Stephanie Edelman David G. Bromley

Groei in Grace International Ministry

GROEI IN GRAAD INTERNASIONALE MINISTERIETYD

1946 (22 April): José Luis de Jesús Miranda is gebore in Ponce, Puerto Rico.

1979: Miranda verhuis van Puerto Rico na Massachusetts.

1986 of 1988: Miranda het sy kerk gestig, Creciendo en Gracia, in Miami, Florida.

1991: Miranda identifiseer homself as 'n goddelike figuur genaamd 'The Other'.

1998: Miranda beweer dat dit die reïnkarnasie van die apostel Paulus is.

2004: Miranda beweer dat hy die wederkoms van Christus, "Jesucristo Hombre" (Jesus Christus, man) was.

2007: Miranda het homself as die Antichris verklaar.

2012 (April): Miranda het aangekondig dat daar op 30 Junie 2012 'n "transformasie" sou wees, met die gevolg dat die bestaande wêreldstruktuur sou eindig. Miranda en sy volgelinge sou onsterflikheid kry.

2013 (8 Augustus): Miranda se eksvrou, Josefina Torres, het aangekondig dat Miranda, blykbaar aan sirrose van die lewer, in 'n hospitaal in Sugar Land, Texas, dood is.

2013 (11 September): Miranda verskyn weer in die openbaar en beweer dat sy gesondheid so goed soos altyd was.

2013 (15 November): Miranda eintlik in Orlando, Florida. Sy dood is bevestig deur beide Growing in Grace en sy gesin.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

José Luis de Jesús Miranda is in 1946 gebore in 'n arm familie in Ponce, Puerto Rico. Gedurende sy formatiewe jare Miranda's Katolieke, Pinkster- en Suid-Baptiste-kerke bygewoon. Daarna het hy 'n Pinkster-predikant geword. Met sy eie toelating was Miranda verslaaf aan heroïne as 'n tiener en was kortliks opgesluit vir diefstal. In 1973 het hy 'n visioen gehad van twee engele wat by sy bed verskyn en sy "integrasie" met die Here bekend gemaak het. Soos Miranda die impak van daardie ervaring verklaar het, "het die profete oor my gepraat. Dit het my tyd geneem om dit te leer, maar ek is wat hulle verwag het en wat hulle vir 2,000 jaar verwag het "(McLeod 2007).

In 1979 het Miranda na Massachusetts verhuis en toe in 1986 gestig Creciendo en Gracia (Growing in Grace) in 'n Miami, Florida pakhuis. Die kerk het volgelinge vinnig opgedoen, veral binne die Spaanse gemeenskap. Miranda het sy identiteit verskeie kere tussen 1991 en 2007 verander. Hy het homself verkondig El Otro, 'N soort oorgangsdelikheid wat die wederkoms van Christus voorspel het' in 1991 (Dwyer 2007). Sewe jaar later verander Miranda sy identiteit, wat homself as die apostel Paulus van die Nuwe Testament verteenwoordig. Hy het verklaar dat hy die wederkoms van Christus in 2004 was. Miranda het sy identiteit weer eens in 2007 hersien. Hierdie keer het hy die titel Antichris aangeneem. Sy definisie van Antichris het egter beduidend van hoofstroom-Christelike konnotasies afgegaan. Miranda het geleer dat Jesus van Nasaret nie meer as die Christus aanbid moes word nie, aangesien hy die Jesus van die evangelies nou vervang het. Miranda en baie van sy volgelinge het daarna tatoeëermerke getoon van die nommer 666 ter ere van Miranda se identifikasie met die Antichris.

Op 8 Augustus 2013 beweer Miranda se eksvrou, Josefina Torres, dat Miranda op 8 Augustus 2013 in Sugar Land, Texas, oorlede is, blykbaar aan sirrose van die lewer. Sy het hierdie bewering in die volgende weke herhaal, met Miranda se volgelinge wat geweier het om sy dood te bevestig (Martinez 2013). Uiteindelik, op 11 September, verskyn Miranda weer in die openbaar en beweer dat sy gesondheid so goed soos altyd was. Op 15 November was Miranda egter in Orlando, Florida. Sy dood is bevestig deur sowel sy beweging as sy familie.

