Joy Tong

City Harvest Church

STAD OESKERK (CHC) TYD

1989: Met die hulp van twintig jongmense het Kong Hee op 7 Mei 'n nuwe gemeente gestig in Peace Centre, Singapoer.

1992: City Harvest Church (CHC) is gestig as 'n samelewing.

1994: CHC se opleidingskool, die School of Theology (voorheen bekend as City Harvest Bible Training Centre), is begin.

1995: CHC het sy dienste in die voormalige Hollywood-teater begin hou en nog ses jaar daar voortgegaan.

1996: Kong Hee en sy vrou, Sun Ho (Ho is die van), begin Church Without Walls, 'n gemeenskapsdiensprojek.

1996: Ho stig 'n agentskap vir maatskaplike werk, City Harvest Community Services Association.

2001: Die kerk het 'n kerkkompleks in Jurong Weststraat 91 gebou en na sy eerste permanente plek ingetrek.

2001: Die kerk beweer dat hy 10,310 bywoners by sy vyftien naweekdienste het. Dit het ook kantore en skole op vyf verskillende plekke gehad.

2002: Die kerk het die 'Crossover Project' van stapel gestuur om die sekulêre wêreld deur Ho se musiek te bereik.

2002: Die kerk ondersteun die stigting van City College, 'n maatskaplike onderneming wat hom verbind tot die verskaffing van alternatiewe onderwys vir jongmense.

2003: Ho is aangewys as 'The Outstanding Young Person of the World' vanweë haar humanitêre pogings.

2004: Ho is aangewys as 'n "ambassadeur van liefde" vir die Children and Youth Foundation of China.

2005: Kong het homself van die personeelloon verwyder en die kerk begin dien as die ere-stigter / senior leraar.

2005: Namate die kerk gegroei het, huur CHC nog 'n erediensplek by Singapore Expo vir die Engelse diens vir die naweek.

2006: CHC het O School begin, 'n opleidingsskool vir straatmense vir jong mense.

2008: CHC begin 'n Christelike nuusportaal, City News.

2009: CHC beweer dat hulle 'n gemeente van 23,565 mense het.

2010: CHC het aangekondig dat hy 'n aansienlike belang in Suntec Convention Center, wat in die sentrale sakegebied geleë is, gekoop het wat hy vir sy kerkdienste sou gebruik.

2010: CHC beweer dat hulle gemiddeld 23,256 bywoon by sewe-en-veertig aangeslote kerke en ses Bybelskole in Asië.

2010: Sestien individue verbonde aan CHC, insluitend Kong en Ho, is deur die Singapoer-polisie ondersoek vir moontlike vervalsing van rekeninge en kriminele vertrouensbreuk.

2011: CHC verhuis na die Suntec Convention Centre en beweer dat hy 'n gemeente van 20, 619 het.

2012: CHC het 'n gemeente van 19,819 5,937 gerapporteer. Daar was ook XNUMX studente van minstens dertig lande wat gegradueerdes van die opleidingsentrum was.

2012: Kong en vyf ander kerkleiers is in hegtenis geneem en aangekla van misbruik van fondse.

2012: Ho lei 'n nuwe bestuur en bestuur wat die bedrywighede van die kerk bestuur. Sy het 'n nuwe kerkvisie geïnisieer, genaamd CHC 2.0, wat deur Kong geformuleer is.

2013 (Mei): Die verhoor het begin; dit het meer as twee jaar voortgeduur.

2013: CHC eis 'n gemeente van 18,192.

2014: CHC eis 'n gemeente van 17,522.

2015: Kong en vyf ander kerkleiers is skuldig bevind aan vervalsing van rekeninge en kriminele vertrouensbreuk. Kong het aanvanklik agt jaar tronkstraf gekry, die swaarste vonnis onder die ses wat aangekla is.

2015: Ho is georden tydens CHC se ses-en-twintigste bestaansjaarvieringe en word die leier van die kerk.

2015: CHC eis 'n gemeente van 16, 482.

2018 (Februarie): Die Appèlhof het 'n beslissing van die Hooggeregshof om die kerkleiers skuldig te bevind aan minder ernstige kriminele oortreding van trustklagte, skuldig bevind.

2019 (22 Augustus): Kong is vrygelaat van opsluiting nadat hy twee jaar en vier maande van 'n vonnis van drie en 'n half jaar uitgedien het.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Kong Hee [Image to the right] is op Augustus 23, 1964, in Singapoer gebore. Hy was die vyfde kind van Kong Leng, 'n ingenieur, en Toh Poh-Eng, a diamanthandelaar. Hy studeer in 1988 aan die Nasionale Universiteit van Singapoer met 'n graad in Rekenaar- en Inligtingwetenskappe. Na die gradeplegtigheid werk hy 'n kort tydjie in 'n plaaslike uitgewery. In 1989 word Kong 'n personeelevangelis by Christus vir Asië, 'n sendingorganisasie in die Filippyne. Toe Kong 'n geleentheid bied om 'n nuwe kerk in Singapoer te baan, keer Kong terug na Singapoer en help met die oprigting van 'n nuwe gemeente van twintig jongmense, met die ondersteuning en aanmoediging van sommige senior leraars in Singapoer. Op 7 Mei 1989 is City Harvest Church gestig as 'n afdeling (bekend as die Ekklesia-bediening) van die Bethany Christian Centre (Assemblies of God).

