Ananda Marga Joga Society

Ananda Marga Joga Society

Oprigter: Hy is onder sy volgelinge bekend as Marga Guru Shrii Shrii Anandamurti (wat beteken "Hy wat ander aantrek as die verpersoonliking van geluk"), maar staan ​​ook bekend as Prabhat Rainjan Sarkar (sy geboortenaam), of Ba'Ba (wat beteken vader). 1

Geboortedatum: Mei 21, 1921-Oktober 21, 1990. 2

Geboorteplek: Die klein dorpie Jamalpur in Bihar, Indië. 3

Jaar gestig: 1955 in Jamalpur, Bihar, Indië. 4

Heilige of vereerde tekste: Alhoewel daar geen heilige tekste in Ananda Marga is nie, is daar werke van die stigter van Ananda Marga en ander skrywers wat gebruik word as 'n filosofiese skelet om die lede te help lei. Die stigter het die naam Shrii Shrii Anandamurti gebruik toe hy boeke oor geestelike onderwerpe geskryf het en die naam Shrii Prabhat Ranjan Sarkar toe hy boeke oor ander gebiede geskryf het. Die eerste boek was Ananda Marga - Elementêre filosofie wat deur Shrii Shrii Anandamurti geskryf is en die filosofie van Ananda Marga uiteensit. Behalwe vir hierdie boek, is daar baie meer boeke wat die filosofie van Ananda Marga en ander belangrike leerstellings wat deur Anandamurti en ander geskryf is, uiteensit. Hierdie boeke kan gevind word op die Ananda Marga-tuisblad. 5

Grootte van die groep: Die grootste konsentrasies van Ananda Marga is in Indië en in die Filippyne, maar lede word regoor die wêreld aangetref en is in die meeste lande te vinde. "Alhoewel daar voorgestel word dat hierdie 'rewolusionistiese' beweging 'n paar miljoen aanhangers het, is die werklike lidmaatskap ongetwyfeld baie kleiner" 6. Wêreldwyd is daar geestelike en sosiale aktiwiteitsentrums in meer as 160 lande. 7

Geskiedenis

Prabhat Rainjan Sarkar is op 21 Mei 1921 op Vaesha'Khii Pu'rn'ima ', oftewel Boeddha Pu'rn'ima' (die dag van die volmaan van die maanmaand) gebore. Hy was die vierde kind in 'n gesin van agt. 8

Hy was 'n blink student wat uiteindelik na die Vidyasagar College in Calcutta gegaan het, en dit was hier waar sy geestelike kragte gemanifesteer het. Die verhaal van sy eerste dissipel het na bewering plaasgevind toe hy in 1939 'n eerstejaarstudent op die kollege was. Een aand het Sarkar sy gewone wandeling langs die oewers van die Ganges afgelê en gaan sit om te rus en het daar 'n toestand van meditasie gegaan. 'N Man met die naam Kalicharan kom na hom toe en probeer hom beroof. Sarkar het baie kalm opgetree en met Kalicharan begin praat en hom uiteindelik gevra of hy daarin belangstel om sy lewe te verander. Terwyl Sarkar aanhou praat het, het Kalicharan geboei geraak en uiteindelik in die rivier gebad en die eerste sadhaka (geestelike aspirant) geword wat deur Sarkar na die geestelike weg begin is. Kalicharan verander toe sy naam in Kalikananda. Hierdie gebeurtenis het op 'n volmaan in Augustus, Shra'van'ii Pu'rn'ima 'plaasgevind, en elke jaar word hierdie datum gevier. 9

In 1941 slaag Sarkar die intermediêre wetenskapseksamen en gaan werk aan die spoorweg waar sy vader gewerk het. Gedurende hierdie tyd voor die stigting van die Ananda Marga Yoga Society het Sarkar die volgende opgebou. Hy was klaarblyklik in staat om na sy volgelinge te kyk met sy 'alwetende krag' en die vermoë om te sien of hulle yama en hiyama (die tien hoofbeginsels van moraliteit) korrek nagekom het. 10

In 1954 het Sarkar aan sy senior sadhakas gesê dat hy 'n nuwe organisasie gaan stig en daar word voorbereidings getref vir die inhuldiging (bywette en statute is opgestel), wat op 1 Januarie 1955 sal plaasvind. Op hierdie datum, Sarkar en sy volgelinge het mekaar by huis 339 by die Rampur Rail Colony ontmoet, waar hy as stigter-president van die organisasie aangestel is. Die organisasie het die naam Ananda Marga Pracaraka Samgha gekry, 'The Society for the Propagation of Ananda Marga Ideology', wat beter bekend sou staan ​​as die Ananda Marga Yoga Society. 11

