Familie Internasionaal

Naam: Die Familie (ook die Familie van Liefde); gestig as die kinders van god

Stigter: David Brandt Berg; Berg was liefdevol bekend as 'Moses David', 'Mo', 'Vader David' en 'Pappa' onder familielede.

Geboortedatum en -datum: 1919-1994

Geboorteplek: Oakland, Kalifornië

Jaar gestig: 1968

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

David Brandt Berg was 'n derde geslag evangelis. Sy oupa, John Lincoln Brandt, was eers 'n metodistiese prediker en daarna 'n leier van die Campbellite-beweging van die dissipels van Christus. Brandt het verkondig dat Christene ''n dringende plig het om siele vir Christus te wen (217)'.

'Haas is noodsaaklik, want mans is onder die doodsvonnis. Haastigheid is noodsaaklik, want ons kinders vorm gewoontes wat hul karakter en bestemming bepaal. Haastigheid is noodsaaklik, want die duiwel is nooit ledig nie. Haastigheid is noodsaaklik, want ons dag is vinnig verby, en ons moet op die basuin blaas, sodat die bloed van niemand op ons koppe kan wees nie. Haastigheid is noodsaaklik omdat die dag van die oordeel nader kom wanneer ons gevra word om voor die regterstoel van Christus te antwoord vir die dade wat in die liggaam gedoen word. Haastigheid is noodsaaklik omdat Jesus verklaar dat die saak van sy Vader eerste kom ”(Brandt 1926: 18-19).

David se vader, Hjalmer Berg, was 'n prediker in die dissipels van Christus, maar is uiteindelik saam met sy vrou geskors weens bewerings wat hulle van goddelike genesing gemaak het. Die twee het later aangesluit by die Christian and Missionary Alliance in Miami, wat as 'n groep talle probleme en spanning in die organisasiegeskiedenis gehad het.

In 1944 trou David met Jane Miller. Teen die tyd dat David in die voetspore van sy vader gevolg het en in 1948 predikant geword het, het hy ook baie meningsverskil en ontevredenheid met die leierskap en metodes van die Christelike en Sendingbond gevind. Nadat hy in 'n sendingposisie in Valley Farms, Arizona, geplaas is, het Berg in konflik gekom met die leiers van die denominasie, aangesien hulle nie van sy “integrasiebeleid en radikale prediking dat hulle meer van hul rykdom met die armes moes deel nie (Van Zandt 32) . ” Hy is dus van die kerkgenootskap verwyder en hy, sy vrou en hul drie kinders het die pad gevat om te preek.

In 1954, toe hy Fred Jordan ontmoet, wat aan die hoof gestaan ​​het van die Soul Clinic in Los Angeles, het Berg 'n geleentheid gesien om 'n soortgelyke groep in Miami te modelleer, wat 'n takorganisasie sou wees wat in dieselfde evangeliese missionêre tradisie sou oefen. Saam met sy gesin het Berg die sendingskool, Florida Soul Clinic, gestig. As gevolg van die sterk en aggressiewe taktiek om sy boodskap te versprei, is hy en sy gesin deur plaaslike owerhede uit die stad gegooi en is daarna twee keer terug. Gedurende 'n tussenperiode het hulle 'n tydjie by Jordan's Soul Clinic Ranch in Mingus, Texas, deurgebring. Na die tweede keer dat hulle uit Miami uitgehardloop is, was hulle bereid om hulself daaraan toe te wy om die land rond te reis en die Woord te verkondig en op die goedhartigheid van donasies van vreemdelinge wat hulle onderweg ontmoet het, te vertrou. Namate sy kinders ouer geword het, het hulle meer betrokke geraak by die bediening, en uiteindelik het hulle evangeliese sangers geword en hulself die tieners vir Christus genoem (Bainbridge 218).

Berg, in 1964 weer, na die Texas-boerdery, is Berg in 1965 by een keer deur sy moeder besoek, wat beweer dat sy die waarskuwingsprofesie ontvang het wat praat oor die eindtyd en die koms van die Antichris: 'Selfs nou is die lug ROOI, ROOI met WAARSKUWING, en SWART, SWART met wolke wat versamel vir die GROOT VERWARING wat amper by jou is! ” David het die dele van die Bybel bestudeer wat oor die eindtyd gepraat het, en was uiteindelik oortuig dat dit naby ons moes kom omdat die mens oor die tegnologie en middele beskik om homself te vernietig (Bainbridge 218).

In 1967 verhuis Berg en sy gesin na Huntington Beach, Kalifornië om by sy ma te wees. In 1968, toe sy oorlede is, het David hom daartoe verbind om te bereik wat hy beskou het as die verlore generasie van die hippie-teenkultuur-jeug. Toe hy tot aksie oorgegaan het, het hy en sy gesin die leiding geneem oor die Light Club, 'n Pinkster-evangeliese bedieningskoffiehuis wat deur die Teen Challenge-organisasie bestuur word (Melton 1986: 154). Hulle het dit gebruik vir hul primêre werwingstrategieë. Hier het Berg oorlog verklaar teen die 'skynheilige ou bottels van die godsdienstige stelsel' (Van Zandt 33). 'Berg en sy gesin het baie van die plaaslike jeugdiges met uitval en kontrakultuur geken, en dit was hierdie tieners wat hy geteiken het deur hulle saam met sy gesin langs die strand te bedien, en aangetrokke tot sy klub deur kos en musiek en 'n plek aan te bied byeenkoms wat in 'n niekerklike oriëntasie georganiseer is.

In hierdie omgewing het Berg Bybellesse aangebied met diegene wat in die geloof belanggestel het, wat onder meer gefokus het op die korrupsie van die bose 'Stelsel' wat hulle oral in die wêreld omring het. Berg het ook sy eie houding teenoor gevestigde strukture, veral die kerkorganisasie, opgeneem en 'n boodskap aan die jeug gegee wat 'n totale toewyding aan Jesus en 'n totale onttrekking aan wêreldse instellings aangemoedig het (Melton 1986: 154).

Anders as baie van die bedieninge wat destyds gepoog het om hippies in evangeliese protestante te omskep, het Berg se groep die hippie-leefstyl en die anti-establishment ideologie van die groter teenkultuuropstand in hul organisasie en struktuur opgeneem (Bainbridge 219). Berg het gemeen dat vernietiging op hande was, en hy het potensiële bekeerlinge aangemoedig om voltydse dissipels te word en by hom in te trek en hulle lewens volkome aan Christus te wy.

Teen 1969 het die groep gegroei tot ongeveer vyftig lede. Berg konsentreer op die godsdienstige ontwikkeling van die lidmate en gebruik tegnieke wat hy by Fred Jordan geleer het om die bekeerlinge op te lei om te evangeliseer. Die groep het die Bybel intensief bestudeer. In die vroeë dae was die meeste leerstellings baie streng Bybels. Met verloop van tyd het sommige van die leerstellings meer van Berg se persoonlike smaak en interpretasie opgeneem. As gevolg van hul lewenstyl en openlik aggressiewe proselytiseringsaktiwiteite, het die groep baie aandag van die publiek en die media gekry wat uiteindelik daartoe gelei het dat hulle Huntington Beach verlaat het.

