Algemene Kerk van die Nuwe Jerusalem

DIE ALGEMENE KERK VAN DIE NUWE JERUSALEM


ALGEMENE KERK VAN DIE NUWE JERUSALEM TYD

 1688 (29 Januarie): Emanuel Swedenborg is gebore as Emanuel Swedberg.

1709: Swedenborg studeer af aan Uppsala Universiteit.

1710-1715: Swedenborg reis na Engeland en Europa voordat sy in 1715 na Swede terugkeer.

1716: Die eerste uitgawe van Daedalus Hyperborus, 'n wetenskaplike tydskrif, is gepubliseer.

1716: Swedenborg word aangestel in die Royal College of Mines.

1719: Die kinders van biskop Jesper Swedberg is veredel en het die naam Swedenborg gekry.

1721: Swedenborg se eerste boek, Chemie, is gepubliseer.

1744-1745: Swedenborg het buitengewone drome beleef. Hy het dit opgeneem en ontleed in wat bekend geword het as Die Tydskrif van Drome.

1745: Swedenborg beweer dat hy 'n 'Goddelike oproep' ontvang het.

1745-1747: Swedenborg het die Bybel bestudeer en 'n interpretasie van die Bybel in ses dele geskryf, begin met Genesis. Dit is nooit gepubliseer nie.

1757: Swedenborg beweer dat die laaste oordeel gedurende die jaar in die geestelike wêreld plaasgevind het.

1759: Swedenborg het 'n heldersiende ervaring van die Stockholm-brand bekend gemaak wat hy gesien het toe hy in Göteborg 400 myl daarvandaan was.

1769: 'n Kettery-verhoor begin in Göteborg van twee Lutherse priesters wat lesers van en gelowiges was in die New Christian-boodskap wat deur Emanuel Swedenborg geopenbaar is.

1771: Swedenborg skryf en publiseer 'n “ Pro Memoria teen Ernesti. "Die dokument bevat 'n verdediging van sy teologiese onderrig en sy persoonlike karakter teen die aanvalle van Johann August Ernesti (1707-1781), 'n bekende taalkundige en teoloog.

1771 (Desember): Swedenborg het 'n beroerte in Londen gekry.

1772 (29 Maart): Swedenborg sterf in Londen. Hy het nooit probeer om 'n kerk te stig nie. Hy het gevoel dat hy 'geroep' is om sy openbaring te skryf en te publiseer. 

1787: Die eerste formele erediens / kerkmaal / doop het plaasgevind.

1788: Die eerste priesters van die Nuwe Kerk is georden.

1789: Die eerste konferensie van die Nuwe Kerk word in Londen gehou.

1815: Die Congregational Church struktuur is bekragtig tydens kerkkonferensies / jaarlikse konferensies wat jaarliks ​​van hierdie jaar tot hede gehou word.

1817: Die organisasievergadering van die Convention of the New Church of North America is in Philadelphia, Pennsylvania gehou.

1867: 'n Teologiese skool in Waltham, Massachusetts, word deur die Algemene Konvensie gereël.

1876: Die Akademie van die Nuwe Kerk (voorloper van die Algemene Kerk van die Nuwe Jerusalem) word opgeneem.

1890: 'n Skeuring het plaasgevind in die Noord-Amerikaanse Swedenborg-beweging tussen die konvensie en wat nou bekend staan ​​as die Algemene Kerk, gebaseer op verskillende regeringsbeginsels (gemeentelik versus biskoplik) en verskillende interpretasies van die openbaring van Swedenborg (geïnspireerd teen goddelik).

1897: Die Algemene Kerk is gestig onder leiding van biskop WF Pendleton en geskei van die leierskap van WH Benade.

1916: Die Nuwe Kerkgemeenskap van Bryn Athyn, Pennsilvanië, is amptelik opgeneem in 'n gemeente in Montgomery County, Pennsylvania.

