David G. Bromley

Cowboy Trail Church

COWBOY TRAIL KERK TYD

1882: Die eerste beeste is deur die Amerikaner John Ware in die Alberta-provinsie gebring.

1886: Die voorloper van die Calgary Exhibition and Stampede het plaasgevind.

1923 (Julie): Die eerste Calgary-uitstalling en Stampede is gehou.

1963: Die Canadian Cowboys 'Association is gestig.

2005 (1 Februarie): Cowboy Trail Church is gestig.

FOUNDER GROEPGESKIEDENIS

Cowboys het 'n lang geskiedenis in Wes-Kanada, aangesien dit deel was van die proses om Eerste Nasies se grond te neem vir die ontwikkeling van groot beeste en perdryke (Fleck 2003; Dary 1981). Dit was die Afrika-Amerikaanse cowboy John Ware wat die eerste keer in die vee gebring hetDie provinsie Alberta in die Verenigde State in 1882, en Amerikaanse veeteelt in die oop veld was binnekort 'n voorkeurstyl in die bedryf (Breen 1901-1910). Calgary het die middelpunt van die Kanadese beesbedryf geword. Net soos in die VSA, het dit egter nie lank geduur nie, maar omheinde boerderye het die oop veld vervang en die rol van die cowboy verminder. Soos in die Amerikaanse cowboy-kultuur het dit deur die rodeo-kultuur voortgegaan. Teen die middel van die negentiende eeu het rodeo's gewild geword toe cowboys koeie touwys gemaak het en wilde perde ingebreek het om kontantpryse te wen, aan sport deel te neem en vermaak vir groeiende rodeo-gehore te bied (Fleck 2003). In 1886 het die voorloper van The Calgary Exhibition and Stampede, The Calgary and District Agricultural Society, plaasgevind. Die eerste Calgary-uitstalling en Stampede is in 1923 gehou. Die term "rodeo" kom eers geleidelik in gebruik, en dit is eers in die veertigerjare dat die deelnemers deur die gebeure verwys word as rodeo. Die Canadian Cowboys 'Association is in 1940 gestig. Dit dek drie provinsies in daardie tyd: Alberta, Manitoba en Saskatchewan; Ontario is in 1963 opgeneem (Leduc Black Gold Pro Rodeo & Exhibition 2005).

Cowboy werk was nog altyd oorwegend manlik en gekenmerk deur sy seisoenale, lae-betalende werk, gevaarlike werk wat sterkte, uithoudingsvermoe, kennis van perde en beeste vereis het, en vaardigheid in ry en roping. Cowboy kultuur is gekenmerk deur individualisme, onafhanklikheid en sosiale marginaliteit. Soos die aantal tradisionele cowboys afgeneem het, het rodeo-werk en -kultuur die soort fisiese vaardighede, persoonlike eienskappe en sosiale marginaliteit van sy voorganger voortgesit. Die sosiale marginaliteit van die rodeo-kultuur het beteken dat 'n aansienlike poel mans met brose bande met familie en godsdiens beskikbaar was vir evangeliese werwers.

Cowboy-kerke het gedurende die 1970's in die Verenigde State ontstaan ​​en begin versprei na ander lande, veral Kanadaen Australië. Die cowboy-kerkbeweging is nie-kerklik nie, hoewel baie kerke verbonde is aan bepaalde tradisionele denominasies. Daar is meer as 800 cowboykerke in die Amerikaanse Cowboy Church van Ellis County in Waxahachie, Texas, wat in 2005 gestig is, en word beskou as die grootste cowboykerk ter wêreld. Sy ledetal het gegroei tot byna 2,000, met meer as 1,700 2013 gereelde bywoning. Daar is 'n Maandagaand-diens vir diegene wat naweke rodeo's en kompetisies bywoon (Bromley en Phillips XNUMX).

Cowboy kultuur in Kanada manifesteer dieselfde marginaliteit as eweknieë in die VSA. Die gevaarlike lewenstyl is uitputtend, aangesien rodeo cowboys jaarliks ​​deelneem aan 100 of meer rodeo's in die soeke na prysgeld. As een waarnemer opgesom hierdie kenmerke (Fleck 2003):

'Die moeilikste ding in hul lewe is hul huwelike omdat hulle so baie rondbeweeg,' sê hy. 'Die egskeidingsyfer is baie hoog en alkoholisme baie hoog, want versoeking is altyd daar. 'N Man is al drie of vier maande weg van die huis af, en daar is altyd hierdie rodeo-meisies in die omgewing ... en as hulle 'n ekstra minuut het, is dit in die salon.'

Cowboy kultuur is ook in agteruitgang as die olie-oplewing mans getrek het na die beter betalende olieboorbedryf. Daar word beraam dat Kanadese ruwe reserwes, hoofsaaklik in teersand, derde in die wêreld val en honderde miljarde dollars in olieproduksie-belegging oor die volgende paar dekades (Skerritt 2014) trek.

