Eckankar

Eckankar, Die Geloof van Lig en Klank

stigter: Paul Twitchell.

Geboortedatum: Twitchell se geboortedatum is aangeteken as 1908, 1910, 1912, 1920 en 1922. Oorlede: 1971.

Geboorteplek: Paducah, Kentucky.

Jaar gestig: 1965.

Heilige of Eerbiedige Tekste: Die Shariyat-Ki-Sugmand is die belangrikste heilige teks, maar baie ander boeke geskryf deur Paul Twitchell, Harold Klemp, asook ander Eckankar-leiers word aanbeveel vir volgelinge van Eckankar. Twitchell se boeke sluit in Eckankar: Die sleutel tot geheime wêrelde en 'N Inleiding tot Eckankar . Sommige van Klemp se boeke is Die kuns van geestelike drome .

Grootte van Groep: Volgens die amptelike Eckankar tuisblad, is daar ongeveer 50,000 lede in meer as honderd lande.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS
Eckankar het tydens die Kulturele Revolusie van die 1960's na vore gekom in 'n tyd waarin die teenkultuur van die jeug ideale van oosterse wysheid bevorder het. Eckankar het sterk antieke wortels en die stigter, Paul Twitchell, het bloot gehelp om hierdie leerstellings aan die moderne wêreld bekend te stel. Geleerdes beweer dat Eckankar antieke oortuigings en praktyke van die Radhasoami-tradisie herverpak met 'n nuwe woordeskat 'Eck'. Hierdie interessante mengsel van antieke wysheid en nuwe terminologie nooi die vergelyking van Eckankar met Madame Blavatsky se teosofie uit.

As gevolg van uiteenlopende verslae van vriende, familie en bewonderaars sowel as wat blykbaar Twitchell se doelbewuste poging is om die besonderhede van sy persoonlike lewe te verdoesel, blyk die besonderhede van Paul Twitchell se lewe 'n raaisel te wees vir volgelinge en geleerdes van Eckankar. Selfs die huidige leier van Eckankar, Harold Klemp, erken Twitchell se poging om diegene wat sy lewe bestudeer het, te mislei deur te sê: 'Paul was lief vir sy privaatheid. Vroeg in sy jeug was hy betrokke by 'n verskeidenheid aktiwiteite, maar hy het daarop gewys om feite wat met sy lewe verband hou, te verdoesel. Sodoende het hy 'n spoor gelaat wat so vertroebel is dat dit ons historici jare sal neem om dit saam te stel. ' 'N Groot deel van die verwarring gaan oor die spesifieke tyd, plek en aard van Twitchell se geboorte, sowel as besonderhede rakende sy vroeë lewe.

In 1942 het Twitchell by die vloot aangesluit en met Camille Ballowe getrou. Gedurende sy tyd in die vloot het Twitchell sy produktiewe loopbaan as joernalis begin en het hy vir verskeie tydskrifte onder verskillende penname geskryf. In hierdie tyd het Twitchell verskillende godsdiensgroepe begin ondersoek. In 1950 het hy en sy vrou aangesluit by die Self-Revelation Church of Absolute Monism in Washington, DC ('n subgroep van die Self-Realization Fellowship). Hierdie groep is gelei deur Swami Premananda, ook genoem Sudar Singh in die latere geskrifte van Twitchell. Na sy vertrek uit die Self-Revelation-kompleks in 1955, skei Paul Twitchell en sy vrou. Daarna sluit hy aan by Kirpal Singh, die stigter van die Ruhani Satsang, 'n tak van die Radhasoami-tradisie.

Terwyl hy sy dissipelskap van Kirpal Singh behou, raak Twitchell ook beïnvloed deur L. Ron Hubbard, sluit hy aan by Scientology-beweging en behaal die status van "helder". Daarna het Twitchell die bande met Kirpal Singh se Ruhani Satsang-bevel verbreek as gevolg van 'n dispuut oor Twitchell se manuskripte vir sy boek. The Tiger's Fang.

Kort nadat hy bande met Kirpal Singh gebreek het, het Twitchell begin om seminare in San Diego, Kalifornië te gee oor die kuns van bilokasie of wat hy later Soul Travel sou noem. Deur sy geskrifte in 'n verskeidenheid tydskrifte, en sy briewe aan mense soos sy tweede vrou, Gail Atkinson, het Twitchell Eckankar in die wêreld bekendgestel en verklaar hy is die 971 st Eckmaster. Hy beweer dat hy leringe van die Vairagi ECK-meesters ontvang het, insluitend 'n geheimsinnige Tibetaanse monnik genaamd Rebazar Tarz. Eckankar is amptelik gestig op Oktober 22, 1965 in San Diego, Kalifornië as 'n nie-winsgewende godsdienstige organisasie.