1937: 'n Skeuring het plaasgevind in die Algemene Kerkbeweging met die skeiding van sommige priesters en leke van die Algemene Kerk. Die nuwe groep heet The Lord's New Church, wat Nova Hierosolyma is onder leiding van eerw. Theo Pticairn. Die nuwe groep was gebaseer op die beginsel dat, net soos Swedenborg die interne sin van die Ou en die Nuwe Testament geopenbaar het, daar 'n interne gevoel is vir die Skrifte van Swedenborg wat geopenbaar kan word om individue te 'wederbaar' en dus gebruik kan word om te ontwikkel leer in die kerk.

1972: Die Swedenborgiaanse kerk van Noord-Amerika het vroue in die bediening begin orden.

1976: Die Academy of the New Church vier haar 100ste bestaansjaar.

1988: 'n Internasionale konferensie is gehou ter viering van die 300ste herdenking van Swedenborg se geboorte in Bryn Athyn, Pennsylvania.

1997: Die Swedenborgian Church of North America het vasgestel dat seksuele oriëntasie nie 'n belemmering vir die ordening was nie.

2009: Die eerste president van Bryn Athyn College word ingehuldig.

2015: Die Teologiese Skool van die Swedenborgian Church of North American verhuis na die Graduate Theological Union in Berkeley, CA en word nou die Sentrum vir Swedenborgstudies aan die GTU genoem.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Emanuel Swedenborg (1688-1772) is op 29 Januarie 1688 in Stockholm, Swede, gebore. Hy was die derde kind en tweede seun van Jesper Swedberg (1653-1735) en Sara Behm Swedeberg (1666-1696). Die Swedberg's het ses addisionele kinders gehad, waarvan drie meisies en drie seuns, waarvan een as baba dood is. Jesper Swedberg was 'n Lutherse priester, wat 'n roemryke loopbaan binne die Kerk gehad het ondanks sy geloof in werke en nie geloof alleen nie. Daar was ook bekend dat hy 'n sterk geloof in die bonatuurlike het. Hy was kapelaan van die koning se perdwagter, professor in teologie aan Uppsala Universiteit, dekaan van die katedraal in Uppsala; hy dien ook as biskop van Skara, geleë in Västergötland, van 1703 tot sy dood in 1735. Hy word onthou vir sy bydrae tot die onderwys en sy vele gesange, waarvan sommige vandag nog in Swede gesing word. Sara, wat uit 'n welgestelde familie met mynbelange kom, is in 1696 in 'n epidemie in Uppsala oorlede, net soos die oudste seun van Swedberg, Albrecht. 'N Jaar later trou Jesper met 'n weduwee, Sara Bergia (1666-1720). Sy was 'n liefdevolle moeder vir die oorblywende Swedberg-kinders. Sy was baie lief vir Emanuel en het 'n deel van haar boedel agtergelaat toe sy gesterf het. Jesper Swedberg trou in 1720 'n derde keer met Christiana Arrhusia (datums onbekend).

Die Swedberg-gesin het van Stockholm na Uppsala in 1692 verskuif. Hulle het in 'n eenvoudige gewoon par stuga tot ná die dood van Sara. In 1698 het hulle verhuis na 'n baie indrukwekkende drieverdiepinghuis wat gebou is op deel van die eiendom wat hulle besit. Dit het die sentrale plein in Uppsala gekonfronteer. Emanuel is tuis gebore tot die ouderdom van elf toe hy aan die Universiteit van Uppsala gematrikuleer het, 'n baie algemene praktyk vir seuns op daardie tydstip. Hy het die Universiteit tot 1709 bygewoon, toe hy met 'n graad in die Filosofie gegradueer het, hoewel sy hoofbelange wiskunde en wetenskap was. Sy proefskrif, wat hy aan sy vader toegewy het, was getiteld "Geselekteerde sinne van Publius Syrus Mimus en L. Annaeus Seneca."

Die uitbreek van die oorlog tussen die Franse en die Engelse daardie jaar het Swedeborg verhinder om dadelik op sy studiereis in die buiteland te begin, en weer 'n baie tipiese praktyk vir welgestelde Sweedse jong mans. Swedenborg spandeer die jaar in Skara in Wes-Swede waar sy pa die Biskop was. Hy het die orrel bemeester en die streek ondersoek waar hy fossiele in die heuwels noord van Skara ontdek het. Hierdie ontdekking het Swedeborg in die eerste uitgawe van Acta Literaria Sueciae in 1719 'n artikel getiteld 'Hoogte van water in die oerwêreld'. Hierdie artikel blyk die eerste een van Swedenborg te wees wat in 'n Europese tydskrif hersien is, Neue Zeitungen, in Maart van 1721.

