Stephanie Edelman David G. Bromley

Familie radio

FAMILY RADIO TIMELINE

1921 (Julie 19) Harold Egbert Camping is gebore.

1958 Camping en verskeie ander evangeliese Christene het 'n San Francisco FM-radiostasie, Family Radio, ingestel om na 'n konserwatiewe Christelike gehoor uit te saai.

1961 Family Radio het Camping se oproepprogram, die Open Forum, begin waarin hy vrae oor Bybelse gedeeltes beantwoord het.

1970 Camping gepubliseer Die Bybelse Jaarboek van Geskiedenis, wat 11,013 BCE voorgestel het as die datum van die skepping van die wêreld en die vloed na 4990 VC dateer.

1992 Camping gepubliseer 1994?, en bespiegel dat Christus in September van 1994 sou terugkeer.

2010 Camping het voorspel dat die Opraping op Mei 21, 2011 plaasvind. Family Radio het 'n openbare veldtog geloods ter ondersteuning van sy voorspelling vir 2011 End Times.

2011 (Junie) Camping het sy eskatologiese voorspelling hersien, wat Oktober 21, 2011 verwag het as die regte datum vir die vernietiging van die wêreld.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Harold Camping is op 19 Julie 1921 in Colorado gebore en verhuis daarna na Kalifornië. Hy verwerf in 1942 'n siviele ingenieurswese-graad aan die Universiteit van Kalifornië, Berkeley, maar het nooit formele godsdiensopleiding gehad nie. Hy is in 1943 met sy vrou, Shirley, getroud en die egpaar het ses kinders grootgemaak. Gedurende die veertigerjare werk hy vir Kaiser Corporation en vir 'n konstruksieonderneming in Oakland. In 1940 stig hy Family Radio in Oakland, Kalifornië met Lloyd Lindquist en Richard H. Palmquist onder die naam Family Stations; die stasie se eerste uitsending het op 1958 Februarie 4 oor die radiostasie KEAR-FM in San Francisco plaasgevind. Camping het die presidentskap van die stasie aangeneem en 'n inbelprogram, genaamd die Open Forum, bedryf, waartydens hy Bybelse geskrifte vir luisteraars geïnterpreteer het. Camping was deur die 1959's 'n aktiewe lid van die Christelike Gereformeerde Kerk. Hy bedank egter in 1980 by Alameda Bible Fellowship nadat kerkouderlinge hom beveel het om sy voorspellings vir die eindtyd te stop (Kaleem 1988). Daarna verlaat hy die kerk saam met meer as 2011 lidmate om 'n nuwe gemeente te stig. Hy het hom egter gou van die nuwe gemeente gedistansieer en verklaar dat die "kerktydperk" verby is (Boyett 100).

In 1970 het Camping sy boek gepubliseer Die Bybelse Jaarboek van Geskiedenis, waarin hy die wiskundige berekenings en skrifuitlegings aangebied het waaruit hy sy Bybelse kronologie afgelei het. Soortgelyke berekeninge het Camping se eskatologiese voorspellings ingelig. Die boek beweer dat die skeppingsdatum 11,013 BCE en die datum van die vloed tot 4990 BCE is. In 1988 het Camping verklaar dat die kerkouderdom verby was, soos op Mei 21. "Satan het die banke ingeskryf," begin die "Groot Verdrukking" (Ravitz 2011: 21). In 1992 het Camping gepubliseer 1994?, wat die wederkoms voorspel het, sou in September 1994 plaasvind. Hierdie boek het ook die jaar 2011 met die einde van die wêreld geassosieer. In 2010 Camping het sy voorspelling uitgereik dat die dag van opstanding Mei 21, 2011 sal wees. In Oktober van die jaar het Family Radio 'n multi-miljoen dollar-veldtog gefinansier ter ondersteuning van Camping se profesie, sending sendelinge in RVs regoor die VSA om die boodskap uit te saai dat die einde op hande was. Toe die Opraping nie op die vasgestelde datum plaasgevind het nie, het Camping sy voorspellings hersien en beweer dat May 21, 2011 'n "geestelike, eerder as fisiese gebeurtenis" (Tiende 2011) was en dat die wêreld feitlik eindig op Oktober 21, 2011 . Camping het in Junie 2011 'n beroerte gehad en het daarna in 'n verpleeginrigting gehuisves.

