Leah Hott David G. Bromley

George Anderson

GEORGE ANDERSON TIMELINE

1952 (13 Augustus): George Anderson, Jr., is gebore in Long Island, New York.

1959: Anderson se eerste besoeke, wat hy die 'Lilac Lady' genoem het, het plaasgevind.

1960's (laat): Anderson het sielkundige berading ondergaan en valslik met paranoïes gediagnoseer
skisofrenie.

1973: Anderson het by 'n plaaslike groep aangesluit wat toegewy is aan psigiese vermoëns.

1978: Anderson besef sy roeping om bedroefde familielede en vriende van oorledenes by te staan.

1980 (Oktober): Anderson verskyn as gas op Die Joel Martin Show.

1981: Anderson en Joel Martin het begin saamwoon Psigiese kanale op die Viacom netwerk.

1987: Joel Martin en Patricia Romanowski is medeskrywers Ons sterf nie: George Anderson se gesprekke met die ander kant.

1990's: Anderson het uitsluitlik privaat leessessies begin hou en George Anderson Grief gestig
Ondersteuningsprogramme.

1995: Anderson is deur oorlewende lede van Anne Frank se gesin na Holland genooi om 'n voorlesing te hou.

1997 (1 September): George Anderson Grief Support Programs het sy webwerf bekendgestel.

2001: ABC het 'n spesiale, Kontak: Praat met die dooies.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Op 13 Augustus 1952 word George Anderson, Jr., gebore in Long Island, New York, onder ouers George en Eleanor Anderson. Die jongste van vier kinders, Anderson Jr., se gesin het twee halfsusters en 'n broer van twee jaar ouer as sy. Die Andersons was'n relatief gemiddelde, werk-klas familie. Sy pa was in diens van die Pennsylvania Railroad as 'n bagasie klerk totdat 'n ongeluk hom ernstig gestrem het en hom gedwing het om sy werk te verbeur. Hy sal later werk kry by KLM Airlines en, ondanks die feit dat hy oor die algemeen beskik oor matige gestremdhede, die gesin kon ondersteun. Enerson en sy drie broers en susters het in 'n godsdienstige Katolieke omgewing opgestaan ​​by Our Lady of Perpetual Help in Lindenhurst, New York. 'N Skuins kind met 'n gerapporteerde onverskilligheid teenoor dinge wat die tipiese kind van sy ouderdom interesseer, Anderson dwarsdeur sy skooljare emosioneel, sosiaal en akademies gesukkel het. Op ses-jarige ouderdom het hy die hoenderpokkies gekontrakteer, 'n gebeurtenis wat hom uiteindelik verder van sy eweknieë sou skei en die kursus vir die res van sy lewe sou stel. Terwyl kontraktering is, is die hoenderpoksvirus algemeen onder jong kinders en word dit gereeld genees, en Anderson het nie op behandeling gereageer nie. As gevolg daarvan het hy encefalomyelitis, 'n virus wat ontsteking van die brein en rugmurg veroorsaak, gekontrakteer. Soos die virus deur sy lyf getrek het, het Anderson alle sensasie in sy ledemate verloor en sy familie het die dood begin vrees. Met behandeling kon Anderson kort daarna spiermobiliteit herwin, maar hy kon nie drie maande lank loop nie. Soos Anderson dit egter verduidelik, verskil ander dele van sy brein van dié wat in die been gebruik word, om te begin vergoed vir die breinweefsel wat deur die siekte beskadig is. En een oggend het hy wakker geword en sy bene weer gebruik. Anderson het hierdie selfde verduideliking terugwerkend gebruik om die bonatuurlike ervarings wat hy binnekort binnekort ná sy naby-dood-ontmoeting begin het, te verantwoord.

