Susan Setta

Christelike Wetenskap

CHRISTELIKE WETENSKAPTYD

1821: Die stigter van Christian Science, Mary Morse Baker, is gebore in Bow, New Hampshire.

1843: Mary Morse Baker trou met George Washington Glover wat ses maande later oorlede is.

1853: Mary Baker is met die tandarts Daniel Patterson getroud.

1856: Mary Baker Glover Patterson het die volgende paar jaar verswakkende siekte gely en 'n verskeidenheid gewilde alternatiewe middels probeer.

1862: Mary Baker Glover Patterson besoek die geneser Phineas Parkhurst Quimby en is tydelik genees.

1866: Mary Patterson val op die ys en word ernstig beseer; drie dae later is sy genees.

1870: Mary Patterson het 'n genesingspraktyk gehandhaaf en klasse begin gee oor geestelike genesing.

1873: Mary Patterson skei vanweë haar man op grond van verlatenheid.

1875: Mary Patterson het die eerste uitgawe van Wetenskap en Gesondheid met die sleutel tot die Skrif , wat die hoofrol van die Christelike Wetenskapsteologie en -praktyk geword het.

1877: Mary Patterson trou met Asa Gilbert Eddy.

1879: Mary Baker Eddy en haar studente stig 'n kerk, Church of Christ (Scientist); Eddy is sy predikant georden.

1881: Eddy het die Massachusetts Metaphysical College gestig om geestelike genesing te leer.

1881–1891: Eddy begin met 'n periode van intense publikasie, insluitend boeke en tydskrifte.

1889: Eddy sluit die Metaphysical College, ontbind die kerk en trek van die Boston-omgewing na Concord, New Hampshire.

1892: Kerk van Christus (wetenskaplike) word weer ingestel as die eerste kerk van Christus, wetenskaplike.

1893: Die bou van die Moederkerk in Boston begin.

1894: Eddy het die posisies van predikante van takkerke afgeskaf en georden Wetenskap en Gesondheid met die sleutel tot die Skrif as pastoor van eers die Moederkerk en later van al die takkerkte.

1895: Eddy vervaardig die Handleiding van die Moederkerk , wat steeds die enigste gesag vir die organisasie, publikasies en praktyke van Christelike Wetenskap is.

1906: Die uitbreiding van die Moederkerk, met 'n kapasiteit van 3,000, is voltooi.

1908: Op die ouderdom van sewe en tagtig het Eddy gestig Die Christelike Wetenskap Monitor .

1910: Mary Baker Eddy sterf.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Die stigter van Christian Science, Mary Baker Eddy (1821-1910), is gebore aan Mark en Abigail Baker in Bow, New Hampshire. Die Bakkers was aktiewe Kongregasionaliste. Alhoewel Mary se vader, Mark, die Calvinistiese idee van voorbeskikking vasgehou het, dui sy aan dat sy selfs op twaalfjarige ouderdom nie saamgestem het nie en dat hy teologiese geskille met hom gehad het. Volgens Eddy het sy by die Gemeentelike Kerk, haar familie was aanwesig toe sy verouder was, maar eers nadat sy die pastoor in kennis gestel het dat sy nie die leerstellings van óf die val of predestinasie (Eddy 1892) onderskryf het nie.

Siekte het Mary Baker geteister, eers in die kinderjare en later gedurende haar volwasse jare. In haar outobiografiese skryfwerk wys Eddy daarop dat haar pa geleer is dat haar siektes en swakheid ontstaan ​​het dat haar brein te groot is vir haar lyf (Eddy 1892). Hierdie konstante siektes het haar nie toegelaat om skool toe te gaan nie, en so het haar broer Albert haar tuis geleer.

In Desember 1843 trou Baker met die kontrakteur, George Washington Glover. Twee weke later verhuis die Glover na sy werkplekke, eers in Charleston, Suid-Carolina en kort daarna in Wilmington, Noord-Carolina. George Glover sterf aan geelkoors in Junie 1844. Mary Glover, alleen met haar eerste en enigste kind, het na haar ouers in New Hampshire teruggekeer.

