David G. Bromley Stephanie Edelman

Eckhart Tolle

ECKHART TOLLE TYLINE

1948: Eckhart Tolle is gebore as Ulrich Leonard Tolle in Lunen, Duitsland.

1977: Tolle word toegelaat tot nagraadse studie aan die Cambridge Universiteit in Londen, nadat hy 'n graad in tale en geskiedenis aan die Universiteit van Londen voltooi het.

1979: Tolle beleef 'n 'innerlike transformasie' en vestig hom na 'n tydperk van drywing in Vancouver, Kanada, en begin sy eerste boek skryf, Die krag van nou.

1997:  Die krag van nou is die eerste keer gepubliseer.

2000: Televisiepersoonlikheid Oprah Winfrey beveel die boek aan en dryf dit aan die New York Times Bestseller Boek vir Hardcover Advice.

2005: Tolle gepubliseer 'N Nuwe Aarde, wat ook 'n bestseller geword het.

2008: Oprah het die boek vir haar boekklub gekies en daarna saam met Tolle gewerk in 'n reeks internetseminare met besprekings en meditasie.

2009: Die wêreldwye gehoor van Tolle beloop ongeveer tien miljoen.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Ulrich Leonard Tolle is gebore in Lunen, Duitsland. Sy ouers se huwelik is beskryf as die ongelukkige vakbond van "'n sterkmoedige moeder en 'n eksentrieke joernalis-vader" (MacQueen 2009). Tolle se ouers het geskei toe hy dertien was, en toe Tollegeweier om skool toe te gaan, het sy ma hom gestuur om saam met sy pa in Spanje te bly. Tolle het nie skool toe gegaan tussen die ouderdom van dertien en twee-en-twintig nie, aangesien sy pa hom toegelaat het om sy eie filosofie, taal en letterkunde (Walker 2008) te studeer. Hy het daarna 'n graad in geskiedenis en tale aan die Universiteit van Londen voltooi en dan in 'n doktorale program aan die Universiteit van Cambridge ingeskryf.

Teen die laat 1970's was Tolle 'n doktorale student wat in Londen woon en in 'n krisis, 'n "neurotiese, byna-selfmoorde gemors" (MacQueen 2009). Tolle beskryf homself as 'so ellendig' dat ek nie langer met myself kon saamleef nie "(Grossman 2010). Hierdie diepgaande krisis het een aand 'n eksistensiële openbaring vir Tolle uitgelok. Op hierdie oomblik sê hy: “Skielik stap ek van myself af terug, en dit lyk asof ek twee is. Die 'ek' en hierdie 'self' waarmee ek nie kan saamleef nie. Is ek een of is ek twee? En dit het my soos 'n koan veroorsaak ... Dit het spontaan met my gebeur. Ek kyk na die sin: 'Ek kan nie met myself saamleef nie'. Ek het geen intellektuele antwoord gehad nie. Wie is ek? Wie is hierdie self waarmee ek nie kan saamleef nie? Die antwoord kom op 'n dieper vlak. Ek het besef wie ek is ”(Walker 2008). In hierdie transformerende oomblik vertel Tolle dat hy van "depressief en basies kranksinnig - normaal kranksinnig, bedoel ek - gegaan het tot skielik 'n gevoel van onderliggende vrede in enige situasie ..." (MacQueen 2009). Die transformasie behels ''n dood van die gevoel van self wat geleef het deur identifikasies, identifikasies met my verhaal, dinge rondom my, die wêreld. Daar het op daardie oomblik iets opgeduik wat 'n gevoel van diep en intense stilte en lewendigheid, wese was. Ek het dit later 'teenwoordigheid' genoem (Cohen nd). Hy berig dat “Die volgende oggend het ek wakker geword en alles was so rustig. Die vrede was daar omdat daar geen self was nie. Net 'n gevoel van teenwoordigheid of 'wees', net waarneem en kyk '(Scobie 2003).