In 1971 het Paul Twitchell gesterf en is opgevolg deur Darwin Gross, die 972 en Eckmaster. Voor sy dood het Twitchell meer as sestig boeke geskryf en baie mense in die volgende van Eckankar gewerf.

Alhoewel Gross deur die raad van Eckankar sowel as Twitchell se weduwee gekies is, het hy kontroversie na Eckankar gebring omdat baie volgelinge van mening was dat hy 'n onwaardige opvolger van die voormalige Eckmaster was. Uiteindelik verloor Gross al die magte en verantwoordelikhede verbonde aan die titel Living Eckmaster en word hy opgevolg deur Harold Klemp, die 973ste en huidige lewende Eckmaster. Gross en Eckankar het betrokke geraak by 'n aantal regsgedinge wat betwis dat Gross die gebruik van medeEckankar terminologie.

Harold Klemp het baie veranderinge aan Eckankar gebring deur die Westerse ideologie eerder as die oostelike Radhasoami-tradisie te beklemtoon. Hierdie verandering het toegelaat vir 'n brug tussen Eckist en Amerikaanse kultuur. Hy het gevra dat volgelinge van Eckankar gemeenskapsdiens doen om goeie mense met God te word.

Leerstellinge / oortuigings

Volgens Eckists of Chela beteken Eckankar medewerker met God of Sugmand wat nie man of vrou is nie.15 Daar word geglo dat Sugmand verbind word met die siel of Tuza van elke individu deur middel van lig of klank, vandaar die alternatiewe naam van Eckankar, die Religion of Light and Sound. Hierdie verbinding staan ​​bekend as die Eck- of Eck-stroom. 'Deur die eeue heen is daar baie name gegee. Die Heilige Gees, Heilige Gees, Logos, die Woord, Goddelike Gees, die Bani en die Vadan is enkele van hierdie name. Daar is ook bekend dat eckiste na Eck as die hoorbare lewensstroom verwys.

Die hoofdoel van die chela is om selfverwesenliking en uiteindelik God-realisering te bereik. 17 Wanneer Godverwesenliking bereik word, sal die chela 'n ware medewerker by God wees, terwyl die individuele identiteit behoue ​​bly. Hierdie geloof word in stryd met die Hindoe-en Boeddhistiese geloof waarin die uiteindelike doel een word met God deur 'n volledige ontbinding in God en alle individuele identiteit verloor.

Beide Selfverwesenliking en Godverwesenliking kan bereik word deur bilokasie of wat nou deur Eckist's as Soul Travel genoem word. In sy boek, Eckankar: Die sleutel tot geheime wêrelde , Beskryf Twitchell sielsreis as 'die skeiding van die gees van die liggaam'. Soul Travel word onderskei van astrale projeksie wat bloot geestelike verkenning van die astrale vlak behels. Soul Travel behels die verkenning van enige een van die Godwêrelde. 19 Daar is twaalf bekende vliegtuie.
Eckankar word beskou as 'n lewende godsdiens wat voortdurend verander. Hierdie konstante veranderinge vereis dat Eckists sterk op hul godsdienstige leier moet staatmaak. Hierdie leier staan ​​bekend as die Eckmaster of die Living Mahanta. Daar is altyd 'n lewende Eckmaster wat kom uit 'n lang lyn van ander Eckmasters wat as die Vairagi Orde bekend staan. Lede van die Vairagi Orde woon in die Tempels van Goue Wysheid wat op die verskillende vliegtuie geleë is. Die doel van die Mahanta is om die siele van chelas terug na God te lei. Die Mahanta dien dikwels as 'n droommeester wat as 'n blou punt van lig voorkom. In hierdie rol is die Mahanta alomteenwoordig en alwetend. Die lewende Eckmaster is hoogs eerbiedig, maar nie aanbid nie.
Soortgelyk aan Boeddhiste en Hindoes, glo Eckists in karma of die idee van vorige geestelike skuld. Die doel van elke individu is om die skuld van karma uit vorige lewens af te werk en een met God te word. Sodra u selfverwesenliking deur goeie gedrag bereik het, het u die skuld van vorige lewens gewerk, maar u moet die res van hierdie lewe voortduur sonder om meer skuld te gee. As dit bereik word as jy hierdie lewe verlaat, hoef jy nie terug te keer na hierdie wêreld nie.