Van Kalifornië af reis hulle in kleiner groepe af na Tucson, Arizona, waar hulle nog meer lede werf. Daarna het hulle 'n lang reis deur die Verenigde State en Kanada onderneem, wat die groep gestig het in terme van hul identiteit en aanvaarde praktyke. Berg en ongeveer sewentig lede het hulle uiteindelik in Quebec gevestig, waar hy toe 'n organisasiestruktuur in werking gestel het. Berg het toe al die lede van die groep byeengeroep om in Wene, Virginia, bymekaar te kom, waar hy verkondig dat hy 'n nuwe profesie ontvang het, genaamd A Prophecy of God on the Old Church and the New Church, wat as gevolg daarvan 'n persoonlike verandering in sy lewe (Van Zandt 35). Berg beweer dat sy vrou, Jane, en sy sekretaresse, Maria, die modelle van die kerk was. 'God het die ou kerk kerk verlaat en 'n nuwe kerk (die rewolusionêre Jesus-volk) geneem, net soos Berg sy vrou, wat soos die ou kerk 'n belemmering vir God se werk geword het, verlaat het vir sy nuwe liefde (Melton 1986: 155).

Op hierdie tydstip het die vele demonstrasies begin waarin lede die groep se boodskap aan die publiek bekend gemaak het. Tydens 'n openbare waaksaamheid in Washington, DC, het hulle rooi sak en groot houtjukke om hul nekke gedra om hul rou oor die volk wat die Here verlaat het, te simboliseer. Hulle het Bybels en lang stafies gedra en as aan hul voorkoppe gesmeer. Hulle het ook groot rolle vertoon met gedeeltes van die waarskuwingsprofesie met groot letters daarop geskryf (Van Zandt 35). 'N Plaaslike verslaggewer wat die groep' Kinders van God 'noem, het daartoe gelei dat hulle hierdie naam aanneem, en in een van die gesproke profesieë deur 'n lid het hy na Berg verwys as Moses, en daarom het hy die name Moses, Moses David en Mo (Melton 1986: 155).

Een-tot-een-ontmoetings met potensiële rekrute het die lede beklemtoon die vinnig naderende vernietiging van die wêreld en die korrupsie van die stelsel. Min bekeerlinge is gewen, maar Berg en sy groep het voortgegaan om die jong hippie-dwelm-teenkultuur te beveg, wat beide in die rigting van die rigting en ontvanklik vir die boodskap moes mik.

Gou het die reisgroep homself onderverdeel in 'stamme' wat elkeen 'n spesifieke doel vir almal soos voedselvoorbereiding of kinderversorging gedien het. Berg het streng reëls vasgestel rakende byna alles wat gedoen is. Geld en hulpbronne het beperk geword, maar die ideologiese opvoeding en die Bybelonderrig het ondanks streng lewensomstandighede voortgegaan. Berg het sy sentrale leierskap gevestig en elke lid van sy gesin aangestel as leier van een van die stamme. Op die oomblik het hy homself minder sigbaar gemaak, sowel vir die publiek as vir groeplede, en was hy nie meer deel van openbare betogings nie. Sy charismatiese gesag het egter 'n hoogtepunt bereik.

In Februarie 1970 het die lidmaatskap van die groep 200 lede bereik. Dit was nou tyd om te vestig, en Berg het die gebruik van die grond wat voorheen die Texas Soul Clinic was, sowel as die Soul Clinic-sendinggebou in Los Angeles (Van Zandt 37) verseker. Omdat die groep op die oomblik nie meer aan die beweeg was nie en daarom meer geneig was tot openbare aanvalle, het die godsdienspers hul metodes en vereistes van lidmaatskap openlik gekritiseer. In April 1971 verhuis Berg en Maria na Londen en ontwikkel hulle via briewe kommunikasie lyne aan die groepleiers in Amerika. In hierdie tyd het die tradisie van die Mo Letters begin. Berg het daarop aangedring dat die groep nuwe kolonies in ander dele van die land sou vestig en ontwikkel.

Daar is nou sterk klem gelê op getuienis en werwing in plaas van proklamasie deur middel van demonstrasie. 'N Nuwe stel strategieë is ontwikkel en op die oomblik is musikale groepe gevorm met die doel om die boodskap te verkondig. Die benadering en inleiding van gesprekke is ook erken as 'n effektiewe manier om interaksie te aanskou. Gebou op die ou boodskap van die korrupte stelsel, is 'n nuwe aanval op alle vorme van sekulêre aktiwiteite, onderwys, werk en selfs kerklike aktiwiteite geplaas (Van Zandt 38). Sterk taal en persoonlike kritiek is tydens hierdie getuienisgebeurtenisse uitgespreek, en die boodskap was duidelik: 'n mens moet Jesus in jou hart ontvang en 'n totale verbintenis met Jesus en die groep maak. Na hierdie tydperk van die groep se geskiedenis het die ledetal geweldig gegroei tot meer as 1400 lede.

Op dieselfde tyd dat dit alles aan die gang was, het sommige ouers van die kinders wat by die groep aangesluit het of 'n rukkie by die groep was, hul misnoeë met die groep se praktyke en oortuigings begin uitspreek. In Augustus 1971 het 'n groep ouers onder leiding van William Rambur, wie se kinders by die groep aangesluit het, FREECOG gevorm, ook bekend as 'Free Our Children from the Children of God', wat 'n organisasie gelei het wat daarop gemik was om kinders terug te kry na hul ouers ( Melton 1993: 1011). Hulle beweer dat die groep 'n vernietigende kultus was en dat hulle kinders ontvoer, bedwelm, gehipnotiseer en selfs gebreinspoel het. Die ouers wou hul kinders terug hê, en het probeer om hulle te ontvoer en met behulp van die programmeerder Ted Patrick hulle te "deprogrammeer" om hierdie breinspoelingproses om te keer wat hulle daartoe verbind het om hul geloof aan die groep te bely (Van Zandt 37). Op hierdie tydstip, en nadat hulle gedeprogrammeer is, het sommige voormalige lede die groep vyandig geraak en gedetailleerde weergawes van die groep se praktyke en lewenstyl vertel, wat hulle negatief weergegee het.

Ondanks hierdie bewerings en pogings wat die ouers aangewend het om hul kinders terug te kry, het die lidmaatskap steeds gegroei en het die groep al meer aandag van die pers gekry. Kolonies van lede is regoor die Verenigde State op baie gebiede gevestig. In Berg se fisiese afwesigheid het plaaslike leierskap meer outoritêr geword en die groep se organisasiestruktuur toenemend hiërargies geword. Hoofleiers, waarvan sommige die uitgebreide familie van Berg was, het 'Direkteure' genoem. Onder hulle was 'Streekherders' wat toesig gehou het oor al die kolonies in hul geografiese streek, en uiteindelik was daar 'Herders' wat leiers was van individuele kolonies (Van Zandt 40).

