Grace Yukich

Katolieke Werkerbeweging

KATOLIESE WERKER BEWEGINGSTYL

1877: Peter Maurin is gebore in Oultet, Frankryk.

1897: Dorothy Day is gebore in Brooklyn, New York.

1926: Die dogter van Dorothy Day, Tamar Teresa, is gebore.

1927: Dorothy Day bekeer hom tot Katolisisme.

1932: Dorothy Day ontmoet Peter Maurin in die stad New York.

1933 (1 Mei): Dorothy Day en Peter Maurin het begin publiseer Die Katolieke Werker koerant in New York City.

1933: Day en Maurin begin die eerste 'huis van gasvryheid' in die stad New York, wat later St. Joseph House (later vergesel deur Maryhouse) bekend geword het.

1939-1945:  Die Katolieke Werker se sirkulasie het gedaal weens die pasifistiese houding van Day en die ander redakteurs tydens die Tweede Wêreldoorlog.

1949: Peter Maurin's Maklike essays is gepubliseer.

1949: Peter Maurin sterf op die katolieke werkerplaas naby Newburgh, New York.

1952: Dorothy Day se outobiografie, Die lang eensaamheid, wat gepubliseer word.

1980: Dorothy Day sterf by die Maryhouse Katolieke werker in New York City.

1983: 'n Voorstel vir die heiligmaking van Day word deur die Claretian Missionaries voorgelê.

2000: Pous Johannes Paulus II verleen die status "Dagkneg van God", die eerste stap in die rigting van heiligmaking.

2012: Die Amerikaanse konferensie van Katolieke biskoppe het Day se saak vir heiligheid formeel goedgekeur.

2014: Meer as 225 Katolieke Werkersgemeenskappe het regoor die wêreld bestaan.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Die Katolieke Werker is mede-stigter van Dorothy Day en Peter Maurin. Terwyl Dag die bekendste van die twee is, was Maurin die ouderling. Hy is gebore onder die naam Aristide Pierre Maurin in Oultet, Frankryk in 1877, die seun van Franse boere en een van 24-kinders. Hy is as 'n jongman in 'n Katolieke familie beskou as 'n godsdienslewe wat by die Christelike Broers aangesluit het. 'N kreatiewe, maar stil persoon wat geïnspireer is deur die Franse personalistiese filosofie, veral die werk van Emmanuel Mounier, het Maurin probeer om 'n eenvoudige en waardige lewe van handarbeid te lewer. In 1909 het hy na Kanada en later na die VSA getrek. Hy het in 'n verskeidenheid werksgeleenthede as 'n handwerker gewerk, wat hom uiteindelik na New York City gebring het.

Twintig jaar na Maurin se geboorte in Frankryk is Dorothy Day in Brooklyn, New York, gebore. Haar vader was 'n joernalis en die gesin verhuis na San Francisco en Chicago toe hy die werk volg. Day, wat sy naam Episcopalian is, is later 'n sterk aantrekkingskrag tot geloof en God as kind ondanks die gebrek aan gereelde godsdiensbetrokkenheid van haar ouers. As volwassene word Day self 'n joernalis en skryf hy vir sosialistiese en anargistiese koerante in New York City. Day was 'n sterk voorstander van werkersregte en feministiese sake, en skou skouers deur radikale denkers, politici, filosowe en kunstenaars in die boheemse kultuur van NewYork City in die twintigerjare en beskou die dramaturg Eugene O'Neill as 'n goeie vriend. Gedurende haar twintigs het sy swanger geword en 'n aborsie ondergaan. Later het sy verlief geraak op 'n bioloog met die naam Forster Batterham, wat haar gemeenregtelike man geword het. Sy het vier gelukkige jare by hom deurgebring, waartydens sy swanger geraak het. Uit vreugde en dankbaarheid vir haar kind het sy die mis by 'n Katolieke kerk naby hul huis begin bywoon in Staten Island, New York. Toe sy haar begeerte om na die Katolisisme om te skakel en hul baba gedoop het, uitgespreek het, het Forster, 'n ateïs wat min met godsdiens wou doen, haar aangemoedig om nie daarmee saam te gaan nie. Die twee het geskei, 'n ervaring wat die dag later beskryf is as een van die pynlikste besluite van haar lewe: die kerk kies oor haar liefde vir Forster.

