Emily Dunn

Kerk van die Almagtige God (Oostelike Weerlig)


KERK VAN ALGEMENE GOD / OOSLIKE BELIGTYD

Vroeg in 1991: 'n Voorgangersorganisasie, 'Church of the Lord of New Abilities' (新 能力 主教 会 xin nengli zhu jiaohui), is in die Henan-provinsie in die Volksrepubliek China gepleit. Die Almagtige God het begin praat deur die vrou wat later as die Vroulike Christus aanbid is.

1995: Die Kerk van die Almagtige God (hierna CAG) word formeel deur die Chinese ministerie van openbare veiligheid as 'n kultus ('邪教 xiejiao) geïdentifiseer, wat sy aktiwiteite onwettig maak.

1997: CAG se skrif, Die Woord verskyn in die Flesh (话 在 肉身 显现 Hua zai roushen xianxian) was voltooi.

1999: Die CAG het na bewering die einde van die wêreld in 2000 verkondig, en is saam met Falun Gong geteiken.

2000: Die stigter Zhao Weishan het politieke asiel in die VSA gekry

2002: Lede CAG het na bewering vier en dertig leiers van die China Gospel Fellowship-netwerk van Protestantse huiskerke ontvoer in 'n poging om hulle tot die beweging te bekeer.

2012 (Desember): Chinese owerhede het duisend gearresteer wat in die openbaar die dreigende vernietiging van die wêreld verkondig het.

2014 (Mei): Vyf vermeende lede van Eastern Lightning het 'n vreemdeling in 'n kitskosrestaurant in die Shandong-provinsie doodgeslaan. Twee is in Februarie 2015 tereggestel; drie ander is tronkstraf opgelê weens oortredings wat verband hou met hierdie voorval en hul betrokkenheid by die 'kultus'.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Die Kerk van die Almagtige God het histories geleer dat Jesus Christus na die aarde teruggekeer het as 'n Chinese vrou. Die Kerk het vroeër gesê dat hierdie vroulike Christus in die laat tagtigerjare tot Protestantisme bekeer het, toe die godsdiens in Noord-China vinnig gegroei het. Daar is gesê dat sy van gewone voorkoms en agtergrond is. [Beeld aan die regterkant] Die basis waarop sy aanbid moes word as die teruggekeerde Christus, het duidelik gebly; eerder, die beweging het haar koms as "verborge" beskryf (Church of Almighty God, "A Brief Introduction" 1980). Sy verskyn nie in die openbaar nie, en slegs 'n klein aantal mense is bestem om haar godheid te erken.

Ander Chinese bronne gee 'n baie ingewikkelder weergawe van die oorsprong van Eastern Lightning. Hulle beskuldig 'n middeljarige man genaamd Zhao Weishan 山 charge, wat eens 'n fisika-onderwyser of spoorwegwerker was, omdat hy die beweging gestig het. Hierdie bronne meld dat Zhao in die laat 1980's 'n lid van die godsdiensbeweging 'Shouters' was. Hy verlaat die groep saam met ander gelowiges in 1989 om 'n uitloper te vorm, waarin hy homself voorstel as 'n 'Lord of Ability' (能力 主 nengli zhu). In Mei 1992 berig 'n Chinese Christelike tydskrif dat 'n groep genaamd 'The New Church of the Lord of Ability' (新 能力 主教 会 xin nengli zhu jiaohui) sedert Maart 1991. traktate en kassetopnames in die suidweste van Henan versprei. traktate is getiteld Weerlig uit die Ooste (Xu 1992).

Laat in 2012 het Chinese media die vroulike Christus begin identifiseer as die Shanxi-vrou Yang Xiangbin 杨向彬. Berigte uit hierdie tyd het verklaar dat Zhao Weishan in 1991 in 'n slegte toestand was na die onderdrukking van sy nuwe godsdiensbeweging in die Heilongjiang-provinsie. Hy vlug na Henan, waar hy op Yang (b. 1973) afkom, wat 'n geestelike ineenstorting ervaar het nadat sy haar toelatingseksamen nie voltooi het nie, en 'n godsdienstige teks geskryf het wat volgens haar 'God se Woord' was. Zhao besef die potensiaal wat sy en haar skryfwerk inhou om aanhangers te lok, hulle word geliefdes, en Zhao het haar in 1993 as die vroulike Christus verklaar (Wang “Meiti cheng…”).

