Anusara Joga

ANUSARA TYDIENSTEL

1959 John Friend, stigter van Anusara joga, is gebore.

1987 Friend het die beroep van finansiële raadgewers gelaat om 'n voltydse joga-instrukteur te word.

1989-vriend ontvang shaktipat (geestelike ontwaking) van Gurumayi terwyl hulle in Indië reis.

1997 Anusara, Inc is gestig.

2010 Eiendom is verhuur en planne is begin vir 'The Center', 'n joga- en uitvoerende kuns-kompleks, in Encinitas, Kalifornië.

2012 (Februarie) 'n Skandaal het uitgebreek oor persoonlike en sake-keuses wat deur John Friend gemaak is.

2012 Anusara, Inc. geherstruktureer na die skandaal en massa-uittog van Anusara-onderwysers.

2012 (Oktober) Vriend hervat onderrig as 'n onafhanklike Hatha Joga-instrukteur.

2012 (November) Die Anusara-skool van Hatha Joga, 'n wêreldwye onderwys-geleide skool, is opgeneem.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Anusara® joga ontwikkel onder die inspirasie en leierskap van John Friend. In die vroeë stadiums van die ontwikkeling van die handelsmerk het Friend sy guru, Gurumayi, gevra oor 'n naam (Williamson 2012). Sy het hom verwys na Douglas Brooks, 'n geleerde van Tantra wat aan die Universiteit van Rochester onderrig gee. Brooks was destyds die vertaling van die Kularnava Tantra terwyl hy by Shree Muktananda Ashram, 'n belangrike sentrum vir Siddha Joga woon, 'n soort meditasie-gebaseerde joga na die Verenigde State in die 1970s deur Muktananda gebring en nou deur Gurumayi gelei. Vriend het met Brooks geraadpleeg, net soos hy 'n sin uit die Skrif vertaal soos: "Deur die huidige genade te vermeerder, word die student in staat om te hou wat van waarde is van die goeroe." Die woord anusara vandaan kom Saras, wat beteken vloei. Die literatuur van Anusara joga vertaal anusara as "vloeiend met genade", en teken op die groter konteks van die sin. Vriend het voortgegaan om geleerdes van Tantra te raadpleeg. Hy het tydens sy verblyf by hierdie ashram bevriend geraak toe hy Anusara-joga ontwikkel het, maar Friend is die uiteindelike argitek.

As vriende opgelei onderwysers in Anusara joga, sommige het na die top gestyg as sterre, geliefd deur baie studente. John Friend was egter ongetwyfeld die virtuoos van Anusara, met sy klasse wat duisende toegewyde volgelinge aantrek. Trouens, hy is tot so 'n mate geleer dat sommige hom 'n goeroe beskou. Vriend ontken egter enige status van verligting buite die goddelike aard wat hy glo almal beskik oor (Outeursonderhoud van Friend, 2010). Ten spyte hiervan het 'n kragverskil ontwikkel oor tyd tussen Friend en ander - selfs diegene wat nou saam met hom in die organisasie gewerk het. Sommige Anusara-joga-onderwysers en -leiers sal later vriend beskuldig dat hy sy mag misbruik het.

Die pad na Friend se opkoms as 'n hatha-joga-guru het op 'n jong ouderdom begin. Sy ma het hom aan stories van yogi bekendgestel, en hy het bepaal dat hy eendag die magte van hierdie yogi sou verkry. Hy het die studie van Hatha Joga op die ouderdom van dertien in sy tuisdorp Youngstown, Ohio, begin. Sy joga onderwyser, 'n vrou wat hy net verwys as Margaret, saam met sy ma, het Friend blootgestel aan 'n eklektiese groep Oosterse en Wes-esoteriese leerstellings. Deur middel van sy tiener en jong volwasse jare het Friend die filosofieë en praktyke van die Theosophical Society, Wicca, Sufism, New Thought en Buddhism bestudeer. Sy inspirasie om die yoga en meditasie te oefen, het grootliks geleer om die outobiografie van Paramahansa Yogananda (1893-1952) in die laat 1970s te lees. Vir 'n tydperk het hy die meditasie tegnieke onderrig deur Self-Realization Fellowship, die organisasie wat deur Yogananda gestig is, nagestreef. Van sy tienerjare tot vandag het Friend geïnteresseerd in die verband tussen fisiese beweging en geestelike ekstase. Dit is getoon in sy praktyk van Sufi-dans, maar selfs meer in sy omhelsing van fisiese joga. TKV Desikachar (Viniyoga-styl), Patabbhi Jois (Ashtanga Joga-styl) en Indra Devi is onder die joga-onderwysers onder wie Friend gestudeer het. Hiervan het hy die meeste konsekwent met BKS Iyengar gewerk, uiteindelik 'n instrukteur van Iyenagar Joga geword en in die direksie van die Iyengar-organisasie gedien.