Na haar bekering tot Katolisisme, soek Day 'n manier om haar geloof in God en haar jarelange verbintenis tot sosiale geregtigheid bymekaar te bring. Sy het 'n huwelik van hierdie twee gevind in die Katolieke sosiale onderrig en in die persoon van Peter Maurin, wat sy in 1932 in die stad New York ontmoet het. Saam het Maurin en Day besluit, deels vanweë haar agtergrond in die joernalistiek, om 'n koerant te begin wat gefokus is oor kwessies rakende werkersregte vanuit 'n Katolieke perspektief. Die geboorte van Die Katolieke Werker koerant het gebeur in die middel van die Groot Depressie in die Verenigde State. Behalwe vir die publikasie van stukke wat relevant is vir die stryd van werkers, het Day and Maurin ook 'n manier gesoek om arm en werklose mense op materiële maniere te help, wat in die Katolieke tradisie bekend is as die "barmhartigheidswerk": die siekes voed, drank gee aan die dors, behuising van die haweloses, die vreemdeling verwelkom, die gevangene besoek, die naakte geklee en die dooies begrawe. Hul reaksie: die huis van gasvryheid.

Day en Maurin het mense begin uitnooi om by hul woonstelle in die Lower East Side van New York City te gaan bly, hul kos te deel en 'n bed (of selfs 'n vloer) aan mense in nood te bied. Albei het geglo dat een van die probleme met burokratiese agentskappe vir maatskaplike dienste hul onpersoonlikheid was. Daarteenoor is Maurin sterk beïnvloed deur Franse personalistiese filosowe, wat die sleutel tot 'n 'samelewing waarin dit makliker was om goed te wees' gesien het, direk gekoppel aan mense wat mekaar uitreik deur persoonlike verhoudings en hul broer of suster help
persoonlike opoffering. Met verloop van tyd het hul pogings gegroei tot 'n groep vrywilligers wat in 'n Lower East Side-gebou geleef het (uiteindelik die "St Joseph House" genoem) met mense wat skuiling soek in die strate, 'n daaglikse soplyn bedryf wat dikwels die blok uitgesteek en uitgee stukke in THy Katolieke Werker koerantkritiek oor die sosiale, geestelike en persoonlike krisisse onderliggend aan probleme, soos armoede en rassisme. Met verloop van tyd het die koerant (en die Katolieke Arbeidersgemeenskap) ook gefokus op kwessies van geweld en militarisme, met die groep se pasifistiese houding en nie-gewelddadige burgerlike ongehoorsaamheid wat meer sentraal in sy bestaan ​​geword het tydens die Spaanse burgeroorlog, die Tweede Wêreldoorlog, die Viëtnam. Oorlog, en tot in die huidige tyd.

Namate die verspreiding van die koerant gegroei het en die nuus oor die huis van gasvryheid versprei het, het die gemeenskap van die Katolieke Werkers geboorte gegee aan wat bekend geword het as die Katolieke Werkersbeweging. Huise van gasvryheid, dikwels met hul eie begeleiding koerante wat hul werk beskryf, het in die Verenigde State begin ontstaan. Teen 1940 is meer as dertig Katolieke Werkersgemeenskappe gestig deur plaaslike groepe regoor die land wat belangstel in die soort werk wat Day en Maurin in hul koerant beskryf het. Die beweging se groei was, en het voortgegaan, gedesentraliseerd en ongeorganiseerd. Niemand se toestemming is nodig om 'n Katolieke Arbeidersgemeenskap te begin nie, en ook nie dat inkarnasies van visie en praktyk van Katolieke Werkers 'n bepaalde stel reëls of modelle moet volg nie. Inderdaad, Day se anargistiese verlede het haar toewyding aan 'n beweging gekweek wat deur die direkte betrokkenes ingelig is, wat ruimte gelaat het vir spontaniteit en kreatiwiteit eerder as gesag en leierskap wat die grense vir gemeenskappe bepaal. Terwyl die de facto leiers van verskillende gemeenskappe soms met mekaar vertroud was, het verbintenisse tussen verskillende Katolieke Werkersgemeenskappe selde verder gestrek as informele vriendskappe.

Vanaf 2014 bestaan ​​meer as 225 Katolieke werkerhuise en -plase in die Verenigde State en regoor die wêreld. Sommige waarnemers het gedink dat die beweging sou verdwyn na die dood van Day in 1980, gegewe haar sentraalheid as 'n simboliese figuur vir die beweging as geheel. En hoewel die beweging met verloop van tyd ontwikkel het, ook na die dood van Day, floreer dit op baie maniere. Katolieke werkers in die VSA, Ierland, Duitsland, Mexiko en ander lande bedien voedsel aan hongeriges en huisves haweloses, publiseer koerante wat kritiek lewer op die sosiale beleid en besin oor geestelike kwessies, en word gearresteer vir protes teen oorlog en militarisme wêreldwyd.

