Stephen Hunt

Florida Uitstorting (Lakeland Revival)

FLORIDA UITGANGSTYD

1955 Stephen Strader is gebore.

1976 (Januarie 10) Todd Bentley is gebore in Gibsons, British Columbia.

1977 Strader getroud met sy vrou, Janice, en die paartjie het daarna vier kinders.

1978 Strader het by die bediening ingegaan.

1980 Die Eerste Vergadering van God Kerk in Lakeland het die Carpenters en Joiners Aftreehuis gekoop en het die Carpenters en Joiners-kerk genoem.

1993 Rodney Howard-Browne het sestien weke 'n herlewing by Carpenters en Joiners gelei, en elke dag het hy duisende besoekers getrek.

1994 Strader het sy pastorale pligte verlaat om by Howard-Browne se internasionale herlewingsmissie aan te sluit.

1995 (Mei 22) Todd Bentley is getroud met sy vrou, Shonnah.

1998 Todd Bentley het hom as leier van Fresh Fire Ministries aangesluit.

2005 (Desember) Stephen Strader het die Ignited Church in Lakeland Florida gevorm.

2007 (Oktober) Todd Bentley is genooi om een ​​nag by die Ignited Church te praat.

2008 (April 2) Bentley het teruggekeer na Ignited vir die Signs and Wonders Konferensie. Die Florida Uitstorting het begin.

2008 (Augustus 11) Bentley het sy assosiasie met Ignited Church afgesny en van die bediening afgetree.

2008 Bentley het die Supernaturale Opleidingsentrum in Uganda gestig.

2010 Bentley het teruggekeer na sy bediening.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Die twee mans wat die prominentste betrokke was by die gebeure wat bekend gestaan ​​het as die Florida Outpouring (of die Lakeland Revival), was Stephen Strader en Todd Bentley. Elkeen het godsdienstige loopbane onafhanklik ontwikkel, en albei was betrokke by vorige godsdienstige herlewingsgebeurtenisse. Hul godsdienstige loopbane het byeengekom in Strader's Ignited Church waar Bentley gelei het wat die Florida Outpouring geword het.

Stephen Strader is in 1955 gebore en berig dat hy op die ouderdom van agt 'weer gebore' is en op die ouderdom van twaalf na die bediening geroep is. hy
verdien sy Baccalaureus Artium in Bybel- en Pastorale Teologie van die Suidoos-Kollege van die gemeentes van God in Lakeland. Hy het kortliks aan die Universiteit van Oral Roberts in 1977-1978 'n studeer in die gemeentes van God in 1978. Strader het pas vroeër sy vrou, Janice, in 1977 getroud, en die paartjie het daarna vier kinders gebore.

Teen die tyd dat Strader sy opvoeding voltooi het, was sy pa, Karl Strader, Senior Pastoor by die Carpenters en Joiners-kerk in Lakeland, wat geaffilieer was met die gemeentes van God. Een keer ingestel, het Stephen Strader 'n Medepligtige Pastoor van die kerk geword en in daardie hoedanigheid tussen 1978 en 2005 (Poloma en Green 19xx: 225) gedien. Skrynwerkers en Joiners Kerk het vir 'n aantal jare as 'n megakurch floreer, maar het in die laat 1980s begin verloor in die afwagting van die Charismatiese Beweging en 'n finansiële skandaal. Die kerk het een derde van sy lidmaatskap in 1989 alleen verloor (Strader 2008: 28). In 1993 het die Suid-Afrikaanse evangelis Rodney Howard-Brown vir sestien weke 'n herlewing by Carpenters en Joiners gelewer wat die soort "heilige lag" gekenmerk het wat die vroeëre Toronto-seën gekenmerk het en elke dag duisend besoekers (Hunt 2009a) getrek het.

Die volgende jaar het Strader en sy gesin afskeid geneem van die kerk om by Rodney Howard-Browne se nasionale en internasionale toer as sy assistent in meer as driehonderd herlewingsgeleenthede. Strader se eie taak was om herlewing wêreldwyd te versprei. Hy identifiseer met 'tekens en wonders' en ongewone manifestasies van die Heilige Gees wat glo die verkondigde Woord van God bevestig. Hy het baie uitgebreide herlewings in die VSA sowel as 'wonderkruistogte' gehou in Kuba, Columbia, Costa Rica, Ghana, Guyana, Ecuador, Indië, Nicaragua, Nigerië, die Panama, Filippyne, Puerto Rico, Suid-Afrika, die Oekraïne, Virgin Eilande en Zimbabwe.