In 1849 sterf Abigail, Mary se moeder. Binne 'n jaar is Mary se vader weer getroud. 'N Gespanne verhouding met haar nuwe stiefma het daartoe gelei dat Mary by haar suster ingetrek het, maar Mary se seun, met die naam George Washington Glover vir sy vader, is gestuur om by 'n ander gesin te gaan woon. Mary Glover trou weer in 1853 met die tandarts en homeopaat Daniel Patterson en die pasgetroudes het verhuis om naby Mary se seun te wees. In 1856 verhuis die gesin wat George grootmaak na Minnesota; Mary Glover Patterson sou haar seun langer as twintig jaar nie weer sien nie.

Vir die volgende ses jaar het Mary Patterson 'n verskeidenheid siektes gely. Soos baie ander wit-, middel- en boonste-negentiende-eeuse vroue, het sy gely aan siektes wat soms sleg was (Ehrenreich 1978). Op soek na 'n kuur, het sy baie probeer die alternatiewe medisyne-behandelings wat destyds gewild was, insluitend hidropatie (waterherstel) en Sylvester Graham se voedingsstelsel. In 1862 hoor sy van die geneser Phineas Parkhurst Quimby en reis na sy praktyk in Maine. Quimby het betowering bestudeer en sy eie stelsel vir genesing, soms genoem Mind Cure, ontwikkel. Die geneesmiddel berus op die idee dat, aangesien siekte in die gees ontstaan, die bevryding van die verstand van siek denke tot genesing sal lei.

Mary Patterson het verligting gevind deur Quimby se metodes toe sy tyd met hom bespreek het om metafisiese genesing te bespreek. Alhoewel Quimby, nie Eddy nie, die bron van die genesingstelsel is wat Christian Science geword het, noem Gillian Gill die deeglik nagevorste biografie oor Eddy die idee ontevrede (Gill 1998).

In 1863 het Mary Patterson uit Maine verlaat en weer by haar man in Lynn, Massachusetts, aangesluit waar haar siektes weer verskyn het. Soos ander Quimby-pasiënte, moes sy naby Quimby wees om die genesing te onderhou. Die lewe in Lynn was moeilik vir Mary Patterson. Haar seun, George, was gewond om vir die Unie te veg, man Daniel het sukkel om homself op 'n nuwe plek te vestig. Sy was dikwels op die punt van dakloosheid, haar huwelik was aan die slaap en sy was siek.

In 1866, nie lank nadat Quimby oorlede is nie, het Mary Patterson 'n val op die ys in Swampscott, Massachusetts, gely. Haar latere geskrifte dui aan dat haar beserings lewensbedreigend was, maar dat sy heeltemal genees is deur haar Bybel te lees. Sy sal hierdie oomblik sien as die sleutel tot haar ontdekking van die beginsels van Christelike genesing. Sy het begin om ander te genees, te skryf, haar idees te onderrig en te formuleer wat die basis vir Christelike Wetenskap sou word.

In 1875 het sy die eerste uitgawe van Wetenskap en Gesondheid met die sleutel tot die Skrif, wat saam met die koning James Weergawe van die Bybel , vorm die kern van die Christelike Wetenskapsteologie en -praktyk. Oor die jare het Eddy meer as vierhonderd uitgawes van wat sy die Christelike Wetenskap-handboek genoem het, geproduseer.

In 1879 het sy getroud met Asa Gilbert Eddy, 'n voormalige student wat sy genees het en wat onder haar toesighouding 'n Christen-wetenskapspraktisyn geword het. In dieselfde jaar het Mary Baker Eddy en 'n klein groepie studente die Kerk van Christus (Wetenskaplike) gevorm. Kort daarna is Mary Baker Eddy sy eerste predikant beveel. In 1881 het sy die Massachusetts Metafysiese Kollege gestig met 'n kurrikulum wat kursusse insluit soos "Die beginsel en praktyk van Christelike Wetenskap of Geestesgesondheid" en "Geestes- en Fisiese Verloskunde." Mary Baker Eddy was 'n bemarkingsbestuurder en het 'n waardevolle produk gehad. om aan te bied. Amerikaners het min vertroue in allopatiese medisyne gehad en was besig om alternatiewe vorms van genesing te maak. In 1883 het sy die maandeliks gepubliseer Blaar van Christelike Wetenskap Dit bevat artikels oor Christian Science Theology en getuienisse van genesing wat haar idees buite die Boston-omgewing beskikbaar stel. Die sukses van Mary Baker Eddy se genesingspraktyk en haar Metaphysical College het die finansiële probleme opgelos wat haar gevolg het sedert haar eerste huwelik.

