Braco

BRACO TIMELINE

1967 (November 23) Josip Jelavic is gebore in Zagreb, Kroasië.

1993 (Herfs) Jelavic ontmoet die Serwiese profeet Ivica Prokic, wat sy mentor geword het.

1995 Prokic het op 'n strand in Suid-Afrika verdrink en Braco as sy opvolger verlaat.

2002 Braco het sy eerste genesende sessie vir twee duisend deelnemers gehou.

2009 Braco het eers die Verenigde State besoek.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Josip Jelavic (afwisselend gespel Grbavac) is in Zagreb, Kroasië tot Viktor en Ivanka Grbavac gebore as 'n enigste kind op November 23, 1967. Min besonderhede van sy vroeë lewe is bekend. Hy is getroud, en hy en sy vrou, Dinka, het aan een seun Andelon geboorte gegee. Dit is bekend dat hy 'n magistergraad in ekonomie in 1991 behaal het en dan twee jaar lank as sakeman gewerk het voordat hy sy toekomstige mentor, Ivica Prokic, in 1993 ontmoet het. Jelavic is dadelik op Prokic getrek, en hy het vinnig sy besigheidsloopbaan gegee om met Prokic te werk. Jelavic se pa, ook 'n sakeman, was gekant teen sy seun se rigtingverandering en het hom in die gewapende magte opgeneem om hom van Prokic te skei. Jelavic het egter geweier om opleiding in die wapen te gee en was weens sy weiering in beslag geneem. Jelavic het toe 'n hongerstaking begin en is kort in die hospitaal opgeneem voordat hy ontsnap uit die hospitaal, ontslae geraak het van die gewapende dienste en met Prokic (Whitecliff 2009c: 17-20) teruggekeer. Bykomende besonderhede van beide Jelavic en Prokic se lewens is geestelike loopbane is grootliks beskikbaar by hagiografiese rekeninge, hoofsaaklik Whitecliff (2009c).

Jelavic se mentor, Ivica Prokic, is gebore op Augustus 4, 1950 in 'n dorp in Suider-Serwië, 'n gebied wat bekend is vir sy geestelikeomgewing. Daar word gerapporteer dat hy gedurende sy kinderjare liggaamlike pyn, visioene en buite-liggaam ervaar het. Toe hy net sewe jaar oud was, het hy geval en uitgegaan terwyl hy met ander kinders in die water gespeel het. Hy beskryf hierdie oomblik later as een waarin "hy voel soos 'n stukkie van die son sy liggaam binnegekom het," en hierdie oomblik word beskou as "die bepalende oomblik waarop sy uitstaande vermoëns geaktiveer is" (Ivica nd). Prokic het van Serwië na Zagreb, Kroasië in 1971 verskuif en vir 'n tyd besig om vis te verkoop. Hy het na berig word 'n verskeidenheid visioene gedurende hierdie tyd gehad en in astrale reis besig gehou. Sy magte het voortgegaan om te styg, en by 1989 kon hy beide verlede en toekoms duidelik sien; In November van daardie jaar het hy 'n plaaslike mynongeluk (Whitecliff 2009c: 38) voorgestel. Sy genesende kragte het voortgekom uit 'n gebeurtenis in 1989 toe hy swem: "Ivica het 'n man van 'n kruis geval. Die kruis het Ivica op die voorkop getref en 'n permanente fisiese litteken en bloed wat uit sy hande vloei, gelaat. Sedert daardie tyd het hy 'n spesiale vermoë gehad om te genees en iemand kon raak en hom of haar beter laat voel "(Whitecliff 2009c: 38). Omdat hy hierdie genesende krag as 'n geskenk beskou het, het hy die Kroaties tradisie gevolg om nie betaling vir sy dienste te aanvaar nie. Prokic berig dat hy 'n profetiese visie ervaar het waarin hy "die simbool van die Golden Sun-simbool van dertien strale in 'n profetiese visioen, en vertel dat dit 'n direkte manier sou wees om die geskenk van Bron, deur die son, by die mense te bereik. Die simbool moes 'n fisiese manifestasie word in ons materiële werklikheid, 'n voltooiing van die lewenskring wat beide die geestelike en materiële elemente vir die liggaam tot uitdrukking sou bring ('The Golden Sun, Braco & Ivica Prokic.' Nd). Prokic het die dertienstraal-son as sy simbool aangeneem. Hy was 43 jaar oud in 1993 toe Jelavic hom nader met 'n geskenk, 'n goue halssnoer met 'n replika van die dertienstraal-son. Prokic was aanvanklik kwaad vir die geskenk. Nadat Jelavic Prokic van sy drome oor die geskenk vertel het, besef Prokic egter die geestelike aard van die geskenk en vertel dat 'Die stem van God gesê het:' Aanvaar dit van die jong man en koop ook 'n son en ketting vir sy verjaardag. '”(Braco nd). Die twee het saam as genesers begin werk, albei met Golden Sun-hangertjies en ander goue juwele. Dit was Prokic wat Jelavic die naam Braco (uitgespreek Braht-zoh) gegee het, wat "klein broer" beteken, wat Jelavic toe aangeneem het.