Die Carpenters and Joiners Church ervaar steeds 'n afname in lidmate en eindig in 2005. In dieselfde jaar het Strader in 2005 die leierskap van die Ignited Church in Lakeland gestig en aanvaar. Die kerk het aanvanklik lidmaatskap van die destydse verslapte Carpenters and Joiners Church. Ander lede van die Carpenters and Joiners Church het by Lakeland se Auburndale Life Church aangesluit.

Todd Bentley is gebore in 1976 in Sechelt, British Columbia. Hy het 'n hoogs disfunksionele kinderjare en adolessensie ervaar. sy ouers geskei, en vir 'n tyd het hy in 'n pleeghuis gewoon. Teen die ouderdom van elf het hy 'n reeks onwettige seksuele ontmoetings gehad, swaar betrokkenheid by alkoholgebruik en eksperimentering met 'n reeks onwettige dwelms wat tot verskeie episodes van oordosering, winkeldiefstal, motorvoertuie en brandstigting gelei het. Toe hy vyftien was, is hy skuldig bevind en gevonnis vir die pleeg van seksuele aanranding op 'n minderjarige. By 17 is hy na 'n oordosis amfetamiene en hallusinogene middels gehospitaliseer.

Gedurende Bentley se jeug berig hy ook dat hy talle geestelike en demoniese ontmoetings gehad het. Daar was 'n paar geleenthede, soms in ongelukke, waarin hy glo dat Satan hom probeer doodmaak het omdat 'die vyand geweet het dat God 'n plan en 'n doel met my gehad het, selfs toe ek 'n pasgeborene was' (Bentley 2008 : 40). Hy was ook aangetrokke tot die okkulte deur heavy metal musiek en het verskeie kere bevrydingsessies ondergaan. Bentley het daarna 'n transformerende "wedergebore" ervaring gehad wat volgens hom 'onmiddellik van dwelms en alkohol verlos is' (Bentley 2008: 76). 'N Ruk later onthou hy dat hy 'n besoek van die Heilige Gees beleef het waarin hy geestelike kragte ontvang het. Hy onthou dat “die hemel met 'n helder flits oopgegaan het en dat 'n wit duif uit die lug gematerialiseer het en oor die meer na 'n nabygeleë boom gevlieg het. Alhoewel dit 'n enkele duif was, het dit geklink soos die vlerke van tienduisend duiwe ... Ek het nie net tonge gekry nie, maar ook 'n krag van bo na krag vir wonderwerke, tekens en wonders ”(Bentley 2008: 83). Net voor sy toetrede tot die bediening beweer hy dat hy verdere geestelike legitimasie vir sy bediening ontvang het toe die Heilige Gees hom in 'n visioen na die berg Sion geneem het en dan op die berg waar hy Jesus teëgekom het. Hy het gesê dat “Dit is die raad van die Here. Ek het jou geroep as een van vele om deel te wees van die leër van die laaste dae en 'n geslag van die laaste dae ”(Bentley 2008: 28).

Strader en Bentley ontmoet eers persoonlik in 2007 toe Strader Bentley uitgenooi het om by Ignited Church te praat. Strader beweer dat hy was vertroud met Bentley se bediening (Strader 2008: 10):

Ek het die berigte oor hierdie 32-jarige Todd gehoor - 'n paar goeie, slegte dinge. Soos Johannes die Doper, die wilde man, het hierdie jong evangelis gekonfronteer wat beweer het: "Hy het 'n duiwel." Hy was die tienersondige en erken 'n gevangenisrekord. Soos Johannes die Doper was Todd in die tronk. Hy is ook soos Jesus deurdat hy die gluttons en dronkaards aantrek, en is 'n vriend van belastingversamelaars, dwelmverslaafdes, ex-cons, prostitute en perverts en allerhande sondaars.

