David G. Bromley

Golgota Kapel

KALVARIEKAPELTYDLYN

1927 (25 Junie) Charles (“Chuck”) Ward Smith is gebore in Ventura, Kalifornië.

1946 studeer Smith aan die LIFE Bible College in Los Angeles, Kalifornië.

1947-1964 het Smith in 'n predikantsrol in die Foursquare Gospel Church gedien.

1965 Die Golgota-kapel het begin as 'n klein Bybelstudie vir sluitings in 'n sleepwaentjiepark in Costa Mesa, Kalifornië, met Smith as predikant.

1968 is Lonnie en Connie Frisbee deur Smith uitgenooi om by die personeel by die Calvary Chapel aan te sluit, en Lonnie het begin om individue in die kontrakultuur te evangeliseer.

1968 Calvary Chapel het House of Miracles geopen, 'n halfweghuis vir diegene wat oorgaan van die kontrakultuur na die Christendom.

1971 Frisbee en Smith het van mekaar geskei weens teologiese verskille, veral oor die praktyk van profesie en glossolalia.

1971 Smith het Marantha gestig! Music, 'n Christelike musiekplate-etiket.

1977 John Wimber, 'n predikant in die Golgota-kapel, het die Vineyard-beweging in die Golgota-kapel begin, en beklemtoon die uitdrukking van geestelike gawes in die gemeentes van Golgota-kapel.

1978 Wimber nooi Frisbee na die Vineyard Movement Calvary Chapel.

1982 Wimber's Yineyard Movement het van die Golgota-kapel geskei en die naam Association of Vineyard Churches aangeneem.

1993 Frisbee is oorlede weens komplikasies met vigs.

1996 Smith het Calvary Chapel Music opgestel.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Chuck Smith is in 1927 in Ventura, Kalifornië, gebore as Charles en Maude Smith. Smith se vader is as presbiteriaan grootgemaak, ensy moeder het 'n Baptistekerk bygewoon; albei ouers het egter wedergebore Christene geword. Hulle geloof is versterk toe hulle gesien het wat volgens hulle 'n wonderwerk was toe Smith se jonger suster, wat spinale meningitis opgedoen het, deur 'n plaaslike predikant uit die dood teruggebring is. As jeug was Smith baie atleties en het hy geen belangstelling in die bediening gehad nie; trouens, hy het besluit om 'n dokter te word. Hy het egter dramaties verander en besluit om by die Bybelskool in te skryf terwyl hy gedurende die somer 'n Christelike jeugkamp was. Hy onthou dat 'ek geweet het dat God my tot Homself geroep het en dat ek nie kon weier nie' (Smith, Jr. 2009: 25). Daarna het hy wel LIFE (Lighthouse of International Foursquare Evangelism) Bible College in Los Angeles, Kalifornië, bygewoon, 'n predikantsentrum vir die International Church of the Foursquare Gospel. Alhoewel Smith sy opleiding aan die LIFE Bible College voltooi het, rapporteer hy dat hy hom altyd sleg voel in die Foursquare Gospel-benaming (Smith, Jr. 2009: 41).

Nadat hy in die Foursquare Gospel-benaming georden is, het hy 17 jaar in 'n predikantskap gedien. Hy het gedien as predikant in 'n aantal kerke, met verskillende mate van sukses en vervulling. Smith was van die begin af iets van 'n nie-konformis. Hy onthou een voorval waar sy toesighouer hom meegedeel het dat hy skuldig is aan die "sonde van rebellie en heksery" (Smith, Jr. 2009: 131). Teen sy eie verslag (Smith 1981), teen die einde van sy bediening in die Foursquare Evangelie, het hy baie moedeloos geraak: 'Ek was verslaan. Ek het die jeug van my jeug verbygegaan en baie energie verloor en die meeste van my idees prysgegee. ” Hy vind ook dat die denominasie-struktuur toenemend beperkend is (Miller 1997: 32). Smith (2005: 17-18) wys op een ervaring in 'n kerk wat hy begin het, wat die dryfveer was om die denominasie te verlaat. 'Ons het besluit om die formaat van die tradisionele sangdiens, aankondigings, gebed en preek na 'n meer informele byeenkoms te verander. Ons het dienste gehou in die plaaslike Amerikaanse Legion Hall. Toe ek vroeg daar aangekom het, het ek en my vrou die stoele eerder in 'n sirkel as in 'n ry gereël. In plaas daarvan om die gesangboek te gebruik, het ons die Here in sangkore aanbid. Toe gaan ons in 'n tyd van gebed. En baie mense wat gebind was, kon oopgaan en bid. Dit was 'n baie spesiale ervaring vir hulle. ” Die kerkraad het Smith dadelik meegedeel dat hy hierdie innovasie moet staak. Hy onthou dat 'ek op daardie oomblik besef het dat dit nie my permanente bedieningsplek gaan wees nie' (2005: 19).