Swedenborg se aktiewe en nuuskierige gees wou meer stimulasie hê as wat Skara kon bied. Aan die einde van die lente van 1710 reis hy na Göteborg om gerugte te ondersoek dat daar 'n skeepskaptein was wat gewaag het om na Londen te vaar, ondanks die aanhoudende oorlog. Swedenborg het onmiddellik deurgang op die skip gevind, en voordat hy sy familie kon inlig, was hy op pad. Die reis was gevaarlik en die vegter het op die skip geklim en op hulle geskiet. Dit het ook op 'n sandstaaf gestrand. In Londen aangekom, is die skip onmiddellik in kwarantyn geplaas onder die vermoede dat die pes in Swede uitgebreek het. 'N Jong en onrustige Swedenborg, wat nie so aangenaam aan boord met Londen wou bly nie, het oorboord in 'n skif gegly toe vriende kom kuier. Hy is gevang en gedreig om opgehang te word, maar 'vriende' op hoë plekke het ingegryp en sy lewe is gespaar. Hy het hierdie voorval nooit vergeet nie, met sy afdruk later in sy lewe.

Swedenborg het die volgende twee en 'n half in Engeland bestee. Hy het hom gedompel in sy passie vir mathesis, sterrekundiges, observatoriums en wetenskaplike manne, terwyl hulle met vaardige vakmanne woon, sodat hy hul geheime kon leer. Hy het 'n metode ontwikkel om die lengtegraad te vind en het boeke vir die wetenskaplike gemeenskap in Uppsala gevind. Hy het gedrink in die gees van die moderne wetenskap, maar was teleurgesteld in die Engelse reaksie op sy longitudinale metodologie.

Hy het Engeland laat in 1712 of vroeë 1713 verlaat. Hy het toe tyd in Nederland en Parys, Frankryk, bestee aan soortgelyke aktiwiteite. Hy het soveel moderne wetenskap opgedoen as wat hy kon. In die laat somer van 1714 het Swedenborg na Rostock in die Sweedse Pommere gereis, en later in die jaar het hy in Griefswalde gevestig. Sy fokus was om die intellektuele vrugte van sy tyd in die buiteland op te neem. Dit sluit in die opsomming van verskeie uitvindings wat onder meer by hom gekom het, onder meer 'n duikboot, 'n vliegtuig, 'n meganiese waterpomp, 'n masjiengeweer en 'n sifon. Hy het sy lys aan sy swaer, Eric Benzelius, gestuur.

By terugkeer na Swede in 1715 het Swedenborg gefokus op die vind van nuttige indiensneming. Hy het die eerste wetenskaplike tydskrif in Swede begin, Daedalus Hyperboreus, en ses uitgawes gepubliseer. Die tydskrif het guns gevind by die koning, Carl XII, en het uiteindelik gelei tot sy diens as assistent van Christopher Polhem (1661-1751) en tot sy aanstelling as buitengewone beoordelaar van die Board of Mines deur die koning. Die dood van die koning op 30 November 1718 het die aanstelling van Swedenborg vir ses jaar vertraag weens die veranderende politieke klimaat in Swede van die absolutisme van Karl XII tot die beperkte monargie van koningin Ulrica Eleonora en haar man, koning Frederik I. Die kinders van Swedberg is veredel. in Mei 1719, en hul naam is verander na Swedenborg.

Swedenborg se betrekkinge met Polhem het gespanne geraak, en in 1720, ontmoedig deur sy vooruitsigte in Swede, het Swedenborg na die buiteland gereis om mynboumetodes in Duitsland te bestudeer en te publiseer. Twee jaar later is hy deur sy vader teruggeroep vanweë familiebesigheidsaangeleenthede. Met sy terugkeer het hy voortgegaan om sy posisie in die Board of Mines te beoefen, en uiteindelik het hy in 1723 sit; in 1724 kry hy 'n salaris. Hy het tot 1747 in die Board of Mines gewerk, toe hy gevra is om president te word. Sy roeping het egter in die middel van die 1740's verander, en daarom het hy die presidentskap van die hand gewys en uit die Raad bedank.

