David G. Bromley

Skepping Bewys Museum

SKEPPINGSBEWYS MUSEUM TYD

1936 (21 Oktober): Carl Edward Baugh is gebore in Kennedy, Texas.

1955: Baugh studeer af aan die Hoërskool Abilene, Texas.

1959: Baugh studeer af aan die Baptist Bible College.

1968: Baugh stig Calvary Heights Baptist Church in East St. Louis, Illinois.

1984: Baugh stig die Creation Evidence Museum in Glen Rose, Texas.

1996 (Februarie): Baugh se kreasionistiese sienings word uitgesaai in 'n NBC-televisie-spesiaal van 'n uur, 'The Mysterious Origins of Man'.

2009: Die Creation Evidence Museum het in 'n nuwe gebou op sy huidige plek ingetrek.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Die langdurige spanning tussen die wetenskaplike en Bybelse verhale het histories gevloei wanneer vooruitgang in verskeie wetenskaplike dissiplines vrae oor die empiriese geldigheid van Bybelse skeppingsrekeninge opgewek het. Byvoorbeeld, rondom die begin van die negentiende eeu, het die ontwikkeling van Geologie as 'n dissipline, met die bevindings dat die Aarde baie ouer was as wat deur die rekening in Genesis voorgestel word, gelei tot verhoogde ondersteuning vir Gap Teorie en Dagleeftydteorie as alternatiewe teorieë vir die verskil tussen geologiese en Bybelse rekeninge. Gap Theory stel voor dat daar 'n lang tydgaping tussen die eerste twee dae van die skepping was soos in Genesis geskryf is, terwyl die Dag-teorie-teorie voorgestel het dat die dae van die skepping wat in Genesis gelys is, hulself lang tydperke was (duisende of selfs miljoene jare) . Mees onlangs het evolusionêre kreasionisme wat postuleer dat God die lewe en die mens geskape het, terwyl evolusie 'n verduideliking vorm vir hoe die lewe ontwikkel het (Saletan 2014).

In die 1960's het konserwatiewe Christengroepe van verskillende soorte aktiewe teenstand teen die evolusionêre teorie gebring met kreasionisme, deels te wyte aan die stryd oor 'n verskeidenheid kwessies (bv. wetenskapsopvoeding, seksopvoeding, gebed in skole) in die openbare skoolstelsel. Een uitworteling van hierdie stryd was die vorming van 'n verskeidenheid museums, navorsingsinstitute en fondasies wat die Bybelse skeppingsverhaal (Numbers 2006, Duncan 2009) verdedig. Creationist-museums word hoofsaaklik in die Verenigde State aangetref, maar daar is 'n besprenkeling van sulke museums regoor die wêreld (Simitopoulou en Xirotitis 2010). Een van die meer beduidende kreasionistiese museums in die VSA is die Creationist Evidence Museum.

Carl Baugh, die stigter van die Creation Evidence Museum, is in Kennedy, Texas, in 1936 gebore. Hy het van die hoërskool in Abilene, Texas in 1955 gegradueer en daarna Baptist Bible College in Springfield, Missouri, bygewoon waar hy 'n driejarige graad van Teologie-graad behaal het. Na afstuderen, Baugh is as 'n predikant in die konserwatiewe Baptiste-genootskap van die Bybelgenootskap georden. In 1968 het hy Calvary Heights Baptist Church in Oos-St Louis, Illinois gestig en daarna tydens die 1970s die Internasionale Baptiste Kollege daar (Henry 1996) gestig.

