David G. BromleyJessica McCauley

Universele Kerk Triomfant van die Apatiese Agnostikus

APATHETIC AGNOSTIC (UCTAA) TYDLYN

1965: Terwyl hy die Royal Military College of Canada bygewoon het, het John Tyrrell die eerste keer die frases "Ek weet nie en ek gee nie om nie" en "Apatiese Agnostisisme" gebruik om sy godsdienstige oortuigings te beskryf.

1996: John Tyrrell stig The Universal Church Triumphant of the Apathetic Agnostic (UCTAA) met die skepping van 'n enkele, yl bladsy op sy persoonlike webwerf. Destyds het die webblad slegs die drie Geloofsartikels en 'n vrywaring ingesluit.

1996: Later vanjaar het die bladsy uitgebrei om 'n Meditasies-afdeling en 'n kommentaar op die Geloofsartikels in te sluit. Die blad is ook op sy eie webwerf geplaas.

1997: 'n Kerklidmaatskapopsie is beskikbaar gestel.

1998: 'n Klerkale hiërargie is gevestig, met grade en ordening wat van die International University of Nescience aangebied word.

2000: Daar was 'n toename in belangstelling in die Apatiese Agnostisisme-beweging, met lede wat meer aktief wou raak. Dit het gelei tot 'n aantal nuwe inisiatiewe, insluitend 'n Clergy Resource-webwerf, private boodskapborde vir lede, en 'n outcropping van streekwebwerwe. Tyrrell het die domeinname uctaa.org en ApatheticAgnostic.com gekoop.

2003 (Januarie): Die Kerk is wettiglik in die Verenigde State opgeneem. Die inlywing het daarna verval.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Min is bekend oor die lewe van John Tyrrell, die stigter van die Apatiese Agnostisisme-beweging. Hy is opgevoed in 'n Anglikaanse gesin in Ontario. Hy het gematrikuleer by die Royal Military College of Canada, waar hy sy BA in Ekonomie en Politiek ontvang het en later sy MBA van Queen's College behaal het. Van 1963-1994, Tyrrell gedien as 'n Logistieke Beampte in die Kanadese Gewapende Magte (Tyrell 2012).

Dit het Tyrrell 'n paar jaar geneem om by die begrip apatiese agnostisisme te kom. Nadat hy verskeie godsdienste deeglik oorweeg het, het hy tot die besef gekom dat geen van hulle suksesvol die kwessie van enige God se bestaan ​​aangespreek het nie. Hy het sterk gevoel dat "sonder om die probleem realisties te kan aanpak, die hele geloofstruktuur in duie stort - ongeag watter godsdiens" ("Geskiedenis").

Toe John Tyrrell die eerste keer die UCTAA-bladsy geskep het, was dit bloot 'n humoristiese uiteensetting van sy persoonlike oortuigings
en hy het geen aspirasies gehad om dit op te neem nie. Vandag word beraam dat UCTAA meer as 10,000 40 lede in meer as XNUMX lande het, maar geen akkurate lidmaatskaprekords bestaan ​​nie (“Geskiedenis” nd). Tyrrell is verantwoordelik vir die grootste deel van die webwerf se instandhouding. Hy reageer persoonlik op vrae van die publiek, wat hy dan op die webwerf plaas in 'n afdeling genaamd "Vra die Patriarg."

Leerstellinge / oortuigings

Die term Apatheïsme ('n portmanteau van Apathy and Theism or Apathy and Atheism) is geskep deur Amerikaanse skrywer en aktivis, Jonathon Rauch. Hy stel vas dat dit "'n ongerymdheid is om alles soveel oor jou eie godsdiens te versorg en 'n selfs sterker gebrek aan omgee vir ander mense se" (Rauch 2003). Rauch beskou die toename in apatheïsme in Amerika as 'n belangrike beskawingskans en verwelkom die ontspanne houding wat baie Amerikaners aangeneem het teenoor godsdiens. In teenstelling met Apatiese Agnostisisme, glo baie apatiste in 'n god in godsdiens en doen hulle godsdienstige dienste. Alhoewel die meeste agnostici apatiste is, is nie alle apteïste noodwendig agnosties nie (Rauch 2003).