Na sy dood het baie en miskien die meeste lede Growing in Grace verlaat, omdat hulle verwag het dat Miranda onsterflik sou wees. Een volgeling het inderdaad gesê dat “Sy dae sal nie eindig nie. Hy is hier om te regeer, regeer en redelik binnekort sal hy verandering aan alle nasies bring. Ons wag almal daarop dat die woord in die Skrifte 'n werklikheid sal word, want as die kerk sal ons verander en soos die glorieryke word, wie se dae nooit sal eindig nie ... '(Martinez 2013). Ná Miranda se dood is die volgelinge wat in minstens vyf afsonderlike takke gebly het, die grootste koning van Salem, gelei deur Miranda se derde vrou en weduwee Lisbet García, wat verklaar het dat sy self God is en dat Miranda slegs 'n misleide Antichris was (sien aparte profiel van Koning van Salem).

Leerstellinge / oortuigings

Groei in Genade verskyn in baie opsigte die leerstellings en praktyke van ander Latino evangeliese kerke. Miranda het egter 'n aantal kenmerkende en kontroversiële leerstellings bygevoeg. Meestal, Miranda het aangekondig dat hy die wederkoms van Christus is. Volgens Miranda, "die gees wat in my is, is dieselfde gees wat in Jesus van Nasaret was" (McLeod 2007). Meer benadruk het hy gesê: "Ek is Jesus Christus, die Wederkoms van Christus," en bygevoeg: "Enigeen wat nie in My glo nie, sal miserabel wees" (Varela 2007). Die implikasie van hierdie proklamasie is dat Miranda se leerstellings die van die evangelies vervang. Sy amptelike verklaring, soos vertoon op Growing in Grace se webwerf, beweer dat alle kerke wat die leringe van Jesus van Nasaret volg, "afvalliges" en "valse broeders" is wat "geestelike egbreuk" pleeg. Inderdaad, Miranda het die verklaring in 2006 vrygestel: "Vandag beskuldig ek in die openbaar dat alle godsdienste vir die wêreld gelieg het." Om in die Grace-gemeentes te groei, word geleer om Miranda as 'n goddelike figuur te eerbiedig, en verwys gewoonlik na hom as God of Pappa.

Miranda leer ook dat die duiwel en die sonde nie meer bestaan ​​nie, omdat Christus deur die kruisiging die Satan sowel as die sonde uitgewis het. Sy dogter Joann De Jesus verduidelik dat 'Jesus van Nasaret, toe hy aan die kruis gesterf het, die duiwel doodgemaak het' (Varela 2007). Ooreenkomstig het Myrna Cestero, 'n Puerto Rikaanse biskop in Growing in Grace, gesê dat 'toe die Lam van God verskyn het, het hy die sonde van die wêreld [volgens die Bybel] weggeneem. Hulle praat oor die duiwel, maar 'deur die dood kan hy hom vernietig wat die mag van die dood het' (Godov 2007). Miranda brei hierdie logika uit na alle lede van die Growing in Grace-lidmate en verklaar dat ook hulle antichriste is omdat hulle die tradisionele Christelike leerstellings rakende sonde, skuld en Jesus Christus ontken.

Laastens onderskryf Miranda die 'teologie van voorspoed', wat leer dat hoe meer geld lede aan God gee, hoe meer seëninge sal hulle ontvang. Daar word van lede verwag om tiendes te gee, en daarom is volgelinge geneig om mildelik aan die kerk te skenk. Hy kan hulle voorspoed belowe, sê hy, want hy is God ”(Dwyer 2007).

Miranda het in April 2012 'n nuwe dimensie bygevoeg vir die groeiende Grace-leerstelling. Hy het aangekondig dat 30 op 2012 2012 'n wêreldtransformasie sal wees (Daily Mail Reporter 2012). Volgens een van sy biskoppe, "Die dag, die liggaam van Jose de Luis de Jesus, wie is 'n mens soos jy en ek, sy vlees gaan onsterflik wees. Hy gaan vir ewig lewe. En dit sal met hom gebeur, maar ook sy volgelinge "(Ligaya 2012). Sy volgelinge sal supermoondhede ontvang, en wêreldregerings en geldeenhede sal misluk. In die nasleep van die ineenstorting, volgens Miranda, "'n Regering waar ons alles met 'n perfekte orde sal regeer. Dit is my laaste afskeid vir jou. Die tyd is klaar ... Ons sien mekaar binnekort in Armagéddon "(Ligaya XNUMX).