Vanaf die tyd dat sy haar genesingstelsel aan die einde van haar lewe begin leer het, was daar pogings om die beheer van Christelike Wetenskap weg van haar af te keer. In reaksie het sy die proses van institusionalisering noukeurig georkestreer. In 1889 het sy die Metafisiese Kollege skielik gesluit, haar kerk ontbind en van Boston na Concord, Massachusetts, verskuif. In 1892 het sy die kerk gereël as die Eerste Kerk van Christuswetenskaplike. 'N Jaar later het Eddy bevel gegee om die bou van 'n kerkgebou in Boston om die Moederkerk te noem, met 'n sitplekvermoë van 1,000.

In 1894, Eddy georden Wetenskap en Gesondheid, as Pastoor van die Moederkerk in Boston. 'N Jaar later vervang sy al die mans en vroue pastore van die tak kerke met hierdie teks en die Bybel. Sy het voortgegaan om die kerkorganisasie te ontwikkel en die eerste uitgawe van die Handleiding van die Moederkerk in 1895. 'N Omvattende teks bevat reëls wat alle funksies van die organisasie bepaal van die volgorde van aanbidding in dienste tot die verkiesing van die Raad van Direkteure. Die materiaal in die 1908-handleiding (die laaste weergawe) kan nie verander word sonder die toestemming van Mary Baker Eddy nie.

Leerstellinge / oortuigings

Christelike Wetenskap staan ​​bekend as 'n genesingstradisie, en dit is wel, maar dit is baie duidelik in die begrip van die aard van God, die aard van die mens (dit is die term Wetenskap en Gesondheid en hedendaagse Christenwetenskaplikes gebruik om te bespreek wat ander menslike individue kan noem), sonde, siekte en versoening. Christelike wetenskap onderskei homself van die meeste ander vorme van die Christendom deur aan te dring dat die liggaam, sonde en siekte nie bestaan ​​nie.

Mary Baker Eddy se interpretasie van die openingshoofstukke van die boek Genesis, soos sy dit aanbied, ondersoek Wetenskap en Gesondheid bied 'n basis vir die verstaan ​​van die fundamentele Christelike Wetenskap-leerstelling. Vir Eddy verteenwoordig die eerste hoofstuk van Genesis Waarheid en die tweede en derde hoofstukke verhelder fout.

Genesis 1: 26 begin met die stelling: "En God het gesê: Laat ons die mens na ons beeld maak, na ons gelykenis. . . "( King James Version). En dit gaan voort in 1: 27: "So het God die mens in sy beeld geskep, na die beeld van God het hy hom geskape; man en vrou het dit aan hulle geskape. "Eddy verduidelik dat hierdie verse beteken dat die mens eers deur Goddelike Gees geskep word in die presiese beeld van God, tweedens dat God Vadermoeder is, en derdens dat die hele skepping insluitende die mens "Is soos God, geestelik, nie wesenlik nie.

Vir Christenwetenskaplikes is mense die weerspieëling van die Vader-Moeder God. in Wetenskap en Gesondheid, Eddy gebruik die metafoor van 'n spieël om te verduidelik wat sy bedoel.