Smith het die kerk verlaat om die Corona Christian Centre, wat in 1965 as 'n klein Bybelstudiegroep in Smith se huis gehou is, te stig (Miller 1997: 32). Die sentrum het voortgegaan om te groei en het die Corona Christian Association geword en Smith sy eerste geleentheid gegee aan predikant buite 'n kerklike konteks. In dieselfde jaar is Smith genooi om as predikant te dien vir klein Bybelstudies vir afsluitings in 'n plaaslike sleepwa-park in Costa Mesa, Kalifornië, wat die oorsprong van die Golgota-kapel was. Die 'n klein groepie het op hierdie oomblik gesukkel en 'n besoek deur die Heilige Gees gerapporteer: 'Hy het gesê dat Hy 'n las op die hart van Chuck Smith sou lê om predikant te kom ... God sou die kerk seën en dit sou oor die radio gaan. Die kerk sou oorvol word ... En die kerk sou regoor die wêreld bekend word ”(Miller 1997: 36; Smith 1981). Smith het self berig dat die Heilige Gees twee jaar tevore met hom gepraat het en dat hy 'n soortgelyke boodskap van die komende suksesse ontvang het. Smith het dus sy pos in die Corona Christian Association bedank. Hy aanvaar die uitnodiging aan predikant van die gemeente in die Golgota-kapel, wat dan binne twee jaar van 25 lidmate tot 2,000 1997 gegroei het (McGraw 1974). Teen die derde jaar moes die kerk na 'n groter gebou in Newport Beach verhuis. Die kerk het voortgegaan om te groei en het uiteindelik 'n tien-akker-stuk in Costa Mesa, sy huidige ligging, gekoop. In 2,300 het die kerk 'n nuwe heiligdom vir XNUMX mense geopen en moes Sondag binnekort drie dienste hou, selfs met die uitgebreide sitplek.

Aangesien hy in 'n belangrike sentrum van die kontrakultuur was, het Smith 'hippies' en 'Jesus People' teëgekom. Sy eerste indrukke was uiters negatief: “Eintlik, ten tyde van die hippie-beweging, gaan hierdie langharige, vuil kinders aan die gangrondom die strate het my afgeweer. Die staan ​​vir alles waarteen ek gestaan ​​het. Ons was kilometers ver van mekaar in ons denke, filosofieë, alles ”(Smith 1981). Dit was egter kort daarna, in 1968, dat hy een van die Jesus People ontmoet wat die Golgota-kapel, Lonnie Frisbee, sou transformeer. Klaarblyklik het Smith se vrou, Kay, 'n visie gehad dat Smith na die hippies sou uitreik. Smith onthou dat 'ek omgedraai het en gesien het hoe die trane oor haar gesig stroom ... en ek kon sien sy bid' (Coker 2005). Smith vra toe 'n vriend van sy dogter, John Higgins, om 'n hippie te vind en hom na hul huis te bring. Die hippie wat Higgins op straat opgetel en na die Smith-huis gebring het, was die destydse agtien-jarige Lonnie Frisby. Smith (1981) onthou: 'Ek het gesê:' Hallo Lonnie '. Ek steek my hand uit en verwelkom hom in die huis. Toe hy begin deel, was ek nie voorbereid op die liefde wat hierdie kind voortspruit nie. Sy liefde vir Jesus Christus was aansteeklik. Die salwing van die Gees was in sy lewe, daarom het ons Lonnie genooi om 'n paar dae by ons te bly. ' In Mei 1968 het Smith, Higgins en Frisbee die House of Miracles gestig, 'n gemeenskaplike 'crash pad' vir hippies wat 'die Here aanvaar' het (Miller 1997: 33). Smith het Frisbee en sy vrou, Connie, in beheer van die projek gestel. The House of Miracles het aanvanklik 35 nuwe Christen-bekeerlinge gehuisves wat hulp nodig gehad het tydens hul oorgang uit die dwelmkultuur deur 'n stabiele omgewing te bied en hul huur te subsidieer (DiSabatino 1995: 59). Die oorspronklike House of Miracles het daarna gegroei tot 'n netwerk van bykans 20 'gemeenskapshuise' wat ondersteun word deur Calvary Chapel (Norridge 1992). Later het die Shiloh Youth Revival Centers uit hierdie netwerk ontstaan ​​en tot sy ineenstorting in 1978 gegroei tot 175 gemeenskaplike huise en 100,000 XNUMX deelnemers uit die kontrakultuur.

Smith se besluit om na die hippies uit te reik en dit in sy bediening op te neem, het 'n toename in groei op die Golgota veroorsaakKapel, hoofsaaklik te wyte aan die charismatiese evangelisasie van Lonnie Frisbee. Frisbee is in 1950 in Costa Mesa gebore, en sy ouers is vroeg in sy lewe geskei. Nadat sy ma weer getroud is en hy nie met sy stiefpa oor die weg gekom het nie, vertrek Frisby op vyftien van die huis. Hy het begin deelneem aan die dwelm-subkultuur en die Laguna Beach gay gemeenskap. Frisbee verhuis daarna na San Francisco, waar hy hom tot die Christendom bekeer en by The Living Room aansluit, die eerste straatgemeenskap in 1967. Drie jaar nadat hy Chuck Smith ontmoet het, het Frisbee 'n belangrike krag in die groei van die Golgota-kapel geword en is dit terugskouend die Johannes die Doper van Suid-Kalifornië genoem (Di Sabatino 1995: 8). Hy word in 1971 georden. Smith het beraam dat die kerk gedurende die tydperk dat Frisbee in die Golgota-kapelpersoneel was, 8,000 20,000 mense gedoop het en 1973 XNUMX tot bekering gekom het. Frisbee en Smith was egter verdeeld oor die spreek in tale omdat Frisbee toegewyd was aan die belangrikheid van bekerings en glossolalia as 'n aanduiding van die teenwoordigheid van die Heilige Gees, terwyl Smith van mening was dat liefde die belangrikste uitdrukking van die Heilige Gees was. Lonnie en Connie Frisbee is in XNUMX geskei nadat Connie 'n owerspelige verhouding met hul predikant gehad het.