Die naam "Ananda Marga" kom van 'n verhouding met die heilige Brghu. Saint Brghu het Brahma (oneindige bewussyn) bereik na 'n lang tydperk van boetedoening. Vanuit hierdie oneindige saligheid is die heelal en sy entiteite geskep. In hierdie saligheid (Ananda) floreer alles en uiteindelik keer alles ook terug na Ananda en smelt daarmee saam. As gevolg hiervan is Ananda dieselfde as Brahma. 12

Na die stigting van Ananda Marga, het Sarkar sendelinge begin oplei om sy leer van "selfverwesenliking en diens aan die mensdom" (wat die leuse van Ananda Marga geword het) in Indië en die res van die wêreld te versprei, en in 1962 die eerste begin monnik (genaamd Dada, wat ouer broer beteken) van Ananda Marga. Hy het dit gevolg deur die skepping van 'n orde van nonne (wat Didis, wat ouer suster beteken), in 1966 tot stand gebring. 13 In 1963 het Sarkar die Afdeling Onderwyshulp en -welsyn (ERAWS) van Ananda Marga gestig. ERAWS het skole, kolleges, huise vir kinders, hospitale regoor die wêreld geskep. 14 Sarkar het ook die teorie van PROUT (Progressive Utilization Theory) in 1959 geskep, wat 'n teorie is oor hoe om sosiale en ekonomiese onreg in die samelewing en die wêreld te beëindig. 15

In Desember 1971 is Sarkar gearresteer en aangekla van moord, wat later verminder is tot die aanklag van 'abetet to moord' en vir vier jaar geen verhoor gehad het nie. Toe hy uiteindelik verhoor het, is hy skuldig bevind en gevonnis tot lewenslange tronkstraf. Nadat Indira Gandhi in 1978 aan die bewind geval het, het hy 'n nuwe verhoor gekry en is hy onskuldig bevind. Sarkar en Ananda Marga het baie kontroversie ontketen weens die politieke aktivisme daarvan. In die vroeë en middel 1970's het die Indiese regering die organisasie as 'n terroriste-organisasie beskou wat sy lede rituele moord geleer het. Hy het voortgegaan om sy filosofie en ook Ananda Marga na die res van die wêreld uit te brei tot sy dood in 1990. 16

Omdat Sakar se filosofie van 'diens aan die mensdom' so 'n wye basis van idees dek, bestaan ​​sy organisasie uit talle takke wat toegewy is aan verskillende aspekte waarop Ananda Marga fokus, soos omgewingsbewustheid en rampverligting. Onder omgewingsbewustheid het hy die term 'Neo-humanisme' gebruik om sy oortuiging te definieer dat 'n mens humanisme moet uitbrei tot liefde vir diere en plante sowel as mense. 17 Met hierdie oortuiging het hy 'n wêreldwye plan vir die uitruil van plante ingestel om plantspesies regoor die wêreld te red en ook diereheiligdomme regoor die wêreld gevestig. Onder rampverligting het Ananda Marga twee organisasies geskep om te help met rampverligting. AMURT (Ananda Marga Universal Relief Team) en AMURTEL (Ananda Marga Universal Relief Team Ladies) is onderskeidelik in 1965 en 1977 geskep.

AMURT is die eerste keer gestig om slagoffers van die talle oorstromings in Indië te help, maar het uiteindelik wêreldwyd uitgebrei na 80 lande. Elke sektor is onafhanklik (keuse van projekte en die verkryging van fondse), maar kan tegniese hulp van ander sektore verkry. In elke land waar AMURT bestaan, help dit nie net met rampverligting nie, maar help dit ook om die land te ontwikkel. Hulle volg die metode genaamd 'koöperatiewe ontwikkeling', dit is wanneer AMURT-werkers met die mense saamwerk om hul situasie te verbeter deur konstruksie, landbou en waterbesparing. Dit neem ook deel aan sosiale programme soos om skole te besit en te bestuur, skole op te knap, onderwysers op te lei, kinderhuise te bestuur en mediese hulp te verleen. 18

AMURTEL is die susterorganisasie van AMURT en is gerig op die spesifieke behoeftes van vroue en hul gesinne en word ook deur vroue bestuur. AMURTEL verskaf mediese sorg vir swanger en verpleegmoeders, help om vroue in die tuisbedryf te onderrig soos maatwerk, handwerk en kommersiële voedselproduksie, en bevorder ook doeltreffende geboortebeperking. AMURTEL stel ook verligting- en vlugtelingkampe op, versprei kos, medisyne en klere, bied goedkoop kombuis- en voedingsklasse, en help minderbevoorregte kinders deur lae onderrigskole te bestuur. Dit borg ook huise en halfpadhuise vir kinders, bejaardes, gestremdes, mishandelde vroue, en ook goedkoop koshuise vir minderbevoorregte studente. 19