Friend studeer aan die Texas A&M Universiteit, waar hy grade in Finansies en Rekeningkunde behaal, en nadat hy studeer, werk hy as finansiële konsultant. In 1987 het hy hierdie beroep verlaat om voltyds joga te gee. Terwyl hy 'n student van Iyengar was, reis hy in 1989 deur Indië. In Ganeshpuri, naby Mumbai, ontmoet hy Gurumayi, die hoof van 'n guru-afkoms bekend as Siddha Yoga. Hy het ontvang shaktipat (geestelike ontwaking) van haar en kort daarna het sy joga kursusse vir haar toegewydes begin, hoofsaaklik by 'n ashram in South Fallsburg, New York. Daar was Friend blootgestel aan verskillende Hindoe-filosofieë, insluitende die filosofie van Tantra, wat 'n groot rol in sy formulering van Anusara-joga sou speel.

In die ontwikkeling van sy eie merk postuurjoga het Friend 'n positiewe onderrigwoordeskat ontwikkel. Frases soos "lood uit die hart" het 'n embleem van Anusara-joga klasse geword en het studente geïnspireer om hul joga-oefening te sien as 'n melding van die fisiese en psigo-geestelike wêreld. Vriend het studente aangemoedig om hul houdings uit 'n interne ruimte van vreugde en vrede uit te voer. In die opleiding van onderwysers het hy hulle opdrag gegee om "op 'n persoonlike of hartvlak, nie aan hul buitenste liggame op 'n onpersoonlike vlak te kommunikeer nie" (Friend 1998: 101). Hy het ook die fisiese en psigo-geestelike geïntegreer deur 'n teoretiese raamwerk te ontwikkel wat die spiere en bene van die liggaam verbind tot sirkelvormige energiestelsels, of "lusse en spirale." Deur 'n stel beginsels te ontwikkel wat "die liggaam in lyn bring met die Optimale Bloudruk "(Friend 1998: 39), sy benadering staan ​​in kontras met dié van Iyengar, wat meer van die suiwer fisiese vlak gewerk het. Vriend fine-tuned en geformaliseer Anusara joga as hy opgelei instrukteurs en skryf 'n handleiding vir die uitgebreide onderwyser opleiding proses.

Vriend het groot byeenkomste van Anusara-joga-praktisyns van 2008 tot 2012 georganiseer en ook aan die Joga Journal konferensies waar sy klasse so 'n skare getrek het dat sy beeld op skerms dwarsdeur die kamer geprojekteer moes word. Anusara joga se teenwoordigheid het ook bekend geword by musiekfeeste, soos Wanderlust. Tydens werkswinkels, konferensies en feeste het Friend die vereniging van Anusara-joga met Tantra aangespoor deur sommige voormalige swamis van Siddha Yoga (Sally Kempton en Carlos Pomeda) en geleerdes van Hindoeïsme en Tantra (Douglas Brooks, Paul Muller-Ortega en William) te reël. Mahony) om te praat en klasse aanbied. Later het 'n jonger geleerde, ook voorheen geassosieer met Siddha Yoga, Christopher "Hareesh" Wallis, by die groep aangesluit en 'n gewilde onderwyser onder Anusara-joga-praktisyns geword. Diegene wat Anusara joga onderwyser sertifisering het, is sterk aangemoedig om met een of al hierdie onderwysers te studeer. Vriend het ook begin om Hindoe-kuier in werkswinkels in te sluit, en verskeie kirtana (Chanting) groepe gereeld gereis met vriende, insluitend Krishna Das, Benjy en Heather Wertheimer (bekend as Shantala), en MC Yogi. Vriend ingesluit uitvoerende kunste in hierdie verskillende byeenkomste deur talent toon dat musiek, dans en drama aangebied word. Sommige van die optredes het hula-hooping en lig- of vuurwirls ingestel, wat algemeen op groot feeste soos Brandende Man voorkom.

Anusara, Inc. het gedurende die eerste vyftien jaar van sy bestaan ​​met spronge gegroei. Op sy punt was Anusara ongeveer 1,500-instrukteurs en 500,000-praktisyns in sewentig lande. Dit het alles in 2012 tot stilstand gekom - net aan die begin van Friend se "Igniting of the Centre 2012 World Tour" wat dit sou voeg yantras (heilige meetkunde) en piramidekrag tot die mengsel van praktyke. In Februarie het 'n webwerf inkriminerende getuienis teen Friend geplaas, wat in die onderstaande afdeling vir probleme / uitdagings uiteengesit word. Tans, na 'n kort rukkie vir selfrefleksie en terapie, is Friend weer op 'n toerrooster en tree hy buite die Anusara-joga-organisasie op as 'n onafhanklike hatha-joga-instrukteur - al is dit 'een van die kundigste en ervare hatha-joga-onderwysers ter wêreld , ”Volgens Friend se webwerf (“ About John Friend ”en).

Soos Anusara joga herstruktureer, het nuwe gesigte na vore gekom. Maar met die les van die korrupte invloed van krag nog vars, word niemand beskou as gesag nie. Besluite word deur komitees gemaak. Drie gelisensieerde Anusara joga onderwysers is nou die eienaars en bestuurders van die nuutgestigte Anusara-skool van Hatha Joga (ASHY) ®: BJ Galvan, William Savage en Jane Norton.