Hy onthou dat hy een nag uit die slaap gewek is deur die figuur van 'n vrou geklee in ligte pers klere wat aan die voet van sy bed staan. Terwyl die vrou na 'n paar minute nie gepraat het nie en verdwyn het, beweer Anderson dat sy toegang tot sy siel kon kry en telepatiese strelende boodskappe kon kommunikeer. Die vrou, wat Anderson die 'Lilac Lady' genoem het, het in die daaropvolgende maande 'n mate van reëlmatigheid begin verskyn, en dit was net toe dat hy sy ouers van hierdie mededeling vertel het. Anderson se ouers het sy verhale aanvanklik as fantasieë van die kinderjare vermaak, maar hulle het gou ontsteld geraak toe hy op haar tasbaarheid aangedring het en gereeld van haar gepraat het. In plaas daarvan om te stop, het die visioene egter gevorder, en Anderson het begin kommunikeer met wat hy as geeste van die oorledenes beskou het. Hy onthou dat hy 'n buurman vertel het van die besoek aan die ouma van die seun wat oorlede is. Die ouers van die seun het woedend en bekommerd geraak oor Anderson se weergawe wat hom, saam met die ongeloof van sy ouers, ontmoedig het om sy ervarings te deel, en hy het 'n bewuste besluit geneem om dit geheim te hou.

Uiteindelik, na jare se besoeke, het Anderson homself glo oortuig dat hierdie gebeure gewoon is en dat almal soortgelyke ervarings van kontak ondergaan het. As jong tiener het Anderson 'n visie gekry waarin die jong Lodewyk XVII te Engeland te ontsnap het te midde van die Franse rewolusie, wat in stryd was met 'n verklaring in sy onderwysereslesing dat al die kinders van Lodewyk XVI en Marie Antoinette vermoor is. Anderson weerlê sy instrukteur en beweer dat sy visie die ware lot van die koninklike kinders geopenbaar het. Hierdie voorval het nie net Anderson wat reeds in die moeilikheid was, van sy eweknieë verder geïsoleer nie, maar die skoolvoorligter het aanbeveel dat hy psigiatriese aandag moes kry. Anderson het 'n reeks diagnostiese toetse in die Katolieke Sentrum vir Geestesgesondheid ondergaan voordat hy 'n diagnose van paranoïese skisofrenie ontvang het. Toe sy visioene ondanks behandeling nog steeds nie opgehou het nie, is aan Anderson se ouers voorgestel dat hy in die Central Islip-staatshospitaal in New York, 'n psigiatriese inrigting, opgeneem moes word. By 'n ontmoeting met Anderson het 'n psigiater in die hospitaal egter daarop aangedring dat 'n sestienjarige nie net in so 'n fasiliteit opgeneem moes word nie, maar dat hy bloot aan spanning onder normale druk van tienerjare gely het. Daar is aanbeveel dat Anderson kortliks van die skool verwyder word om te herstel. Nadat hy die skool verlaat het, het hy 'n pos as skakelbordoperateur aangeneem, wat hy jare lank beklee het; sy kommunikasie en visioene het egter voortgeduur. Omdat Anderson nie 'n aanslag van ongeloof gehad het nie, het hy gesukkel om sy vermoë te konseptualiseer gedurende sy tiener- en vroeë volwasse jare (Anderson en Barone 1999; 'Meet Legendary Medium George Anderson' nd). Toe Anderson sy twintigerjare bereik het, het hy egter sy ervarings geestelik begin beskou, en in 1973 het hy aangesluit by 'n plaaslike groep wat toegewy was aan psigiese vermoëns, waar hy glo sy mediumskap verfyn het. In 1978 het sy lewe op 'n keerpunt gekom toe hy besef wat hy as sy lewensroep beskou. Op aandrang van 'n hegte vriend het hy sy vermoë gebruik om die familielede en vriende van die oorledenes te help om met die geeste van hul geliefdes te kommunikeer (Hornberger 2004: 17; Buckland 2005: 6).