Die sleutelverskil tussen agnostisisme en apatiese agnostisisme is dat hoewel beide beweer dat hulle nie weet of 'n god bestaan ​​nie, agnostici die vraag dalk redelik belangrik kan vind. Apatiese agnostisisme beklemtoon dat agnostisisme 'n voldoende eindpunt is in die soeke na godsdienstige geloof. Deur te verstaan ​​dat die uiteindelike waarheid onverklaarbaar is, kan ons onsself bevry van 'n vrugtelose soektog en inderdaad nie meer omgee om die vraag te beantwoord nie (Tyrrell nd).

Die Universal Church Triumphant of the Apathetic Agnostic (UCTAA) bevat drie fundamentele "Artikels van geloof:"

1. Die bestaan ​​van 'n Opperwese is onbekend en onkendbaar.
2. As daar 'n Opperwese is, lyk dit asof dit apaties is vir gebeure in ons heelal.
3. Ons is apaties vir die bestaan ​​of nie-bestaan ​​van 'n Opperwese ("Geloof" 2006).

Op die webwerf van die organisasie word gesê: "As jy hierdie geloofsartikels verstaan ​​en aanvaar, dan is jy 'n apatiese agnostikus, of jy ook nie die moeite kan doen om werklik by die kerk aan te sluit nie" ("Geloof" 2006).

Ooreenstemming met die Geloofsartikels is die enigste vereiste vir affiliasie met die Kerk, en selfs dit is a
los reël. Daar is kommentaar op die webwerf, maar dissipels word aangemoedig om die artikels te interpreteer soos hulle goeddink. Volgens die stigter is die eerste artikel gebaseer op die oortuiging dat geloof nie dieselfde is as empiriese kennis nie, en dus is daar geen bewyse vir of teen die bestaan ​​van 'n Opperwese nie. Die enigste sekere standpunt oor die saak is dat ons nie weet nie. Die tweede artikel stel voor dat as daar 'n Opperwese is, dit onverskillig is teenoor ons bestaan. Dit is afhanklik van die begrip dat alle gebeure in ons Heelal verklaarbaar is ongeag die bestaan ​​of nie-bestaan ​​van 'n Opperwese. Die laaste artikel hou vol dat, gebaseer op die eerste twee, daar geen rede is om jouself te bemoei om die bestaan ​​van 'n Opperwese te bepeins nie.

Die doelstellings van die kerk is soos volg:

1. "Ons kan groter wees as Scientology ... as ons net nie so apaties was nie."
2. "Om die konsep van Apathetic Agnosticism so wyd moontlik te versprei. Om apaties te wees oor die bestaan ​​van 'n Opperwese se bestaan, impliseer nie apaties oor die konsep nie. "

Hierdie doelwitte weerspieël dat die kerk, met behoud van tasbare oortuigings en doelwitte, nie te ernstig opneem nie ("Doel" en).

RITUELE / PRAKTYKE

Daar is baie min ritueel wat verband hou met die UCTAA. Die Apathetic Agnostic Tabernacle Choir oefen op Donderdae in storte regoor die wêreld. Andersins is die hoofaksie wat met die kerk verband hou, die verspreiding van kennis met betrekking tot apatiese agnostisisme.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Voor die skepping van die webwerf in 1996 was John Tyrrell die enkele lid van die Universal Church Triumphant of the Apathetic Agnostic. In 1997 is 'n lidmaatskapopsie beskikbaar gestel, en in 1998 is 'n klerklike hiërargie gevestig. Dit is 'n baie informele hiërargie aangesien dit nie verpligtend is dat laer geestelikes bevel van hul meerderes (“Organisasie” nd) neem nie.