Die handjievol cowboy-kerke met 'n duidelike westerse geur in Kanada sluit in die Willow Creek Cowboy Church in Nanton en die
Clearwater Cowboy Kerk in Caroline. Die bekendste Kanadese cowboy kerk in Kanada is waarskynlik die Cowboy Trail Church in Cochrane, wat deur Bryn Thiessen in 2005 gestig is. Thiessen en sy vier susters is opgevoed in 'n Mennoniet-familie in Gamble Flats. Hy en sy vrou het drie kinders en besit die 2,500 Helmer Creek Ranch naby Sundre waar hy perde en vee oprig en sy verhoog Border Collies (Toneguzzi 2014). Thiessen is ook 'n bekende cowboy digter.

Die Cowboy Trail Church het ontstaan ​​uit die gesamentlike pogings van die Amerikaanse Mike McGough en Bryn Thiessen. McGough was 'n professor by die nabygeleë Kanadese Baptiste Seminarium, en nadat hy die grootte van die cowboy-kultuur toegeken het, het hy begin om boere te leer ken. Hy het opgemerk dat daar geen bediening aan boere en boere was nie. In Desember 2004 Thiessen, McGough, en 'n paar ander het die Cowboy Trail Church in Februarie 2005 (Toneguzzi 2014) ontmoet.

Leerstellinge / RITUELE

Byrn Thiessen karakteriseer diegene wat The Cowboy Trail Church besoek as godsdienstig, en oorweldigend Christelik, maar nie noodwendig godsdienstig nie. Soos hy dit stel: "Elke boer het 'n gevoel van 'n skepper, vir seker ... Iedereen wat daarin werk, weet dat daar meer is as net 'n klont vuil en drie weerligstrale" (Junkin 2011). Hy verduidelik dat 'Ek dink dit is vir landbouers makliker om in 'n skepper te glo, want hulle sien dit die hele tyd rondom hulle ... En baie van hulle verstaan ​​inheemse spiritualiteit - hulle kan die mistieke kant daarvan omhels (Stephen 2007). Baie cowboys is egter nie gemaklik met die gewone kerk nie. Soos Thiessen dit stel, “die hedendaagse styl in die kerk spreek mans nie veel aan nie, en cowboys nie'n wenslike evangelie wil ken. Hulle wil die waarheid hê, bewoord op 'n manier dat hulle dit kan verstaan. My taak is om die Evangelie in 'n smaaklike vorm te plaas ”(Stephen 2007). Daarom probeer Thiessen sy prediking eenvoudig hou. Terwyl hy dit sê, "is die myn nie onderhandelbaar nie," het hy gesê. 'Vertel die waarheid en bedien goeie koffie. Bied geleenthede vir gemeenskap. Dit is eenvoudig, dit is nie nodig om die evangelie af te water nie ”(Junkin 2011).

Kerkdienste by The Cowboy Trail Church is in baie opsigte redelik konvensioneel vir 'n konserwatiewe Christelike kerk, met die uitsondering van hul westerse geur. Soos Thiessen hulle beskryf, “Ons het 'n Westerse swaai-aanbidding in die blou grasstyl. Dit is alles snaarinstrumente ... Ons het van tyd tot tyd spesiale gaste. 'N Getuienis. Sommige skrifgedeeltes uitgesoek. En dan die preek. Wat ons onderskei, is dat ons gaan sit en sing en opstaan ​​om te bid ”(Toneguzzi 2014; Stephen 2007). Dienste eindig dikwels met die feit dat die gemeente die 'Cowboy Blessing' sing. Soos ander cowboykerke, wil Cowboy Trail oop en inklusief wees om 'mense te ontmoet waar hulle is' (Rosen 2009).

LEADERSHIP / ORGANISASIE

Een belangrike bron van die vinnige groei van cowboy-kerke was die kerkplanting deur konserwatiewe Christelike groepe. Baptiste was besonder aktief om uit te reik na twee manlike groepe, cowboys en bikers. Sommige Baptiste in die VSA het betrokke geraak by kerkaanplantings in Kanada deur die BSC-kantoor van Groot Kommissie Vennootskappe (Lilley 2012):

Kerkplanting is die fokus van die vennootskap wat verlede jaar begin het tussen die Baptist State Convention of North Carolina (BSC) en die Canadian National Baptist Convention. Noord-Carolina Baptiste is daartoe verbind om teen 40 10 kerke in Suid-Ontario, 10 fietserkerke en 2021 cowboykerke in Kanada te help plant.

Die Cowboy-roete-kerk is nie-denominasioneel, maar is geaffilieer met die Kanadese Suidelike Baptiste (Stephen 2007).