Na verneem word, het Zhao die VSA binnegekom en op grond van godsdienstige vervolging omstreeks 2000, moontlik met Yang, politieke asiel gesoek. Die Kerk het nou internasionaliseer, met 'n sterk teenwoordigheid in die VSA en Suid-Korea, en kleiner groepe aanhangers (waarvan sommige politieke asiel gekry het op grond van godsdiensvervolging) elders. Binne China het dit getransformeer van 'n uitsluitlik landelike beweging, na 'n beweging wat toenemend in groot stede aangetref kan word, wat die middelklas-bekeerlinge lok. Die aantal aanhangers binne China kan nie vasgestel word nie weens die onwettige status van die groep, maar 'n skatting van 1,000,000 XNUMX XNUMX lede is geloofwaardig.

'N Flitspunt in die geskiedenis van die kerk het in Mei 2014 plaasgevind toe vyf vermeende lede van CAG 'n vreemdeling in 'n kitskosrestaurant in die Shandong-provinsie doodgeslaan het. Twee is in Februarie 2015 tereggestel; drie ander is tronkstraf opgelê weens oortredings wat verband hou met hierdie voorval en hul betrokkenheid by die 'kultus'. Daar was egter beduidende bewyse dat die betrokkenes wel was nie lede van die CAG ten tyde van die moord (sien 'n geregtelike ondersoek  Lü Yingchun - Zhang Fan Groep). Nietemin was hierdie datum belangrik vir CAG, want dit was die begin van 'n aansienlike onderdrukking van die groep.

Leerstellinge / oortuigings

Die gewilde monnik van 'Eastern Lightning' is deur mense buite CAG geskep in reaksie op die gebruik daarvan van 'n vers in die Bybelse evangelie van Matteus (24:27): 'Want soos 'n bliksem wat uit die ooste kom, is selfs in die weste sigbaar , so sal die koms van die Seun van die mens wees. ” Hier praat Jesus van sy eie uiteindelike terugkeer na die aarde en “die einde van die tyd”; hy sal die 'weerlig' wees. Dit was histories so dat die aanhangers die vroulike Christus wat in die vroeë negentigerjare geopenbaar is, die weerlig is wat Jesus voorspel het, en as sodanig die koms van die eindtyd aandui. Dus vervul sy die Nuwe-Testamentiese profesie as Jesus se komende vervulde Ou-Testamentiese profesie. Die 'ooste' wat in die Matteus-vers genoem word, word geïdentifiseer as China, en daarom het Jesus geprofeteer dat Christus daarheen sou terugkeer, voordat Oosterse weerlig versprei het na Westerse nasies (Church of Almighty God, 'A Short Introduction' 1990; 'Question 2015').

Aangesien hierdie webinskrywing die eerste keer in 2014 geskryf is, het CAG-tekste egter verwysings na die vroulike Christus uitgewys. In die mees onlangse weergawe (Desember 2015) van sy “About Us” -verklaring, vervang “hy” sy in die volgende aanhaling: “Christus is gebore in 'n gewone gesin in die noorde van China. Van kindsbeen af ​​het hy met sy hele hart in God geglo. Hy het geleidelik grootgeword soos 'n gewone mens. In 1989, net toe die Heilige Gees op groot skaal in die huiskerk gewerk het, het Christus sy studie prysgegee en die huiskerk formeel betree. Destyds was Christus vurig in sy hart en verlang Hy daarna om God te dien en sy plig na te kom ”(Kerk van die Almagtige God,“ 'n Kort inleiding ”2020). 'N Soektog op die CAG se webwerwe na' vroulike Christus 'lewer ook net bladsye op wat kritieke gewilde inligting oor die groep kritiseer. Hierdie hersiening van die kerkleer kan die moeilikheid weerspieël vir Christene om hulself tot geloof in 'n vroulike Christus te bekeer, en / of om Zhao Weishan te vergoddelik.

CAG hou vol dat die almagtige God se interaksie met die mensdom deur drie bedelings gekenmerk is. Die eerste hiervan, die Age of Law (律法 时代 lüfa shidai), stem ooreen met die gebeure in die Ou Testament. CAG neem 'n chronologie aan wat gebaseer is op 'n letterlike interpretasie van die Bybel, en is van mening dat die gebeure wat strek oor die tydperk van die wet (dws vanaf die skepping van die wêreld tot die geboorte van Christus) gedurende 'n tydperk van 4,000 jaar plaasgevind het. Gedurende hierdie tyd het God homself as Jahwe geopenbaar, en sy belangrikste 'werk' was om die wêreld te skep, die Israeliete uit Egipte te lei en hulle sy gebooie te gee.