Tans is die patriarg van die kerk John Tyrrell, die stigter. Daar is verskeie lidmaatskap opsies aangebied, insluitend:

  • Basiese affiliasie: die aanvaarding van die geloofsartikels, of jy aansoek doen om 'n lid van die gemeente te wees.
  • Koorlidmaatskap: 'n Aansoek word aangebied om by die Apathetic Agnostic Tabernacle Choir aan te sluit wat elke Donderdagaand in die stort plaasvind.
  • Gemeente lidmaatskap: bied 'n baccalaureusgraad aan van die Internasionale Universiteit van Nescience en toegang tot die webwerf se boodskapborde. Grade kan in verskeie dissiplines verwerf word, insluitende Apatie, Onkunde, Naskunde, Agnostiese Studies en Geestelike Re-Engineering.
  • Ordinasie: ontvang 'n Meestersgraad en -ordinasie as Minister, Pastoor, Rabbi, Priester of Priesteres.

Die rol van die geordende geestelikes is om 'te help om inligting oor die kerk en sy leerstellings beskikbaar te stel vir belangstellendes' ('Ordening' en '). Dit kan wissel van insluiting van 'n skakel na die UCTAA-webwerf op u persoonlike webblad, die skep van 'n spieëlwebwerf of die uitvoer van 'n uitreikprogram. Predikante is in staat om geestelikes te orden en gepaste seremonies te hou, insluitend wettige huweliksplegtighede in gebiede waar die wyding daarvan deur die wet erken word. Gewyde geestelikes het ook toegang tot die kerk se geestelike hulpbronwerf (Ordinasie en ander).

Kwessies / UITDAGINGS

Aangesien die Kerk nie geinkorporeer is nie, was daar kommer oor regsaanspreeklikheid. Die aanspreeklikheidspotensiaal val uitsluitlik op John Tyrrell, die stigter. Terwyl die organisasie die monetêre skenkings sterk ontmoedig, aanvaar die webwerf pro bono-advies en verteenwoordiging van gewillige prokureurs. Hierdie advies word hoofsaaklik aanvaar om amptelike erkenning as godsdiens te verseker, sodat geordende geestelikes in staat is om regsgeldige huwelike uit te voer.

Die UCTAA versoek nie of aanvaar skenkings as 'n algemene reël nie. Die stigter van die webwerf hou die organisasie hoofsaaklik uit die sak. Hierdie struktuur, saam met die apathie van die aanhangers, het die Kerk toegelaat om oorwegend nie-omstrede te bly ("Behoeftes" en)

Verwysings

"Mik." tweede Die Kerk van die Apatiese Agnostikus. Toegang verkry vanaf http://uctaa.net/ourchurch/aims.html op 12 April 2013.

"Geloof." 1996. Die Kerk van die Apatiese Agnostikus. Toegang verkry vanaf http://uctaa.net/ourchurch/faith.html op 9 April 2013.

"Geskiedenis." En Die Kerk van die Apatiese Agnostikus. Toegang verkry vanaf http://uctaa.net/ourchurch/history.html op 12 April 2013.

“Behoeftes.” nd Die Kerk van die Apatiese Agnostikus. Toegang verkry vanaf http://uctaa.net/ourchurch/needs.html op 12 April 2013.

“Ordinasie” nd Die Kerk van die Apatiese Agnostikus. Toegang verkry vanaf http://uctaa.net/join/ordain.html op 14 April 2013

"Organisasie." tweede Die Kerk van die Apatiese Agnostikus. Toegang verkry vanaf http://uctaa.net/ourchurch/organization.html op 14 April 2013.

Rauch, Jonathon. 2003. "Laat dit wees: Drie Cheers vir Apatisme." Die Atlantiese Oseaan. Toegang verkry vanaf http://www.jonathanrauch.com/jrauch_articles/apatheism_beyond_religion/ op 13 April 2013.

Tyrrell, John. 2012. "2012 Edition van die John Tyrrell Webwerf." Toegang verkry vanaf http://www.johntyrrell.com/about.html op 13 April 2013.

Post Datum:
15 April 2013

 

 

 

Deel