Leerstellinge / oortuigings

Omdat dit 'n gedesentraliseerde beweging is, wissel die gelowe van Katolieke Werkersgemeenskap tot gemeenskap en binne gemeenskappe. Tog, baie groepe dwarsdeur die beweging deel soortgelyke beginsels, waarvan die mees algemene in "Die doelwitte en middele van die Katolieke Werker" genoem word, wat jaarliks ​​in Die Katolieke Werker koerant. Hierdie doelwitte en fokus fokus op die skep van 'n samelewing, soos stigter Peter Maurin het gesê, "waar dit makliker is vir mense om goed te wees", gesentreer in die "geregtigheid en liefde van Jesus Christus." Hulle pleit vir personalisme ('n fokus op die neem van persoonlike verantwoordelikheid om omstandighede te verander eerder as om staat te maak op "onpersoonlike liefdadigheid"), asook die desentralisasie van maatskaplike instellings en 'n "groen revolusie" wat landbou- en kunsvaardighede vir selfvoorsiening en betekenisvolle arbeid kweek. Alhoewel hierdie beginsels die kultuur van baie Katolieke Werkersgemeenskappe onderliggend is, is hul aksies geneig om te fokus op die vier praktyke wat in die doelwitte en middele voorkom: geweldloosheid, die werke van genade, handarbeid en vrywillige armoede.

Die Katolieke werker se verbintenis tot geweldloosheid het oor die jare gegroei. Die pasifisme van Dorothy Day het posgevat voor die Tweede Wêreldoorlog, maar dit is versterk gedurende daardie tydperk, toe baie mense die Worker verlaat of hul intekeninge op die koerant gekanselleer het weens Day se uitgesproke teenkanting teen die oorlog. Hierdie oortuigings was gewortel in die begrip van Jesus se leringen gedrag in die evangelies as geweldloos (bv. draai die ander wang) terwyl dit ook die status quo ontwrig (bv. toe Jesus die tafels van die geldleners omverwerp het). Tydens die Viëtnam-oorlog het Katolieke priesters Philip en Daniel Berrigan (vriende van die Katolieke Werker) konsepkaartverbrandings opgestel wat geïnspireer is deur hul Katolieke geloof. Die werker se steun aan die Berrigans en soortgelyke anti-oorlogsaktiviste het sy reputasie versterk as 'n belangrike mag van nie-gewelddadige aktivisme, teenstand teen oorlog en Katolieke vredesaktivisme gedurende 'n tydperk waarin baie jongmense ontnugter geraak het deur oorlog en geweld. In toenemende mate het die Katolieke Arbeidersgemeenskappe regoor die land oorlogsweerders begin lok om gemeenskappe te soek waar hul siening ondersteun sou word, veral as hulle Katolieke was, aangesien die Katolieke Kerk se amptelike leerstellings in sekere omstandighede baie meer oop was vir oorlog en geweld.

Die werke van barmhartigheid (wat deur die meeste in die Katolieke Arbeidstradisie gehou word om die hongeriges te voed, die dorstiges te drink, die naak te beklee, die haweloses te beskerm, die siekes te versorg, diegene in die gevangenis te besoek en die dooies te begrawe) is in sommige maniere meer sentraal in die geloof van die Katolieke Arbeider, aangesien die eerste huis van gasvryheid begin is om voorsiening te maak vir hul praktyk. In die Christelike tradisie, veral die Katolieke tradisie, word die barmhartigheidswerke as sentraal in die Christelike lewe beskou. In die vyf en twintigste hoofstuk van die evangelie van Matteus word berig dat Jesus aan sy volgelinge gesê het dat hulle, om die koninkryk van die hemele te betree, hierdie dinge vir hul broers en susters in nood moes doen net soos hulle dit sou gedoen het Jesus self. Katolieke werkersgemeenskappe verrig nie net barmhartigheidswerke nie, maar ook om ander aan te spoor om soortgelyke praktyke te beoefen. Hierdie sentrale Katolieke werker se oortuigings oor wat dit beteken om Christen te wees, word ook in verskillende kunswerke verkondig, wat dikwels in die huise vertoon word as herinnering aan die belangrikheid van barmhartigheidswerke vir die Katolieke werkerlewe.