Die kerk is in 1992 as 'n vereniging gestig en is op 16 Oktober 1993 onder die Wet op Liefdadigheid geregistreer. Met die doel om predikante, sendelinge en kerkwerkers in Asië op te lei, het die kerk sy eie opleidingskool, die Skool vir Teologie. Vir ses jaar vanaf 1994 huur die kerk die voormalige Hollywood-teater aan die Tanjong Katongweg en hou sy dienste daar. In 1995 verhuis dit na 'n permanente plek in Jurong Weststraat 2001. Die 91 2,200 sitplekke, titaniumbeklede kerkkompleks, wat S $ 48,000,000 2005 6 gekos het, is een van die grootste kerkgeboue in Singapoer. In 2010, toe die kerk verder gegroei het, moes hy nog 'n erediensplek by Singapore Expo huur vir sy Engelse gemeentes oor die naweek. Op XNUMX Maart XNUMX het die kerk aangekondig dat hy 'n aansienlike aandeel in Suntec Convention Centre, wat in die sentrum van die sakekern van Singapoer geleë is, gekoop het en dat hy hierdie fasiliteite vir sy kerkdienste sou gebruik.

Kong se vrou, Ho Yeow Sun (in die volksmond bekend as Sun Ho), is so (of meer) gewild en belangrik vir die ontwikkeling van die CHC as Kong. Ho is op 2 Junie 1972 in Singapoer gebore. [Beeld regs] Die egpaar is in 1992 getroud en Ho het van die begin af by die kerk betrokke geraak. Sy was een van die jeugleiers wat Kong gehelp het om die CHC-kerk te stig. Sy het as direkteur van die kerk se gemeenskapsdienste gedien en het ook die kreatiewe afdeling van 1992 tot einde 2000 gelei. In 2004, as erkenning vir haar bydraes tot die bou en verbetering van skole en opvoedkundige fasiliteite in China, word Sun aangewys as 'n ambassadeur van Love ”deur die Children and Youth Foundation of China.

Toe Kong en Ho in 2002 die idee van 'Cultural Mandate' in die CHC begin bevorder, een wat die kerklede aangemoedig het om op die mark te presteer, het hulle die Crossover-projek begin om hul begeerte te demonstreer om na die sekulêre wêreld uit te reik. Met Kong se steun bedank Ho haar kerkposisie en begin sy 'n sangloopbaan. Volgens Kong was die plan dat Ho by die musiekmark sou inbreek as deel van die kerk se poging om evangelisasie te doen deur middel van haar popmusiek (Miller 2014). Deur meer as 50,000 eksemplare van haar debuutalbum met Mandarynse pop te verkoop, Son met Liefde, wat gevolg is deur twee uitverkoopte konserte in die Singapore Indoor Stadium in Junie 2002, het Ho die geleentheid gehad om haar loopbaan buite Singapoer en na Taiwan en China te bevorder. In 2003 verhuis sy na Hollywood om haar sangloopbaan te volg. Ho se sewe jaar in die VSA was vir haar glansjare. Plaaslike nuus en kerkverslae het getoon dat sy privaat danslesse van top choreograwe ontvang het en saam met top kunstenaars, regisseurs en vervaardigers in die VSA aan haar musiekvideo's gewerk het. Ho het saam met die veteraanplaatprodusent en die sestienmalige Grammy-wenner David Foster gewerk, wat gehelp het om haar debuut Engelse enkelsnit te produseer, Waar het liefde gegaan. Die liedjie het die toppunt op Billboard se dansbreekkaart (Sen 2015) behaal.

Nietemin het sy gedurende haar musiekloopbaan ernstige kritiek gekry. Haar vrymoedigheid om nuwe dinge te probeer ontvang, het polemiese reaksies gekry, alhoewel baie van haar kerklidmate haar liefgehad het. Soos een van die berigte in die kerk se aanlyn-tydskrif haar beskryf:

... met blonde strepe wat haar sagte bruin lokke beklemtoon ... en met haar J-Lo, maar nie so onthullende verbande nie ... het alle vorige definisies wat 'n predikant gehad het oor hoe 'n predikant 'moet' wees, getrotseer (Harvest Times, v.17 Maart-Junie 2002).

Maar daar was ook baie wat deur haar oënskynlik teenstrydige "pastoorsanger" -rolle verwar was. Een van die mees berugte voorbeelde was "China Wine", 'n lied wat haar as 'n Chinese eksotiese danser in Jamaika uitbeeld en 'mnr. Bill, "waarin sy gesing het oor haar man se dood. In die China-wynfilm was sy "woedend op die musiek in 'n lae-sny, midriff-baring top en niks kortbroek" (Miller 2014). Volgens die verslag was "... horror, spot en minagting die primêre reaksies [na haar MTV]; op hul mildest, raaisel en skeptisisme oor hoe so 'n lied kan help om die evangelie te versprei. "

Sedert die begin van haar loopbaan het Ho ook kritiek gekry dat sy die steun van haar kerk gebruik het om haar albumverkope te help. Die gerugte is groot dat haar ondernemings na plaaslike en internasionale sterre grotendeels deur Kong ontwerp en geborg is, en dat die kerk se leierskap die finansiële middele van die kerk gebruik. Vrae is geopper oor die geskiktheid van die kerk om haar poploopbaan te ondersteun deur onder meer haar nuus op die preekstoel of in kerktydskrifte te rapporteer en kerklidmate te vereis om haar CD's te koop en aan haar konserte deel te neem. Baie mense het wenkbroue laat lig toe haar luukse leefstyl in Hollywood blootgestel is. Volgens Die Nuwe Vraestel, Ho het 'n Hollywood Hills-huis vir $ 20,000 per maand gehuur. Daar word opgemerk dat die eiendom $ 5,600,000 is.

