John Saliba Amanda Telefsen

Chen Tao

CHEN TAO TYD

1955 Hon-ming Chen is gebore in Pei-pu, Hsin-chu County, Taiwan.

1993 Chen Tao is in Taiwan gestig (onder die naam The Soul Light Resurgence Association).

1995 Chen en ongeveer 25 van sy volgelinge emigreer van Taiwan na San Dimas, Kalifornië.

1996 Chen geskryf en privaat gepubliseer Die Praktiese Bewyse en Studie van die Wêreld van God en Boeddha.

1997 (Maart) Chen Tao hoofkwartier het van San Dimas, CA na Garland, Texas, verskuif.

1997 Chen geskryf en privaat gepubliseer God se neerdaling in wolke (vlieënde pierings) op aarde om mense te red.

1998 (Maart 25) Chen het voorspel dat God op Kanaal 18 in Noord-Amerika gesien sal word.

1998 (Maart 31) Chen het voorspel dat God in menslike vorm in die Garland, TX hoofkwartier sal neerdaal.

1998 (April) Chen en 'n paar volgelinge reis na Lockport, NY voordat hulle in Olcott, New York, vestig.

1999 Chen geskryf en privaat gepubliseer Die verskyning van God en die afstammeling van die Koninkryk van God - redding van mense deur middel van God se ruimtevliegtuie.

1999 Chen Tao het 'n tweede tak in Brooklyn, New York City, geopen.

2002 Schism het plaasgevind wat lei tot die ballingskap van Chen en die wedergeboorte van Chen Tao in die Groot Ware Weg.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Gebore in Pei-pu, Hsin-Chu County, Taiwan op April 22, 1955, het Hon-Ming Chen albei sy ma en pa op 'n vroeë ouderdom verloor. Ten spyte van die verlies van sy ouers het Chen graadskool voltooi en het hy sy Baccalaureus in Politieke Wetenskap en sy Magister in Sosiale Wetenskap ontvang. Teen die ouderdom van 28 het Chen gewerk as medeprofessor vir Chai-Nan Junior Kollege vir Farmasie wat sosiale wetenskap van 1983 tot 1993 onderrig.

In 1992 het Chen 'n openbaring van God ontvang wat hom aangespoor het om die godsdienstige lewe na te streef, alhoewel hy homself as 'n ateïs voorheen beskou het (Covert 1997). Na die Sutras, die Bybel, en die Tao-Te Ching, het Chen na die nuwe ouderdomsbeweging gekyk. Hy het slegs by 'n UFO-godsdiensgroep in 1992 aangesluit om met 'n paar ander lede te gaan wat met Chen se aansprake van korrupte leierskap en sy teleurstelling met die groot gelde wat met die groep verband hou, saamgestem het. Chen en medestudent Tao-hung Ma het die Soul Light Resurgence Association (SLRA) in Taiwan (Prater 1999) gevorm.

Chen geskryf en privaat gepubliseer sy eerste boek, Die Praktiese Bewyse en Studie van die Wêreld van God en Boeddha in 1996. In hierdie teks het Chen gepraat van die "Jesus van die Weste" wat hy beweer het in Vancouver, British Columbia, Kanada. Chen het voorgestel dat die "Jesus van die Weste" ses voet lank tussen 27 en 30 sal wees, en lyk soos Abraham Lincoln. In 'n poging om die Kanadese Christus te vind, het die groep 'n persoonlike advertensie geplaas Vancouver Sun en Die Provinsie (Rogers 1998).

Om te glo dat Noord-Amerika die "Pureland of God" was, het Chen en 25 lede van SLRA na die San Xmas, naby Las Angeles, CA, in die vroeë 1997 verhuis. Terwyl hy in San Dimas gestig het, het Chen en sy volgelinge God se Reddingskerk (Prater 1999) gevestig. In Maart het 1997, Chen aangekondig dat die hoofkwartier vir God se Reddingskerk van San Dimas na Garland (naby Houston), Texas, sou verskuif. Gekies omdat Garland geklink het as "Godland" (Baker 1998), is 'n huis by 3513 Ridgedale Drive aangekoop. Na die nuwe sentrum vir die kerk, het volgelinge wat in San Dimas en Taiwan woon, tussen Maart, 1997 en Desember, 1997, na Texas verskuif.