Na 'n geskil met Jordanië het die groep sy eiendomme verlaat en wêreldwyd uitgebrei. Koloniegroottes verminder, soos baie in baie dele van die wêreld vestig. 1972 het die uittog van baie uit Amerika gemerk. Gedurende hierdie tydperk het proselytisering beklemtoon om feitlik uitsluitlik te getuig, en die doel was om soveel siele na Christus as moontlik te lei en nuwe lede te trek (Van Zandt 41). Tegnieke ingesluit het baie literatuur op hierdie tydstip. Die Europese boodskap was dat God ewige liefde sou hê vir diegene wat bekeer het, en diegene wat geteiken was, was ontevrede Christen-jeugdiges. In Amerika is egter dieselfde anti-Stelselboodskap aan dieselfde uitvalle van die samelewing aangebied. So het die groep 'n baie warmer welkom in Europa ontvang, waar negatiewe pers hulle nog nie veroordeel het nie.

Aangesien meer nie-Amerikaners gewerf is en die gesigte van lede verander het, het die groep self 'n gesigsverandering ondergaan. Soos Stuart Wright suggereer, “Die invloede van inheemse kulture en nuwe bekeerlinge het die beweging begin omskep van 'n Kalifornië-gebaseerde, hippie, fundamentalistiese groep, streng en sentraal gestruktureer onder die gesag van Moses David Berg na 'n meer eklektiese, multi-etniese, gedesentraliseerde sendingbeweging van betreklik onafhanklike gemeenskappe versprei oor die hele wêreld ”(Lewis en Melton 123). Dit was juis hierdie wyse van aanpassing wat 'n pluralistiese diversiteit geskep het wat 'n waardevolle tegniek van oorlewing vir die groep was.

Baie bespreking van die eindtyd het plaasgevind, en die rewolusionêre het geglo dat die koms van die einde naby was. Mo Letters was meer operasioneel as ooit tevore en het 'n organisatoriese skakel tussen al die klein en verspreide kolonies gelewer. In Februarie 1972 kondig Berg deur middel van die brief The Laws of Moses aan dat sy briewe die 'Stem van God self' is, en dat hy, David Berg, sy profeet is, Moses David (Van Zandt 42). Dus het die Mo Letters vir die groep heilig geword, en alle lede, nie net die leiers nie, het dit ontvang.

Teen 1973 het die ledetal toegeneem tot 2,400 140 voltydse lede, met 40 kolonies in XNUMX verskillende lande regoor die wêreld. Op hierdie stadium het Berg die aktiwiteite van die groep verskuif van direkte proselytiserende aktiwiteite na 'n meer algemeen toepaslike benadering. Litnessing, soos dit genoem is, het die groep se boodskap versprei deur die verspreiding van literatuur, spesifiek die Mo Letters. Hierdie tegniek blyk 'n effektiewer manier te wees om mense met die boodskap te bereik, asook om finansiële ondersteuning te kry.

Berg se verjaardag in Februarie 1975 was 'n tyd waarin meer ingrypende veranderinge in die organisasie en struktuur van die groep aangebring is. Die "Nuwe Revolusie" het 'n “nuwe klem gelê op werwing en persoonlike proselytisering en gepoog om die plaaslike kolonielewe te herorganiseer en te demokratiseer” (Van Zandt 44). Dit het daartoe gelei dat die grootte van die kolonies en die tempo waarmee hulle nuwe lede kon opneem, beperk word. Teen die einde van die jaar het die getalle aangedui dat daar 725 kolonies in 70 lande was met 4,215 44 voltydse lede (Van Zandt XNUMX). Werwingstegnieke, in hierdie tyd, was nou meer gefokus op opgeleide mense wat albei meer ontvanklik was vir die boodskap as wat hulle verloor het, asook minder persoonlike probleme meegebring het om te hanteer en op te los. Jonger potensiële bekeerlinge is ook toegelaat, en 'n nuwe benaming van 'katakomb-lid' is aan hulle gegee. Die Nuwe Revolusie het ook nuwe leiersposisies in die hiërargiese ketting gevestig wat deur die volk oopgestel kon word.

In 1976 stel Berg in 'n reeks Mo Letters getiteld "King Arthur's Nights" 'n nuwe werwingsmetode voor wat hy Flirty Fishing noem. Sy eksperimentering hiermee dateer uit 1974 toe Berg begin besef het dat daar baie potensiële rekrute is wat eensame mense is wat feitlik nie-geproetiseer is en nie daarin belangstel om kerkgangers te word nie. Nadat Maria gesien het hoe Maria 'n jong man met die naam Arthur betower deur met hom te flankeer, besef Berg dat dit 'n kragtige manier sal wees om te getuig vir mense wat voorheen ongenaakbaar was. Toe hulle na die eiland Tenerife gereis het om hierdie nuwe bedieningsvorm te beproef, het 'n aantal vroue met Berg emosionele kanale van kommunikasie met buitestaanders gebou deur erotiese ervarings aan te bied tot en met seksuele omgang (Bainbridge, 222).

Nadat Berg en Maria hierdie metode met die groep aangekondig en bewerkstellig het, het hulle voortgegaan om Flirty Fishing te beoefen tot Februarie 1977, toe hulle 'n dagvaarding ontvang het om voor ondersoekers te verskyn wat die groep namens die Katolieke owerhede ondersoek (Van Zandt 47). Deur middel van die Mo Letters het lede egter eksplisiete instruksies gekry oor hoe hulle die proses moet aanpak. Baie van die toplede wat naby Berg was, sou na 'n diskotek gaan en met mans dans. Later het hulle gaan sit om te gesels, dit is wanneer die vrou die onderwerp van God se liefde sou bereik. As die potensiële werwer enigsins ontvanklik was, sou hy genooi word om na 'n vergadering te kom vir meer inligting. God se liefde was die boodskap, en Flirty Fishing was net die nuwe manier om vir die groep te getuig. Op hierdie stadium was ouer professionele persone die belangrikste teikens.

Berg gee die ideologiese regverdiging vir Flirty Fishing in 'n aantal Mo Letters onmiddellik na die periode wat gekenmerk is deur die Revolusie vir die herorganisasie-nasionalisering. Volgens hom, in die woorde van Bainbridge, “was Jesus 'n visser van mense, en hierdie nuwe manier van hengel het flirt, en dit het dus Flirty Fishing genoem" (Bainbridge, 223). Totdat dit in 1987 afgeskaf is weens die wydverspreide gevare van seksueel oordraagbare siektes, het die groep beraam dat meer as een miljoen mense met die heilsboodskap bereik is met hierdie vorm van bediening, en daarvan was meer as 200,000 XNUMX deel van sommige soort fisiese liefde.