Jou weerspieëlde refleksie is jou eie beeld of gelykenis. As jy 'n gewig lig, word dit ook deur jou refleksie gedoen. As jy praat, beweeg die lippe van hierdie gelykenis ooreen met joune. Vergelyk nou die mens voor die spieël na sy goddelike beginsel, God. Bel die spieël Goddelike Wetenskap en noem die mens sy refleksie. Let dan op hoe waar, volgens die Christelike Wetenskap, is die weerspieëling van die oorspronklike. Soos die weerspieëling van jouself in die spieël voorkom, is jy dus geestelik, die weerspieëling van God. Die stof, lewe, intelligensie, waarheid en liefde, wat die Godheid uitmaak, word weerspieël deur Sy skepping; en wanneer ons die valse getuienis van die liggaamlike sintuie onderliggend aan die feite van die wetenskap onderworpe, sal ons hierdie ware gelykenis en refleksie oral sien.

Sedert die liefdevolle Vader - Moeder God het 'mens' as God se beeld en weerspieëling geskep, 'mens' is nie wesenlik nie, en is dit ook so nie onderworpe aan siekte, sonde of dood nie, aangesien dit nie deel is van God se skepping nie en dus nie werklik is nie. Om te besef dat die skepping geestelik is, nie materieel nie, is om in die weerspieëling van God te bestaan ​​en om gesond te wees. Mense kan sekerlik siek voel, maar dit is 'n fout in die materiële sin.

Die tweede hoofstuk van Genesis beskryf die skepping van Adam uit die stof en Eva uit Adam se rib. In Wetenskap en Gesondheid , Beweer Eddy dat hierdie weergawe 'n voorbeeld van dwaling is omdat dit 'Gees uitbeeld as vermoedelik saamwerk met materie in die konstruksie van die heelal, gebaseer is op 'n hipotese van die dwaling, want die Skrif wat net voorafgaan, verklaar dat God se werk voltooi is. Lewer lewe, waarheid en liefde dood, dwaling en haat voort? Veroordeel die skepper sy eie skepping? Verander of berou die onfeilbare beginsel van goddelike wet? Dit kan nie so wees nie ”(Eddy 1906).

God het volgens haar nie Adam van materie geskep nie, 'n chirurgiese prosedure uitgevoer om Eva te maak of sonde, siekte en dood te skep. Eddy beskou die Adam en Eva-storie as 'n allegorie wat verduidelik hoe die konsep van materiaal die wêreld binnegekom het. Vir Eddy, die "diep slaap" Adam ervarings as sy rib is verwyder, verteenwoordig die ingang van die foutiewe idee dat die skepping materieel in die wêreld is. Dit is 'n geestelike gedagte, 'n "Adam-geloof" en "Adam-droom" wat oor die mensdom heers.

Volgens Christelike Wetenskap, Het Jesus gekom om die wêreld te ontwaak van die fout van die Adam-geloof deur die ware aard van God, die skepping en die mens te openbaar. In sy lewe het Jesus die siekes gesond gemaak en die dooies opgewek deur materiële foute te oorkom. Sy opstanding toon die ewigheid van die "mens", die oorwinning van gees oor materie, en 'n ontwaking van materiële foute tot geestelike waarheid. Jesus, vir Eddy, is die verduistering van die waarheid dat "die mens nooit gebore of doodgaan nie" maar "samehangend met die Skepper" (Gottshalk 2006) is.

Deur ywerig te bid en te lees Wetenskap en Gesondheid en die Bybel, individue kan hul ware natuur leer ken en uiteindelik hul perfekte wese besef. Christenwetenskaplikes glo nie siekte om werklik te wees nie, omdat die liefdevolle Vader - Moeder God wou dit nie skep nie. Wanneer iemand siekte ly, is dit omdat hy of sy aan die foute van die materiële sintuie deelneem. Op soek na mediese behandeling vir 'n siekte, alhoewel dit nie deur die kerk verbode is nie, word ontmoedig omdat deelname aan die geloof in die wesenlikheid van siekte deur mediese, eerder as geestelike behandeling die verkeerde oortuiging sal versterk en eintlik van ware genesing lei.