Vandag is Ananda Marga 'n wêreldwye organisasie met sentra in meer as 160-lande, insluitende die Verenigde State. 20
oortuigings

Die ideologie van die groep is universeel en dit beklemtoon die eenheid van die menslike samelewing. Die kritiek op godsdienste en ander geestelike paaie word sterk ontmoedig en die groep het 'n sterk verbintenis om vordering te bring aan die hele menslike samelewing (en ander wesens) deur allerhande maniere aan die lyding te doen. Om hierdie rede het Sakar organisasies soos AMURT, AMURTEL en die filosofie van PROUT geskep om die aktiwiteite uit te voer om hierdie vordering te bereik.

Sy filosofie van PROUT het aangedring op ekonomiese demokrasie, wat die handhawing van menseregte en die beheer van die ekonomie op plaaslike vlak gee eerder as ''n handjievol leiers [wat] die politieke en ekonomiese mag van die staat verkeerd toepas. Hy het ook gevra vir die verkiesing van bekwame, opgeleide en morele mense in die openbare amp, eerder as kandidate wat op geld staatmaak om 'n verkiesing te wen, 'n gebalanseerde ekonomie deur die bedryf op plaaslike vlak te beheer, bewerkbare grond te herverdeel en geld in produktiewe ondernemings te plaas. soos spoorweë. Sakar het gesê dat wetenskap en tegnologie deur Neo-humanistiese beginsels gelei moet word. Hy wou die daarstelling van 'n welsynstelsel en billike belasting, sosiale en ekonomiese geregtigheid, vroueregte, en die skepping van 'n wêreldregering met 'n wêreldwye handves van regte, wêreldwye grondwet en wêreldwye regstelsel. 21

Die groep se afkeer van nougesindheid is baie duidelik in die filosofie van Neo-Humanisme. Dit is die oortuiging dat mens humanisme moet verleng om vir diere en plante sowel as mense lief te hê. Hierdie filosofie van Neo-Humanisme word oorgedra na onderwys deur Ananda Marga-skole, wat wêreldwyd geleë is, insluitende die Verenigde State. 22

Ananda Marga beoefen Tantra Joga en word beskou as 'n praktiese wetenskap (intuïtiewe wetenskap van die gees). Joga is 'n belangrike praktyk om Ananda Marga te volg. Tantra joga is gestig deur Lord Sadashiva, wat ook die vertolker van die Tantra was, wat 'n mistieke tradisie in Oos-Indië is. Tantra beteken 'bevryding deur uitbreiding' en die praktyk van Tantra-joga is dus om 'n mens se gedagtes te bevry. Tantra yoga die heelal is 'n deel van Brahma, wat die Allerhoogste Bewuste Wese is. Daar word gesê dat Brahma in twee dele verdeel is, die Ewige Bewustheid (Shiva) en kreatiewe krag (Shakti). Alle lewende dinge identifiseer blykbaar met materiële en geestelike goedere wat Shakti vervaardig het en hou nie ten volle verband met Shiva nie. As iemand mens word, kan hulle hul identifikasie met Shiva, die ewige bewussyn, verhoog deur meditasie. Deur die ewewig tussen Shakti en Shiva te herstel, kan iemand terugkeer na 'n toestand van ewige geluk of die toestand van Brahma. Brahma kan deur Tantra Yoga ervaar word deur die verstand te verken en te bemeester tot op die punt waar dit sy verband met Brahma besef. Tantra Joga gebruik twee maniere om met Brahma te skakel. Een manier is om iemand van verslawende aktiwiteite vry te stel, en die ander is om joga te beoefen. Joga help 'n persoon om sy verslawing te oorkom en ook die gevoel van verbintenis met Brahma te verdiep. Die eindproduk is die ervaring van die Eternal Bliss. Die korrekte maniere van meditasie word geleer deur Acharyas wat as verteenwoordigers van die Guru (God) inisiasie en lesse oor joga gee. 23

