit dat 'n vrou moet onderwerp of dat sy afgestoot moet word nie," maar erken ook dat "ek 'n konserwatiewe, Bybelse idee het wat 'n man moet neem 'n rol van leierskap in sy lewe” (Houston 2005). Hierdie konflik in begrip van geslagsrolle en magsdinamika is deel van wat sosioloog Bernice Martin beskryf het as "die Pinkster-geslagsparadoks" (Martin 2001).

Hillsong International Leadership College vorm 'n belangrike deel van die kerk se visie en inkomstestroom. Volgens Hillsong Church Australia se 2013-jaarverslag, die totale inkomste wat deur die Kollege gegenereer word, is $ 8,155,639 (Hillsong 2013 Jaarverslag: 18). Studente kan Pastorale Leierskap, Aanbiddingsmusiek, TV en Media, Dans, Produksie studeer, of 'n Baccalaureus in Teologie verwerf, aangebied in samewerking met Alphacrucis College. Deelnemers spandeer 'n deel van hul tyd aan die kollege aan 'Fieldwork', waar studente 'die geleentheid kry om in die kerklike lewe te dien' ('Wat maak Hillsong College anders?' 2014). Hillsong College bied ook korter aandkursusse aan oor 'n verskeidenheid onderwerpe, waaronder geld, verhoudings en ouerskap ("Evening College Life Courses" 2015).

Kwessies / UITDAGINGS

Hillsong is die onderwerp van baie negatiewe publisiteit. Een voormalige lid het 'n boek geskryf Mense in Glashuise om haar ervarings in die kerk te ondersoek en te beskryf wat die grootste foute van die organisasie was (Levin 2007). Voorheen en sedertdien is daar ook herhaaldelik kritiek op die kerk uitgespreek, gewoonlik gerig op die finansies van die kerk, die omvang en die teologie daarvan. Brian Houston sê dat 'as iemand 'n kenner is van opposisie in die media, dit ek is', en skerts dat hy in wese 'n PhD in PR het (Pulliam Bailey 2013).

Brian Houston en Hillsong Church ontvang gereeld negatiewe media-aandag oor die finansies van die kerk. Houston erken openlik dat sy boek, Jy benodig meer geld, swak ontvang is. Hy het gesê: 'As u vir my sou sê' wat is die drie onnoselste dinge wat u gedoen het ', sou dit waarskynlik nr. 1 wees. Die hart van die boek was nooit net hebsugtig en selfsugtig nie ... Ek het 'n blik op my kop gesit ”(Marriner 2009). In 'n onderhoud in 2005 waarin hy hierdie openbare houding teenoor Hillsong verklaar het, het Houston gesê: 'Hillsong-kerk het vandag fasiliteite ter waarde van $ 100 miljoen. In ons laaste boekjaar was die totale inkomste vyftig miljoen dollar. Ek dink dat die idee dat 'n kerk groot en suksesvol en effektief is, sommige mense bedreig ”(Houston 2005). Tanya Riches, wat grootgeword het in Hillsong en nou 'n nagraadse student is wat die kerk bestudeer, meen die Australiese media "kry Hillsong nie" en beskou dit as 'geldgierig, 'n skyn, flambojante, korrupte' (Riches 2014). Een joernalis het Hillsong se huwelik van geloof en finansies beskryf as 'Loof die Here en slaag die tjekboek' (Beaurup 2005).

Hillsong, soos ander Pinkster kerke in Australië, is besig met spesifieke uitdagings wanneer dit kom by die behoud van lede oor die lang termyn. Pinkster kerke in Australië het groeikoerse beleef wat ander Christelike denominasies oorskry, en die aantal Australiërs wat as Pinkster geïdentifiseer het, het die afgelope dertig jaar gestaag toegeneem teenoor die grootte van die Australiese bevolking. Hierdie syfers toon egter nie die hoë aantal besoekers aan Pinksterkerkte wat op lang termyn in die kerk bly nie. Van 1991-2001 behou AOG-kerke minder as sestig persent van die lede, terwyl behoudsyfers vir ander Protestantse denominasies in dieselfde tydperk meer as tagtig persent (NCLS 2015) was.