Leerstellinge / oortuigings

Familie Radio beskou die Bybel as "'n Goddelike dokument wat direk van God na sy volgelinge geslaag is, sonder menslike hersienings of intervensies" (McQuigge 2011). Family Radio President Camping betoog egter nie dat die Bybel letterlik gelees word nie; Hy het eerder daarop aangedring dat die Skrif volgens sy geestelike betekenis geïnterpreteer moet word. Hy het die oortuiging dat die Bybelse tekste leidrade bevat oor die tydsberekening van die wederkoms, die wegraping en die eindtyd. Die voormalige siviele ingenieur het wiskundige berekenings met sy Bybelse interpretasies gepaard gegaan om sy voorspellings te ondersteun. Kampering se voorspellings oor die uur van Christus se terugkeer stem byvoorbeeld uit die Joodse feesdae van die Hebreeuse Bybel, die maankalender en die Gregoriaanse kalender tropiese jaar, wat almal met die leidrade van die Bybel gekombineer en in 'n moderne lig geïnterpreteer word.

Camping se Bybelse kronologie soos voorgestel in sy boek, Die Bybelse Jaarboek van Geskiedenis, stel die datum van die vloed van Noag se ark op 4990 VHJ. Dit, tesame met 'n 'berekening ... afgelei van 'n Bybelvers wat gelyk is aan 24 uur in God se lewe met duisend jaar op aarde' (McQuigge 2011) het gelei tot die voorspelling van Camping dat die einde van die wêreld op 21 Mei 2011, presies 7,000 1994, sou plaasvind. jare na die vloed. Soortgelyke Bybelse berekeninge het Camping voorheen daartoe gelei dat die einde van die wêreld in 2011 voorspel is, hoewel hy hierdie onakkuraatheid verklaar op grond van die feit dat sy 'navorsing op daardie stadium onvolledig was' (Epstein 21). In sy meer onlangse doemprofesie het Camping 'n presiese, gedetailleerde voorspelling van die wegraping aangebied soos dit op 16 Mei sou plaasvind, vol met sinistere visioene van 'n katastrofiese aardbewing wat om sesuur begin (getrek uit Openbaring 18:2011), grafte oopbreek, die transformasie van gelowiges in 'verheerlikte geestelike liggame' (Epstein 21), en die lyding en vernietiging van die res van die mensdom oor 'n tydperk van etlike maande. Dit alles sou uitloop op God se uitwissing van die planeet op 2011 Oktober 21. Family Radio het gelowiges aangemoedig om voor te berei vir die einde, en koerante het die onwrikbare vertroue van die aanhangers in Camping se voorspelling beskryf. Toe die verwagte gebeure nie op 21 Mei plaasgevind het nie, het Family Radio op sy webwerf 'n verskoning uitgereik. Camping het sedertdien sy leringe verander: Christus se koms op 21 Mei was 'n onsigbare oordeelsdag van 'n suiwer geestelike aard, en die wêreld sal steeds op 2011 Oktober 2011 vernietig word (Tenety XNUMX).

RITUELE / PRAKTYKE
Die groep se primêre rituele aktiwiteit blyk te wees gesentreer rondom voorbereiding vir die Opraping. Hierdie poging word beliggaam in Project Caravan, die beweging se duur veldtog om die boodskap te versprei dat May 21, 2011 die dag van die opstanding sou wees. Family Radio het miljoene dollars gekoop om "20,000-advertensieborde regoor die wêreld te koop" en daarna "'n konvooi van karavane aan te stel om die VSA en Kanada te doek en waarsku vir die dreigende ramp" (McQuigge 2011). Volgers het grootliks bygedra om die projek te befonds, wat uitsluitlik deur donasies gefinansier word. Die groep het glo miljoene op elektroniese advertensieborde en vragmotors bestee wat die land verbysteek het. Die familie-radio-woordvoerder, Gunther von Harringa, het aan die lig gebring dat die groeplede dit so sterk glo. Nie net is ons reputasie op die regte pad nie, maar ons spandeer al ons geld soos daar geen môre is nie, want ons glo nie daar nie. wees 'n môre "(McQuigge 2011). Lede het gesê hulle spaar hul spaargeld in Family Radio se End Times-veldtog, versuim om verbandbetalings te doen, afskeid te neem aan geliefdes, parading deur die strate met plakkate, en die pad in karavane te neem om die boodskap van die naderende Dag van Oordeel te versprei.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Family Radio is 'n radio-netwerk van Oakland, Kalifornië, wat nie-kommersiële FM-radiostasies, verskeie AM-stasies en twee televisiestasies bedryf. Die organisasie uitsend in nege en dertig state en elf tale. Die netwerk is gewaardeer teen $ 120,000,000 en het meer as 300 mense (Tenety 2011). Harold Camping dien as voorsitter van Family Radio, maar sonder finansiële vergoeding, en daar is ook 'n direksie. Die radio-netwerk het geen affiliasie met enige ander godsdienstige organisasie of denominasie nie en trek finansiële ondersteuning uitsluitlik uit luisteraars se donasies. Kampering hou vas dat die familieradio nie 'n kerk is nie; In sy oë het die godsdienstige instelling in die laat tagtigerjare tydens die Groot Verdrukking deur Satan beskadig geraak. Kampering beskou homself nie as 'n profeet nie en beweer dat hy "geen gesag het nie" (Epstein 2011).