In 1978 het Frisbee die Golgota-kapel verlaat en hom aangesluit met John Wimber, wat ook toegewyd was aan Pinkster en destyds 'n klein kerkie in Golgota-kapel in Yorba Linda bedien het. Frisbee het dieselfde soort impak gehad in die kerk van Wimber as wat hy vroeër met die Golgota-kapel gehad het. Byvoorbeeld, ”Op die Moedersdag 1980 kerkdiens beveel Frisbee almal 21 en jonger om voor op die verhoog te kom. Getuies beweer dat sodra die kinders langs Frisbee kom, hulle op die vloer val, in waansin gesweep voor die gees van die Here. Sommige kerkgangers het met afsku oor die skouspel uitgetrek ”(Coker 2005). Wimber het daarna die Golgota-kapel verlaat waar sy pinksterwese onwelkom was en saam met eendersdenkende predikante van die Golgota-kapel in Los Angeles gestig, wat die Vereniging van Vineyard-kerke geword het. Wimber het egter vinnig die homoseksuele aktiwiteite van Frisbee ontdek en hul vennootskap beëindig; Frisbee is daarna in 1993 aan vigs oorlede.

Smith se besluit om hippies in die gemeente te nooi, is nie in alle opsigte hartlik ontvang nie. Daar was sowel interne as eksterne opposisie. Smith onthou een voorval waarin die kerk duur nuwe vloerbedekking geïnstalleer het, en sommige lede het aanstoot geneem teen hippies wat die mat met hul kaal voete vuil gemaak het. Hy berig dat hy aan ander kerkleiers gesê het: "dit is ons ouer gevestigde Christene wat voor die jongmense verhoor word." En hy het afgesluit: 'As ons die deur moet sluit vir een jong persoon met kaal voete vanweë ons sagte tapyt, dan is ek persoonlik 'n voorstander daarvan om al die vloerbedekking uit te ruk en betonvloere te hê ... dit is nooit ooit nie , maak die deur vir enigiemand toe weens die aantrek of hoe hy lyk ”(Smith 2005: 32). Ander Evangeliese kerke is ook nie aanvanklik met Smith se inisiatief bekoor nie. Soos Richardson opmerk (1993: 213), is "die deelnemers aan die Golgota-beweging deur die meeste as verloorders, moeilikheidmakers of bloot asosiaal beskou as gevolg van hul betrokkenheid by straat- en dwelm-subkulture." Smith onthou dat 'n aantal plaaslike kerke die standpunt ingeneem het: "As God hulle werklik aan die binnekant skoongemaak het, sou hulle dit aan die buitekant wys" (Smith, Jr. 2009: 181).

Nadat die Golgota-kapel en die Vereniging van Vineyard-kerke van mekaar geskei het, het albei gedy. Die Vineyard-kerke het gegroei tot meer as 600 filiaalgroepe in die VSA en 1,500 150,000 wêreldwyd, met ongeveer 1,000 35,000 lede in die VSA. Die netwerk van Calvary Chapel van aangeslote kerke tel meer as XNUMX XNUMX, en die Costa Mesa-kerk bedien elke week ongeveer XNUMX XNUMX besoekers.

DOKTYNE / GELOWE

Golgota-kapel hou in die belangrikste opsigte aan die evangeliese Christelike leerstelling. Daar word verstaan ​​dat die Bybel die geïnspireerde en onfeilbare woord van God is. Golgota-kapel aanvaar die trinitariese teologie en leer dat God in drie persone bestaan ​​- die Vader, die Seun en die Heilige Gees. Met betrekking tot Jesus Christus leer die Golgota-kapel dat Jesus die Messias is en gebore is uit 'n maagd, gekruisigde, liggaamlike opstanding na die kruisiging, en daarna opgevaar het na die hemel, wat verstaan ​​word as 'n letterlike plek. Daar word geglo dat Jesus Christus ten volle menslik en God is en dat hy as versoening vir die sondes van die ganse mensdom gesterf het. Daar word geglo dat Christus persoonlik in die wederkoms sal terugkeer, en dat die wederkoms voor die duisend jaar sal wees (sy fisiese wederkoms sal plaasvind voor die begin van die millennium). Gelowiges sal weggeraap word voor die periode van verdrukking. Diegene wat Christus aanneem en gered word, word ewige lewens in die hemel beloof, maar dit staan ​​mense vry om God se genade te aanvaar of te verwerp. Diegene wat Christus nie aanvaar nie, sal vir ewig na die hel gestuur word. Individue kan 'wedergebore' word deur berou te hê oor sonde en Jesus Christus aan te neem; dit verseker dat hulle sondes vergewe word en dat hulle die ewigheid in die hemel sal deurbring. Die Golgota-kapel verwerp sekere aspekte van die Calvinisme, soos Onweerstaanbare genade, en beweer dat almal die vrye wil het om God se genade te aanvaar of te verwerp. Daarbenewens verwerp die kapel die Calvinistiese leerstelling van beperkte versoening (die geloof dat Christus alleen vir die uitverkorenes gesterf het) en beweer dat hy vir die sondes van die ganse mensdom gesterf het.

