Lee Gilmore

Burning Man Festival

BURNING MAN TIMELINE

1977: Die Suicide Club is gestig deur Gary Warne in San Francisco.

1982: Die selfmoordklub ontbind.

1986: Die Cacophony Society is in San Francisco gestig deur voormalige lede van die Suicide Club, waaronder John Law.

1986: Larry Harvey en Jerry James het 'n mensagtige houtvorm van agt voet gebou en dit saam met 'n handjievol vriende aan die brand gesteek by Baker Beach in San Francisco.

1988: John Law en ander lede van die Cacophony Society het betrokke geraak by wat tans 'n jaarlikse geleentheid genoem word Burning Man.

1990: 'n Geskatte 800 mense het in Junie vir Burning Man op Baker Beach saamgetrek, maar die geleentheid is deur wetstoepassers gestaak. In September het minder as honderd mense die Burning Man na die Black Rock-woestyn in Nevada geneem vir 'n kampdag in die Labor Day-naweek.

1993: Opvallende artistieke en performatiewe elemente het ontstaan, waaronder die eerste 'temakampe' en 'kunsmotors'.

1996: John Law vertrek uit die reëlingspan na afloop van die eerste ongeluk en ander ernstige beserings.

1997: Larry Harvey en 'n handjievol goeie vriende het die Black Rock City LLC gestig om die geleentheid te bestuur en te organiseer.

2000: David Best het 'n struktuur genaamd die Tempel van die Mind , wat gelei het tot die ontwikkeling van Burning Man se jaarlikse “Tempel” -tradisie.

2005: Branders sonder grense is gevorm as 'n vrywillige reaksie op die orkaan Katrina.

2007: 'n Grappie het 'die man' 'n paar dae vroeg aan die brand gesteek.

2010: Larry Harvey het die besluit aangekondig om die LLC te ontbind en die eienaarskap van die geleentheid oor te skakel na 'n 501 (c) 3-nie-winsgewende struktuur.

2011: Burning Man-kaartjies is vir die eerste keer uitverkoop, wat gelei het tot verkorting van kaartjies vir die geleentheid.

2012: 'n Kaartjie-lotto wat in Januarie gehou is, was vinnig uitverkoop, wat 'n krisis in die gemeenskap veroorsaak het. Teen die tyd dat die byeenkoms 'n paar maande later gehou is, was die bevolkingsgetalle gestabiliseer met 'n piekbywoning van ongeveer 56,000 XNUMX deelnemers.

2013: 'n Nuwe kaartjieverspreidingstelsel is ontwikkel waarin die aanvanklike verkoop fokus op die verspreiding van kaartjies 10,000 68,000 aan deelnemers met 'n vorige geskiedenis van bydraes tot die geleentheid. Later dieselfde jaar het die BLM die maksimum bevolkingsperk vir die byeenkoms tot 69,613 XNUMX uitgebrei. 'N Berigte piekbevolking van XNUMX XNUMX deelnemers het dit bygewoon.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

In 1977 vorm 'n man genaamd Gary Warne en 'n handjievol 'n groep genaamd die Suicide Club as deel van die San Francisco State University se eksperimentele 'Communiversity'. Die inspirasie is geput uit 'n kulturele nalatenskap, waaronder Dadaïsme, Situationisme, "gebeure", die Merry Pranksters en die Yippees, onder andere die voorgangers, en die aktiwiteite van die groep het ironies gewysig om kommersiële advertensieborde te verander, sowel die Golden Gate- as Bay Bridge-skaal, infiltrasie van geleenthede wat geborg is deur eerw. Sun Myung Moon, en die verkenning van ondergrondse riole en gange. Lede van die Suicide Club 'het ingestem om alle wêreldse sake in orde te bring, om in die wêreld van Chaos, kakofonie en donker saturnalia in te gaan, om elke dag te leef asof dit die laaste was.' (“San Francisco Suicide Club” en sien Evans, Galbraith and Law 2013). Die Suicide Club is in 1982 ontbind, en Warne sterf in 1983 aan 'n hartaanval. In 1986 het voormalige lede van die Suicide Club, waaronder 'n man met die naam John Law, het die Cacophony Society in 'n soortgelyke gees gestig. Hierdie nuwe groep het homself verklaar as: ''n ewekansig versamelde netwerk van individue wat verenig is in die strewe na ervarings buite die bleek van die hoofstroomgemeenskap deur subversie, grappe, kuns, rand verkennings en betekenislose waansin. Jy kan dalk reeds 'n lid wees! Â € (Evans, Galbraith en Law 2013; sien ook â € œYou mag reeds 'n lid wees.

Ook in 1986 (en aanvanklik nie verwant aan óf die Kakofonievereniging óf die Selfmoordklub nie) het 'n man genaamd Larry Harvey en sy vriend Jerry James saam 'n agt voet hoë houtverf gekombineer en dit op Baker Beach in San Francisco op Somer Solstice eve verbrand. . Harvey is in die plattelandse gemeenskap buite Portland, Oregon in 1948 gebore en het in die laat 1970's na die San Francisco Bay Area verhuis. Intelligent, self-opgevoed en praatvaardig, het Harvey homself beskryf as 'n lewenslange misfit (Brown 2005). In sy vroeë volwasse jare het hy 'n opeenvolging van vreemde bane gehad en was hy as landskapontwerper in die middel-1980s toe hy en 'n medehandelaar, James, besluit het om die figuur te bou en te verbrand wat uiteindelik ontwikkel het tot die â € œBurningManâ € ( alhoewel nie een van hulle hierdie termyn gebruik het nie, en ook nie die uitgebreide woestynfees voorgestel het dat hul onvoorsiene gebeurtenis sou word nie). Harvey het later erken dat hy gedeeltelik geïnspireer is deur kunsgebeure wat deur 'n kunstenaar genaamd Mary Graubarger by Baker Beach in die laat 1970's en vroeë 1980's gehou is, en wat hy vroeër bygewoon het met 'n ex-vriendin (Doherty 2004: 26 -28). Harvey het egter herhaaldelik gesê dat nie hy of Jakobus enige vooropgestelde het nie beteken in gedagte wanneer hulle die eerste man opgerig en verbrand het. "Ongeveer twintig mense het hierdie eerste bygewoon, maar, soos Harvey later die storie sou vertel. jare, hul getalle het geswel toe die struktuur aan die brand gesteek en nuuskierige toeskouers het oorgehardloop. Iemand het 'n kitaar, 'n ander 'n drom gebring, en iemand het met die brandende effigie begin dans. Harvey sou later hierdie spontaan versamelde groep as 'n "tydelike gemeenskap" beskryf.