Terwyl hy in Garland, Chen geskryf en privaat gepubliseer God se Aflopend op wolke (Flying Saucers) om mense te red. In hierdie teks het Chen geprofeteer dat God sy afkoms in die fisiese wêreld sou aankondig deur op TV-luggolwe van Channel 18 in Noord-Amerika te verskyn op 12: 01 op Maart 25, 1998. Verder het Chen profeteer dat ses dae later, Maart 31, 1998, by 10: 00, God in die menslike vorm in die Garland-hoofkwartier (Chen 1997: 74-78) sou neerdaal. Hierdie menslike inkarnasie van God sou al die fisiese kenmerke van Chen hê, maar sou alle tale kan praat, mure kan loop en homself soveel keer herhaal as wat nodig is om almal te groet (Verhoveck 1998). God seAflopend op wolke (Flying Saucers) om mense te red het ander belangrike gebeurtenisse in beide 1998 en 1999 voorspel. Die addisionele profesieë het komponente van die groep se geloofstelsel geword.

Op April 1 het 1998 Chen aangekondig dat hy en sy volgelinge na die Great Lakes-gebied sou reis om voor te berei vir die komende verdrukking in 1999 en dat teen Mei 10 al sy volgelinge van Garland sou weg wees. Die volgende dag het Chen en nege van sy volgelinge na Buffalo, NY gevlieg en 'n minibus gehuur voordat hulle na Lockport, NY, reis. Chen het 'n profetiese visie gehad waarin hy die getalle 17 en 78 gesien het. Van Lockport reis die groep na Olcott, 'n klein dorpie aan die oewer van Lake Ontario (Stephens 1998), wat by die kruising van die snelweë 17 en 78 geleë is.

In Mei het 1998 die meeste lede Garland, TX op skedule verlaat. Ongeveer die helfte van die lede het visumprobleme gehad en het na Taiwan teruggekeer; die oorblywende lede verskuif na New York. Terwyl hy in Olcott geskryf het, het Chen 'n ander boek geskryf en privaat gepubliseer Die verskyning van God en afstamming van die Koninkryk van God - redding van mense deur middel van God se ruimtetuigvliegtuie in 1999.

'N Tweede tak van die groep is in Brooklyn, New York City in 1999, geopen wat as 'n beradingsentrum vir die omliggende gemeenskap gedien het. Byeenkoms in Central Park het Chen en sy volgelinge redding aangebied aan mense met VIGS en kanker. Hulle het die bron van die siektes as geestelike eerder as fisies beskou (Wojcik 2004). Teen hierdie tyd het lidmaatskap van die groep tot ongeveer dertig lede gedaal.

'N Skisery het in die groep in 2002 plaasgevind, en Chen is uit die groep verontagsaam weens konflik tussen Chen en ander "hooggeplaaste lede." Die skuiling het gelei tot 'n wedergeboorte en herstrukturering van die groep as die "Groot Ware Weg" (Cook 2005). Volgens Cook is die Grand True Way steeds in Lockport, NY, en het sy godsdienstige ideologie na 'n meer "konvensionele Chinese Boeddhistiese organisasie" (persoonlike kommunikasie, Oktober 10, 2011) verskuif. Na hierdie tyd was die lot van die Brooklyn-kantoor en Chen persoonlik onbekend vir diegene wat die groep bestudeer het (Cook, persoonlike kommunikasie, Oktober 10, 2011).