Hillsong is een van slegs een en twintig megakurches in Australië (Hughes 2013: 7). Om 'n megakurch te wees, is dalk een van die redes retensiekoerse by Hillsong is so laag. Mense is op soek na 'n meer persoonlike verbintenis met 'n predikant en die gemeente as wat moontlik is as u een van duisende is wat aanbid by 'n diens. Meer as dit, as 'n megakerk, het Hillsong 'n groot instelling geword wat in meer as godsdienstige behoeftes voorsien. Dit omhels die moderniteit en maak geloof gemaklik deur die lewendige aanlyn-stroom van kerkdienste, die verskaffing van eet- en drinkplekke in die voorportale van die kerk, die vermoë om donasies te maak met behulp van EFTPOS-fasiliteite, en die toenemende gebruik van sosiale media-platforms om inligting en inhoud vry te stel. Sedertdien is Hillsong deur verskillende sosiale kommentators gekritiseer omdat hy 'n vorm van godsdiens geproduseer het wat "lig" is op teologie en baie breed. Sommige argumenteer dat die kerk meer daarop ingestel is om bediendes 'n aangename aanbiddingservaring te gee as op Bybelonderrig (Pulliam Bailey 2013; Mrt 2007). Sommige meen egter dat die feit dat hulle 'n megakerk is, Hillsong se gewildheid gehelp het omdat mense vandag gemaklik voel in groot instellings wat met marksukses geassosieer word (Connell 2005: 317).

Die ernstigste uitdaging wat Hillsong in die gesig gestaar het, het voortgespruit uit sy stigting deur Frank Houston (Wyatt 2022); hy het die Christian Life Centre, wat by die Assemblies of God (AOG) geaffilieer was, in Sydney in 1977 gestig. Brian Houston en sy vrou het in 1978 by Brian se pa in kerkleierskap aangesluit. In 1983 het Brian Huston en sy vrou hul eie kerk gestig , Hills Christelike Lewensentrum.

Dit was sestien jaar later dat Frank Houston uit kerkleierskap verwyder is omdat hy 'n minderjarige seun in die laat 1960's in Nieu-Seeland seksueel misbruik het (Zhou 2018). Op sy beurt het Fank Huston se bedankingsbrief geen melding gemaak van die aanklagte teen hom nie. Brian Houston, wat destyds president van die AOG in Australië was, het die voorval by AOG-leiers aangemeld, sy pa as leier vervang en die kerk Hillsong herdoop. Brian Houston het egter nie die aantygings teen sy pa, wat tot 'n kriminele ondersoek gelei het, by wetstoepassers aangemeld nie. Die daaropvolgende ondersoek het gelei tot ses bykomende bewerings van seksuele misbruik van kinders wat as "geloofwaardig" beskou is. In 2021 het Brian Houston tereggestaan ​​op aanklagte van die versuim om die misbruike wat deur sy pa gepleeg is, aan te meld (Hunter, Smith en Chung 2021). Sy probleme het toegeneem namate interne ondersoeke gelei het tot bewerings dat hy ander onvanpaste verhoudings met vroulike kerklidmate gehad het. Vroeg in 2022 het Houston sy voorsitterskap van die Hillsong-direksie bedank om sy regsprobleme aan te spreek. Die Houstons is vervang deur die pastore van die kerk in Suid-Afrika en tree tot einde 2022 op as “globale senior pastore” (Cohen, McDonald, Hunjan en Christodoulou 2022).

Die kerk het ook ander seksuele misbruikkwessies in die gesig gestaar (Wyatt 2022). Carl Lentz, pastoor van Hillsong New York City. Brian Houston het Lentz in 2020 afgedank nadat dit aan die lig gekom het dat hy 'n verhouding met 'n vroulike lidmaat van die gemeente gehad het. Verder het Reed Bogard, pastoor van die Hillsong Dallas-kerk, in 2021 bedank te midde van bewerings dat hy 'n jong vroulike kerkkollega verkrag het terwyl hy by Hillsong New York City gedien het. Hillsong het toe die Dallas-kerk “gepauzeer”.

In die nasleep van hierdie reeks skandale het Hillsong-kerke aan die Hillsong-netwerk begin onttrek. In Maart 2022 het die hoofpastoor van Hillsong Atlanta aan Hillsong onttrek om sy eie kerk te stig en daardie selfde maand het die hoofpastoor van Hillsong Phoenix onttrek en gebrek aan vertroue in kerkleierskap aangehaal. Teen die middel van die volgende maand het nege Hillsong-kerke in die VSA van die netwerk geskei.

