David G. Bromley Jessica Smith

Fadia Ibrahim

FADIA IBRAHIM TYD

1962: Fadia Ibrahim is gebore.

1990: Ibrahim immigreer van Beiroet, Libanon na Kanada.

2009: Die Maagd Maria het Fadia Ibrahim die eerste keer tydens die mis besoek, deur die letter M op haar been in bloed in te skryf.

2010: In reaksie op talle boodskappe van Mary aan Ibrahim, 'n Katolieke groep in Detroit, Michigan, het 'n beeld van die Maagd aan haar afgelewer.

2010 (Maart): Ibrahim het die standbeeld begin trane van olie sien huil.

2010 (Mei / Junie): Mary het Ibrahim aangesê om die standbeeld buite haar huis te plaas.

2010 (Oktober): Die stad Windsor Ontario het die eerste klagte ontvang oor die aanwesigheid van die standbeeld.

2010 (vroeg in November): Media in die VSA berig oor die statuut, wat lei tot 'n toename in besoekers.

2010 (5 November): Na verset teen die uitstalling van die standbeeld buite die Ibrahim-huis, is die standbeeld verskuif na die St. Charbel Maronite Katolieke Kerk.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Daar is min bekend oor Fadia Ibrahim se lewe voor haar ervarings met die Maagd Maria. Dit is bekend dat sy in 1962 gebore is in Libanon en migreer na Kanada rondom 1990 (Yonke 2010). Sy het destyds in Oos-Windsor in Ontario woon, toe haar boodskappe van die Maagd Maria begin het (Willick 2010). Ibrahim het die St. Ignatius van Antioch-kerk, 'n Ortodokse Christelike kerk bygewoon.

Ibrahim se eerste ontmoeting met die Maagd Maria het plaasgevind tydens 'n Katolieke mis. 'N Bloedige M verskyn op Ibrahim se been, wat daar geplaas word, berig Ibrahim, deur die Maagd Maria (Wilhem 2010). Mary het voortgegaan om Ibrahim te besoek deur middel van boodskappe en bykomende merke op haar liggaam. Ibrahim beskryf Mary op die volgende manier: 'Sy is mooi. Sy bly glimlag. Sy bedek haar kop. ... Sy is 49, 50 jaar [oud]. ... Sy is soos, ek weet nie hoe om te sê nie, sy is anders. Sy is anders ”(Yonke 2010). Nadat die boodskap van Mary begin versprei het, het 'n familie van Chaldeeuse Katolieke van Detroit 'n viervoetige standbeeld van die Maagd Maria aan Ibrahim aangebied (Yonke 2010). Daar word geglo dat die standbeeld oorspronklik uit die Los Angeles-omgewing kom (Morgan 2010).

Na die ontvangs van die beeld het Ibrahim dit in haar huis gestoor. Dit was op Kanada Dag (Julie 1), rapporteer sy, haar dogter ontdek dat dit olie was. Dit was 'n versoek van Maria wat haar gelei het om toe 'n geslote voetstuk op haar voorste grasperk te bou om die standbeeld te vertoon. Besoekers het dadelik verskyn, en sommige het blomme gebring. Volgens Ibrahim was Maria bly. Sy beweer dat die beeldjie glimlag en olie afskei. Kort nadat die standbeeld buite die huis geplaas is, het Ibrahim begin om olie uit sy eie hande te rapporteer. Ibrahim het gesê die olie het uit die standbeeld gekom en was van die Maagd Maria (Yonke 2010). Daaglikse bywoning by die standbeeld het tot soveel as 1,000 besoekers per dag (Willick 2010) gestyg.

Na aanhoudende klagtes van bure oor die geraas en verkeer wat deur besoekers gegenereer is, het munisipale amptenare beveel dat Ibrahim die standbeeld teen 19 November 2010 van haar grasperk moes verwyder. Volgens Ibrahim het sy gesê dat sy wil hê dat mense moet teruggaan kerk toe, het Ibrahim gesê. 'My huis is nie 'n kerk nie.' Ibrahim het later opgemerk dat die standbeeld gelukkig was op sy nuwe plek (Kristy 2010). Ibrahim het die beeld aanvanklik aangebied aan haar eie kerk, St. Ignatius van die Antiochiese Ortodokse Kerk, maar die predikant het haar aanbod van die hand gewys. Vader Chaaya in die Maronitiese Katolieke Kerk St. Charbel, wat hoofsaaklik katolieke van Libanese oorsprong bedien, het wel ingestem om die standbeeld by St. Charbel te aanvaar, hoewel hy destyds nie oortuig was dat die trane werklik was nie. Binne 'n kort tydjie het hy egter van plan verander: 'Toe die rooskrans op die aand van 13 November gesê het, het die Maronitiese priester gesê dat hy en ongeveer 50 aanbidders duidelik gesien het hoe trane uit die oë van die standbeeld drup. "Dit is waar. Ek het dit gesien, ”het vader Chaaya gesê. "Nou weet ek" (Yonke 2010). Nietemin was die oordrag van die standbeeld van 'n onafhanklike na 'n kerkbeheerde plek definitief. Soos Laycock (2014: 192) opgemerk het: 'Sodra dit in die kerk was, het die standbeeld veel minder aandag gekry. Daar was geen berigte dat Ibrahim boodskappe ontvang het of dat die beeld trane afskei nie. '