Met 'n gerapporteerde akkuraatheidskoers van byna vyf en tagtig persent, het Anderson 'n aansienlike hoeveelheid aandag getrek en was hy besig om "lesings" op nie net verspreide lede van sy gemeenskap te doen nie, maar ook 'n menigte rowers wat geglo het in sy geskenk en sy dienste opgesoek. In 1980 begin Anderson se loopbaan vorm aanneem toe hy voorgestel word aan verslaggewer en paranormale ondersoeker, Joel Martin. Anderson verskyn in Martin se radiogeselsprogram, Die Joel Martin Show, in Oktober van 1980 en 'n lesing oor die destydse skeptiese Martin wat hy beweer het so akkuraat was dat hy sy houding op die paranormale oomblik verander het. Daarna het Martin gereeld Anderson aangehaal Die Joel Martin Show , waar hy deur die lug voorlesings aan oproepende gehoorlede sou lewer. Anderson het vinnig die gewildste gas van die geselsprogram geword en saam, en die duo het genoeg aandag getrek dat hulle in 1981 die mede-aanbieder van 'n televisieprogram genaamd Psigiese kanale op die kabelnetwerk Viacom (nou CBS). Die weeklikse program, wat gedurende die meerderheid van die 1980's in produksie gebly het, is oor die algemeen goed ontvang. Soos dit gewild geword het, het die wagtyd vir ateljee-gehoorkaartjies tot sowat twee jaar gestyg. Psigiese kanale Voorlesings van gehoorlede van George Anderson bevat, waarvan baie getranskribeer en gepubliseer is in Joel Martin en Patricia Romanowski se 1987-boek Ons sterf nie : George Anderson se gesprekke met die ander kant .

Anderson se sigbaarheid het gedurende die negentigerjare steeds gegroei, hoofsaaklik as gevolg van die sukses van Ons sterf nie. Martin en Romanowski het twee verdere opvolgboeke uitgegee wat lesings deur Anderson bevat. Ons word nie vergeet nie: George Anderson se Messages of Love and Hope from the Other Side is gepubliseer in 1991, en Ons kinders vir altyd: George Anderson se boodskap van kinders van die ander kant af is in 1996 gepubliseer (Hornberger 2004: 17; “Joel Martin” nd). Op die oomblik het Anderson 'n organisasie, George Anderson Grief Support Programs, gestig, wat sy dienste wyer toeganklik gemaak het. In 1995 is hy na bewering deur die lewende lede van Anne Frank se familie na Holland uitgenooi om 'n onderskeidingsvermoë te doen met diegene wat in die Holocaust; besonderhede oor die ontmoeting is egter skaars.

Anderson het saam met die uitvoerende direkteur van George Anderson Grief-ondersteuningsprogramme, Andrew Barone, mede-outeur van nog drie boeke, insluitende New York Times beste verkoper George Anderson se lesse uit die lig , in 1999. Die sukses van die boek het Anderson tot ongekende vlakke van internasionale celebrity gegooi, en hy het die volgende jare 'n aantal media-verskynings gemaak, waaronder 'n televisie-spesiale titel Kontak: Praat met die dooies in 2001. Die program, wat op ABC uitgesaai is, bevat lesings met bekende persoonlikhede soos Vanna White en Bret Hart (Vaughan en Porche 2005, 45). Anderson het 'n aansienlike mate van gewildheid in Europa en in Suid-Afrika en Asië sowel as die Verenigde State behaal. (Buckland 2005: 7).

Leerstellinge / oortuigings

Op die mees fundamentele vlak verkondig George Anderson drie basiese geestelike oortuigings: 'n hiernamaals bestaan, mense besit 'n siel wat los staan ​​van die liggaam, en diegene wat nog leef, kan met die oorledene kommunikeer deur middel van mediums. Alhoewel baie gelowiges Anderson se mediumskap en alle soortgelyke vermoëns as godgegewe geskenke beskou, beweer Anderson dat dit 'n buitengewone en seldsame vermoë is, en beweer dat dit die gevolg was van die 'herbedrading' van sekere breinstreke na 'n kindersiekte (Reed 1999; ' Ontmoet Legendary Medium George Anderson ”nd). Verder tref Anderson 'n duidelike onderskeid tussen sy mediumskap en ander bonatuurlike vermoëns, soos towery en heldersiendheid, en verklaar dat sy liggaam slegs 'n instrument is wat gewillige siele in staat stel om met lewende individue te kommunikeer en omgekeerd. Terwyl Anderson grootgeword het in die Rooms-Katolieke tradisie en 'n Christelike invloed, 'n allegoriese interpretasie van die Bybel en 'n geloof in 'n God erken, het hy geen goed gedefinieerde opvattings aangaande die rol en aard van die goddelike uiteengesit nie (Anderson nd ). Terselfdertyd het Anderson 'n duidelike beskrywing gegee van wat hy as die hiernamaals beskou; een wat dikwels afwyk van die konsep van die Christelike tradisie van die Hemel.