Bentley was eers in die 1998-groep met die Kanadese Vuurvuurbediening-groep en het gou sy leier geword. Vars Vuur steeds het 'n herlewingsbeweging geword, en Bentley het op verskeie vastelande herlewings en kruistogte gelei. In die aanloop tot die uitbreek van herlewing in Lakeland, het Bentley verskeie genesings- en evangelisasie-veldtogte deur die hele Noord-Amerika begin met die klem op die opwekking van herlewingsvuur, die liggaam van Christus toe te rus in 'krag-evangelisasie' en 'n wonderbaarlike genesingsbediening. Baie van hierdie veldtogte het evangelisasie-vergaderings behels wat van een tot twee maande verleng is, en het voortgegaan selfs nadat Bentley sulke gebeure verlaat het.

Bentley se besoek vir evangelisasie en genesing in Lakeland was aanvanklik vir vyf dae geskeduleer, maar weens sy persoon se charisma, bewerings van wonderbaarlike genesing en die ongewone fisiese verskynsels wat in die kerk waargeneem is, het hy langer as ses maande gebly. Strader onthou 'Die eerste Woensdagaand was plofbaar ... Die tweede aand het ons die gebou volgemaak. Die heilige energie was ongekend ... Ongelooflike wonderwerke het begin vloei ”(Strader 2008: 32). Die herlewing word beskou as 'n belangrike beweging van die Heilige Gees en beweer dat dit ongeveer 140,000 40 mense uit meer as 400,000 lande teen die einde van Mei en teen die einde van Junie 100 2008 uit ongeveer 1,200,000 lande (Lake XNUMX) gelok het. Dit was bo en behalwe ongeveer XNUMX XNUMX XNUMX wat via die internet gekyk het, sowel as diegene wat die breë dekking van GODTV aangebied het. Die herlewing is ook regstreeks deur Ustream deur die Ignited Church gestroom en het in die eerste vyf weke van die uitsending meer as een miljoen treffers gekry.

Die Florida Outpouring-geleenthede het verskeie geleenthede by die Ignited Church en susterkerk in Auburndale, en beweeg na die $ 15,000 per nag Lakeland Center en Marchant Stadium. Na die opwekking van sy vorige plekke het die herlewingsvergaderings na 'n lugversorgde tent wat 10,000 gesit het, verskuif. Op Augustus 3 het die herlewingsvergaderings na Ignited Church teruggekeer. Die herlewing van Lakeland het nie vir bywoning gevra nie, maar die deelnemers kon vrywillige aanbiedinge bydra wat beide die bou- en personeelkoste befonds het.

Na aanleiding van die herlewings van Toronto en Brownville, is verdere opwekkings deur die betrokkenes verwag en geprofeteer om vergesel te word van 'n toename in esoteriese en ekstatiese manifestasies van die Heilige Gees. Minder herlewings het feitlik oor verskillende kerke in verskillende stede in die noorde van die Verenigde State uitgebreek s (Poloma 2003). Een profesie het blykbaar besondere geldigheid vir die Florida-uitstorting gehad en word toegeskryf aan die befaamde Koreaanse Pinksterleier, Yonggi Cho, die senior predikant van die Yoido Full Gospel Church, wat glo die grootste gemeente in die wêreld was met 'n ledetal van 750,000. Hy het in 1987 voorspel dat 'die laaste groot beweging van die Gees in Kanada sal ontstaan'. Aanvanklik is geglo dat hierdie 'beweging van die Gees' die Toronto Blessing was, maar daarna is dit weer geïnterpreteer om na die bediening van Todd Bentley te verwys. Profesie en verwagting van verdere herlewings was die konteks wat gehelp het om 'n groot betekenis vir Bentley se besoek aan Lakeland te bewerkstellig.

In baie opsigte was die Florida-uitstorting soortgelyk aan die Pinkster-herlewings wat in die 1990's plaasgevind het, veral die Toronto seën (Hunt 1995; Porter en Richter 1995) in Toronto en die Brownsville Herlewing in Pensacola, Florida (Wójcik 2000). Benewens eise van talle wonderbaarlike genesings, het die Uitstorting meer buitengewone bewerings gemaak, insluitende minstens dertig opstandings van die dooies (Hunt 2009a). Die Lakeland Herlewing was egter korter as hierdie twee vroeëre herlewings en het groter klem gelê op evangelisasie en genesing. Daarbenewens is dit veral geassosieer met 'n enkele charismatiese figuur, Todd Bentley. Bentley is 'n omstrede en onortodokse figuur met 'n biker-punk-voorkoms. Kort, kaal, getatoeëer, stamp hy die verhoog tydens herlewingsvergaderings in jeans, oormaat t-hemde en militêre style baadjies, wat dikwels 'n uitdagende slagspreuk uitoefen soos "Jesus Loves My Tattoos" of "Heilige Gees Spesiale Korps. "

