Leah M. Hott & David G. Bromley

Benny Hinn Ministries

BENNY HINN MINISTRIES TYD

1952 (3 Desember): Toufik Benedictus (Benny) Hinn is gebore in Jaffa, Israel.

1968: Na die Arabies-Israeliese oorlog emigreer Hinn se gesin na Toronto, Kanada.

1972 (Februarie): Hinn het 'n bekeringservaring gehad waardeur hy 'n wedergebore Christen geword het.

1973 (Desember): Hinn het 'n genesingsdiens bygewoon wat deur Kathryn Kuhlman in Pittsburgh, Pennsylvania, gehou is.

1979: Hinn verhuis na Orlando, Florida, waar hy op 4 Augustus van dieselfde jaar Suzanne Harthern, die dogter van 'n plaaslike predikant, ontmoet en trou.

1983: Hinn stig die Orlando Christian Center

1989: Hinn het sy eerste nasionale televisie-geloofsgenesingsdiens in Flint, Michigan, gehou.

1990: Hinn se televisieprogram "This Is Your Day" begin daagliks op die Trinity Broadcasting Network.

1993 (2 Maart): Hinn se ministerie het sy eerste ondersoek onderneem, wat deur Inside Edition gedoen is, om die legitimiteit van Hinn se genesende magte te ondersoek, asook bewerings rakende die wanbesteding van fondse.

1993: Ole Anthony reis na Orlando om 'n onderhoud met Hinn te voer, waartydens hy beloof het om alle wonderwerke medies te verifieer en te verifieer voordat hy dit op televisie uitgesaai het.

1994 (10 Junie): Hinn het 'professionele' en voormalige Wêreldkampioen bokser Evander Holyfield 'genees' van 'n harttoestand.

1999: Hinn het sy kerk, sedert die naam van die World Outreach Centre, aan Clint Brown oorhandig en verhuis na Grapevine, Texas.

2001 (April): HBO het 'n ondersoek na Hinn geregtig 'N Vraag van Wonderwerke .

2004 (November):  Die Vyfde Landgoed 'n dokumentêr getiteld getiteld "Glo jy in wonderwerke", wat 'n skynbare wanaanwending van fondse sowel as twyfelagtige genesingspraktyke binne Hinn se bediening onthul.

2007 (13-15 Februarie): Hinn het die grootste opgetekende geloofsgenesingsdiens in die geskiedenis gehou, die 'Festival of Blessings', in Mumbai, Indië.

2007 (6 November): Amerikaanse senator Chuck Grassley het 'n ondersoek van ses televisie-evangeliste, waaronder Benny Hinn, deur die Senaatskomitee vir Finansies van die Verenigde State aangekondig.

2010 (1 Februarie): Benny Hinn en vrou Suzanne het egskeidingsdokumente ingedien met verwysing na 'onversoenbare verskille'.

2013 (3 Maart): Benny en Suzanne is weer getroud by die Holy Land Experience Church in Orlando, Florida.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Toufik Benedictus Hinn is gebore op Desember 3, 1952 in Jaffa, Israel, 'n kusstad in hedendaagse Tel Aviv, na 'n Griekse pa en 'n Armeense moeder. Volgens persoonlike rekeninge, wat in die Grieks-Ortodokse tradisie ontstaan ​​het, het hy op 'n jong ouderdom aan "Benny" geantwoord as gevolg van ongemak met 'n Arabiese voornaam. Terwyl min van sy vroeë jare bekend is, het hy geskryf dat hy, ondanks die feit dat hy tydens sy kinderjare 'n akute spraakgebrek gehad het, wat hom sosiaal geïsoleer het, akademies kon floreer aan die laerskool College de Frere in Jaffa. Op die ouderdom van veertien, kort na die Arabies-Israeliese oorlog van 1967 (ook bekend as die Sesdaagse oorlog), het hy, sy ouers en sewe broers en susters na Kanada geëmigreer en hulle in Toronto gevestig. Terwyl hy aan die Georges Vanier High School net noord van die stad was, raak Benny betrokke by 'n godsdienstige groep wat die saadjies van sy evangeliese loopbaan geplant het. Hy woon gereeld gebedsbyeenkomste by, waar hy soms die Evangelie geleer het. Hinn 'het sy hart en lewe aan Jesus Christus oorgegee' en 'n wedergebore Christen geword in Februarie 1972. Sy ouers was bang dat hy 'n 'fanatikus' sou word, veral nadat hy dieselfde jaar in die hoërskool ('Ongeveer' ). Kort daarna het Hinn nog twee transformerende ervarings ondergaan; die eerste gebeur toe hy beweer dat hy 'n goddelike beroep ontvang het om die Evangelie te bedien. Die tweede het in Desember 1973 plaasgevind tydens 'n reis na Pittsburgh, Pennsylvania, waar hy 'n genesingsdiens bygewoon het wat deur Kathryn Kuhlman gehou is. Hinn beweer dat hy, terwyl hy op die pelgrimstog was, opgedra is om 'n bejaarde vrou te help wat verlam is deur artritis wat voor sy oë 'alle pyn in haar bene en' ontwrig ', soos hy dit gestel het, verloor het (Bloom 2003: 3) . Hinn herinner aan hierdie ervaring en erken Kuhlman se invloed om hom na te dryfgeloof genesing. Hy sal uiteindelik 'n boek getiteld skryf Kathryn Kuhlman: Haar geestelike erfenis en die impak daarvan op my lewe, wat 'n inspirasie toon wat ook duidelik blyk uit sy aanvaarding van tegnieke wat in haar dienste gebruik word, soos 'haar gebruik van' doodmaak in die Gees 'en haar gebruik van' woord van kennis ', wat Hinn baie gebruik.' Hinn het verklaar dat Kuhlman 'aan hom van buite die graf verskyn het om hom aanmoediging en ministeriële leiding te gee', hoewel hy haar nooit persoonlik ontmoet het nie, en diegene wat vertroud is met die dienste van die twee genesers, het 'n ooreenkoms gesien in hul maniere van praat. , verhoogaanwesigheid en selfs die keuse van 'n klerekas (Peters 2009: 1). Nadat hy met 'n gekristalliseerde missie na Toronto teruggekeer het, het hy evangeliese dienste in 'n plaaslike televisieprogram begin preek. Die sukses van die program het daartoe gelei dat hy sy onderrig na Orlando, Florida uitgebrei het (“Do You Believe in Miracles” 2004).