Jelavic het die volgende twee jaar bestee onder Prokic, tot laasgenoemde se dood in 1995. Braco-biograaf Angelika Whitecliff vertel dat wanneer Ivica Prokic verdrink het toe hy deur 'n "skurkgolf" tydens 'n reis met sy protege na Suid-Afrika gevang is, het Braco se genesingsgeskenk spontaan na vore gekom (Whitecliff b: 2009). By Prokic se dood het sy leerling Prokic se werk voortgesit. Braco het 'n sentrum in Zagreb gebou om besoekers te ontvang en het rente van toegewyde, joernaliste en wetenskaplikes vinnig toegeval. Whitecliff berig dat "Braco se eerste genesing het plaasgevind toe hy aan die prentjie van 'n baie siek seun raak wie se ma na hom gekom het nadat hy gedroom het dat Braco haar seun goed sal maak" (Whitecliff b: 2009). In 2002 het Braco sy eerste genesende gazing-sessie gehou, met 'n gehoor van twee duisend bygewoon. Braco het steeds sessies by sy Zagreb-sentrum gehou, maar het ook gereeld gereis en gereeld kyk na sessies in Duitsland, Switserland, Oostenryk, Slowenië, Verenigde State, Denemarke, Italië en Japan. Braco het eers die VSA besoek in 2009. Volgens die hagiografiese rekening het Ivica voor sy dood geprofeteer dat Braco nie die VSA sou besoek totdat daar 'n "groot verandering van bewussyn" was nie, 'n transformasie wat geïdentifiseer word as die verkiesing van Barack Obama aan die presidensie in 2008 (Whitecliff 2009c : 1).

Leerstellinge / oortuigings

Braco is nie geassosieer met enige leerstellings, godsdienstige oortuigings of godsdienstige instellings nie. Soos Braco dit stel, "Ek is nie 'n goeroe of leier of enige sekte nie" (Remez 2010). Hy beweer ook nie 'n geneser nie. Soos Stollznow noem, noem Braco hom nie 'n geneser nie, want he maak nie eise direk nie; Sy eise word gemaak deur sy personeel en toegewydes "(Stollznow 2011). Braco trek die onderskeid tussen 'n geneser en sy eie helpende aktiwiteit; genesers beweer dat dit hul energie is wat genesing lewer terwyl hy beweer dat hy die kanaal is, maar nie die bron van genesende energie nie. Braco erken dat "Hy stuur sy liefde en sy warmte aan die mense, maar hy voel dat iets positiefs deur hom vloei terwyl hy kyk." ("Braco - The Gazer 2011). Alhoewel hy nie 'n gedetailleerde verduideliking gee van die bron van sy energie nie, gee hy dit uiteindelik aan die son ("Il movimento di Braco" 2008). Ten spyte van sy afkeurings word Braco dikwels na verwys as 'n geneser.

RITUELE / PRAKTYKE

Aangesien 2002 Braco se rituele gebeure geheel en al uit Braco stil staan. Tydens hierdie sessies maak Braco "vlugtige oogkontak met elke lid van die publiek" (Stollznow 2011). Die sessies duur gewoonlik vyf tot tien minute, vir groepe wat wissel van vyftig tot duisend persone. Deelnemers word aangemoedig om foto's te bring van geliefdes wat nie kan bywoon nie, sodat hulle ook die krag van Braco se blik kan ervaar. Braco se energie word beskou as so potensieel oorweldigend dat kinders onder agtien en swanger vroue nie tot die sessies toegelaat word nie. Diegene wat aan video's deelneem deur video's, word gewaarsku dat oogkontak hoogstens sewe sekondes moet beperk.