Harvey en James het besluit om die geleentheid die volgende jaar te herhaal, en in 1988 het hulle saamgespan met die Kakofonievereniging, wat begin om die geleentheid te help bekendmaak en te organiseer. Die effigy het tot dertig voet hoog gegroei, en is nou amptelik die Brandende Man genoem; Dit het iewers rondom 150-200 mense getrek. Teen Junie, 1990, was die man nou 40-voete lank, die gesamentlike skare het geswel na 'n geskatte 800-deelnemer, en die plaaslike polisie het vasgestel dat hulle nie die figuur op daardie plek kon verbrand nie. Op hierdie stadium het John Law en ander die Swart Rock-woestyn in Noordwes-Nevada voorgestel as 'n alternatiewe plek, en hy, Harvey, en ander kernorganiseerders het vasbeslote om die Man daar te neem om 'n paar maande later oor die Labour Day-naweek te verbrand.

Geleë ongeveer 340 myl van San Francisco, en 120 myl noord van Reno, die dominante kenmerk van die Black Rock Desert is 'n 400-vierkante myl prehistoriese lakebed genoem die strand ('n groot, stewig plat, heeltemal leë en intens dorre vlak van gekraakte hardpan alkali klei). Die weer daar kan uiterste wees, aangesien die temperature in die laat somer tipies van onder onder veertig oornag tot goed oor een honderd grade Fahrenheit in die middag wissel. Swaar stofstorms en uitstortings kan met winde wat sowat vyf en sewentig myl per uur (Goin en Starrs 2005), woed.

Iewers tussen tagtig en eenhonderd onverskrokke avonturiers het die eerste trek na die playa in September van 1990 gemaak. 'N Vooraanstaande lid van die Kakofonievereniging genaamd Michael Mikel het 'n lyn oor die oppervlak van die playa gekrap en die versamelde deelnemers genooi om oor die drumpel te stap en sodoende hierdie eerste deelnemers simbolies in die "Sone" te begin. (Die Kakofonievereniging het 'n paar ander geleenthede gehou hulle het 'sone trips' genoem, waarin hulle paduitstappies in vreemde en eksotiese gebiede geneem het. Sien Beale 2007). Die gebeurtenis het in die volgende jare eksponensieel gegroei. Jerry James onttrek van die geleentheid om persoonlike redes in 1991. In 1992 het Mikel die moniker "Danger Ranger" aangepak en 'n groep georganiseer wat hy die Black Rock Rangers genoem het om deelnemers te help wat verlore geraak het of vasgekeer het in die groot, leë playa. Die Rangers gaan voort as 'n noodsaaklike vredes- en veiligheidsbron wat inmeng met die verskillende federale, staats- en plaaslike wetstoepassingsagentskappe wat nou die gebeurtenis patrolleer.

Teen 1993 was daar ongeveer 1,000 XNUMX deelnemers en sommige van die kenmerkende artistieke en performatiewe elemente van die geleentheid het begin verskyn. Die kakofonis Peter Doty het byvoorbeeld 'Christmas Camp' op die planke gebring deur 'n plastiese kersboom voor sy tent te plaas,aantrek as Kersfees, en gee geskenke aan ander deelnemers uit terwyl hulle Kersfees Carols sing en sodoende begin met die "tema kamp" tradisie. Ander deelnemers het in die loop van die tyd ander artistieke en ritualistiese elemente by die geleentheid gebring, insluitend 'n kontingent van kreatief gemodifiseerde motors genaamd "kunsmotors." Die kamp het uiteindelik as 'Black Rock City' bekend geword en het al hoe meer uitgebrei geword met 'n ruw sirkelvormige uitleg, aangewese paaie, 'n sentrale kafee en ander burgerlike kenmerke.

Teen 1996 het die gebeurtenis geswel vir 'n beraamde 8,000-deelnemer, wat begin het om die relatief los infrastruktuur wat die gebeurtenis tot dusver ontwikkel het, te beklemtoon. Die eerste toevallige dood het 'n paar dae voor die byeenkoms 'amptelik' begin toe die deelnemer Michael Fury gesterf het terwyl hy sy motorfiets (blykbaar dronk en sonder kopligte) gesterf het, terug na sy kamp op die playa van die nabygeleë stad Gerlach. 'N Paar dae later, tydens die hoofgebeurtenis, was twee ander deelnemers krities gewond, en een het nooit ten volle herstel nie, nadat hul tent deur 'n ander besonder bedwelmde deelnemer oorgedra is. In die nasleep van hierdie krisisse wou John Law heeltemal stop met toekomstige Burning Man-gebeure en van die organiserende span vertrek. Hy het nie teruggekeer na die gebeurtenis nie, alhoewel hy steeds 'n prominente figuur in die Bay Area-kuns en alternatiewe kultuurgemeenskappe (Law 2013, sien Evans, Galbraith en Law 2013) bly. Harvey en ander vriende wou egter steeds met Burning Man voortgaan en het dus begin om 'n strenger georganiseerde infrastruktuur te ontwikkel. Die gebeurtenis omtrek en hek is baie meer noukeurig beheer, en ry binne die gebeurtenis site sal voortaan verban word met die uitsondering van kunsmotors. Selfs hierdie sal beperk word tot vyf myl per uur en sal ook uiteindelik versigtig gereguleer en toegelaat word. Harvey het ook die Black Rock City LLC as besigheidstruktuur vir die geleentheid met 'n paar vertroude vriende gevorm.

Van 1997-2007 het die gebeurtenis gegroei van 10,000 na byna 50,000-deelnemers, en het ook baie van artistieke, ritualistiese, en ander kulturele elemente wat die geleentheid kom kenmerk het. (Meer oor hierdie funksies sal hieronder bespreek word onder Leerstellings / Oortuigings en Rituele.) Veral die laat negentigerjare was 'n opwindende, maar uitdagende tyd vir Burning Man, aangesien organiseerders geleer het om geweldige groei te bestuur en 'n fiskaal stabiele organisasie te skep, terwyl hulle ook na aangename voorwaardes met plaaslike en federale regeringsagentskappe, sowel as plaaslike grondeienaars en inwoners in die nabygeleë gemeenskap van Gerlach, Nevada. Teen die 1990's het die bou van die jaarlikse infrastruktuur vir Black Rock City 'n mate van stabiliteit begin bewerkstellig, sodat organiseerders van hul energie na buite kon draai. Byvoorbeeld, 'n noemenswaardige oomblik in die geskiedenis van die geleentheid het in 2000 plaasgevind toe organiseerders van Burning Man gehelp het om 'n vrywillige reaksie op die orkaan Katrina-krisis aan die Golfkus te ondersteun en op te bou. Hierdie groep, wat Burners Without Borders genoem word, het gehelp om 'n Viëtnamese Boeddhistiese Tempel in Biloxi, Mississippi, weer op te bou, het talle beskadigde huise verniet vernietig vir eienaars en het ook 'n privaat huis in Pearlington, Mississippi, herbou. Hierdie onregstreekse organisasie help steeds om rampspoedpogings en ander inisiatiewe op voetsoolvlak te organiseer, onder meer in New Jersey na die orkaan Sandy in 2005 (sien "Branders sonder grense" en).