Christelike Wetenskap bied sy eie weergawe van professionele geneeshere. Gekies as "Christelike Wetenskapspraktisyns", hierdie individue is opgelei deur 'n twaalf sessiekursus, The Primary Class, wat ontwerp is deur Mary Baker Eddy en aangebied word deur kerklike goedgekeurde onderwysers. Volgens een van die kerk se webwerwe, Healing Unlimited, word gemagtigde praktisyns deur die kerk as professionele persone beskou en betaal hulle dienste, wat fokus op die biddende oplossing van probleme wat “die hele spektrum van menslike vrese, hartseer, behoeftes, sondes en siektes. Praktisyns word versoek om Christian Science te behandel nie net in gevalle van fisiese siektes en emosionele versteuring nie, maar ook in gesins- en finansiële probleme, sakeprobleme, vrae oor werk, skoolopleiding, professionele vooruitgang, teologiese verwarring, ensovoorts. '(Healing Unlimited 2012 ). Praktisyns werk saam met individue wat op soek is na genesing deur Christelike Wetenskap deur saam met hulle te bid en hulle te begelei na toepaslike gedeeltes in Wetenskap en Gesondheid en die Bybel.

Die ses beginsels wat in verskyn Wetenskap en Gesondheid en Die Handleiding van die Moeder kerk die Christelike wetenskaplike oortuigings uitdruk. Die formaat herinner aan die Apostoliese Geloofsbelydenis, maar die inhoud is kenmerkend Christian Scientist.

1. As aanhangers van die waarheid neem ons die geïnspireerde Woord van die Bybel as ons voldoende gids tot die ewige lewe.

2. Ons erken en aanbid een oppermagtige en oneindige God. Ons erken sy Seun, een Christus; die Heilige Gees of goddelike Trooster; en die mens na God se beeld en gelykenis.

3. Ons erken God se vergifnis van sonde in die vernietiging van die sonde en die geestelike begrip wat die kwaad as onwerklik verdryf. Maar die geloof in sonde word gestraf solank die geloof duur.

4. Ons erken Jesus se versoening as die bewys van goddelike, effektiewe Liefde, wat die eenheid van die mens met God deur Christus Jesus die wegbreek ontvou; en ons erken dat die mens gered word deur Christus, deur die Waarheid, die Lewe en die Liefde, soos getoon deur die Galilese Profeet in die genesing van siekes en die oorwinning van sonde en die dood.

5. Ons erken dat die kruisiging van Jesus en sy opstanding die geloof verhef het om die ewige lewe te verstaan, selfs die allenheid van die siel, gees en die niks van materie.

6. En ons belowe plegtig om te kyk, en bid vir daardie gedagte om in ons te wees wat ook in Christus Jesus was; om aan ander te doen soos ons hulle aan ons sou doen; en om genadig te wees, net en rein.

RITUELE / PRAKTYKE

Christelike Wetenskap dienste, wêreldwyd, volg die formaat uiteengesit deur Mary Baker Eddy in Die Handleiding van die Moederkerk. Daar is twee weeklikse dienste, die Sondagoggend Aanbidding en die Woensdagaand-genesingsverhoor. Daar is 'n Thanksgiving diens op 'n datum wat ooreenstem met die Verenigde State vakansie. Daarbenewens hou takkerkte twee keer per jaar 'n Nagmaaldiens. Die volgorde van aanbidding vir dienste word voorgeskryf deur die handleiding. Sondagdienste oop en naby met orrel musiek; Ander musiek sluit in 'n opvoering deur 'n betaalde solis en liedere uit die Christelike Wetenskaplied. Daar is geen geestelikes in Christelike Wetenskap nie; In plaas daarvan word die diens gelei deur 'n eerste en tweede leser wat vir 'n drie jaar termyn verkies word. Die eerste leser, altyd 'n vrou, maak die diens met 'n kort stelling oop en lees van Wetenskap en Gesondheid. Die tweede leser, 'n man, lees uit die King James Version of the Bible. Die gedeeltes word voorgeskryf deur 'n anonieme komitee in Boston. Die Bybelles, wat in alle kerke gebruik word, word deur die eerste en tweede lesers gelees. Deur die Christelike Wetenskap kwartaalliks, gemeentes het toegang tot die weeklikse Bybel en Wetenskap en Gesondheid gedeeltes saam met die Bybelles vooraf en kan hulle bestudeer voordat hulle die Sondagdiens bywoon.