Galvan het grootliks gereis in die Verenigde State, Australië, Suid-Amerika en Europa, onderrig onder Friend en hom met klasse bystaan. Sy onderrig wêreldwyd sedert 2007 en speel 'n integrale rol in die bekendstelling van Anusara joga in Suid-Amerika. Op die oomblik lei Galvan tweetalige Anusara joga-geleenthede en opleidings regoor die wêreld. Passievol oor haar joga-praktyk, is sy ook 'n Reiki-meester, Hypnobirthing®-praktisyn, voormalige kommersiële eiendomsontwikkelaar, vrywilliger vir plaaslike burgerlike organisasies, en 'n ma en ouma.

William "Doc" Savage spesialiseer in een-tot-een-joga terapie sessies. Hy onderrig joga vyf jaar nadat hy onder baie onderwysers bestudeer het, waaronder John Friend, Adam Ballenger, BJ Galvan, en Martin en Jordan Kirk. Savage het ook saam met Douglas Brooks na Indië gereis om sy begrip van Tantra te verdiep. Voordat hy joga onderrig het, het hy twee en twintig jaar in die Amerikaanse lugmag deurgebring. Hy en sy vrou, Donna, leer joga in die Swart Heuwels van Suid-Dakota sowel as streek onder die moniker Dakota Yogi.

Jane Norton, die derde bestuurder van ASHY, het verslaaf geraak aan Anusara-joga toe 'n knaende pols aan die pols uit die weg geruim is nadat sy haar eerste klas in 2003 bygewoon het. Net soos Savage, spesialiseer Norton in die gebruik van Anusara-joga se beginsels om mense te help herstel van beserings en chroniese pyn. Van 2005-2007 het sy deur die Verenigde State getoer as die boetiekbestuurder van Anusara yoga. Norton woon op die eiland Martha's Vineyard en hou daarvan om te kook, strand te hou en tuin te maak.

Leerstellinge / oortuigings

Anusara joga, as 'n vorm van fisiese joga - ook bekend as asana, hatha joga, en postuur joga - is soortgelyk aan ander kontemporêre, wêreldwye handelsmerke van fisiese joga, maar het ook eienskappe wat dit uitmekaar stel. Die praktyk sentreer rondom posture wat gehou word met gefokusde aandag, vergesel van asembeheer. Tipes fisiese joga kan gestippeld wees langs 'n lyn wat van sekulêre aan die een kant strek tot geestelik aan die ander. Anusara joga se plasing val na die geestelike einde as gevolg van die klem op die ontwikkeling van "hart" eienskappe en, vir Anusara joga onderwysers, oor die studie van heilige tekste uit die joga tradisie van Indië. Vereiste leeswerk sluit die Bhagavad-Gita, Joga Sutras, Shiva Sutras, en Hatha Joga Pradipika.

Die filosofie-afdeling van die organisasie se webwerf verklaar: "Dit is deur die openbarende krag van genade dat ons wakker word van die waarheid dat hierdie goddelike vloei ons noodsaaklike aard is. Hierdie hoër kennis brand natuurlik ons ​​diepste begeerte om liefdevol die kreatiewe vloei van die lewe deur elke asem en houding in ons joga-oefening te dien. Op ons joga mat bied ons artistiek ons ​​individuele lig en ons unieke musiek met die hartlike gebed om meer skoonheid, liefde en goedheid aan die wêreld toe te voeg "(" Filosofie "nd).

Friend ontwikkel sy eie filosofie van joga toe hy besef het dat sy beskouings nie ooreenstem met dié van sy onderwyser, BKS Iyengar nie, wat die filosofie van samkhya gevind in die Joga sutras (Skrywer onderhoud van Friend, 2010). Samkhya is 'n dualistiese stelsel wat die wêreld verdeel in purusha en Prakriti: die onveranderlike, maar bewuste gees en die veranderende, maar nie-bewuste saak. omdat samkhya voorregte purusha en dus geneig om die fisiese wêreld te devalueer, vriend bevoordeel die nie-dubbele Tantriese benadering.

Tantra is 'n veelsydige stelsel van filosofie en praktyk wat in die Middeleeue in Indië ontwikkel is. André Padoux verskaf 'n eenvoudige definisie wanneer hy van Tantra skryf as 'n poging om te plaas kama, begeer, in elke sin van die woord, in diens van bevryding. . . om hierdie wêreld nie ter wille van bevryding te offer nie, maar om dit op verskillende maniere te herstel, in die perspektief van verlossing "(2004: 15). Die uiteindelike doelwit agter die filosofie van Anusara-joga is om die ego-gedrewe begeerte agter te laat en jouself te plaas in plaas van goddelike begeerte, of goddelike wil, bekend as iccha. Die spesifieke vorm van Tantra wat die vriend tydens sy tyd met Siddha Joga geleer het, is Kasjmir Shaivisme. Geleerdes uit die Siddha-joga-tradisie wat met Anusara-joga geassosieer word, stem saam met verskillende sektes van Tantra. Douglas Brooks proffers Shrividya Tantra, wat fokus op Shakti, of vroulike kreatiewe energie, en wat Brooks onder die vaandel van sy nuutgevonde Rajanaka Joga leer. Paul Muller-Ortega pas by Trika Tantra, wat fokus op Shiva, wat beskou word as 'n allesomvattende hoogste werklikheid wat onafskeidbaar is van die kreatiewe krag van Shakti. Muller-Ortega leer sy stelsel onder die moniker, Blue Throat Yoga.