Toe hy op die Raad sit, het Swede borg in sy al die amptelike pligte van die pos aangegaan, wat die inspeksie van myne en die erts geproduseer het, mynbou geskille tussen eienaars en tussen eienaars en werkers beoordeel en mynboubeleid geskryf. Hy het begin ondersoek en skryf die gebiede van kosmologie, die aard van die oneindige, en die ondersoek van die verhouding tussen die liggaam en die siel, asook die ligging van die siel in die liggaam. Tussen 1734 en 1745 het Swedenborg op al hierdie onderwerpe geskryf. In 1734 het hy 'n drie-volume werk gepubliseer, Opera Philosophiica et Mineralia, sowel as 'n werk genaamd PRodromus Philosophia Ratiocinantis die Infinito .... In 1740 / 1741 het hy sy twee volume gepubliseer Oeconomia Regni Animalis ..., en in 1744 / 1745 het hy gepubliseer Regnum Animale in drie volumes. Hy het ook gepubliseer Pars Prima die Cultu en Amore Dei. Hierdie laaste werk was die gevolg van 'n dramatiese verandering van fokus vir Swedenborg. 'N Reeks diep geestelike maar ontstellende drome het sy selfbeeld geskud en het sy gevoel van hoe die heelal werk, heroorweeg. Hy het begin om die wêreld van gees as die oorsaak van die natuurlike wêreld te beskou. Vroeër in sy filosofiese pogings het hy weggesteek oorspronge gesoek en veroorsaak dat dit gevolge in die natuurlike wêreld het, met behulp van die wetenskaplike metode. Sy drome het hom tot die gevolgtrekking gekom dat geestelike magte die natuurlike realiteit vermaak.

Swedenborg het na Amsterdam en dan Londen gereis om sy "soeke na die siel" deur sy koninkryk die menslike liggaam te publiseer. Met die publikasie van die derde volume het hy sy poging verlaat en na Swede teruggekeer in 1745. Hy het vir twee jaar by die Raad van Mynwese gewerk, maar die fokus van sy private skryfwerk het dramaties verander toe hy die innerlike betekenis van die Bybel begin soek het. Terwyl hy besig was met hierdie poging, het hy 5,000-bladsye geskryf wat hy nooit gepubliseer het nie.

Wat veroorsaak het dat hy sy soeke na die siel verlaat het deur natuurwetenskap en filosofie te gebruik, was 'n kragtige droom ontmoeting met Christus. Hy het dit in 'n tydskrif aangeteken: in een droom het Christus hom omhels en hom gevra of hy 'n skoon gesondheidsrekening gehad het. In 'n ander het Swedenborg aan klein hoeveelhede geld oorgegee, en Swedenborg het op so 'n onskuldige wyse hulle blyk om saam te lewe. "Ook in 'n latere inskrywing het Swedenborg geskryf dat" Christus gesê het dat ek niks sonder hom moet onderneem nie. "

In die lente van 1745 het hy sy eerste oop en bewuste ervarings van die geestelike woord gehad wat hom van sy "werklikheid" oortuig het. Teen hierdie tyd het die Here, in kleed gekleed en in die lig geklee, langs sy bed gesit en hom sy " kommissie "wat die geestelike of innerlike betekenis van die Skrif aan die inwoners van die wêreld sou verduidelik. Dit was nie lank daarna dat Swedeborg na Swede se huis geslinger het nie.