Ander noemenswaardige gebeurtenisse (waaronder die voortydige verbranding van die man in 2007, die ontstaan ​​van The Burning Man Project 501c (3) in 2011 en 'n kaartjiekrisis in 2011 en 2012) word hieronder bespreek onder Organisasie / Leierskap en kwessies en uitdagings.

Leerstellinge / oortuigings

Die onderwerp van Burning Man se leerstellings en oortuigings is kompleks. Nie deelnemers of organiseerders kenmerk Burning Man as 'n 'Godsdiens', en hulle bely ook geen gedeelde vertellings rakende 'n onsigbare of uiteindelike ryk nie. Terselfdertyd stel organiseerders 'n begeerte om 'positiewe geestelike verandering in die wêreld' voort te bring, deur die ervaring van Burning Man ('Mission Statement' en '). Organiseerders het ook 'n kernideologie ontwikkel, saamgevat deur "Tien beginsels", wat organiseerders en deelnemers beywer om deur die geleentheid en sy omliggende subkulture uit te leef. Hierdie beginsels is: “radikale insluiting, geskenke, dekomodifikasie, radikale selfstandigheid, radikale selfuitdrukking, gemeenskaplike inspanning, burgerlike verantwoordelikheid, geen spoor, deelname en onmiddellikheid agterlaat nie” (Gilmore 2010: 38; sien ook “Tien beginsels” en ). Deelnemers (dikwels gesamentlik 'Burners' genoem) bring 'n wye verskeidenheid duidelike konsepte en geloofstrukture rakende die betekenis van die gebeurtenis en spiritualiteit in die algemeen. My 2004-opname onder die Burning Man-deelnemers het bevind dat ongeveer die helfte hul persoonlike beskouings as "geestelik" of "geestelik, maar nie godsdienstig" beskryf het, terwyl meer as 'n kwart hul beskouings as ateïs, agnosties of bloot ambivalent beskryf het (Gilmore 2010: 48-49) . Hierdie algemene neigings word ook ondersteun deur die Burning Man-organisasie se eie jaarlikse opnames (“AfterBurn Reports” en). Ondanks die beduidende verskille tussen hierdie verskillende standpunte, is dit waarskynlik dat die meeste van hierdie individue as 'none' sal registreer in opnames soos die Pew Forum se 2008 US Religious Landscape Survey ('Pew Forum' 2008). Relatief min deelnemers aan die Burning Man is verbonde aan 'n spesifieke godsdienstige tradisie. In my opname beweer diegene wat herkenbare tradisies noem, 'n wye verskeidenheid affiliasies, insluitend progressiewe en konserwatiewe vorme van Christendom, sekulêre en rekonstruksionistiese Judaïsme, verskillende dele van die Boeddhisme en Hindoeïsme, sowel as verskillende soorte hedendaagse heidendom.

Alhoewel Burning Man dikwels 'n 'heidense' gebeurtenis genoem word, was dit nog nooit organisatories of teologies verbind met die hedendaagse heidendom (ook bekend as Neo-Paganism), Wicca of ander moderne 'aardse' godsdienste nie. In my 2004-opname is minder heidense heidene opgetel as wat ek verwag het (Gilmore 2010: 49-52). Ek voer egter aan dat Burning Man as 'n 'kleinletter' heidense gebeurtenis beskou word, deurdat die ritualisering en kunswerk daarvan gebruik maak van 'n reeks simboliese bronne, wat dikwels inheemse en ander politeïstiese beelde insluit. Verder, gegewe die gedeelde ervaring en fisieke intensiteit van kampeer op die Black Rock-playa, gekombineer met die rituele ritmes van die byeenkoms, raak Burning Man baie deelnemers op 'n ingewande, beliggaamde vlak wat dikwels met 'heidense' godsdienste geassosieer word. In hierdie verband resoneer Burning Man met wat Michael York die 'wortel religieuse' aspek van heidense godsdienste genoem het (York 2005). Burning Man vertoon ook elemente van wat Bron Taylor "donkergroen godsdiens" noem (Taylor 2009). Deelnemers is geneig om 'n algemene belangstelling in en ondersteuning vir ekologiese volhoubaarheid te hê, wat deels vergemaklik word deur die rou fisieke uitdaging en die harde ervaring van die natuur wat deur die woestynplek noodsaaklik is. Alhoewel die fees op sommige maniere nie die mees ekologiese gebeurtenis is nie (aangesien deelnemers 'n groot hoeveelheid hulpbronne verbruik vir 'n kort en ietwat verkwistende week van 'potlatch'), doen organiseerders en deelnemers 'n daadwerklike poging om 'geen spoor te laat nie' deur effektief en die byeenkomswerf ná elke jaarlikse gebeurtenis noukeurig opruim, en ook in 2006 met die aankoop van koolstofkompensasies begin.

Oor die algemeen vertoon Burners 'n groot meningsverskil oor die aard en betekenis van die gebeurtenis self. In my opname het meer as die helfte duidelik gesê dat hulle die gebeurtenis as "geestelik" of "geestelik, maar nie godsdienstig" beskou of ervaar het nie. Wat hulle daarmee bedoel het, het baie gewissel, en hulle sienings was nie noodwendig onderling uitsluitend nie. Baie het 'n begeerte vir sowel individuele as kollektiewe verbintenisse met 'n newelagtige 'iets meer' beskryf, en baie (byna 40 persent) erken ook die duidelike, maar ingewikkelde parallelle tussen Burning Man en 'religion'. Maar hulle het hierdie verbintenisse dikwels as problematies gesien, deels as gevolg van hul algemene ongemak met 'godsdiens'. Nog 'n groot aandeel (ongeveer 15%) het 'godsdiens' of 'spiritualiteit' as wettige raamwerke vir die geleentheid afgekeur, en het daarop aangedring dat sulke ooreenkomste tussen die Burning Man en die godsdiens illusie, aanstootlik of albei is. Uiteindelik was baie (meer as 40%) die gemaklikste om bloot te erken dat die geleentheid 'kan wees wat u ook al wil hê', en hierdie vooruitsig is 'n aanduiding van die buigbaarheid van die geleentheid, sowel as die mate waarin dit diep ingebed is. patrone van die Protestantse Amerikaanse individualisme (Gilmore 2010: 57-62).