Hinn verhuis na Orlando 1979, waar hy Suzanne Harthern, die dogter van 'n plaaslike predikant, ontmoet en die twee is op 4 Augustus van dieselfde jaar getroud. Hy stig die Orlando Christian Center in 1983; hy het die struktuur van sy selfverklaarde “geloofsgenesings” -dienste ontwikkel en verfyn, wat hom tot internasionale erkenning gedryf het. Gedurende die dekade het Hinn se bediening geleidelik gegroei. Hy het dienste op plekke regoor die wêreld begin doen en uiteindelik gereelde toere onderneem wat hy as 'wonderkruistogte' genoem het (Bloom 2003: 4). Sy eerste nasionale televisie-genesingsdiens wat in 1989 uit Flint, Michigan, uitgesaai is, het die sukses van hom 'n televisieprogram "This Is Your Day" gegee, wat gewoonlik, benewens die lees van en reaksie op kykersbriewe, ook hoogtepunte bevat uit Hinn se wonderkruistogte (Peters 2009). Teen die tyd dat hy die leierskap van die Orlando Christian Center (sedert herdoop die World Outreach Center) aan Clint Brown in 1999, die sukses van "This Is Your Day", saam met dié van sy boek, Goeie Morning, Heilige Gees (1990), het Hinn geprojekteer tot vlakke van erkenning wat ongekend was in sy loopbaan. Op sy toenemend gereelde kruistogte sal hy stadions en ouditoriums vul wat duisende gelowiges en skeptici kan hou, soms meer as een keer per dag.

Hinn het ook die aandag en ondersteuning van bekendes begin trek. Een hiervan was die voormalige wêreldkampioen-bokser Evander Holyfield, wat een van Hinn se dienste in Philadelphia, Florida, bygewoon het om 'n geneesmiddel te soek vir 'n onlangs gediagnoseerde harttoestand wat sy loopbaan in gevaar gestel het. By die diens wat op 10 Junie 1994 gehou is, is Holyfield op die verhoog genooi. Nadat Holyfield die aard van sy wanorde beskryf het, het Hinn hom na bewering die hande opgelê en 'met die oog op die duisende mense in die gehoor het sy kop geskud en vir Evander gesê dat daar niks met sy hart was nie "(" You are healed ... "2011). Kort daarna het Holyfield 'n uitgebreide reeks toetse ondergaan by die Mayo Clinic, wat vasgestel het dat die komplikasies van sy vorige geveg, eerder as om met 'n harttoestand gebore te wees, ontstaan ​​het uit onbehoorlike medikasie. Dit was egter 'n wonderwerk wat hy gehad het oorleef en genees so vinnig. Holyfield het daarna Benny Hinn Ministries vergoed met 'n tjek vir $ 265,000, en hy het verskeie kere ter ondersteuning van Hinn uitgespreek.

Na Hinn se bedanking as leier van die World Outreach Centre in 1999, verhuis hy en sy gesin na Grapevine, Texas. Op 1 Februarie 2010 het Hinn en sy vrou, Suzanne, 'n egskeiding ingedien en gesê: "onversoenbare verskille." Toe die egpaar in 2011 op 'n familiebyeenkoms byeengekom het, het hulle egter hul meningsverskille begin besleg, en die twee is weer op 3 Maart 2013 in die Holy Land Experience Church in Orlando, Florida, getroud. Hulle vestig hulle in Suid-Kalifornië, 'strategies naby die televisie-ateljee en kerk in Aliso Viejo ”(“ Benny Hinn Author Profile ”).

