Caitlin St. Clair David G. Bromley

Christus van die Ozarks

CHRISTUS VAN DIE OZARKEN TYDIENSTEL

1898 (7 Februarie): Gerald Lyman Kenneth Smith is in Pardeeville, Wisconsin, gebore aan Lyman Z. Smith en Sarah Smith.

1918: Gerald Smith behaal 'n graad in Bybelkunde aan die Valparaiso Universiteit in Indiana, en word daarna predikant in Wisconsin, Illinois en Indiana.

1922: Gerald Smith trou met Elna Sorenson.

1929: Smith word predikant by Kings Highway Disciples of Christ Church in Shreveport, Louisiana.

1929: Sewe maande nadat hy in Shreveport aangekom het, het Smith uit die kerk bedank voordat hulle hom kon afdank vir sy voortgesette verbintenis met die politieke populis Huey Long.

1935 (September): Na die sluipmoord op Huey Long het Smith 'n alliansie met Francis E. Townsend ontwikkel.

1936: Smith en Townsend het by vader Charles E. Coughlin aangesluit om die Union Party te stig, wat binnekort wankel weens persoonlike wedywering.

Laat 1930's - 1940's: Smith het verskeie groepe georganiseer om kommunisme, liberalisme, georganiseerde arbeid en Jode te beveg.

1956: Smith het 'n finale bod vir die Withuis gedoen as kandidaat van die Christian Nationalist Party.

1964: Gerald Smith en sy vrou Elna M. Smith het 'n huis in Eureka Springs gekoop en dit hul aftreeoord gemaak.

1966 (25 Junie): Die Elna M. Smith-stigting het die Christus van die Ozarks-standbeeld, die eerste van Smith se vyf heilige projekte, voltooi en toegewy, met Emmet Sullivan as beeldhouer.

1966–1975: Christ Only Art Gallery, Bybelmuseum en die buitelug-amfiteater (om die Passiespel te huisves) is almal gebou.

1976 (15 April): Gerald Smith sterf aan longontsteking in Kalifornië.

2012 (Desember): Cornerstone Bank het 'vriendelike negatief' van grond by Eureka Springs begin, insluitend die standbeeld.

2013: Die temapark en die hele land (insluitend die standbeeld) is aangekoop deur die radiobediening South Central Oklahoma Christian Broadcasting.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Gerald LK Smith is gebore aan Lyman Z. Smith en Sarah Smith op Februarie 7, 1898, in Pardeeville, Wisconsin. Hy was afstam uit drie geslagte van Disciples of Christ ministers en nadat hy in 1918 'n graad in Bybelkunde aan die Valparaiso Universiteit in Indiana verwerf het, word hy self predikant in Wisconsin, Illinois en Indiana. Vier jaar later, in 1922, is Smith met Elna Sorenson getroud, en hulle het hul enigste kind, Gerald LK Smith Jr., aangeneem. In 1929, nadat Smith na Shreveport, Louisiana, verhuis het om as predikant te werk by Kings Highway Disciples of Christ Church, het hy Huey ontmoet. Long, 'n prokureur en toekomstige Amerikaanse senator. Weens Smith se verbintenis met Long, waarvan die populistiese neigings omstrede was, moes Smith uit sy pos as predikant bedank om nie deur sy woedende en konserwatiewe kerkdirekteure afgedank te word nie.

Smith se noue verhouding met Long het hom 'n posisie as openbare spreker vir Long se veldtog besorg, terwyl hy hom 'n platform gegee het om sy eie antisemitiese en fascistiese sentimente te bevorder. Long was van plan om kandidaat te word vir die presidentsverkiesing in 1936, maar is in September 1935 vermoor. Na Long se dood het Smith saam met die afgetrede dokter Francis E. Townsend en die Rooms-Katolieke priester, vader Charles E. Coughlin, die Unieparty gevorm. Die party het verkies om die Kongreslid van Noord-Dakota, William Lemke, teen president Franklin D. Roosevelt te steun. Die party ervaar egter verdeelde persoonlike wedywerings, en Lemke se kandidatuur is gestig.