Leerstellinge / oortuigings

Baie besoekers aan die standbeeld by Ibrahim se woning het geglo dat die trane van die standbeeld 'n teken van God was en 'n aanduiding dat die wêreld donker tye bereik het. Besoekers het gevoel dat Maria uit hartseer gehuil het terwyl die wêreld homself vernietig het deur onregte soos misdaad en oorlog. Pam Martin, 'n besoeker van die standbeeld, glo dat die standbeeld so 'n boodskap aandui: "Ek kyk na die nuus en kan nie anders as om hartseer te wees oor wat ek sien nie ... [Mary] huil oor ons omdat ons hierdie wêreld doodmaak" (Jette 2010). Ironies genoeg was Windsor vir Amerikaners bekend as "sin city" (Wilhelm 2010). Daarom het sommige inwoners ten minste geglo dat die standbeeld die nodige aandag, gebed en hoop in die gebied gebring het. Op hierdie manier word die standbeeld as 'n wonderwerk waardeer. 'Ek dink dit is 'n wonderwerk van God,' het me. Ibrahim aan The Blade gesê. 'Sy wil hê dat mense moet bid, teruggaan kerk toe. Sy wil hê dat mense in haar Seun moet glo, en wil hê dat mense mekaar moet help soos voorheen ”(Willick 2010; Yonke 2010).

Benewens om te glo dat die standbeeld self 'n wonderwerk en boodskap is, het besoekers geglo dat die olie uit die standbeeld genesende kragte besit. Toe Ibrahim begin met die aanraking van olie wat wonderbaarlik op haar hand verskyn, het besoekers haar persoonlike seën begin soek. Daar is berigte van besoekers wat genesing ontvang en antwoorde op die gebede om die beeld te aanbid en deur Ibrahim (Wilhelm 2010) geseën te word.

RITUELE / PRAKTYKE

Groot groepe gelowiges, hoofsaaklik van die Katolieke geloof, het die webwerf besoek om in die nag te wees met die wonderwerk van die Maagd Maria. Alhoewel dit 'n baie kort tydjie in plek was, het die standbeeld in Windsor 'n pelgrimsreis geword vir gelowiges in Marian verskynings. Besoekers het gerapporteer dat hulle oorweldig was deur net na die standbeeld te kyk. Aanbidders het ook gebede herhaal, soos die groet Maria, en godsdienstige artikels soos rosekrans en Bybels gehou terwyl hulle aanbid het. Selfs nadat die beeld in die St. Charbel Maronite Katolieke Kerk geplaas is, getuig gelowiges oor die uitskeiding van die standbeeld van die beeld: "Ek sweer God, eerlik, ons is nou in die kerk - deur die vierde dekat kon u dit sien, dit was net so duidelik, 'het me. Rizk gesê. 'Die skeur het aan die bokant van die oog gevorm en het afgedrup en aan die onderkant van die oog gestop. Dit was 'n standbeeld een sekonde en toe word dit 'n wonderwerk, reg voor my oë ”(Yonke 2010).

Die belangrikste rituele gelowiges wat besig was om die Maagd se olierige trane te versamel. Hulle het geglo dat die olie heilig is of deur direkte kontak met die standbeeld self, met die hand van Ibrahim, of met die hande van diegene wat wel aan die standbeeld geraak het. Ibrahim het slegs toegelaat dat 'n handjievol besoekers die standbeeld raak. Hierdie gelukkige paar sou hul hande op die koppe van ander besoekers plaas en hulle seën. Besoekers het ritsakke, katoenballe en grimering verwyderaar saamgeneem om die trane van olie van die Maagd op te vang en huis toe te bring (Wilhelm 2010). Soms gebruik Ibrahim haar hande om 'n kruisie te maak met die voorhoof van besoekers. Een vrou het die ervaring as oorweldigend beskryf: 'Toe sy my aanraak, voel ek net oorweldig en lyk dit asof alles uitkom,' het Rosanne Paquette gesê. 'Ek het hierdie warmte gevoel, en dit was ongelooflik.' 'N Ander vrou het getuig dat haar tiener kleindogter genees is van leukemie nadat Ibrahim haar met die olie gesalf het:' Sy het net die olie op haar gesit en vir haar gebid ... Die dokter het gesê haar bloed, alles was normaal ”(Willick 2010).