Leerstellinge / oortuigings

Die leerstellings wat Benny Hinn in sy bediening bely, is eklekties en onsistematies, aangesien dit uit verskillende individue en variante van die Christendom getrek word. Hunt (2000a: 74) tipeer Hinn se bedienings as 'byna 'n beweging binne 'n beweging' en het hul eie styl en etos, oortuigings en praktyke wat geïllustreer word deur die evangelie 'gesondheid en rykdom' wat in baie opsigte ooreenstemmend is. met hedendaagse kulturele waardes. ” Die bediening is ook beskryf as Evangelies “aan die rand van Pinksterisme” (Bloom 2003: 2). In die ontwikkeling van sy kenmerkende teologie het Hinn dikwels beweer dat hy beweer dat dit uit Goddelike Openbaring kom. Sommige van hierdie openbarings, soos 'dat vroue oorspronklik van hul kant gebore is en dat daar nege lede van die Godheid is', maak hom aansienlik van konvensionele Christelike leerstellings (Peters 2009: 2; Stewart nd). In onlangse jare het Hinn die bekendheid van Evangelie-onderrig in sy dienste verhoog, ondanks die gebrek aan formele onderwys of predikantsopleiding. Hy het ook 'n aantal profetiese uitsprake uitgereik, soos die voorspelling van 'n dreigende eindtyd en die vernietiging van homoseksuele, wat daarna nie bevestig is nie. Terselfdertyd beweer Hinn egter nie dat hy persoonlik oor enige profetiese of genesende vermoëns beskik nie, maar beweer hy dat God met hom praat en optree (Fisher en Goedelman 1996).

Genesingsdienste is die kern van Hinn se bediening, en hulle steun sterk op die leerstellings oor die welvaart-evangelie en die woord van geloof, wat nou wêreldwyd versprei het (Hunt 2000a, 2000b). In Noord-Amerika word hierdie tradisie verteenwoordig deur figure soos Kenneth Hagin (alom beskou as die "vader" van die Woord van die geloofsbeweging), Kenneth en Gloria Copeland, Rodney Howard Brown en Paula White.

Die Woord van die geloof leer dat geestelike kennis die uiteindelike waarheid is en dat dit beter is as empiriese of sinskennis. In sommige dele van die tradisie waarop Hinn steun, het God ten tye van die skepping sekere regte vir alle mense gevestig, en God eer daardie regte. Die regte wat tydens die sondeval verlore gegaan het, kan in die huidige tyd herwin en geaktiveer word deur gebed en die krag van die geloof. God sal gelowiges persoonlike gesondheid (fisies, emosioneel of relasioneel) en voorspoed gee as hulle toegewyde geloof deur 'positiewe belydenis' uitdruk. Soos Hunt (2000a: 74) die leerstelling saamvat, “dring die lering daarop aan dat God in hulle liggaamlike en materiële behoeftes voorsien, tesame met hulle geestelike behoeftes, as daar aan sy gebooie gehoorsaam word en daar voldoende geloof is.” Voorbeelde van algemene positiewe bekentenisse wat verband hou met welvaart sluit in: "Ek sal nog 'n dag in my lewe gebreek word," Ek verwag hierdie week bonatuurlike toename, "en" Ek verwag bonatuurlike skuldkansellasie hierdie week "(Harrison 2005: 4).

'N Basiese oortuiging is dat "gesproke woorde houers van die stof van die geloof is" en dat diegene met geloof werklik kan praat handelinge, voorwerpe of omstandighede in die werklikheid (Peters 2009: 2). Die gesproke woord 'rhema' verwys na 'die direkte openbaring van God se voorneme, doeleindes, beloftes, krag en baie karakter deur die Skrif ...' (Harrison 2005: 7). Gelowiges spreek hul behoeftes en beloftes aan God uit as geloofshandelinge en ooreenkomste met God, en dit kan bely word voordat dit materiële werklikhede word. Soos Benny Hinn beweer het, "geloof werk as 'n magtige mag of krag," en gesondheid, genesing en voorspoed kan verkry word deur en slegs deur geloof ("Benny Hinn" 1997). As positiewe belydenisse nie besef word nie, kom die gelowiges gewoonlik tot die gevolgtrekking dat die resultate belemmer word deur gebrek aan geloof, die versuim om God se woord na te volg of 'n 'negatiewe belydenis'.

RITUELE / PRAKTYKE

Die sentrale rituele gebeure wat deur Benny Hinn Ministries georganiseer word, is geloofsgenesende dienste. Hinn het sy prediking begin vorm tegniek na die stigting van die Orlando Christian Centre in 1983. Voordat hy genesing gedoen het, sou Hinn die Skrif dramaties op skrif stel op 'n manier wat bronne vergelyk het met "tentherlewingsvergaderings van die 19e eeu", wat dikwels ook in tale praat. Hy het later glossolalia verlaat toe sy dienste op televisie begin (Bloom 2003: 5).

'N Tipiese kontemporêre Benny Hinn Ministries-genesingsdiens begin in 'n dowwe ligte heiligdom met 'n sagte musikale agtergrond en 'n herhaalde vokalisering van:

"Hy het my aangeraak, o, Hy het my aangeraak,
En, o, die vreugde wat my siel vervul het!
Iets het gebeur en nou weet ek
Hy het my aangeraak en my gesond gemaak ... "

Hinn betree dan die verhoog van die geestelike lied "Hoe groot is jy." 'N Geanimeerde Hinn beweeg op die verhoog om die teenwoordigheid van God en die genesingspotensiaal in die gebou aan te kondig. Hy praat ook gewoonlik van die huidige en toekomstige toestand van 'n sondige wêreld, en let op of voorspel hy natuurrampe en siektes wat tekens is van God se misnoeë met menslike sondigheid. Hinn bied beskerming aan diegene wat in die krag van die Here glo (Bloom 2003: 5; Nickell 2002). Op sommige dienste het Hinn in 'n trance-agtige toestand gegaan waartydens hy verkondig het dat God met hom praat, dat engele in die kamer aanwesig is of dat demone uit die gebou vlieg.