Ho se sangloopbaan het in 2010 geëindig nadat die polisie sestien kerkleiers, waaronder Kong en Ho, begin ondersoek het oor die misbruik van fondse by CHC. Na 'n inhegtenisneming in 2012 en 'n verhoor wat in 2013 begin het, was daar bewerings dat Kong en vyf ander kerkleiers Ho se sangloopbaan onwettig befonds en daarna nog $ 26,000,000 Singapoer-dollars gebruik om dit te verdoesel. Verslae het ook aan die lig gebring dat haar sukses in die Mandarynsprekende mark oordrewe was, aangesien twee van haar Mandaryns-albums aansienlike verliese oplewer, en kerklede 32,500 2015 eksemplare van haar onverkoopte albums moes koop (Sen XNUMX).

Die verhoor het haar poploopbaan geëindig, maar nie haar leierskap in die CHC nie. Op Oktober 21, 2015, Kong en die ander vyf leiers is skuldig bevind aan alle aanklagte. Twee dae voor die uitspraak uitgekom het op Oct 19, 2015, Kong op Facebook geplaas dat Sun Ho as pastoor aangestel is. Sy is nooit aangekla nie en vervang haar man as die leier van die kerk.

LEER / oortuigings

Die essensiële geloofsleer van City Harvest Church is sewentien Bybelse uitsprake

1. Ons glo in die plenaire mondelinge inspirasie van die aanvaarde kanon van die Skrif soos oorspronklik gegee. Die Skrifte is onfeilbaar, onerflik en die enigste en finale gesag vir alle sake van geloof en optrede (2 Timothy 3: 16; 1 Corinthians 2: 13).

2. Ons glo in die ewige Godheid wat Homself geopenbaar het as een God wat bestaan ​​uit drie persone, Vader, Seun en Heilige Gees, onderskeidbaar maar ondeelbaar (Matthew 28: 19; 2 Corinthians 13: 14).

3. Ons glo in die skepping, toets en val van die mens soos aangeteken in Genesis; sy totale geestelike verdorwenheid en onvermoë om goddelike geregtigheid te bereik (Romeine 5: 12, 18).

4. Ons glo in die Here Jesus Christus, die Verlosser van die mense, deur die Heilige Gees verwek, gebore deur die Maagd Maria, baie God en baie Man. 1: 26).

5. Ons glo dat Christus vir ons sondes gesterf het, is begrawe en weer op die derde dag opgestaan, en verskyn persoonlik aan Sy dissipels (1 Korintiërs 15: 1-4; Romeine 4: 25).

6. Ons glo in die liggaamlike hemelvaart van Jesus in die hemel, Sy verheffing en persoonlike, letterlike en liggaamlike terugkeer die tweede keer vir Sy Kerk (John 14: 2,3; en 1 Thessalonians 4: 13-18).

7. Ons glo in die redding van sondaars uit genade, deur bekering en geloof in die volmaakte en voldoende werk van die kruis van Golgota, waardeur ons tot vergewing van sondes (Ef 2 te verkry: 8-9; Hebreërs 9: 12, 22; Romeine 5: 11).

8. Ons glo in die noodsaaklikheid van water doop deur onderdompeling in die naam van die ewige Godheid ten einde die opdrag van die Here Jesus Christus (Matt 28: 19; Hand 2: 34-36; 19: 1-6) na te kom.

9. Ons glo in die doop in die Heilige Gees as 'n werklike ervaring op of na verlossing, met die skriftuurlike bewyse, naamlik, spreek in ander tale, soos die Gees gee om uit te spreek (Hand 2: 1-4; 8: 14-17; 10 : 44-45; Galatians 3: 14-15).

10. Ons glo in die werking van die gawes en bedieninge van die Gees soos in die 1 Korintiërs 12-14 en Efesiërs 4, soos in die vroeë Kerk gemanifesteer, opgeneem.

11. Ons glo in die Geesvervulde lewe, 'n lewe van skeiding van die wêreld en die volmaak van heiligheid in die vrees van God as die ware Christelike geloof.

12. Ons glo in die genesing van die liggaam deur Goddelike krag, of Goddelike genesing in sy uiteenlopende aspekte soos beoefen in die vroeë Kerk (Hand 4: 30; Romeine 8: 11; 1 Kor 12: 9; James 5: 14) en deur bevryding In die naam van Jesus (Mark 16: 17).

13. Ons glo in die tafel van die Here, wat algemeen die Nagmaal of die Nagmaal genoem word, vir gelowiges (1 Korintiërs 11: 28-32; Matteus 26: 26-28).

14. Ons glo in die realiteit en persoonlikheid van die Duiwel en die ewige oordeel in die Poel van Vuur vir die duiwel en sy engele (Mattheus 25: 41; Openbaring 20: 14-15).

15. Ons glo in die ewige lewe vir gelowiges (Johannes 5: 24; 3: 16), en ewige straf vir die ongelowiges (Mark 9: 43-48; 2 Thessalonicense 1: 9; Openbaring 20: 10-15).

16. Ons glo dat daar een ware universele kerk bestaan ​​uit ware gelowiges, maar hierdie een universele kerk bestaan ​​ook uit baie plaaslike kerke in gegewe plekke. Hierdie kerke is onder die soewereine hoofskap van die Here Jesus Christus, onder hom oefen outonome regering, administrasie al sy plaaslike sake en bediening, sowel as die voortplanting van die evangelie (Hand 15: 22; Matthew 16: 18; 18: 15- 20).

17. Ons glo dat die regering deur God verordineer word, en die magte wat daarvoor is, word vir ons as Gods dienaars vir ons bestem. Om die kragte en die verordeninge te weerstaan, is om die verordening van God te weerstaan. Ons is onderworpe, nie alleen ter wille van die toorn nie, maar ter wille van die gewete, wat aan al hulle sondes betaal, aan wie die gewoonte is, vrees vir wie vrees, eer aan wie eer. Ons verklaar ons lojaliteit teenoor ons regering en sy leiers, en sal op alle moontlike maniere help, in ooreenstemming met ons geloof in die Skrif as Christelike burgers (Romeine 13).