Volgens Anderson is al die inligting wat hy oor die hiernamaals uiteensit, direk van die siele met wie hy gekom het kommunikeer. Hy beweer dat die siel na die dood van die liggaam deur 'n tonnel in 'n ander toestand van bewussyn beweeg. Terwyl hy dikwels 'n gevoel van ophef of verlig ervaar, wat baie verwar met 'n fisiese opheffing van die siel in 'n hemel wat bo die fisiese gebied bestaan, loop die geestelike wêreld parallel met die fisiese heelal op 'n ander "golflengte". Die geestelike ryk bestaan ​​uit afsonderlike vlakke van bewussyn waarvan die eerste twee donker vlakke is, wat baie as hel of vagevuur beskou. Terwyl die meerderheid van siele skynbaar vinnig deur hierdie vlakke beweeg, indien nie dadelik nie, kan sekere siele, gewoonlik diegene wat slegte dade in die lewe gedoen het of selfmoord gepleeg het, op hierdie twee vlakke aanleer.

Volgens Anderson is die siel onderworpe aan 'oordeel;' anders as die Christelike opvatting, word die oordeel egter nie van God na die siel oorgedra nie, maar is dit 'n volkome individuele proses. Sodra 'n siel die hiernamaals bereik het, moet hy die optredes wat in die fisiese sfeer gepleeg is, erken, sy positiewe en negatiewe eienskappe, en poog om geestelik te vorder. Anderson sê dat, net soos op aarde, geeste in die hiernamaals werk en take het wat hulle moet uitvoer, insluitend om ander siele te help om oor te steek. Met hierdie take kan 'n mens se siel vorder en hoër vlakke van bewussyn bereik. Nadat hy 'n hoër vlak binnegekom het, kan 'n siel na willekeur afwaarts deur die laer vlakke reis, en sal dit dikwels kies om by 'n geliefde te bly, soos 'n familielid of 'n goeie vriend uit die fisiese ryk, wat nog nie tog toegang tot die hoër vlakke behaal.

Terwyl die siel geen fisiese ooreenkoms met die fisiese liggaam het nie en dus nie in die naslewe verskyn soos dit op aarde gedoen het nie, kan dit deur ander geeste deur sy duidelike persoonlikheid erken word. Daarom kan diegene naby aan iemand in die lewe in kontak bly in die geestelike wêreld. Volgens Anderson wag die siele van vriende en familielede dikwels om die pasiënt te groet terwyl hy of sy die naslewe betree. Gereelde siele sal dikwels in die volgende ryk saam bly, hoewel die hindernisse van die rol gewoonlik verdwyn of verander. Byvoorbeeld, die siele van 'n moeder en seun sal hulleself nie meer as sulks beskou nie, maar eerder as twee geeste op dieselfde "vibrasie" (aangehaal deur Martin en Romanowski 1987: 226). Anderson beweer egter dat geeste die vermoë het om in 'n fisiese, herkenbare vorm tydens 'n lesing te verskyn ten einde meer effektief met hom en diegene met wie hulle probeer kommunikeer, te kommunikeer.