Die leerstellings van die Golgota-kapel is in sekere opsigte kenmerkend, aangesien Chuck Smith middeweg gesoek het tussen Pinkster en Fundamentalisme. Soos die Golgota-kapel hierdie impuls uitlê: “Oor die jare heen het ... fundamentalisme, hoewel dit vasgehou het aan die integriteit van God se Woord, geneig om rigiede, wettiese en onaanvaarbare geestelike gawes te word. Net so het Pinkster entoesiasties en emosioneel geraak ten koste van die leer van God se Woord ”(Taylor nd). Terwyl die Golgota-kapel leer dat die Bybel onfeilbaar is, net soos Fundamentaliste, glo die kerk nie in die Bybelse letterlikheid nie. Terwyl die Golgota-kapel die spreek in tale aanvaar as 'n geestelike geskenk, net soos die Pinksterfees, hou hy nie van so 'n uitdrukking in gemeentelike dienste nie. Dienste van die Golgota-kapel, soos Pinksterdienste, is baie energie, maar soos in die Fundamentalisme die geval is, word daar baie klem gelê op die onderrig van die Bybel. Smith het deurgaans gesoek om leerstellige soepelheid as 'n manier om Christelike eenheid te bevorder en te vermy wat Smith as verdeeldheid oor klein teologiese kwessies beskou. Smith beweer ook dat liefde vir Christus die basis moet wees vir Christelike gemeenskap en dat dit kerkgenootskap en geringe leerstellige verskille moet oorheers. Soos reeds opgemerk, het Smith dateer uit die vroeë jare van die Golgota-kapel, ten sterkste verwerp om individue uit die Christelike gemeenskap uit te sluit op grond van hul voorkoms of styl van aanbidding.

Daar was ook 'n element van apokaliptiek in die vroeë leerstelling van die Golgota-kapel. In End Times (1980), het Smith sy verwagting uitgespreek dat die generasie wat in 1948 gebore is, die laaste generasie ter wêreld sou wees, en hy het verwag dat die wêreld nie later nie as 1981. sou eindig. In werklikheid het die Golgota-kapel in 1981 'n Oujaarsaanddiens gehou van die wêreld eindig. Die mislukking van die profesie het gelei tot ontnugtering en sommige afwykings, maar het nie die grootte en groei van die Golgota-kapel beïnvloed nie (Arellano 2011).

RITUELE / PRAKTYKE

Die doel van eredienste by die Golgota-kapel is om liefde, lof en dankbaarheid aan God te betoon. Een van die onderskeidende kenmerke van die eredienste in die Golgota-kapel sedert die stigting was hul informaliteit. Terwyl sommige lidmate formele kleredrag vir kerkdienste dra, nooi die kerk diegene wat bywoon om te "kom soos u is", want dit is innerlike transformasie en nie eksterne ooreenstemming wat die kerk wil bereik nie. Predikante lei ook gereeld dienste in informele drag om statusverskille te verminder. Daar is 'n algemene struktuur in die dienste, hoewel individuele kerke baie wissel, wat onder meer groete, lof en aanbidding, boodskap en betaler insluit. Eredienste is buigsaam en oop sodat dit deur die Heilige Gees gelei kan word en die erediens se harte kan oopmaak. Daarom word aanbidders nie opdrag gegee om te sit, staan, lees of opsê nie. Daarbenewens behels 'n beduidende deel van die diens musiek, dikwels kontemporêr, maar soms tradisioneel (Miller 1997: 80), omdat Golgota-kapel leer dat aanbidding inspirerend moet wees. Die informaliteit van klere- en eredienste en die bekendheid van plaaslike vervaardigde musiek is alles te spoor tot die vroeë jare van die kerk toe dit diep beïnvloed is deur kontrakulturele bekeerlinge.

