BAPS Shri Swaminarayan Mandir (Atlanta)

BAPS SHRI SWAMINARAYAN MANDIR TIMELINE

1980's: 'n Klein aantal BAPS-toegewydes in die Atlanta-omgewing het weekliks bymekaargekom vir aanbidding in mekaar se huise.

1988: BAPS-aanhangers het 'n skaatsbaan in Clarkson, Georgia, gekoop en as 'n mandir opgeknap.

1980's: Die aantal Indiese immigrante in die VSA het dramaties gegroei.

2000 (Februarie): 'n Land van nege en twintig hektaar is net buite Atlanta in Lilburn, Georgia, gekoop om as plek vir die beplande mandir te dien.

2000 (Februarie): Pramukh Swami Maharaj het 'n godsdienstige ritueel (puja) uitgevoer om die land te heilig vir die mandir-konstruksie.

2004: Pramukh Swami Maharaj arriveer in Atlanta vir 'n besoek.

2005 (September): Grond is gebreek vir die mandir-konstruksie.

2007 (Augustus): Die mandir is formeel ingewy.

GESKIEDENIS

'N Groot golf van Asiatiese immigrasie in die Verenigde State het tydens die 1980's plaasgevind, en Indiese immigrante was 'n belangrike komponent van daardie immigrasie (Barringer 1990). In 1960 was daar ongeveer 12,000 Indiese immigrante in die VSA; daardie getal het toegeneem tot 51,000 in 1970, 206,000 in 1980 en 450,000 in 1990 (Terrazas en Batog 2010). In 2010 het die Indiese bevolking in Atlanta 100,000 deur 2010 (Li 2013) oortref. Baie van hierdie immigrante was ten minste nominaal Hindoe.

Die Swaminarayan-tradisie was een van die mees sigbare Hindoe-immigrantegroepe in die Verenigde State in 1907. Soos Melton (2011: 8) Swaminarayan-tradisie se plaaslike en internasionale groei saamvat: “It has emerged out of Gujarat to word 'n nasionale beweging, aanvanklik na die twintigste-eeuse verstrooiing van Gujarat in die hele Indië, terwyl dit ook baie nie-Gujaraties lok na sy relatief moderne, hervormings en gemeenskapsaktiewe vooruitsigte. Een van die mees sigbare sektariese voorstellings van die Swaminarayan-tradisie in die VSA is Bochasanwasi Shri Akshar Purushottam Swaminarayan Sanstha (meestal BAPS).

Tans word BAPS wêreldwyd oor 1,000,000-toegewyde, byna 1,000 sadhus, oor 3,000-mandiere en BAPS-gemeentes, duisende weeklikse gemeentes en baie aktiewe humanitêre en liefdadigheidsaktiwiteite beskou. BAPS is verteenwoordig in meer as veertig nasies regoor die wêreld. Fenton (1988) beramings daar was 'n paar dosyn Swaminarayan-families in die Atlanta-gebied teen die middel-1980s. Teen die vroeë 2000's het die aantal aanbidders 1,000 genader met baie groter byeenkomste op feesdae. BAPS toegewyde is ingesluit in daardie stel families.

Die BAPS vasberadenheid om 'n mandier te bou, het gedurende die 1980s begin toe toegewyde 'n skatebaan in Clarkson, Georgia, gekoop het.en het dit as 'n mandier in 1988 opgeknap. Tot die 1990's was sadhus nie toegelaat om buite Indië te wees nie, maar twee streeks sadhus het in die vroeë 1990's by die nuwe mandier ingetrek. Namate die aantal BAPS toegewyde en hul finansiële hulpbronne gegroei het, het toegewydes begin streef na die opbou van 'n nuwe mandier in die Atlanta-gebied. Vir BAPS-toegewyde verteenwoordig mandiere 'n belangrike vorm van toegewyde uitdrukking en 'n manier om die oorlewing van Swaminarayan Hindoeïsme te bevorder. Met die ondersteuning van hul geestelike leier, Pramukh Swami Maharaj, het die BAPS-gemeenskap begin beplan vir die bou van 'n gesnyde klipmandir (shikharbaddh) (Kim 2010: 367). Soos Kim waarneem, probeer BAPS satsangis en leiers voortdurend hul jeuggroepe, publikasies en metodes om Swaminarayan upasana vir sy transnasionale gemeenskappe te onderrig, te verbeter. Ook poog BAPS om die appèl en toeganklikheid van sy talle programme en materiaal vir beide sy volgelinge en breër publiek te verbeter. Die nuwe tempels het 'n fokuspunt geword vir hierdie ontwikkelinge "(Kim 2011: 369). Een uitdrukking van toewyding en opoffering deur BAPS-aanhangers is die vinnige konstruksie van nuwe mandiere, wat dikwels oor twee jaar of minder plaasvind en uitgebreide vrywillige arbeid behels.