Anderson het ook die vermoë van siele erken om weer die fisiese heelal te betree en meer lewens te leef. Volgens Anderson, terwyl baie wag tot hulle hoër vlakke van bewussyn bereik het en geestelik vorder om 'n volgende lewe te betree, kan ander, veral diegene wat skielik en onverwags gesterf het, kies om dadelik weer die fisiese gebied te betree. Net soos siele in die geestelike koninkryk tradisioneel sal bly met geeste met wie hulle naby was in die lewe, sal hulle dikwels saam met die volgende lewens bymekaar kom, "terugkom" as familie of vriende. Ten slotte, Anderson verklaar dat alhoewel alle ervarings in die geestelike ryk subjektief is, 'n oorweldigende meerderheid van die geeste met wie hy gekommunikeer het, aanspraak maak dat hy gelukkig, in vrede en selfbewus is.

RITUELE / PRAKTYKE

George Anderson Grief Ondersteuningsprogramme bied drie verskillende tipes onderskeidingsessies: privaat-, groep- en telefoonsessies. Beide privaat- en groepsessies word gehou in 'n konferensiekamer van 'n hotel in Commack, Long Island. Op die dag van die lesings word kliënte gevra om in die lobby van die hotel te wag totdat Anderson gereed is om te begin. 'N personeellid ontmoet die kliënte binne enkele minute en beantwoord enige vrae voordat hulle na die konferensie kamer lei om die sessie te begin. Volgens Anderson, hoewel die tyd per privaat sessie wissel afhangende van die hoeveelheid kommunikasie uit die geeste, duur 'n tipiese lees ongeveer vyftig minute na 'n uur. Vir 'n aanklag van $ 1,200 mag een of twee persone die privaat sessie bywoon, sonder aanvullende koste vir kinders jonger as sestien jaar oud. 'N Bykomende vyfhonderd dollar erken 'n derde persoon, en 'n gesin van tot ses lede kan 'n privaatlesing vir $ 2,000 ("Private Sessions" nd) versoek. Groepsessies laat individue of paartjies 'n "mini-lees" ongeveer vyftien tot twintig minute, binne 'n groep omgewing. Groepe word albei georganiseer volgens onderwerp, soos ouers wat kinders verloor het of gemak het; Daarom wissel groepgrootte op grond van geleentheid, rente en tydtoewysing. Anderson hef $ 400 vir elke mini-sessie binne 'n groeplesing, en elkeen is beperk tot een of twee mense. Verder, indien twee mense teenwoordig is, is dit nie nodig dat hulle wettige familielede is nie; hulle moet egter poog om met dieselfde siel te kommunikeer ("Small Group Sessions" nd). Telefoon sessies is beskikbaar vir diegene wat beperk is tot hul reisvermoë en kan internasionaal geplaas word. Hierdie sessies is vergelykbaar met privaat sessies en koste $ 1,200 ("Telephone Sessions" nd).

Ten spyte van die organisatoriese verskille tussen sessies het Anderson 'n relatief eenvormige proses beskryf en vertoon waarin leeswerk voorkom. Voor die sessie, beveel Anderson aan dat alle persone wat eers kontak wil maak aanvaar die verlies van die persoon met wie hulle wil kommunikeer. Volgens Anderson, terwyl geeste dadelik kontak kan maak nadat hulle die geestelike wêreld binnegekom het, is kommunikasie doeltreffend en voordelig nadat die beroofde 'n mate van begrip van sy of haar verlies bereik het. Verder, erken dat dit weens emosionele spanning dikwels moeilik is om ten volle te verstaan ​​presies wat die geeste probeer kommunikeer, aangesien die sessie plaasvind, kliënte word aangemoedig om oudio-opnames van die lesings te maak; egter, die video sessies is streng verbode.

Kliënte se persoonlike verklarings het insig gegee in die vordering van 'n tipiese onderskeidingsessie. Anderson sal begin gewoonlik die lees deur 'n kort gebed voor te dra en 'n pen en 'n papier op te tel. Hy sal dan die pen oor die papier beweeg asof hy vinnig op die bladsy krabbel, maar hy raak nie regtig aan die papier of laat merke nie. Hy hou vol dat dit hom in staat stel om die geeste se energie beter te kanaliseer. Daarna gee hy die opdrag aan kliënte om slegs “ja” of “nee” te antwoord op die uitsprake van geeste gedurende die sessie, en verduidelik dat elke siel daarvan bewus is dat iemand in die fisiese wêreld met hom of haar probeer kommunikeer en verstaan ​​wat die kliënt is. moet hoor om voordeel te trek uit die kontak. Daarom, soos Anderson verduidelik, “is die enigste woorde wat u in 'n sessie moet sê dat u die inligting verstaan ​​wat u geliefdes aan u vertel" ("Veelgestelde vrae" en Filius 2001).