CHC omhels 'n konvensionele en evangeliese teologiese houding, net soos die meeste van die Chinese P-roterende kerke in Asië en die VSA, saam met charismatiese / Pinkster-oortuigings. Redding is gebaseer op 'n persoonlike verhouding met God en die doop is gereserveer vir volwassenes wat 'n besluit geneem het wat tot bekering gelei het. Heiligmaking is die integrasie van lewe en geloof wat lei tot 'n nuwe lewenswyse. In terme van sy charismatiese en Pinksterlike oortuigings beklemtoon CHC, soos genoem in sy Sendingverklarings, "die doop in die Heilige Gees as 'n ware ervaring op of na die redding, met die Skrifgetuienis, naamlik om in ander tale as die Gees te praat gee uiting, "" die werking van die gawes en bedieninge van die Gees, "en" die genesing van die liggaam deur goddelike krag. "

Daar is 'n paar kenmerkende leerstellings en waardes van die kerk, wat grootliks verantwoordelik is vir die uniekheid van die bediening en die vinnige groei in grootte en roem. Een daarvan is die klem op kulturele mandaat. In die sendingverklaring van die kerk word daar byvoorbeeld genoem dat die kerk se doel is om 'n kerk te bou ... om die Groot Opdrag en die Kulturele Mandaat te gehoorsaam. ' Dit toon die belangrikheid van die evangelie-mandaat en die kulturele mandaat, dit wil sê evangelisasie en kulturele mandaat beteken om sout en lig in die mark / sekulêre wêreld te wees. Inderdaad, die kerk beskryf sy DNA as die Great Commission, Great Command me nt en die Cultural Mandate. Sedert 2002 het Kong begin leer oor die kulturele mandaat, en baie van sy leerstellings en preke is gebaseer op die idee dat gelowiges op die mark moet uitblink en dat die kerk hom nie moet beperk tot 'binne die vier mure' nie, maar eerder betrek die wêreld. Soos hy in een van sy geskrifte genoem het (Kong 2007):

Laat ons besluit om relevant te wees vir ons samelewing. Ons moet nie bang wees om 'n wêreld te betrek wat God geskep het en waarvoor hy altyd lief was nie. Ons moenie bang wees om kultuur te beoefen deur so kreatief, kleurvol en progressief te wees as wat ons tot eer van God kan wees nie. Ons moenie die wetenskap en kuns daarbuite op die mark vermy nie. Ons moet eerder hard werk en uitblink in die lewensarena waarin God ons geplant het. As u dit doen, sal u die sout van die aarde en die lig van die wêreld word. Uiteindelik sal u baie mense in die koninkryk van God inbring!

Die Kulturele Mandaatboodskap het hoofsaaklik, soos op sy webwerf genoem, "gelowiges wat suksesvol is in die besigheidsarea en die vermaaklikheidswêreld." Ook, "het baie suksesvolle sakemanne en bekendes 'n nuwe passie vir hul sekulêre pogings ontdek. geïnspireer om hul platforms te gebruik "om die koninkryk van God te bevorder.

Sowel Kong as Ho se lewens was die suksesvolste modelle van hoe gelowiges in die sekulêre wêreld kan betrokke raak. In sy skrywe "Ontdek u doel in die sekulêre," het Kong gesê:

Son het altyd gevoel op die wêreld van kuns en vermaak. Miskien as gevolg van die Indonesies-Chinese bloed in my, is ek altyd op besigheid en korporatiewe wêreld getrek. In die laaste paar jaar het ons ons samelewing meer as sout en lig betree. Ons het begin om ons doel te ontdek: wat nie 'n stereotipiese godsdienstige paartjie is wat binne die vier mure van 'n plaaslike kerk beperk is nie, maar om die koninkryk van God te neem In die mark van die samelewing ... Son het in haar sangloopbaan gekom en ek het 'n sakeman geword.

Kong en Ho het binnekort begin met die Crossover-projek, wat behels het om ander kulturele lae te bereik wat nie deur die Christelike geloof bereik is nie, en in hulle geval die 'popkultuur'. Die Crossover-projek is daarop gemik om die populêre kultuur te "verlos" deur dit te omhels, te benut en te bemeester as 'n manier om na die wêreld uit te reik, en hopelik weer 'n alternatiewe en relevante vorm van die Christendom te wees vir die (post) moderne wêreld. . Met Kong se sterk onderskrywing en die ondersteuning van die kerk, het Ho haar musiekloopbaan begin en is dit een van Singapoer se voorste Mandaryns-popsterre. Binnekort het Ho reeds 'n aantal treffers in die Mandaryns-poptoneel behaal, opgetree in volgepakte stadions in Taiwan en CD's met dubbele platinumverkope vervaardig. Terwyl hy nog steeds as die senior predikant van die kerk gedien het, het Kong ook opgehou om 'n salaris van die kerk te ontvang en het hy soos 'n leek geword wat vrywillig in die kerk aangebied het. Sodoende het hy vry geword om tussen die twee wêrelde van heilig en sekulêr te kruis. Kong was 'n raadslid van Dr. David Yonggi Cho se Church Growth International (Suid-Korea) en Dr. Luis Bush se Transform World (Indonesië). Hy en sy vrou het ook eens verskeie maatskappye besit, waaronder International Harvest, Skin Couture en boetieks.