Daar was 'n mate van verwarring vir die Anusara-joga studente wat met albei hierdie geleerdes gestudeer het. So het Friend die term Shiva-Shakti Tantra geskep as 'n manier om aspekte van beide sektes in te sluit, sowel as sy eie groter wêreldbeskouing. Tantriese geleerde Christopher Wallis (2012) in 'n artikel vir Bay Shakti dat die terminologie te breed en te vaag is. Die filosofie is inderdaad wyd, aangesien dit Boeddhistiese en Hindoe-Tantra, filosofieë van China en Japan, Keltiese en Wicca-filosofieë en selfs inheemse Australiese sienings bymekaarbring. Die bottom line in al hierdie, vir Friend, is dat die werklikheid ordelik en goed is en dat alle vlakke van lewe en die kosmos met mekaar verbind word (Coy interview of Friend, Bay Shakti 2010). Douglas Brooks en die Anusara-joga-praktisyns wat sy leerstellings gevolg het, het beswaar gemaak teen die nuut geartikuleerde filosofie, wat uiteindelik een faksie vorm wat Anusara-joga verlaat het na aanleiding van die skandaal-onthulling. Shiva-Shakti pas egter die eklektiese en los-gedefinieerde Tantra wat Anusara-joga verteenwoordig. Voormalige Anusara-onderwyser Christina Sell het hierdie potpourri uitgespreek toe sy in haar blog gesê het: "Rajanaka Tantra woon in die wêreld van Shiva-Shakti Tantra sonder konflik, hoewel dit sy eie wêreldbeskouing, bedryfsparadigma en punte van verskil het. Net soos die diepgaande leerstellings van Kasjmir Shaivisme wat Paulus [Muller Ortega] in sy kursusse tot lewe bring. Net soos die hartseer leerstellings van Jesus, Budhha, Wicca en enigiets anders wat ons nader aan die direkte ervaring van ons intrinsieke skoonheid, vreugde en kreatiewe uitbreiding "(2011) bring.

Nog 'n aspek van Anusara joga se filosofie het te doen met die koppeling van die fisiese liggaam tot die grondbeginsels van houding, belyning en aksie. Houding kom in plek voordat enige beweging begin as 'n Anusara-praktisyn "oopmaak vir genade." Genade word verstaan ​​die openbarende krag van die gees wat die houdings bewerkstellig; Dit is 'n lewenskrag wat jou liggaam, gees en gees oopmaak. Die tweede grondbeginsel, belyning, vereis die integrasie van die verskillende dele van die mens se wese. Die derde beginsel, aksie, is van toepassing op "die natuurlike vloei van energie in die liggaam" (Friend 1998: 25). Die konsep van "shri" (skoonheid en oorvloed) speel ook 'n groot rol in die filosofie van Anusara joga en word geag geestelike en wêreldse aspirasies te verenig.

Dit is die filosofie van Anusara-joga wat sy volgelinge verenig volgens die organisasie se webwerf: "Anusara-joga word saam gehou deur almal se implisiete alliansie aan die geestelike beginsels van Anusara-joga-filosofie, soos om skoonheid te vier in al sy diversiteit, waarheid en die eer van die kreatiewe vryheid van die goddelike in alle wesens. Almal is in lyn met die waarheid dat Grace die sleutelrol speel in die suksesvolle vloei van hul praktyk, klasse en die gemeenskap self "(" Filosofie "nd).

RITUELE / PRAKTYKE

Anusara joga is gebou op rituele van die liggaam wat 'n gevoel van gemeenskap skep en verbind praktisyns tot 'n groter kosmiese realiteit. Woorde word gebruik om die liggaam aan die hart te koppel en om deugd te betree. Die liggaam word die as mundi waarheen alle vlakke van die werklikheid saamsmelt en wat die fisiese verhef tot die geestelike. Elke Anusara-joga-klas begin met 'n aanroep wat Friend op 'n vroeë ouderdom van sy ma geleer het en wat hy tydens sy tyd met Siddha Joga weer ondervind het. Hy het gevra Krishna Das 'n melodie vir die verse te skryf, wat dien om Anusara joga studente van regoor die wêreld te verenig. Die Sanskrit-woorde word op die agterkant van Anusara-joga-aanroepkaarte weergegee: "Ek eer die wese van die Wese, die Heilige, die ligter-onderwyser binne en buite, wat die vorms van Waarheid, Bewussyn en Bliss aanvaar, is nooit afwesig nie, vol vrede. Wie is uiteindelik vry en skitter met 'n goddelike glans. "(Dit is meer van 'n interpretasie as direkte vertaling; die eerste woorde, byvoorbeeld, Namah Shivaya Gurave vertaal meer direk as: "Ek buig vir die Guru, wat is Shiva.") As die klas in 'n meer sekulêre omgewing soos 'n gimnasium geleer word, kan die openingsmantra weggelaat word of vervang word met 'n eenvoudige sang van om drie keer.