Nog 'n kenmerk van die eredienste in die Golgota-kapel is 'n verbintenis tot die uiteensetting van die Bybel. Smith het toevallig onderrig in die bewaarplek ontdek toe die materiaal vir sy preke opraak. Hy het WH Griffith's gevind Die apostel Johannes (1984), 'n boek waarin die vers-vir-vers-studie van die sendbrief van Johannes 1 uiteengesit is. Toe hierdie onderrigmetode opwinding en betrokkenheid in die gemeente veroorsaak, brei hy die konsep uit na ander boeke van die Bybel (Smith, Jr. 2009). : 80). Soos Smith dit gestel het, “Die transformasie het drie dele bevat: ek het van prediking na lering gegaan; die preek het van aktueel na eksposisie gegaan; en die inhoud van die boodskap het gegaan van my eie ontwikkeling van 'n Bybelteks na die Bybel self (Smith, Jr. 2009: 88). Die gemeente het voortaan by die eredienste van begin tot einde deur die Bybel beweeg en elke vers en boek in volgorde gelees. Vanuit 'n Golgota-kapelperspektief is die doelstelling lering eerder as prediking. Langdurige gemeentelede het dus die hele Bybel al baie keer bestudeer. Soos Smith (“Bob Coy, Chuck Smith, Gayle Erwin” 1996) eens sy doelwit beskryf het: “eenvoudig die wêreld van God eenvoudig leer.” Hierdie benadering het ook gelei tot die klem op Golgota-kapel op onderrig eerder as om te evangeliseer: groei van geloof en kennis sal mense tot 'n natuurlike deel van hul geloof lei.

Golgota-kapel oefen beide doop en nagmaal. In die vroeë dae, toe kontrakulturele bekerings die belangrikste fokuspunt was vir Chuck Smith en Lonnie Frisbee is daar gereeld in die Stille Oseaan gedoop en eredienste op die strand gehou. Hierdie rituele terreine het grotendeels plek gemaak vir doop in binnenshuise vaartuie en eredienste in die kerk, hoewel doop in natuurlike watermassa's steeds aanvaarbaar is. Daar word nie geglo dat die doop noodsaaklik is vir geestelike redding nie, maar word beskou as tekenend van 'n innerlike transformasie wat plaasgevind het. Individuele gemeentes vier nagmaal, waar lede brood en wyn ontvang, met verskillende mate van frekwensie.

Die standpunt van Golgota-kapel oor die “gawe van tale” weerspieël die kerk se soeke na 'n middelposisie tussen Fundamentalisme en Pinksterisme. Smith se ambivalensie oor glossolalia en om in die Gees doodgemaak te word, bestaan ​​al lank. Hy verklaar dat hy, terwyl hy 'n student aan die LIFE Bible College was, 'betwyfel het dat die Gees van God gedrag sou inspireer wat mense dom of buite beheer sou laat lyk. Hierdie soort gedrag weerspreek my idee van die manier waarop Jesus, Paulus of een van die dissipels hulle sou gedra het. ” Hy merk verder op dat 'ek die enigste in my gradeplegtigheid was wat nie' gedood is in die Gees 'toe ek my ordening ontvang het nie' (Smith, Jr. 2009: 42). Hy is veral huiwerig om sulke ervarings onmiddellik aan die Heilige Gees toe te ken: Pinkster- en charismatiese Christene beskryf dat hulle in die gees gedood is as ''n ervaring waarin God se Gees tot rus kom op mense met soveel krag dat hulle nie op hul voete kan bly nie, maar ineenstort. in 'n soort of euforiese swaan. Alhoewel floute 'n normale, menslike ervaring is, het ek nog altyd ernstige bedenkinge daaroor gehad om hierdie beswykings aan God toe te ken (Smith Jr. 2009: 54). Smith moedig dus die uitoefening van die geskenke aan "ordentlik en in goeie orde", wat vertaal in persoonlike toewydings eerder as openbare toewydings of uitdrukking in "after glow" -dienste (Taylor nd).

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Chuck Smith het die kerknetwerk van die Calvary Chapel gestig en gelei sedert sy ontstaan ​​in 1965. Alhoewel individuele kerke onafhanklik is en hul eie leierskapstrukture kan kies, volg die meeste die sogenaamde 'Moses-model' van leierskap wat Smith in Costa Mesa gestig het. Volgens hierdie model is God die uiteindelike leier, en elke predikant speel die rol van Moses en dien direk onder goddelike gesag en verantwoordelik teenoor God. Predikante lei die kerk soos die Heilige Gees opdrag gee (Taylor nd). Die predikant mag hulppredikante aanstel, maar daar is geen formele organisatoriese hiërargie nie (Miller 1997: 80). Pastore het dus feitlik volledige gesag oor hul kerke. Vroue en homoseksuele kan nie as predikante georden word nie.