Kwessies / UITDAGINGS

Camping se End Times voorspellings en Bybelse chronologie het groot omstredenheid gegenereer, veral binne die breër Christelike gemeenskap, wat sy Bybelse redenasie verwerp het. Camping se voorspellings is ook deur baie van sy ses kinders en 28 kleinkinders verwerp. Terwyl hy gesê het: 'Die meeste verstaan ​​glad nie', het hy oor sy gesin gesê. "Hulle dink ek het dit verloor" (Kaleem 2011). 'N Bediening vir Bybelonderrig, 'n Bybelantwoord, het Camping in die openbaar verwyt en aangebied om al die Family Radio-stasies vir een miljoen dollar aan te skaf. Daar is bespiegelings dat die apokaliptiese voorspellings van Camping moontlik die aanhangers kan aanmoedig om selfmoord te pleeg, maar daar was geen bewyse om sulke bewerings te staaf. Camping is ook gekritiseer omdat hy finansieel voordeel getrek het uit diegene wat in sy onakkurate doemprofesie geglo het, hoofsaaklik as gevolg van sy bewering in 'n personderhoud dat Family Radio nie die donasies wat in die afwagting van die apokalips gegenereer is, sou teruggee nie. Die New York Times het Camping aangehaal en gesê: 'Ons is nie aan die einde nie. Waarom sou ons dit teruggee? ' (McKinley 2011). Family Radio is bekroon met 'n vyfster-gradering deur die waghondgroep, Charity Navigator. Die toekoms van Family Radio het onduidelik geword toe Camping vroeg in Junie 2011 'n beroerte gekry het na sy uitsending van die Open Forum. Daarna betree hy 'n verpleeginrigtingsinstansie, wat finansieel deur die raad van direkteure van Family Radio ondersteun word, voordat hy sy werkskedule gedeeltelik hervat. Toe Campings, die tweede voorspelde datum vir die einde van die wêreld, 21 Oktober, verbygegaan het met slegs klein aardbewingskuddings wat in Kalifornië gerapporteer is, het Camping se kerk aangekondig dat 'n 'geestelike' oordeel van God plaasgevind het (Oleszczuk 2011). Lede van die kerk het gefokus op waar die voorspelling verkeerd was en het daagliks op die wêreld se einde gewag. Camping het ook 'n verklaring uitgereik waarin hy erken dat "na dekades van sy volgelinge valslik mislei het, dat hy verkeerd was en spyt was oor sy wandade" (Menzie 2011). Die mediadekking van Family Radio het drasties afgeneem na die mislukking van die voorspellings van 21 Oktober (Prado 2011). Daarna het Camping op 12 Maart 2012 'n verklaring uitgereik wat op die Family Radio-webwerf geplaas is waarin hy verklaar dat hy 'n 'verkeerde en sondige verklaring' afgelê het. Hy het gesê: "Ons het die baie pynlike les geleer dat die hele skepping in God se hande is en dat hy die tyd op sy tyd sal eindig, nie ons s'n nie!" Hy het gesê: 'Ons erken nederig dat God sy volk nie die datum mag vertel wanneer Christus sal terugkom nie, net meer as wat hy aan iemand die datum waarop hulle liggaamlik sal sterf, vertel' (Banks 2012).