Whitecliff beskryf die ritueel op die volgende manier: "Braco staan ​​eenvoudig op 'n platform voor sy gehoor en kyk stilweg uit.
vooruit met 'n sagte blik. Alle teenwoordiges word vooraf opdrag gegee om te staan ​​en na sy oë te kyk en na hul siektes en probleme te dink. Tydens die vyf-minuut genesing sessie voel baie dadelik 'n intensiteit van energie en liggaamlike sensasies; ander werp trane of het diep ondervindings van vreugde "(Whitecliff b: 2009). 'N Groep personeellede, genaamd "Guardians," is beskikbaar om deelnemers te help wat intense emosionele ervarings het. Die Miami Herald het berig dat 'n toeskouer by 'n Miami Beach-konferensiesentrum die sensasie van Braco se blik vergelyk het met sy emosionele ervarings by Woodstock. "Ander het sensasies beskryf wat ook herinneringe aan die 1969-konsert aangevoer het, soos om 'n gloeiende aura om die geneser te sien of sy gesig morf in dié van Jesus of hul kinders te kyk (Smiley 2011). Vir sy volgelinge is Braco 'n kanaal van 'n eteriese energie '(Smiley 2011). Na aanleiding van die kykende sessie speel die sessie-gasheer 'n vooropgelegde toespraak deur Braco in sy moedertaal Croation-taal.

Rekeninge op Braco se webwerf beskryf sy energie om mense van sulke kwale te genees soos angs, depressie, fibromialgie, endometriose, post-traumatiese stresversteuring, skildkliertoestande, asma, breingewasse en verskillende kankers. Hy het na bewering 'n mens se gesig herstel, 'n paraplegiese vrou gesond gemaak, en selfs die geblokte neusgate van die persoon herstel (Stollznow 2011). Genesings is aangemeld deur individue wat eenvoudig Braco se video's gekyk het.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Braco verbeur geestelike gesag vir homself, hoewel hy erken dat wonderbaarlike gebeure sy kykersessies bywoon. Hy het gesê dat "Ek is net hier vir diegene wat my nodig het of sal my nodig hê sonder dat hulle dit nog weet. Ek soek geen dank nie, want ek is ook 'n man met sy eie hartseer en vreugdes. Ek kan net praat ten opsigte van watter dade deur my gaan en wat my soms verstom oor die dinge wat hulle kan doen. "(Remez 2010).

Braco werk vanaf sy sentrum in Zagreb, Srebrnjak 1, maar besoek ook die wêreld om verskeie geleenthede op verskillende plekke te hou. Die groepe loop van vyftig tot duisend mense per sessie. Volgens sy webwerf is sy "huidige vorm van die lewering van die energie aan die mense deur bloot te kyk na sy besoekers in groepe tussen 50 en 1000 mense sonder om individuele byeenkomste of behandeling te doen" (Braco nd). Hy voer elke dag 'n twintig sessies per dag op 10-12 uur op plekke in Europa. Hy is vier jaar vooruit gekies vir optredes "(Whitecliff b: 2009). Braco betaal nie vir sy werk nie, hoewel daar op sy internasionale verskyning 'n agt dollar fooi is om organisatoriese koste te dek, soos die huur van die lokaal. Braco se volgelinge verkoop ook boeke en DVD's oor Braco se lewens- en kykessies sowel as juweliersware. Aangesien Braco begin skeduleer sessie sessies regoor die wêreld, het die totale bywoning by hierdie sessies bo 200,000 (Whitecliff 2009a) geklim.