Baugh onthou dat hy al lank belangstel in die oorsprong van die lewe: '' Ek was nog altyd geïnteresseerd in die beantwoording van die vrae ... van lewensoorsprake, 'sê Baugh' Ek wou weet wie ek regtig was. En na 'n tydperk van dekades om dit te ondersoek, het ek agtergekom dat ek spesifiek moes weet wat in die fossielverslag staan, en daarom het ek na Glen Rose gekom '(Henry 1996). Baugh reageer op hierdie belangstelling in 1982 toe hy verhuis na Glen Rose Texas, wat ongeveer vyftig kilometer van Ft. Die moeite werd en naby die Dinosaur Valley State Park. Die park het 'n toeriste-aantreklikheid geword met dinosourusse in die stroombedding van die Paluxy-rivier wat na raming 113 miljoen jaar oud is (Beets 2005). Voetspore van die Paluxy-webwerf word sedert minstens die 1960's in boeke geskryf van 'n kreasionis (Morris en Whitcomb 1961; Wilder-Smith 1965; Moore 2009). Baugh het in Maart 1982 met sy ontdekkingstogte rondom die Paluxy-rivier begin en binne enkele dae bevindings gerapporteer van 'ongekende historiese betekenis'. Hy het die Creation Evidence Museum daar in Glen Rose in 1984 gestig.

Leerstellinge / oortuigings

Kontemporêre skeppingskundiges kan verdeel word in "ou aardse" en "jong aardse". Die voormalige postulate dat wetenskapgebaseerde dateer van die evolusionêre proses korrek is, maar dat die proses self deur 'n Skepper geïnisieer is. Laasgenoemde, die sterk skeppers, poog om Bybelse datering en die Bybelse skeppingsverhaal te valideer. Deur sy eie rekening het Baugh na syne gekom sterk kreasionistiese posisie geleidelik. Hy het aanvanklik beide Bybelse en "ateïstiese" (evolusionistiese) beskouings gelyktydig gehuldig. Hy was aanvanklik 'n 'teïstiese evolusionis'. Hy het geglo dat daar 'n God van die skepping was wat self die laagste lewensvorme geskep het en daarna die proses van evolusie ingestel het: 'Dit beteken dat daar 'n God is wat die hele heelal toesig hou, maar hy het die mens ontwikkel deur die onderste lewensisteme in 'n progressiewe, evolusionêre tydvak ”(Henry 1996). Dit was sy ervaring om kalksteenformasies langs die Paluxy-rivier te grawe wat hom in 'n sterk kreasionis omskep het. In die loop van sy opgrawings ontdek hy in die konteks van 'n antieke kalksteenformasie (in situ) wat volgens hom 'n perfekte menslike voetspoor was. Hy onthou dat 'Dit het my opgeblaas. My verklaring vir my herkoms is geblaas. As mens en dinosourus gelyktydig in die fossielrekord bestaan ​​het, het dit beteken dat die hele fossielrekord onlangs van oorsprong moes wees, ”sê hy. 'Ek moes my eie filosofiese houding ondersoek. Dit was traumaties. Dit was opwindend, maar traumaties ”(Henry 1996). Baugh het daarna 'n boek geskryf, Dinosaurus: Wetenskaplike Bewyse dat Dinosourusse en Mans saam geloop het waarin hy die getuienis van sy opgrawings (Baugh 1987) geproduseer het.

Die Creation Evidence Museum neem ook ander problematiese Bybelse rekeninge aan, soos die eis dat Bybelse figure vir honderde jare geleef het en dade van goddelike oorsprong (Duncan 2009: 25-31). Baugh argumenteer dat die aarde voor die Groot Vloed 'n kleiner en digter atmosfeer gehad het, wat hoër konsentrasies of suurstof en koolstofdioksied gehad het. Die elektromagnetiese veld rondom die Aarde was sterker, wat as 'n filter funksioneer om onsuiwerhede uit te skakel. Die atmosfeer was 'n magenta-gekleurde beskermende kap. Saam het dit langdurige lewensduur en die ontwikkeling van groter lewensvorme, beide dier en mens, toegelaat. Baugh bied ook 'n verduideliking vir Bybelse gedeeltes wat na God verwys, wat veroorsaak dat die Aarde bewe. Deur sy rekening het God "swaartekraggolwe" geskep wat die "ruimtetui" tot so 'n mate uitgestrek het dat verre sterre ontplof het en skokgolwe terug na die aarde gestuur het (Beets 2005). Hierdie selfde strek van die ruimtetuie word ook gebruik om die wetenskaplike en Bybelse heelal-oorsprongverhalings te versoen op 'n manier wat gelykvormig is aan Gap-teorie en Dag-teorie. In hierdie rekening het dit wat in die diep ruimtes plaasgevind het deur ruimtestreksels oor miljoene jare plaasgevind en het dit weinig te doen met gebeure op Aarde.