In Januarie 1978 het Berg 'n radikale verandering aangebring in die hiërargiese samestelling van die groep. Nadat hy baie berigte gehoor het van mishandelde behandeling wat deur leiers van die kommandoketting uitgevoer is, kondig hy die "Reorganisasie-nasionaliseringsrevolusie" aan wat die hiërargiese kommandoketting wat voorheen bestaan, vernietig het. Berg se gevoel was dat die bestaande burokrasie lede uitgebuit het deur meer geld as die verwagte tiende van huise te eis, en hierdie geld gebruik het vir hul eie persoonlike lewenstyl eerder as vir die voordeel van die lede en die beweging (Bainbridge 222). Baie mense wat gesaghebbende poste beklee het, waaronder sommige van Berg se uitgebreide familie, was geskok oor die verandering wat dit sou meebring. Sommige mense het die groep verlaat in die lig van die verlies aan mag. Elke gemeente het op demokratiese wyse hul leierskap verkies en 'n stoot gemaak om nasionale lede by elke leierspan in te sluit. Massiewe veranderinge het op alle vlakke plaasgevind rakende getuieniswerk en litnessing aktiwiteite, wat op sy beurt die werwingsyfer drasties verminder het.

Vir die eerste keer was daar 'n algehele afname in groeplidmaatskap, maar hierdie korttermynkoste kon maklik gekompenseer word deur die langtermyn-oorlewingsvermoë wat deur die groep bereik is deur die Reorganization Nationalization Revolution-plan (Lewis en Melton 124). Soos Stuart Wright voorstel, was hierdie organisatoriese veranderinge, ondanks die feit dat aanpassing moeilik was omdat leiers gedwing is om van gesag afstand te doen, betekenisvol omdat 'die oorlewing van COG en die sukses daarvan in vreemde kulture, blyk dit veilig te sê, afhanklik was van hierdie pluralistiese stoot. Sulke aanpassings sal waarskynlik goed vaar vir die sukses van die gesin in die toekoms, sowel hier as in die buiteland, namate samelewings meer pluralisties word en elkeen 'n nuwe koers in die verskuiwing van politieke strukture en grense van die nuwe wêreldorde aandui ”(Lewis en Melton 127 ).

Alle lede van die groep ontvang nou die Mo Letters direk en is aangemoedig om skriftelike korrespondensie aan Berg self te stuur as hulle hul regte of die regte van ander op enige manier inbreuk maak. Daarom het die Reorganisasie-nasionaliseringsrevolusie gedien in die verwydering van al die ou reëls wat die vryheid binne die groep beperk het. 'N Nuwe vryheidsvryheid is deur almal geniet.

In 1979 het Berg nog steeds die gevolge van die reorganisasie-nasionaliseringsrevolusie uitgespeel, met 'n Mo-brief getiteld 'Geagte vriend of vyand' waarin die lede wat die groep verlaat het, gevra word om terug te keer. 'N Nuwe benaming is geskep vir die nie-gemeenskaplike lede wat maandeliks 'n klein donasie wou maak om die literatuur te ontvang. Daar is dus onderskeid getref tussen diegene wat deeltyds was en diegene wat voltydse lede was.

Met die onlangse publisiteit in Jonestown in gedagte, het 'n reeks Mo Letters getiteld die "Nationalize Re-organize Security-wise Revolution" lede aangemoedig om 'n rukkie laag te lê om nie die media-aandag te kry wat Berg van mening was dat dit onmiddellik te wyte was nie. Lede is aangemoedig om hul familie te besoek as hulle van mening is dat hulle 'n tyd van rus en herstel moet hê. Na 'n rukkie het Berg lede aangemoedig om, waar toepaslik, in kampeerders rond te reis en te getuig.

Die verspreiding van lede het dit moeilik gemaak om solidariteit te bereik. Die sterk groepbande wat in die eerste tien jaar van die groep se lewe gebou is, het swak geword as gevolg van die Nationalize Reorganize Security-wise Revolution. Verder het die organisatoriese veranderinge aangebring litnessing en ander proselytiseringsaktiwiteite daal (Van Zandt 52).

In 1980, met die vrees dat Amerika deur kernoorlog vernietig sou word, het Berg lede versoek om die land te verlaat en na Latyns-Amerika of Europa te verhuis. Op dieselfde tyd het hy 'n afkeer van die IRF-program (deeltydse lidmaatskap) gehad en daarop aangedring dat hy van toe af slegs '110% lede' wil hê wat voltyds vir die Here sal werk (Van Zandt 53). Gedurende hierdie tyd van groot geografiese skeiding tussen gesinshuise, het lede slegs die Family News Magazine en Mo Letters gehad om organisatories met mekaar verbind te wees.

Seksuele aktiwiteite was op die hoogtepunt in die vroeë 80's, met Berg wat seksuele vryheid aangemoedig het. Sommige van Berg se meer ekstreme bespiegelings oor die morele grense van seksualiteit is gedurende hierdie tyd uitgespreek, hoewel die groep later sulke herkouings uit hul literatuur moes verwyder. Van Zandt het gesê dat volgens Berg se mening "geen bloedskande of seks met bekwame kinders deur God verbied is nie en dat daar geen ouderdoms- of verhoudingsbeperkings op seksuele aktiwiteite mag wees nie" (54). Berg het bespiegel dat God kinders op 'n jong ouderdom in staat gestel het om te trou en voort te plant omdat dit nie inherent verkeerd was nie, en het voorgestel dat die tradisionele huwelike met 'kindbruid' wat in baie kulture in die verlede uitgevoer is, nie 'n afwykende gebruik was nie. Sulke bespiegelinge het nie 'n beleid in die gesin geword nie, alhoewel dit later geblyk het dat onvanpaste seksuele ontmoetings in 'n sekere mate met minderjariges in die vroeë 80's voorgekom het. Die familie het in die middel 80's streng beleid daaroor opgestel. , wat enige vorm van seksuele ontmoeting met 'n minderjarige 'n oortredende oortreding maak.

In 1981 het Berg begin sien dat die gebrek aan 'n enkele oorkoepelende organisasiestruktuur 'n probleem blyk te wees. Om die probleem van lae moreel en samewerking tussen die lede reg te stel, het Berg die "Fellowship Revolution" uitgereik, wat gemeenskap deur plaaslike huise sou skep deur middel van Area Fellowship-instellings, asook huise in 'n gebied saam sou bring vir 'n "weeklikse fellowship meeting" (World Dienste 1995: 35). Daar is nou 'n nuwe hiërargiese struktuur geskep, maar die charismatiese gesag van Berg was steeds die magtigste mag wat die gedagtes en optrede van die groep gelei het. Hierdie organisasiestruktuur, met 'n hiërargiese formele struktuur en Berg se uiteindelike gesag vanweë sy profetiese aard, is die manier waarop die groep op die oomblik gevestig is.