Leerstellinge / oortuigings

Die Chen Tao geloofstruktuur word ingelig deur Boeddhisme, Taoïsme, UFOlogie en Taiwanese volksgodsdienste (Baker 1998). Uit die Christelike teologie het Chen Tao ook 'n apokaliptiese wêreldbeskouing ingesluit. Volgens Chen Tao is God een in dieselfde met die "magnetiese veld van Void (hemel)" en verdeel sy geestelike ligenergie in afsonderlike wesens, wat die oorsprong van alle lewe skep (Chen 1997: 4). Transmigrasie, of reïnkarnasie, gee aan elke lewende wese die kans om in 'n hoër lewensvorm te ontwikkel, afhangende van die suiwerheid van sy of haar "hoof siellig".

Chen Tao leer dat elke lewende wese drie siele het, met die "hoof ligte siel" wat as die primêre siel dien in samewerking met die "tydelike bewuste siel" en die "fisiese siel". Die hoof siellig, wat die rekordhouer is vir 'n word sy lewe, word gemeet deur sy "geestelike lig energie" (Chen 1997: 11, 17, 19). Void word gelys as 'n geestelike ligenergie van twaalf miljoen grade (Chen 1997: 27), terwyl goddelike wesens (bv. Bodhisattvas en engele) 'n geestelike ligenergie van nege miljoen grade het. Volgens Chen het godsdienstige figure soos Jesus Christus en Ju-lai Boeddha 'n geestelike ligenergie wat ooreenstem met Void. Suiwerheid van die "hoof ligte siel" word verkry deur die basiese beginsels van transmigrasie te volg.

Die drie siele van lewende wesens skei by die dood. 'N Wese met 'n suiwer hoof siellig, wat op nege miljoen grade en hoër registreer, sal sy geestelike energie verenig met die Void en gevolglik met God (Chen 1997: 8, 18, 54). As die vernaamste siellig nie suiwer is nie, sal die ander twee siele die gereïnkarnereerde wese volg totdat die wese versoen is vir die sondes wat deur vorige leeftye toegeval het. Hierdie proses word beskryf as "kousale vergelding" en sal onbepaald voortduur totdat karma uitgevee word, wat 'n suiwer "hoof siellig" verlaat (Chen 1997: 62-64).

Behalwe die ophoping van karma, belemmer twee ander tipes entiteite, "buite siele" en "duiwels" die geestelike evolusie of reïnkarnasie van wesens. Buite siele word beskryf as kwaadwillige, tydelike, bewuste en fisiese siele wat verlore geraak het oor die dood van die wese waaraan hulle geheg is. Buite siele onderhou hulself deur die geestelike lig energie van die mens te voed, benewens die geestelike lug van berge en riviere te voed (Chen 1997: 35-39).

"Duiwels" probeer om wesens te besit, sodat hulle die hoeveelheid onrus, boosheid en geweld in die wêreld kan verhoog. "Hemelse duiwels konings" of "Koning Satans" is gevalle engele wat beskryf word as gulsig en korrup (Chen 1997: 62-64, 68). Volgens Chen is 47 persent van die bevolking in Afrika en Asië besit deur koning Satans (1997: 70). Koning Satanse was ook verantwoordelik vir al die afgelope groot verdrukkinge wat in die mensdom se bestaan ​​plaasgevind het (Chen 1997: 68).

In die Chen Tao-leerstelling het bestaangeskiedenis getuig van 888,800,000-verdrukkinge en vyf groot verdrukkinge. Volgens Chen het die eerste groot verdrukking plaasgevind "op 'n plek wat Armagéddon in die Hebreeuse taal genoem word, tien miljoen jaar gelede. Hierdie eerste groot verdrukking is deur dinosourusse gevoer; die oorblywende groot verdrukkinge het gevegte in die gebied van hedendaagse Israel tot gevolg gehad. Tydens elke verdrukking is wesens wat in die Amerikas woon, deur God in 'n vlieënde piering gered (Chen 1997: 132-33).