In die jare wat gevolg het, het Smith verskeie ander maniere gevind om sy omstrede standpunte te bevorder. Hy het die Komitee van Een Miljoen, die Christen-Nasionalistiese Kruistog, 'n maandelikse publikasie genoem Die Kruis en die Vlag , Amerika se eerste party en die Christen-nasionalistiese party. Hierdie inisiatiewe het almal gekant teen opposisie teen kommunisme, liberalisme, georganiseerde arbeid, of Jode. Die organisasies het gedien as basis vir verskeie onsuksesvolle veldtogte vir beide die Amerikaanse Senaat en die presidentskap. In sy laaste bod vir die presidensie onder die vaandel van die Christen-Nasionalistiese Party in 1956, het Smith slegs ondersteuning van die regter-regs-rand gekry, hoewel hy genoeg bydraers gehad het om sy veldtog te finansier.

In 1964 het Gerald Smith en sy vrou Penn Castle in Eureka Spring, Arkansas, gekoop. Hierdie Ozark-bergdorp sal hulle word aftreeoord. Twee jaar na hul aankoms het Smith sy langtermyn doelwit begin om sy heilige projekte en die Great Passion Play-godsdienstige temapark te skep. Die eerste van hierdie projekte was die Christus van die Ozarks-standbeeld, 'n sewe-verdiepingbeeld van Jesus. Die standbeeld self is geskep deur beeldhouer Emmet Sullivan en is, met die hulp van die Elna Smith-stigting, in 1966 voltooi en toegewy. Die standbeeld is gebou met meer as twee miljoen pond mortel en staal.

In die daaropvolgende jare sou Smith die Christ Only Art Gallery, 'n Bybelmuseum en 'n passiespel by sy groot Christelike temapark voeg. Hierdie heilige projekte was 'n beduidende ekonomiese seën vir Eureka Springs, en ten spyte van plaaslike kritiek het Smith dus 'n ander, groter projek beplan: ''n $ 100 miljoen, Disney-agtige replika van die Heilige Land, insluitend die Groot Muur van Jerusalem, die See van Galilea en die rivier die Jordaan ”(Jeansonne 2009). Net die muur is egter voor Smith se dood voltooi. GeraldSmith is op 15 April 1976 in sy winterhuis in Kalifornië aan longontsteking oorlede. Hy en sy vrou is begrawe aan die voet van die Christus van die Ozarks-standbeeld.

Die standbeeld staan ​​bo magnetiese berg en staan ​​wes, na berig word om Eureka Springs te bedank om Smith toe te laat om sy te skep lewenslange droom ("Christus van die Ozarks" nd). Die tel van die 1,500 voethoogte waarop die standbeeld rus, Christus van die Ozarks (wat sewe en sestig meter hoog is) is die derde hoogste Jesus in die wêreld. Op sommige rekenings het die standbeeld oorspronklik onder sy mantel gekry, maar hulle is verwyder om die hoogte regulasies te ontmoet sodat 'n waarskuwing baken nie op die bokant van die kop geplaas moes word nie.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Tot 2013 is Christus van die Ozarks en die 167 hektaar grond wat dit omring, beheer deur die nie-winsgewende Elna Smith-stigting, vernoem na Gerald Smith se oorlede vrou. Keith Butler was die voorsitter van die Elna Smith-stigting. Sam Ray was tot 2013 die uitvoerende direkteur van The Great Passion Play en het 'n belangrike rol gespeel in die daaglikse bestuur van die standbeeld. Die organisasie kon egter nie verband- en belastingverpligtinge nakom nie, wat gelei het tot die instelling van 'n negatief aksie deur Cornerstone Bank en 'n soeke na finansiering deur die stigting (Brantley 2012; Millar 2012). Uiteindelik is die park in 2013 deur die radiobediening South Central Oklahoma Christian Broadcasting aangekoop ("Saved" 2013).

Kwessies / UITDAGINGS

Hierdie standbeeld het voor 'n aantal hindernisse te staan ​​gekom, sowel as na die konstruksie daarvan. Die standbeeld se finansiële probleme het vroeg begin. Smith het die projek met slegs 5,000 1,000,000 dollar aan hulpbronne begin. Smith slaag egter daarin om byna onmiddellik $ 2013 in donasies vir die projek in te samel (Schick 2000). Die projek het tot die middel van die XNUMX's oplosbaar gebly toe die afname in die Groot Passiespel en 'n dalende nasionale ekonomie gesamentlik 'n finansiële krisis veroorsaak het. Langtermyn finansiële lewensvatbaarheid berus nou op ondersteuning van die Gospel Station Network.