Na aanleiding van elkeen se sin en buig en 'n eie diepste self met die woord, Namaste, die instrukteur hou verband met 'n geestelike storie of tema wat hy of sy beoog het. Hierdie tema stel die toon vir die klas en word deur die hele sessie verwys sodat studente die postuur soveel van innerlike inspirasie as van uiterste wilskrag verrig. Op die webwerf van die organisasie word onder die metodiek aangedui: "Elke tema gee 'n rigting vir die houdingsenergie wat elke aksie en asem in die vorm inbring. Effektief, is alles wat in Anusara joga uitgedruk word uit die 'binnekant'. " Die Onderwysersopleidingshandleiding bied voorstelle aan onderwysers omdat hulle 'n voorneme vir elke klas skep. Dit is onder andere die volgende: "Ons ervaar ons innerlike goedheid, vreugde, liefde, waardigheid, of goddelike krag deur die posisies," en "Doen die houding as artistieke uitdrukkings van die vieringe van u gees" (Vriend 1998: 93). Klasse eindig met die lyk, of "finale ontspanning", gevolg deur 'n finale namaste.

Die klassieke ritueel is die gesig van Anusara-joga wat mense rondom die wêreld geïnspireer het. Terwyl meestal gefokus op die fisiese liggaam,"Die hart oopmaak" is 'n integrale deel van die klaservaring. Na die klas word die gemeenskap in sommige Anusara-joga-ateljees gebou deur oor tee te klets. Sommige Anusara joga kulas (gemeenskappe) organiseer sosiale uitstappies en ondersteun mekaar in tye van nood deur kos te berei of vervoer te bied. Sommige groepe het ook voordele om donasies aan nie-winsgewende diensorganisasies te bied.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Die doel van Anusara joga se organisasie - voorheen Anusara, Inc en tans Anusara Skool van Hatha Joga - is om onderrig aan te bied en onderwysers te sertifiseer. Daarbenewens het die organisasie voordeel getrek uit die verkoop van klere, joga-rekwisiete, en gedrukte en elektroniese media. Sommige van die boeke, CD's en video's wat hulle verkoop, is vervaardig deur hul eie uitgewery. Twee geleerdes het onlangs hul werk gepubliseer deur Anusara Press: Christopher Wallis, wat geskryf het Tantra verlig (2011) en William Mahony, wat geskryf het Pragtige Liefde: Hartgesentreerde Refleksie op die Narada Bhakti Sutra (2011). Maar primêr verkoop die organisasie Anusara joga self. Andrea Jain noem Friend 'n "tweede generasie joga-entrepreneur," wat "gekies uit Iyengar Joga en Siddha Joga, en het daarna die Anusara-joga-handelsmerk bekendgestel, versterk en versterk." (2012: 13-14).

Onder Friend se leierskap het die organisasie sy finansiële toppunt in 2010 bereik toe dit $ 2.8 miljoen ingevoer het, volgens 'n memorandum wat vir beleggers in 2011 (Roig-Franzia 2012) voorberei is. In daardie tyd het Anusara, Inc. probeer om 'n opvoedkundige en uitvoerende kunssentrum in Encinitas, Kalifornië, toe te rus wat op praktyke en voorskrifte van die joga- en Tantra-tradisies sou fokus. Vriend het 'n gemeenskap voorgehou rondom die sentrum in Encinitas (Author interview of Friend, 2010). Volgens Die kusnuus, Anusara, Inc. het in Oktober 73 (Cagala 8,269) 'n 1.86-jaar huurkontrak vir die 2010-vierkante-voet gebou vir $ 2012 miljoen geteken. Die skandaal, onder andere, behels bewerings rondom die befondsing vir hierdie projek, maar 'n ondersoek het nie opsetlike onwettige aktiwiteite bekend gemaak nie. Die planne en die huurkontrak is in 2012 ontbind.