Baie Katolieke Werkers glo ook in die belangrikheid van handearbeid en vrywillige armoede, alhoewel hierdie oortuigings minder belangrik is omdat nie alle gemeenskapslede hierdie verbintenisse deel nie. Die meeste Katolieke Arbeidersgemeenskappe gee voorkeur aan eenvoud, om in klein kamertjies met eenvoudige beddens te woon, om geskenkte kos uit geskenkte skottelgoed te eet, om klere wat geskenk is, te dra en om baie van die huise se werk te doen (skottelgoed was, vloere dweil, mure herstel. ) hulself, ongeag of voltydse vrywilligers universiteitsgrade het of uit welgestelde agtergronde kom. Die meeste gasvryheidshuise is ingerig as plekke waar mense met hul hande kan werk en waar goed opgeleide vrywilligers uit die middelklas in dieselfde omstandighede woon as mense van die straat wat as gaste uitgenooi is om in die huis te woon. Die geloof in die belangrikheid van handearbeid is gesetel in die oortuiging dat baie siektes in die hedendaagse samelewing te wyte is aan die vervreemding van die produkte van 'n mens se arbeid, sowel as die oortuiging dat handearbeid goed is vir die liggaam en die gees. Vrywillige armoede word as belangrik beskou omdat dit 'n mens skei van die ongebreidelde verbruikerswese in moderne kapitalistiese samelewings, en dit ook help om in solidariteit met die armes te leef.

RITUELE / PRAKTYKE

Katolieke werker-rituele is gesentreer in die werke van barmhartigheid en nie-gewelddadige protes teen militarisme, haweloosheid en ander kwessies wat baie hedendaagse samelewings in die gesig staar. Baie gemeenskappe neem ook deel aan tradisionele Katolieke rituele, soos die mis en bid vir die liturgie van die ure (gewoonlik vespers). Rituele sluit ook intellektuele pogings in soos verslaggewing en skryf as deel van die publikasie van gemeenskappe se koerante en nuusbriewe. Baie van hierdie rituele behels, al dan nie, opsetlik of nie, die daad om die Katolieke Werker van ander groepe, soos die Rooms-Katolieke Kerk en maatskaplike diensagentskappe, te distansieer (Yukich 2010).

Alhoewel elke gemeenskap anders is, neem die meeste Katolieke Arbeidersgemeenskappe gereeld deel aan die werke van genade. Baie het sopkombuise, koskaste en / of klerekaste. Verskeie boeke en artikels is geskryf oor die werk van die oorspronklike Katolieke Werkersgemeenskap in die stad New York. Baie hiervan bevat besonderhede oor die daaglikse rituele van die gemeenskap, wat 'n idee gee van wat die Katolieke Werkersritueel behels. In St. Joseph House in New York City is daar 'n soupline van Maandag tot Vrydag. Elke oggend is daar 'n vrywilliger wat die groot pot sop moet maak. Ander vrywilligers daag later op by botterbrood en om kruik warm tee te brou. Voordat die soupline begin, neem die vrywilligers almal hande en bid God se seën vir die gemeenskap en almal wat daardie dag daar sal eet. Toe begin mense by die voordeur inklim en aan tafels gaan sit waar 'n bak sop deur een van die vrywilligers bedien word. Vrywilligers bring ook tee en brood saam, en bedien die gaste soos dit in 'n restaurant bedien kan word. Dikwels neem vrywilligers 'n oomblik om met een van die gaste te sit en gesels, veral as hulle iemand sien wat hulle ken.

Nadat die soupline geëindig het, gaan baie van die vrywilligers na hul huise en werk. Inwonende vrywilligers maak dan middagete vir al die mense wat in die huis woon. Die middag is gewoonlik 'n stiller tyd. Sommige vrywilligers vergesel inwoners na 'n dokter aanstellings, terwyl iemand anders aandete vir die gemeenskap maak, wat altyd by 5 PM begin. Iemand van Maryhouse, die ander huis van gasvryheid in die New York City, geleë twee blokke weg, kom met 'n kruidenierswinkel om hul deel van die aandete op te haal. Nadat almal klaar is met die eet, moet die skottelgoed gedoen word, tafels skoongemaak word, en vloere gekap. Dinsdagaandes word hierdie rituele gevolg deur 'n Katolieke massa: 'n Priester kom elke week net vir die geleentheid by die huis. Op Vrydagaandes word hulle opgevolg deur vrye-nag-vergaderings oor onderwerpe wat wissel van die spiritualiteit van St. Teresa van Avila na die gevangenis in Guantanamo Bay.