Ontevrede met die akademie na aanleiding van wat hy as sy 'innerlike transformasie' ervaar het, het Tolled uit Cambridge vertrek ná een jaar van studie in Latyns-Amerikaanse letterkunde. Daarna verander hy sy naam van Ulrich na Eckhart as eerbetoon aan die 14de-eeuse Duitse Neoplatanis en Middeleeuse mistikus, Meister Eckhart. Die volgende twee jaar het Tolle in Londen tydelik gewerk terwyl hy 'op vriende se banke geslaap het en die dae op parkbanke in Russell Square deurgebring het of in die Britse biblioteek skuil' (Burkeman 2009). Vir 'n kort tydperk het hy die vrugte van sy persoonlike transformasie in sy vriende se huise geleer, voordat hy na die Amerikaanse weskus getrek het en hom uiteindelik in 1995 in Vancouver, Kanada, gevestig het. Dit was net twee jaar later, in 1997, dat Tolle sy eerste boek, Die krag van nou, gevolg in 2003 by Stilheid praat en 'N Nuwe Aarde in 2005. Sy gewildheid het gevolg op Oprah Winfrey se entoesiastiese bevordering van Die krag van nou in 2000.

Eckhart Tolle is 'n besigheids en huweliksmaat met Kim Eng. Eng is gebore in Vancouver, Kanada en het Tolle in 1998 na haar ontmoet
een van sy retraites bygewoon. Eng het gesê dat sy voor die ontmoeting met Tolle getroud en 'n praktiserende Christen was, maar dat sy ongelukkig was met sowel haar huwelik as haar godsdiens. Sy het uiteindelik albei verlaat en met 'n geestelike soektog begin. Nadat sy een van die retraites van Tolle bygewoon het, beskryf sy as 'n transformerende geestelike ervaring. Eng begin toe met sewe jaar geestelike opleiding by Tolle, en word uiteindelik sy maat en medewerker in die verspreiding van sy leerstellings. Sy het ook haar eie loopbaan as berader en openbare spreker ontwikkel, en is veral bekend vir haar werkswinkels "Aanwesigheid deur beweging".

LEER / oortuigings

Tolle se leringe word dikwels beskryf as 'n samesmelting van oosterse filosofieë soos die Zen Boeddhisme, die Nuwe Era filosofie en gevestigde godsdiens. Hy beweer dat sy leerstellings eintlik niks nuuts bevat nie, maar eerder die noodsaaklike begrippe van alle godsdienste, begrippe wat verlore geraak het in die vreemde leerstellings van gevestigde godsdienste, verklaar. Tolle het dus 'n sterk onderskeid getrek tussen godsdiens en spiritualiteit; terwyl die twee saam kan bestaan, "godsdiens sonder spiritualiteit is ongelukkig baie algemeen" (MacQueen 2009). Die gevolg hiervan is dat gevestigde godsdiens deel geword het van wat Tolle die "waansin" noem. Volgens hom kan die mensdom redelikerwys beskou word as "[[c] rimelik krankzinnig, met 'n paar kort duidelike tussenposes," besig met "chroniese paranoïde dwalinge, patologiese geneigdheid om moord en dade van uiterste geweld en wreedheid teen sy waargenome vyande te pleeg
. . . "(MacQueen 2009).

In Tolle se leerstellings is die fundamentele menslike probleem die gevoel van self, die ego, wat die produk van die struktuur is werking van die verstand. Individue kom om hulself te vergelyk met hul gedagtes, wat die produk van hul gedagtes is, en daarom leef in die skeiding van Being. Soos hy dit gestel het, is ons ware self die vormlose bewussyn, wat is, wat is God. Ons is almal Een, en daarom is ons almal God "(Walker 2008). Vir Tolle is die konsep van 'n transendente God wat die heelal geskep het, dus nie nuttig nie. Tolle verstaan ​​eerder daar om 'n intelligensie te wees wat in elke lewensvorm en vorm van die lewe teenwoordig is en wat die heelal voortdurend skep en herskep. Dit is die wese wat die lewe direk ken en ervaar; Die verstand werk daarenteen op grond van feite, oordele, beelde, etikette eerder as direkte ervaring. Op grond hiervan werk die verstand in 'n kombinasie van verlede (herinneringe) en toekoms (projeksies) eerder as in die oomblik, wat Tolle na verwys as die Nou. Aangesien die verstand werk op grond van konstrukte eerder as realiteite direk, sluit die gedagtes verband met ander mense en met Being. Die verstand vind hom ook in direkte konflik met die werklikheid aangesien die alledaagse werklikheid nie saamval met die beelde en oordele oor die manier waarop dinge gebaseer moet wees op herinneringe van verlede en aspirasies vir die toekoms nie. Dit is hierdie weerstand teen wat is en die verlies van verband met Being wat lei tot individuele pyn en lyding. Hoe groter die individu se identifikasie met hul gedagtes, hoe groter is die weerstand teen wat is; en hoe groter is die weerstand teen hoe groter die vlak van pyn en lyding. 'N "pyn liggaam", die opgehoopte pyn van die verlede seerlike ervarings is die produk van hierdie weerstand (McKinley 2008).