RITUELE / PRAKTYKE

Die kollektiewe waarnemings binne Growing in Grace weerspieël die teologiese voorskrifte daarvan. Die groep vier elke jaar Kersfees op 22 April, die dag waarop Miranda gebore is en dus die 'regte' Kersfees, om sy goddelikheid aan te dui. Lede erken en ondersteun die goddelike status van Mirandas deur weelderige geskenke wat na bewering besighede, sportmotors, juwele en huise aan die strand insluit. Kollektiewe solidariteit en elektiewe status word uitgedruk deur die groet: 'U is geseënd met alle geestelike seën' tydens kerkdienste. Die groep se geestelike status word verder weerspieël deur die kerklesings, wat versier is met 'n replika van die Amerikaanse presidensiële seël, met die frase 'Regering van God op aarde', om aan te dui dat Miranda is 'die laaste manifestasie van God op aarde'. Lede demonstreer ook hul verbintenis deur tatoeëermerke te kry met die syfers "666" of die letters "SSS", "Salvo Siempre Salvo" (Spaans vir "Eenmaal gered, altyd gered" of "Veilig altyd veilig"). Cecilia Salazar, lid van die Growing in Grace, het gesê dat, “Dit is die merk van die dier. Dit is die teken van my vader ”(Dwyer 2007). Growing in Grace-lede betwis ook die legitimiteit van gevestigde Christelike kerke in Miami en Latyns-Amerika deur aan rituele betogings deel te neem waartydens 'hulle die dienste ontwrig en kruise en standbeelde van Jesus stukkend geslaan het' (McLeod 2007).

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Miranda het sy geestelike outoriteit vergroot deur te groei in die geskiedenis van Grace. Toe die kerk vir die eerste keer in 1986 gestig is, het Miranda eenvoudig as predikant gefunksioneer. Hy het in 1998 na homself begin verwys as 'n reïnkarnasie van die apostel Paulus; in 2005 tydens die kerk se wêreldkonvensie in Venezuela, het Miranda homself as die wederkoms van Christus geïdentifiseer. Hy het sy identiteit in 2007 verder hervorm deur na homself as die Antichris te verwys, wat beteken dat hy die Jesus van die Evangelies oortref het. Die kombinasie van sy geestelike en organisatoriese gesag was 'n imposante magsbasis.

Growing in Grace het vinnig uitgebrei vanaf die eerste gemeente in Miami wat in 'n pakhuis vergader het. In die hoogty het die kerk 300 gemeentes en 200 predikante in dertig lande geëis. Benewens die Verenigde State was daar gemeentes in Spanje en 'n aantal Latyns-Amerikaanse nasies, waaronder Brasilië, Colombia, Costa Rica, die Dominikaanse Republiek, El Salvador, Guatemala, Honduras, Mexiko, Nicaragua en Venezuela. Growing in Grace het twintig gemeentes en 3,000 200 aanhangers in Mexiko gerapporteer. Miranda het met sy volgelinge gekommunikeer via 'n webwerf waarop daar weekliks uitsendings, 'n satellietkanaal en 'n radiostasie en oor die internet was. Die kerk se televisiestasie, Telegracia, het via kabel-televisiediens uit Colombia na meer as 100,000 stede uitgesaai. Verskeie honderde kabelondernemings het die programmering daarvan gedoen. Die kerk beweer dat hulle altesaam 2,000,000 aanhangers het en 'n veel groter gehoor bereik, ongeveer 2007, via radio, televisie en internet (Godoy XNUMX). Miranda was die hoof van Growing in Grace, en individuele predikante het plaaslike gemeentes gelei. Die kerk het nie probeer om sy eie kerke op te rig nie, maar eerder in gehuurde fasiliteite. Dienste in Mexikostad is byvoorbeeld in 'n hotel gehou. Die plaaslike predikant het die dienste gelei, terwyl Miranda deur 'n videoverbinding verskyn het.