Teen die tyd dat die skandaal uitgebreek het, was daar 1,200 "Anusara-geïnspireerde" joga-onderwysers (wat minstens 200-ure se opleiding voltooi het) en meer as 300-gesertifiseerde onderwysers (ten minste 500-ure se opleiding onder ander streng vereistes) vir 'n totaal van meer as 1,500 onderwysers. Die aantal praktisyns was omtrent 500,000. Volgens Wendy Willtrout, operasionele bestuurder van Anusara Inc., is hierdie getal beraam op grond van die aantal studente wat John in 'n jaar geleer het, plus al die gelisensieerde onderwysers se studente. Tans, Willtrout state, daar is 177-gesertifiseerde Anusara joga onderwysers en 656 Anusara-geïnspireerde gelisensieerde onderwysers. Dus, die aantal instrukteurs is verminder in die maande na Februarie, 2012, teen ongeveer 700. Van hierdie, insluitende John Friend, het selfstandige hatha-joga-instrukteurs geword. 'N Goeie nommer het by 'n afwykende nie-winsgewende organisasie genaamd Kula Evolution aangesluit. Die res reorganiseer tans om onder die handelsnaam van Anusara joga voort te gaan.

Alle Anusara-aansoekpapierwerk, video's en handelsmerke is aan die nuutgestigte skool genaamd Anusara School of Hatha Joga (ASHY), 'n voorskoolse onderwyser in besit van die skool, toegeken. Dit sal onderwysers in Anusara-joga in die toekoms lisensieer. Die skool word bestuur deur gelisensieerde Anusara joga onderwysers wat vyf streke verteenwoordig: die Verenigde State, Kanada, Sentraal-en Suid-Amerika, Europa en die Midde-Ooste, en Asië en die Stille Oseaan. ASHY se Europese en Midde-Oosterse streek sluit al die lande in die Europese Unie, Israel en Turkye in. Die Asië / Stille Oseaan streek bestaan ​​uit Australië, Nieu-Seeland, China, Singapoer, Japan, Taiwan, Korea, Maleisië en Thailand. Die Anusara-skool van Hatha Joga sal die enigste lisensiehouer van die Anusara-joga handelsmerke wees en sal die sentrale globale liggaam wees om kurrikulum en sertifisering in hierdie vyf streke te administreer.

Kula Evolution is die ander hoofentiteit wat Anusara, Inc. vervang het. Volgens hulle webwerf is hulle nie geassosieer met Anusara joga op enige manier nie. In hul woorde, "Deur Kula Evolution te vorm, streef ons na 'n nuwe pad met 'n nuwe organisasie wat gegroei het uit ons ervarings in die afgelope tyd. Fase Een van ons organisasie sluit 'n eenvoudige netwerk in wat enige huidige of voormalige Anusara-onderwysers en ondersteunende studente gratis kan aansluit. In Fase twee sal ons kurrikulum- en onderwysersopleidingsmateriaal herherskryf. "(Kula Evolution nd).

Kwessies / UITDAGINGS

Kritiek van Anusara joga het lank voor die skandaal van 2012 begin. Sommige het gekla dat sy praktisyns 'n miopiese fokus handhaaf op die positiewe wat 'n gebalanseerde siening van die menslike toestand verduister. Tantriese geleerde Christopher Wallis, byvoorbeeld, het na Anusara-jogafilosofie verwys as "Pollyanna" eerder as Tantra (outeur-onderhoud van Wallis, 2010). In 'n artikel vir die New York Times, Mimi Swartz vergelyk John Friend met Christelike evangelis Joel Osteen (2010).

Anusara-joga is ook gekritiseer vir sy verbruikersoriëntering, 'n algemene assessering vir die joga-verskynsel meer algemeen. Jeremy Carrette en Richard King, skrywers van Verkoop Spiritualiteit: Die Silent Oorname van Godsdiens, argumenteer dat kontemporêre groepe, insluitend dié wat oosterse praktyke bevorder, mense se begeerte vir geestelike ervaring vir kapitalistiese wins benut. Verder beweer die skrywers "privaat spiritualiteit" vir die nalatigheid van kwessies van sosiale geregtigheid. Mimi Swartz het gesê Anusara, Inc. het 'n inkomste van twee miljoen dollar per jaar opgedoen, en daardie vriend het hom 'n salaris van net minder as $ 100,000 per jaar betaal. Dit word nie as problematies beskou deur Friend wat gesê het: "Daar is geen onderskeid tussen joga-filosofie en besigheidsfilosofie nie. Ons eer gees, gebaseer op ons visie dat die lewe goed is "(Swartz 2010). In 2010 het Anusara saam met 'n gevestigde verskaffer van joga toebehore tot voordeel van elkeen gewerk. 'N Statement van endossement verskyn op John Friend se blog: “Met Manduka kon ek vra: 'Wat is belangrik vir my in 'n joga-mat?' Wyer. Lig, om op te vou en maklik in 'n dagsak of tas te pas. Geproduseer in groter harmonie met die aarde. ' - John Friend ”(8 November 2011). Net soos Friend daarvan beskuldig word dat hy sy slim sakewet gebruik het om vennootskappe te vorm wat hom kan help om sy produkte te verkoop, word hy ook gekritiseer omdat hy saam met geleerdes en swamies saamgewerk het om Anusara yoga te verkoop.