Die oplossing vir die probleem van skeiding van Being, in Tolle se siening, is om in die Nou te wees. Die Nou is tydlose transendente ruimte, wat is wie ons is. In teenstelling met konvensionele logika is ons nie wat in die hede gebeur nie, maar die ruimte vir wat gebeur (Jonas-Simpson 2010). Om in die Nou te wees, beteken dus dat beide aanvaar word wat onvoorwaardelik aan die hede oorgegee word. Vermyding van die huidige oomblik is dus kranksinnigheid, aangesien die huidige oomblik die lewe is. Aanvaarding van en oorgawe aan die hede laat mens toe om weer te verbind met Being. Wat in Tolle se rigting nodig is, is 'n geestelike ontwaking, 'n transformasie van bewussyn, wat die mensdom in staat sal stel om na 'n hoër vlak te ontwikkel. 'N noodsaaklike aspek van hierdie ontwaking proses bestaan ​​daarin om ons ego-gebaseerde bewussynstoestand te oortref en in die Nou te leef.

RITUELE / PRAKTYKE

Tolle spesifiseer geen formele rituele praktyke nie. Maar in Die krag van nou hy beveel Oosterse aan chi meditasie ('n vorm van meditasie wat gebruik maak van die lewenskrag wat liggaam, gees en gees verbind) 10-15 minute per dag en die uitbreiding van bedagsame meditasie tot die daaglikse lewe. Volgens Tolle is dit “besonder vrugbaar as jy met ander kommunikeer en met die natuur kommunikeer. Deur die bewusmaking van die ongemanifesteerde in die ryk van die gemanifesteerde te handhaaf, word 'n brug of portaal tussen die twee gebou "(Cole 2010). Terselfdertyd blyk dit dat Tolle beperkings tot meditasie sien. Hy het gesê: 'Wel, op 'n sekere stadium kan oefening nuttig wees, maar ek leer nie praktyke nie. Die krag van teenwoordigheid het dit nie regtig nodig nie. Aanwesigheid is onderrig, stilte is onderrig, dus sou dit onnodig wees om 'n praktyk te hê. Natuurlik kan daar sekere mense wees wat nog nie 'n opening vir teenwoordigheid gehad het nie en nie daartoe geneig is nie; dus kan oefening vir hulle aanvanklik nuttig wees — totdat dit 'n belemmering word ”(Clurman 2001).