Ananda Marga gebruik die Sixteen Points 24, geskep deur PR Sarkar, wat 'n belangrike stelsel van geestelike praktyke is, om sy volgelinge te help om hul eie persoonlike groei te maksimeer. Alhoewel min mense die Sestien Punte werklik perfek kan volg, kan hierdie praktyke help om die fisiese, geestelike en geestelike dele van die menslike balans te balanseer. Lede van Ananda Marga word aangemoedig om hierdie punte so streng moontlik te probeer volg. Hieronder is 'n basiese uiteensetting van die Sestien punte, verskaf deur 'Ananda Marga: Social and Spiritual Practices', geredigeer deur Tarak, maar daar word voorgestel dat dit geleer moet word van iemand wat dit ervaar het. Die sestien punte is in twee afdelings verdeel en is soos volg:

Jaeva Dharma (Onderhoud van Eksistensie)

Gebruik van water
Water moet oor die geslagsgebied gegooi word nadat u urine verbygesteek het. Gietende koel water oor hierdie gebied teenwerk hierdie hitte opbou en veroorsaak dat die spiere kontrakteer, en sodoende die urinêre blaas heeltemal leegmaak. Die rede vir hierdie praktyk is omdat enige residuele urine in die blaas 'n klierwanbalans kan veroorsaak en siekte, oormatige seksuele stimulasie en algemene vermorsing van fisiese en geestelike energie kan veroorsaak. 25

Skin
Indien moontlik, moet mans besny word. Dit voorkom baie siektes en handhaaf alledaagse skoonheid. As dit nie besny word nie, moet mans gereeld die voorhuid skoonmaak om die ophoping van urine-sedimente te voorkom. 26

Gesamentlike Hair
Hare onder die arms, op die bene en in die kroeg moet nie geskeer word nie. Dit groei natuurlik om 'n balans in liggaamshitte te bied en is belangrik vir goeie gesondheid. Gesamentlike hare (oksels en geslagsorgane) moet daagliks met seep skoongemaak word en met klapperolie geolied word. 27

Underwear
Mans moet 'n laungota dra om die geslagsgebied te beskerm, oormatige seksuele stimulasie te voorkom en die seminale vloei af te lei. Vroue moet bra en onderklere dra om die geslagsgebied te beskerm, oormatige seksuele stimulasie te voorkom en infeksies te voorkom. 28

Vya'Paka Shaoca (halfbad)
Hierdie oefening word gedoen voor meditasie, etes en slaap. Om 'n halwe bad te neem, maak mens sekere areas van die liggaam sistematies skoon met koel water, die geslagsgebied, knieë, kalwers, voete, elmboë, onderarm, mond, oë, neus, rug van die mond, keel, tong, ore, en terug van die nek. Dit word gedoen om die opbou van liggaamshitte te voorkom; Dit help ook om die liggaam te ontspan om 'n ideale kalmstaat vir meditasie te skep. 29

Bad
'N Volledige bad moet ten minste een keer per dag geneem word. Koue water (alle water wat gebruik moet word, moet nie hoër wees as liggaamstemperatuur nie), moet gebruik word, tensy iemand verkoue het. As 'n mens koud is, moet louwarm water in 'n geslote area gebruik word. Baden moet vier keer per dag op baie spesifieke tye, die oggend, die middag, aand en middernag geneem word. Die nat vel moet óf deur sonlig of lig van 'n wit gloeilamp gedroog word. 30

Kos
"Dit is verkieslik om sentimentele voedsel eerder as mutatiewe kos te eet, terwyl statiese kos vermy moet word." Die rede hiervoor is dat mutatiewe voedsel stimulante bevat en dat statiese voedsel 'n dier moet doodmaak en ongesond vir die liggaam is. Maaltye moet gedurende die dag op gereelde tye geëet word en nie meer as vier maaltye geëet word nie. Ander etiketetes moet gevolg word, soos om nie te eet as u nie honger is nie, deur die dag baie water te drink en saam met ander te eet eerder as alleen. 31

Bha'Gavad Dharma (die pad na redding)

Upavasa
Lede van Ananda Marga moet die elfde dag na die volmaan of nuwemaan (Ekadshii) vas, en moet gedurende hierdie tyd nie kos eet of water drink nie. 'N Persoon wat swanger is of aan mediese kwale ly, hoef nie te vas nie. 'Vas genereer wilskrag' en 'wek empatie met die swaarkry van die armes en ook van diere en plante.' 32

Sa'Dhana '
Hierdie woord definieer die bewuste poging wat iemand doen om die doel van verligting te bereik. '' N Aspirant betree die gebied van Sadhana deur inisiasie in die proses van meditasie te ontvang. ' Hierdie inisiasie is belangrik vir die lewe van 'n geestelike soeker, aangesien hy / sy leer oor meditasie, wat bestaan ​​uit 'n stelsel van ses lesse. Meditasie word geleer deur 'n Acarya of onderwyser en dit moet twee keer per dag gedoen word. Sowel as meditasie bestaan ​​Sadhana ook uit ander geestelike gebruike. 33