As gevolg van migrasies oor die afgelope jare het die Familie 'n baie multikulturele en etnies-diverse samestelling deur 1982 gehad. Voltydse lidmaatskap het nou oor 88-nasionaliteite oor 69 verskillende lande (World Services 1995: 44) gespeel. Flirty Fishing en litnessing Bly belangrike maniere van getuienis, maar persoonlike getuienis en posbediening was ook uitreik. Op hierdie tydstip was musikale optredes, sowel lewendig as op band, ook redelik effektief gebruik om potensiële bekeerlinge te bereik. Die musiek met betekenis van die internasionale radio-program bediening, wat in 1980 ontwikkel is, het nou baie gewild geraak.

1983 was die hoogtepunt van gewildheid vir die musiek met betekenis radio show. Sommige lede in Asië en Latyns-Amerika het groot openbare evangelisasievergaderings begin organiseer wat hul vertonings verteenwoordig het, wat die doel van die kommunikasie van 'n massa-bediening en baie mense (World Services 1995: 47) gedien het. Berg het nie hierdie vorm van getuienis aangemoedig nie, omdat hy gevoel het dat massa-evangelisasie oor die algemeen 'n minder effektiewe manier was om mense tot redding te lei, in vergelyking met die een op een metode. Hy het ook aangedui dat dit moontlik is om negatiewe aandag te trek uit vyandige kerkamptenare met hierdie hoëprofielgebeurtenisse. Ook vanjaar se nota was die terugkeer na 'n neiging van gemeenskapslewende reëlings. Gedurende hierdie tydperk het die gemiddelde aantal inwoners in 'n gesinswoning gestyg tot sewe, terwyl dit na die RNR (World Services 1980: 1995) so laag as vier per huishouding in 49 was.

1984 het hierdie tendens voortgesit met die ontwikkeling van 'kombinasies', wat groot huise was wat 'n kombinasie van kleiner was. Die gemiddelde aantal lede in 'n huis het nou gestyg tot tien mense. Migrasie na die Ooste is voortdurend aangemoedig. Van groot belang was egter 'n mate van kontroversie wat hierdie jaar opgewek is. Ses jaar nadat hulle die Children of God verlaat het, het voormalige lede Deborah en Bill Davis 'n boek geskryf wat die groep aangeval het getiteld The Children of God: The Inside Story. Deborah was Berg se dogter, en die prentjie wat sy aangebied het, was baie lelik. Hierdie boek het die aansporing geword van baie openbare aanvalle op die gesin deur oud-lede, ouers van oud-lede en huidige lede, sowel as anti-kultiste in die VSA.

Kinderopvoeding en -opvoeding het al hoe meer gefokus op 'n geestelike opvoeding (World Services 1995: 54). Baie ouers vermy die plaaslike openbare en privaatskole en verkies om hul kinders tuis te leer waar dit gevoel word dat hulle in 'n baie veiliger en gesonde omgewing onderrig sal word. Op hierdie tydstip het beide Berg en Maria baie publikasies uitgereik aan gesinne met beide die voorneme om behulpsaam onderrigtegnieke te verskaf, asook om die kurrikulum wat vir leer geskik was, te spesifiseer. Wat seksuele praktyke binne die groep betref, het beperkings en beleide in hierdie tyd begin toeneem. Gedragsreëls is uitgereik wat dit duidelik gemaak het wat aanvaarbaar was en wat nie.

In 1987 het Maria 'n brief vrygestel met die titel "The FFing / DFing Revolution", wat geskoei is op die aktiwiteite van lede wat baie sukses gehad het om 'n groep Filippynse militêre offisiere te getuig deur middel van eenvoudige gemeenskap en gesprekke oor die Bybel. Die 'geestelike voeding' wat hierdie beamptes, sowel as baie ander, ontvang het, was die woord van die Here en het deur die gesin 'Daily Food' genoem (World Services 1995: 65). Soos Maria verduidelik het, het [die] meisies tot hul verbasing agtergekom dat hulle in staat was om hierdie mans maklik direk vir die Here te wen en hulle aan sy Woord te koppel sonder om so persoonlik by elkeen van hulle betrokke te raak, hulle in die bed te neem, ens. - wat hulle in staat gestel het om hulself baie verder te versprei en 'n veel wyer invloed te hê ("The FFing / DFing Revolution," Maria Letter # 2313, 3/87). Met die klem wat nou op hierdie nuwe praktyk geplaas word, sowel as die groeiende bedreiging van seksueel oordraagbare siektes, is Flirty Fishing effektief beëindig in die Gesinspraktyke. Soos Berg in 'n memo aan lede sê: "Alle seks met buitestaanders is verbode! - Tensy hulle al hegte en bekende vriende is! - Ons is nou eerder DFing!" (Wêrelddienste 1995: 66).

In 1988 en 1989 is 'n gesinsskoolstelsel vir die kinders opgestel en verwesenlik. Onderwys was nou redelik georganiseerd. Uitreike en bediening het ook die jonger kinders ingesluit, want 'Kiddie Viddies', wat musiekvideo's was van kinders wat inspirerende liedjies sing, is onder die algemene publiek versprei en baie goed ontvang. Hierdie tydperk het ook 'n omgekeerde migrasie van die Ooste na die Weste beteken. Sommige gesinne het nou na Europa en Noord-Amerika teruggekeer en hulle gevestig. Namate dit gebeur het en namate die lidmaatskap toegeneem het, het dit gou geblyk dat sommige lede meer toegewyd en opreg was as ander. 'N Nuwe benaming van lid is die TRF-ondersteuner ontwikkel. Hierdie lede ondersteun die gesin deur 'n maandelikse tiende te stuur. Hierdie program is hoofsaaklik geskep vir diegene wat in die leerstellings en die lewenswyse geglo het, maar nie die oortuiging of voorneme gehad het om 100 persent lede te wees wat volgens al die reëls geleef het en in die gemeenskaplike leefstyl geleef het nie. TRF-status het dit vir 'n gesin moontlik gemaak om buite die gemeente, in hul eie huis te woon, en vry te wees om meer wêreldse aktiwiteite te betree as voltydse lede van DO (slegs dissipels). Die bekendstelling van hierdie program was die tyd waarin die groep belangstel in "Tightening Up Our Family" (World Services 1995: 79).

Die dissipelskap-opleidingsprogram is in 1991 begin nadat hulle agtergekom het dat die skool nie genoeg is om die kinders op te voed nie. Hierdie program was gemik op tieners en die lewensprobleme wat spesifiek vir hulle was, sowel as ouers wat hulp nodig gehad het om hierdie tieners op te voed. 'N Paar spesifieke veranderinge aan die familiebeleid is onder hierdie program ingesluit: kindersorg as 'n spanwerkverpligting in die huise, weeklikse tuisversorging of ouerskapvergaderings, een uur daaglikse gesinstyd, een uur per week persoonlike tyd en' Weekly Family Day ' ”(Wêrelddienste 1995: 88).