Kwessies / UITDAGINGS

Fadia Ibrahim en haar standbeeld van die Maagd Maria het teenstand gekry van twee bronne: buurtbewoners en munisipale amptenare en amptenare van die Rooms-Katolieke Kerk.

Nadat Ibrahim die beeld van Maria van haar huis na die voorste grasperk verhuis het, het die beeld vinnig onder vuur gekom. Bure hou nie van die groot toenemende verkeer en geraas in die omgewing nie, wat net toegeneem het toe die VSA daaroor begin berig het (Caldwell 2010). Bure het vinnig by die stad gekla en 'n versoekskrif gereël teen die standbeeld wat aan munisipale amptenare gelewer is. Weens die gebrek aan 'n boupermit en die oortreding van die bou van kode, het die stad Ibrahim tot 19 November kans gegee om die standbeeld te verwyder. Ibrahim het vinnig beswaar gemaak teen die kennisgewing van die stad en honderde donasies en handtekeninge ingesamel vir 'n versoekskrif om die standbeeld te red voordat hy uiteindelik aan die stad se eise voldoen. Ironies genoeg het 'n destydse stadsadvokaat, George Wilkki, met die media gepraat en gesê daar is 'n maklike oplossing vir die stad se probleme met die standbeeld. Ibrahim moes eenvoudig aansoek doen vir 'n geringe afwyking en 'n boupermit. Dan kan die standbeeld op haar plek in haar voortuin bly (Wilhelm 2010).

Terselfdertyd het amptenare van die Katolieke Kerk begin om die geldigheid van Ibrahim se standbeeld en die wonderbaarlike trane van olie te ondersoek. Kerkamptenare het mense afgeskrik om die heiligdom te besoek, maar het die beeld nooit amptelik veroordeel nie. Vader John Ayoub van die bisdom van die Windsor Ortodokse Kerk, St. Ignatius van die Anitoch Kerk, was meer gemeet in sy antwoord (Laycock 2014: 192). Hy het gesê dat hy die standbeeld nie 'n wonderwerk van God gevind het nie. Hy het egter voortgegaan om Ibrahim te aanvaar as 'n lid van sy gemeente en ander toegelaat om in haar boodskap te glo as hulle sou wou. Ibrahim, daarenteen, voel glo teleurgesteld oor die gebrek aan steun van die Katolieke en Ortodokse kerke.

Op 5 November, veertien dae voor die stad se sperdatum vir Ibrahim om die standbeeld te verskuif, het besoekers wat by Ibrahim se huis aangekom het, gevind dat die standbeeld verwyder is. Die uitgespreek hartseer en nuuskierigheid. Die enigste verklaring vir die verwydering van die beelde was in twee aantekeninge wat buite die huis gelaat is. Die aantekening aan die buitekant van die standbeelde het besoekers bloot gevra om die gesin en die huis alleen te laat. Die ander aantekening op die voordeur van die huis het gelees: 'Die standbeeld is hervestig en hierdie struktuur sal binnekort verwyder word. Bly asseblief van hierdie privaat eiendom af. Besoek u kerk, asseblief. ' Lede van die Ibrahim het aanvanklik kennis van die ligging van die standbeeld ontken toe besoekers verder navraag gedoen het (Vijay 2010).

Ibrahim het daarna 'n verduideliking gegee. Sy het gesê dat sy 'n boodskap van Mary ontvang het waarin sy gevra word om die standbeeld van die huilende Maagd na die kerk te neem. Ibrahim het daarop aangedring dat Maria nie wil hê dat gelowiges na Ibrahim se huis moet kom om te bid nie, en sodoende dit as Maria se huis beskou. Maria, het Ibrahim beweer, wou net hê dat sy die aandag van die publiek moes trek en gelowiges dan weer na die kerk sou lei. Ibrahim ontken enige verband tussen die stad se eis dat sy die standbeeld moet verskuif, of die spanning wat die standbeeld op haar woonbuurt en familie veroorsaak het, en haar besluit om die beeld aan die kerk te gee. Haar finale verklaring was dat Maria 'n boodskap gegee het ... om te bid moet jy in die kerk bid ”(Vijay 2010).