Madhuvidya (ook Guru mautra genoem) - Dit is die tweede les in Ananda Marga se meditasie-stelsel. Dit moet uitgevoer word voordat u slaap, eet, mediteer en bad. 34

Sarva'tmaka Shaoca - Betekenis 'allround netheid'. 'N Persoon se liggaam, klere en omgewing moet skoon gehou word. 'N Persoon moet sy gedagtes duidelik hou. 35

Tapah - Betekenisdiens. Sarkar gee 'n uiteensetting van vier dienste en 'n mens moet elke dag al vier soorte dienste probeer uitvoer. 36

Bhuta Yajina - “Diens aan die geskape wêreld.” 'N Mens moet goed wees met diere, plante en lewelose voorwerpe. 37

Pitr Yajina - “Diens aan voorouers.” 38

Nr Yajina - “Diens aan die mensdom.” Daar is vier verskillende maniere om dit te verrig: liggaamlike arbeid, finansiële ondersteuning, liggaamlike krag en moed, en die gebruik van 'n mens se intellektuele krag. Paincaseva (vyf dienste) moet daagliks gedoen word en kan bereik word deur gratis kos te versprei, goedkoop vegetariese kos te verkoop, klere, mediese voorrade of boeke en opvoedkundige voorrade te versprei. 39

Adhya'tma Yajina - “Geestelike diens.” 'N Interne vorm van diens gedurende die dag en gedurende meditasie. 40

Sva'dhya'ya - Om geestelike materiale volledig te verstaan. Deur Sarkar se boeke te lees, kan 'n mens duidelik verstaan ​​wat die doel is om te bereik. Deur te lees, kan u ook u eie geestelike ervarings verstaan. 41

Asanas (of binneste) - Hierdie joga-houdings moet in die teenwoordigheid van 'n Acarya gedoen word en twee keer per dag (soggens en saans) gedoen word. 42

Pashas en Ripus - Individue verwerf agt pa'shas (slawerny) terwyl hulle met die wêreld rondom hulle omgaan. Hierdie slawerny is skaamte, vrees, twyfel, haat, trots van ordentlikheid, trots op kultuur, egoïstiese gevoel en skynheiligheid. Daar is ook ses interne slawerny, wat fisiese begeerte, woede, hebsug, gehegtheid, trots en afguns is. Om die interne slawerny te beheer, word Sadhana gebruik en Yama en Niyama word gebruik om die sosiale slawerny te beheer. 43

Kiirtan - 'n Geestelike dans wat voor Sadhana gedoen moet word. Hierdie dans maak die liggaam los om die beweging te vergemaklik en help ook om 'n kalm gemoedstoestand te skep. 44

Pa'incajanya - Elke oggend om vyfuur moet u die joga-roetine van kiirtan en sadhana volg. Dit is die tyd waarop geestelike verhoging geoptimaliseer kan word. 5

Guru Saka'sha - Dit beteken om naby die Guru te wees. Met dagbreek, as 'n mens opstaan, moet jy aan Guru dink en interne diens aan hom doen. 46

Is'ta - Hierdie term definieer 'die gekose ideaal'. Dit is die doel van die Absolute, wat vir ons verpersoonlik word. "Geen negatiewe opmerkings teen die Guru moet geduld word nie en die pligte wat deur die Guru gegee word, moet gevolg word." 47

A'darsha - Die term beteken ideologie. “Die pad waarop [iemand] beweeg [s] na [hul] gekose doel. ['N Persoon] mag nie [hul] ideologie in die gedrang bring nie en ook nie ander toelaat om dit te bespot sonder om moeite te doen om [hul] posisie behoorlik en logies te verklaar nie. 'N Mens moet Baba se boeke lees en bekwaam raak in die spirituele en sosiale filosofie van Ananda Marga.' 48

Gedragsreëls - 'n Mens moet die Gedragsreëls streng volg. Hierdie reëls help tydens Sadhana deur 'n idee te hou. Begrip en navolging van Yama, Hiyama, die 15 Shiilas (reëls vir sosiale gedrag), die opperbevel, die eenpunt-plaaslike ('n mens moet nie die heiligheid van Is'ta, A'darsha, die Gedragsreëls en opperbevel in gevaar stel nie) en die 40 sosiale norme sal 'n mens help om geestelike ewewig te handhaaf. 49