1992 is gekenmerk deur 'n tragedie wat die groep teëgekom het. In Australië is familiehuise aan 'n klopjag op die polisie en maatskaplike welsyn onderwerp aan ses gemeenskappe in Sydney en Melbourne, Australië. Die beamptes, tesame met 'n mediabemanning om die gebeurtenis te bespreek, het 142 gesinskinders van twee tot sestien jaar oud by hul ouers beslag gelê en in hegtenis geneem. Na 'n week van intense ondersoek en evaluering van sielkundige of fisieke mishandeling, is geen bevestiging gevind om hierdie beskuldigings te bewys nie. Die kinders is dadelik na hul huise terugbesorg en geen klagtes is teen die gesinne ingedien nie. Die familie was nou onder die oog van die publiek en het op hierdie stadium verkies om 'n beleidsverklaring aan die publiek uit te reik om hul oortuigings, leerstellings en praktyke te verduidelik. In 1999 het die familiekinders wat by die klopjagte betrokke was, 'n ruim skikking met die regering bereik nadat hulle die regering vir skadevergoeding hof toe geneem het. 2BL Radio News berig: 'Die langdurige regstryd teen die staat Nieu-Suid-Wallis deur kinders uit die godsdienstige groep The Family het in die Hooggeregshof in Sydney geëindig. Fiona Halloran berig meer as 60 kinders het skadevergoeding gevra nadat hulle in 1992 met gekoördineerde dagbreekaanvalle uit hul huise geneem is. Regter John Dunford het beslis dat werkers van die polisie en gemeenskapsdienste onwettig opgetree het toe hulle in 1992 op drie huise in Sydney toegeslaan en 72 tydelik verwyder het. kinders betrokke by die gesin. Die besluit het hul advokaat Greg Walsh genoop om die staat te versoek om die saak reg te stel. Na vier dae van bemiddeling het die staat en 62 van die 72 kinders ingestem tot 'n vertroulike skikking om 'n lang verhoor te vermy. '

Later vanjaar is 'n ander soortgelyke saak, wat in 1990 in Barcelona, ​​Spanje plaasgevind het, betrek waarin owerhede 21 kinders uit 'n gesinshuis verwyder het na beskuldigings van kindermishandeling. Die familie is van alle aanklagte onthef omdat daar geen bewyse gevind is wat die eise ondersteun nie. Die regter het beslis dat die kinders na hul huise terugbesorg word en dat die groep nie meer geteister sal word oor sulke aangeleenthede nie, en vergelyk die taktiek met die 'Inkwisisie'. Alhoewel albei hierdie verskriklike gebeure vir die betrokke familielede absoluut afskuwelik was, van die aanvanklike klopjagte tot die hofsaal wat gelei het tot die hereniging van ouers en kinders, was dit nietemin stryde wat die geloof en oortuiging van die groep versterk het.

1993 was soortgelyk aan die vorige twee jaar, aangesien dit 'n groter bewustheid van tieners gekombineer het met meer gevalle van die vervolging van die familie. Jong volwassenes het meer aandag gekry en is meer en meer beskou vir wat hulle gehoop het, verlang en nodig het uit die lewe. Spanwerk en leierskap is aangemoedig waardes vir die jeugdiges, en programme is gestig wat hierdie doelwitte en ambisies versterk het. Maar, soos die afgelope jaar, was daar gevalle van tragedie wat gou sou staak. In twee groot huise in Lyon en Aix-en-Provence, Frankryk, het polisie-aanvalle plaasgevind waarin amptenare die huis met outomatiese wapens storm en 90-kinders van hul ouers aangeval sowel as sommige volwasse lede wat mondelings en fisies in die proses misbruik was. (Wêrelddienste 1995: 101). Terwyl die volwassenes binne 48 uur uit die polisie se bewaring vrygelaat is, is die kinders in Lyon vir 'n week gehou en diegene in Aix-en-Provence het 51 dae (World Services 1995: 101) in aanhouding gehou.

Later daardie jaar is alle aanklagte teen die gesinne wat in Lyon geliasseer is, laat val. In Februarie 1994 is die koste in Aix-en-Provence ook laat val. In albei gevalle het die howe bevind dat bewerings deur amptenare onbevraag is en die kinders het teendeel al die tekens van 'n gesonde opvoeding, beide geestelik en fisies, gewys. Anti-kultiste van die Franse organisasie ADFI (Vereniging vir die Verdediging van die Familie en die Individu) het die uitspraak van die howe in hierdie saak afgewys, wat alle aanklagte verwerp het. Ten spyte van die pogings wat hulle aangewend het om die owerhede teen die familie aan te moedig, wat tot die oorspronklike aanvalle gelei het en hul daaropvolgende optrede om die saak weer oop te maak, het die hoër howe die saak in Februarie 2000 definitief afgewys.

Meer dieselfde het plaasgevind in 1993. In Los Angeles het verskeie ontevrede eks-lede van die familie die groep geteister deur owerhede wat valslik inlig het, dat kindermishandeling plaasgevind het in 'n plaaslike familiehuis (World Services 1995: 101). Baie ondersoek deur plaaslike amptenare het bewys dat hul eise ongesubstansieer en opgemaak is. Op September 1st is vyf gesinshuise in Buenos Aires, Argentinië, onderworpe aan 'n nagaanval deur plaaslike polisiebeamptes waarin 137-kinders uit hul ouers geneem is en deur middel van uitputtende fisiese ondersoeke gevra is of kindermishandeling in hierdie huise plaasgevind het al dan nie. . Een-en-twintig volwassenes is vir nagenoeg vier maande gevange gehou, terwyl meer as honderd kinders vir vier maande in aanhouding gehou is. Volwasse vroue is fisies mishandel. 'N Internasionale media-veldtog het plaasgevind, wat bewys was om in cahoots te wees met beide anti-kultusse sowel as oud-lede wat beide die impuls sowel as die beskuldigings wat die aanvalle aangevoer het, verskaf het. Soos in al die ander gevalle, was die aanklagte sonder meriete. Die kinders het geen tekens van misbruik uitgestal nie en 'n Appèlhof-regter het die laer howe behandel vir die behandeling wat kinders en volwassenes ontvang het en die verbreking van hul grondwetlike regte in die verrigtinge.

Persdekking van hierdie gebeurtenisse wat wêreldwyd versprei is. Met die Waco, Texas gebeure wat net voor dit alles gebeur het, was die nuusmedia warm op die onderwerp van nuwe godsdienstige bewegings, seksuele kwessies en beweerde kindermishandeling. Die Cult Awareness Network, destyds die hoof anti-kultus organisasie, het ook die media-aanval op die familie georganiseer. Mediaverklaring van die familie het 'n storie in die Die Washington Post, 'n Larry King Live eksklusief met lede van die Cult Awareness Network, en die NBC program NOU wat 'n blootstelling aan die familie gemaak het wat met hul hulp gedoen is onder die veronderstelling dat die groep in 'n positiewe lig aangebied sal word. Die absolute omgekeerde was die uitkoms.