Benewens die alledaagse rituele van die gemeenskap, waarin die barmhartige werke sentraal staan, is baie Katolieke werkers ook gereeld betrokke by dade van burgerlike ongehoorsaamheid wat oorlog en ander vorme van geweld protesteer. Een van die mees algemene plekke vir hierdie protes is die gewapende magte werwing sentrum in Times Square. In 'n tipiese protes neem aktiviste van die Katolieke Werker en soortgelyke groepe tekens na die werwingsentrum, staan ​​buite met die tekens en sluit die ingang om niemand te verbied om te betree nie. Na 'n sekere tyd, kom polisiebeamptes in en arresteer diegene wat die ingang blokkeer. Gewoonlik bly 'n paar aktiviste agter om die plakkate te versamel en terug te neem na die huis. Na 'n kort tydjie in die tronk, word die betogers gewoonlik vrygelaat, maar hulle moet later in die hof verskyn. Die meeste gebruik die hofvertonings as 'n geleentheid om hul standpunte oor die immoraliteit en onwettigheid van oorlog en geweld te deel.

Terwyl dit 'n paar van die rituele is wat algemeen in die New York City-gemeenskap voorkom, aangesien elke Katolieke Werkersgemeenskap anders is, elke gemeenskap se rituele verskil ook. Sommige hou nie gereelde massas by hulle huis van gasvryheid nie. Sommige is nie gereeld by burgerlike ongehoorsaamheid betrokke nie. Die meeste het egter een of ander vorm van 'n maaltyd wat met haweloses en ander verarmde bevolking gedeel word. Die rituele van gedeelde maaltye, gedeelde tyd in die tronk, gedeelde viering van die massa, en ander stel Katolieke werkers nie net in staat om hul oortuigings uit te leef nie, maar dien ook om dit saam te bind en hegte gemeenskappe te skep.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Soos van 2014, is daar meer as 225 Katolieke Werkershuise en plase regoor die wêreld. Die meeste hiervan is in die Verenigde State, veral in die noordooste, middestad en weste, waar 'n hoër persentasie van die algemene bevolking katoliek is as in die suide. Ongeveer vyf en twintig gemeenskappe is in ander lande, meestal in Wes-Europa, hoewel 'n paar plekke soos Sentraal-Amerika, Nieu-Seeland en Afrika is. Gemeenskappe wissel in grootte, en as gevolg van die gedesentraliseerde en informele karakter van die beweging, is daar geen lidmaatskaplys nie. Byvoorbeeld, in die New York City-gemeenskap is ongeveer vyftien mense voltydse vrywilligers wat in of naby die huise van gasvryheid woon. Nog dertig mense woon in die huise as gaste, sommige langtermyn en korttermyn, bly daar totdat hulle weer op hul voete kom. Die groter plaaslike gemeenskap van "vriende van die huis" (ongeveer vyftig mense op 'n slag) sluit gereelde vrywilligers in sowel as mense wat Vrydagaandvergaderings, huismassas of ander gemeenskapsaktiwiteite bywoon. Wat die groter belangstelling en ondersteuning betref, het die gemeenskap se koerant, Die Katolieke Werker, het meer as 20,000-intekenare regoor die land. Die gemeenskap word heeltemal gefinansier deur private donasies van individuele ondersteuners, wat dalk as deel van die beweging as deel van die beweging beskou word as gevolg van hul ondersteuning van sy voortgesette werk.

In kleiner Katolieke Werkersgemeenskappe sal dikwels 'n paartjie 'n huis van gasvryheid begin, met een of twee ander voltydse vrywilligers in hul huis bestuur en drie of vier gaste uitgenooi om by hulle te bly. In terme van grootte lê die meeste gemeenskappe êrens in die gebied tussen die New York City-gemeenskap en die klein familiebedryf, met gemeenskappe in stedelike gebiede wat dikwels groter is as dié in meer landelike gebiede, waar die meeste Katolieke werkersplase is geleë. Katolieke Werkerplase bied dikwels rus vir vrywilligers uit stedelike gebiede, sowel as 'n plek om handewerk te betrek, om met die land te verbind, en om kos te word wat in stedelike sopkomkies bedien kan word.

Die Katolieke werker word beter gekenmerk as 'n beweging as 'n organisasie. Katolieke werkers poog om hulself te onderskei van die algemene samelewing; hulle probeer dit ook uitdaag deur te voorsien wat hulle as 'n beter manier van lewe beskou. Die beweging is gedesentraliseerd en relatief ongeorganiseerd en het geen amptelike leier nie. Terwyl Dorothy Day lank as die nie-amptelike leier van die beweging beskou is, het daar sedert haar dood geen enkele figuur ontstaan ​​om daardie rol te vervul nie. Sekere gemeenskappe word egter dikwels as besonder belangrik of as rolmodelle vir ander gemeenskappe gesien. As die oorspronklike gemeenskap word gemeenskappe elders dikwels na die New York City-gemeenskap verwys as die standaarddraer. Sommige ander gemeenskappe beskou dit egter as te beïnvloed deur Day se nalatenskap en te stadig om aan te pas by die huidige tyd, wat die uiteenlopende menings oor die visie van die Katolieke Werkers binne die beweging toon. Gesag berus hoofsaaklik binne die plaaslike gemeenskap, en elkeen van hierdie gemeenskappe organiseer daardie gesag anders. In die New York City-gemeenskap is teoreties 'n aangewese persoon 'op die huis' vir 'n vaste tyd, waarna iemand anders die leiding het. Maar in die praktyk berus baie gesag op voltydse vrywilligers wat die meeste van hierdie huisskofte neem, veral vrywilligers wat al lank in die gemeenskap woon. In ander gemeenskappe, veral nie-winsgewende organisasies, is daar 'n raad van direkteure of voltydse personeellede wat in beheer is van die gemeenskap.