Die interne meningsverskeidenheid oor Burning Man is volgens my een van die aandrywers van die geleentheid. Terwyl deelnemers beide die waardes, ideale en rituele van die geleentheid debatteer en uitvoer, gaan die aard, betekenisse en kontekste daarvan voort. (Meer hieroor word hieronder bespreek onder kwessies / uitdagings.) In plaas van 'n diskrete NRM te vorm, is Burning Man in plaas daarvan 'n plek om op te tree, en andersins te ritualiseer, 'n verskeidenheid geestelike impulse wat dikwels beskryf word as alternatiewe, esoteriese, nuwe era, of "geestelik, maar nie godsdienstig nie." In hierdie verband steur die Burning Man die grense rondom wat maklik volgens normatiewe Westerse standaarde as "godsdiens" aangewys of gedefinieer kan word.

RITUELE / PRAKTYKE

Begin met die semi-spontane inhuldige gebeure op Baker Beach in 1986, het die verbranding van 'n humanoïde figuur gedien as die sentrale, definitiewe ritueel van die geleentheid. Teen 1989 het die beeldhouwerk die volgende twee dekades aangeneem wat sy kenmerkende voorkoms geword het (met af en toe klein variasies) ('n houtroosterwerk, wat herinner aan 'n tuintralie of elektriese toring, bo-op met 'n diamantvormige shoji-skerm), hoewel die ritueel van die Burn oor tyd op verskillende maniere verander het. In die beginjare het byna al die deelnemers daaraan deelgeneem om die man met behulp van 'n lier en katrol tot 'n staande posisie te verhoog. Sedert 2001 staan ​​die man egter bo-op 'n uitgebreide platform (wat 'n spesifieke jaarlikse tema weerspieël) en word hy met 'n hyskraan ingestel dae voordat die meeste deelnemers opdaag. Daar is geen spesifieke liturgie of voorgeskrewe manier om aan die Burn deel te neem nie, maar byna al die duisende wat die geleentheid bywoon, kom saam om die Man vir hierdie klimaksgebeurtenis. Die Burn word voorafgegaan deur 'n uitgebreide vuurdansuitvoering (bedoel om gravitas en drama te verleen), maar die meeste van die duisende deelnemers is te ver terug in die skare om hierdie aktiwiteite waar te neem.

Ander rituele byeenkomste is vanaf die vroegste dae by die geleentheid gehou. In 1991 het 'n groep vroue byvoorbeeld vrugte godinvormige brode in 'n erd oond gebak (Harvey 1991). Die “temakamp” -tradisie wat begin het met Peter Doty se Kerskamp van 1993, bevat performatief en ritueel elemente wat ontstaan ​​uit 'n wêreldwye verskeidenheid kulturele, artistieke en simboliese elemente wat 'n reeks dikwels idiosinkratiese temas inspireer (Vir voorbeelde, sien "Temakampe en dorpe" en). In 1994 het kunstenaar Pepe Ozan begin om tien tot twintig voet hoë hol torings te vervaardig van gaas en playa-modder wat hy 'lingams' genoem het, wat met hout gestook en aan die brand gesteek sou word. Vanaf 1996 het hierdie beeldhouwerke ontwikkel tot die verhoog vir uitgebreide "opera's". Hierdie opvoerings is op skrif en geoefen gebaseer op godsdienstige en geestelike temas, waaronder Dante se Inferno, Ishtar's Marriage and Descent, Vedic Hinduism, Vodou en die Atlantis mythos ('Burning Man Opera' nd). Hierdie opera's was na 2000 nie meer 'n prominente aspek van Burning Man nie, maar die gemeenskap van kunstenaars en kunstenaars wat dit vervaardig het, sou voortgaan met 'n verskeidenheid samewerkende pogings, waaronder 'n opera oor Burning Man (genaamd 'Burning Man'). Hoe om die Apokalips te oorleef ) wat in 2009 in San Francisco opgevoer is, in 2011 in Los Angeles en in 2012 in Las Vegas (“How to Survive the Apocalypse”).

Sedert 2001 het 'n tweede sentrale ritueel bekend as The Temples ontstaan. Dit is versierde tydelike strukture waarin deelnemers uitgenooi word om inskripsies en klein voorwerpe vir hul geliefde dooies te verlaat, sowel as ander af en toe boodskappe oor laste waarvan die deelnemers hulself wil bevry. Die tempels word dan Sondagaand verbrand, die nag na die brand van die man. Die tempeltradisie is gestig deur 'n kunstenaar genaamd David Best, wat 'n struktuur wat hy vir die gebeurtenis in 2000 gebou het, opgestel het. Dit is uit 'n oorblywende dinosourus-legkaartstuk en die "Temple of the Mind" genoem. Dit is 'n tydelike gedenkteken vir 'n onlangse oorlede vriend . Hy het toe besluit om die gebeurtenis die volgende jaar te herhaal, met 'n veel groter struktuur genaamd die "Tempel van Tears." Georganiseer deur verskeie kunstenaars, insluitend Best. Sedertdien het die Tempels 'n integrale en baie geliefde kenmerk van die geleentheid geword. In 'n skrille kontras met die atmosfeer in die nag wat die Man brand, word die tempelwonde geneig om met stilte en plegtigheid waargeneem te word. (Snoek 2001, 2005, 2010, en 2011)

Afgesien van hierdie grootskaalse voorbeelde vind daar ook kleiner rituele en rituele aktiwiteite plaas by Burning Man. In 'n gegewe jaar is 'n insae in die lys van aktiwiteite en gebeure wat deur deelnemers ingedien word: Joga klasse, Kabbalah-klasse, Reiki-afstemming, Vipassana, Zen en ander bemiddelingsessies, hedendaagse heidense en seremoniële magiese rituele, Balinese kechack en sonsondergang Shabbatdienste (onder talle duideliker "sekulêre" tipes gebeure). Ek het konserwatiewe evangeliese Christene ontmoet wat bottels water versprei as 'n "gebaar van profetiese getuienis" uit 'n temakamp wat bedoel is om die Bybelse Ein Gedi-oes te verteenwoordig. Ek het een keer die leier van die tema kamp van die "Black Rock City JCC" gesoek, wat my nie laat skeur nie. En Burning Man het ook talle optredes aangebied deur die uitvoerende kunstenaar van New York en die sosiale regverdige aktivis Reverend Billy en sy Church of Stop Shopping (ook soms bekend as die Kerk van Lewe na Inkopies en die Kerk van Aarde-a-Lujuah) D. 2010; kyk "Kerk van Stop-inkopies" nd).