Tydens die genesingsgedeelte van dienste genees Hinn gewoonlik lede van die gehoor van die verhoog. Hy kan 'n spesifieke kwaal aankondig, soos kanker, die "selfmoordduiwel" of selfs heksery wat uit die arena verdryf word. Alternatiewelik kan hy verwys na 'n deel van die liggaam of 'n deel van die gehoor wat genees word. Hinn het ook verkondig dat 'hy nie elke siekte of liggaamsdeel hoef te benoem nie, dat God se krag 'n menigte geneesmiddels in die hele arena beïnvloed' (Nickell 2002; Hunt 2000). In ooreenstemming met die Woord van Geloof-tradisie strek genesing verder as fisiese toestande tot finansiële omstandighede. Soos Hunt (2000: 82) opmerk, “Daar kan gepoog word om bankoortrekkings of finansiële onsekerheid te hanteer. Op banksaldo's kan opdrag gegee word om 'in lyn te kom met die' krag van Jesus '. Om 'in die rooi' te wees, kan afgemaak word as ''n leuen van die duiwel'. Daar kan dalk lede van die gemeente gelê word vir die 'vermenigvuldiging van finansies', om ''n gees van ongeloof' weg te werp, om 'teisterende omstandighede' in die lewens van mense te bestry deur 'teen' die bose geeste wat daarvoor verantwoordelik is, te bestry. '

Hinn nooi ook individuele lede van die gehoor op die verhoog vir persoonlike genesings. Die persone wat genees moet word, sal 'n 'n vinnige oorsig van die toestand waarvoor hulle genees word. Hinn reageer met 'n gebed of 'n kort preekagtige opmerking. Een van Hinn se “vangers” staan ​​dan agter die persoon terwyl Hinn die persoon se voorkop raak of sy of haar gesig tussen sy duim en wysvinger hou. Die persoon wat genees word, val gewoonlik op die verhoogvloer, lê soms roerloos en soms bewe. Die persoon wat genees word, kan dan opstaan ​​en 'n teken van genesing toon, soos om op die verhoog te spring of te hardloop. Hinn doen enkele dosyne persoonlike genesings tydens elke diens. Dit is algemeen dat lede van die gemeente tydens die diens in die gees geslag word.

Benewens genesingsdienste, bied Benny Hinn Ministries internetgebedsdienste aan. Hierdie dienste, wat dikwels 'ePrayers' genoem word, is aan almal beskikbaar gestel en kan gebruik word met enige elektroniese toestel met internettoegang, insluitend rekenaars, tablette en sellulêre slimfone (Cooper 2014). Die Benny Hinn Ministries-vorm “Prayer Request” is beskikbaar vanaf die tuisblad van die organisasie se webwerf. Dit vereis dat die gebruiker basiese inligting moet invul, soos sy of haar naam, land en e-posadres voordat hy daarop fokus die gebed self. Die gebruiker moet identifiseer vir wie die gebed ingedien word en kies in die keuselys die algemene aard van die gebedsversoek. Die kassie bevat 'n alfabetiese lys van 'behoeftes' van drank- en dwelmmisbruik tot verskillende siektes tot 'die huidige wêreldsituasie' ('Prayer Request' 2014). Hieronder is 'n venster met die naam "Gebedsdetails", waar die persoon wat die gebed indien, maksimum 1,000 karakters kan gebruik. By die indiening van die gebed word die versoek op 'n aparte webwerf gedokumenteer, waar dit gesien kan word deur 'n lid van 'n groep Benny Hinn Ministeries se filiaal met die titel Mighty Warriors Prayer Army (MWPA).

Die MWPA bestaan ​​uit 'n groep vrywilligers wie se spesifieke verantwoordelikheid is om aanlyn gebedsversoeke na te kom. MWPA-lede is vrywilligers wat instem met verskeie bepalings en voorwaardes wat op Ministeries se webblad uiteengesit word. Dit sluit 'n gelofte in om ten minste vyftien minute per dag te bid vir diegene wat deur Benny Hinn Ministries hulp nodig het; vir Benny Hinn, sy gesin en die Ministeries; vir die nasie en regering; en vir mede-“gebedskrygers” (Hinn 2014). Hinn beweer dat met duisende lede van MWPA wêreldwyd, word gebedsversoeke vier-en-twintig uur per dag vervul. Hinn het egter ook 'n groter doel aangespreek as om bloot 'n platform te skep vir maklik toeganklike gebedsdienste. Hy het 'n beroep gedoen dat 'n gebedsgemeenskap so groot en effektief geskep moet word dat dit goddelike ingryping sal veroorsaak, en voorspel dat 'miljoene mense in die koninkryk van God gevee sal word en sy mag sal losgelaat word vir die wonderbaarlike soos nog nooit tevore' (Hinn 2014) .