LEADERSHIP / ORGANISASIE

Die Creation Evidence Museum weerspieël die visie en persoonlike missie van sy stigter, Carl Baugh. Die museum self het mettertyd ontwikkel. Dit het ontstaan ​​in 'n klein, honderd jaar oue houtkajuit (in 1984) en dan na 'n dubbelwye sleepwa (in 1993) en onlangs na sy eie gebou (1993). Die museumruimte bly te beperk om voldoende artefakte te vertoon wat nodig is om die basiese uitgangspunt te ondersteun. Baugh beweer dat hy 475 dinosourusvoetspore saam met 86 menslike voetspore opgespoor en uitgegrawe het. Die museum bevat uitstallings soos 'n skildery van 'n baba wat langsaan speel, 'n skildery van Adam en Eva in die tuin van Eden, 'n filmopname met die titel 'Skepping in simfonie', die fossielversameling wat uit die Glen Rose-omgewing versamel is, en, ietwat onverklaarbaar. , 'n standbeeld van die legendariese Dallas-sokkerafrigter Tom Landry.

Buiten die museum rig Baugh 'n "hiperbariese biosfeer" op wat bedoel is om die atmosfeer van die aarde voor die vloed te herhaal (sterk elektromagnetiese veld, suurstofryke en koolstofdioksiedryke atmosfeer en beskermende afdak) wat volgens Baugh die groei toegelaat het. van groot lewensvorme binne die kreasionistiese tydsraamwerk (Duncan 2009: 31-35). Baugh beweer dat hy die lewensduur van vrugtevlieë al drie keer verdubbel het en ontgift koperkoppe in die biosfeer. Die museum borg ook navorsingsreise na Papoea Nieu-Guinea op soek na lewende pterodaktiele. Baugh berig dat vyf kollegas die vlieënde dinosourusse opgemerk het, "maar al die waarnemings is in die donker gemaak, en ons kon die wesens nie vang nie" (Powers 2005; Moore 2009).

Die non-profit museum het gesukkel met finansiële ondersteuningskwessies deur middel van sy geskiedenis. Baugh het soms op familielede aan die personeel die operasie getrek, en toelatingsyfers het beskeie gebly (Henry 1996). Die museum het ondersteuning ontvang van die konserwatiewe Christelike Vaderhuisstigting, en Baugh het fondse gegenereer deur praatbetrokkenheid (Vaderhuisstigting nd).

Benewens die museum, het Baugh sy missie nagestreef deur persoonlike verskynings. Vir 'n tyd het hy 'n kreasionisme aangebied program. Skepping in die 21ste eeu op die Trinity Broadcasting Network. Gedurende die negentigerjare verskyn hy ook op televisieprogram Kenneth Copeland se televisieprogram in 'n reeks, Bewyse van die skepping, wat enkele van Baugh se mees ekstreme aansprake en verduidelikings bevat (Scaramanga 2012). In 1996 het NBC 'n spesiale program van een uur uitgesaai, aangebied deur die akteur Charlton Heston, 'The Mysterious Origins of Man', waarin Baugh se aansprake verskyn. Die NBC-program het intense teenstand getrek van hoofstroomwetenskaplikes en skeptici. Een oorsig het tot die gevolgtrekking gekom dat "In plaas van 'n objektiewe dokumentêr oor menslike oorsprong of 'n legitieme wetenskaplike debat oor die onderwerp te wees, het die program baie ongegronde en pseudowetenskaplike bewerings bevorder, 'n baie misleidende beeld van die manier waarop die wetenskap werk, aangebied en grotendeels geïgnoreer wat hoofstroomwetenskaplikes het oor hierdie onderwerpe te sê (Kuban 1996; sien ook Thomas 1996).