Die God van Chen Tao “sluit alle wesens in; Hy het die onuitputlike, eindelose energie, en Sy energie is die oorspronklike bron van alle bestaan ​​en deurtrek in alles. . . Hy is alomteenwoordig, Hy is beide in vorm en nie-vorm ”(Chen 1997: 3). Chen Tao se profeet en leier Chen word beskou as een van die oorspronklike goddelike wesens wat gebreek is van God se geestelike ligenergie in die wese Ju-lai Boeddha. Ju-lai Buddha en verskeie ander Bodhisattvas het van Void gekom om die aarde te bevolk (Chen 1997: 8-9).

In God se neerdaling in wolke (vlieënde pierings) op aarde om mense te red Chen het talle voorspellings van gebeure tydens die 1990s gemaak. Byvoorbeeld, Chen het voorspel dat China gedurende Februarie, 1999 of 22, 1999 (Chen 1997: 87,115), Taiwan ook sal aanval. Die Februarie-aanval het 'n visie van gelyktydige "oorlog van eenwording" tussen Noord-en Suid-Korea ingesluit. Die April 22-aanval sal 'n duisend miljoen menslike duiwels insluit, wat 'n massaslag in Chen Tao se "Heilige Land" van Pei-pu, Taiwan (Chen 1997: 80) sal inisieer. 'N Tweede voorspelling was dat 'n vloed van die "Noag se Ark" van 40-dae Oos-Asië in Junie en Julie, 1999, sou verwoes, wat gevolglik voedseltekort sou veroorsaak wat Asiatiese kannibalisme (Chen 1997: 132-33, 87) sou lei. Na aanleiding van die vloed en aangevuur deur wydverspreide verwoesting in Oos-Asië, sal China en Japan saamsmelt om Australië en Nieu-Seeland in te win, en uiteindelik Suidoos-Asië (Chen 1997: 115-119) verower. Europese en Afrika-nasies sal by die oorlog aansluit deur territoriale alliansies, en al die nasies sal uiteindelik mekaar in Armagéddon (Chen 1997: 115-119) vernietig. Slegs 20 persent van die wêreld se bevolking leef ná hierdie laaste verdrukking (Baker 1998).

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Chen Tao het in Taiwan as die Soul Light Resurgence Association begin, maar het verskeie ander name deur sy geskiedenis gebruik. Ander name wat deur die groep gebruik word, het God ingesluit, die Earth Flying Saucer Foundation, is gebruik om Chen Tao te beskryf voor die mislukking van die twee gepubliseerde profesieë. In sy eie literatuur het die God en Boeddha-reddingstigting en die Chinese Vereniging van Lig van siel. Sodra die sentrale groep na Noord-Amerika verskuif het, het dit die God se Reddingskerk geword, terwyl dit steeds in Taiwan aan aanhangers gekoppel was.

Die Soul Light Resurgence is gestig onder die mede-leierskap van Chen en Tao-hung Ma. Chen en Ma het maniere geskenk voor Chen en sy groep se emigrasie na die Verenigde State. Chen het die sentrale leier van die beweging gebly vanaf die begin van die God se Reddingskerk tot die skeuring binne Chen Tao in 2002. Bewegingsbestuur sluit ook "hoë posisie" -lede en Richard Liu, Chen se voormalige hoof-vertaler in, wat op een punt mede-leier vir die beweging geword het. Na die skeuring in 2002 word Richard Liu die nuwe sentrale leier van die Groot Ware Weg.

In beide Chen Tao en die Great True-manier het die groep homself geografies georganiseer met lede wat verskeie huise binne 'n woonbuurt of meerdere woonstelle binne dieselfde gebou beset. Onder Chen Tao het die leier se (Chen) huis gedien as die groep se kerk en godsdienstige sentrum. Deur sy geskiedenis het Chen Tao se lidmaatskap tussen 30 en 150 gewissel. Die huidige lidmaatskap van die Groot Ware Weg is onbekend, maar het geglo dat dit klein is.