In die geval van die Shri Swaminarayan Mandir, net buite Atlanta, is grond vir die mandier in 2000 aangekoop, en dieselfdemaand het Pramukh Swami Maharaj 'n godsdienstige ritueel (puja) uitgevoer om die land vir die mandir-konstruksie te heilig. Pramukh Swami Maharaj het in 2004 na Atlanta teruggekeer vir 'n week se besoek, en die volgende jaar is daar met die bouwerk begin. Die tempel is in minder as twee jaar voltooi, en in Augustus 2007 is die mandir formeel ingewy.

Leerstellinge / RITUELE

Die BAPS Swaminarayan Sanstha self identifiseer as 'n burgerlike en godsdienstige organisasie wat harmonie bevorder op die individu, familie en gemeenskapsvlakke, bewaar sy kulturele erfenis en bied humanitêre dienste. Dit sluit in ("BAPS Shri Swaminarayan Mandir Atlanta" en):

Omgee vir hul geestelike, kulturele, sosiale, fisiese, emosionele en opvoedkundige behoeftes.

Inspireer almal na 'n suiwer en vreedsame leefwyse; gevul met karakter, liefde, verdraagsaamheid en harmonie.

Volhoubaarheid van die universele waardes van die Hindoe-kultuur.

Bevordering van geloof en toewyding in God.

Benewens die feeste en feesvieringe wat dwarsdeur die jaar gehou word, word aanbiddingsrituele (bhakti), soos 'n oggendbad, gevolg deur 'n puja, erts, darshan en satsang, daagliks aangebied.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Die Shri Swaminarayan Mandir in Atlanta is 'n indrukwekkende 32,000 vierkante-voet tempel. Dit is gebou uit meer as 4,500 ton Italiaanse Carrara-marmer, 4,300 3,500 ton Turkse kalksteen en 35,000 1,000 ton Indiese pienk sandsteen. Die klip is in die drie onderskeie lande uitgesteek en daarna na Indië gestuur waar gekerfde vakmanne dit in 1,000 1,000,000 afsonderlike stukke gebeeldhou het wat daarna na Atlanta gestuur is. Die klipstukke waaruit die mandier vervaardig is, sluit in mekaar en benodig dus geen skroewe, spykers of ander bevestigingsmiddels nie. Byna 86 116 vrywilligers het by meer as 340 XNUMX vakmanne aangesluit en meer as XNUMX XNUMX XNUMX uur arbeid belê in die samestelling van die mandir, 'n proses wat in minder as twee jaar voltooi is (Grundhauser nd). 'N Sleutelsteen van twee ton is in die plafon van die sentrale koepel van die mandir geplaas. Na voltooiing bevat die mandir nou ses lang pinnacle, XNUMX dekoratiewe plafonne, XNUMX boë en XNUMX kolomme (Grundhauser nd).

Die Shri Swaminarayan Mandir in Atlanta bevat die volgende murtis:

Bhagwan Swaminarayan en Aksharbrahman Gunatitanand Swami
Shri Ghanshyam Maharaj
Shri Radha-Krishna Dev
Shri Harikrishna Maharaj
Brahmaswarup Bhagatji Maharaj
Brahmaswarup Shastriji Maharaj
Brahmaswarup Yogiji Maharaj
Pragat Brahmaswarup Pramukh Swami Maharaj
Shri Sita-Ram Dev en Shri Hanumanji
Shri Shiva-Parvati Dev en Shri Ganeshji

Die Atlanta BAPS shikharabaddha mandir bevat 'n verskeidenheid fasiliteite buite die strukture wat die murtis bevat. Kim (2011: 371) skryf dat alle shikharabaddha mandiere sluit in:

'n groot saal, kombuis, koshuis vir Sadhu s, klaskamers, en soms 'n gimnasium. In die Mandir's in die Weste is daar ook 'n komponent wat bekend staan ​​as die "Uitstalling.". In die Shikharabaddha-mandiere wat buite Indië gebou is, is die uitstalling 'n bewustelik geskep ruimte, ontwerp soos 'n museum, met toepaslike beligting en etikette. , en aktuele afdelings. Die afdelings bied besoekers aan Hindoeïsme en sy wêreldbydraes aan, verduidelik die geskiedenis van die oorspronklike Swaminarayan sampradaya en BAPS Swaminarayan Bhakti , en gee voorstelle oor die lewe van 'n morele uitnemendheid. '

Op die oomblik dat dit gebou is, was die Shri Swaminarayan Mandir in Atlanta die derde shikharabaddha in die VSA (voorafgegaan deur mandirs in Houston en Chicago). Dit was ook die grootste Hindoetempel buite Indië. Sedert die konstruksie van die Atlanta-mandir is 'n nog groter BAPS-shikharabaddha in Los Angeles gebou.

Die geestelike leier van die Shri Swaminarayan Mandir in Atlanta is Pramukh Swami Maharaj, wat beskou word as die vyfde geestelike opvolger van Swaminarayan. Pramukh Swami Maharaj word beskou as die uiteindelike vlak van geestelike ontwikkeling (gebroken) en in konstante kommunikasie met God. Hy is die sleutel geestelike skakel tussen BAPS toegewyde en God.

Kwessies / UITDAGINGS

Daar is 'n mate van kontroversie oor die bou van huise van aanbidding in Lilburn, hoofsaaklik moskees, maar ook 'n mandier voorgestel deur die Swaminarayan Satsang Mandir van Atlanta (Esterl 2011; "Gwinnett sê nee vir Hindoe tempele”2006). Daarteenoor is die Shri Swaminarayan Mandir grotendeels verwelkom. Die burgemeester sê: 'Lilburn het 'n baie uiteenlopende gemeenskap geword, baie internasionaal. As gemeenskapsleiers het ons die diversiteit aangeneem, en daarom verwelkom ons dit en sien dit as 'n baie positiewe teken ... ”(Lohr 2007). Die reaksie van besoekers was ontsagwekkend: 'Toe ons die Mandir binnegekom het vir die gebedsdiens, kon ons nie help om die karmiese veld te bespeur wat spruit uit standbeeldgode, passievolle onthullers, glasagtige klipoppervlaktes, teaterverligting en soporific nie. musiek. Toe ons na die seremonie buite gestaan ​​het, kon ons nie anders as om ons verwonder aan die onwaarskynlike omgewing van die gebou wat dit ongerymd en anderwêrelds maak nie ”(Sauser en LeFrancoi 2010).

Die groter uitdagings vir die Shri Swaminarayan Mandir in Atlanta is baie soos dié van ander Asiatiese Indiese tempels in die Weste, wat sy Indiese erfenis behou en in sy hedendaagse diasporiese omgewing pas. BAPS erken die toekoms van sy beweging hang af van die oordrag van die tradisie, sy kulturele, taalkundige en godsdienstige erfenis, na toekomstige geslagte (Rudert 2004: 2, 9). Rudert (2004: 10) noem literatuur wat deur die mandier geproduseer word, wat hierdie doelwit uitdruklik prioritiseer:

Om die kinders te koester en op te lei, word hulle vreedsame en bedagsame burgers. . . Die kinders word blootgestel aan die glorie van Indiese Kultuur en Hindoe-tradisies deur middel van klankvideo-aanbiedings.
en

Om die jonger van slagoffers te laat val tot die gevaarlike siektes soos aggressie, ongehoorsaamheid en dronkenskap, wat karakter en lewe vernietig en die waarde van die Indiese Kultuur vir ons toekomstige geslagte behou, speel ons jeugsentrum 'n belangrike rol.