RITUELE / PRAKTYKE

Daar is meer as honderd verskillende geestelike oefeninge in Eckankar, wat die sing van 'HU' insluit, wat glo 'n antieke naam van God is. Ander oefeninge bestaan ​​uit die fokus op lig en klank of wat bekend staan ​​as die geestelike vorm van die Mahanta. Harold Klemp lys baie verskillende geestelike oefeninge rakende drome in sy boek, Die kuns van geestelike drome. Drome het toenemend belangrik geword in Eckankar-oefening onder Harold Klemp. Daar word ook verwag dat die ernstige chela deur inisiasie gaan, wat tans uit veertien stadiums bestaan.

Kwessies / UITDAGINGS

Die kontroversie rondom Eckankar het in die vroeë 1970's begin kort voor Twitchell se dood. Sommige individue het die bron van sy leringe bevraagteken en hy beweer dat ander sy lewe bedreig het weens hul meningsverskil met sy leerstellings. “Twitchell beweer dat hy geen idees van enige menslike bron geleen het nie, maar sy eie 'Godsverwesenliking' in 1956 ervaar het en dat hy in 1965 deur 'n groep geestelike meesters genaamd 'The Order of Vairagi Masters' as die Living Eck Master begin is. Dit het egter nie die kontroversie beëindig nie.

Die twis het voortgeduur na die dood van Twitchell in 1971 met die nuwe Living Eckmaster Darwin Gross. Na 'n intense magstryd in Eckankar tussen 1981 en 1983 is Gross van al sy gesag ontneem en opgevolg deur Harold Klemp. Gross begin met sy groep, The Ancient Teachings of the Masters (ATOM) en beweer dat hy nie met 'n nuwe lering begin nie, maar bloot die leringe van Paul Twitchell versprei. Eckankar het die gebruik van enige Eckankar-terminologie verbied 26 Bruto word nog steeds beskou as die 972 en Eckmaster, maar sy foto is nie in die Tempel van Eck gepos nie en hy word nie genoem in die bespreking van vorige meesters nie.

Intussen het John-Roger Hinkins, 'n voormalige Eckankar-lid, sy pogings aangewend om die Kerk van die Beweging van Geestelike Bewustheid (MSIA) in 1971. 'N Groep wat Eckankar sterk gelyk het in terme van organisasie-oortuigings sowel as praktyk.

Die kontroversie het sy hoogtepunt bereik toe David C. Lane, 'n professor in religieuse studies, Paul Twitchell daarvan beskuldig het dat hy sy voormalige onderwysers geplagariseer het en die hele godsdiensgeskiedenis van Eckankar versin het. Hy het in wese sy lewe daaraan gewy om te bewys dat Eckankar en MSIA niks anders as 'n blote diefstal van die Radhasoami-tradisie is nie. Baie van Lane se pogings kan op sy bladsy besigtig word, Die Neurale Surfer . Ander vergelykings tussen die drie godsdienste kan op die bladsy getiteld gesien word Die Genealogiese Verbinding .

Verwysings

Cramer, Tod & Doug Munson. 1998. Eckankar: Antieke Wysheid vir Vandag . Minneapolis, MN: Quality Books Inc.

Klemp, Harold. 1998. 'N Moderne Profeet Beantwoord Jou Sleutelvrae Oor Die Lewe . Minneapolis, MN: Eckankar.

Klemp, Harold. 1999. Die kuns van geestelike drome . Minneapolis, MN: Eckankar.

Lane, David. 1978. The Making of a Spiritual Movement: The Untold Story of Paul Twitchell & Eckankar . Del Mar, CA: Del Mar Publishing.

Melton, Gordon. 1999. Ensiklopedie van Amerikaanse Godsdienste. 6 Editie . Detroit, MI: Gale Research Co.

Melton, Gordon. 1996. Ensiklopedie van okkultisme en parapsigologie . Detroit, MI: Gale Research Inc.

Olson, Roger E. 1995. “Eckankar: From Ancient Science of Soul Travel to New Age Religion,” in Timothy Miller, redakteur, Amerikase alternatiewe godsdienste . Albany, NY: SUNY Press. 363-370.

Twitchell, Paul. 1969. Eckankar: Die sleutel tot geheime wêrelde . New York: Lancer Books.

Twitchell, Paul. 1973. Briewe aan Gail. Crystal, MN: Verligte Way Publishing, Inc.

ECKANKAR VIDEO VERBINDINGS

Deel