Leierskap, organisasiestruktuur en regsprosedures moet nog in 2022 bepaal word. Dit is duidelik dat die Hillsong-netwerk van sy hoofkomponente verloor het, veral in die VSA. Die impak van die reeks skandale op individuele deelnemers moet nog bepaal word. Twee beduidende faktore weeg ten gunste van hervormings wat tot 'n terugkeer van stabiliteit sal lei: die aantreklikheid van die kerkboodskap en organisasie vir jong volwassenes en die lewendige musiekproduksies wat die verbeelding van deelnemers aangryp.

Verwysings

Opgradering, Greg. 2005. "Loof die Here en slaag die tjekboek." Sydney Morning Herald, Februarie 18. Toegang verkry vanaf: http://www.smh.com.au/news/National/Praise-the-Lord-and-pass-the-chequebook/2005/02/18/1108609391134.html op 23 Mei 2013.

Cartledge, David. 2000.  Die Apostoliese Revolusie: Die herstel van apostels en profete in die gemeentes van God in Australië. Sydney: Paraclete Instituut.

Cohen, Hagar; McDonald, Alex; Hunjan, Raveen en Christodoulou, Mario. 2022. "Voormalige Hillsong-predikante sê hulle is deur Brian Houston gedreig om hul kerk en bates te oorhandig." ABC News, April 6. Toegang verkry vanaf https://www.abc.net.au/news/2022-04-06/hillsong-property-empire-financial-control-over-churches/100969258 Op 9 Julie 2022.

Connell, John. 2005. "Hillsong: 'n Megachurch in die Sydney voorstede." Australiese Geograaf 36: 315-32.

Fielding, Ben. 2012. “Deel twee: Kan musiek jou nader aan God bring? Ben Fielding sê 'Ja'. ” Bybelgenootskap "Kultuur. 8 Julie 2012. Toegang verkry vanaf: http://www.biblesociety.org.au/news/part-two-can-music-bring-you-closer-to-god-ben-fielding-says-yes#sthash.unQyRaLi.dpuf op 5 Augustus 2015.

Hicks, Robin. 2012. “Hillsong - die sterkste handelsmerk van Australië.” mUmBRELLA, Julie 26. Toegang verkry vanaf: http://mumbrella.com.au/hillsong-australias-most-powerful-brand-104506 op 1 Augustus 2012.

Hillsong College. 2015. "Evening College Life Courses." Hillsong Internasionale Leierskap Kollege Webwerf. Toegang verkry vanaf: http://hillsong.com/college/evening-college-life-courses/ op 7 Augustus 2015.

Hillsong College. 2014. "Wat maak Hillsong College anders?" Hillsong Versamel Blog , Augustus 1. Toegang verkry vanaf: http://hillsong.com/collected/blog/2014/08/what-makes-hillsong-college-different/#.VcRWI_mqpBc op 5 Augustus 2015.

Hillsong Kerk. 2015. "Wat ons glo: verklaring van oortuigings." Hillsong Kerk webwerf. Toegang verkry vanaf http://hillsong.com/what-we-believe/ op 5 Augustus 2015.

Hillsong Kerk. 2013. "Hillsong 2013 Jaarverslag." Hillsong Kerk webwerf. Toegang verkry vanaf: http://hillsong.com/policies/2013-annual-report-australia/ op 7 Augustus 2015.

Houston, Bobbie. 2008. Ek het wat sy het: die beste kompliment vir elke vrou wat haar wêreld wil verander. Nashville: Thomas Nelson.

Houston, Brian. 2014. “Brian & Bobbie.” Hillsong Kerk webwerf. Toegang verkry vanaf http://staging.hillsong.com/brian-bobbie op 24 Desember 2014.

Houston, Brian. 2014. "Die Kerk wat ek nou sien." Hillsong Kerk webwerf. Toegang verkry vanaf http://hillsong.com/vision/ op 24 Desember 2014.

Houston, Brian. 2013. Hoe om jou lewe te maksimeer. Castle Hill, NSW: Hillsong Music Australia.

Houston, Brian. 2008. Hiervoor is ek gebore: om u visie aan te pas by God se saak. Nashville: Thomas Nelson.

Houston, Brian. 2005. "Die lewe van Brian." Australiese verhaal (Australiese Uitsaaikorporasie), Augustus 1. Toegang verkry vanaf ww.abc.net.au/austory/content/2005/s1427560.html op 30 Maart 2012.

Houston, Brian. 1999. U het meer geld nodig: ontdek God se wonderlike finansiële plan vir u lewe. Castle Hill: Brian Houston Ministries.