Anderson het die begin van die sessie, waarin die siel die eerste keer met hom kontak maak, vergelyk met 'n Polaroid-foto. Binne sekondes word 'n beeld van die siel wat probeer kommunikeer, al hoe duideliker, tot op die punt waar hy of sy aan die kliënt beskryf kan word. Anderson sal die gees dikwels in vae terme begin illustreer, soos geslag of verhouding met die kliënt, totdat die kliënt die siel kan identifiseer wat probeer kontak maak. Anderson se beskrywings sal gewoonlik toenemend spesifiek word namate die sessie voortduur, wat dikwels 'n naam of oorsaak van die dood bied. Sessies word dikwels afgesluit met 'n boodskap uit die siel, waarvan die aard gewoonlik 'n vertroosting of gerusstelling is dat hy of sy 'n hiernamaals aangegaan het en in vrede is.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

George Anderson het privaat lees sessies rondom 1978 begin toe hy, na jare van self-twyfel en skeptisisme, hy na bewering het sy vermoë in geestelike sin begin interpreteer. Hy het vinnig aandag gekry en 'n televisieprogram getiteld Psigiese kanale saam met Joel Martin regdeur die meerderheid van die 1980s. Die program het onderskeidings met gehoorlede en bellers gehad en gaste in die paranormale veld, soos mede-mediums, sielkunde en skeptici, het gaste gehad. Die vertoning het onmiddellike aandag gekry en op sy hoogtepunt rondom die middel-1980's het 'n wagperiode van twee jaar vir ateljee-gehoorkaartjies ("Joel Martin" nd) spog. Na die samestelling van jare van opnames van leesgeleenthede tussen Anderson en beide gehoorlede en privaat kliënte, het Martin en Patricia Romanowski mede-outeurs van 'n boek getiteld Ons sterf nie: George Anderson se gesprekke met die ander kant. Die onmiddellike sukses van die boek het 'n landwye toer aangespoor, met Anderson wat op televisievertonings verskyn soos Larry King Live en Leef saam met Regis & Kathy Lee. By terugkeer van die toer het Anderson teruggekom van die kollig en het hy eksklusief privaat lesings deur sy organisasie gehou George Anderson Grief Ondersteuningsprogramme (Buckland 2005: 7). Martin en Romanowski se twee daaropvolgende boeke, wat in die negentigerjare gepubliseer is, het steeds die aandag op die medium gevestig.

Op September 1 het 1997 George Anderson Grief Support Programs 'n webwerf, georgeanderson.com, bekendgestel wat gemaak het Anderson se dienste is wyer beskikbaar. Binne die eerste maand van die aktiwiteit het die diens “Ask George Anderson” op die webwerf ongeveer duisend navrae ontvang van individue regoor die wêreld. Binne 'n jaar het die webwerf glo meer as vyftigduisend e-posse, vrae en opmerkings uit veertig lande ontvang. Binne vyf jaar het byna 'n halfmiljoen mense die webwerf besoek. Vandag funksioneer George Anderson-ondersteuningsprogramme uit twee kantore, beide in New York, onder Anderson self en uitvoerende direkteur Andrew Barone. Daar word ook personeel in diens geneem om te reageer op die berig "800 telefoonoproepe, 1,200 200 e-posse en 2001 briewe" wat weekliks ontvang word; die organisasie se webwerf te bestuur; en bied telefoniese sorgondersteuningsdienste aan bellers (“Frequently Asked Questions”). Ondanks sy verskyning op die ABC Special in XNUMX, Kontak: Praat met die dooies , volgens Anderson se webwerf, doen hy tans geen mediavertonings of doen hy openbare lesings nie. Inteendeel, hy bied uitsluitlik die privaat-, telefoon- en groepsessies aan wat op die webwerf uiteengesit word (“Contact the Programs Office” en).