Die Woensdagaand Getuienisvergadering sluit gebed, psalms en lesings uit die Bybel en Wetenskap en Gesondheid. Die getuienisse van die huidige mense is die fokus van hierdie vergadering en sluit 'n verskeidenheid onderwerpe in. Mense vertel genesings, oplossings vir moeilike probleme, en / of om iets te verloor. Diegene wat op hierdie vergaderings getuig, word nie vooraf gekeur nie; die forum is 'n oop een.

Alhoewel Christian Science oor die doop van die gelowige praat en twee nagmaaldienste per jaar in die takkerke hou, gebruik hulle nie water tydens die doop of brood en wyn tydens die nagmaal nie, aangesien hulle hierdie rituele as geestelik beskou. Shirley Paulson (2013) skryf: “In plaas van 'n eenmalige seremonie met water, is die doop 'n bewuste onderdompeling in die Gees. Die doop in die Christelike wetenskap is 'n gereelde, heilige, opregte reiniging alleen saam met Christus. Rituele doop met water word nie beoefen of vereis nie. ” Die Nagmaalsdiens lyk soos die Sondagorde van aanbidding, maar bevat 'n uitnodiging van die eerste leser vir die gemeente om in stille nagmaal te kniel.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Mary Baker Eddy ontwikkel die organisatoriese struktuur van Christelike Wetenskap en het dit in die Handleiding van die Moederkerkwat verklaar dat "Die kerkbeamptes sal bestaan ​​uit die Pastoor Emeritus, 'n Raad van Direkteure, 'n President, 'n Klerk, 'n Tesourier, en twee Lesers" (Eddy 1910). Mary Baker Eddy is die Pastoor Emeritus; sy het die rol van pastoor in 1894 heeltemal afgeskaf sodat daar geen Christelike Wetenskaplike geestelikes is nie. Baker Eddy het verskeie komitees ingesluit in haar institusionalisering van die kerk. Dit sluit in die Raad van Onderwys en die Raad van Lesings. Die Eddy-komitee het die taak gehad om Eddy direk aan te spreek by enige foutiewe inligting wat oor Christelike Wetenskap verskyn. Takkerkte word geadministreer deur hul plaaslike lede wat hulle moet nakom Handleiding. Geen emendasies aan die Handleiding (of die verordeninge) mag sonder die skriftelike toestemming van Mary Baker Eddy plaasvind nie.

Daar word vroeg in Junie 'n jaarlikse vergadering gehou by die Boston-kerk (en uitgesaai aanlyn). Lede moet nie bywoon nie, maar soms afwyk in getalle wat groot genoeg is om te vereis dat die vergaderings in die 3,000-sitplek Church Extension gehou word. In 1899 het Eddy Christelike Wetenskaplesing gestigKamers waar materiaal wat deur die Raad van Direkteure goedgekeur is, beskikbaar sal wees vir die publiek om gratis te lees. Personeel deur vrywilligers van Christelike Wetenskaplikes, die leeskamers versprei ook afskrifte van Christelike Wetenskap-materiaal.

Kwessies / UITDAGINGS

Baie nuwe godsdienstige bewegings en hul stigterslede het teenstand gekry omdat hulle hul teologie aan die wêreld bied. Mary Baker Eddy en haar tradisie, Christelike Wetenskap, was nie uitsonderings hierop nie.

'N Vrou wat 'n nuwe teologie aanbied wat beide die dominante Protestantse godsdiens van die negentiende eeu uitgedaag het en allopatiese medisyne het die toorn van beide die godsdienstige en mediese instellings van die dag ondervind. Sonder om Eddy te ontmoet of te ondersoek, die Tydskrif van die Amerikaanse Mediese Vereniging haar gediagnoseer as "neurale onstabiliteit, obsessies, fobies, noodsaaklike idees, katalepsieë en goedgegradeerde megalomanie" ("redaksionele" 1907). In 1898 het die Massachusetts Wetgewer probeer om geestelike genesing te verbied. Genoemde sielkundige van godsdiens, William James, het vrywillig getuig in teenstelling met die wetsontwerp.