Hughes, Filippus. 2013. "Australiese Megachurches." Pointers: Bulletin van die Christelike Navorsingsvereniging 23: 7-9.

Hunter, Fergus, Alexandra Smith en Laura Chung. 2021. "Hillsong-pastoor Brian Houston het aangekla dat hy na bewering seksuele mishandeling van kinders deur sy pa versteek het." Die Sydney Morning Herald, Augustus 5. Toegang verkry vanaf “Hillsong-pastoor Brian Houston word aangekla dat hy na bewering seksuele misbruik van kinders deur sy pa versteek het” Op 10 Julie 2022.

Levin, Tanya. 2007. Mense in glashuise, 'n verhaal van 'n lewe in en buite Hillsong. Melbourne, VIC: Black Inc.

Marr, David. 2007. "Hillsong - Die Kerk Met Geen Antwoorde." Sydney Morning Herald. 4 Augustus 2007. Toegang verkry vanaf http://www.smh.com.au/articles/2007/08/03/1185648145760.html?page=fullpage op 23 Mei 2012.

Marriner, Cosima. 2009. "Volgende Stop, sekulêre Europa, sê Hillsong-stigter." Sydney Morning Herald. 25 Mei 2009. Toegang verkry vanaf: http://www.smh.com.au/national/next-stop-secular-europe-says-hillsong-founder-20090524-bjj1.html op 28 Maart 2012.

Martin, Bernice. 2001. "Die Pinkster-geslags paradoks: 'n waarskuwing vir die sosiologie van godsdiens." Pp. 52-66 in Die Blackwell-metgesel tot die sosiologie van godsdiens, geredigeer deur Richard K. Fenn. Malden, MA: Blackwell Publishing.

Morton, Rick en Dan Box. 2014. "Senior raad vra dat Hillsong-stigter na die polisie verwys word." Die Australiese, Desember 20. Toegang verkry vanaf: http://www.theaustralian.com.au/national-affairs/in-depth/senior-counsel-calls-for-hillsong-founder-to-be-referred-to-police/story-fngburq5-1227162370779 op 23 Desember 2014.

NCLS (Nasionale Kerk Lewensopname). 2015. "Protestantse Kerke Inflow and Outflow." Navorsing: Wie gaan kerk toe, Kerkgrootte en -groei. Toegang verkry vanaf: http://www.ncls.org.au/default.aspx?sitemapid=5911 op 22 Maart 2015.

O'Malley, Nick. 2013. “Die opkoms en opkoms van Hillsong.” Sydney Morning Herald, September 8. Toegang verkry vanaf http://www.smh.com.au/national/the-rise-and-rise-of-hillsong-20130907-2tbzx.html op 21 Februarie 2014.

Pulliam Bailey, Sarah. 2013. “Die Australiese Hillsong-kerk het 'n verbasende kragtige wêreldwye invloed.” Huffington Post, Mei 11. Toegang verkry vanaf: http://www.huffingtonpost.com/2013/11/05/australia-hillsong-church-influence_n_4214660.html op 24 Desember 2014.

Riches, Tanya. 2014. "Waarom die media nie Hillsong kry nie: weerspieëling van 'n Australiese Pinkster." Australiese Uitsaaikorporasie. Januarie 8. Toegang verkry vanaf http://www.abc.net.au/religion/articles/2014/01/07/3921786.htm op 23 Desember 2014.

Riches, Tanya en Tom Wagner. 2012. "Die evolusie van Hillsong Music: Van die Australiese Pinkster-gemeente tot Global Brand." Australiese Tydskrif vir Kommunikasie 39: 17-36.

Wyatt, Tim. 2022. "Hoe om 'n probleem soos Hillsong op te los." Eerste Christendom, Mei 18. Toegang verkry vanaf https://www.premierchristianity.com/news-analysis/how-to-fix-a-problem-like-hillsong/13110.article Op 9 Julie 2022.

Zhou, Naäman. 2018. “Slagoffer van seksuele mishandeling agtervolg Hillsong se Brian Houston oor misdade van sy pa.” Guardian Australië, November 19. Toegang verkry vanaf https://www.theguardian.com/world/2018/nov/19/sex-abuse-victim-pursues-hillsongs-brian-houston-over-crimes-of-his-father

Post Datum:
9 Augustus 2015
Update:
11 Julie 2022

 

 

Deel