'N Ander verwante en ewe belangrike waarde van die CHC is die klem op "uitnemendheid, sukses en welvaart". Wêreldse sukses, soos gesien deur CHC, as dit nie altyd 'n teken van genade is nie, is 'n aanduiding dat 'n mens in die regte rigting met God gaan. Sommige aanhalings uit Kong se geskrifte bevat onder meer: ​​"As u vertikale verhouding met God sterk is, sal u horisontale verhouding op die mark suksesvol wees." Kong het gesê:

Maak geen fout daaroor nie, God wil hê dat die wêreld ons moet beny en vir ons sê: "Ons moet u lewenswyse hê!" Maar hoeveel onder die ongekerkte mense is nou jaloers op Christene? Waarom storm die ongelowiges nie elke naweek kerk toe of klop aan en sê: 'Help my, ek moet in die koninkryk van God ingaan nie! Ek wil soos jy wees - gelukkig, suksesvol en kreatief! ' (Kong 2007).

In dieselfde skrywe noem Kong, met behulp van voorbeelde uit die Ou Testament, Adam, wat 'die grond geploeg, sy saad gesaai en 'n oes geoes het om sy gesin te voed, maar hy het nie daar gestop nie. Hy het die geologie van die land verken, dieper in die grond ingegrawe en goud en allerhande edelgesteentes ontdek. Hoe meer u uself toepas en hoe harder u werk, hoe ryker word u in die lewe. ' Daar was ook Josef, wat 'so suksesvol geword het in sy sekulêre beroep dat hy bevorder is tot die nommer twee man by Farao ...' En dan was daar die Israeliete, aan wie God gewaarborg het dat sy wette hulle 'ryk en welvarend' sou maak. ” Maar om suksesvol en ryk te wees, moet 'n mens uitnemend wees in jou werk.

In een van sy geskrifte geregtig Verstaan ​​Uitnemendheid, Het Kong die standaard van uitnemendheid gestel: 'om beter te wees in kwaliteit, groter in hoeveelheid, om u posbeskrywing te oortref en om u elke keer te oortref.' Die waardes moet nie net in mense se lewens gedemonstreer word nie, maar ook op korporatiewe vlak. Hy het voldoen aan die standaard van uitnemendheid in die oprigting van 'n 'ultramoderne' kerkgebou waarin selfs die toilette 'die betekenis van styl illustreer' (Harvest Times, v.18 Julie-Desember 2002) sowel as die korporatiewe kantoor, wat in die hartjie van die sentrale sakekern van Singapoer in Suntec City Tower geleë is. Die kerkbouprojek is 'n perfekte en konkrete manifestasie van die waarde van uitnemendheid, soos genoem deur Kong in die publikasie van die kerk:

... al die fyner besonderhede van die hele konstruksie was uiters noodsaaklik vir die kerkleierskap. Die skoonheid en higiëne, die groen en die landskap, die posisionering van ons meubels, die gerief van ons stoele, die kleurskema en beligting van ons sale, die kwaliteit van die lug in die gebou, die verfwerk, die skoonmaak van onooglike krasmerke, vingerafdrukke en saagsels in die fasiliteit was al die belangrike besonderhede wat uitnemendheid weerspieël (Harvest Times, v.17 Maart-Junie 2002).

RITUELE / PRAKTYKE

Die kerk het daarin geslaag om 'n aantreklike en kenmerkende godsdienstige ervaring en kollektiewe identiteit vir sy jong aanhoorders te lewer, wat die eerste keer 'n kerk bywoon of deur tradisionele godsdienstige instellings afgeskakel is deur die rasionele struktuur, emosionele ekspressiwiteit effektief te integreer, en verbruikersetiek in sy Sondagdienste.

Die kerk het elke Sondag verskeie dienste, wat in verskillende tale georganiseer is. Om die hoë gehalte van elke diens te verseker, is dit goed gestruktureer. Die preke, hoewel hulle deur verskillende predikante gepreek word, het 'n gemeenskaplike tema en toepassingspunte. Dit word ook noukeurig vasgestel en geprogrammeer. Byvoorbeeld, in die geval van die bediening van die Nagmaal aan duisende mense (die predikant wat die apostel se geloofsbelydenis voordra en sy gebed aanbied, gee honderde bewaarders voorverpakte stukkies brood en koppies drankies deur, wat die gemeente verbruik en weggooi spontaan) word alles binne enkele minute bereik.

Die diens is altyd verbind met verwagting en vermaak, met sy helder kleure, garish tekens, kolligte op die verhoog, entoesiastiese en kontemporêre musiek spring deur die saal, sowel as goed geharmoniseerde koor, 'n groot koor en 'n band. Die hele omgewing is soortgelyk aan 'n popmusiek konsert. Duisende mense in die gehoor styg na hul voete, soms skree en spring, soms huil en kniel.

Prediking is nog 'n belangrike trekpleister vir die diens. Kong staan ​​bekend as 'n gesalfde en gewilde prediker, plaaslik en internasionaal. Daar is ook 'n aantal internasionale sprekers wat gereeld by CHC preek. Anders as tradisionele kerke, is Kong se predikingsstyle baie aangrypend van aard. Sy preke is gewoonlik baie relevant en prakties vir die jong gehoor, en kan altyd maklik onthou word en inspirerend wees. Sy prediking is ook baie interaktief. In plaas daarvan om homself tot die preekstoel te beperk, het Kong gewoonlik met passievolle stem, gebare en persoonlike verhale rondbeweeg om die gehoor te betrek. Hy sal gewoonlik reaksies van die gehoor aanmoedig of selfs aanspoor, soos om hul woorde aan hul bure te herhaal. Behalwe om aantekeninge te maak, toon die gehoor gereeld hul ondersteuning of instemming deur 'n "ja" of "Amen" reaksie of applous gelyktydig. By sommige geleenthede, na die prediking, het Kong 'n ander oproep gedoen en die diens in 'n genesende tyd begin. Honderde mense stroom na die verhoog, om biddende, wonderdadige genesings en profetiese uitsprake te ontvang, wat hul emosionele en fisiese behoeftes oopmaak om op 'n unieke en kollektiewe manier bedien te word. Sy prediking, deur middel van verskeie televisieprogramme en internetuitsendings, het miljoene kykers uit honderde lande bereik.