By die totstandkoming van die Golgota-kapel het Smith die bekende kerklike vorm van organisasie vermy om te verhoed dat hy dit gedoen het word beskou as beperkende reëls, verdelende praktyke en konflik oor onbeduidende leerstellige verskille. Golgota-kapel beskryf homself dus as 'n gemeenskap van kerke. Die enigste simboliese verband tussen kerke is dat hulle gewoonlik die beeld van 'n duif in die kerk vertoon en dat hulle Golgota-kapel in die kerk se naam kan opneem, hoewel dit nie nodig is nie. Die gemeenskap van kerke het geen sentrale godsdiens- of finansiële reguleringsorganisasie nie. Individuele kerke is gemagtig om aan die Golgota-kapelnetwerk deel te neem deur goedkeuring deur die Golgota-kapel-uitreikgenootskap. Om goedgekeur te word, moet predikante van kandidaatkerke die kenmerkende kenmerke van die Golgota-kapelbeweging aanvaar. Predikante van kerke hoef nie 'n kweekskoolgraad te hê nie. Toe Chuck Smith gevra is watter voornemende predikante die seminarie moet bywoon, was sy antwoord dat hulle na dieselfde seminarie moes gaan waarna die dissipels by die voete van Jesus gaan sit het (“Bob Coy, Chuck Smith, Gayle Erwin” 1996). Smith het dus deur die geskiedenis van die Golgota-kapel diegene georden wat vir hom gesê het dat hulle 'n oproep na die bediening ontvang het en toegewy was aan Smith se bedieningsfilosofie. Inderdaad, baie in die aanvanklike groep pastore van die Golgota-kapel was mans wat uit die kontrakultuur gekom het en geen formele predikantsopleiding gehad het nie (Smith en Brooke 2005). Smith se vermoë om predikante op te lei en te orden het die kerkplanting vergemaklik wat gelei het tot die vinnige ontwikkeling van die netwerk van die Golgota-kapelgenootskap. Gewoonlik het nuwe kerke as Bybelstudiegroepe begin en geleidelik ontwikkel tot meer formele gemeentes. Kerke het nie formele lidmaatskap nie; diegene wat dienste bywoon, integreer eenvoudig in kerkdienste en -aktiwiteite.

Benewens sy netwerk van kerke, het Calvary Chapel die Calvary Chapel Bible College, die School of Leadership, die Harvest Crusades, Maranatha Music en 'n radionetwerk. Calvary Chapel Bible College is in 1975 in Murrieta, Kalifornië, gestig en het gegroei tot talle geaffilieerde kampusse waar studente grade in teologie of Bybelstudies kan verwerf. Die Bybelkollege is nie geakkrediteer nie, maar het werkverhoudinge met ander geakkrediteerde instellings wat oordragkrediete vir studente wat die kollege besoek, fasiliteer. Chuck Smith is president van die Bybelkollege en instrukteurs is predikante van die Golgota-kapel. Die Skool vir Leierskap is onafhanklik van die Bybelkollege, maar het intern poste gelewer vir diegene met predikantsaspirasies (Denna 2001: 8). Die Harvest Crusades, wat in die negentigerjare begin het, hoewel die Harvest Christian Fellowship in die Calvary Chapel in Riverside, Kalifornië, 'n kombinasie van 'n Christelike rockkonsert en forum bied om Christelike getuienis te lewer. Hierdie kruistogte het sedert die ontstaan ​​van die publiek 'n aantal miljoen mense gehaal. Een belangrike kenmerk van die Jesus People Movement-komponent van die teenkultuur van die 1990's was lofliedere en aanbiddingsmusiek in folk-rock-styl wat deur beweging vervaardig is. lede. Golgota-kapel het hierdie talentpoel begin benut en in 1971 Maranatha gestig! (Our Lord) Musiek as 'n kerkuitreikprogram. Maranatha! Musiek het sy eerste album daardie jaar, The Everlastin 'Living Jesus Music Concert, vervaardig. 'N Aantal musiekgroepe het by Maranatha geaffilieer! en Golgota-kapel.

In die middel negentigerjare het Chuck Smith saamgewerk met sy seun en 'n ander predikant in die Golgota-kapel, Mike Kestler, om 'n verhoudingnetwerk, Calvary Satellite Network, te vestig wat aansienlik uit Smith se Costa Mesa-kerk befonds is (Goffard 1990). Die netwerk het vinnig uitgebrei en uiteindelik bestaan ​​uit 2007 stasies, wat die Golgota-kapel-leerstellings regoor die land beskikbaar gestel het. Dié vennootskap het in 400 beëindig te midde van onoplosbare geskille tussen die partye. Calvary Chapel het ook die radiobediening The World for Today gestig wat regoor die wêreld uitgesaai word (Austin 2003).

In 2012 het hy 'n 21-lede leierskorps gestig om toesig te hou oor die Calvary Church Association, 'n genootskap van ongeveer 1,600 XNUMX eendersdenkende gemeentes in die Verenigde State en in die buiteland.