Kwessies / UITDAGINGS

Die meeste van die omstredenheid rondom Chen Tao betrek sensasionele media dekking in reaksie op die 1998 profesieë. Die media, die polisie en openbare amptenare was dadelik bekommerd oor Chen se Maart 25, 1998 en Maart 31, 1998 profesieë. Daardie profesieë is aangekondig in die nasleep van die Hemelpoortmoordmoord, wat op Maart 28, 1997 plaasgevind het. Waarnemers spekuleer die moontlikheid van 'n massa selfmoord in die Chen Tao-gemeenskap indien Chen se profesieë onvoltooid sou word. 'N Vlaag van media-aktiwiteit het die storie gevolg (Bromley 1999).

In reaksie op die media-aandag het Chen en Richard Liu 'n perskonferensie gehou op Maart 12, 1999. Kwessies wat aangespreek is, sluit in enige verband tussen Chen Tao en die Hemelshek (insluitende moontlike selfmoord), besonderhede van Chen se profesieë, en bewerings van twyfelagtige gedrag binne die groep (Bromley 1999). Chen ontken enige verband met die Hemelpoort en enige voorneme van massa selfmoord; Hy het ook toegelaat dat verslaggewers die godsdienstige heiligdomme en ikonografie binne die kerk (Chen se huis) in Garland (Glines en Punzet 1999) inspekteer.

Ten spyte van die perskonferensie, het uitgebreide media dekking voortgesit, en stadsamptenare in Garland het beplan vir uitgebreide menigtebeheer. Op Dinsdag, Maart 24, het groeplede voorberei vir God se aankoms deur doopagtige rituele wat sommige van die manlike lede ingesluit het (Prather 1999). Op 12: 00am op Maart 25 het die kanaal 18 egter niks meer as staties (Wright en Greil 2011) getoon nie. Chen het uit sy huis in Garland op 12: 25am gekom om die kykers en mediapersoneel te verseker wat steeds in die moontlikheid van 'n massa selfmoord geglo het. Hy het die verslaggewers aangespreek en Chen aangekondig dat hy steeds sy kerk wil lei. Een verslaggewer het die kwessie van die valse profesie aangespreek; Chen het geantwoord dat hy "nooit na 'n profeet verwys het nie" (Pred 1999). Daarbenewens het Chen gesê: "Ek sal sterk aanbeveel dat iemand nie glo wat ek meer gesê het nie" (Bachman 1998).

Media-aandag het voortgegaan in afwagting van die Maart 31 st profesie. In 'n poging om die transformasie van homself in God te bewys, het Chen 'n paar oomblikke direk na die son gegaan, en later aan verslaggewers verduidelik dat 'n sterflike deur die aktiwiteit verblind sou word. Media-amptenare het opgemerk dat Chen blykbaar nadelig geraak word deur die betoging, aangesien hy daarna grootliks geknippel het. Op hierdie stadium het Chen die media dekking geblameer om die groep te ontwrig en sy godsdienstige boodskappe verkeerd te vervoer. Chen het toe gesê dat hy enigiemand sal toelaat om hom vir die volgende tien minute te kruisig of te stenig in 'n poging om sy godsdienstige geloofwaardigheid (Glines en Punzet 1990) te herwin. Volgens Prater het Chen gelyktydige uitsprake by ander geleenthede gemaak, wat die doodstraf in die geval van 'n mislukte profesie (1999) aanvaar het. Die media dekking van Chen Tao het dramaties gedaal ná die tweede mislukte profesie.

Verwysings

Bachman, Justin. 1988. "Voorspelde TV-vertoon deur God trek 'n menigte." Fort Worth Star Telegraph, Maart 25, A3.

Baker, Jason. 1998. “God se Salvation Church.” Toegang verkry vanaf http: //www.watchman.org/cults/godsalvationchurch.htm Februarie 3, 2005.

Bromley, G. David. 1999. "Nuus oor Chen Tao." Toegang verkry vanaf http: // www.people.vcu.edu/~dbromley/god'ssalvationchurchLink.htm Februarie 3, 2005.

Chen. 1997. God se neerdaling in wolke (vlieënde pierings) op aarde om mense te red. Garland, TX: Privaat gepubliseer.