Kwessies / UITDAGINGS

Reeds voor die aanvang van sy loopbaan is George Anderson herhaaldelik tegemoet gekom met uitdagings vir die legitimiteit van sy vermoë. Anderson is gedurende sy kinder- en tienerjare deur sy ouers, maats en talle gesagsgetwyfels betwyfel. Hy is byna in 'n psigologiese instelling geplaas en behandel vir skisofrenie. Sy visioene het egter nie opgehou nie, en uiteindelik het dit 'n loopbaan aangevuur deur kontroversie en skeptisisme. Die algemeenste kritiek op Anderson se vermoë was dat sy lesings dikwels te vaag of verkeerd is om as wettig beskou te word. Voormalige kliënte sowel as algemene skeptici het Anderson daarvan beskuldig dat hy voor die leeswerk inligting oor kliënte bekom het, en soos die paranormale ondersoeker en skeptikus, Gary Posner verklaar, sy leesproses vergelyk met 'n weergawe van die kind se speletjies 'Warm en Koud' en '20 Vrae '”(Posner 2006). Verder, hoewel Anderson beweer dat hy 'n reeks wetenskaplike toetse ondergaan en geslaag het, het baie die regmatigheid van die wetenskaplikes en die maatreëls wat gebruik is om sulke resultate te verkry, bevraagteken. In 2003 het die Committee for Skeptical Enquiry, 'n organisasie wat hom toewy aan paranormale ondersoek, 'n artikel gepos met die titel "How Not to Test Mediums: Critiquing the Afterlife Experiments", waarin die metode gekritiseer word waardeur Gary Schwartz, professor van die Universiteit van Arizona, en kollegas die paranormale vermoëns van verskeie mediums, insluitend George Anderson (Hyman 2003).

In antwoord op skeptisisme rakende die legitimiteit van sy vermoë, voer Anderson aan dat baie skeptici van mediumskap almal onder dieselfde misverstand is: dat kommunikasie met die geestelike realm 'n onfeilbare proses is. Inteendeel, soos Anderson terugvoer, is daar baie ruimte vir verkeerde kommunikasie as gevolg van menslike foute van sy kant en die van die kliënt, en omdat baie van die boodskappe wat hy van geeste ontvang, in simbole, beelde en visioene is, eerder as woorde. Daarom is dit dikwels moeilik om presies aan die kliënt oor te dra wat die gees kommunikeer. Soos wat dit betref, het Anderson sy vermoë metafories vergelyk met dié van 'n atleet, en gesê dat 'elke keer as 'n balspeler op die bord stap, hy nie 'n tuislopie slaan nie. Maar dit beteken nie dat hy nie kan bal speel nie "(aangehaal deur Reed 1999). Verder beweer hy dat George Anderson Grief Support Programs maatreëls tref om die volledige anonimiteit van kliënte te weerlê as hy beweer dat hy inligting oor kliënte voor lesings verkry. Anderson berig dat dit gedoen word deur name te vervang deur kliëntnommers nadat die afsprake bespreek is; daarom het hy op geen stadium voor, tydens of na die sessie toegang tot kliënte se name nie.

Ten slotte word daar kommer gemaak oor wat sommige van die onvanpaste hoë koste van leesgeleenthede oorweeg. In reaksie daarop beweer die organisasie dat as gevolg van die groot aantal mense wat leeswerk van Anderson verlang en die organisasie met vrae en bekommernisse kontak, moet dit voltydse personeel handhaaf. Verder is Anderson baie beperk in hoeveel lesings hy per week kan uitvoer. Alhoewel die organisasie verklaar dat dit tans besig is om die koste van privaatlesings te verlaag, is die huidige koste per sessie nodig om die organisasie ("Frequently Asked Questions," nd) te befonds. Ongeag die talle kritiek, skeptisisme en uitdagings wat George Anderson Grief-ondersteuningsprogramme in die gesig staar, gaan die organisasie voort om te floreer, aangesien Anderson beweer het dat hy gedurende die loop van sy loopbaan oor 30,000-lesings geleer het ("Meet Legendary Medium George Anderson" nd).