Die geboorte van Jesus was die einde van die tydperk van die wet en die begin van die tydperk van genade (恩典 时代 endiaanse shidai), wat die gebeure gedek het tot die koms van die teruggekeerde Christus. Jesus was medelydend en liefdevol, en gedurende hierdie tyd was die goddelike missie om aan die kruis te sterf vir die verlossing van mense (Church of Almighty God, “The Vision of God's Work (2).” CAG leer egter dat Jesus “slegs 'n normale man 'totdat hy op nege-en-twintigjarige ouderdom, drie jaar voor sy kruisiging, met sy bediening begin. Daarbenewens leer CAG dat Jesus die reddingswerk net gedeeltelik voltooi het. Alhoewel hy homself as 'n offer vir die sonde aangebied het, is' mense ' "Bly deur Satan" verdorwe "(败坏 baihuai); terwyl Jesus se dood hulle sondes kon vergewe, bly hulle sondige natuur fundamenteel onveranderd. Dit is vir die transformasie van hierdie sondige natuur dat die Almagtige God deur die nuwe Christus , werk in die huidige Age of The Kingdom (国度 时代 guodu shidai).

'N Groot deel van die manier waarop transformasie plaasvind, is deur oordeel, wat gereeld deur die Christus of die Almagtige God uitgedeel word in die vorm van ongeluk. Met ingang van Julie 2020 was daar min melding van COVID-19 in die kerkmateriaal, maar 'n algemene leerstelling dat die einde naby was, het steeds prominent vertoon. Leerstellings rondom ongeluk illustreer goed dat die CAG se leerstellings benewens eksplisiete en uitgebreide Christelike verwysings ook beïnvloed is deur inheemse Chinese godsdienstige tradisies. Ek herinner my byvoorbeeld aan die gewilde Mother of Lightning (电 母 dian mu), wat glo ook die boosheid met weerligstrale straf (Dunn 2015: 84).

RITUELE / PRAKTYKE

Die Kerk van die Almagtige God neem rituele, praktyke en inderdaad sommige leerstellings aan wat lyk soos dié van gewilde Chinese protestantisme (vgl. Kao 2009; Lian 2010; Madsen 2013). In die lig van die voorgeskrewe status van die groep in die VRC, is daar gewoonlik 'n klein aantal mense wat aanbiddingsbyeenkomste betrek en in huise of ander onopsigtelike plekke gehou word. Daar is geen formele liturgie nie, en CAG-publikasies noem nie die algemene Christelike rituele van doop en nagmaal nie. Tydens die dienste luister lede na die prediking wat gebaseer is op die teks van die groep, deel hulle getuienisse en sing die groep se gesange.

Soos die vinnige groei van die beweging die afgelope paar dekades aandui, beklemtoon die beweging proselytisering. Baie van die groep se aktiwiteite draai om sirkulasie van lekevangeliste en die kweek van sosiale netwerke wat bevorderlik is vir bekering. In die vroeë dae van die beweging is literatuur (verskonend, anekdotes van goddelike vergelding, verhale van drome en visioene) in harde kopie versprei; nou word dit aangevul deur die deel van sosiale media en elektroniese lêers. CAG se webwerwe spog vandag met 'n reeks films en konserte met 'n lang geloof. Nie-lede beweer ook dat CAG gereeld ontvoering, geweld en misleiding in werwing gebruik (China Gospel Fellowship).

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Soos ander nuwe godsdienstige bewegings, is CAG 'n lae organisasie. 'N Toesighoudende eenheid (监察 组 jiancha zu) is 'n administratiewe struktuur wat verantwoordelik is om instruksies van' die top 'te kommunikeer en elke ses maande die kerke te inspekteer en daaroor verslag te doen. Leiers 带领 带领 dagboek) en hul assistente (配搭 peida) lei kerke op streeksvlak (区 qü), subregionaal (小区 xiaoqü) en kerk (教会 jiaohui). Elke streek en substreek het 'n prediker (讲道 员 jiangdao yuan) en diakens vir evangelisasie (传 福音 执事 chuan fuyin zhishi).

Alhoewel CAG duidelik die middele het om transprovinsiale en selfs transnasionale godsdienstige netwerke in stand te hou en te laat groei, is dit waarskynlik dat die werking daarvan op voetsoolvlak grotendeels gedesentraliseerd en informeel is, veral in gebiede waar daar onder druk geplaas word.