Die organisasie het grootliks ineengestort by Miranda se dood. Die meeste gemeentes wat aktief gebly het, het by King of Salem aangesluit, hoewel die webwerf (Growing in Grace-webwerf en) onder die beheer van 'n kleiner tak Miranda-lojaliste met hul hoofkwartier in Guatemala en Costa Rica gebly het.

Kwessies / UITDAGINGS

In 2007 het Miranda se anti-Katolieke opmerkings aanleiding gegee tot drie sentraal-Amerikaanse lande om hom te verbied. In die somer van dieselfde jaar het Miranda verdere aandag in die pers gekry tydens die ingewikkelde verrigtinge van sy hoogs openbare egskeidingsproef.

Growing Grace het in spanning gebly met die Katolieke Kerk en ander hooflyn-Christelike kerke as gevolg van Miranda se goddelike aansprake, sy weelderige persoonlike lewenstyl, sy virulente anti-Christelike en anti-Katolieke retoriek, en die gebruik van die ministerie om dienste in protes en ontwrigting in plaaslike kerke. Miranda se lewenstyl was veral 'n fokuspunt van neerhalende mediadekking. Ontevredenes het sy smaak vir duur sportmotors, Rolex-horlosies met juweel, duur pasgemaakte kostuums en aantreklike vroue aan die kaak gestel, asook die bedrieglike gebruik van kerkfondse. Hierdie aanklagte het vertroue gekry in die nasleep van sy egskeiding in 2007 van sy tweede vrou, Josefina de Jesus Torres. Die Miami Herald berig dat "getuienis en afleggings in die egskeidingsaak toon dat Jesus deurgaans donasies aan sy bediening se 300-kerke wêreldwyd gebruik het - van klein bedrae wat van volgelinge in Latyns-Amerika tot $ 5.5 miljoen van 'n Colombiaanse weldoener versamel is - om sy persoonlike lewe te bankrol Arthur en Dolan 2007).

Miranda se vitriole retoriek het ook ewe sterk reaksie uitgelok van diegene wat hy geteiken het. In 'n artikel van Reuters word Miranda byvoorbeeld aangehaal om na ander priesters te verwys as 'dwalers' en die pous in die openbaar te kasty en te preek: 'Hy moet broeke dra soos 'n man. Hy moet die waarheid praat en ophou om kak te leer ”(Rosenberg 2007). As gevolg van hierdie uitbarstings het El Salvador, Honduras en Guatemala in die lente van dieselfde jaar geweier dat Miranda toegang tot hul lande gehad het, 'woedend oor sy opruiende prediking teen die Katolieke Kerk en georganiseerde godsdiens' (Rosenberg 2007). Miranda het egter nie toegegee nie. In 'n ABC-onderhoud in 2007 bely Miranda dat sy drank gedrink het, maar het gesê: "Jesus het wyn gedrink omdat hy nie Dewar s'n gehad het nie" (Van Biema 2007). Toe die president van El Salvador Miranda uit die land verbied, het hy geantwoord met 'n uitspraak dat daar gevolglik 'n aardbewing in El Salvador sou wees. Lede van die Growing in Grace-bediening het op hierdie aanvalle op Miranda gereageer as 'n aanduiding van vervolging deur die Katolieke Kerk. Miranda se biskop van biskoppe Carlos Cestero beweer dat 'dit die nuwe inkwisisie is. Hierdie klein nasies is duidelik marionette van die Katolieke Kerk ”(Rosenberg 2007). Hulle het opposisie gesien as vervolging en as bewys van Miranda se messiaanse status. Kerklid en woordvoerder Axel Poessy het dit byvoorbeeld beweer

"Hierdie lewensgebeure is verdere bewys dat Jose Luis de Jesus die reïnkarnasie is van dieselfde gees wat in Jesus van Nasaret gewoon het" en dat "Ons is bevoorreg om die dae van die Seun van die mens te sien, die laaste manifestasie van God op Aarde Wie is hier om oor alle nasies te heers?