Verwysings

Anderson, George. en "Vorige paaiemente." Vra George Anderson. George Anderson Grief Support
Programme
. Toegang verkry vanaf http://www.georgeanderson.com/askgeorge2.htm op 17 Februarie 2014.

Anderson, George en Andrew Barone. 2001. Stap in die tuin van siele. New York: GP Putnam's Sons.

Anderson, George en Andrew Barone. 1999. Lesse uit die lig: buitengewone boodskappe van hoop van die ander kant. New York: Penguin Group.

Buckland, Raymond. 2005. Die Geesboek: Ensiklopedie van Klaarvooging, Kanaal en Gees
kommunikasie
. Kanton: Sigbare Inktpers.

"Kontak die Programkantoor," en George Anderson Grief Ondersteuningsprogramme  Toegang verkry vanaf
http://georgeanderson.com/contactus.htm op 17 Februarie 2014.

Filius, Charles A. 2001. "My lees deur George Anderson." Extralargemedium.net. Toegang verkry vanaf
http://www.extralargemedium.net/georgeanderson.htm op 17 Februarie 2014.

"Gereelde vrae," en George Anderson Grief Ondersteuningsprogramme. Toegang verkry vanaf
http://georgeanderson.com/faq.htm on 17 February 2014 .

Hornberger, Francine. 2004. Die wêreld se grootste sielkundiges. New York: Kensington Publishing.

Hyman, Ray. 2003. "Hoe om nie mediums te toets nie: Kritiek op die eksperimente van die lewe." Die Komitee vir
Skeptiese Ondersoek.
Toegang verkry vanaf http://www.csicop.org/si/show/how_not_to_test_mediums_critiquing_the_afterlife_experiments op 17 February 2014.

"Joel Martin: Beste Verkopende Skrywer en Paranormale Joernalis." En MargaretWendt.com. Toegang verkry vanaf
http://margaretwendt.com/joel_martin.php op 17 Februarie 2014.

Martin, Joel en Patricia Romanowski. 1988. Ons sterf nie: George Anderson se gesprekke met die ander kant. New York: Pikkewyn.

"Ontmoet Legendariese Medium George Anderson," en George Anderson Grief Ondersteuningsprogramme. toeganklik
van http://www.georgeanderson.com/georgeandersonbio.htm on 17 February 2014 .

Porche, Jean en Deborah Vaughan. 2005. Psychics & Mediums in Kanada. Ontario: Dundurn Press.

Posner, Gary P. 2006. “'Close Encounter of the 2nd-Hand Kind' met 'Psychic Medium' George
Anderson. " Tampa Bay Skeptics . Toegang verkry vanaf
http://www.tampabayskeptics.org/v19n1rpt.html on 17 February 2014.

"Privaat Sessies," en George Anderson Grief Ondersteuningsprogramme. Toegang verkry vanaf
http://georgeanderson.com/privatesessions.htm op 17 Februarie 2014.

Reed, JD 1999. "Oor die groot verdeeldheid." Mense. Toegang verkry vanaf
http://www.people.com/people/archive/article/0,,20129566,00.html op 17 February2014.

"Small Group Sessions." En George Anderson Grief Ondersteuningsprogramme. Toegang verkry vanaf
http://georgeanderson.com/groupsessions.htm on 17 February 2014.

"Telefoon Sessies." En George Anderson Grief Ondersteuningsprogramme. Toegang verkry vanaf
http://georgeanderson.com/telephonesessions.htm on 17 February 2014.

Williams, Kevin. en "George Anderson," Naby Doodservarings en die Nabye Lewe. Toegang verkry vanaf
http://www.near-death.com/index.html#.UwKlXrRlp_c op 17 Februarie 2014.

Post Datum:
24 Februarie 2014

GEORGE ANDERSON VIDEO VERBINDINGS

Deel