Kwessies / UITDAGINGS

Die Chinese Kommunistiese Party (KKP) laat toe dat die vyf amptelike, 'belangrikste' godsdienste van Protestantisme, Katolisisme, Boeddhisme, Daoïsme en Islam openlik onderhewig is aan regulering, maar dit is dikwels moeilik vir ander godsdienstige groepe om binne die VRC op te tree. Om as 'n 'kultus' geklassifiseer te word, maak die aktiwiteite van die Kerk van die Almagtige God vatbaar vir vervolging, omdat artikel 300 van die Strafwet van 1997 'n gevangenisstraf van drie tot sewe jaar gevangenisstraf voorskryf vir 'Wie sektes vorm of gebruik (会 道门 huidaomen) bose kultusse (邪教 xiejiao) of gebruik bygeloof om die implementering van die wette en administratiewe reëls en regulasies van die staat te ondermyn. ” (Zhonghua renmin gongheguo xingfa; volledige teks van nuwe Chinese resolusie wat kultusse verbied; Palmer 2008.)

Die teenkanting tussen Chinese owerhede en die Kerk van die Almagtige God is wederkerig. Die Kerk van die Almagtige God gaan voort om alle opposisie te interpreteer as deel van die 'beproewinge' wat die Bybel leer voorafgaan aan die apokalips en die koms van die nuwe hemel en nuwe aarde. CAG se voorstelling van China as donker en primitief ondermyn die nasionalisme wat die afgelope dekades 'n belangrike bron van steun vir die CCP was. Meer konfronterend, identifiseer die groep die KKP as die "groot rooi draak" van Openbaring (9:12) en beeld die KKP dus uit as 'n inkarnasie van die duiwel wat binnekort gedood sal word (Dunn 2008; Church of Almighty God, 'A Kort inleiding ”2015, 2020).

Benewens hierdie simboliese uitdagings, was die Chinese owerhede bekommerd oor die vermoë van die Kerk van die Almagtige God om lede bymekaar te maak, deels as gevolg van die historiese betrokkenheid van sommige godsdiensverenigings by gewapende rebellies (Naquin 1976; Overmyer 1976). Dit was veral die geval rondom 2000, aangesien die politieke veldtog op Falun Gong aan die gang was en CAG die einde van die wêreld verwag het (Chinese wet en regering). Aan die einde van 2012 het groepe CAG-lede weer in openbare ruimtes in China saamgetrek om te verkondig dat die einde van die wêreld naby is en eis dat lede wat in hegtenis geneem is, vrygelaat moet word. Chinese owerhede het vinnig reageer en ongeveer 1,000 lede in die provinsies Qinghai en Guizhou in hegtenis geneem.

In China het die CAG nog nooit kampioene gehad nie, maar die opposisie teen die groep het die afgelope paar jaar toegeneem. Chinese protestante verwerp die ketterse aard van die leerstelling van die beweging en volg hul suksesvolle pogings om Christene te proseliseer (Cao 2012; China Gospel Fellowship). Gemeenskapsgeleide groepe wat die Kerk van die Almagtige God teëstaan, het ook ontstaan ​​om ondersteuning te bied aan diegene wat deur die groep geraak word.

Die groep se bekendheid het plaaslik en internasionaal toegeneem ná die moord op 'n vrou in Mei 2014 in 'n kitskosrestaurant in die stad Shandong in Zhaoyuan. Daar word beweer dat vyf lede van die groep vreemdelinge se selfoonnommers in die eetkamer gevra het om te proselytiseer. Toe 'n verkoopsassistent in 'n nabygeleë vroueklerewinkel weier om haar te onthul, het die kwintet haar tot 'n 'bose gees' verklaar en haar met 'n mophandvatsel doodgeslaan (CCTV News; Gracie 2014). Zhang Lidong en dogter Zhang Fan is in Februarie 2015 tereggestel; drie ander is tronkstraf opgelê.