Gedurende Eddy se lewe was die koerantdekking oor haar en haar kerk soms redelik negatief. Joseph Pulitzer s’n New York World bevat swak nagevorsde artikels oor Eddy. 'N Verskeie veertien-paaiementreeks deur Willa Cather en Georgine Milmine verskyn in McClure's Magazine tussen 1906 en 1908. In reaksie op wat sy geglo het, was onbillike persverslae, het Eddy die Christian Science Monitor in 1908 om die nuus regverdig en deeglik te druk. Ironies genoeg, die Monitor het verskeie Pulitzer-pryse gewen.

Gedurende haar lewe was daar ook interne probleme. Van tyd tot tyd het Eddy se studente probeer om haar gesag te oorwin. Sy het regsgedinge aanhangig gemaak teen mense wat volgens haar onreg aangedoen het, en sy was die verweerder in die geding teen haar. Die kerklike verordeninge wat sy opgestel het, was daarop gemik om hierdie bedreigings aan te spreek en het in die algemeen geslaag. Hierdie regulasies is egter tans 'n uitdaging, aangesien veranderinge aan die kerkstruktuur deur die handleiding sonder die skriftelike toestemming van Eddy.

Aan die einde van die twintigste eeu was daar verskeie, opvallende gevalle van ouers wie se kinders gesterf het terwyl hulle met godsdienstige genesing behandel is; 'n paar betrokke Christenwetenskaplikes. In reaksie op hierdie sterftes het staatswetgewers die netelige kwessie van die beskerming van godsdiensvryheid en die gesondheid van kinders begin opweeg. verskeie state het die beskerming wat hul wette bied aan ouers wat hulle tot godsdienstige genesingsmetodes gewend het, omgekeer. Tans beskerm een-en-dertig state ouers wettiglik teen vervolging wanneer hul kinders sterf weens oorsake wat toegeskryf word aan geestelike of godsdienstige genesing. Daarvan laat sestien 'n regter toe om mediese behandeling in lewensgevaarlike situasies op te stel. (Child Welfare Information Gateway 2014) Staatswette word gereeld gewysig en kan op verskillende maniere geïnterpreteer word (Abbott 2009).

In die 1990's het 'n moeilike saak binne die groep na vore gekom; dit het begin met die aankoop van 'n televisiestasie deur die Raad van Bestuur ten einde Christian Science-idees wyer te kommunikeer. Hierdie duur en onsuksesvolle onderneming in nuwe media het kerkfinansies ernstig geknou. In 1992, die moontlikheid om 'n aansienlike toevloei van geld uit die boedel van die familielede te ontvangvan Bliss Knapp verskyn. Knapp was 'n toegewyde volgeling van Eddy en het 'n boek in 1947 geskryf, Die lot van die Moederkerk , wat Eddy as die wederkoms van Christus uitgeroep het (Knapp 1991). In die lig van die groot hoeveelheid geld wat dit tot die onlangs verkorte kerkkas sou bring, het die Raad van Bestuur ingestem om die boek uit te gee. Baie Christenwetenskaplikes het hierdie besluit aangevat en verskeie betogende groepe het saamgeval. Dit was nie die eerste keer dat die kwessie van wie Eddy presies was, aangebied is nie, en Eddy het self die 'vergoddeliking van persoonlikheid' verbied toe sy voel dat sommige volgelinge haar te nou met Jesus in lyn bring (Eddy 1894). Die protesteerders het Eddy se verbod op 'vergoddeliking' gesien as 'n duidelike beletsel vir die publikasie van die Knapp-teks. Die direksie het verskeie protesteerders uitgespreek, 'n aksie wat skaars was, maar nie ongekend was nie. Verskeie sleutelpersoneel het bedank, en die Raad het hulself in 1993 in 'n baie omstrede jaarvergadering bevind. Uiteindelik het die Raad die besluit om die Knapp-boek te dra en / of te verkoop aan die plaaslike Christian Science-leeskamers oorgelaat, en dit uitgegee. 'n wye verskeidenheid ander biografieë van Eddy. Teen die opening van die Mary Baker Eddy-biblioteek en argiewe in 2002 het die betogings gedaal.