Kwessies / UITDAGINGS

Die Creationist Evidence Museum, soos eweknieë, soos The Creationist Museum in Kentucky, het grootliks gegenereer omstredenheid. Sommige belangrike bronne van kontroversie in die saak van die Creationist Evidence Museum was Baugh se opvoedkundige aansprake en geloofsbriewe en die geldigheid van die artefakte wat aangebied is ter ondersteuning van die kreasionistiese saak.

Carl Baugh se opvoedkundige geloofsbriewe is herhaaldelik bevraagteken omdat die grade wat hy beweer en die instellings waaruit hulle verwerf is (California Graduate School of Theology in Los Angeles, Pacific College of Graduate Studies, College of Advanced Education) onbetaamlik is of van twyfelagtige legitimiteit in die akademiese gemeenskap. Die College of Advanced Education is byvoorbeeld 'n eenheid binne die International Baptist College; Baugh is president van International Baptist College (Duncan 2009: 44-45; Vickers 2002; Henry 1996).

Baugh het sy bevindinge van Paluxy bevorder as 'n direkte uitdaging vir evolusionistiese bewerings: "Toonaangewende evolusionêre geleerdes het erken dat as ons kon bewys dat die mens en dinosourus gelyktydig bestaan, dit die hele evolusieteorie sou vernietig," verduidelik Baugh. "Ek het die bewyse" (Henry 1996). Die getuienis wat aangebied word, is egter betwis, nie net deur hoofstroom wetenskaplikes en skeptici nie, maar ook deur ander kreasioniste. Daar is 'n aantal artefakte wat ter ondersteuning van kreasionisme aangebied word in die Creationist Evidence Museum, maar onafhanklike ondersoeke het al die kreasionistiese interpretasies verwerp (Hastings 1988; Neyman 2014). Daar is 'n hamer van onlangse oorsprong wat in 'n kalksteenformasie ontdek is ('London Artifact'); dit blyk dat kalksteen eenvoudig gevorm is rondom die hedendaagse hamer. Daar is 'n voetspoor ('Burdick Print') wat blykbaar in die artefak gekerf is. Wat as 'n versteende vinger voorgehou word, is bloot 'n 'interessante rots'.

Baugh se mees direkte uitdaging aan die evolusieteorie is tydgenootse dinosourusse en menslike voetspore. In 'n deeglike Hastings beweer die beoordeling van die mantracks-debat: “Om tot die gevolgtrekking te kom dat daar geen mantracks in Kalkagtige kalksteen langs die Paluxy-rivier in Texas bestaan ​​nie, neem geen nodige ideologiese standpunt in nie; dit is bloot om die resultate van 'n getuienisgebaseerde wetenskaplike standpunt saaklik te stel. Ons algemene wetenskaplike gevolgtrekkings het uit verskillende oogpunte onder die versigtige en ondersoekende mantrack-ondersoekers gekom. Hierdie verskeidenheid bevat sowel konserwatiewe as liberale Christendom, ateïstiese humanisme en agnostiese skeptisisme. Alhoewel ons oor die besonderhede van interpretasie verskil, het ons tot dieselfde of baie soortgelyke gevolgtrekkings gekom oor die kreasionistiese mantrack-aansprake langs die Paluxy. Die afwesigheid van mantracks is nie noodwendig 'n pro-evolusionêre stelling nie, alhoewel niks van die navorsing wat daarop aangedring word, skade berokken aan die moderne evolusionêre gevolgtrekkings nie. Dit is ook nie anti-kreasionisties vir die magdom filosofiese en teologiese posisies wat die konsep van 'n Skepper beliggaam nie. Dit is egter 'n verwoestende beskuldiging teen wetenskaplik onverantwoordelike aansprake wat aangevuur word deur 'n anti-evolusionêre ywer wat onder baie fundamentalistiese Christengelowiges opmerklik is - 'n ywer wat voldoende is om die sensitiwiteit vir die wetenskaplike onverantwoordelikheid van die beweringe te verdoesel of te verminder ”(Hastings 1988; sien ook Kuban 2010 ). Dit is ook opmerklik dat die uitgestrekte Dinosaur Valley-staatspark, wat net 'n entjie van die Creationist Evidence Museum af is, duisende spore met dinosourusse langs die Paluxy opgelewer het, maar geen tydelike menslike voetspore nie (Henry 1996; Moore 2009). Dit help nie die saak van Baugh dat daar wel erkenning gegee is aan doelbewuste vervaardiging van artefakte nie (Kennedy 2008).