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Benny Hinn het in Toronto begin preek, gebedsdienste aangebied en uiteindelik 'n plaaslike televisieprogram. Sy sukses het hom tot gevolg gehad Orlando, Florida, waar hy in 1983 die Orlando Christian Center gestig het en sy bediening begin bou het ("Biography: Benny Hinn" nd). Die kerk het byna onmiddellik vinnig gegroei en het spoedig verskeie Sondagdienste benodig om die groeiende aantal aanbidders te akkommodeer. Hinn het in die laaste helfte van die dekade met Miracle Crusades begin, met genesingsdienste op groot plekke regoor die Verenigde State, en later internasionaal, en het jaarliks ​​tienmiljoene gelok ("Benny Hinn Author Profile"). Benny Hinn se beroemdheidstatus het nog verder uitgebrei na die sukses van sy televisieprogram "This Is Your Day" wat in 1990 op die Trinity Broadcasting Network begin. Op die hoogtepunt het Hinn's Center in Florida meer as 10,000 2007 gehore gelok. Namate sy toere egter momentum gekry het, het Hinn al hoe langer tyd gereis (Okello-Kampala XNUMX).

In 1999 het Hinn die kerk aan Clint Brown oorhandig, "terwyl hy die regsbesit van die World Outreach Center Benny Hinn behou het.Ministeries.” Hy het sy hoofkwartier na Grapevine, Texas, verskuif waar hy beweer het dat God hom aangesê het om 'n Wêreldgenesingsentrum in Irving te bou. Die sentrum is egter nooit gebou nie, en Hinn en sy vrou het daarna na Suid-Kalifornië verhuis. Daar het Hinn sy televisieprogram “This Is Your Day” vanaf die Ministeries se besit en bedryf ateljee, die World Media Center, in Aliso Viejo begin aanbied. Hinn se program van dertig minute word op 'n aantal verskillende televisienetwerke uitgesaai, insluitend Trinity Broadcasting Network, die Daystar Television Network, Grace TV en The God Channel. Dit word daagliks in tweehonderd lande uitgesaai. Hy bereik miljoene volgelinge elke jaar deur sy televisieprogram, Miracle Crusades, aanlyn bronne, talle literêre werke, en die verkoop van opgeneemde preke en genesingsessies. Hinn beweer dat hy God se boodskap aan meer as 'n miljard mense gekommunikeer het gedurende sy dertig jaar lange loopbaan.

Kwessies / UITDAGINGS

Benny Hinn Ministries het teëgestaan ​​van drie primêre bronne: regerings- en privaat agentskappe wat hulle veral besig hou met finansiële praktyke van godsdienstige groepe, Christelike organisasies wat Hinn se bewerings van wonderdadige genesing en die geldigheid van sy interpretasie van die Evangelie bevraagteken het, en media wat albei gereeld uitgedaag het.

Aangesien Woordgeloofsgroepe nie-denominasioneel is nie, is daar geen kerklike ondersoek na hul organisatoriese praktyke nie. Gedurende sy loopbaan was Hinn onder die loep van die Trinity Foundation, 'n Dallas-gebaseerde organisasie wat die finansiële praktyk van televisie-evangeliste ondersoek. In 2005 het die organisasie die IRS gekontak oor Benny Hinn Ministries se status as 'n belastingvrye godsdiensorganisasie en beweer dat dit nie aan die vrystellingsriglyne voldoen nie omdat dit nie 'n werklike kerk is nie. Onder leiding van Ole Anthony, het die Stigting nie net gesê dat die ministeries nie gereelde dienste gehou het nie, maar ook dat dit nie 'n bestendige grondslag van direkteure het nie en dat dit dus nie 'n wettige godsdiensorganisasie het nie. Verder bevraagteken die Trinity Foundation die bewilliging van die Ministeries se vermeende jaarlikse inkomste van $ 100 miljoen, en beweer dat Hinn geld wat aan die organisasie geskenk is, vir persoonlike gebruik bewillig het. Ongeveer dieselfde tyd het 'n ander "waghondgroep", die Wall Watchers, die IRS gekontak met soortgelyke bewerings rakende Benny Hinn Ministries. Volgens die ministeries het die IRS daarop gereageer deur 'n brief aan hulle te stuur wat 'n reeks vrae oor die leierskap van die organisasie bevat, maar nooit 'n formele oudit gedoen het nie. Nie die ministeries of die IRS het Hinn se antwoord op die brief bekend gemaak nie, maar daar is berig dat die organisasie ten volle saamwerk en in staat was om sy vrystellingsstatus te behou (Wrolstad 2005; Martin 2005). Benny Hinn Ministries was in die volgende jare onderhewig aan verskeie sulke ondersoeke, miskien veral in 2007 toe hy en vyf ander televisie-evangeliste deur die Amerikaanse senaatskomitee vir finansies ondersoek is. Op 6 November kondig senator Chuck Grassley die ondersoek aan op grond daarvan dat diegene wat ondersoek word, hul belastingvrystelling vir persoonlike gewin misbruik het. Die ses kerke, onder wie Benny Hinn Ministries, Paula White Ministries, en Creflo Dollar's World Changers Church, het briewe van die Senaatskomitee ontvang met vrae oor die toekenning van kerkskenkings en versoek om deursigtigheid van finansiële dokumente. Terwyl Hinn die ondersoek aanvanklik weerstaan ​​het, het hy uiteindelik ingestem om 'ten volle saam te werk met die ondersoek en selfs finansiële hervormings deur te voer', en die ondersoek van drie jaar is in Januarie 2011 gesluit (Garcia 2011).