Met betrekking tot akkommodasie verklaar Kim (2011: 379) dat dit "akkommodasie sonder kompromie is vir sy sentrale beginsels wat BAPS toegelaat het Mandir s gebou moet word waar satsangis Die tweeledige doelwitte is dat die BAPS Swaminarayan Sanstha hoop om Hindoeïsme 'n toeganklike en aantreklike godsdiens vir alle besoekers te maak. Tog streef dit ook om die bewustheid van sy eie toewydingstradisie (Kim 2011: 379) te verskerp.

Verwysings

Abney, Kate. 2015. "Verken Georgië se onverwagte besienswaardighede." Atlanta Magazine , Mei 4. Toegang verkry vanaf
http://www.atlantamagazine.com/georgiatravel/explore-georgias-unexpected-attractions/ op 9 Junie 2015.

"BAPS Shri Swaminarayan Mandir Atlanta." En alle Hindoe-tempels. Toegang verkry vanaf
http://allhindutemples.com/city/georgia/hindu_temple/baps-shri-swaminarayan-mandir-atlanta/ op 9 Junie 2015.

Barringer, Felicity. 1990. "Asiatiese bevolking in die VSA het in die 70's met 80% gegroei." New York Times, 2 Maart Toegang verkry vanaf http://www.nytimes.com/1990/03/02/us/asian-population-in-us-grew-by-70-in-the-80-s.html op 9 Junie 2015.

Esterl, Mike. 2011. “Mosque Zoning Row Draws Scrutiny: Georgia City's Opposition to Muslim Centre Probed as Justice Department Stighlides Focus on Religious Property Disput.” Wall Street Journal, Augustus 13. Toegang verkry vanafhttp://www.wsj.com/articles/SB10001424053111904823804576504220337373868 op 20 Junie 2015.

Grundhauser, Eric. en "BAPS Shri Swaminarayan Mandir Atlanta." Atlas Obscura. Toegang verkry vanaf http://www.atlasobscura.com/places/baps-shri-swaminarayan-mandir-atlanta-2 on 9 June 2015 .

"Gwinnett S ays N o Hindoe Tempel. "2006. Die Atlanta Grondwet, Junie 27. Toegang verkry vanaf http://www.freerepublic.com/focus/news/1658489/posts op 20 Junie 2015.

Kim, Hanna. 2010. "Publieke betrokkenheid en persoonlike begeertes: BAPS Swaminarayan Temples en hul bydrae tot die diskoerse oor godsdiens." Internasionale Tydskrif vir Hindoe Studies 13: 357-90.

Li, Ivy. 2013. "Die Indiese staat van Georgië: Hindoe-tempels in die Suide bied oop plekke van aanbidding aan." Hyphen Magazine , Lente. Toegang verkry vanaf http://www.hyphenmagazine.com/magazine/issue-26-south-spring-2013/indian-state-georgia on 20 June 2015 .

Lohr, Kathy. 2007. "Gleaming Hindoe Tempel te open in Atlanta voorstad." NPR, Augustus 15. Toegang verkry vanaf http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=12753002 op 20 Junie 2015.

Melton, J. Gordon. 2011. "Nuwe Nuwe Godsdienste in Noord-Amerika: Die Swaminarayan Familie van Godsdienste." P aper gepresenteer op die jaarlikse vergadering van die Sentrum vir Studie van Nuwe Godsdienste (CESNUR), Aletheia Universiteit, Danshui, Taiwan, Junie 21-23.

Rudert, Angela. 2004. Inherente Geloof en Onderhandelde Mag: Swaminarayan Vroue in die Verenigde State. MA Proefskrif. Ithaca, NY: Cornell Universiteit.

Sauser, Jeff en Josh LeFrancoi. 2010. “BAPS Mandir: politiek, vrede en harmonie in Atlanta se voorstede.” Burn, Maart 13. Toegang verkry vanaf http://burnaway.org/feature/baps-mandir-politics-peace-and-harmony-in-atlantas-suburbs/ op 20 Junie 2015.

Terrazas, Aaron en Cristina Batog. 2010. "Indiese Immigrante in die Verenigde State." Migrasiebeleid Instituut, Junie 9. Toegang verkry vanaf http://www.migrationpolicy.org/article/indian-immigrants-united-states-1 op 9 Junie 2015.

Skrywers:
David G. Bromley
Suchi Shah

Post Datum:
24 Junie 2015

BAPS SHRI SWAMINARAYAN MANDIR VIDEO VERBINDINGS

Deel