Die opkoms van inkriminerende getuienis teen John Friend met die publikasie van 'n webwerf, www.jfexposed.com, wat in Februarie van 2012 verskyn het, was die laaste strooi wat nodig was vir sommige wat die rigting van Anusara-joga ondervra het om 'n skoon breek te maak. Vir ander wat ver van die innerlike werking van die organisasie was en wat min kontak met Friend gehad het, het die nuus as 'n hartverskeurende openbaring gekom. Die bewerings sluit in Friend se betrokkenheid by twyfelagtige finansiële praktyke, in seksuele verhoudings met verskeie vroulike werknemers, van wie sommige getroud was, in 'n Wiccan coven wat seksuele rituele gebruik het, en marihuana gebruik en werknemers in wettige gevaar geplaas het deur hul pakkies marihuana te aanvaar. namens hom. Meer onlangs het Friend gesê: "Iemand het sonder my kennis 'n boks met dagga aan die kantoor gestuur, en dit is onwetend deur 'n werknemer oopgemaak." (Persoonlike korrespondensie met skrywer, Desember 11, 2012). Hy het ook gesê dat "die verbond nooit seksuele dade as rituele gebruik het nie!" (Desember 11, 2012). Hy het egter vroeër 'n brief aan een van die koningslede geskryf met die stelling: "As deel van ons rituele het jy en ek albei ingestem dat ons seksuele / sensuele energie op 'n positiewe en heilige manier sal gebruik om die doeltreffendheid van ons praktyke, wat 'n algemene element van die meeste Wiccan-kringe is, soos u weet "(YogaDork 2012).

In Februarie van 2012 het die joga-konglomeraat begin verkrummel. 'N Groep senior Anusara-joga-onderwysers het probeer om die krisis te ontmoet deur te eis dat Friend as hoof uitvoerende beampte van Anusara, Inc. gestop het en dadelik ophou om te onderrig. Vriend was te danke aan 'n konferensie in Miami, en hy het voortgegaan met die plan om nog meer kritiek te gee van toenemend ontstoke volgelinge. Op Maart 20, 2012, het Friend geskryf 'n brief van verskoning aan die gemeenskap van Anusara joga praktisyns waarin hy verklaar het dat hy volle verantwoordelikheid geneem het vir die "out of integrity" deur intieme verhoudings met getroude vroue te betrek. Die bewering aangaande finansiële indiscretie is as onwaar afgewys en die bewerings rakende dagga is nie aangespreek nie.

Roig-Franzia het in 'n artikel vir die Die Washington Post dat verskeie onderwysers berig het dat die vriend die etiese riglyne vir die organisasie in 2009 verander het, wat hoofsaaklik seksuele verhoudings tussen Anusara-onderwysers en hul studente moontlik maak. Vriend het destyds 'n klein Wiccan-verbond gevorm met sommige van sy studente wat die Blazing Solar Flames genoem het waarin hy die enigste man was. Die "hoëpriester" van hierdie vorige verbond het in 'n onderhoud vir Die Daily Beast dat die rituele waarby Friend en verskeie vroue betrokke was, seksueel van aard was. Toe sy aan Friend vertel dat sy die verbond wou verlaat, het hy haar beveel om te bly en gesê dat die verbond die "battery" vir Anusara joga (Crocker 2012) was. Dit kan die vriend beskou as seksuele energie die grondslag van sy karisma, 'n idee wat in die linkerkantse Tantra gevind word.

Amy Ippoliti, 'n voormalige Anusara joga onderwyser genoem vir Die Daily Beast, "Die model van werk vir 'n monarg kan nie in 2012 funksioneer nie. As daar een goeie ding is wat hieruit voortkom, voel mense dat hulle kan leer sonder om aan 'n handelsmerk gekoppel te wees. Hulle weet nou dat die kollektiewe is sterker as enigiemand se siening "(2012). John Friend besit nog steeds Anusara, Inc., wat nou as houermaatskappy funksioneer vir die eienaarskap van die handelsmerke, wat almal aan die Anusara-skool van Hatha Joga gelisensieer is. Dus, die merk, Anusara joga, gaan voort sonder die oprigter se rigting. BJ Galvan het gesê: "Ek glo op wêreldwye vlak, mense oefen nog steeds Anusara omdat die skandaal amper heeltemal 'n Amerikaanse verskynsel was." (Persoonlike korrespondensie met skrywer, Desember 7, 2012). Andrea Jain skryf die handelsmerk se gewildheid aan sy beginsels toe. Hy het gesê: "Wat die vriend se joga-handelsmerk die meeste uitstaan, was dat dit die idee dat goedheid in almal op 'n lewensbevredigende manier teenwoordig is, aangedui het" (2012: 12). Wat ookal van John Friend se persoonlike gedrag gesê kan word, het die aspekte van die geestelike praktyke en onderrigstyl wat hy ontwikkel het, voortgegaan om te versprei - beide deur die onderwysers wat die spesifieke Anusara-handelsmerk verlaat het en deur diegene wat dit verder bevorder deur die Anusara-skool van Hatha Yoga .