In die een-en-twintigste eeu word die primêre uitdaging vir Christelike Wetenskap krimpende lidmaatskap. Alhoewel Christelike Wetenskap nie lidmaatskapsyfers publiseer nie, dui die verkoop, hervestiging en samesmelting van honderde Christelike Wetenskap-kerke in die VSA en in die buiteland en die afname in Christelike Wetenskap-praktisyns wêreldwyd 'n aansienlike daling in lidmaatskap aan. Reproduktiewe tariewe wat onder die wat nodig is om lede wat sterf (Stark 1998), tesame met die verbod teen proselytisering, maak dit vir Christelike Wetenskap moeilik om sy lidmaatskap te handhaaf. Mededinging van New Age-genesingstegnieke en fassinasie met Indiese praktyke, veral joga, dra ook by tot die aansienlike afname in lidmaatskap.

Verwysings

Abbott, Kevin. 2009. Regte en Geneeskunde: Pediatriese Geloofsgenesing. " Americn Mediese Vereniging Joernaal van Etiek 11: 778-82.

Cather, Willa en Milmine, Georgine. 1906-1908. 'Mary Baker G. Eddy.' McClure's Magazine, Desember 1906 - Junie 1908 .

Kinderwelsynsinligting Gateway. 2014. "Definisies van kindermishandeling en verwaarlosing" Toegang verkry vanaf https://www.childwelfare.gov/pubpdfs/define.pdf op 23 Junie 2015.

Eddy, Mary Baker G. 1910. Handleiding van die Moederkerk, Agt-en-agtste uitgawe. Boston, MA: Allison V. Stewart.

Eddy, Mary Baker G. 1894. "Verwerping van Persoonlikheid." Diverse geskrifte 1883-1896. Boston: Christelike Wetenskapsraad.

Eddy, Mary Baker G. 1892. Retrospectie en Introspectie. Boston: Christelike Wetenskapsraad.

'Redaksioneel.' 1907. “Mev. Mary Baker Eddy se geval van histerie. ” Tydskrif van die Amerikaanse Mediese Vereniging 7: 614-15.

Ehrenreich, Barbara en Engels, Deidre. 1978. Vir haar eie beswil: Twee eeue van die kenners se advies aan Vroue. New York: Anker Pers.

Gill, Gillian. 1998. Mary Baker Eddy. Cambridge, MA: Perseus Books.

Gottschalk, Stephen. 2006. Rolling Away the Stone: Mary Baker Eddy se uitdaging tot materialisme. Bloomington: Indiana University Press.

Knapp, Bliss. 1991. Die lot van die Moederkerk. Boston: Die Christelike Wetenskap Uitgewersvereniging.

Genesing Onbeperk. Na "Wat is 'n Christelike Wetenskapspraktisyn?" Toegang verkry vanaf http://christianscience.org/index.php/whats-new/368-what-is-a-christian-science-practitioner op 23 Junie 2015.

Paulson, Shirley. 2013. 'N Self-begrip van Christelike Wetenskap. Boston: np

Stark, Rodney. 1998. "Die Opkoms en Val van Christelike Wetenskap." Blaar van Hedendaagse Godsdiens 13: 189-214.

BYKOMENDE HULPBRONNE

Skil, Robert. 1977 Mary Baker Eddy: Die Jaar van Owerheid . New York: Holt, Rine Hart en Winston.

Skil, Robert. 1971. Mary Baker Eddy: Die jare van die verhoor. New York: Holt, Rine Hart en Winston.

Skil, Robert. 1966. Mary Baker Eddy: Die jare van ontdekking. New York: Holt, Rine Hart en Winston.

Peters, Shawn Francis. 2008. Wanneer gebed versuim: Geloofsgenesing, Kinders en die Wet. Oxford: Oxford University Press.

Post Datum:
26 Junie 2015

CHRISTELIKE WETENSKAP VIDEO-AANSLUITINGS

 

Deel