Hy het net twee jaar in Swede gebly voordat hy op 'n reis afgestap het wat gemerk is deur die eerste twee volumes van sy agt volume stel, Arcana Coelestia, geskryf in Latyn. Die werk is anoniem gepubliseer en het 'n lyn vir reël gegee, en dikwels woord vir woord, verduideliking van die boeke van Genesis en Exodus. Na voltooiing van hierdie werk in 1756, het Swedenborg die volgende jaar, 1757, as die Laaste Oordeel geïdentifiseer. Hy beweer dit was 'n geestelike gebeurtenis wat in die geestelike wêreld plaasgevind het. Hy het saam met vier ander 'n werk met daardie titel in 1758 gepubliseer, waaronder een titel Hemel en Hel. Hierdie is ook in Latyn geskryf en anoniem in Londen gepubliseer.

 

Swedenborg het voortgegaan om te publiseer en in1763 / 64 publiseer doktrinale werke oor die onderwerpe van die Here, die Word, lewe, en Geloof. Daarbenewens het hy 'n werk gepubliseer Goddelike Liefde en Wysheid, en Goddelike Voorsienigheid. Hierdie werke is anoniem in Amsterdam gepubliseer. In 1766 het hy teruggekeer na Amsterdam om anoniem die anoniem te publiseer Apokalips onthul in twee Latynse volumes. In 1768, in Amsterdam, het hy vir die eerste keer 'n boek geteken wat hy gepubliseer het. Dit was Amore Conjugiali of huweliks liefde. Hy het dit Emanuel Swedenborg, 'n Swede, geteken. In daardie werk het hy ook sy vorige werke, en addisionele werke wat hy beplan het om te publiseer, gelys. Die drie addisionele werke is almal onderteken. Twee is in 1769 in Latyn gepubliseer, Opname en Siel-Liggaam Interaksie , een in Amsterdam en een in Londen. In 1771 het hy sy finale werk gepubliseer, Ware Christendom, in Amsterdam, ook in Latyn; Hy het dit geteken "Dienaar van die Here Jesus Christus." Met die publikasie van hierdie werk is sy kommissie vervul. Hy het in hierdie werk geskryf, in §779 dat hy geroep is om te skryf en te publiseer. Dit sal vir ander wees om 'n organisasie te kry.

Byna onmiddellik nadat Swedenborg sy godsdienstige geskrifte begin publiseer het, het die lesers dit nie baie gevind nie, maar 'n bestendige druppel. Sommige het gekom, 'n bietjie gelees en aanbeweeg. Ander het dit gelees en gewonder of dit waarlik van God sou gekom het. Daar was ook diegene wat die gees van die waarheid daarin gevind het, en hulle het geglo. Hulle het gevind dat hulle geïnspireer is deur direkte kontak met die geestelike wêreld; hulle het geleer dat die Ou en die Nuwe Testament 'n innerlike sin bevat wat deur die Here deur die Here deur die Here geopenbaar is, en hulle het die Bybel op 'n nuwe manier verstaan. Dit was vir hulle duidelik dat die laaste oordeel, waarop Christene lank gewag het, in die geestelike wêreld plaasgevind het omdat dit duidelik 'n geestelike gebeurtenis was. Uiteindelik was dit duidelik dat die wederkoms van die Here deur die Woord was, en omdat die Woord die Here is, woon hy daar en woon daarin. Dit is daar waar hy homself aan die innerlike menslike oog openbaar, aan ons rasionele gesig, wat die verlange van baie moderne harte is. Om die aard van God duidelik te sien, dit wil sê om die aard van God duidelik te verstaan, om "die verborgenhede van die geloof" rasioneel te verstaan, soos Swedenborg in geskryf het Ware Christendom §508, is 'n moderne soeke.

Met Ware Christendom gepubliseer, Swedenborg gereis vir die laaste keer van Amsterdam na Londen. In Desember 1771 het hy 'n beroerte gehad en was bed-gery. Op Maart 29, 1772, het hy van hierdie wêreld na die volgende oorgedra. Swedenborg is in die Sweedse Kerk in Londen gelê. Sy oorblyfsels is van die Sweedse Kerk verwyder toe dit vroeg in die twintigste eeu geskeduleer was om te sloop. Hy is amptelik in die katedraal in Uppsala, Swede, in 'n "tuiskomende" seremonie in 1908, toe die hele Uppsala die strate gevul het om die wêreldbekende wetenskaplike en siener te verwelkom.

Author:

Post Datum:
7 Julie 2016

 

Deel