Kwessies / UITDAGINGS

Golgota-kapel was deur sy geskiedenis betrokke by 'n aantal kontroversies. Aan die begin het die kerk intern sowel as binne die breër evangeliese gemeenskap kritiek uitgespreek oor die uitnodiging van Jesus People en kontrakulturele hippies in die gemeente. Die ontspannende kleredrag en informele aanbiddingstyl van die kerk, tesame met sy buigsame leerstellings wat kerklike verskille wou oorbrug, is ook afkeurend. Deur 'n nis te soek tussen Fundamentalisme en Pentecostalism, het die Golgota-kapel albei teëgestaan. Die kerk het die agteruitgang van die kontrakultuur baie suksesvoller oorleef as baie ander bewegings van die 1960's. Individue wat uit die kontrakultuur oorgegaan het, het kerngemeentes geword en in sommige gevalle predikante namate hulle ouer geword het en meer konvensionele lewens aangeneem het. Met sy verbintenis tot inklusiwiteit, het die kerk ook nuwe groepe geïdentifiseer waarop hulle kan beroep. Rees (2009: 63) merk op: “Namate die hippies van die teenkultuur opgegroei en meer gevestig geraak het, het Golgota saam met hulle gegaan. Uiteindelik het dit die oseaandope en stranddienste laat vaar, hoewel sommige van die jeuggroeperinge die praktyk vandag herleef. Teen die middel van die tagtigerjare preek Smith 'n nuwe generasie jong Kaliforniërs met 'n nuwe stel sosiale waardes: rebellie is vervang met verbruikerswese en Cavalerie word aangepas. Elektriese kitare het akoestiese vervang, die charismatiese elemente van die erediens is afgeknap en die kerk het 'n meer algemene, alhoewel nog baie gemaklike gevoel, aangeneem. Toe Costa Mesa etnies uiteenlopend geword het in die 80's en 90s, het Smith en sy personeel hul teiken begin verbreed na die nie-Engelssprekende bevolking wat rondom hulle groei. Spaanse sowel as Filippynse en Koreaanse taaldienste is bygevoeg en vinnig gevul. ” Die informele aanbiddingstyl, leerstellige buigsaamheid en innoverende musiek wat binne die Golgota-kapel ontwikkel is, is deur baie ander denominasies aangeneem, wat die Golgota-kapel in die proses baie meer hoofstroom gemaak het.

Die gesentraliseerde vorm van leierskap (die Moses-model) in Golgota-kapelle het ook voortdurende probleme geskep. Daar was verskeie gevalle waarin predikante in Calvary Chapel-aangeslote kerke aangekla is van huweliksontrou, seksuele onoordeelkundigheid of finansiële ongerymdhede; en, gegewe die leierskapstruktuur, was daar min aanspreeklikheid. (Billiter 1992; Haldane 1992). In sommige van hierdie gevalle het Chuck Smith poste in die Cost Mesa-kerk gelewer nadat die predikante uit hul voormalige kerke ontslaan is (Moll 2007). Smith se reaksie op navrae oor die behandeling van pastore wat beskuldig word of skuldig bevind word aan seksuele onoordeelkundigheid, was dat daar gepoog word om dit te herstel as hulle tot bekering kom: 'As hulle hul bekeer, probeer ons om in 'n gees van sagmoedigheid te herstel, aangesien ons nie in ag neem nie word versoek, ”sê Smith. "Ons voel dat ons 'n Bybelse basis het [om dit te doen]" (Moll 2007). Smith sê hy oefen restourasie uit en dat predikante wat weer na seksuele sonde in die bediening herstel is, suksesvolle bedienings gaan voer het: 'Ek kan u vertel van baie predikante, groot predikante, in wie ons besig was om te help herstel, en gelukkig het die probleme nooit openbaar geword nie, en mense is dus nie eers daarvan bewus nie. Ek voel dat dit 'n eer aan God is ”(Moll 2007).

Calvary Chapel is 'n bloeiende netwerk van kerke, steeds gelei deur Chuck Smith. Die toekoms van die gemeenskap van kerke van die Golgota-kapel moet egter nog bepaal word. Smith en sy seun het gesukkel toe Chuck Smith Jr. sy vader se filosofie en teologiese oortuigings bevraagteken. Protes het in die kerk uitgebreek: “Aanlyn protesoptogte en verspreidings by die jonger Smith-kerk het geëis dat hy die naam“ Golgota ”moet laat vaar weens sy toenemend liberale dryfkrag oor onbetwisbare kwessies soos die boosheid van homoseksualiteit en die belofte van hel vir ongelowiges. (Goffard 2006). Die breuk het daartoe gelei dat Smith sy seun in 2006 uit die bediening ontslaan het, wat die moontlikheid van 'n opeenvolging van vader en seun uit die weg geruim het. Smith se dood in Oktober 2013 na 'n lang stryd met longkanker het die leierskapsoorgang na vore gebring (Fletcher 2012; Goffard 2013). Gegewe Smith se persoonlike sentraalheid in die vorming en voortdurende bestuur van die Golgota-kapel, sal die toekoms van die netwerk sonder Smith se leiding daarvoor 'n belangrike organisatoriese uitdaging wees.

Verwysings

Arellano, Gustavo. 2011. "Onthou toe Chuck Smith die eindtyd voorspel het - en dit het nie gebeur nie." OC Weekliks, 7 Mei 2011. Toegang verkry vanaf
http://blogs.ocweekly.com/navelgazing/2011/05/remembering_when_chuck_smith_p.php op 15 Augustus 2012.

Austin, Ian. 2005. Pastoor Chuck Smith en die Golgota-kapelbeweging: redes vir die voortgesette groei en sukses van die Golgota-kapel . Asheville, NC: Universiteit van Noord-Carolina in Asheville.

Billiter, Bill. 1992. ”Eerw. Hocking, Santa Ana, hou op preekstoel na die verhouding: skandaal: die bekende minister erken 'seksuele sonde' met 'n getroude vrou in die gemeente van sy kerk in Golgota. ' Los Angeles Times, 09 Oktober 1992. Toegang verkry vanaf http://articles.latimes.com/1992-10-09/local/me-790_1_calvary-church op 28 Augustus 2012.