Hinn het ook gekonfronteer met opposisie van 'n aantal individue en groepe, binne en buite die Christelike gemeenskap, vir 'n gerapporteerde weiering om by die Evangeliese Raad vir finansiële aanspreeklikheid aan te sluit. Die ECFA, met meer as 1,1000 2004 lede, insluitend Billy Graham en Pat Robertson, vereis 'n mate van finansiële deursigtigheid, met die doel om 'die publiek se vertroue te verdien deur die nakoming van sewe standaarde van aanspreeklikheid' ('Do You Believe in Miracles' 2005). Paul Nelson, die finansiële hoof van die organisasie, het berig dat Benny Hinn se uitspattige lewenstyl en geheimhouding met betrekking tot finansiële dokumente en fondse bewillig is, ondanks herhaalde navrae, 'IRS-ondersoek uitgenooi het' (Wrolstad XNUMX).

Hinn het bewerings van finansiële onbehoorlikheid verwerp. Byvoorbeeld, Die Vyfde Landgoed ondersoekspan het finansiële rekords verkry van individue binne die Ministeries wat verklaar het dat hulle 'wil hê dat die publiek moet weet hoe Benny Hinn die geld wat aan hom toevertrou is, bestee' ('Do You Believe In Miracles' 2004). Die rekords wat die joernaliste gekry het, het getoon wat as buitensporige reiskoste geag is, sowel as fondse wat aan Benny Hinn gegee is, sonder enige redes. Hinn het hierdie beskuldigings aangespreek deur te sê dat die uitbeelding van sy reiskoste in die dokumentêr misleidend was, omdat dit nie rekening gehou het met uitgawes wat diep verdiskonteer is nie en dienste wat gratis aan die ministeries gelewer is.

Kommer oor finansiële praktyke het voortgegaan. Ten spyte van die beraamde $ 100-200 miljoen, ontvang die ministeries jaarliks ​​in donasies, in April van 2013, het Benny Hinn sy ondersteuners aangemoedig om $ 2.5 miljoen te skenk, wat Hinn beweer het, sou deur 'n onbekende skenker aangepas word om die organisasie uit skuld te hef. (Zaimov 2013a). Vroeër in die maand het Hinn na bewering die deelnemers in die duisende van 'n diens in Trinidad en Tobago gevra om elkeen $ 100 aan die Ministeries te skenk om die kruistog te finansier.

Benny Hinn is ook kwesbaar vir kritiek omdat hy nooit formele Bybelse opleiding of opvoeding ontvang het nie, eerder beweer sy kennis om uit die Heilige Gees self te kom. Konserwatiewe Christelike kritici beweer dat sy onderrig van die Evangelie gebrekkig is, veral sy aanvaarding van Woord Geloof leerstellings. Hulle beweer dat die Woord Geloof aanhangers, soos Benny Hinn, nie die Evangelie verkondig nie, maar eerder vorm hulle die leerstellings van die Bybel om hul spesifieke doel te pas, om die Skrif uit 'n konteks te kies en dit toe te pas op 'n persoonlike interpretasie wat beweer word deur direkte openbaring van God gegee te word "(" Benny Hinn "nd). Een van die mees betwiste leerstellings van Hinn en die Woord Geloofsbeweging behels die geloof dat Jesus Christus 'n geestelike sowel as 'n fisiese dood in versoening vir die sondes van die mensdom gesterf het en "na die hel neergedaal het waar Hy gemartel is" voordat hy wedergebore word (Peters 2009: 2). Kritici het hierdie eis verwerp en dit ketters beskou en beweer dat omdat God nie eenvoudig nie ophou om te wees, die geestelike dood van Christus sou bewys dat hy nie God is nie. Nog so 'n leerstelling is die Little gods Doctrine. Uit die Bybelgedeeltes soos II Petrus 1: 4 en Johannes 10: 31-39, beweer die “Klein gode-leer” dat, aangesien God mense in sy presiese gelykenis geskep het, gelowiges eintlik “klein gode” is, wat, met geloof, is nie in staat is om aan siekte of armoede te ly nie (Gilley 1999). Hierdie interpretasie van Woordgeloof weerspreek meer tradisionele interpretasies van talle Bybelgedeeltes, soos Psalms 50: 1 en Romeine 16:27. Hierdie gedeeltes sê dat daar net een God is en dat mense na God se beeld geskep word “beteken dat ons as mense die vermoë het deur 'n reddende verhouding met Jesus Christus Weet God, "die tradisionele interpretasie van die vers. Verder word die Kleingodsdoktrine verwerp omdat "nie almal wat die Here liefgehad het en gedien het nie, in volmaakte gesondheid gewandel het" en dat God nie sy volgelinge beplan om fisies in hierdie lewe te genees nie (Peters 2009: 3).