Soos reeds genoem, beklemtoon die kerk die waardes van sukses en uitnemendheid. Om suksesvol te wees in die loopbaan en lewe, moet 'n mens goddelike seëninge ontvang deur die genade aan die kerk te gee. Hierdie praktyk is deel van die geloof in 'n "voorspoed evangelie", dit wil sê, deur aan God soveel as moontlik te gee, sal die Christen die vrugte van sy / haar beleggings in hoër opbrengste, beide geestelik en wesenlik, oes. Baie van die boodskappe is noukeurig op hierdie konsep gebou, en getuienisse van baie, insluitende besigheids-, akademiese, verhoudingsukses, het bewys dat die boodskap waar is.

Kortom, van die 'regte' manier van aanbidding (wanneer u hand, knie, skree, ens. Moet lig), 'regte' tyd om te reageer op die preke of wie ook al op die verhoog is (dws om kennis te neem van die verenigde "ja") reaksie nadat die prediker iets interessants of uitdagend gesê het), op hul weeklikse en maandelikse aanbiedinge, kry lede aanduidings wat aandui wat van hulle verwag word. Dissiplinêre optrede, wat hoofsaaklik deur selgroepleiers of predikante geneem word om onsamewerkende houding reg te stel, is nie ongewoon nie. 'N Mens kan veroordeel word weens die onenigheid met die kerk se leerstellings of oor die onwilligheid om deel te neem aan die kerk se aktiwiteite, soos 'n kerkbouprojek. Dissipline is nog strenger vir studente van die Bybelopleidingsentrum. Volgens die Studentenhandboek-artikelnr. 6.5.5., “Studente moet respekvol en beleefd wees teenoor die predikante en leierskap wat in die Bybelopleidingsentrum en die CHC oor hulle aangestel is. Alle studente moet alle predikante op hul titels aanspreek wanneer hulle mekaar ontmoet. As u dit nie doen nie, sal dit dissiplinêr optree. ” Die Sentrum het vyftien studente in 2004 ontslaan weens hul probleme van 'integriteit en eerlikheid'. tien was internasionale studente (baie was voltydse werkers in hul huiskerk).

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Die CHC [Image to right] word as 'n gesentraliseerde korporasie bestuur met 'n direksie wat regtens verantwoordelik is vir die handves van die kerk. Kongis aan die bokant van die hiërargie, met alle geestelike en praktiese gesag, en onder hom is ander verordende pastore en pastorale personeel (daar is twee en twintig pastore en assistent-pastore en vyf en sestig voltydse personeel) en honderde uitvoerende lede ( dit is leiers, insluitend senior lede en leiers van selgroepe), wat die meeste met die gemeentes reageer. Maar die uiteindelike gesag woon by Kong. Volgens Chan (komende) het die kerk geen konkrete kerkreg nie, aangesien dit steeds in die ontwikkelingsfase is. Byvoorbeeld, wanneer hulle op vrae oor die samestelling reageer, het die kerkleiers aan Chan gesê dat daar geen gevestigde reël of regulasie is oor wie in staat gestel kan word nie.

Te oordeel aan die grootte en werking van die kerk, blyk dit dat Kong 'n uitstekende leierskapstyl het, 'n kombinasie van rasionele en charismatiese gesag. Eersgenoemde sluit in sy uiters doeltreffende bestuursvermoëns en sy "logiese en stelselmatige" denke, wat hy toeskryf aan sy opleiding in Rekenaarwetenskap. In 2004 het die bedrywige senior predikant die kerk een groot sprong vorentoe gebring deur ISO 9001: 2000 te verwerf, wat dit die eerste kerk in die wêreld maak wat so 'n sertifisering ontvang het. Laasgenoemde sluit in sy baie persoonlike roeping van God, wat hy so beskryf: God het vir my gesê: 'Kong, maak my 'n nuwe generasie wat Asië met storm sal neem'. ' Daar is ook sy charismatiese en visioenêre persoonlikheid, wat hy gebruik om 'mense te inspireer en uit te daag om groot drome vir God te droom', en sy predikingstyl, wat volgens sy webwerf 'diep modern' en 'sterk aspirerend' is.

Sien sy eie rol as "getransformeer van dié van 'n herder na 'n boer" (Die Straits Times, April 8 2004), Kong het die kerk op klein groepie (selgroepe) gevorm en was hoofsaaklik afhanklik van die leiers om die gereelde aktiwiteite te verrig. Volgens die 2015-jaarverslag het die kerk 544-selgroepe, wat 10,825-mense met mekaar verbind, en 665-selgroepleiers. Verdeel in jeug- en volwasse selgroepe, vind die vergaderings meestal weekliks plaas volgens sentraal-ontwerpte materiaal. Die kerk bied opleiding en gedetailleerde riglyne aan om konsekwente en eenvormige voor- en predikstyle te skep, aan die een kant, en om die leiers toe te rus met vaste antwoorde vir gereelde vrae aan die ander kant. Net so is die planne vir lidmaatskap (drie vlakke insluitende gewone, bediening en uitvoerende lid) netjies gestruktureer.