Ten slotte word Burning Man in 'n beperkte mate gevorm deur 'n reeks jaarlikse temas, soos Die Wheel of Time (1999) Ongelooflik (2002) Die Groen Man (2007) Rites of Passage (2011), en Cargo Cult (2013) om net 'n paar te noem. Dit bied 'n mate van tematiese samehang vir die kunswerke, optredes en rituele wat deur die deelnemers vir die geleentheid ontwikkel is. Ten slotte is daar ook 'n sin waarin die hele gebeurtenis as 'n ritueel van pelgrimstog beskou kan word, met gepaardgaande voorbereidings en austerities, reis na 'n afgeleë en marginale terrein, drempeloorgang, gemeenskapsaktiwiteite, kulminerende rites en transformatiewe herintegrasies terug na normatiewe , daaglikse samelewing (Gilmore 2010).

ORGANISASIE / LEADERSHIP

In die vroeë negentigerjare was Burning Man in besit van 'n wettige vennootskap tussen Larry Harvey, John Law, Michael Mikel, wat informeel 'die tempel van die drie ouens' genoem is, en die geleentheid self was hoofsaaklik gereël deur die drie, met verskillende grade van hulp van en samewerking met 'n verskeidenheid ander vriende en vrywilligers. Vanaf 1990 het Larry Harvey 'n Limited Liability Corporation gestig om die geleentheid saam met 'n groep vertroude vriende te besit en te bestuur. Die eerste herhaling heet die Burning Man LLC, alhoewel hierdie entiteit in 1996 deur die Black Rock City LLC vervang sou word. Die lidmaatskap van die LLC het in die beginjare 'n bietjie verander, maar uiteindelik in 'n kern van ses individue gevestig wat ook sleutelbestuursposte in die organisering van die geleentheid. Larry Harvey dien as uitvoerende direkteur en hoofvisioen van die geleentheid. Soos voorheen gesê, het Michael Mikel die Black Rock Rangers gestig en dien hy nou as 'n raaiselagtige 'ambassadeur' en 'direkteur van genetiese programmering'. Crimson Rose word besturende kunsdirekteur, en haar jarelange vennoot, Will Roger, dien as direkteur van Nevada Relations & Special Projects, hoewel sy aktiewe bestuursrol oor die jare heen toegeneem het. Harley Dubois vervul 'n sleutelrol as direkteur van gemeenskapsdienste en die Raad vir Veiligheid in Playa. Laastens het Marian Goodell ('n relatiewe nuweling wat eers na die 1997-gebeurtenis betrokke was) vinnig onontbeerlik geword as die direkteur van besigheid en kommunikasie.

In 2010 kondig Harvey aan dat Burning Man sal begin oorskakel van 'n LLC na 'n 501c (3) nie-winsgewende naam genaamd The Burning Man Project (Curley 2010). In 2011 is 'n raadslid van sewentien lede vir hierdie nuwe organisasie gevorm, wat die ses lede van die LLC saam met 'n dosyn ander individue uit San Francisco en die kuns- en sakegemeenskappe van die Weskus insluit.

Soos kortliks in die tydlyn hierbo uiteengesit, het die piekbevolking van Black Rock City toegeneem van minder as 100 deelnemers in 1990 tot byna 70,000 2013 in 2013. (“Black Rock City 2013 Population” 1990) Dit is moeilik om die grootte van die wêreldgemeenskap te meet. van die branders (dit wil sê individue wat op die een of ander stadium sedert die vroeë negentigerjare die geleentheid minstens een keer bygewoon het), hoewel die getal waarskynlik honderdduisende is. Vanaf die begin van 2014 het die organisasie se primêre e-pos nuusbrief, die Jackrabbit praat, het meer as 170,000 530,000 intekenare en die Facebook-bladsy van Burning Man het meer as XNUMX XNUMX "likes".

Geografies is die Burning Man-gemeenskap gesentreer in die San Francisco Bay Area, hoewel daar in verskeie ander Amerikaanse stede, veral Reno, Austin, Los Angeles en Portland onder andere belangrike voorvalle is. Behalwe dat dit die stedelike sentrums is wat die naaste aan die gebeurtenis geleë is, is hierdie stede ook die tuiste van groot artistieke en "alternatiewe" subkulture. Organiseerders het probeer om 'n "Streeksnetwerk" van Burning Man-deelnemers in hierdie en ander stede te bevorder, waarvan 'n aantal Burning Man-esque-geleenthede in hul eie omgewing organiseer en aanbied. Hierdie "streekgebeurtenisse" is so ver gevorder soos Kanada, die Verenigde Koninkryk, Ierland, Australië en Suid-Afrika ("Streeksnetwerk" nd). Dit is nie ongehoord dat sommige deelnemers net hul eie streekgebeurtenisse bywoon nie, maar nooit die hoofgebeurtenis in Nevada is nie, en beskou hulself as 'n Brander.

Kwessies / UITDAGINGS

Die primêre kwessies en uitdagings waarmee Burning Man gekonfronteer word, spruit uit die vinnige groei van die geleentheid, kwessies rakende finansiering en kommersialisering, asook breër gemeenskapsgeskille oor die betekenis en aard van die geleentheid. Burning Man-organiseerders hou al lank aan decommodification as een van hul tien beginsels en gesê: 'ons gemeenskap wil sosiale omgewings skep wat nie bemiddel kan word deur kommersiële borgskappe, transaksies of advertensies nie. Ons is gereed om ons kultuur teen sulke uitbuiting te beskerm. Ons weerstaan ​​die vervanging van verbruik deur deelname-ervaring "(" Tien beginsels "en). Beskuldigings dat Burning Man “uitverkoop” is, is sedert minstens die middel negentigerjare 'n probleem, toe die eerste jaarlikse tema (Die Inferno in 1996) stel 'n denkbeeldige en satiriese oorname van Burning Man voor deur 'n sataniese multinasionale konglomerasie genaamd 'HelCo'. In reaksie op beskuldigings van kommodifisering het Harvey 'n toespraak gehou tydens die geleentheid in 1998 waarin hy 'n onderskeid tussen "handel" en "kommodifisering" geplaas het (Harvey 1998). Die organisasie sou uiteindelik op hul webwerf sê: 'Ons het 'n skeidslyn getrek rondom ons woestyngebeurtenis om direkte, onmiddellike ervaring van die kommersiële wêreld van vervaardigde begeerte te skei. Dit is nie dat ons teen handel is nie, maar ons is teen handel sonder gemeenskap, verbruik sonder doel en wins sonder waarde. ” ("Marketplace" en sien ook Gilmore 2010). Op grond van hierdie ideaal poog hulle om die kommersiële gebruik van die naam, beeld en logo van die Burning Man te beheer, sodat ander nie die Burning Man-handelsnaam kan verdien nie (sien Pippi 2012 vir 'n relatief onlangse voorbeeld).