Benny Hinn Ministries is die teiken van verskeie media-ondersoeke. Die eerste het in 1993 plaasgevind. Gedryf deur Inside Edition , Die gasheer is aangebied deur Bill O'Reilly, en die ondersoek het die legitimiteit van Hinn se genesings in twyfel getrek, gevolg deur individue wat vermoedelik by een van pastore Benny se dienste genees is. Die verslag lui byvoorbeeld dat 'n man wat op die verhoog blykbaar wonderbaarlik genees is van breinkanker, gevind het dat die gewas steeds aanwesig was na 'n ondersoek deur sy dokter; 'n vrou wat geglo het dat sy van longkanker genees is, het mediese behandeling geweier en is dood twee maande nadat sy 'n Benny Hinn-genesingsdiens in Houston bygewoon het; en die dokter van 'n vrou wat 'genees' is van doofheid, het gemeld dat sy nog nooit eintlik doof was nie. Na die uitsending van hierdie ondersoek op 2 Maart 1993, het Hinn 'n aantal mediavertonings gemaak, waaronder 'n onderhoud oor die 700 Club met Pat Robertson. In daardie onderhoud het hy belowe om veranderinge in sy bediening te maak, en erken die foute wat hy gemaak het. In dieselfde jaar het Ole Anthony van die Trinity Foundation na Florida gereis om Hinn te ondervra. Hinn beweer dat hy mediese verifikasie van al die wonderwerke sal doen voordat hulle op sy program uitgesaai word en dat hy sal terugkeer na die Evangelie. Kort nadat die stof egter gesluit het, was Hinn volgens Ole Anthony "terug na sy ou truuks" (Bloom 2003: 8). 'N Aantal soortgelyke ondersoeke is deur mediaprogramme uitgevoer, insluitend 'n 2001-dokumentêr wat op die HBO getiteld "A Question of Miracles" verskyn, waarin verslaggewers op 76-vermeende genesings opgevolg het wat tydens 'n diens in Portland, Oregon plaasgevind het. Ondanks die aanspraak op mediese verifikasie vir die genesing, het Hinn die dokumentasie teruggehou. 'N Paar maande later het Hinn slegs 'n lys van vyf name geproduseer. By die voer van opvolgonderhoude met die kruistogbywoners en hul mediese eksaminatore, het die verslaggewers resultate gevind wat soortgelyk is aan dié van die Inside Edition ondersoek. Nog so 'n ondersoek is uitgevoer deur datumlyn tydens 'n genesing in Las Vegas en weer probeer die bemanning kontak maak met die vyf individue, wie se name verstrek is deur Hinn, wat glo genees is. Vier het geweier om hul mediese rekords te deel en die vyfde, 'n vrou wat na bewering genees is van Lou Gehrig se siekte tydens 'n Hinn-kruistog, is verkeerd gediagnoseer. Die grootste nuusmedia-ondersoek van Benny Hinn Ministries is in 2004 deur die Canadian Broadcasting Corporation gedoen Die Vyfde Landgoed. Die dokumentêr, "Do You Believe in Miracles", het verborge kameras en onderhoude met voormalige Benny Hinn Ministeries se werknemers en lede van die kruistog gebruik om Hinn se genesingsaansprake te beoordeel, asook om sy finansiële praktyke te ondersoek. Die dokumentêr onthul byvoorbeeld 'n vertoningsproses waardeur gehoorlede sorgvuldig gekies is om op die verhoog te verskyn. Diegene wat liggaamlik sigbaar gestremd was, is byvoorbeeld deurgaans van die hand gewys, vermoedelik om onbevestiging te voorkom. Hinn het gereageer op bewerings rakende sy genesingspraktyke en gesê dat dit nie hy is nie, maar God wat die individue genees; sy kruistogte bied bloot 'n kanaal waardeur die wat siek is, ontvangers van die Here se gawe kan word. Suksesvolle genesing vereis volkome geloof in God se krag en nie op Hinn se persoonlike krag nie.

Ten spyte van die aansienlike omstredenheid rondom Benny Hinn Ministries, miljoene gelowiges van regoor die wêreld na sy kruistogte en stem in op sy daaglikse televisieprogram in die hoop om 'n wonderwerk te ervaar. "This Is Your Day" word nou in 200 lande uitgesaai, en Hinn onderneem gereelde Miracle Crusades regoor die wêreld. In 2007 het Hinn die grootste opgetekende genesingsdiens in die geskiedenis in Mumbai, Indië, gehou, met ramings wat wissel van vyf tot sewe miljoen deelnemers gedurende die driedaagse "Festival of Blessings" ("Benny Hinn: India Healing Crusade"). Die ministeries ontvang jaarliks ​​'n skenking van $ 100-200 miljoen en dra grootliks by tot verskillende krisishulppogings, sendingorganisasies en skole en weeshuise en beweer dat hulle 'elke dag meer as 40,000 kinders ondersteun' ('Hoeveel verdien Benny Hinn? ”(“ Salary & Net Worth ”nd). Hinn het ook 'n mate van postuur binne die Evangeliese gemeenskap gekry toe hy weer met sy voormalige vrou getrou het voor 'n gehoor van meer as 1,000 2013 (Zaimov XNUMXb).

Verwysings

"Benny Hinn" en Bybelse onderskeidingsministeries. Toegang verkry vanaf http://www.rapidnet.com/~jbeard/bdm/exposes/hinn/general.htm     on 25 Mei 2013.