Die standbeeld is ook die teiken van sommige sarkastiese humor. Smith het 'n beeldhouer gekies vir die projek wat nog nooit gewerk het nie menslike figuur. Dit het gelei tot voortdurende kritiek oor die vorm en kenmerke van die standbeeld. Negatiewe opmerkings oor die standbeeld sluit in dat dit geen passie agter die oë het nie, soos Willie Nelson in 'n rok, en soos 'n melkkarton met 'n tennisbal bo-op lyk. Plaaslike inwoners verwys soms na die standbeeld as die melkkarton met arms. Nietemin, soos een gids by die standbeeld gesê het: 'Ek hou nie regtig van die standbeeld nie. Die funksies is hard en hard. Maar dit is 'n gedenkteken vir ons Verlosser, en daarvoor is dit goed "(" Christ of the Ozarks nd)

'N Laaste uitdaging wat blykbaar opgelos is, is die antisemitisme wat histories met die hele projek verband hou. So het Smith byvoorbeeld een keer gesê dat die temapark “die enigste aanbieding van sy soort in die wêreld is wat die inhoud daarvan nie verwater het om die Christushaatende Jode te vlei nie” (Jeansonne 2009). Smith se dood en die aanstelling van nuwe bestuur het egter 'n baie meer oop en verwelkomende omgewing tot gevolg gehad. Vervolgens het die Great Passion Play in die openbaar van Smith se siening afstand gedoen en opgevoer met die verklaring: 'Ons hier by die Great Passion Play glo dat ons almal ewe skuldig is aan Jesus se dood. Niemandgroep was of is alleen verantwoordelik nie. Nee, dit was die sondes van die wêreld wat hom aan die kruis geplaas het ”(Brantley 2012). Vanaf 2012 was daar meer as 7,500,000 XNUMX XNUMX besoekers aan die Christus van die Ozarks-standbeeld, en dit lyk asof nuwe finansiële steun die voortgesette openbare teenwoordigheid daarvan verseker het.

Verwysings

Brantley, Max. 2012. “Met die bywoning af, 'Groot passiespel' teenoor afsluiting.” Arkansas Times, September 25. Toegang verkry vanaf http://www.arktimes.com/ArkansasBlog/archives/2012/09/25/with-attendance-down-great-passion-play-facing-closure op 1 Mei 2014.

"Christus van die Ozarks. nd " Roadside America. Toegang verkry vanaf http://www.roadsideamerica.com/story/17113 op 1 Mei 2014.

“Eureka se Jesus op die berg.” Verken Suidelike Geskiedenis, 2011. Toegang verkry vanaf http://www.exploresouthernhistory.com/eureka6.html op 1 Mei 2014.

Jeansonne, Glen en Michael Gauger. 2009. "Gerald Lyman Kenneth Smith." Die Ensiklopedie van Arkansas Geskiedenis en Kultuur . Toegang verkry vanaf http://www.encyclopediaofarkansas.net/encyclopedia/entry-detail.aspx?entryID=1767 op 1 Mei 2014.

Millar, Lindsey. 2012. “Groot passiespel sluit, afsluiting aan die gang.” Arkansas Times , Desember 4. Toegang verkry vanaf http://www.arktimes.com/ArkansasBlog/archives/2012/12/04/great-passion-play-closes-foreclosure-underway on 7 May 2014 .

"Gestoor: Great Passion Play om Shows in Mei te hervat." 2013. Ozarks Eerste , Maart 1. Toegang verkry vanaf http://www.ozarksfirst.com/story/saved-great-passion-play-to-resume-shows-in-may/d/story/0Ccfn3SBBkWmGAm81564cg

Schick, Dennis. 2013. "Groot passie speel." Die Ensiklopedie van Arkansas Geskiedenis en Kultuur. Desember 2. Toegang verkry vanaf http://www.encyclopediaofarkansas.net/encyclopedia/entry-detail.aspx?entryID=5651 op 1 Mei 2014.

Post Datum:
9 Mei 2014

CHRISTUS VAN DIE OZARKEN VIDEO VERBINDINGS

Deel