'N Ander voorbeeld van hoe hierdie onderskeid toegepas word, is die feit dat Burning Man nooit korporatiewe borgskap aanvaar het nie, maar feitlik uitsluitlik op kaartjieverkope vertrou om die aansienlike produksiekoste van die geleentheid te dek. Hierdie koste sluit in die jaarlikse oprigting en skoonmaak van die infrastruktuur van Black Rock City, 'n stewige fooi per persoon per dag wat deur die BLM gehef word, versekering, betaalstaat, noodgesondheid en ander openbare veiligheidsdienste tydens die geleentheid, toelaes vir uitgesoekte kunsprojekte, asook talle ander diverse en administratiewe koste. Vanaf 2012 het Burning Man jaarliks ​​meer as twee en twintig miljoen dollar aan uitgawes gerapporteer (“AfterBurn Report 2012” 2012). Deelnemers het egter deurlopend gekla oor die
die hoë kaartjiepryse van die byeenkoms, wat gestyg het van $ 35 in 1995 tot $ 380 in 2014. In 'n poging om die koste aan te spreek en die geleentheid toegankliker te maak vir mense met 'n laer inkomste, het organiseerders vanaf 1999-2012 kaartjies op 'n glyskaal aangebied, afhangende van die tyd van jaar gekoop. Hulle hou ook voort om elke jaar 'n beperkte aantal lae-inkomste-kaartjies beskikbaar te stel, volgens aansoek beskikbaar, en kaartjies word dikwels vergoed vir betroubare vrywilligers.

In 2011 en 2012 het Burning Man 'n krisis in die gesig gestaar oor koste en toeganklikheid toe kaartjies vir die geleentheid vir die eerste keer in sy geskiedenis uitverkoop is. Dit het daartoe gelei dat kaartjieskappers hulle teen honderde of selfs duisende meer as die duur prys ($ 210 - $ 360 in 2011 en $ 240 - $ 420 in 2012) te koop aanbied. 'N Kaartjie-lotto wat in Januarie 2012 gehou is, het teruggeslaan toe talle jarelange deelnemers hulself sonder kaartjies bevind het, en 'n beduidende aantal kaartjies het weer in die hande van scalpers geval. In reaksie daarop het organiseerders besluit om hul oorblywende kaartjies selektief aan bekende artistieke en temakampgroepe te versprei. Dit verteenwoordig 'n belangrike beleidsverandering vir 'n organisasie wat die "radikale inklusiwiteit" as een van sy kernbeginsels voorstel (Grace 2012). Toe, in Junie 2012, het organiseerders toestemming van die BLM gekry om hul bywoningsperk tot 60,900 te verhoog, en teen middel Augustus was daar blykbaar 'n oorvloed van beskikbare kaartjies. Uiteindelik is die totale piekpopulasie vir 2012 deur Associated Press as 52,385 2011 gerapporteer, wat eintlik effens laer was as in 53,735 se totale piekpopulasie van 2012 2013 (Griffith 380). In 10,000 het Burning Man 'n nuwe, vereenvoudigde skema aangekondig waarin alle kaartjies op $ 2013 sou kos en die eerste 2013 2014 kaartjies slegs beskikbaar sou wees deur aansoek te doen via 'n bekende temakamp of kunsprojekgroep, terwyl die res in fases beskikbaar gestel word ( Chase 40). Alhoewel sommige kaartjies vroeg in 2014 nog met scalpers beland het, was die aanbod en vraagvlakke teen die tyd dat dit einde Augustus plaasgevind het, relatief stabiel. Organiseerders het 'n soortgelyke skema vir 2014 aangekondig, met die nuwe toevoeging van 'n paspoort van $ XNUMX, wat bedoel is om die aantal voertuie by die geleentheid te verminder ("Burning Man XNUMX Ticket Information" XNUMX).

Ondanks hierdie pogings om die kaartjieverkoopproses te stabiliseer, en ten spyte van die feit dat die organisasie al jare lank 'n aantal kaartjies beskikbaar stel om aansoekers met lae inkomste teen 'n afslagprys te kies, kla sommige deelnemers al lank dat die koste buitensporig hoog is. Die situasie weerspieël langdradige eksterne, interne, sosiale klasdruk binne die geleentheid en die omliggende gemeenskappe. Aan die een kant lê Burning Man se kulturele wortels in artistieke, boheemse en werkersklasgemeenskappe. Sedert die middel van die 2000's het die geleentheid toenemend 'n ryk, glansryke, internasionale partytjieset gelok wat die hoë kaartjie-koste maklik kan bekostig en in uitspattigheid en luuksheid reis. Daar is ook 'n groeiende verskynsel van sogenaamde "plug-and-play" -kampe wat kampe beplan, kook en andersins organiseer vir diegene wat bereid en in staat is om 'n hoë premie te betaal, soms in die $ 1000's. En die geleentheid lok al lank talle ryk deelnemers uit die Silicon Valley-tegnologie-sektor in die San Francisco Bay Area (Turner 2009). Deelnemers aan ranglyste en lêers is intussen baie huiwerig oor hierdie neigings, soos weerspieël in aanlyn-dialoë en forums oor Burning Man (sien byvoorbeeld “Burners.Me” 2012).

Burning Man het oor die jare heen voor verskeie ander uitdagings en kritiek te staan ​​gekom rakende artistieke en kulturele egtheid. In 2004 en 2005 het 'n groep kunstenaars wat lank bygedra het tot Burning Man (onder leiding van Jim Mason) 'n alliansie gevorm wat hulle 'Borg2' genoem het, wat die organiseerders van Burning Man uitgedaag het om befondsing vir kuns by die geleentheid te vergroot en demokratiseer die manier waarop kuns toelaes gekies is. Alhoewel geen noemenswaardige veranderinge in die kunsmatige toekenningsproses of -beleid van Burning Man die gevolg was van die kontroversie nie, het Borg2 getoon die mate waarin deelnemers kritiek het op die toenemend burokratiese entiteit wat die Burning Man-organisasie geword het.

'N Ander voorval wat oor hierdie spanning gepraat het, het in 2007 plaasgevind toe 'n man met die naam Paul Addis die steunstruktuur van die Man geklim en 'n paar dae voor die skema aan die brand gesteek het. Die gemeenskap se reaksie op en dialoog rondom hierdie geleentheid was uitgebreid. Baie deelnemers was van mening dat dit 'n misdadige ontwrigtende, gevaarlike en selfsugtige daad was, terwyl ander gevoel het dat dit 'n broodnodige en humoristiese stelling gemaak het om die chaos en onvoorspelbaarheid wat die Burning Man in die Cacophony Society-era gekenmerk het, te laat herleef. Addis, wat ly aan bipolêre versteuring, maar geliefd is onder 'n groot gemeenskap van mede-kunstenaars en grapsters in die San Francisco Bay Area, is uiteindelik met 'n boete van $ 25,000 opgelê en tot 12-48 maande tronkstraf gevonnis vir brandstigting. Die organiseerders van Burning Man het tydens die aanklag teen Addis benadruk dat Addis se optrede moontlik ander deelnemers wat in die tentagtige struktuur geslaap het wat die Man daardie jaar ondersteun het, in gevaar gestel het. Addis is in 2009 vrygelaat en het probeer om sy lewe op te neem as 'n voormalige prokureur wat dramaturg en monoloog geword het, maar tragies genoeg het hy einde 2012 sy eie lewe geneem (Jones 2012).

Elk van hierdie voorvalle dui aan tot watter mate deelnemers teenstrydige menings oor Burning Man het. Vir sommige is dit 'n geestelike gebeurtenis en 'n geleentheid om hulself deur rituele en gemeenskap te herskep; vir ander is dit bloot 'n uitspattige en duur partytjie. Tog is die geestelike en hedonistiese aspekte van Burning Man vir baie nie noodwendig onderling uitsluitend nie. Deelnemers het verskillende maniere gevind om die organiseerders te kritiseer wanneer dit lyk asof hulle nie Burning Man se ideale nakom nie en het beginsels gestel, hetsy met betrekking tot koste, kommersialisering of artistieke egtheid. Sodoende dra hulle by tot die groter dialoog rondom die gebeurtenis en vorm dit daardeur deur die moontlikhede daarvan te verfyn en uit te brei.

Gegewe veranderings in infrastruktuur en die uiteindelike aftrede van sleutelspelers, moet nog gesien word hoe die geleentheid in die toekoms sal verander en watter verdere uitdagings die hoof kan bied. Baie kerndeelnemers uit die negentigerjare het opgehou om Burning Man by te woon, deels weens die groei en veranderinge van die geleentheid, maar ook omdat hulle bloot die fees ontgroei het of andersins in hul lewens aangegaan het. Die volgende generasie bring Burning Man sy eie unieke estetika en bekommernisse, en met die skryf hiervan blyk dit dat daar geen tekort is aan nuwe deelnemers wat gereed is om tyd en energie te gee om hierdie gebeurtenis elke jaar lewendig te maak nie.

IMAGES 
Beeld #1: Kakofonievereniging. Bron: http://www.lastgasp.com/d/38983/.
Image #2: Larry Harvey, foto deur Tony Deifell. Bron: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Larry_Harvey_wdydwyd.jpg.
Beeld #3: Black Rock Desert, foto deur Patrice Mackey.
Beeld #4: Art Car 2007, (kunstenaar onbekend), foto deur Patrice Mackey, Bron: http://www.chefjuke.com/burnman/2007/slides/BMAN07-020.html Beeld #5: Black Rock City, foto deur Kyle Harmon Harmon. Bron: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Burning_Man_aerial.jpg.
Beeld # 6: “DIY Prophet”, 2003 (kunstenaar onbekend), foto deur Lee Gilmore.  Bron: http://www.sjsu.edu/people/lee.gilmore/burningman/Gilmore_DIYProphet2003.jpg.
Image #7: Die man verhoog, 1994, foto deur Patrice Mackey. Bron: http://chefjuke.com/LEE2014/slides/1994-BMAN06-004.html.
Image #8: Fire Lingam, 1995, deur Pepe Ozan, foto deur Patrice Mackey. Bron: http://chefjuke.com/LEE2014/slides/1995-BMANB-004.htm.
Beeld #9: Tempel van Trane, 2002, deur David Best, foto deur Patrice Mackey. http://chefjuke.com/LEE2014/slides/1995-BMANB-005.html.
Beeld # 10: “Ronald McBuddha,” 2002, (kunstenaar onbekend), foto deur Lee Gilmore. http://www.sjsu.edu/people/lee.gilmore/burningman/Gilmore_Mcbuddha2002.jpg.

Verwysings

"Naslagverslae." Toegang verkry vanaf http://afterburn.burningman.com op 30 Januarie 2014.

"AfterBurn Report 2012: Finansiële Grafiek." 2012. Toegang verkry vanaf http://afterburn.burningman.com/12/financial_chart.html op 30 Januarie 2014.

Beale, Scott. 2007. "Slegte dag by Black Rock (Cacophony Society Zone Trip # 4)." Laai Squid Blog , Januarie 18, 2007. Toegang verkry vanaf: http://laughingsquid.com/bad-day-at-black-rock-cacophony-society-zone-trip-4/ op 30 Januarie 2014.

Bey, Hakim. 1991. TAZ: Die Tydelike Outonome Sone, Ontologiese Anargie, Poëtiese Terrorisme . Brooklyn, NY: Outonomedia.

"Swart Rock City 2013 Bevolking." 2013. Burning Man Blog, 13 September 2013. Toegang verkry vanaf http://blog.burningman.com/2013/09/news/black-rock-city-2013-population/ op 30 Januarie 2014.

Bowditch, Rachel. 2010. Op die rand van Utopia: Prestasie en Ritueel by Burning Man. Londen: Seagull Books.

Bowditch, Rachel. 2007. "Tempel van Trane: Revitalisering en Uitvinning Ritueel in die Burning Man Gemeenskap in Black Rock Desert, Nevada." Die Tydskrif van Godsdiens en Teater 6: 140-54.

Bruin, Damon. 2005. Brandende Man: Beyond Black Rock (Film).

Burners.Me. 2012. "Kyk Dahhling, 'n Sparkle Pony! Brandende Man in Stad en Land. " Burners.Me Burning Man Commentary Blog , Mei 3, 2012. Toegang verkry vanaf http://burners.me/2012/05/03/look-daaahling-a-sparkle-pony-burning-man-in-town-and-country/ op 30 Januarie 2014.

"Burners Without Borders." Toegang verkry vanaf http://www.burnerswithoutborders.org op 30 January 2014.

"Burning Man 2014 kaartjie inligting." 2014. Toegang verkry vanaf http://tickets.burningman.com op 30 Januarie 2014.

"Burning Man Opera." Toegang verkry vanaf http://www.burningmanopera.org/ op 30 Januarie 2014.

"Burning Man Timeline." Toegang verkry vanaf http://www.burningman.com/whatisburningman/about_burningman/bm_timeline.html op 30 Januarie 2014.

Chase, Will. 2013. "Burning Man 2013 kaartverkope." Burning Man Blog, Januarie 4. Toegang verkry vanaf http://blog.burningman.com/2013/01/news/burning-man-2013-ticket-sales/ op 30 Januarie 2014.

Chen, Katherine. 2009. Engelse Kreatiewe Chaos: Die Organisasie Agter die Burning Man Event. Chicago: Universiteit van Chicago Press.

"Church of Stop Shopping." Toegang verkry vanaf http://www.revbilly.com op 30 Januarie 2014.

Curley, John. 2010. "Die staat van die man." Burning Man Blog , September 1, 2010. Toegang verkry vanaf http://blog.burningman.com/2010/09/eventshappenings/the-state-of-the-man/ op 30 Januarie 2014.

Doherty, Brian. 2004. Dit is Burning Man: The Rise of a New American Underground. New York: Little, Brown en Co.

Evans, Kevin, Carrie Galbraith en John Law, eds. 2013. Verhale van die San Francisco-kakofonievereniging. San Francisco: Laaste Gasp Publishing.

Gilmore, Lee. 2010. Teater in 'n Crowded Fire: Rituele en Spiritualiteit by Burning Man. Berkeley: Universiteit van Kalifornië Pers.

Gilmore, Lee en Mark Van Proyen, eds. 2005. AfterBurn: Reflections on Burning Man. Albuquerque: Universiteit van New Mexico Press.

Goin, Peter en Paul F. Starrs. 2005. Black Rock. Reno: Universiteit van Nevada Press.

Genade, Andie. 2012. "Ticket Update: Radical Inclusion, Ontmoet die Ander Nege." Burning Man Blog , Februarie 9, 2012. Toegang verkry vanaf http://blog.burningman.com/2012/02/news/ticket-update-radical-inclusion-meet-the-other-nine/ op 30 Januarie 2014.

Griffith, Martin. 2012. "Brandende Man 2012 Bywoning bly goed binne-in-cap." Associated Press , September 2. Toegang verkry vanaf http://www.huffingtonpost.com/2012/09/02/burning-man-2012-attendan_n_1851087.html op 30 Januarie 2014.

Harvey, Larry. 1991. Brandende Man 1991 (Film).

Harvey, Larry. 1998. "Larry Harvey se 1998-toespraak." Burning Man-webwerf, 8 September. Toegang verkry vanaf http://www.burningman.com/whatisburningman/1998/98_speech_1.html op 30 Januarie 2014.

"Hoe om die Apokalips te oorleef." Toegang verkry vanaf http://www.burningopera.com/home/ op 30 Januarie 2014.

Jones, Steven T. 2011. Die Stamme van Brandende Man: Hoe 'n eksperimentele stad in die woestyn vorm die nuwe Amerikaanse kontrakultuur. San Francisco: Konsortium van Kollektiewe Bewussyn.

Jones, Steven T. 2012. "Paul Addis, dramaturg en Burning Man Arsonist, Dies." San Francisco Bay Guardian, Oktober 29. Toegang verkry vanaf http://www.sfbg.com/pixel_vision/2012/10/29/paul-addis-playwright-and-burning-man-arsonist-dies op 30 Januarie 2014.

Kreuter, Holly, ed. 2002. Drama in die woestyn: die beelde en klanke van die brandende man. San Francisco: Raised Barn Press.

Regte, John. "Wie is John Law." John Law Website. Toegang verkry vanaf http://johnwlaw.com/about/ op 30 Januarie 2014.

"Marketplace." Toegang verkry vanaf http://marketplace.burningman.com/ op 21 September 2013.

"Missieverklaring." En Brandende Man. Toegang verkry vanaf http://www.burningman.com/whatisburningman/about_burningman/mission.html op 30 Januarie 2014.

Pippi, Kwaad. 2012. "Hoe om nie te brand nie: Commandifying Burning Man." Burning Man Blog, Mei 16, 2012. Toegang verkry vanaf http://blog.burningman.com/2012/05/tenprinciples/how-not-to-burn-commodifying-burning-man/ op 30 Januarie 2014.

"Pew Forum oor godsdiens en openbare lewe." 2008. Die Amerikaanse Godsdienstige Landskapstudie. Toegang verkry vanaf http://religions.pewforum.org op 30 Januarie 2014.

Pike, Sarah. 2001. "Woestyn Godinne en Apokaliptiese Kuns: Maak Heilige Ruimte by die Burning Man Festival." Pp. 155-76 in God in die besonderhede: Amerikaanse godsdiens in populêre kultuur, geredigeer deur EM Mazur en K. McCarthy. New York: Routledge.

Pike, Sarah. 2005. "Geen Novena's vir die Dood: Rituele Aksie en Gemeenskaplike Geheue by die Tempel van Trane." Pp. 195-213 in Naasbrand: Refleksie oor brandende man, geredigeer deur L. Gilmore en M. Van Proyen. Albuquerque: Universiteit van New Mexico Press.

Pike, Sarah. 2010. "Uitvoering van hartseer in formele en informele rituele by die Burning Man Festival," Pp. 525-40 in Liggaam, Prestasie, Agentskap en Ervaring, geredigeer deur Axel Michaels, Volume II in Rituele Dinamika en die Wetenskap van Ritua1, geredigeer deur J. Weinhold en G. Samuel. Wiesbaden, Duitsland: Harrassowitz.

Pike, Sarah. 2011. "Bring die tempel af: Godsdiens en Ironie in Black Rock City: 'n Verslag van Burning Man 2011." Godsdienstige versendings, September 11. Toegang verkry vanaf http://www.religiondispatches.org/archive/culture/5082/burning_down_the_temple__religion_and_irony_in_black_rock_city/ op 30 Januarie 2014.

"Streeksnetwerk." Toegang verkry vanaf http://regionals.burningman.com op 30 Januarie 2014.

St John, Graham. 2009. Technomad: Global Post-Rave Counterculture. Londen: Equinox Publishing.

"San Francisco Suicide Club." Toegang verkry vanaf http://www.suicideclub.com op 30 Januarie 2014.

Talen, Bill en Savitri D. 2010. Die Eerwaarde Billy Projek: Van Repetisiesaal na Super Mall met die Kerk van die Lewe na Inkopies. Ann Arbor: Universiteit van Michigan Press.

Taylor, Bron. 2009. Donkergroen Godsdiens; Natuur Spiritualiteit en die Planetary Future. Berkeley: Universiteit van Kalifornië Pers.

"Tien Beginsels." Toegang verkry vanaf http://www.burningman.com/whatisburningman/about_burningman/principles.html op 30 Januarie 2014.

"Tema kampe en dorpe." Toegang verkry vanaf: http://www.burningman.com/themecamps/themecamps.html op 30 Januarie 2014.

Turner, Fred. 2009. "Brandende Man by Google: 'n Kulturele Infrastruktuur vir Nuwe Media Produksie." Nuwe Media Vereniging 11: 73-94.

York, Michael. 2005. Heidense teologie: heidendom as 'n wêreld godsdiens . New York: New York University Press.

"Jy kan dalk reeds 'n lid wees!" Toegang verkry vanaf http://www.cacophony.org/sample-page/ 30 Januarie 2014.

Post Datum:
6 Februarie 2014

BURNING MAN VIDEO CONNECTIONS

 

Deel