"Benny Hinn Skrywer Profiel." Nd . Nuwe weergawe Dinsdag. Toegang verkry vanaf http://www.newreleasetuesday.com/authordetail.php?aut_id=496 op 25 Mei, 2013.

"Benny Hinn: Indië Genesende Kruistog." En 700 Club. Toegang verkry vanaf http://www.cbn.com/700club/Guests/Bios/Benny_Hinn_110404.aspx on 25 May 2013.

"Benny Hinn Ministries" en Apologetics Index. Toegang verkry vanaf http://www.apologeticsindex.org/h01.html op 25 Mei 2013.

“Benny Hinn Ministries - World Media Centre.” nd Kol. Toegang verkry vanaf http://alisoviejo.patch.com/listings/benny-hinn-ministries-world-media-center op 25 Mei 2013.

"BIOGRAFIE: Benny Hinn." En Die Vyfde Landgoed. Toegang verkry vanaf http://www.cbc.ca/fifth/amazinggrace/hinn.html 25 Mei 2013.

Bloom, John. 2003. "Die Ketter." Die Trinity Foundation. Toegang verkry vanaf http://www.trinityfi.org/press/heretic.html op 26 Mei 2013.

Cooper, Travis. 2014. "EPrayer en Online Gebed Rituals." In Die materialiteit van gebed, geredigeer deur Anderson Blanton. Die Sosiale Wetenskaplike Navorsingsraad. Toegang verkry vanaf http://forums.ssrc.org/ndsp/2014/01/13/eprayer-and-online-prayer-rituals/ op 22 Januarie 2014.

"GLO JY IN MIRACLES?" En Die Vyfde Landgoed. Toegang verkry vanaf http://www.cbc.ca/fifth/main_miracles.html op 25 Mei 2013.

Garcia, Elena. 2011. "Benny Hinn gesweer deur die uitgewer oor die vermeende verhouding met Paula White." Die Christelike Post, Februarie 18. Toegang verkry vanaf http://www.christianpost.com/news/benny-hinn-sued-by-publisher-over-alleged-relationship-with-paula-white-49060/ op 26 Mei 2013.

Harrison, Milmon. 2005. Regverdige Rykdom: Die Woord van Geloofsbeweging in Kontemporêre Afrika-Amerikaanse Geloof. New York: Oxford University Press.

Hinn, Benny. 2014. "Mighty Warriors Prayer Army." Benny Hinn Ministries . Toegang verkry vanaf http://www.bennyhinn.org/mwia/ op 22 Januarie, 2014.

Jag, Stephen. 2000a. “Dramatisering van die 'Evangelie oor gesondheid en welvaart': geloof en praktyk van 'n Neo-Pinkster 'geloofsbediening'.” Tydskrif vir geloof en waardes 21: 73-86.

Jag, Stephen. 2000b. “'Winnende maniere': globalisering en die impak van die gesondheids- en rykdomevangelie. ' Blaar van Hedendaagse Godsdiens 16: 88-105.

Martin, Allie. 2005. "Benny Hinn die onderwerp van IRS Ondersoek." AgapePress. Toegang verkry vanaf http://www.ministrywatch.com/pdf/article_071205_hinninvestigated.pdf op 25 Mei 2013.

Nickell, Joe. 2002. "Benny Hinn: Geneser of Hypnotis?" Skeptiese Ondersoeker. Toegang verkry vanaf http://www.csicop.org/si/show/benny_hinn_healer_or_hypnotist/ op 25 Mei 2013.

Okello-Kempala, Raphael. 2007. "Uganda: Benny Hinn het 'n geskenk vir die land." Toegang verkry vanaf http://watchmanafrica.blogspot.com/2007/05/pastor-joseph-serwadda-says-benny-hinn.html on 25 May 2015 .

Peters, Justin. 2009. 'Bennie Hinn.' Watchman Fellowship. Toegang verkry vanaf http://www.watchman.org/profiles/benny-hinn/ op 26 Mei 2013.

"Gebedsversoek." 2014. Benny Hinn Ministries. Toegang verkry vanaf http://www.bennyhinn.org/prayer/prayer-request op 22 Januarie 2014.

Stewart, David J., en "Benny Hinn's Hidden Heresies." Toegang verkry vanaf http://www.jesus-is-savior.com/Wolves/benny_hinn-hidden.htm on 25 May 2013 .

Wrolstad, Mark. 2005. “IRS bevraagteken Hinn se belastingvrystellingstatus.” Die Dallas Morning News, Julie 6. Toegang verkry vanaf http://trinityfi.org/press/hinn07.html op 25 Mei 2013.

Zaimov , Stoyan. 2013a. "Benny Hinn vra volgelinge vir $ 2.5 miljoen om uit skuld te kom." Die Christelike Post, April 26. Toegang verkry vanaf
http://www.christianpost.com/news/benny-hinn-asks-followers-for-2-5-million-to-get-out-of-debt-94822/ op 26 Mei 2013.

Zaimov, Stoyan. 2013b. "Benny Hinn-herborings in die voorkant van 1,000-mense." Die Christelike Post, Maart 4. Toegang verkry vanaf http://www.christianpost.com/news/benny-hinn-remarries-in-front-of-1000-people-91218/ 25 Mei 2013.

Publikasiedatum:
26 Desember 2013

Deel