Opperbevel - Dit is die 'fundamentele riglyn vir alle Margiis om te volg'. 'N Mens moet die opperbevel streng volg. 50

Dharmacakra - Dit is die weeklikse kollektiewe meditasiesessies. In hierdie sessies kan 'n mens in die geselskap van die Absolute Entiteit, of die Here, wees. 'As 'n mens Dharmacakra mis, moet jy na die jagriti (huis van geestelike ontwaking) gaan en die dag sadhana uitvoer.' As jagriti ook gemis word, moet 'n maaltyd gemis word en aan 'n behoeftige persoon gegee word. 51

Ede - Elke oggend moet 'n mens nadink oor die ede wat hulle afgelê het en die moeite doen om dit in praktyk te bring. 52

CSDK - Elke letter staan ​​vir 'n praktyk wat sal help om 'n mens se kennis van Ananda Marga te verhoog en hul spiritualiteit te versterk.

C. Gedragsreëls: 'n Mens moet hierdie reëls ken en volg.

S. Seminar: ''n Mens moet probeer om alle beskikbare seminare en retraites by te woon.'

D. Plig: Enige plig wat deur die akarya of 'n ander superieur gegee word, moet gelukkig gedoen word.

K. Kiirtan, Tandava, en Kaoshikii: Kiirtan moet elke dag gedans word. Tandava moet ook twee keer per dag deur mans manlik en Kaoshikii deur vroue gedans word. Tandava moet nie deur 'n vrou gedoen word nie. 53

Sarkar het homself ook die 'leier van die nuwe renaissance' genoem. In 1958 stig hy Renaissance Universal (RU). Dit is geskep om die sosiale bewustheid van die mensdom te verhoog en streef na universele vrede. Daar word geglo dat kuns en wetenskap gebruik moet word vir diens en selfverwesenliking eerder as negatiewe gebruike (dws geld en die skep van wapens), dat die gaping tussen ryk en arm moet krimp deur die laer klas se toestand te verbeter, onderwys te verbeter , en die bevordering van eenheid en kulturele diversiteit. RU bereik dit deur deel te neem aan diensprojekte regoor die wêreld. RU is 'n wêreldwye organisasie en het sektore in ongeveer 150 lande regoor die wêreld. 54

Die gebruike van Ananda Marga is nie ongewoon aan ander godsdienste nie. Een so 'n groep is die Self-Realization Fellowship. Hierdie groep is ouer as Ananda Marga (gestig in 1920), maar die ooreenkomste is duidelik. Ananda Marga en die Self-Realiseringsgenootskap deel albei die filosofie van selfverwesenliking (dat fufillment van binne bereik kan word) en beoefen joga ook en beskou dit as 'n belangrike praktyk in hul geestelike lewens. 55
Bibliografie

Ananda Marga. 1981. Die geestelike filosofie van Shrii Shrii Anandamurti. Denver, CO: Ananda Marga Publikasies.

Ananda Marga. 1993. Shrii PR Sakar en sy missie. Calcutta: Ananda Marga Publikasies.

Anandamitra, Didi. Die filosofie van Shrii Shrii Anandamurti, 'n kommentaar op Ananda Sutram. Calcutta: Ananda Marga Publikasies.

Anandamurti, Shrii Shrii. 1973. Baba se genade; Diskoerse van Shrii Shrii Anandamurti. Los Altos Hills, Kalifornië: Ananda Marga Publikasies.

Anandamurti, Shrii Shrii. 1973. Die Groot Heelal: Diskoerse oor die samelewing. Los Altos Hills, Kalifornië: Ananda Marga Publikasies.

Anandamurti, Shrii Shrii. 1993. Diskoerse oor Tanrta. Calcutta: Ananda Marga Publikasies.

Avadhuta, Ácárya Vijayánanda. 1994. Die lewe en leer van Shrii Shrii Ánandamúrti. Calcutta: Ananda Marga Publikasies.

Avadhuta, Shraddhananda. 1991. My geestelike lewe met Baba. Calcutta: Ananda Marga Publikasies.

Avt., Tadbhavananda. 1990. Shraddhainjali. Nieu-Delhi: PROUT Research Centre.

Bowler, John. 1997. Oxford Woordeboek van Wêreldgodsdienste. Oxford: Oxford University Press.

Devadatta en Nandita. 1971. Paaie van Bliss, Ananda Marga Joga. Wichita, KS: Ananda Marga Publikasies.

Dhruvananda. 1991. Die Opperste Vriend: My Dae Met Baba. Calcutta: Ananda Marga Publikasies.