In 1994 het sake gaan bedaar, en die gesin kon terugkeer na die vrede wat hulle voorheen geniet het. Vorige optrede binne die groep het hervat waar hulle opgehou het voor al die tragedies en die aandag van die media. Die belangrikste gebeurtenis in 1994 was die dood, op 75-jarige ouderdom, van die stigter en leier van die gesin, David Brandt Berg. Berg self het voorbereidings getref vir die groep, sodat die gebeurtenis nie die val van die groep was nie. Inteendeel, Berg het stappe gedoen om die feit te verseker dat sy opvolger, Maria, as die volgende profeet vir die groep erken sou word. Sy trou later met haar eerste luitenant, so te sê, Peter Amsterdam, wat ook 'n belangrike rol van leierskap in die Gesinsstruktuur aangeneem het (Bainbridge, 225).

In 1995 het die familie 'n regeringshandves aangeneem met die titel 'Love Charter', wat die werk van die World Services-organisasie van die gesin was. Hierdie dokument bestaan ​​uit twee dele; die Handves van Verantwoordelikhede en Regte en die Fundamentele Gesinsreëls (World Services 1995: 113). Die doel van hierdie dokument was om 'n skriftelike samestelling van die groep se doelstellings, oortuigings en metodes te gee. Alle lede van die gesin het hierdie publikasie ontvang.

Die Handves dokumenteer die individuele regte van lede, gesinne en kinders. Dit dien ook om die doelwitte en metodes en bediening van die lede te kristalliseer. Hierdie dokument gee die individuele lede volle vryheid in besluite rakende hul werk, diens en mediese besluite, terwyl hulle statute uiteensit wat die basiese aard en ideale van die beweging beskerm. Hierdie werk sluit in die deelname van lede uit elke strata van die familielewe, van leierskap tot getuies, kindersorg en lede van lande regoor die wêreld.

Volgens Bainbridge, "blyk dit dat hierdie dokument berus op 'n groot hoeveelheid praktiese ervarings wat probleme in die verlede hanteer, en dit is 'n bewys dat The Family 'n aansienlike mate van institusionalisering bereik het" (Bainbridge, 225).

Die implementering van die Handves het 'n tydperk van groot veranderinge aan gesinsgemeenskappe regoor die wêreld gebring. Voor die Handves was die gemiddelde huisgrootte 35 tot 40-mense, terwyl die Handves die lidmaatskap beperk tot 'n maksimum van 35-lede per huis. Sedert die implementering daarvan, het die gemiddelde gemeenskapsgrootte geval tot 14-lede (insluitende kinders). In 1998 en 1999 het die familie pogings aangewend om die migrasie van lede van Westerse lande terug te keer na tradisionele sendingvelde regoor die wêreld, wat gelei het tot 'n groot afname in familiebevolkings in Westerse lande soos die VSA, Kanada en Wes-Europa.

Die gesin het ook uitdagings gekonfronteer met die handhawing van die integriteit van sy beweging onder sy tweede generasie lede en ouer lede wat ietwat gevestig het in westerse kulture. Daar is 'n poging aangewend om die integriteit van die gesinsbeleide wat in die Handves uiteengesit word, te herstel en lede wat nie die standaard wil handhaaf nie, is aangemoedig om op die vlak van FM (lid) te dien, waar hulle die Handves vryelik kan implementeer tot die mate waarin hulle gemaklik voel met.

Daar is ook pogings aangewend om lede van die tweede generasie in gesinsleierskapsfere in te sluit en tans is tweede generasie lede in elke vlak van leierskap verteenwoordig. Dr. Gary Shepherd beweer dat 'jongmense [familie] die aanvanklike persepsie oorheers deur hul groot getalle, aantreklike interpersoonlike eienskappe en die oorweldigende mate waarin hulle by feitlik alle aspekte van die funksionering van die huis betrokke is,' en saam met dr Charlotte Hardman , kom tot die gevolgtrekking dat gesinslede suksesvol was om hul jonger jonger generasie in te lyf (Hardman, 1999). Hulle literatuur dui aan dat hulle wesenlike pogings aangewend het om hulle die uitdagings en geleenthede te bied wat hulle nodig het, asook die geleentheid om hul jeugdige insette en insette te gee. Charlotte Hardman sê in haar onlangse werk oor die gesin dat, "Die familiekinders het die sinstelsel van hul ouers heelhartig aangeneem en daardeur bemagtig voel" (Palmer en Hardman, 1999).

World Services-publikasie, The History of the Family, sluit die geskiedenis van die groep af met hierdie gedeelte wat hul verhaal beëindig:

'In die familiegeskiedenis van 26 jaar, benewens die tallose op- en afdraande wat 'n internasionale wêreldwye samewerkende sendingwerk van nuuts af op die been gebring het, sowel as om duisende kinders te dra, groot te maak en te onderrig, as individue en as 'n Ons het daarin geslaag om meer as 200 miljoen mense individueel te getuig en meer as 18 miljoen mense te ontvang om Jesus as hul Verlosser te ontvang. Ons het meer as 780 miljoen stukke (3.9 miljard bladsye) Evangelieliteratuur versprei terwyl ons Jesus se opdrag volg om 'die hele wêreld in te gaan en die evangelie aan elke mens te verkondig' (Markus 16:15).

Ons lede het ons boodskap na nie minder nie as 163-nasies van die wêreld geneem, en die meeste het die wêreld van Wes na Oos en Noord na Suid en weer teruggekruis. Ons het gemiddeld 650,000 mense per maand persoonlik getuig vir 26 jaar. Gedurende daardie tyd het ons 'n gemiddeld van meer as 57,000-mense in gebed gelei om elke maand Jesus as hulle Verlosser te ontvang - of een persoon elke 45 sekondes vir 26 jaar!

Toe Jesus vir ons gesê het hoe om te oordeel of 'n profeet goed of sleg is, het hy gesê: 'Daarom sal julle hulle aan hul vrugte ken' (Matteus 7:20). Ons voel dat baie van wat die gesin die afgelope kwarteeu bereik het, die vrug is van David Brandt Berg se wyse en liefdevolle leierskap en die navolging van die Woord van die Here soos dit aan hom geopenbaar is. Uiteindelik gee ons die eer en eer aan Jesus vir die goeie wat ons bereik het, want dit is net deur sy genade, liefde en krag wat ons tot stand gekom het, of wat ons vandag voortgaan as 'n lewendige sendingbeweging. Prys die Here!" (115)

Leerstellinge / oortuigings

Die kern se oortuigings van die gesin stem baie ooreen met dié van fundamentalistiese Christene, omdat hulle glo dat die Bybel die geïnspireerde Woord van God is, hulle glo in die Drie-eenheid, die maagdelike geboorte, redding deur geloof in Christus en die meeste basiese leerstellings van fundamentaliste. Christene.