Leerstellinge / oortuigings

Gewoonlik vir konvensionele Pinkster- / Karismatiese onderrig, het Bentley verskeie kernbevindings beklemtoon: verlossing, doop in die Heilige Gees, goddelike genesing en geloof in die wederkoms van Christus. Na die doop in die Heilige Gees kan die Gees deur die gelowige manifesteer in die vorm van geestelike gawes soos om in tale te praat en profeteer. Terwyl hy op hierdie primêre oortuigings onderskryf het, het Bentley in leerstellings en praktyke afgedwaal wat as onortodokse of selfs ketters beskou word deur die meeste algemene Pinksterbenaming. Hy is beïnvloed deur sulke figure soos die evangeliste William Branham en Bob Jones, en John Wimber, stigter van die Wingerde kerke en geassosieer met "krag evangelisasie."

Todd Bentley teken in op die leerstelling van Joel's Army, wat gebaseer is op 'n esoteriese lees van die tweede hoofstuk van die Old
Testamentiese boek van Joël). Die leerstelling het 'n "End-time army" geprofeteer wat die koninkryk van God sou voorberei en gevorder het onder die gesag van Jesus Christus. Dit kom neer op 'n doktrine wat vroeër deur William Branham voorgehou is, wat 'n 1948-herlewing voorspel het waarin hy beweer het dat sy volgelinge in 'n nuwe Bybelse tyd van die "Laaste Reën. ” Volgens hierdie lering sou die sondelose en vurigste van Christus se kudde “Manifeste Seuns van God” genoem word. In die 1980's het Branham se leerstellings 'n nuwe lewe gekry in die Kansas City Fellowship (KCF), 'n groep apostels en profete wat hulself bevorder en bevorder het Joël se weermag teologie. John Wimber het voor sy dood in 1997 verkondig dat die leër van Joel nie net die aarde sou verower nie, maar die dood self sou verslaan (Bentley 2008: 22-25).

Joel se volgelinge van die leër, baie van hulle tieners en jong volwassenes, glo dat hulle lede is van die finale geslag wat mondig geword het voor die einde van die wêreld. Joel's Army kom neer op 'n tak van die wêreldwye, post-millenariese Dominionistiese beweging wie se volgelinge beweer dat, sodra die aardse regerings omvergewerp is, 'n hiërargie van apostels en profete sal oor die aarde heers. Die beweging het verskeie belangrike voorstanders, waaronder Rick Joyner, 'n predikant wie se boeke, The Harvest (1993) en The Call (2010), gehelp het om Joel's Army-teologie te populariseer deur elk meer as 'n miljoen eksemplare te verkoop. 'N Ander predikant, Lou Eagle, het' The Call 'geïnisieer, 'n herlewing van twaalf uur van tot 20,000 XNUMX jeugdiges wat elke somer in 'n Amerikaanse stad gehou word. Engle het The Call gestig op grond van die visies van die Joel's Army deur die profeet Bob Jones van die Kansas City Prophets.

Bentley het bygevoeg aan hierdie onderrig en diegene wat by die Toronto en Brownsville herlewings, maar het ook leerstellings bevorder wat doelbewus deur hul leiers vermy is. Die belangrikste was dié van die gesondheids- en rykdom-evangelie wat onder meer verband hou met Kenneth Copeland en die laat Kenneth Hagin. Tydens die Outpouring Bentley het die voorspoed evangelie onbeskaamd gepleit en in sy Lakeland-vergaderings "beveel" "finansiële deurbrake", wat selfs spesiale aandele aan die onderwerp toegewy het. Hierdie addisionele aspek van die Uitstorting het as gevolg van 'n bonatuurlike openbaring gekom: daardie persoonlike rykdom vir die wedergebore gelowige was goddelik gesondig en dat die Kerk as geheel sou deelneem aan die rykdom van die wêreld.