Terwyl die beskuldigde hoofkoppe Lü Yingchun en Zhang Fan teen die moord duidelik ver van CAG afgedwaal het, is daar bewyse dat die paartjie in 'n vroeëre fase van hul lewens met die beweging in aanraking gekom het en beïnvloed is. In Januarie 2007 tel Zhang Fan 'n boek van 'Almagtige God' op en begin in Hom glo. Lü Yingchun het aan die hof gesê dat sy van kleins af geweet het dat sy 'God self' was, maar besef dat sy die (of een van die) 'Eersgeborene' (长子 zhang zi) by die lees van 'die Almagtige God-boek' in 1998. 'Eersgeborene' is 'n term wat in die CAG-skrif, na aanleiding van die Bybel, verwys word na diegene wat God se erfdeel sou ontvang (dit wil sê alle gelowiges) , en ook aan Christus self. In hul verklarings aan die hof het beide Lü en Zhang hulself as 'eersgeborenes' beskryf. Die vermelding van 'n "Almagtige God-boek" dui daarop dat Lü ook met CAG-leringe in aanraking gekom het. Inderdaad, Lü het onthou dat sy dit geniet het om tyd saam met ander te spandeer wat in God glo, wat daarop dui dat sy nie in daardie stadium van haar lewe openlik van CAG afgeskeur het nie (Yang 2014) (vir 'n meer gedetailleerde ondersoek, sien Lü Yingchun - Zhang Fan Groep).

Studie van CAG bly uitdagend, hoewel Massimo Introvigne (2020) beweer dat hy 'binne' die CAG is. In onlangse jare het meer sinofoonstudies van CAG ontstaan. Alhoewel vroeëre werke wat in die vroeë 2000's (rondom die veldtog teen Falun Gong) gepubliseer is, redelik algemeen en vaag was in hul beskrywings, is onlangse Chinese akademiese artikels soms gebaseer op veldwerk met CAG-gemeenskappe op provinsiale vlak (bv. Wang & Xu). 2017). Die ontleding wat deur hierdie werke aangebied word, is steeds gebonde aan CCP-sensitiwiteit teenoor "kultusse" en die onderdrukking daarvan, maar is tog 'n beduidende vordering met die bestudering van CAG.

Verwysings

Cao Shengjie (曹圣洁). 2012. “Jingti yiduan xiejiao liyong Jidujiao 'moshilun' zaocheng weihai 警惕 异端 邪教 利用 基督教 '末世 论' 造成 危害” [Pasop vir skade veroorsaak deur dwaalleer en kultusse wat Christelike eskatologie gebruik]. Zhongguo zongjiao 12: 44-45.

CCTV Nuus. “Cult Member: Murdered Woman an 'Evil Spirit.'” Toegang verkry vanaf https: //www.youtube.com/watch?v=xSb67nOPEhg op 22 September 2014.

China Gospel Fellowship. “Verslag van China Gospel Fellowship oor die ontvoering van 16 April deur die Eastern Lightning Cult.” Toegang verkry vanaf http://www.chinaforjesus.com/cgf/070702/index.htm op 23 Maart 2004.

Chinese reg en regering. 2003. 36, no. 2.

Kerk van Almagtige God. en "Vraag 17." Toegang vanaf http://www.holyspiritspeaks.org/qa/fuyin-017/ op 12 Februarie 2015.

Kerk van die Almagtige God. en “'n Kort inleiding oor die agtergrond van die Here se koms na China op 'n verborge manier om te werk.” Toegang verkry vanaf http://www.holyspiritspeaks.org/about/aboutus/?about=2 op 12 Februarie 2015.

Kerk van die Almagtige God. nd "'n Kort inleiding oor die agtergrond van die voorkoms en werk van Christus van die laaste dae in China." Toegang verkry vanaf https://en.godfootsteps.org/about-us-02.html Op 14 Julie 2020.

Kerk van die Almagtige God. en “Die visie van God se werk (2).” Toegang verkry vanaf https://en.godfootsteps.org/the-vision-of-gods-work-2-2.html Op 14 Julie 2020.

Kerk van die Almagtige God webwerf. Vanaf middel 2020 was die webwerf van die Kerk van die Almagtige God www.hidden-advent.org (vereenvoudigde Sjinese karakters), www.godfootsteps.org (tradisionele Sjinese karakters), www.holyspiritspeaks.org (Engels) en talle ander plekke vir ander tale.

Dunn, Emily. 2015. Weerlig uit die Ooste: Heterodoksie en Christendom in Hedendaagse China. Leiden: Brill.

Dunn, Emily. 2008. "Die groot rooi draak en inheemshede van die Christendom in China." Oos-Asiatiese Geskiedenis 36: 73-85.

“Volledige teks van nuwe Chinese wetgewende resolusie wat kultusse verbied.” nd Toegang verkry vanaf http://www.cesnur.org/testi/falun_005.htm Op 14 Julie 2020.