Die Katolieke Kerk is gesaghebbend in die Katolieke Werkersbeweging slegs in soverre die meeste gemeenskappe hulleself as Katolieke beskou en met die kerk wil betrek, eerder as om dit te ignoreer. Baie gemeenskappe verskil egter openlik met sekere kerkleerstellings en -praktyke, en beweer dat die onderrig van die "primaat van die gewete" hulle die reg gee (selfs die plig) om te verskil van leerstellings wat hulle glo teen die wil van God. Sommige gemeenskappe identifiseer nie as Katolieke nie, soos Haley House in Boston. Alhoewel sekere gemeenskappe nader aan die leerstellings en praktyke van die kerk hou, is die variasie in die mate van nakoming soms 'n konflik in die beweging. Sommige wil groter gemeenskappe en ooreenstemming op gemeenskappe in die beweging oplewer.

Die meeste Katolieke Werkersgemeenskappe weier 501 (c) 3-status en staatsbefondsing omdat hulle nie wil saamwerk met wat hulle as 'n korrupte, gewelddadige stelsel beskou nie. In plaas daarvan word hul werk geheel en al deur private skenkings ondersteun. Dit sluit in kontantskenkings van ondersteuners asook donasies van kos en klere van plaaslike besighede en gemeenskapslede. Gevolglik word gemeenskappe in die teorie onderhou aan die skenkers wat hulle ondersteun. Terwyl die mate waarin dit eintlik die geval is, verskil beslis deur die gemeenskap, in baie gemeenskappe het die donateurs in werklikheid min invloed op besluitneming. Omdat Katolieke Werkers na die gemeenskap gelok word op grond van 'n verbintenis tot gedeelde beginsels, is dit onwaarskynlik dat hulle die beginsels sal skuif om bloot te maakdonateurs gelukkig. Daar is 'n geskiedenis van hierdie weiering om binne die beweging te kompromitteer. Soos vroeër genoem, het Dorothy Day tydens die Tweede Wêreldoorlog geskryf Die Katolieke Werker koerant oor haar onwilligheid om haar pacifistiese houding in die oorlog te benadeel. Haar sienings was baie ongewild, en die koerant het as gevolg daarvan duisende intekenare (en skenkers) verloor. Tog was die dag oortuig dat sy reg was en dat God op ander maniere vir die gemeenskap sou voorsien, en die gemeenskap het daardie tydperk en ander rowwe tydperke in sy geskiedenis oorleef.

Katolieke Werkers sien donasies as geskenke van God en bevestigings van hul werk, eerder as as regverdiging vir donateurs om die beweging te beïnvloed. Trouens, die meeste mense wat aan die werker skenk, doen dit presies omdat hulle 'n anti-outoritêre groep wil ondersteun wat nie aan enige spesifieke stel belange voldoen nie. In ooreenstemming met hul personalistiese filosofie poog gemeenskapslede om goeie verhoudings met hul skenkers te handhaaf, om hulle as mense omgee en hulle dankbaar te maak vir hul geskenke. Hierdie verhoudings vorm die basis vir voortgesette donasies, nie net die nakoming van dieselfde idees en beginsels nie.

Kwessies / UITDAGINGS

Die Katolieke Werkersbeweging het met verloop van tyd voor verskeie uitdagings te staan ​​gekom, sommige is algemeen vir die beweging as geheel en sommige spesifiek vir bepaalde gemeenskappe. Op groot skaal het Dorothy Day se dood in 1980 die beweging 'n bietjie roerloos gelaat. Haar charismatiese persoonlikheid en leierskap was nie net belangrik vir die New York City-gemeenskappe nie, maar ook vir die Katolieke Arbeidersvisie in die algemeen. Tog het die beweging se gedesentraliseerde en ongeorganiseerde karakter hom in staat gestel om aan te pas, te oorleef en te floreer selfs na die dood van sy medestigter en sentrale figuur. Geen individu het ontstaan ​​om die plek van Day in te neem as 'n oorkoepelende inspirasie vir die beweging as geheel nie, hoewel dit nie duidelik is dat dit noodwendig 'n uitdaging vir die beweging en sy toekoms is nie, behalwe om dit minder prominent in die hoofstroommedia te maak.