Verwysings

Caldwell, Simon. 2010. '' Huilende 'maagd oorgedra na die Kanadese kerk.' Die Katolieke Herald. Toegang verkry vanaf http://www.catholicherald.co.uk/news/2010/11/12/%E2%80%98weeping%E2%80%99-virgin-transferred-to-canadian-church/ op 4 November 2014.

CBC News. 2010. "Maagd Maria se voorste werf moet afkom." Toegang verkry vanaf http://www.cbc.ca/news/canada/windsor/front-yard-virgin-mary-to-come-down-1.939349 op 4 November 2014.

Jette, Martha. 2010a. "Wonderwerke: Doen hulle nog steeds vandag?" (Deel 1 van 2). Toegang verkry vanaf http://www.examiner.com/article/miracles-do-they-still-happen-today-part-1-of-2 op 16 November 2014.

Jette, Martha. 2010b. “Huil Madonna vir die wêreld?” (Deel 2 van 2). Toegang verkry vanaf http://www.examiner.com/article/is-madonna-weeping-for-the-world-part-2-of-2 op 16 November 2014.

Kristy, Dylan. 2010. “Besoekers is welkom by New Home of 'Weeping' Madonna.” The Windsor Star, 8 November. Toegang verkry vanaf http://www2.canada.com/windsorstar/news/story.html?id=5c83fa0e-e79b-4671-85a5-6892beb84368 op 24 November 2014.

Laycock, Josef. 2014. Die siener van Bayside: Veronica Lueken en die stryd om Katolisisme te definieer. New York: Oxford University Press.

Laycock, Joseph. 2011. “Omstrede Mary-standbeeld huil omdat 'ons hierdie wêreld doodmaak'.” Godsdiensversending. Besoek op 16 Nov 2014 vanaf http://religiondispatches.org/controversial-mary-statue-weeps-because-were-killing-this-world/ .

Lewis, Charles. 2010. "Weeping Madonna: skeiding van wonderwerke uit wensdenke." Nasionale Pos, November 5. Toegang verkry vanaf http://life.nationalpost.com/2010/11/05/weeping-madonna-separating-miracles-from-wishful-thinking/ op 4 November 2014.

Morgan, Dale. 2010. "Kanada: Honderde van die Bygelowige Maagd Maria-Aanbidders Kudde na Windsor Home om Virgin Mary Statue te sien." Toegang verkry vanaf https://groups.google.com/forum/#!search/Fadia$20Ibrahim$20Canada$3A$20Hundreds$20of$20superstitious$20Virgin$20Mary$20Worshipers$20flock$20to$20…/bible-prophecy-news/BEPkyKdPj4E/ywF8T3qvcQcJ op 4 November 2014.

Paterson, Andrea. 2010. 'N Wêreld sonder wonderwerke. Toegang verkry vanaf http://lifeasahuman.com/2010/mind-spirit/spirituality-and-religion/a-world-without-miracles/ op 4 November 2014.

Die Kanadese Pers. 2010. "Huiseienaars moet struktuurbehuising Virgin Mary verwyder." Toegang verkry vanaf http://www.ctvnews.ca/homeowners-must-remove-structure-housing-virgin-mary-1.569727 op 4 November 2014.

Vijay. 2010. “Die geheimsinnige 'huilende' Madonna van Windsor het 'n nuwe tuiste. ' Toegang verkry vanaf http://www.churchnewssite.com/portal/?p=35173 op 4 November 2014.

Wilhelm, Trevor. 2010. "Honderde F-slot na Windsor na S ee Watter Virgin Mary S tatue." Postmedia News. Toegang verkry vanaf http://www.jesusmariasite.org/Signs/Signs_.asp?editid1=5 op 16 Nov ember 2014.

Willick, Frances. 2010. “Menigtes stroom saam om Mary se 'trane' te sien.” The Windsor Star, 2 November. Toegang verkry vanaf http://www2.canada.com/windsorstar/news/story.html?id=0c689192-80db-447f-a128-b6c1f370f8d1 op 23 November 2014.

'Windsor Ontario se w eeping Madonna.' Toegang verkry vanaf http://www.visionsofjesuschrist.com/weeping556.html op 16 November 2014.

Yonke, Dawid. 2010. "Getroue Kudde om die Statue of Mary te sien wat gerapporteer word om in die nag te ween." Toledo Blade, November 21. Toegang verkry vanaf
http://www.toledoblade.com/local/2010/11/21/Faithful-flock-to-see-statue-of-Mary-reported-to-weep-at-night.html op 21 November 2010.

Post Datum:
8 Desember 2014

FADIA IBRAHIM VIDEO VERBINDINGS

Deel