Miranda het weer kontroversie in April geskep, 2012 toe hy 'n wêreld "transformasie" bekend gemaak het
Junie 30, 2012. Die groep het die profesie gepubliseer deur middel van video's op YouTube, advertensieborde en 'n aftellingklok wat op die groep se webwerf geplaas is. Die profesie het wêreldwyd maar skeptiese media dekking ontvang (Daily Mail Reporter 2012; Ligaya 2012).

Verwysings

Arthur, Lisa en Jack Dolan. 2007. "Regter Vlae Preker se gebruik van donasies." Miami Herald. 27 Junie 2007. Toegang verkry vanaf http://wwrn.org/articles/25500/?&place=united-states&section=other-nrms op Oktober 5, 2011.

Campo-Flores, Arian. 2007. "Ontmoet die minister wie sê hy is jesus christus." Newsweek. 5 Februarie 2007.

Daily Mail Reporter. 2012. "Miami-kultus wat hulself met 666 tatoeërmerk, sê die wêreld sal eindig op Junie 30." Daily Mail 2 May 2012. Toegang verkry vanaf
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2138660/All-believers-going-destroyed-Religious-sect-spreading-word-ahead-impending-end-world-June-30.html op Mei 5, 2012.

Dwyer, Johnny. 2007. "Die Hallelujah Mense." New York Times. 10 Junie 2007. Toegang verkry vanaf http://wwrn.org/articles/25343/?&place=united-states&section=other-nrms op Oktober 5, 2011.

Godoy, Emilio. 2010. “Omstrede 'Man Jesus Christus' trek volgelinge in. ' IPS News. 7 April. Toegang verkry vanaf http://ipsnews.net/news.asp?idnews=50943 op 22 Oktober 2010.

Groei in Grace webwerf. Toegang verkry vanaf http://creciendoengracia.com/ Op 2 Julie 2018.

Leavenworth, Jesse. 2007. "Seun-van-die-Vader-figuur: Charismatiese Minister is die jongste in 'n lang lyn van Christene." Die Hartford Courant. 4 Maart 2007. Toegang verkry vanaf http://articles.courant.com/2007-03-04/features/0703020222_1_jesus-christ-would-be-christs-united-church.

Ligaya, Armina. 2012. "Die tyd is verby": die religieuse sekte rig advertensieborde in Toronto op voor die 'transformasie'. " National Post 1 Mei 2012. Toegang verkry vanaf http://life.nationalpost.com/2012/05/01/the-time-is-finished-religious-sect-erects-billboards-in-toronto-ahead-of-the-transformation/ op Mei 5, 2012.

Martinez, Jessica. 2013. “Oudvrou van die mens wat beweer dat hy 'onsterflike Jesus Christus' is, bevestig sy dood.”
Die Christelike Post, Augustus 19. Toegang verkry vanaf http://www.christianpost.com/news/ex-wife-of-man-claiming-to-be-immortal-jesus-christ-confirms-his-death-102555/ op 20 Augustus 2013.

McLeod, Judi. 2007. "Pa die Antichris." Kanada Free Press. Februarie 23. Toegang verkry vanaf http://www.canadafreepress.com/2007/cover022307.html  op 4 Maart 2007.

Rosenberg, Mica. 2007. "3 Sentraal-Amerikaanse nasies verbied self-styl Antichris." Reuters. 14 April 2007. Toegang verkry vanaf http://wwrn.org/articles/24802/?&place=central-america op Oktober 5, 2011.

Van Biema, David. 2007. 'N Ander Jesus om te glo.' Time Magazine. 9 Mei 2007. Toegang verkry vanaf http://wwrn.org/articles/25044/?&place=united-states&section=other-nrms op Oktober 5, 2011.

Varela, Ileana. 2007. "Die man wat sê hy is Jesus sê Hy is die Antichris." CBS Broadcasting Inc. 14. Februarie Toegang verkry vanaf http://www.religionnewsblog.com/17479/jose-luis-de-jesus-miranda-3 op 5 Oktober 2011.

Post Datum:
22 Oktober 2011

Vriende
David G. Bromley
5 Mei 2012
30 Augustus 2013
Massimo Introvigne
2 Julie 2018

Deel