RITUELE / PRAKTYKE

Die tipiese formaat van vergaderings tydens die Florida-uitstorting het die agtergrond van 'n "sagte" rock-aanbiddingspan, kort preke,
rekeninge van geestelike ervarings, aansprake op genesing en persoonlike getuienisse. Die vergaderings was egter dikwels sonder koherente struktuur en oorheers deur spontane aktiwiteite. Verder was die Uitstorting 'n smeltkroes vir die verskeidenheid charismatiese verskynsels wat tydens die Toronto, Brownsville en ander herlewings van die 1990s waargeneem kon word, waarna hulle op 'n groter vlak van esoteriese manifestasies gekyk het. "Gehoorsaamheid in die Gees", "heilige lag", streng liggaamskonflikte, "blaas" die Heilige Gees oor emosioneel-gelaaide gehore, bevryding van demoniese geeste, veranderde bewussynstoestande en engele besoekings is deur Bentley waargeneem of geëis in 'n " open die hemel "wanneer die Gees neerdaal.

Daar was 'n heersende geloof tydens die Lakeland Uitstorting dat sulke verskynsels deurgegee kon word aan gelowiges aanraking (“oordrag”), veral deur Bentley. Alternatiewelik sou Bentley deelneem aan die "Wafting" van die Heilige Gees tydens die herlewingsbyeenkomste ('n strategie wat vroeër met Rodney Howard-Browne en die evangelis Benny Hinn geassosieer is). Bentley sou tipies luidkeels die “vuur” van die Gees uitlok: “Steek dit uit en gryp dit! Gryp dit, gryp dit! Kabang! Kaboom boom! Meer Here, meer! Vuur! Vuur! ” Getuienisse van wondergenesings was algemeen by die Lakeland-uitstorting en het bygedra tot die aantrekkingskrag, aangesien daar baie eerstepersoonverslae oor wonderwerke was. Inderdaad, die hooffokus van die dienste was op die deelnemers wat geglo het dat dit goddelike genesing van toestande was (wat ook deur televisie-netwerke "oorgedra" kon word) soos kanker, doofheid, diabetes en verlamming.

Van al die aansprake op bonatuurlike ervarings was dit Bentley se verwysing na engele besoeke wat die grootste aandag getrek het. Engelse manifestasies is ook geassosieer met die Toronto Blessing (Hunt 1995). Een bepaalde engel met die naam "Emma" was prominent, soos 'n bonatuurlike figuur soos vertel deur Bentley:

Ek was in 'n diens in Beulah, Noord-Dakota. In die middel van die diens was ek in gesprek ... wanneer Emma loop. Toe ek die engel met oop oë staar, sê die Here: 'Hier is Emma'. Ek maak nie 'n grap nie. Sy sweef 'n paar sentimeter van die vloer af ... Emma lyk pragtig en jonk - ongeveer 22 jaar oud - maar sy was terselfdertyd oud ... Sy gly die kamer binne en straal helder lig en kleure uit. Emma het hierdie sakke gedra en goud daaruit begin haal. Toe sy op en af ​​in die gange van die kerk loop, begin sy goudstof op mense plaas ...

Die wonderbaarlike besprenkeling van goudstof was vroeër verbind met die sogenaamde "Gold Dust Revival" wat onmiddellik gevolg het van die Toronto-seën en gewoonlik geassosieer word met die laat-evangelis Ruth Ward Heflin (Sheflett 2000).

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Na aanleiding van sy berig 'Road to Damascus' met 'n geesvervulde bekeringservaring, het Bentley internasionaal gereis met kerkdienste en kruistogte in meer as 55 lande, waaronder Ethiopië, Maleisië, Peru en Suid-Afrika. In Uganda het hy 'n kinderhuis vir weeskinders opgerig, genaamd die Uganda Jesus Village. Die strewe om plaaslike predikante op te lei, het gelei tot die stigting van die Supernatural Training Centre in Kampala in Januarie 2008. Benewens hierdie aktiwiteite, het Fresh Fire Ministries, wat Bentley sedert 1998 gelei het (sy tuiskerk is Global Harvest Centre), toesig gehou. die skepping van 'n vroeëre Supernatural Training Centre in Abbotsford, British Columbia (Hunt 2009b).