Net so beduidend is die skeppende uitdagings van die Creation Evidence Museum-eise deur ander kreasioniste aangewakker. Henry (1996) vat hul standpunt soos volg saam: “Baugh het sy getuienis verkeerd geïnterpreteer, sê hulle – en is in werklikheid self 'n mite. Hulle sê dat hy sy eie geloofsbriewe versin het, 'n groot dinosourusgrawing aaklig gemaak het en krediet geëis het vir argeologiese ontdekkings wat hy nie gemaak het nie. Hy het die 'bewyse' uitgestrek om sy eie weergawe van die waarheid te laat voortbestaan, tot die kommer van mede-skeppingsleerders. ' Greg Neyman, stigter van Old Earth Ministries (voorheen Antwoorde in die skepping), het die Creation Evidence Museum-skerms hard beoordeel: “Creation Evidence Museum is 'n versameling vervaardigde, vervalste items. Items wat nie geverifieer kan word nie, soos die ysterpot, laat ons geen ander keuse as om aan te neem dat dit ook vals is nie. By die aanbieding van bewyse is dit die las van die skeppingswetenskaplike advokaat om bewyse te lewer om die egtheid van die artikel te bevestig. Baugh en CEM bied niks nie. As u enige bewyse van die jong aarde-skeppingsleier Carl Baugh oorweeg, moet u onmiddellik bedrog en bedrog vermoed ”(Neyman 2014).

Op sy beurt sit Baugh, wat nou op 'n hoë ouderdom is, voort met sy missie en visie, ongeag die kritiek en bevestiging van verskillende bronne. Sy missie is steeds om wetenskaplike legitimasie vir die Bybelse skeppingsverslag te gee. Soos Duncan (2009: 27) die saak saamgevat het, is Baugh se model “baie duidelik ontwikkel uit die bladsye van die Bybel. Uniek is hierdie model egter nie 'n poging om die Bybelse weergawe van die skepping te laat "pas" met breër aanvaarde wetenskaplike denke oor die heelal nie; dit is eerder 'n poging om die Bybelse rekening van kreasionisme te neem en dit met wetenskaplik klinkende retoriek te versier. '

Verwysings

Baugh, Carl. 1987. Dinosaurus: Wetenskaplike Bewyse dat Dinosourusse en Mans saam geloop het. Columbia, TN: Promise Publishing.

Beets, Greg. 2005. "Creationisme Alive en Skop in Glen Rose." Austin Chronicle , Augustus 5. Toegang verkry vanaf http://www.austinchronicle.com/news/2005-08-05/283058/ op 24 Desember 2014.

"Creation Evidence Museum." RoadsideAmerica.com. Toegang verkry vanaf http://www.roadsideamerica.com/story/8196 on 24 December 2014 .

Duncan, Julie A. 2009. Geloof Wys as Wetenskap: Die Rol van die Skeppingmuseum in die Moderne Creationistiese Beweging. Honneurs Proefskrif, Departement Geskiedenis van Wetenskap. Cambridge: Harvard Universiteit.