Kwessies / UITDAGINGS

Terwyl Braco se mentor, Ivika, 'n gevestigde geneser in Serwië was, het hy voor sy dood weerstand gekry teen sy genesingspraktyk. Volgens Whitecliff (2009c: 161) het die kerk, gesondheidsberoep en media hom aangeval, en hy het begin om krag te verloor. "Braco het vroeër in sy loopbaan aan deelnemers gepraat, maar hierdie oefening het opgehou toe hy ook gekonfronteer met media-ondersoek, kritiek en skeptisisme. Braco se reaksie was om alle openbare kommunikasie by sy gebeure te beëindig. Whitecliff (2009a) het berig dat "Baie mense in die wetenskapsgemeenskap en die media was wantroue. Hulle het oorspronklik verklaar dat Braco die mense net gehypnotiseer het, maar toe hy heeltemal nie gesels tydens genesingsessies nie, kon hierdie verduideliking nie meer van toepassing wees nie." Die kontroversie gaan voort. Bevestiging van Braco se genesende krag is aangebied deur figure soos prof. Alex Schneider, voorsitter van die Parapsigologiese Vereniging van Switserland en stigter van die Wêreldgesondheidskongres, asook dr. Harald Wiesendanger, stigter van die Internasionale Agentskap vir Uitstaande Genesers. Aan die ander kant is skeptici ontslaan van sy beweerde magte. Byvoorbeeld, Stollznow (2011) het bevind dat daar geen bewyse is dat Braco se soort gazing enigsins voordele het nie, maar hy neem krediet vir enige waargenome suksesse, en bevry hom van mislukking deur te beweer hy maak geen eise nie. Die eis van 'n eis is egter ongeskik; of die eise uit die publiek of sy bemanning kom, word die eise bevorder deur en dus deur Braco gemaak. Braco praat nie meer in die openbaar nie, en gee ook nie onderhoude aan die media nie; Hy vertrou uitsluitlik op sy stil kykessies om met sy gehore te kommunikeer. Ten spyte van die debat oor sy genesende krag, het sy gehore voortgegaan om te groei.

Verwysings

"Braco." Toegang verkry vanaf http://www.braco.net/ op 20 Februarie 2012.

"Braco - The Gazer - Biografie (en sy onderwyser Ivica Prokic)." 2011. Toegang verkry vanaf http://lylescott89.wordpress.com/2011/01/14/braco-the-gazer/ op 26 Februarie 2012.

"Il movimento di Braco. 2008. Toegang verkry vanaf http://www.cesnur.org/religioni_italia/m/metafisica_08.htm
op 26 Februarie 2012.

"Ivica." Toegang verkry vanaf http://www.braco-info.com/dcms/about-braco/ivica?lang=en op 25 Februarie 20012.

Remez, Sjerrie. 2010. "Braco: Man van Wonderwerke Keer terug na Maui." Maui Weeklikse, Junie 3. Toegang verkry vanaf http://www.mauiweekly.com/page/content.detail/id/501548/Braco.html?nav=103 op 20 February2012.

Smiley, Dawid. 2011. "Honderde kuddes na Miami Beach om Skaars Magswyse op 1-11-11 te voel." Miami Herald, Januarie 11. Toegang verkry vanaf http://www.palmbeachpost.com/news/hundreds-flock-to-miami-beach-to-feel-rare-1177907.html?printArticle=y op 20 Februarie 2012.

Stollznow, Karen. 2011. "Braco the Gazer: The Silent Evangelist." Skeptiese Ondersoeker, 26. April Toegang verkry vanaf http://www.csicop.org/specialarticles/show/braco_the_gazer op 20 Februarie 2012.

"The Golden Sun, Braco en Ivica Prokic." nd Toegang verkry vanaf http://www.braco.net/golden-sun op 26 Februarie 2012.

Whitecliff, Angelika. 2009a. "Braco: Mystery Healing Gazes veroorsaak wonderwerke." eksaminator, 17. Maart Toegang verkry vanaf http://www.examiner.com/earth-transformation-in-national/braco-mystery-healing-gaze-causes-miracles op 20 Februarie 2012.

Whitecliff, Angelika. 2009b. "Braco: Die Lineage of a Super Healer." eksaminator, Maart 19. Toegang verkry vanaf http://www.examiner.com/earth-transformation-in-national/braco-the-lineage-of-a-super-healer#ixzz1fO2DJzTR op 20 Februarie 2012.

Whitecliff, Angelika. 2009c. 21 Dae met Braco. Kealakekua, Hawaii: Ontwaking Binne.

Skrywers:
David G. Bromley
Stephanie Edelman

Post Datum:
29 Februarie 2012

Deel