Bentley verbreek sy verbintenis met Ignited Church en verlaat die herlewing onder omstrede omstandighede op 11 Augustus. Hy het in Augustus aan sy personeel erken dat hy en sy vrou geskei is en bedank het by Fresh Fire Ministries. Die herlewing het voortgegaan met besoekende sprekers by die Ignited Church tot 12 Oktober 2008. Fresh Fire Ministries het 'n verklaring uitgereik waarin aangekondig word dat Bentley tyd neem om 'te verfris en om te rus', en hul uitsendings oor Lakeland op GOD TV is opgeskort. 'N Week later kondig GOD TV aan dat Bentley die Lakeland-vergaderings sal hervat, en die uitsendings duur voort. Meer onthullings het gevolg en is op die Fresh Fires-webwerf gepubliseer: dat Todd Bentley op emosionele vlak 'n "ongesonde verhouding" met 'n vroulike personeellid aangegaan het en ingestem het om uit sy posisie in die Raad van Direksie te tree, en om hom vir 'n tydperk van alle openbare bediening te weerhou om advies in sy persoonlike lewe te ontvang. As gevolg van hierdie openbaarmaking is Bentley se internasionale reisplan vir plekke soos Kampala, Malibu, Istanbul en Jerusalem gekanselleer.

Terwyl Ignited Church voortgegaan het om voortgesette herlewingsdienste na Oktober 2008 te verklaar, het die vorige wêreldbelang vervaag.
Stephen Strader het gesê dat Ignited Church 'n Internasionale Apostoliese Sentrum en Ignited Network of Ministries sal begin, wat ontwerp is om Lakeland se geïnspireerde herlewings bymekaar te bring. Evangelis Hamilton Filmalter is in opdrag van Todd Bentley. Binne weke het Hamilton Filmalter 'n span bymekaargekom wat Harten van Vuur Internasionale Bedieninge ingesluit het onder leiding van die evangelis Reverend Aaron Winter wat die sogenaamde Portland (Oregon) Outpouring in September begin het, 2008, wat baie van dieselfde manifestasies van die Gees beleef het plek in Lakeland.

Kwessies / UITDAGINGS

Die Lakeland Outpouring, en veral die bediening van Todd Bentley, was die onderwerp van baie kontroversie en bespotting. Die herlewing het 'n mate van kritiek onder lede van die Christelike gemeenskap veroorsaak, soos sommige leiers bevraagteken of selfs reguitdie egtheid daarvan verwerp. Behalwe die veroordeling van sy buite-egtelike verhouding, het baie kritiek op Bentley uit konserwatiewe vleuels van evangelisasie voortspruit. Internetboodskappe was grootliks volop dat Bentley 'n bedrieër was en dat sy beweging 'n 'valse herlewing' was wat die 'vyand', Satan, aangewakker het om die Kerk te mislei. In reaksie op kommer oor die herlewing het George O. Wood, algemene toesighouer van die Assemblies of God USA, waarvan Ignited Church lid is, 'n verklaring uitgereik oor herlewing in Junie 2008 (McMullen 2008). Alhoewel Lakeland nie spesifiek gemeld word nie, word die verklaring gewaarsku teen te veel klem op charismatiese manifestasies en wonderwerke, en gesê: 'Wonderbaarlike manifestasies is nooit die toets van 'n ware herlewing nie. Getrouheid aan God se Woord is die toets ”(Assemblies of God 2008).

Daar was ook eise van finansiële onreëlmatighede, of ten minste uitbuiting. 'N koerant in Vancouver het berig dat Bentley 'n 2007 GMC Sierra en 'n 2003 Harley-Davidson motorfiets besit. Bentley het verklaar dat hy sy finansiële rekeninge vir onafhanklike ouditeure (Rhee 2008) sal openbaar. Maar versoeke vir finansiële openbaarmaking van World Magazine is teëgestaan ​​met 'n opmerking van sy bedieningsorganisasie dat Bentley "te besig was om tred te hou met wat God doen" om finansiële inligting te verskaf (Rusty en Warren 2008). Tydens die herlewing het Bentley se woordvoerder gesê dat Bentley voortgegaan het om sy standaard salaris, wat deur sy direksie vasgestel is, uit sy kantoor in Kanada te trek. Dit is 'n beskeie salaris en is in die vyfsyfer-reeks ”en dat Fresh Fire Ministries jaarliks ​​geoudit word (Rhee 2008). In antwoord op vrae oor finansies het Stephen Strader en Todd Bentley in onderhoude gesê dat die Lakeland Revival geheel en al uit vrywillige donasies befonds is.