Tolle beveel 'n reeks oefeninge aan wat praktisyns kan gebruik om meer in die Nou te word. Dit sluit in die volle aandag aan enige roetine daaglikse aktiwiteite; aandag gee aan die gapings tussen gedagtes wat deur die verstand gegenereer word, sodat die praktisyn met die verstand kan identifiseer en bewus raak, maar nie in gedagte betrokke is nie; aandag trek weg van die verstand, wat jou aandag op die hede bring deur bewus te raak van asemhaling, en sodoende bloot te sien en te ervaar; die gebruik van negatiewe emosies as 'n impuls om meer teenwoordig te wees; waarneming en oplos van die pynliggaam; en onttrek aandag van die verlede en die hede om die ego uit te skakel. Vir Tolle, disidentifisering met die verstand, is die enkele belangrikste element in die reis na verligting.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Tolle het bedenkings uitgespreek oor die totstandkoming van formele organisasies of om 'n guru-agtige figuur te word. Byvoorbeeld, met betrekking tot sy onderrigmateriaal het hy gesê dat "dit nodig is om in die wêreld uit te kom, maar mens moet versigtig wees dat die organisasie nie selfbediening word nie" (MacQueen 2009). Hy het egter verskeie organisasies ingestel om sy leringe te versprei. Met sy vennoot, Kim Eng, Tolle het Eckhart Teachings gestig. Hierdie organisasie bestuur Tolle se toesprake, lesings en retraites, asook die lisensiëring, publisering en verspreiding van sy CD's en DVD's. Tolle se webwerf, eckharttolle.com, bied 'n indrukwekkende produkreeks van Tolle se boeke, asook dele van die boodskap wat herverpak is in musiek, kaarte, kalenders, CD's en DVD's. Eng se meditasies en instruksies Qi-vloei joga video is ook beskikbaar. In Julie het 2010 Tolle TV gestig, sodat kykers toegang tot internetvideo's van Tolle-meditasie of -onderrig kon verkry. Besoekers het ook onbeperkte toegang tot die webwerf se aanlyn gemeenskap vir 'n maandelikse fooi. ET-TV bied diegene wat belangstel 'n bekostigbare manier om Tolle se leerstellings te bereik, asook 'n wêreldwye bereik. Kim Eng dien ook in 'n onderrigkapasiteit; sy is "die fasiliteerder van die werkswinkels van Aanwesigheid deur Beweging, waarin sy op meditasie, joga, t'ai chi en ander geestelike praktyke op haar agtergrond trek om 'n meer gestruktureerde benadering te bied om Eckhart se leringe te beliggaam" (Eckhart Tolle TV nd) . Daar is meer as twee honderd Eckhart Tolle Meetup-groepe in meer as honderd lande regoor die wêreld, hoofsaaklik in Noord-Amerika, Europa en Asië. Verskeie tienduisende lede gebruik hierdie lokale om Tolle se leringe te bespreek.

Tolle se sigbaarheid en invloed is aansienlik verbeter deur sy verbintenis met Oprah Winfrey. In 2008, Oprah gekies 'N Nuwe Aarde vir haar boekklub; sy en Tolle het daarna saamgewerk op 'n tien weke reeks webseminare om hoofstukke van die boek te bespreek en meditasies te lei. Hierdie "webinars" het miljoene kykers gelok. Tolle se boeke is nou in drie-en-dertig tale vertaal, en baie miljoene is oor die wêreld verkoop (MacQueen 2009).

Kwessies / UITDAGINGS

Tolle het voorspelbaar kritiek gekry van die konserwatiewe Christelike gemeenskap asook die sekulêre hoofstroompers. Een bron van konserwatiewe Christelike veroordeling is Tolle se implikasie dat Jesus onnodig is as 'n middel tot redding: "Godsdienstige kritici het hom die Antichris genoem om te beweer dat jy jouself kan red, geen God of Jesus wat nodig is nie." Soos Tolle dit gestel het, was Jesus die seun van god? Ja. Maar so is jy ook. Jy het dit nog nie besef nie. "(Grossman 2010). James Beverley, professor van Christelike denke en etiek, som die konserwatiewe Christelike kritiek op: "Vanuit 'n Christelike perspektief misbruik Tolle die Bybel om sy vreemde mengsel van Hindoeïsme, Boeddhisme en New Age-pop te beweer," sê hy. "Hy verontagsaam die leer van Jesus oor die self en ignoreer die duidelike eise van Jesus as Verlosser, Here en Seun van God" (MacQueen 2009). Uit hierdie perspektief ontken Tolle 'n kernpilaar van die Christendom deur te beweer dat daar geen verskil is tussen mense en Jesus en God nie. Sommige ander Christene is meer liefdadigheid teenoor Tolle. Teologie professor John Stackhouse by die evangeliese Regent College in Vancouver het verklaar dat Tolle se leerstellings vir baie mense voordelig kan wees: "Inderdaad, hy kap, sny en herrangskik die stukkies wat dit leen dat dit eindig as 'n mooi vae spiritualiteit wat een kan aanpas by jou eie voorkeure "(MacQueen 2009).