Hulle vertrek egter van die hoofstroom in hul sakralisering van seksualiteit en hul oortuiging dat seksualiteit tussen toestemmende volwassenes toelaatbaar is, onafhanklik van huweliksverhoudings, en kommunikasie met heengegane geeste onder andere leerstellings. James Richardson definieer hierdie oortuigings soos volg: “Hoewel die groep 'n Christelike fundamentalistiese geloofstelsel voorstaan, is die seksuele etiek daarvan opvallend soepel en geregverdig deur die teologiese innovasies van die stigtersprofet (Richardson en Davis, 1983). Die groep sanksioneer seks tussen enkellopende heteroseksuele lede en seks buite die bande van huwelik, en vir 'n paar jaar het die COG die gebruik van seks as 'n werwingsinstrument goedgekeur, 'n evangeliese bediening wat 'flirty fishing' genoem word (Richardson en Davis 1983: Wallis. 1979).

Die gesin het 'n baie geartikuleerde stel eskatologiese oortuigings, wat hulle in 'n wye verskeidenheid plakkate, traktate, boekies en video's vir die algemene publiek verwoord het. Hulle glo dat die mensdom op die afgrond is van die laaste gebeure wat in die Bybel uiteengesit word, wat sal lei tot Jesus se wederkoms. Baie van hul uitreike fokus op hierdie tema, sowel as die boodskap van verlossing deur die aanvaarding van Christus as 'n redder.

Klik vir meer inligting op die onderstaande skakels wat direk na die gedetailleerde opskrywings van The Family se "Beleidsverklarings" aanlyn gaan:

Christusgesentreerde Bybelse onderwys (Junie '92)
Ons standpunt teen fisiese geweld (Maart '93)
Ons verklaring van geloof (April '92)
Ons ondersteuning (Oktober '92)
Sosialisering (Augustus 92)
Die erfenis en huislike lewe van ons kinders (April '92)
Ons reaksie op bewerings oor gedagtesbeheer en breinspoeling (Maart 93)
Kommunikeer met Hemelse Boodskappers
Vroue in die familie
Eindtyd Geloof

Verwysings

Bainbridge, William Sims. 1997. Die Sosiologie van Godsdienstige Bewegings. New York: Routledge.

Berg, Dawid (Mo). 1972. Die ware verhaal van Moses en die kinders van God. Kinders van God.

Berg, Dawid (Moses). 1976. Die Basiese Mo Letters. HK: Gold Lion Uitgewers.

Kanselier, James D. 2000. Lewe in die familie: 'n Mondelinge Geskiedenis van die kinders van God. Syracuse Universiteit Pers. 291 pp.

Davis, Rex en James T. Richardson. 1976. "Die organisasie en funksie van die kinders van God." Sosiologiese Analise 37: 321-339.

Lewis, James R. en Melton, J. Gordon eds. 1994. Seks, laster en verlossing: Ondersoek na die familie / kinders van God. Stanford, Kalifornië: Sentrum Vir Akademiese Publikasie.

Baie van die hoofstukke van Seks, laster en verlossing: Ondersoek na die familie is aanlyn beskikbaar en kan direk verkry word vanaf die inhoudslys hieronder:

Hoofstuk 1: Hemelkinders: Die kinders van God se tweede generasie. (Susan J. Palmer) http://www.thefamily.org/dossier/books/book1/chapter1.htm

Hoofstuk 2: Opdatering oor 'The Family': organisatoriese verandering en ontwikkeling in 'n kontroversiële nuwe godsdienstige groep. (James T. Richardson) http://www.thefamily.org/dossier/books/book1/chapter2.htm

Hoofstuk 3: Die Familie: Geskiedenis, Organisasie en Ideologie. (David G. Bromley en Sidney H. Newton) http://www.thefamily.org/dossier/books/book1/chapter3.htm

Hoofstuk 4: Sielkundige assessering van kinders in die familie. (Lawrence Lilliston en Gary Shepherd) http://www.thefamily.org/dossier/books/book1/chapter4.htm

Hoofstuk 5: Veldwaarnemings van die ervarings van jongmense en die rol in die gesin. (Gary Shepherd en Lawrence Lilliston) http://www.thefamily.org/dossier/books/book1/chapter5.htm

Hoofstuk 6 : Die geloof bewaar en die leër verlaat: TRF-ondersteuners van die Lord's Endtime Family.(Charlotte Hardman) http://www.thefamily.org/dossier/books/book1/chapter6.htm

Hoofstuk 7: Die kinders van God en die familie in Italië. (Massimo Introvigne) http://www.thefamily.org/dossier/books/book1/chapter7.htm

Hoofstuk 8: Van “Kinders van God” tot “Die gesin”: aanpassing van bewegings en oorlewing. (Stuart A. Wright) http://www.thefamily.org/dossier/books/book1/chapter8.htm

Hoofstuk 9 Die kinders van God, familie van liefde, die familie. (David Millikan) http: //www.thefamily.org/dossier/books/book1/chapter9.htm

Afterword: Die Familie: Waar pas dit? (J. Gordon Melton)
http://www.thefamily.org/dossier/books/book1/chapter10.htm

Melton, J. Gordon. 1986. Ensiklopediese Handboek van Kultusse in Amerika. New York: Garland Publishing Inc.

Melton, J. Gordon. 1993. Ensiklopedie van Amerikaanse Godsdienste (5th uitgawe). Detroit: Gale Research Inc.

Palmer, Susan J. en Charlotte E. Hardman (eds). 1999. Kinders in Nuwe Godsdienste. Piscataway, NJ: Rutgers University Press. (Deel bevat hoofstuk oor die familie kinders).

Pritchett, Douglas. 1985. Die kinders van God, Familie van Liefde: 'n Geannoteerde Bibliografie. New York: Garland Publishing.

Stark, Rodney, en William Sims Bainbridge. 1987. 'N Religie Theorie. New York: Peter Land. [Vervang, 1996 deur Rutgers University Press]

Van Zandt, David E. 1991. Lewe in die kinders van god. New Jersey: Princeton University Press.

Wallis, Roy. 1976. "Waarnemings oor die kinders van God." Sosiologiese oorsig 24: 807-829.

Wallis, Roy. 1979. "Seks, huwelik en die kinders van God." Redding en Protes: Studies van Sosiale en Godsdienstige Bewegings (Roy Wallis ed.). New York: St Martin Press.

Wallis, Roy. 1981. "Gister se kinders: kultuur en strukturele verandering in 'n nuwe godsdienstige beweging." Die sosiale impak van nuwe godsdienstige bewegings (Bryan Wilson ed.). New York: Rose van Sharon Press.

Wêrelddienste. 1995. Die geskiedenis van die familie. Zürich, Switserland.

Gemaak deur Paul Jones
Vir Sos 257: Nuwe Godsdienstige Bewegings
Universiteit van Virginia
Lente Termyn, 1998.
Foto-krediete: hoflikheid van die familie
Laas gewysig: 12 / 26 / 01

DIE FAMILIE INTERNASIONALE VIDEO VERBINDINGS

 

Deel