Wat die ministeriële dekking betref, lê CHC ewe veel klem op sowel evangelisasie as maatskaplike dienste. Wat godsdienstige dienste betref, bied dit naas die Sondagdienste Bybelstudies en verskillende onderwysklasse / -programme oor die Christelike geloof in verskillende tale en dialekte aan. Die ministeries dek programme van jong kinders tot ouer mense, insluitend dienste vir gehoorgestremdes en verstandelik gestremde mense, die eerste kerk in Singapoer wat spesiale hulpbronne vir hierdie groep opgedra het. CHC bestuur ook 'n Teologiese Skool vir plaaslike en oorsese studente. Die skool bied sewe maande teologiese en praktiese opleiding aan vir Christenleiers en pastore sowel as gewone gelowiges. Van 1994 tot 2015 het die kumulatiewe studentinname 6986 studente bereik. In die jaar 2015 het die skool 324-studente gehad, waarvan die meeste uit Singapoer en China kom.

Wat die maatskaplike diens betref, is daar onafhanklik geïnkorporeerde groepe wat by CHC betrokke is, wat verskillende take verrig: Citycare bestuur die plaaslike en internasionale humanitêre programme, insluitend korporatiewe opleiding, en die City Harvest Community Services Association dien die plaaslike gemeenskap. Daar is ander dienste of besighede wat deur die kerk voorsien word, soos die Stadskollege, wat alternatiewe opvoedkundige paaie bied vir jongmense, die O-skool wat straatdansopleiding aan jongmense bied, en die kleinschoolse voorskool wat kleuterskoolonderwys bevorder. klem op "kreatiwiteit, uitdrukking en eksplorasie."

Ten einde die organisasie vlot te laat verloop, het die kerk 'n kundige gerasionaliseerde stelsel. Dit stel gekwantifiseerde teikens vir elke ministerie en beoordeel die sukses daarvan in terme van hoeveelheid, soos in sy jaarverslag uitgelig: "Ons tel getalle omdat getalle tel!" In sy jaarverslag vir 2015 gaan alles byvoorbeeld oor groot getalle: dit beweer dat die kerk altesaam 6303 besluite het (redding en hertoewyding), wat 2189 volwassenes en 4114 kinders insluit; 4107 individue het die sondaar se gebed vir die eerste keer gebid; 463 mense is gedoop; en 705 mense het aan 181 sendingreise na 87 stede in 16 lande deelgeneem. Die kerk het ook 49 aangeslote kerke en 29 geassosieerde kerke in China. Die totale bywoning van die 'CHC-beweging', insluitend sy hoofkwartier in Singapoer, is 49,032. Ander getalle sluit in die totale aantal pasiënte, 2933, wat deur sy vier humanitêre spanne gesien is; die totale aantal mense wat die 386 sendingkonferensies onder leiding van CHC-predikante en personeel bygewoon het, 120,910 14,092,397; die aantal besoekers aan sy webwerf, 576,023 18,036 41,430; sy kykers op die webuitsending, 28,109 25,710; sy Twitter-volgelinge, 10,912 XNUMX; sy Facebook-aanhangers, XNUMX; totale aantal mobiele app-installasies, XNUMX; sy stadsradio se totale uitsaaityd, XNUMX XNUMX minute; aantal treffers per week, XNUMX XNUMX; en so aan.

Kwessies / UITDAGINGS

Die skandaal waarby die kerk betrokke was, was die grootste liefdadigheidskandaal in die geskiedenis van Singapoer (“City Harvest Church” 2019; Sin 2019; Tan 2019). Dit het om Kong en vyf ander kerkleiers en fonds- of finansiële bestuurders gedraai. Altesaam $ 50,000,000 Singapoer-dollar ($ 35,000,000) se fondse is misbruik om Sun Ho se musiekloopbaan te ondersteun. Alarmklokke is baie vroeër geopper as die formele ondersoek, wat in 2010 begin het. In 2003, kort nadat Ho haar sangloopbaan begin het, het 'n kerklid na die pers gegaan met bewerings van finansiële onbehoorlikheid van die kerk. Maar toe tree hy terug en vra om verskoning nadat die kerk hom gedreig het (Wong 2015).

'N Paar jaar later, op 31 Mei 2010, het die kantoor van die kommissaris van liefdadigheidsorganisasies en die departement van handelssake van die polisie in Singapoer begin met ondersoek na meer as sestien individue wat aan die kerk verbind is, waaronder Kong en Ho, nadat hulle klagtes ontvang het. Die polisie het ondersoek ingestel na finansiële transaksies wat verband hou met die moontlike vervalsing van rekeninge en voortdurende vertrouensbreuk, wat almal 'n aantal jare dateer.

In 2012, ná 'n ondersoek deur die kommissaris van liefdadigheidsorganisasies, 'wangedrag en wanbestuur in die regering' ontdek het, is Kong en vyf kerkleiers in hegtenis geneem. In die hof het aanklaers 'n ingewikkelde web van skyn-finansiële transaksies uiteengesit waarin ses kerkleiers $ 24,000,000 Singapoer-dollar ($ 18,900,000) misbruik het uit een van die kerkfondse om Ho se popmusiekloopbaan te ondersteun. Ho self is nooit by die regsklagte betrek nie. Daar was ook 'n tweede bewering dat hierdie ses mense nog $ 26,000,000 Singapoer-dollar ($ 20,500,000) sou neem om die aanvanklike bedrag te verdoesel. Al ses het in 'n mate in die kerkraad gedien.