'Bob Coy, Chuck Smith, Gayle Erwin - Golgota-kapel.' 1996. Calvary Chapel Midwest Pastor's Conference . Toegang verkry vanaf http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=5wSW1FEIbKg op 22 Augustus 2012.

Coker, Matt. 2005. "Die eerste Jesus Freak." OC Weekliks, 3 Maart 2005. Toegang verkry vanaf http://www.ocweekly.com/2005-03-03/features/the-first-jesus-freak/ op 15 Augustus 2012.

Denna, David. 2001. Geskiedenis van die Golgota Kapelbeweging. Louisville, KY: Southern Baptist Theological Seminary.

Di Sabatino, David. 1999. Die Jesus Mense Beweging: 'n Geannoteerde Bibliografie en Algemene Hulpbron. Westport, CT: Greenwood Press.

Fletcher, Jaimee Lynn. 2012. ”Golgota-kapelstigter wat longkanker beveg.” Orange County Register, 5 Januarie 2012. Toegang verkry vanaf http://www.ocregister.com/news/smith-334349-chapel-calvary.html op 15 Augustus 2012.

Goffard, Christopher. 2013. “Pastoor Chuck Smith sterf op 86; Stigter van die Golgota-kapelbeweging. ” Los Angeles Times, 3 Oktober. Toegang verkry vanaf http://www.latimes.com/obituaries/la-me-1004-chuck-smith-20131004,0,7276715.story op 4 Oktober 2013.

Goffard, Christopher. 2007. “Die Golgota Radio-ryk, gebou deur vennote in die Christelike evangelisasie, word afgeskei deur beskuldigings oor seks, geld en beheer.” Los Angeles Times, 28 Februarie 2007. Toegang verkry vanaf http://articles.latimes.com/2007/feb/28/local/me-calvary28 op 28 Augustus 2012.

Goffard, Christopher. 2006. “Vader, Seun en Heilige Breuk.” Los Angeles Times, 2 September 2006. Toegang verkry vanaf http://articles.latimes.com/2006/sep/02/local/me-smiths2 on 15 August 2012.

Griffith, WH 1984. Die apostel Johannes Sy lewe en geskrifte. Thomas, MI: Kregel-publikasies.

Haldane, David. 1992. “Ekskommunikasie-skokke, verwar die onteerde pastoor.” Los Angeles Times, 23 Desember 1992. Toegang verkry vanaf http://articles.latimes.com/1992-12-23/local/me-2228_1_senior-pastor op 28 Augustus 2012.

McGraw, Carol. 1997. "Laat die blommekinders na my toe kom: pastoor Chuck Smith het gedien as peetvader vir die Jesus Freaks." Orange County Register, 1 Julie 1997.

Miller, Donald. 1997. Herontwerp van Amerikaanse Protestantisme: Christendom in die Nuwe Millennium. Berkeley, CA: Universiteit van Kalifornië Pers.

Moll, Rob. 2007. “Dag van afrekening: Chuck Smith en Golgota -kapel staan ​​voor 'n onsekere toekoms. Christianity Today, Maart 2007. Toegang verkry vanaf http://www.christianitytoday.com/ct/2007/march/7.53.html op 28 Augustus 2012.

Rees, Myev Alexandra. 2009. 'N Nuwe doel: Rick Warren, die Megachurch-beweging en die vroeë-en-twintigste-eeuse Amerikaanse evangelisasie. Oxford, Ohio: Miami Universiteit.

Richardson, James. 1993. “Fusies, 'Huwelike', koalisies en denominasionalisering: die groei van die Golgota-kapel." Syzygy: 'n Tydskrif vir alternatiewe godsdiens en kultuur 2: 205-23.

Smith, jr., Chuck. 2009. Chuck Smith: 'n Memoir of Grace. Costa Mesa, CA: Die woord vir vandag-uitgewers.

Smith, Chuck. 2004. Golgota-kapel-onderskeidings: die grondbeginsels van die Golgota-kapelbeweging. Costa Mesa, CA: Die woord vir vandag-uitgewers.

Smith, Chuck. 1992. Charisma teenoor Charismania. Costa Mesa, CA: Die woord vir vandag
Uitgewers.

Smith, Chuck. 1981. "Die geskiedenis van die Golgota-kapel." Laaste tye, Herfs, 1981. Toegang verkry vanaf http://web.archive.org/web/20080716203806/http://www.calvarychapel.com/assets/pdf/LastTimes-Fall1981.pdf op 8 Augustus 2012.

Smith, Chuck. 1980. Eindtyd: 'n verslag van toekomstige oorlewing. Costa Mesa: Die woord vir vandag-uitgewers.

Smith, Chuck en Tal Brooke. 2005. Harvest. Costa Mesa, CA: Die woord vir vandag-uitgewers.

Taylor, Larry. nd, "Golgota-kapelgeskiedenis en geloofsoortuigings." Toegang verkry vanaf http://calvarychapel.com/library/taylor-larry/text/wcct.htm#01 op 18 Augustus 2012.

Post Datum:
1 September 2012

Update:
4 Oktober 2013

CALVARY KAPEL VIDEO VERBINDINGE

 

Deel