Sommige skeptici het die herlewing betwis op grond van die bewyse wat voorgelê is vir die genesende getuienisse en die preekinhoud (Rhee 2008). Verder spruit kritiek uit sommige van Todd Bentley se onortodokse praktyke, wat die uitroep van 'Bam, Bam!' Insluit. terwyl ons vir siekes bid en getuig dat hulle engele besoek het. Bentley se mees omstrede eis was egter dat hy die dooies opgewek het (Reed 2008). Die gebrek aan mediese bevestiging van die genesings is ook deur die hoofstroommedia bevraagteken. 'N ABC-verslag het tot die gevolgtrekking gekom dat' geen enkele wonder kon bevestig word nie '(Lake 2008). In 'n poging om gerapporteerde genesings te bevestig, het personeel van Bentley gesê dat hulle soveel dokumentasie verwelkom as wat mense bereid is om aan te bied, insluitend verifikasie deur dokters (Rhee 2008).

Soms is die genesingsdienste van die Lakeland Revival in die hoofstroommedia en op internetblogs gekritiseer vir die af en toe geweld wat die deelnemers toegedien is, in die tradisie van Smith Wigglesworth, 'n genesende evangelis en vroeë pionier van die Pinksterbeweging. Todd Bentley was bekend daarvoor dat hy deelnemers met geweld geskop, geslaan, geklap of omgestamp het. In een voorval is 'n man na bewering omgestamp en 'n tand verloor. In 'n ander is 'n bejaarde vrou opsetlik in die gesig geskop. Bentley was van mening dat die Heilige Gees hom tot sulke optrede gelei het (Lake 208) en het gesê dat hierdie voorvalle buite verband geruk is en het bygevoeg dat wonderwerke gelyktydig plaasvind. Bentley beweer dat hy een keer 'n man tot gesondheid gesmoor het en dat hy 'n vrou se bene soos 'n bofbalkolf op en af ​​op die platform geslaan het totdat sy wonderbaarlik genees is. In een tipiese eis word hy verfilm en vir 'n gehoor gesê: 'En die Heilige Gees het met my gepraat, die gawe van die geloof het op my gekom. Hy het gesê, 'skop haar in die gesig met jou biker boot'. Ek kom nader en ek gaan so - bam! En net toe my stewel met haar neus kontak maak, val sy onder die krag van God ”(Davies 2012). Vir sulke aktiwiteite is Bentley deur 'n uitsluitingsbevel in 2012 deur die binnelandse kantoor verbied om die Verenigde Koninkryk binne te gaan.

'N Komitee bestaande uit vooraanstaande Pinksterfigure Rick Joyner, Jack Deere en Bill Johnson is saamgestel om toesig te hou oor die proses om Bentley se familie geestelik te herstel. In November 2008 het die Board of Fresh Fire aangekondig dat Bentley hom nie aan sy berading (Revival Alliance) onderwerp nie. Op 9 Maart 2009 kondig Rick Joyner aan dat Bentley weer getroud is (Grady 2009). In 2010 het Rick Joyner verklaar dat Bentley uiteindelik 'herstel' is en hy het teruggekeer na die prediking en die lei van kruistogte. In April 2013 was Bentley aan die voorpunt van 'n herlewing in Durban, Suid-Afrika. Binne die eerste week van hierdie herlewing het na bewering 3000 mense tot bekering gekom, en daar is berig oor heelwat genesings en wonderwerke.

Verwysings

ABC News. 2008. "Duisende kudde tot herlewing op soek na wonderwerke." Toegang verkry vanaf http://abcnews.go.com/Nightline/FaithMatters/story?id=5338963&page=1 op 4 Oktober 2009.

Vergaderings van God VSA. 2008. "Verklaring in Herlewing." Toegang verkry vanaf http://agchurches.org/Sitefiles/Default/RSS/AG.org%20TOP/WoodRevivalStatement.pdf op 19 Januarie 2009.

Bentley, Todd. 2008. Reis na die Wonderbaarlike . Shippensburg, PA: Destiny Image.