Chen. 1996. Die Praktiese Bewyse en Studie van die Wêreld van God en Boeddha. Garland, TX: Privaat gepubliseer.

Cook, J. Ryan. 2005. "Chen Tao." Desember 2010. Toegang verkry vanaf http://www.anthroufo.info/un-chen.html op September 28, 2011.

Cook, J. Ryan. 2003. “Chen Tao.” Bladsy 161-62 in Die Ensiklopedie van Kultusse, Sektes, en Nuwe Godsdienste, geredigeer deur James R. Lewis. Amherst, NY: Prometheus Books.

Cook, J. Ryan. 2002. “Chen Tao.” Bladsy 68-70 in UFO's en Populêre Kultuur: 'n Ensiklopedie van Hedendaagse Mite, geredigeer deur James R. Lewis. Santa Barbara, CA: ABC-CLIO.

Bedek, James. 1997. "Groep glo dat God hier sal verskyn, red die wêreld op 31 Maart." Garland NuusDesember 25.

Cowan, E. Douglas. 2003. "Confronting the Failed Failure: Y2K and Evangelical Eschatology in Light of the Passed Millennium." Nova Religio: Die Tydskrif van Nuwe en Opkomende Godsdienste 7 (2) 71-85.

Geier, Thomas. 1998. “Is daar lewe na die dood vir Heaven's Gate? 'n jaar na massa-selfmoord, gaan die kultus voort. ” VSA. Nuus & Wêreldberig, Maart 30, 32.

Glines, Lina en Bernard Punzet. 1999. “Chen Tao”; Toegang verkry vanaf http://myweb.lmu.edu/fjust/Students/ChenTao/main.html Februarie 2, 2005.

Hylton, Hilary en Stephanie Low. 1998. “Lone Star Loonies. (Taiwannese UFO-kultus in Texas). ” Time International, Maart 30, 41.

Perkins, Rodney en Forrest Jackson. 1998. "Spirit in the Sky: The Transmigration of Dr. Chen." Fortean Times, April, 109.

Prather, Houston Charles. 1999. "God's Salvation Church: Past, Present and Future." Marburg Tydskrif van godsdiens 4 (1). Toegang verkry vanaf http: //www.unimarburg.de/religionswissenschaft/journal/mjr/prather.html Februarie 5, 2005.

Rogers. D. Dawid. 1998. "TrueWay / Gods Salvation Church gedefinieër." Trancenet.org Nuus, Maart 26. Toegang verkry vanaf http: // www.trancenet.org/groups/gsc/index.shtml Februarie 1, 2005.

Ross, Rick. 1998. “Chen Tao / God's Salvation Church.” Toegang verkry vanaf http://www.rickross.com/groups/chen-tao.html Februarie 1, 2005.

Shaeffer, Robert. 1998. “Apokalips weer gefnuik; UFOlogiste skiet na die maan. (Chen Tao-kultus se voorspelling; Citizens against UFP Secrecy). ” Skeptiese Ondersoeker, September-Oktober, 51.

Stephens, Paul. 1998. "Kom God na Olcott?" Lockport Journal, April 2

Verhovek, Howe Sam. 1998. "UFO-kultus wag op God in die stad Texas." NY Times, Maart 5.

'Wag op God. O. (Lede van die Taiwannese kerk trek na Garland, Texas om die verskyning van God te aanskou). ” 1998. Die Economist (VSA), April 4, p. 29.

Wojcik, Daniel. 2004. “Chen Tao (God se Salvation Church).” Pp. 408, 415 in Nuwe Godsdienste: 'n Gids, geredigeer deur Christopher Partridge. New York: Oxford University Press.

Wright, Stuart A. en Arthur L. Greil. 2011. "Mislukte profesie en groepseise: Die saak van Chen Tao." Pp. 153-72 in Hoe profesie leef, geredigeer deur Diana Tumminia en William Swatos. Londen: Brill.

Post Datum:
22 Oktober 2011

CHEN TAO VIDEO VERBINDINGS

Deel