Wekelijkse kerkdienste word Dinsdagaande gehou om kompetisie met naweek-roetos te vermy. Cowboy Trail hou sy dienste By die Cochrane Ranche House het 'n eendag beesplaas konvensie-sentrum verander. Die algemene gemeente is rondom 300, met ongeveer 100 wat die weeklikse dienste gemiddeld bywoon. Benewens sy gereelde dienste voer die kerk ook huwelike, doop en begrafnis uit, met 'n westerse geur. Die kerk word ondersteun deur donasies deur die gemeente. Die kerk verbygaan egter nie 'n versamelplaat nie. Inteendeel, diegene wat dienste bywoon, word genooi om donasies in twee cowboy stewels wat by die kerkdeur geplaas word, te laat val.

In ooreenstemming met die informele organisasie van Cowboy Trail word burokrasie tot die minimum beperk. Die kerk word hierdeur bestuur, wat na verwys word as die leierskapspan van die New Testament Model. Bryn Thiessen, 'n boer, digter en stigterslid van die kerk, dien as predikant. Sy leierskapstyl is informeel en selfverbeterend. Soos hy dit stel: 'Ek het deur die jare soveel onderrig opgeneem en in 4-H geleer om in die openbaar te praat. Ek wil graag sê ek het 'n Jack Pine-graad [wat beteken dat hy selfonderrig is] in teologie en veeartsenykunde ... ”(Stephen 2007).

Kwessies / UITDAGINGS

Alhoewel baie cowboy-kerke soos Cowboy-roete deur konserwatiewe Christelike groepe geplant is of met hulle geaffilieer is Partykeer word hulle soms gekritiseer vir hul Westerse oriëntasie. Die kritiek is dat die styl van die kerk belangriker word as die substansie van die leerstelling (wayoflife.org 2012). Dit lyk asof dit minder in Kanada is as in die VSA. Die meer belangrike uitdaging vir cowboy kerke, soos die Cowboy-manier, behou die soort toewyding van lede van die tweede generasie wat die stigtingsgenerasie bewerkstellig. As verbintenis erodeer of nuwigheid dra, kan cowboy-kerke die glans verloor wat hulle tans geniet.

Verwysings

Breen, Dawid. 1901-1910. Woordeboek van Kanadese Biografie, Deel XIII. Toegang verkry vanaf http://www.biographi.ca/en/bio.php?id_nbr=7130 op 31 Mei 2015.

Bromley, David G. en Elizabeth Phillips. 2013. "Cowboy Churches." World Religions and Spirituality Project. Toegang verkry vanaf http://www.wrs.vcu.edu/profiles/CowboyChurches.htm on 31 May 2015 .

Dary, David. 1981. Cowboy Kultuur: 'n Saga van Vyf Eeue. New York: Knopf.

Vlek, Doris. 2003. "Cowboys vir Christus." Geloof vandag, Julie / Augustus. Toegang verkry vanaf http://www.evangelicalfellowship.ca/page.aspx?pid=1798 op 29 Mei 2015.

Junkin, Sarah. 2011. Cochrane: 'n dorp van baie kerke. "Cochrane Times, Oktober 13. Toegang verkry vanaf http://www.cochranetimes.com/2011/10/13/cochrane-a-town-of-many-churches op 29 Mei 2015.

Lilley, Melissa. 2012. “Battleford Cowboy Church is 'Point of Light' in die duisternis.” BSC Kommunikasie, Januarie 31. Toegang verkry vanaf http://www.brnow.org/News/January-2012/Battleford-cowboy-church-is-point-of-light-in-dark on 30 May 2015 .

Leduc Black Gold Pro Rodeo & Uitstalling. 2014. " Tydlyn: 'n Geskiedenis van die Rodeo in Noord-Amerika. "Toegang verkry vanaf http://www.blackgoldrodeo.com/blog.asp?id=6 op 31 Mei 2015.

Rosen, Amy. 2009. "Kry Al Klein Doggie." Die Nasionale Nosh, Junie 18. Toegang verkry vanaf
http://thenationalnosh.blogspot.com/2009/06/get-along-little-doggie.html on 29 May 2015 .

Skerritt, Jen. 2014. "Olieboomtakke in Cowboys, Verlaat Beeste in die Lurch." Die Ouderdom, November 26. Toegang verkry vanaf http://www.theage.com.au/business/world-business/oil-boom-ropes-in-cowboys-leaving-cattle-ranches-in-the-lurch-20141126-11ud07.html

Stephen, Cindy. 2007. "Passie so breed soos Alberta Sky." City Light News, Julie 7. Toegang verkry vanaf http://www.calgarychristian.com/articles/2007/707-cowboypastor.htm op 29 Mei 2015.

Toneguzzi, Mario. 2014. "Cowboy Trail Church bedien boerdery en boerderygemeenskap." Calgary Herald, Julie 4. http://calgaryherald.com/news/local-news/cowboy-trail-church-serves-farming-and-ranching-community op 29 Mei 2015.

Wayoflife.org. 2012. "Cowboy Church." Vrydag Kerknuus Notas 13: 16. Toegang verkry vanaf http://www.practicalbible.com/1/post/2012/04/cowboy-church.html op 20 Junie 2013.

Post Datum:
1 Junie 2015

 

 

Deel