Davies, Lizzy. 2012. "Revivalistiese predikant Todd Bentley geweier toegang tot die Verenigde Koninkryk." The Guardian, Augustus 21. Toegang verkry vanaf http://www.guardian.co.uk/world/2012/aug/21/todd-bentley-refused-entry-to-uk op 23 Augustus 2012.

Grady, J. Lee. 2009. "Die tragiese skand van vetterige genade."Charisma Magazine. Toegang verkry vanaf http://www.charismamag.com/blogs/fire-in-my-bones/3975-the-tragic-scandal-of-greasy-grace op 23 Maart 2013.

Jag, Stephen. 2009a. “Die Florida 'Outpouring' Revival: The 'Melting Pot' van hedendaagse Neo-Pinkster Herlewing en Eskatologie. ' Pentecostudies 8: 37-57.

Hunt, Stephen 2009b. "Charismatiese herlewing en benarde charisma: die geval van Florida wat 'uitstorting' genees." Australiese Godsdiensstudie-oorsig 22: 83-108.

Jag, Stephen. 1995. “The 'Toronto Blessing': A Rumour of Angels.” Die Journal of Contemporary Religion 10: 257-71.

Joyner, Rick.2010. Die Stem. Fort Mill, SC: Morning Star Publikasies.

Joyner, Rick. 1993. Die Harvest. Fort Mill, SC: M orningStar Publikasies.

Lake, Thomas. 2008. “Todd Bentley se herlewing in Lake trek 400,000 XNUMX en tel.” St. Tampa Bay TimJunie 29. Toegang verkry vanaf http://www.tampabay.com/news/religion/todd-bentleys-revival-in-lakeland-draws-400000-and-counting/651191 op 14 November 2008.

Leonard, Rusty en Cole, Warren. 2008. "Dieselfde ou bedrogspul." Toegang verkry vanaf http://www.worldmag.com/2008/06/same_old_scam op 17 Mei 2009.

McMullen, Cary. 2008. "Florida Outpouring Revival Bekommernisse Pinkster Leiers."Die Grootboek. Toegang verkry vanaf http://www.theledger.com/article/20080622/NEWS/806220412 op 17 April 2009.

Poloma, Margaret. 2003. Main Street Mystici: Die Toronto seën en herlewing van Pinksteren. Walnut Creek, CA: Altimira Press.

Poloma, Margaret en John Green. 2010. Die gemeentes van God: Goddelike Liefde en die Herlewing van die Amerikaanse Pinksterisme. New York: New York University Press.

Porter, Stanley en Richter, Philip, eds. 1995. Die Toronto Blessing - of is dit? Londen: DLT.

Reed, Travis. 2008. "Florida Revival Drawing Kritiek - en Duisende Volgelinge." Associated Press. Toegang verkry vanaf http://www.pantagraph.com/lifestyles/faith-and-values/florida-revival-drawing-criticism-and-thousands-of-followers/article_0fe92491-afdd-51ee-9ccf-2f2d39d3b52a.html op 6 Junie 2009.

Rhee, Alice. 2008. "Herlewende eise Honderde genesings." MSNBC. Toegang verkry vanaf http://usnews.nbcnews.com/_news/2008/05/29/4377388-revivalist-claims-hundreds-of-healings op 13 Maart 2013.

Herlewing Alliansie. 2008. "Openbare verklaring oor Todd Bentley van Herlewing Alliansie." Toegang verkry vanaf http://www.bjm.org/questions/11/update-what-do-you-think-about-todd-bentley-and-the-lakeland-revival.html?file=regarding-todd-bentley op 26 November 2008.

Shiflettt, David. 2000. "Gold Rush in Glory Land." Wall Street Journal, Maart 31.

Strader, Stephen. 2008. Die Lakeland Uitstorting: Die Binneverhaal. Windermere, FL: Legacy Media Group.

Wójcik, Krzysztof. 2000. "Ontwaking in Brownsville, Pensacola." Vertaal deur googletranslate. Toegang verkry vanaf http://kzgdynia.pl/artykuly/artykuly_przebudzenieBrownsville.html op 9 Maart 2011.

Post Datum:
8 Augustus 2013

FLORIDA OUTPORING VIDEO CONNECTIONS

 

Deel