Verwysings

Amira, Dan. 2011. "'n Gesprek met Harold Camping, voorspeller van die oordeelsdag." New York Magazine, Mei 2011. Toegang vanaf http://nymag.com/daily/intel/2011/05/a_conversation_with_harold_cam.html op 20 Oktober 2011.

Banke, Adele. 2012. "Harold Camping sê Mei 21 voorspelling was 'verkeerd en sondig'." Washington Post 8 Maart 2012. Toegang verkry vanaf http://www.washingtonpost.com/national/on-faith/harold-camping-says-may-21-prediction-was-incorrect-and-sinful/2012/03/08/gIQAlsgezR_story.html op 15 Maart 2012.

Boyett, Jason. 2011. "21 dinge wat u van Harold Camping moet weet." beliefnet, 19 Mei 2011. Toegang verkry vanaf http://blog.beliefnet.com/omeoflittlefaith/2011/05/21-things-you-should-know-about-harold-camping.html op 22 Oktober 2011.

Brinkley, Leslie. 2011. "Rapture-advertensieborde verdien miljoene winsgewende ondernemings." Oosbaai Nuus, 19 Mei 2011. Toegang verkry vanaf http://abclocal.go.com/kgo/story?section=news/local/east_bay&id=8139534 op, 22 Oktober 2011.

Epstein, Emily Anne. 2011. “21 Mei: Is die einde naby?” Metro [New York] 15 Mei 2011. Toegang verkry vanaf http://wwrn.org/articles/35453/?&place=united-states&section=other-groups op 14 September 2011.

Kaleem, Jaweed. 2011. “Harold Camping: The Man Behind 'Judgment Day,” Huffington Post 21 Mei 2011. Toegang verkry vanaf http://www.huffingtonpost.com/2011/05/20/harold-camping-judgment-day-may-21_n_864507.html

McKinley, Jesse. 2011. "'n Herfsdatum vir die apokalips." Die New York Times, 23 Mei 2011. Toegang verkry vanaf http://www.nytimes.com/2011/05/24/us/24raptureweb.html op 14 September 2011.

McQuigge, Michelle. 2011. “Apokalips Hoe? Geleerdes verwerp die uitspraak van 21 Mei 'Oordeelsdag' ' Die Kanadese Pers, 14 Mei 2011. Toegang verkry vanaf http://www.680news.com/news/national/article/226569–apocalypse-how-scholars-dismiss-predictions-of-may-21-judgment-day op 14 September 2011.

Menzie, Nicola. 2011. "Familie Radio-stigter Harold Camping Repents, vra om verskoning vir valse leer." Christelike Post. 30 Oktober 2011. Toegang verkry by http://www.christianpost.com/news/family-radio-founder-harold-camping-repents-apologizes-vir-vals-leer-59819 / op 15 November 2011.

Oleszczuk, Luiza. 2011. 'Harold Camping Update: Sommige in Family Radio Church glo' regte 'oordeel kan binnekort kom.' Christelike Post 25 Oktober 2011. Toegang verkry vanaf http://www.christianpost.com/news/harold-camping-update-sommige-in-familie-radio-kerk-glo-real-oordeel-kan-come-baie-gou-59333 / op 15 November 2011.

Prado, Antonio. 2011. “Harold Camping, gesinsradio-president, praat nie nadat die voorspelling van die apokalips misluk het nie. Denver Post, 22 Oktober 2011. Toegang verkry vanaf http://www.doverpost.com/features/x1606475424/Family-Radio-President-Harold-Camping-not-talking-after-Apocalypse-prediction-fails op 22 Oktober 2011.

Ravitz, Jessica. 2011. "Road Trip to the End of the World." CNN, 23 Mar. 2011. Toegang verkry vanaf http://articles.cnn.com/2011-03-06/living/judgment.day.caravan_1_rvs-dish-world-ends?_s=PM:LIVING op 13 September 2011.

Tenety, Elizabeth. 2011. “Harold Camping sê 21 Mei 2011 was 'onsigbare oordeelsdag', die wêreld eindig op 21 Oktober 2011.” Die Washington Post, 23 Mei 2011. Toegang verkry vanaf http://www.washingtonpost.com/blogs/under-god/post/harold-camping-says-may-21-2011-was-invisible-judgment-day-world-will-end-october-21-2011/2011/05/23/AFZmc99G_blog.html op 13 September 2011.

Post Datum:
22 Oktober 2011

Deel