Kamaleshvahananda, Dada Acarya. 1999. Yogiese Behandeling en Natuurlike Remedies. Chiang Mai, Thailand: (transkripsie van sy aanbieding by die 33rd World Vegetarian Congress).

Melton, J. Gordon. 1978.Die Ensiklopedie van Amerikaanse Godsdienste. Wilmington, NC: Mcgrath Publishing Co.

Sarkar, PR [vertaal deur Vijayananda Avadhuta en Jayanta Kumar]. 1990. Joga Sielkunde. Calcutta: Ananda Marga Publikasies.

Tarak, red. 1990. Anada Marga, Sosiale en Geestelike Praktyke. Calcutta: Ananda Marga Publikasies.
Verwysings

1. Vijayananda, Acarya. Die lewe en leer van Shrii Shrii Anandamurti . Calcutta: Ananda Marga Publications., P78.

2. Vijayananda, Acarya. Die lewe en leer van Shrii Shrii Anandamurti . Calcutta: Ananda Marga Publications., P7.

3. Vijayananda, Acarya. Die lewe en leer van Shrii Shrii Anandamurti . Calcutta: Ananda Marga Publications., P7.

4. Vijayananda, Acarya. Die lewe en leer van Shrii Shrii Anandamurti . Calcutta: Ananda Marga Publications., P77.

5. http://www.anandamarga.org/books/index.html

6. Bowler, John. Oxford Woordeboek van Wêreldgodsdienste . Oxford, Oxford University Press, p. 62.

7. http://www.anandamarga.org/- klik op “KORTVERHAAL” paragraaf vyf.

8. Vijayananda, Acarya. Die lewe en leer van Shrii Shrii Anandamurti . Calcutta: Ananda Marga Publications., P6 & 10.

9. Vijayananda, Acarya. Die lewe en leer van Shrii Shrii Anandamurti . Calcutta: Ananda Marga Publications., P31 & 35-36.

10. Vijayananda, Acarya. Die lewe en leer van Shrii Shrii Anandamurti . Calcutta: Ananda Marga Publications., P40.

11. Vijayananda, Acarya. Die lewe en leer van Shrii Shrii Anandamurti . Calcutta: Ananda Marga Publications., P77.

12. Vijayananda, Acarya. Die lewe en leer van Shrii Shrii Anandamurti . Calcutta: Ananda Marga Publications., P81-83.

13. http://www.anandamarga.org/- klik op “KORTVERHAAL” paragraaf twee.

14. Ananda Marga Shrii PR Sarkar en sy missie. Calcutta: Ananda Marga Publications., P2.

15. Ananda Marga Shrii PR Sarkar en sy missie. Calcutta: Ananda Marga Publications., P4-5.

16. Bowler, John. Oxford Woordeboek van Wêreldgodsdienste . Oxford, Oxford University Press, p.62 en Melton, J. Gordon. Die Ensiklopedie van Amerikaanse Godsdienste . Wilmington, NC: McGrath Publishing Co, p381.

17. Ananda Marga Shrii PR Sarkar en sy missie. Calcutta: Ananda Marga Publications., P7.

18. Ananda Marga Shrii PR Sarkar en sy missie. Calcutta: Ananda Marga Publications., P3 en http://www.amurt.org/About.html, http://www.amurt.org/development.html, en http://www.amurt.org/disaster. html.

19. http://www.amurt.org/Women.html, http://home1.pacific.net.sg/~rucira/amurtel/relief.html, http://home1.pacific.net.sg/~rucira/ amurtel / children.html, en http://home1.pacific.net.sg/~rucira/amurtel/women.html.

20. http://www.anandamarga.org/- klik op “KORTVERHAAL”

21. Ananda Marga Shrii PR Sarkar en sy missie. Calcutta: Ananda Marga Publikasies., P4-5 en http://www.prout.org/Summary.html.

22. Ananda Marga Shrii PR Sarkar en sy missie. Calcutta: Ananda Marga Publications., P7.

23. http://www.abhidhyan.org/Teachings/Tantra_Yoga_Tradition.htm.