Verwysings

"Oor John Friend." Toegang verkry vanaf http://www.johnfriend.com/about-john-friend/ op 10 Desember 2012.

Anusara Tuisblad. en "Filosofie" en "Metodologie." Toegang verkry vanaf http://www.anusara.com/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=73 op 8 Desember 2012.

Cagala, Tony, 2012. "Die 'Sentrum' vir Anusara Joga hou nie meer huurkontrak nie. ' Die Kusnuus, April 26. Toegang verkry vanaf http://thecoastnews.com/2012/04/the-center-for-anusara-yoga-no-longer-holds-lease/ op 6 Desember 2012.

Carette, Jeremy R. en Richard King. 2005. Verkoop Spiritualiteit: Die Silent Oorname van Godsdiens. New York, NY: Routledge.

Crocker, Lizzie. 2012. "John Friend Anusara Scandal: Binne die Wiccan 'Sex' Coven." Die Daily Beast, April 15. Toegang verkry vanaf http://www.thedailybeast.com/articles/2012/04/15/john-friend-anusara-scandal-inside-the-wiccan-sex-coven.html op 3 Desember 2012.

Vriend, John. 2011. "Deel 2: Onderhoud met John Friend-Dancing met die Goddelike, 2011 World Tour." Bay Shakti, Maart 1. Toegang verkry vanaf http://bayshakti.com/part-2-interview-with-john-friend-dancing-with-the-divine-2011-world-tour op 8 Desember 2012.

Vriend, John. 2011. John Friend se blog. November 8. Toegang verkry by http://www.anusara.com/index.php?option=com_wpmu&blog_id=2&Itemid=250 op 11 Desember 2012.

Vriend, John. 1998. Onderwysersopleidingshandleiding, 12 th ed. Die Woodlands, TX: Anusara Press, 2009.

Jain, Andrea R. 2012. "Branding Joga: Die gevalle van Iyengar Joga, Siddha Joga, en Anusara Joga." Naderende godsdiens 2: 3-17.

John Friend Tuisblad. en "About John Friend." Toegang verkry vanaf http://www.johnfriend.com/about-john-friend/ op 8 Desember 2012.

KulaEvolution. Toegang verkry by http://kulaevolution.wordpress.com/ op 11 Desember 2012.

Padoux, André. 2004. "Tantrism." Ensiklopedie van Godsdienste, ed. M. Eliade, Macmillan, 14: 273; aangehaal in DG White. 2006. Kiss of the Yogini: "Tantric Sex" in sy Suid-Asiatiese konteks. Chicago, IL: Universiteit van Chicago Press.

Roig-Franzia, Manuel. 2012. "Scandal contorts toekoms van John Friend, Anusara joga." Die Washington Post, Maart 2. Toegang verkry vanaf http://articles.washingtonpost.com/2012-03-28/lifestyle/35450478_1_anusara-yoga-mats-web-site op 2 Desember 2012.

Verkoop, Christina. 2011. Blog, April 20. http://christinasell.blogspot.com/2011/04/few-reflections-on-shiiva-shakti-tantra.html Toegang verkry op 3 Desember 2012.

Schwartz, Mimi. Julie 21, 2010. "Joga Mogul." New York Times. Toegang verkry vanaf http://www.nytimes.com/2010/07/25/magazine/25Yoga-t.html?pagewanted=all op 7 April 2012.

Wallis, Christopher (Hareesh). Feb. 28, 2012. "Wat is Shiva-Shakti Tantra? Het John Friend dit opgemaak? " Bay Shakti. Toegang verkry vanaf http://bayshakti.com/what-is-shiva-shakti-tantra-did-john-friend-make-it-up op 2 Desember 2012.

Williamson, Lola. 2013 (komende). "Strek na die Heilige: John Friend en Anusara joga." In Goeroes van Moderne Joga, geredigeer deur Ellen Goldberg en Mark Singleton. New York: Oxford University Press.

Williamson, Lola. 2012. Metodologiese kwessies. Anusara word beskou as 'n handelsnaam eerder as 'n stelsel van joga as gevolg van sy handelsmerkstatus. As gevolg van die feit dat meer as 'n duisend mense wêreldwyd in baie ure opleiding sowel as beduidende finansiële uitgawe in die rigting van 'n Anusara-joga-instrukteur het, en baie van hulle het onlangs oorgebly om self te leer of om by 'n afbreekgroep aan te sluit, die geregistreerde handelsmerk simbool dui aan dat dit die stelsel is wat John Friend ontwikkel het en wat vandag voortgaan onder die Anusara-skool van Hatha Joga, ook 'n geregistreerde handelsmerk.

YogaDork. 2012. "John Friend, hoof van Anusara: die beskuldigings." Feb. 3. Toegang verkry vanaf http://yogadork.com/news/john-friend-head-of-anusara-wiccan-leader-sexual-deviant-pension-withholding-homewrecker-the-accusations/ op 16 Desember 2012.

Post Datum:
3 Januarie 2013

 

 

 

 

 

Deel