Vaderhuisstigting. Toegang verkry vanaf
http://fathershousefoundation.com/pages/creation-evidence-museum.php#sthash.Gh6Oi0TS.dpuf op 28 Desember 2014.

Hastings, Ronnie. 1988. "Die opkoms en val van die Paluxy Mantracks." Toegang verkry vanaf
http://www.asa3.org/ASA/PSCF/1988/PSCF9-88Hastings.html on 24 December 2014 .

Henry, Kaylois. 1996. "Footprints of Fantasy." Dallas Observer, Desember 12. Toegang verkry vanaf
http://www.dallasobserver.com/1996-12-12/news/footprints-of-fantasy/full/ .

Kennedy, Bud. 2008. "Menslike Voetafdrukke saam met Dinosauriese Spore?" Fort Worth Star-Telegram, Augustus 10.

Kuban, Glen. 2010. “Man spore? 'N Samevatting van die Paluxy' Man Track'-kontroversie. ' Toegang verkry vanaf http://www.talkorigins.org/faqs/paluxy/mantrack.html op 24 Desember 2014.

Kuban, Glen. 1996. 'n Resensie van NBC se 'The Mysterious Origins of Man', verkry vanaf http://paleo.cc/paluxy/nbc.htm op 28 Desember 2014.

Moore, Randy. 2009. "Verslae van die Nasionale Sentrum vir Wetenskaponderwys: Skepping Bewys Museum." 29: 34-35. Toegang verkry vanaf http://ncse.com/rncse/29/5/creation-evidence-museum op 27 Desember 2014.

Neyman, Greg. 2014. "Creation Science Rebuttals: Creation Evidence Museum het geen bewys nie!" Ou Aarde Ministries . Toegang verkry vanaf http://www.oldearth.org/rebuttal/cem/cem.htm op 24 Desember 2014.

Getalle, Ronald. 2006. Die skeppers: Van Wetenskaplike Kreasionisme tot Intelligente Ontwerp. Cambridge: Harvard Universiteit Pers.

Magte, Ashley. 2005. "Adam, Eva en T. Rex." Los Angeles Times, Augustus 27. Toegang verkry vanaf http://articles.latimes.com/2005/aug/27/local/me-dinosaurs27 op 24 Desember 2014.

Saletan, William. 2014. "Kreatiwiteit vir skeppers." Toegang verkry vanaf http://www.slate.com/articles/health_and_science/human_nature/2014/12/evolutionary_creationism_jeff_hardin_reconciles_evangelical_christianity.html op 28 Desember 2014.

Scaramanga, Jonny. 2012. "Vyf mees epiese skeppers misluk." Toegang verkry vanaf http://www.patheos.com/blogs/leavingfundamentalism/2012/07/25/five-most-epic-creationist-fails/#ixzz3NCPb3MMM op 28 Desember 2014.

Simitopoulou, Kally en Nikolaos Xirotitis. 2010. "Die Herlewing van Kreasionisme in Huweliksverenigings: 'n Kort Opname." Bulletin der Schweizerischen Gesellschaft für Anthropologie 16: 79-86.

Thomas, Dave. 1996. "NBC's Origins Show." Skeptiese Ondersoeker. Toegang verkry vanaf
http://www.csicop.org/sb/show/nbcs_origins_show/ op 28 Desember 2014.

Vickers, Brett. 2002. Sommige Ondersoekende Creationist Referenties. " Die TalkOrigins Argief. Toegang verkry vanaf http://www.talkorigins.org/faqs/credentials.html on 24 December 2014 .

Whitcomb, John C., Jr., en Henry M. Morris. 1961. Die Genesis Vloed. Philadelphia: Presbiteriaanse en Gereformeerde.

Wilder-Smith, Arthur Ernest. 1965. Die oorsprong van die mens / die bestemming van die mens: 'N Kritiese opname van die beginsels van evolusie en Christendom. Chicago: Harold Shaw.

Post Datum:
30 Desember 2014

CREATION EVIDENCE MUSEUM VIDEO VERBINDINGS

Deel