Dit kan 'n groter probleem word namate die Katolieke Kerk voortgaan om Dorothy Day 'n heilige te maak. Vanweë haar sterk verbintenis met die Katolieke Werkers-beweging, bly sy die openbare gesig van die beweging en alles waarvoor dit staan. Maar namate die Kerk die dag na heiligheid beweeg, het dit sekere aspekte van Day se lewe en denke stelselmatig afgemaak, terwyl dit ander beklemtoon wat baie minder sentraal staan ​​in haar daaglikse werk, maar wat meer ooreenstem met die leer van die Kerkhiërargie. Terwyl die kerklike besprekings oor Day se lewe dikwels oor haar anargisme en pasifisme glans, beklemtoon hulle dikwels haar spyt oor haar aborsie en haar ortodokse oortuigings oor seksualiteit.

Katolieke werkers stem oor baie dinge nie saam nie. Sommige meen dat alle Katolieke Werkersgemeenskappe Katoliek moet wees (en voorts dink sommige dat hulle met al die leerstellings van die Kerk moet saamstem), terwyl ander nie in hierdie beperkings glo nie. Sommige handhaaf streng reëls oor die gebruik van tegnologie, volgens Day en Maurin se standpunte oor die maniere waarop tegnologie in die algemeen skadelik was en in die besonder vir die armes, terwyl ander gladde webwerwe en / of Facebook-bladsye het. Sommige gemeenskappe weier om vir nie-winsgewende (501 (c) 3) -status aansoek te doen, en voer aan dat gemeenskappe nie-samewerking met die staat moet beoefen en burokratisering moet vermy, terwyl ander nie-winsgewende status as 'n manier beskou om die werke van barmhartigheid meer effektief uit te voer. Hierdie meningsverskille is belangrik, maar omdat die beweging gedesentraliseer is, bedreig dit selde die bestaan ​​van die beweging, omdat groepe onafhanklik is en dikwels min konkrete interaksie met mekaar het, sodat elkeen kan funksioneer soos hy wil.

Die grootste uitdagings van die beweging kom nie voort uit konflik tussen gemeenskappe nie, maar uit demografiese veranderinge daarin. Baie plaaslike gemeenskappe is deur een gesin of selfs een egpaar begin. Alhoewel hulle gewoonlik groter getalle mense insluit, is die mense dikwels van verbygang, en die stigters bly die gom wat die gemeenskap bymekaar hou. Namate die stigters ouer word, is dit soms moeilik om te weet wie in die toekoms die gemeenskap sal kan bestuur.

Die vraag wie plaaslike gemeenskappe aan die gang sal hou, is ook belangrik in groter en meer gevestigde huise. Namate jarelange lede en gemeenskapsleiers ouer word, is hulle soms bekommerd dat daar nie genoeg nuwe mense by die Katolieke werker betrokke raak om die huise en die beweging self aan die gang te hou nie. In die New York City-gemeenskap is daar byvoorbeeld nog mense in die huis wat Dorothy Day geken het toe sy gelewe het, maar die meeste van hulle is in die sestigs of sewentigs of is die afgelope jare oorlede. Dit is moontlik dat die Katolieke Arbeider sterk gebly het na Day se dood, omdat sommige van haar tydgenote geleef het om haar visie aan die gang te hou. Die werklike toets kan wees of hierdie gemeenskappe sal oorleef sodra die era beslissend verby is.

Veral die gebrek aan jongmense is in sommige Katolieke Werkersgemeenskappe 'n ernstige bron van kommer. In baie gemeenskappe is mense van twintig en dertig een of twee keer per week of selfs vir etlike maande op 'n slag. Sommige gemeenskappe sukkel egter om jongmense te vind wat daartoe verbind is om vir langtermyn by die beweging aan te sluit. Dit maak dit moeilik om te voorspel wat die trajek van gemeenskappe sal wees en of hulle in die toekoms stabiele leierskap sal hê. Die Katolieke werker se sterk kritiek op verbruikerswese en tegnologie is veral uitdagend vir jongmense in 'n tyd waarin albei 'n integrale deel van die daaglikse lewe is. Demografiese verskuiwings in die Katolieke Kerk kan ook 'n uitdaging bied vir die voortgesette langlewendheid: toegewyde jong Amerikaanse katolieke kom toenemend uit meer "tradisionele" Katolieke families, met kinders van meer "liberale" Katolieke (en die meeste jong Katolieke in die algemeen) wat toenemend net die land verlaat. Kerk heeltemal (Smith et al. 2014). Die poel van waarskynlike Katolieke Werkers kan krimp, ten minste in die VSA