Tolle het ook 'n aantal sekulêre kritici gekonfronteer wat oor die algemeen ontslag van New Age en ander nuwe vorme van spiritualiteit het. Byvoorbeeld, Time Magazine verwys na Tolle se boeke as “awash in spiritual mumbo jumbo” (Sachs 2003). Volgens een oorsig van hierdie beoordelings: 'Selfs volgens die standaarde van die selfhelpboekbedryf is Eckhart Tolle se A New Earth 'n onuitspreeklike twak,' het een resensent in die koerant gesê. 'Oprah Winfrey se goue aanraking het 'n stinker in 'n topverkoper vir Penguin gemaak.' 'N Ander het die boek van die hand gewys deur te sê:' Die 313 bladsye is eerlik gesê verbasend - 'n mengsel van pseudowetenskap, New Age-filosofie en onderrig geleen aan gevestigde godsdienste '' (Walker 2008). Geen godsdienstige of sekulêre kritiek het egter 'n groot invloed op Tolle se gewildheid en invloed gehad nie. In 2008 het die New York Times verwys na Tolle as die gewildste geestelike skrywer in die VSA, en in 2011, die Watkins Review met die naam Tolle as die mees geestelik invloedryke persoon in die wêreld.

Verwysings

Burkeman, Oliver. 2009. "The Bedsit Epiphany." The Guardian. 10 April 2009. Toegang verkry vanaf http://www.guardian.co.uk/books/2009/apr/11/eckhart-tolle-interview-spirituality op Maart 21, 2012.

Clurman, Dan. 2001. "Eckhart Tolle Onderhoud." Ondersoekende Mind. Val 2001. Toegang verkry vanaf http://www.meditationblog.com/2007/03/01/eckhart-tolle-interview/, op Maart 30, 2012.

Cohen, Andrew. Nd "rimpels op die oppervlak van die bestaan: 'n onderhoud met Eckhart Tolle." Verlichte Nuus. Toegang verkry vanaf http://www.enlightennext.org/magazine/j18/tolle.asp?page=1, op Maart 21, 2012.

Cole, Josefine. 2010. "Hoe om te mediteer met die krag van nou." 21 Maart 2010. Toegang verkry vanaf http://josefine-cole.suite101.com/how-to-meditate-with-the-power-of-now-a216121, op Maart 30, 2012.

Grossman, Cathy Lynn. 2010. '' Lewe se doel '' Skrywer Eckhart Tolle is Serene, kritici minder so. ' Suid-Afrika Vandag. 14 Oktober 2010. Toegang verkry vanaf http://www.usatoday.com/news/religion/2010-04-15-tolle15_CV_N.htm, op Maart 21, 2012.

MacQueen, Ken. 2009. "Eckhart Tolle Vs. God." Maclean se. 22 Oktober 2009. Toegang verkry vanaf http://www2.macleans.ca/2009/10/22/eckhart-tolle-vs-god/3/, op Maart 21, 2012.

McKinley, Jesse. 2008. "Die wysheid van die eeue, vir nou in elk geval." New York Times. 23 Maart 2008. Toegang verkry vanaf http://www.nytimes.com/2008/03/23/fashion/23tolle.html?_r=4&pagewanted=1, op Maart 21, 2012.

Sachs, Andrea. 2003. "Kanaal Ram Dass." New York Times, 21 April 2003. Toegang verkry vanaf http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,1004693,00.html#ixzz1qnHPCVFp op April 15, 2012.

Scobie, Claire. 2003. "Hoekom is nou Bliss?" Telegraaf Magazine. 29 September 2003. Toegang verkry vanaf http://www.theage.com.au/articles/2003/09/28/1064687666674.html op April 5, 2012.

Walker, Ether. 2008. "Eckhart Tolle: Hierdie Man kan jou lewe verander." Die Onafhanklike. 21 Junie 2008. Toegang verkry vanaf http://www.independent.co.uk/news/people/profiles/eckhart-tolle-this-man-could-change-your-life-850872.html, op Maart 21, 2012.

Post Datum:
15 April 2012

Deel