In 2015 is al ses aanvanklik skuldig bevind aan strafregtelike skending van vertroue. Kong is agt jaar tronkstraf opgelê as die 'sleutelman' agter die skandaal en as die een wat sy vyf makkers gelei het in die kriminele vertrouensbreuk. Kong het verskoning gevra vir 'onverstandige besluite'. Die oorblywende vyf is gevangenisstraf opgelê wat wissel van een-en-twintig maande tot ses jaar. Die saak het enkele jare uitgebrei, omdat daar verskeie appèlle was. Uiteindelik is Kong se vonnis verminder tot drie-en-'n-half jaar; hy het twee jaar en vier maande uitgedien. Op 22 Augustus 2019 is Kong vrygelaat van opsluiting. Hy keer terug na die kerk en word begroet deur 'n gejuigende gemeente (Tan 2019).

Daar was langtermyngevolge vir Kong en die kerk ... In 2017 is Kong deur die Kommissaris van Liefdadigheid permanent verbied om formele bestuursposte in die kerk te beklee of in sy raad te dien. Hy dien egter steeds as geestelike leier van die kerk. Daarbenewens Die Straits Times berig dat meer as 25% van die lede die kerk verlaat het toe die skandaal in 2010 ontplof het. In 2009 het CHC ongeveer 23,565 lede gehad (volgens sy jaarverslag), maar die getal het na 16,482 in 2015 afgeneem. Desondanks bly City Harvest een van die grootste kerke in Singapoer en in Asië.

IMAGES
Beeld # 1. Foto van Kong Hee, stigter van City Harvest Church.
Beeld #2: Foto van Ho Yeow Sun, vrou van Kong Hee, en huidige leier van City Harvest Church.
Beeld #3: Foto van City Harvest Church.

Verwysings

Chan, Kim-kwong. Komende. "City Harvest Church of Singapore: 'n Ecclesiale Paradigma vir Pinksterisme in die Postmoderne Wêreld." In Global ReOrient: Die opkoms en impak van Chinese Charismatiese en Pinkster Christendom, geredigeer deur Fenggang Yang, Joy KC Tong en Allan Anderson.

Cheong, Danson. 2015a. Polemiek oor die “Welvaart-evangelie” van City Harvest Church. Die Straits Times, November 11. Toegang verkry vanaf htts: //www.straitstimes.com/Singapore/controversy-over-city-harvest-churchs-prosperity-gospel op 10 May 2016.

Cheong, Danson. 2015b. Kong Hee "Sleutelman Agter Kerkskandaal" Die Straits Times, Oktober 23. Toegang verkry vanaf http://www.straitstimes.com/singapore/courts-crime/kong-hee-key-man-behind-church-scandal op 10 Mei 2016.

"City Harvest Church: 'n tydlyn van Singapoer se grootste saak in die misbruik van liefdadigheidsfondse. ” 2019. Kanaal Nuus Asië, Augustus 22. Toegang verkry vanaf https://www.channelnewsasia.com/news/singapore/city-harvest-church-kong-hee-a-timeline-of-the-largest-case-11830638  op 10 / 1 / 2019.

Kong, Hee. 2007a. Ontdek jou doel in die sekulêre. Toegang verkry vanaf https://kongheewiki.wordpress.com/2007/04/03/discovering-your-purpose-in-the-secular-by-kong-hee/ op 10 Mei 2016.

Kong, Hee. 2007b. Ons kulturele mandaat (Deel 1). Toegang verkry vanaf https://kongheewiki.wordpress.com/2007/07/03/our-cultural-mandate-part-1-by-kong-hee/ op 10 Mei 2016.

Miller, S. 2014. “Beleggingsbestuurder van City Harvest Church, Chew Eng Han, het in die hof gesê dat hy verwys het na stigter Kong Hee se voorkeur om die finansiering van die Crossover-projek diskreet te hou.” Strait Times, Augustus 15. Toegang verkry vanaf http://www.straitstimes.com/singapore/the-straits-times-news-in-a-minute-aug-15-2014 op 10 Mei 2016.

Sen, NG Jun. 2015. "Sondag Wie? Hoekom Sun Ho versuim het om Amerikaanse mark te kraak. " Die Nuwe Vraestel, Oktober 25. Toegang verkry vanaf http://www.tnp.sg/news/singapore-news/sun-who-why-sun-ho-failed-crack-us-market op 10 Mei 2016.

Sonde, Yuen. 2019. ”Kong Hee, stigter van City Harvest, maak sy eerste verskyning in die kerk sedert hy uit die tronk vrygelaat is.” Straits Times, Augustus 24. Toegang verkry vanaf https://www.straitstimes.com/singapore/city-harvest-founder-kong-hee-makes-his-first-appearance-in-church-since-release-from-jail op 1 Oktober 2019.

Tan, Theresa. 2019. “Op sy hoogtepunt het dit 33,000 16,000 lede gehad, maar die getalle het verlede jaar tot 132 2018 gedaal; dit het in XNUMX $ XNUMX miljoen aan reserwes gehad. ” Straits Times, Augustus 25. Toegang verkry vanaf https://www.straitstimes.com/singapore/city-harvest-fewer-followers-but-still-among-richest-charities op 1 Oktober 2019.

Tong, Joy KC 2008. "McDonaldization and the Mega-Church: 'n Gevallestudie van City Harvest Church in Singapore." Pp. 186-204 in Godsdienstige Commodifications in Asië: Marketing God, aangepas deur Pattana Kitiarsa. Londen: Routledge.

Wong, Tessa. 2015. Binne die City Harvest Megachurch-skandaal in Singapoer. BBC, Oktober 21. Toegang verkry vanaf http://www.bbc.com/news/world-asia-34589932 op 10 Mei 2016.

Post Datum:
17 Mei 2016

 

Deel