Gracie, Carrie. nd "Die Chinese kultus wat 'duiwels doodmaak'." Toegang verkry vanaf http://www.bbc.com/news/world-asia-china-28641008 op 6 September 2014.

Introvigne, Massimo. 2020. Binne die Kerk van die Almagtige God: die mees vervolgde godsdienstige beweging in China. New York: Oxford University Press.

Kao, Chen-Yang. 2009. "Die Kulturele Rewolusie en die Opkoms van Pinkster-Styl Protestantisme in China." Blaar van Hedendaagse Godsdiens 24: 171-88.

Lian Xi. 2010. Verlossend deur Vuur: Die Opkoms van Gewilde Christendom in Moderne China. New Haven, CT: Yale Universiteit Pers.

Madsen, Richard. 2013. “Tekens en wonders: Christenskap en hibriede moderniteit in China.” Bladsy 17-30 in Christendom in hedendaagse China: Sosio-kulturele perspektiewe, geredigeer deur Francis Khek Gee Lim. Londen: Routledge.

Naquin, Susan N. 1976. Millenarian Rebellion in China: Die Agt Trigram Opstand van 1813. New Haven, CT: Yale Universiteit Pers.

Overmyer, Daniel. 1976. Folk Boeddhistiese Godsdiens: Afwykende Seksies in Laat Tradisionele China. Cambridge, MA: Harvard University Press.

Palmer, David. 2008. "Ketterse leerstellings, reaksionêre geheime verenigings, bose kultusse: etikettering van heterodoksie in die twintigste-eeuse China." Pp. 113-34 in Chinese godsdienste: aantasting van moderniteit en staatsvorming, geredigeer deur Mayfair Mei-Hui Yang. Berkeley: Universiteit van Kalifornië Pers.

Wang Kaiyuan (王凯 元) & Xu Wenbing (徐文兵). 2017. ”'Yuan chuanbo': Pohuai xing mobai tuanti“ quannengshen ”de jiceng chuanbo fangshi tanxi '缘 传播': 破坏性 膜拜 团体 '全能 神' 的 基层 传播 方式 探析” ['Gekoppelde oordrag': 'n ondersoek na vernietigende aanbidding groep 'Almagtige God' voetsool-oordrag]. Fanzui yanjiu 2: 75-82.

Wang Zaihua (王 在 华). en “Jiemi 'Quannengshen' xiejiao jiaozhu Zhao Weishan 揭秘 '全能 神' 邪教 教主 赵维 山” [Onthullende Zhao Weishan, leier van die 'Almagtige God' kultus]. Toegang verkry vanaf http://news.cntv.cn/2012/12/21/ARTI1356082787384518_2.shtml op 21 September 2014.

Wang Zaihua (王 在 华). en “Meiti cheng quannengshen jiaozhu taozhi Meiguo yaokong zhihui xintu 媒体 称 全能 神 教主 逃至 美国 遥控 指挥 信徒” [Media beweer die leier van die Almagtige God het na Amerika gevlug: beveel volgelinge van ver af]. Toegang verkry vanaf http://news.163.com/12/1221/18/8J92TR1S0001124J_all.html op 26 Augustus 2014.

Xu Shengyi (许圣义). 1992. “Jingti pi zongjiao waiyide fandong zuzhi 警惕 披 宗教 外衣 的 反动 组织 [Pasop vir reaksionêre organisasies in godsdienstige klere]” Tian Feng 5: 24.

Yang Feng (杨锋). nd “Shandong Zhaoyuan xue'an bei gao zibai: Wo jiu shi shen 山东 招远 血案 被告 自白: 我 就是 神” [Bekentenis van die beskuldigdes in die Zhaoyuan, Shandong-moordsaak: Ek is God]. Toegang verkry vanaf http://news.sina.com.cn/c/2014-08-22/123730728266.shtml Op 15 Julie 2020.

“Zhonghua renmin gongheguo xingfa 中华人民共和国 刑法” [Strafreg van die Volksrepubliek China]. Toegang verkry vanaf http://www.npc.gov.cn/huiyi/lfzt/xfxza8/2008-08/21/content_1588538.htm op 28 Augustus 2013.

Publikasiedatum:
18 Februarie 2015
Update:
25 Julie 2020

KERK VAN ALGEMENE GOD VIDEO VERBINDINGS

 

Deel