Ten spyte van hierdie uitdagings, bly nuwe Katolieke Werkersgemeenskappe na vore. Onlangs het die eerste Katolieke Werkersgemeenskap in Afrika in Uganda begin. Miskien sal meer gevestigde gemeenskappe uiteindelik sluit, terwyl gemeenskappe in ander plekke, ook buite die VSA, sal groei. Terwyl hulle dit dalk hartseer vind om die agteruitgang van hul eie gemeenskappe te verbeel, sal baie Katolieke werkers ook erken dat die eb en vloei van gemeenskappe in lyn is met die Katolieke Werkersvisie. Dorothy Day wou graag sê dat die Katolieke Werker soos 'n skool was waar studente leer om te leer en dan weggestap het om die barmhartigheidswerk in ander pogings (Riegle 2014) op te neem. Sy het geglo dat die beweging sou bly bestaan ​​solank daar 'n behoefte daarvoor was. Vandag bly armoede, militarisme, verbruikerswese en oorskot van tegnologie sentrale kwessies in die Amerikaanse samelewing. Die vraag is of hulle nog gesien word as probleme en of 'n spesifiek Katolieke benadering tot hierdie kwessies steeds op groot skaal aanklank vind. Solank die antwoord op albei hierdie vrae ja is, sal die Katolieke Werkersbeweging waarskynlik lewendig bly en sy eenvoudige, maar profetiese reaksie op die wêreld se lyding bied: 'die enigste oplossing is liefde' (Day 1952: 285).

Verwysings

Aronica, Michele Teresa. 1987. Beyond Charismatic Leadership: Die New York-Katolieke Werkersbeweging. New Brunswick, NJ: Transaksieboeke.

Cornell, Tom. 2014. "'N Kort inleiding tot die Katolieke Werkersbeweging." Die Katolieke Werkerswebwerf. Toegang verkry vanaf http://www.catholicworker.org/historytext.cfm?Number=4 op 4 November 2014.

Coy, Patrick G. 2001. "'N Eksperiment in Persoonlike Politiek: Die Katolieke Werkersbeweging en Gewelddadige Aksie." Vrede & Verandering 26: 78-94.

Dag, Dorothy. 1952. Die Lang Eenzaamheid. San Francisco, CA: Harper & Row.

Bos, Jim. 2014. "Peter Maurin: Mede-stigter van die Katolieke Werkersbeweging." Die Katolieke Werkerswebwerf. Toegang verkry vanaf http://www.catholicworker.org/roundtable/pmbiography.cfm op 4 November 2014.

McKanan, Dan. 2008. Die Katolieke Werker na Dorothy: Die Barmhartigheidswerk in 'n Nuwe Generasie. Collegeville, MN: Liturgiese Pers.

Murray, Harry. 1990. Verskaf nie gasvryheid nie: Die Katolieke Werker en die Daklose. Philadelphia, PA: Temple University Press.

Riegle, Rosalie G. 2014. "Die Katolieke Werkersbeweging in 2014: 'n Waardering." Die Montre al hersiening, Augustus 2014. Toegang verkry vanaf http://www.themontrealreview.com/2009/The-Catholic-Worker-Movement.php op 4 November 2014.

Smith, Christian, Kyle Longest, Jonathan Hill, en Kari Christoffersen. 2014. Jong Katolieke Amerika: Opkomende Volwassenes In, Uit En Gegaan Van Die Kerk. New York: Oxford University Press.

Spickard, James V. 2005. "Ritueel, simbool en ervaring: begrip van die Katolieke Werker-huismassas." Godsdienssosiologie 66: 337-57.

Thorn, William J., Phillip M. Runkel, en Susan Mountin, eds. 2001. Dorothy Day en die Katolieke Werker: Eeufeesstukke. Milwaukee, WI: Marquette University Press.

Yukich, Grace. 2010. "Grenswerk in Inklusiewe Godsdienstige Gemeenskappe: Konstruksie van identiteit by die New York-Katolieke Werker." Godsdienssosiologie 71: 172-96.

Zwick, Mark en Louise Zwick. 2005. Die Katolieke Werkersbeweging: Intellektuele en Geestelike Oorsprong. Mahwah, NJ: Paulistiese Pers.

Post Datum:
9 November 2014

KATOLIESE WERKER BEWEGING VIDEO VERBINDINGS

Deel