24. Geredigeer deur Tarak. Ananda Marga: Sosiale en Geestelike Pracices . Calcutta: Ananda Marga Publications., P3-4.

25. Geredigeer deur Tarak. Ananda Marga: Sosiale en Geestelike Pracices . Calcutta: Ananda Marga Publications., P5.

26. Geredigeer deur Tarak. Ananda Marga: Sosiale en Geestelike Pracices . Calcutta: Ananda Marga Publications., P5.

27. Geredigeer deur Tarak. Ananda Marga: Sosiale en Geestelike Pracices . Calcutta: Ananda Marga Publications., P5.

28. Geredigeer deur Tarak. Ananda Marga: Sosiale en Geestelike Pracices . Calcutta: Ananda Marga Publications., P6.

29. Geredigeer deur Tarak. Ananda Marga: Sosiale en Geestelike Pracices . Calcutta: Ananda Marga Publications., P6-7.

30. Geredigeer deur Tarak. Ananda Marga: Sosiale en Geestelike Pracices . Calcutta: Ananda Marga Publications., P7-8.

31. Geredigeer deur Tarak. Ananda Marga: Sosiale en Geestelike Pracices . Calcutta: Ananda Marga Publications., P8-9.

32. Geredigeer deur Tarak. Ananda Marga: Sosiale en Geestelike Pracices . Calcutta: Ananda Marga Publications., P10-11.

33. Geredigeer deur Tarak. Ananda Marga: Sosiale en Geestelike Pracices . Calcutta: Ananda Marga Publications., P11-12.

34. Geredigeer deur Tarak. Ananda Marga: Sosiale en Geestelike Pracices . Calcutta: Ananda Marga Publications., P12-13.

35. Geredigeer deur Tarak. Ananda Marga: Sosiale en Geestelike Pracices . Calcutta: Ananda Marga Publications., P13.

36. Geredigeer deur Tarak. Ananda Marga: Sosiale en Geestelike Pracices . Calcutta: Ananda Marga Publications., P13.

37. Geredigeer deur Tarak. Ananda Marga: Sosiale en Geestelike Pracices . Calcutta: Ananda Marga Publications., P13.

38. Geredigeer deur Tarak. Ananda Marga: Sosiale en Geestelike Pracices . Calcutta: Ananda Marga Publications., P13.

39. Geredigeer deur Tarak. Ananda Marga: Sosiale en Geestelike Pracices . Calcutta: Ananda Marga Publications., P13-14.

40. Geredigeer deur Tarak. Ananda Marga: Sosiale en Geestelike Pracices . Calcutta: Ananda Marga Publications., P14.

41. Geredigeer deur Tarak. Ananda Marga: Sosiale en Geestelike Pracices . Calcutta: Ananda Marga Publications., P14.

42. Geredigeer deur Tarak. Ananda Marga: Sosiale en Geestelike Pracices . Calcutta: Ananda Marga Publications., P14.

43. Geredigeer deur Tarak. Ananda Marga: Sosiale en Geestelike Pracices . Calcutta: Ananda Marga Publications., P15.

44. Geredigeer deur Tarak. Ananda Marga: Sosiale en Geestelike Pracices . Calcutta: Ananda Marga Publications., P15.

45. Geredigeer deur Tarak. Ananda Marga: Sosiale en Geestelike Pracices . Calcutta: Ananda Marga Publications., P15.

46. Geredigeer deur Tarak. Ananda Marga: Sosiale en Geestelike Pracices . Calcutta: Ananda Marga Publications., P.15-16.

47. Geredigeer deur Tarak. Ananda Marga: Sosiale en Geestelike Pracices . Calcutta: Ananda Marga Publications., P16.

48. Geredigeer deur Tarak. Ananda Marga: Sosiale en Geestelike Pracices . Calcutta: Ananda Marga Publications., P17.

49. Geredigeer deur Tarak. Ananda Marga: Sosiale en Geestelike Pracices . Calcutta: Ananda Marga

Publikasies., P17-18.

50. Geredigeer deur Tarak. Ananda Marga: Sosiale en Geestelike Pracices . Calcutta: Ananda Marga Publications., P18.

51. Geredigeer deur Tarak. Ananda Marga: Sosiale en Geestelike Pracices . Calcutta: Ananda Marga Publications., P18-19.

52. Geredigeer deur Tarak. Ananda Marga: Sosiale en Geestelike Pracices . Calcutta: Ananda Marga Publications., P19.

53. Geredigeer deur Tarak. Ananda Marga: Sosiale en Geestelike Pracices . Calcutta: Ananda Marga Publications., P19-20.

54. Ananda Marga Shrii PR Sarkar en sy missie. Calcutta: Ananda Marga Publications., P2 en http://www.ru.org/ru.html onder “Principles of Renaissance Universal.”

55. http://religiousmovements.lib.virginia.edu/nrms/SelfReal.html onder “Beliefs.”
Geskep deur Angela An
Vir Sos 257, Nuwe Godsdienstige Bewegings
Universiteit van Virginia
Lente Termyn, 2000
Laas gewysig: 07 / 17 / 01

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel