Brownsville Herlewing

BROWNSVILLE HERLEWINGSTYD

1917: Pensacola First Assembly of God Church is gestig deur LE en Violet Moore in Pensacola, FL.

1939: Brownsville Assembly of God Church is gestig deur EC Ward en sy gesin as afloop van Pensacola First Assembly in Brownsville, FL.

1982: Ds John Kilpatrick begin sy pastorie by die Brownsville Vergadering.

1993: 'n Gebedsprogram vir twee jaar vir herlewing onder leiding van Kilpatrick begin by die vergadering van Brownsville.

1995 (18 Junie): Steve Hill verskyn as gasspreker by die Brownsville Vergadering, wat die begin van die Brownsville Revival aandui.

1996: Kilpatrick stig John Kilpatrick Ministries.

1999: Herlewingsvergaderings is verminder tot 'n skedule van een nag per week.

2000: Hill verlaat die Revival en stig Steve Hill Ministries en die Heartland World Ministries Church in Dallas, TX.

2003: John Kilpatrick bedank sy pastorie by die vergadering van Brownsville om voort te gaan werk aan sy evangelisasievereniging, John Kilpatrick Ministries.

2006: John Kilpatrick stig die Church of His Presence in Daphne, AL.

2006: Ds. Evon G. Horton begin sy pastorie by die Brownsville Assembly of God Church.

2014: (9 Maart): Steve Hill is dood na 'n langdurige stryd met kanker.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Die Brownsville-vergadering, wat in 1939 deur EC Ward en sy gesin gestig is, het begin as 'n afslaan van die eerste vergadering van Pensacola vanGod Church, wat in 1917 deur LE en Violet Moore gestig is (Pensacola First Assembly of God nd; Wojcik 2000). In sy vroeë geskiedenis het die Brownsville Vergadering bekend gestaan ​​as die Volle Evangelie Tabernakel; die kerk is geseën deur die predikant van die Pensacola First Assembly of God Church toe dit geoktrooi is (Wojcik 2000).

Die Brownsville Revival, ook verwys na die Pensacola-uitstorting, het plaasgevind binne die Brownsville Assembly of God in Pensacola, FL. Van 1993 tot 1995 het Kilpatrick en die gemeente vir 'n herlewing in hul kerk gebid (Brownsville Assembly of God nd; Riss 1996). Die kerk het ander profesieë oor die komende herlewing gerapporteer. Die predikant van die Yoido Full Gospel Church (Assemblies of God) in Korea het aangekondig dat God in 1993 vir hom gesê het: 'Ek gaan herlewing stuur na die kusstad Pensacola, en dit sal soos 'n vuur versprei tot in die hele Amerika ha is daardeur verteer ”(Liichow 2007). ’N Gasprediker het gesê dat“ God vir hom gesê het om ’n tabernakel op’ n stuk papier te teken. Hy sou dan die volgende in die vier rigtings aandui: in die weste moes hy die woorde 'Asuzastraat' skryf; In die ooste, 'Cleveland Tennessee'; in die noorde, 'Toronto'; in die suide 'Pensacola'. Dit sou dui op 'n 'geestelike kruis' dwarsdeur Amerika waardeur God sy Gees sou uitstort '(Dager 1997).

Daar word algemeen ooreengekom dat die herlewing tydens Vadersdag, 18 Junie 1995, tydens die preek van gasevangelis Steve Hill begin het (Riss 1996). Hill is oorspronklik gevra om te preek tydens die Saterdagaanddiens, maar is later deur Kilpatrick gevra om te praat tydens die Sondagoggenddiens waarop die herlewingsmanifestasies glo begin het (Riss 1996). Die amptelike verslag van wat die oggend gebeur het, was dat 'Meer as 1000 mense die oggend na vore gekom het, en Kilpatrick het saam met Hill en 'n ander man op die platform gestaan ​​en bid toe hy skielik 'n geluid van 'n' stormende wind 'oor sy regterkant hoor sweef. skouer. Toe Kilpatrick oor sy skouer kyk, sê hy dat sy enkels gly, sy knieë buig en 'n skielike 'rivier van die heerlikheid van God' beweeg tussen sy bene. 'Dit het soos 'n telefoonpaal gevoel,' het hy gesê. 'Daar kom 'n eindelose telefoonpaal deur my bene en dit kom in die kerk.' Met die hulp van 'n ander man op die perron het Kilpatrick teruggestap en geluister na die geluid van die "stormende wind" en wat hy beskryf het as die "rivier van die heerlikheid van God" terwyl dit die kerk binnegeswiep het. Hy spring skielik na die kansel en skree: 'My God, kerk, kom in! Hierdie is dit! Dit is waarvoor ons gebid het! Gaan in! ” (Costella 1997).

Verder is die fisiese manifestasies van die Gees van die Here volgens berigte deur sommige kerkgangers ervaar tydens die Sondagdiens (Riss 1996). Die diens sou oorspronklik om die middaguur eindig, maar is tot laatmiddag verleng. Een lid wat die dag bygewoon het, het gemeld dat 'allerhande dinge begin gebeur het, toe Hill begin bid het vir individue wat na die alter gekom het. ... Mense het uitgeval en mense het net begin bedien, en die volgende ding wat ons weet, is 4 uur die middag ”(Reeves 2012). Kilpatrick is glo so fisies geraak deur die krag van God dat hy gedurende die diens 'n paar uur verlam was en die volgende twee weke nie normaal kon funksioneer nie, omdat hy dikwels deur ander kerklede moes huis toe gery en na sy huis moes gedra word (Riss 1996 ). Na die Sondagdiens het die kerk Hill gevra om sy verblyf te verleng, en Hill het sy komende afsprake gekanselleer, insluitend 'n reis na Rusland.

Die nuus het vinnig versprei oor die manifestasies by die herlewing, en die bywoning van die Brownsville-vergadering het dramaties toegeneem namate besoekers uit verskillende denominasies, state en lande na die herlewing gestroom het. Binne die eerste twee weke van die herlewing het ongeveer 10,000 1995 mense die dienste bygewoon, en teen die einde van Julie 4,000 het die herlewing ongeveer 1996 1999 besoekers per nag getrek (Riss 2000). Die herlewing het enkele jare gedy, maar teen 2006 is herlewingsvergaderings verminder tot 'n rooster van een nag per week. Die agteruitgang het saamgeval met die bedanking van Kilpatrick en Hill, wat in 2014 begin het. Die Brownsville Assembly of God het voortgegaan as 'n plaaslike gemeente, met eerw. Dr. Kanker.

Leerstellinge / oortuigings

Die Brownsville Assembly of God Church is Pinkster, en beklemtoon vier kernoortuigings: redding, duikgenesing, wederkoms en doop in die Heilige Gees (Assemblies of God USA 2011a). Verlossing word gedefinieer as die aanvaarding van God in die lewe en die erkenning van die sondes. Die doop in die Heilige Gees, 'n sentrale beginsel van die Pinkster, word beskryf as dat dit plaasvind na u redding wanneer u met die Gees van die Here vervul word, wat lei tot 'n gevoel van hoër vervulling en nabyheid aan God (Assemblies of God USA 2011a). Nadat hy deur die Heilige Gees gedoop is, kan hy deur die beoefenaar manifesteer in die vorm van geestelike gawes soos spreek in tale en profeteer. Die herlewing verpersoonlik die kernopvattings van Assemblies of God, met 'n sterk fokus op die redding van siele en die doop in die Heilige Gees.

RITUELE / PRAKTYKE

Die tipiese vorm van dienste binne die Brownsville-herlewing het begin met sang, gevolg deur 'n preek; gemeentelede sou dan die altaar nader om gered te word, versoening te ontvang en die Heilige Gees te ontvang (Riss 1996). Fisiese manifestasies van die Gees (ook na verwys as 'geslag in die Gees') het die aanbidders die bewys geword dat God se Gees op hulle geval het. Die Pinkster geloof struktuur van die Brownsville Vergadering reeds toegelaat vir sulke goddelike gawes soos om in tale te praat. Ander manifestasies, veral in die Brownsville Revival, sluit egter in die skud en ruk van die liggaam, huil, onbelemmerde gelag, verlamming van die liggaam en selfs kort oomblikke van bewusteloosheid (Riss 1996). Hierdie gawes kan aan die gelowiges oorgedra word deur aanraking ("oordrag"). Hill ontvang 'n mededeling van die Toronto Blessing by 'n afgevaardigde groep, die Holy Trinity Brompton Church in die Verenigde Koninkryk. By die herlewing het die oordrag plaasgevind deur aanraking deur Hill, Kilpatrick of lede van die gebedspan. In sommige gevalle “gaan baie mense, terwyl hulle oordrag ervaar, die hemelse koninkryk binne en het visioene van engele” (Dager 1997). Deelnemers aan die herlewing het ook wonderlike genesingservarings, geredde huwelike, veranderinge in seksuele oriëntasie en herstel van dwelmverslawing gerapporteer. Richard Riss, 'n lid van die Brownsville-vergadering tydens die herlewing, het die dramatiese aard van die fisiese manifestasies van die Gees vasgevang: 'Toe hy my aanraak, was dit soos 'n weerligstraal wat my tref! Mense is doodgemaak in die Gees oor die hele plek. Sommige mense het geruk, ander het gehuil en ander het stil gelê. Nie almal het geval nie, maar die plek het soos 'n slagveld gelyk ”(1996).

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Die Brownsville Assembly of God val onder die bestuur van die General Council of the Assemblies of God (VSA), wat een van die grootste Pinkster denominasies in die Verenigde State is (Assemblies of God USA 2011b). Voor die herlewing het die gemeente Brownsville van God 'n gemeente onder 2,100 (Riss 1996). Binne twee maande het 80,000 4,000 mense die herlewing besoek, met ongeveer 1996 2,200 nagdienste (Riss 2,600). Daar was lang tye besoekers wat die hele dag op 'n plek in die aanddiens gewag het. Dienste tydens die Brownsville-herlewing het dikwels baie langer gestrek as gewone kerkdienste, en die meeste het ná middernag geëindig, maar sommige het in die oggendure oorgedra. Die kerk het addisionele grond gekoop, 'n heiligdom van 2012 XNUMX sitplekke gebou en 'n tweede heiligdom vir XNUMX sitplekke bygevoeg om die vloed besoekers te akkommodeer (Reeves XNUMX).

Dit blyk dat die herlewing 'n hoogtepunt bereik het ongeveer drie jaar na die ontstaan ​​daarvan en toe begin daal het. Die herlewing het die grootste deel van sy momentum teen 2000 verloor, hoewel die Brownsville-vergadering nog besoekers ontvang het wat belanggestel het in die herlewing al in 2003 (Pensacola First Assembly of God nd). Nietemin word beraam dat teen 2000 minstens vier miljoen mense van meer as 150 lande die Brownsville-vergadering besoek het om aan die herlewing deel te neem (Heartland World Ministries Church 2011). Nadat die herlewing bedaar het, het die gemeente Brownsville weer 'n plaaslike gemeente van God geword wat minder as 400 getel het (Grady 2005).

Steve Hill is in 1954 in Ankara, Turkye gebore. Volgens die hagiografiese verslag het Hill se loopbaan as evangelis in 1975 begin na aanleiding van sy geskiedenis van dwelmgebruik (Hill 1995). Hy berig dat hy aan stuiptrekkings gely het toe hy 'n beroep op Jesus begin doen het. Die stuiptrekkings het onmiddellik opgehou en hy het sy lewe gewy aan sendingwerk en die verspreiding van die woord van Jesus Christus (Heartland World Ministries Church 2011). Kilpatrick het in 1982 sy pastorie by die Brownsville Vergadering aangeneem, en hy was die waarnemende predikant van die Brownsville Vergadering toe die Herlewing in 1995 begin het (Brownsville Assembly of God nd; Riss 1996). Ander sleutelfigure in die Brownsville Revival sluit in Lindell Cooley, aanbiddingsdirekteur van die Brownville-vergadering tydens die Revival en Michael Brown, stigter van die Brownsville Revival School of Ministry.

Die Revival-leierskapspan het slegs enkele jare in plek gebly. In 1996, as 'n direkte uitvloeisel van die Herlewing, het Kilpatrick John Kilpatrick Ministries gestig met die doel om insig, leiding en hulpbronne te verskaf rakende herlewings vir ander ministers (John Kilpatrick Ministries 2011). In 2000 het Steve Hill sy posisie as evangelis vir die herlewing verlaat om Steve Hill Ministries en die Heartland World Ministries Church in Dallas te stig (Heartland World Ministries Church 2011). Na 22 jaar van predikant by die Brownsville Vergadering bedank Kilpatrick sy pos in 2003 om meer tyd aan John Kilpatrick Ministries (John Kilpatrick Ministries 2011; Pensacola First Assembly of God nd) te wy. In 2006 stig Kilpatrick die Church of His Presence in Daphne, AL (Church of his Presence 2011).

Kwessies / UITDAGINGS

Die Brownsville Revival was een van die langste herlewings in die Verenigde State, met die nou legendariese Azusa Street Revival in Lost Angeles, wat 'n tydperk van nege jaar van 1906-1915 beslaan. Dit was indrukwekkend in terme van die grootte en breedte van die loting, met miljoene besoekers en meer as 100 lande. 'N Aantal ander gemeentes van God-kerke het hul eie herlewingsdienste na Brownsville geskep. Alhoewel dit baie gewild was, het die herlewing teëgekom uit verskeie oorde: jarelange lede van die Brownsville Assemblies of God Church, konserwatiewe Christelike groepe en verskillende mediabronne.

Die Brownsville Assemblies of God Church het 'n geskiedenis van meer as vyftig jaar gehad as 'n plaaslike Pensacola-kerk voor die herlewing. Die herlewing het die kerk oorstroom met nuwe lidmate en besoekers, wat gelei het tot opposisie van langtermynlede. Daar word beraam dat soveel as 800 lede van die Brownsville-vergadering die kerk tussen 1995 en 1997 verlaat het as 'n direkte gevolg van die herlewingspraktyke (Crann 1997b). Leavetakers het berig dat hulle onder druk verkeer om aan die Revival deel te neem en deur Kilpatrick verraai word. Hulle het berig dat hulle afgeweer is toe hulle hul bekommerd maak oor die gebrek aan skrifgedeeltes, en sommige het gesê dat hulle onder groepsdruk geswig het deur te dink dat hulle in die Gees gedood is. Die meeste van hierdie voormalige lede het verkies om persoonlike anonimiteit te behou eerder as om hul bekommernisse in die openbaar uit te spreek (Crann 1997b).

Die evangeliese gemeenskap het ook op 'n baie kritiese wyse op die Herlewing gereageer. In die The Counterfeit Revival, byvoorbeeld, het die evangeliese leier Hank Hanegraff (1997) geskryf dat '... 'n ondersoek na die herlewing die ernstige verdraaiing van die Bybelse Christendom openbaar, en die gevolgtrekking maak dat die beweging bloot die jongste uitbraak in 'n lang geskiedenis van Counterfeit Revival is. Die Pensacola-uitstorting word gekenmerk deur 'n oorbeklemtoning van subjektiewe ervaring in teenstelling met objektiewe toetse vir die waarheid, nie-Bybelse geestelike praktyke, die verdraai van die Skrif en vals en oordrewe bewerings. Dit bedreig talle gelowiges en beeld die wêreld 'n besoedelde streep van die Christendom uit. '

Die mees sistematiese kritiek op die Brownsville Revival kom van die plaaslike koerant, die Pensacola Nuusjoernaal, wat 'n lang ondersoek na die Herlewing gedoen het en 'n bekroonde reeks artikels gepubliseer het. Terwyl die koerant aanvanklik 'n paar gunstige verhale oor Revival gelei het, was die latere reeks skitterend in sy beoordeling. Die verskillende artikels beweer dat Hill se biografiese aansprake, wat die basis vir sy leierskap gevestig het, gevul was met weersprekings (Allman 1997). Verder het die koerant die aanvanklike gebeure in die kerk as 'georkestreerd' bestempel, en opgemerk dat kerkleiers al twee jaar vir 'n herlewing beplan, en leiers van die Brownsville Assembly of God het vroeër die Toronto Blessing besoek waar 'n soortgelyke uitbraak aan die gang was. , is 'n videoband van geestelike manifestasies tydens die Toronto Blessing aan die gemeente getoon, en evangelis Rodney Howard-Browne (wat verbonde was aan die Toronto Blessing) verskyn voor die herlewing in die kerk. Die belangrikste is dat daar 'n videoband van die eerste diens gemaak is, en op die dag toe Hill aangekondig het dat 'n magtige wind deur die kerk gevee het, dui 'videoband en verklarings van talle mense wat daar was, aan dat niks so gebeur het en die gemeente in die algemeen was nog lank nie oorweldig nie ”(Crann 1997a). Media Spotlight het 'n soortgelyke beoordeling gehad (Dager 1997). Ten slotte was daar bewerings dat beide Hill en Kilpatrick persoonlik finansieel voordeel getrek het uit die herlewing en dat verslae oor wonderbaarlike genesings tydens die Herlewing ongegrond was (Blair 1997).

Die kerk het 'n punt-vir-punt-dupliek van die koerantreeks gepubliseer (Apologetics Research Team 1997), wat elk van die bewerings weerlê. Sommige van die bewerings is egter deur Hill self bevestig. Hy het byvoorbeeld erken dat hy verslae oor sommige dele van sy persoonlike geskiedenis 'opgeblaas' het. Hy het gesê dat 'ek nie myself 'n junkie wil noem nie. Ek noem myself 'n dwelmverslaafde ... Heroïneverslaafde het 'n groter impak op die lewens van mense as hulle dit hoor ”(Allman 1997). Daar was soortgelyke teenstrydighede in sy geskiedenis van onderwys, beroep en arrestasie, waarvan hy erken het.

Die kontroversie rondom die Brownsville-herlewing het blykbaar min invloed gehad op die uitstorting van ondersteuning binne die evangeliese gemeenskap. Die openbare debat het grootliks verdwyn namate die gebeurtenis aan die einde van die negentigerjare momentum begin verloor het. Hill en Kilpatrick het albei gegaan om afsonderlike ministeries te vestig, alhoewel nie een die impak van die Brownsville Revival gehad het nie. Ten spyte van sy omstrede geskiedenis, behou die Brownsville Revival dus 'n aanspraak as een van die langdurigste en invloedrykste herlewingsbewegings van die twintigste eeu.

Meer belangrik vir die voortbestaan ​​van die Brownsville Assembly of God, het die verswakking van die herlewing gelei tot beduidende finansiële probleme vir die kerk. Die Brownsville-vergadering het meer as tien miljoen dollar skuld gemaak vanaf die herlewingsperiode toe dit grond gekoop en personeel en geboue bygevoeg het. Met 'n lidmaatskap wat verminder is na 'n paar honderd, sukkel die kerk nou om 'n enorme skuld die hoof te bied deur personeel te verminder, eiendom te verkoop en fondsinsameling te maak om die oorblywende fasiliteite te ondersteun (Reeves 2012).

Verwysings

Allman, John. 1997. "Hill's Bio Fraught with Fallacies: Revival Leader erken dat hy stories opgeblaas het." Pensacola Nuusjoernaal 18 November. Toegang verkry tot http://www.rickross.com/reference/brownsville/brownsville12.html op 28 November 2011.

Apologetika Koördineringspan. 1997. "Amptelike reaksie op Brownsville op artikels oor die Pensacola News Journal." Toegang verkry tot http://www.deceptioninthechurch.com/breaking.html op 25 November 2011.

Assemblies of God VSA. 2011a. "Ons kerngeloof." Toegang verkry vanaf http://ag.org/top/Beliefs/Our_Core_Doctrines/index.cfm op 31 Oktober 2011.

Assemblies of God VSA. 2011b. 'Geskiedenis.' Toegang verkry vanaf http://ag.org/top/About/History/index.cfm op 31 Oktober 2011.

Blair, Kimberly. 1997. Geen mediese bewys van 'wonderbaarlike genesings: kerk hou nie rekords nie.' Pensacola Nuusjoernaal. 20 November. Toegang verkry tot http://web.archive.org/web/20080607174620/http://www.intotruth.org/brn/nov20-04.htm op 28 November 2011.

Brownsville Vergadering van God. en "Oor bladsy." Toegang verkry vanaf http://brownsvilleag.org/about/history/?view=mobile op 27 Oktober 2011.

Kerk van sy teenwoordigheid. 2011. “Nuut? Bladsy. ” Toegang verkry vanaf http: www.churchofhispresence.org/new.php op 27 Oktober 2011.

Costella, Matt. 1997. "The Brownsville Pensacola Outpouring: River of Revival or Pandemonium?" Stigting Tydskrif. Maart / April. Toegang verkry tot http://balaams-ass.com/journal/warnings/bvcostel.htm on 1 December 2011.

Crann, Alice. 1997a. “Pastor Orchestrated First Revival.” Pensacola News Journal. 19 November. Toegang verkry tot http://web.archive.org/web/20080607174609/http://www.intotruth.org/brn/nov19_01.htm op 1 Desember 2011.

Crann, Alice. 1997b. "Hartseer, vrees vul die lede wat Brownsville verlaat het: aanbidding het bisar, skrikwekkend geword." Die Pensacola News Journal, 17. November Toegang verkry vanaf http://www.rickross.com/reference/brownsville/brownsville26.html op 27 Oktober 2011.

Dager, Albert. 2007. “Pensacola: Revival or Reveling?” Media kollig. Toegang verkry tot http://www.mediaspotlight.org/pdfs/PENSACOLA.pdf op 1 Desember 2011.

Grady, J. Lee. 2005. "Wat het met Brownsville se vuur gebeur?" Charisma-tydskrif. Toegang verkry vanaf http://www.fireinmybones.com/Columns/051906.html on 27 October 2011.

Hanegraff, Hank. 1997. "Die vervalste herlewing." Christelike Navorsingsjoernaal, November-Desember. Toegang verkry tot http://journal.equip.org/articles/the-counterfeit-revival-part-3- op 28 November 2011.

Heartland World Ministries Church. 2011. "Oor ons personeelblad." Toegang verkry vanaf http://heartlandfamily.com/about/our-staff.html on 27 October 2011.

Hill, Steve. 1995. Klipkoue hart, 3de uitgawe. Saam in die Harvest Publications.

John Kilpatrick Bedieninge. 2011. "Oor bladsy." Toegang verkry vanaf http: www.johnkilpatrick.org/about.php op 27 Oktober 2011.

Liichow, Robert. 2007. "Hier gaan ons weer." Waarheidsake nuusbriewe. 12: 5 (Mei). Toegang verkry vanaf http://discernmentministriesinternational.wordpress.com/2009/10/25/here-we-go-again/ op 1 Desember 2011.

Pensacola Eerste Vergadering van God. en "Oor bladsy." Toegang verkry vanaf http://pensacolafirstassemblyofgod.com/about-us.html op 27 Oktober 2011.

Reeves, Jay. 2012. “Enterprise: Church of Famed Revival Struggles.” Associated Press, 30 Maart 2012. Toegang verkry vanaf http://www.greenwichtime.com/news/article/AP-Enterprise-Church-of-famed-revival-struggles-3446240.php#ixzz1qtJ4oePq op 7 April 2012.

Riss, M. Richard. 1996. "A History of the Revival of 1992-1995: Pensacola, Florida." 21 November 1996. Toegang verkry vanaf http://www.grmi.org/Richard_Riss/history/pensacola.html op 27 Oktober 2011.

Wójcik, Krzysztof. 2000. "Awakening in Brownsville, Pensacola" Vertaal deur googletranslate. Toegang verkry vanaf http://kzgdynia.pl/artykuly/artykuly_przebudzenieBrownsville.html op 27 Oktober 2011.

Skrywers:
Amanda Tellefsen, Universiteit van die Statebond van Virginia
David G. Bromley, Universiteit van die Statebond van Virginia

Post Datum:
10 Desember 2011

updates:
7 April 2012
19 Maart 2014

BROWNSVILLE HERLEWING VIDEO VERBINDINGS

 

Deel