Amway

Naam: Die Amway Korporasie

Stigters: Jay Van Andel en Richard M. Devos

Jaar gestig: 1959

Hoofkwartier: Ada, Michigan

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Andel en DeVoss het die eerste keer die bemarkingspotensiaal van onafhanklike verspreiders besef toe hulle gewerk het om Nutrilite te verkoop. In 1959 het hulle hul eie bemarkingstelsel gereël deur onafhanklike verspreiders wat LOC® Multi-Purpose Cleaner verkoop. Die besigheid het vinnig begin en volgens Amway 'n half miljoen dollar in hul eerste volle jaar gedoen. Amway het sedert sy begin 7 miljard dollar in verkope toegeneem en het wêreldwyd 14,000 390 werknemers bereik. Hul aanleg in Ada, Michigan strek 'n kilometer en beslaan 1 hektaar. XNUMX

“The System”: Die sleutel tot Amway se sukses is nie die produkte wat hulle verkoop nie, eerder die stelsel waarin hulle verkoop. Amway het nie 'n tradisionele verkoopspan nie. In werklikheid het Amway tegnies geen verkoopspersone in diens nie, maar eerder hul produkte deur onafhanklike kontrakteurs. Dit is 'n onderneming wat bestaan ​​uit klein ondernemings. Slegs 'n klein aspek van die stelsel is die produkte wat u verkoop. Wat 'n suksesvolle Amway-verspreider werklik maak, is iemand wat baie ander verspreiders borg. Elke verspreider het 'n "upline" wat bestaan ​​uit die persoon wat hulle geborg het, die persoon wat die borg geborg het, en meer. 'N Suksesvolle verspreider sal ook 'n uitgebreide' down line 'hê wat bestaan ​​uit mense wat hulle geborg het, enigiemand wat die persoon mag borg, en verder. 'N Verspreider kry nie net geld vir wat hulle verkoop nie, maar hulle kry ook 'n bonus op grond van hoeveel hul' down line 'mag verkoop. Daarom sal 'n persoon met 'n baie groot lyn nooit 'n produk self hoef te verkoop nie, maar tog baie geld verdien.

Tot groot ontsteltenis van die Amway Corporation word Amway dikwels met godsdiensgroepe of selfs 'kultusse' vergelyk. Alhoewel Amway 'n nie-godsdienstige entiteit is (uiteindelik is dit 'n besigheid!), Deel dit baie kenmerke met godsdiens. Dit lyk asof Amway in die kategorie van die "parareligieus" sou val. Volgens Arthur Greil is die para-godsdienstige 'verskynsels wat duidelik buite die Amerikaanse volkskategorie van godsdiens val, maar wat op sekere noemenswaardige maniere' lyk 'soos' godsdiens '. 2

Amway en die ondernemingsmodel van godsdienstige vorming: As 'n moontlike verklaring vir godsdiensvorming, het Rodney Stark en William Bainbridge die ondernemingsmodel aangebied om aan te toon hoe sekere godsdienste gevorm en gegroei het. Alhoewel Amway nie by die tradisionele definisie van 'n godsdiens pas nie, blyk dit dat Amway op 'n soortgelyke manier gevorm het. Die ondernemingsmodel merk op dat godsdienstige stigters bewustelik nuwe kompensatorstelsels kan ontwikkel om dit vir groot belonings te verruil. Die entrepreneur word dikwels gestimuleer deur vooraf betrokkenheid by 'n godsdiensbeweging, is oop vir eksperimentering en herstrukturering van hul produkte en word gemotiveer deur 'n winsdrang. Motivering om tot die beweging toe te tree, word gestimuleer deur die persepsie dat sulke sake winsgewend kan wees. 2

Dit kan lyk asof enige entrepreneur 'n soortgelyke patroon kan volg. Maar Amway is uniek omdat De Voss, Andel en hul kinders die onderneming nog altyd bestuur het en nog nooit 'n sakekorporasie in die tradisionele sin was nie. De Voss en Andel is geïnspireer om hul eie verspreidingstelsel te skep na 'n suksesvolle ervaring in die Nutrilite-onderneming. Hulle het hul besigheid noukeurig saamgestel uit 'n wonderlike visie wat hopelik soveel potensiële verspreiders as moontlik sou lok: die Amerikaanse droom. Dit is nie toevallig dat Amway se naam (hoewel dit nie vir wettige doeleindes gebruik kan word nie) op 'die Amerikaanse manier' staan ​​nie. Die sleutel tot die verkryging van verspreiders is die bevordering van die visie van vrye ondernemings, finansiële sukses en die gevoel van u eie onderneming. Amway is spesifiek so gestruktureer dat almal dieselfde potensiaal vir sukses het. In Amway word daar meer na die vragmotorbestuurder met 'n groot "down line" gekyk as die dokter wat pas begin het. Elke vergadering van Amway-verspreiders begin met 'n 'droom-sessie' waar lede praat oor dinge wat hulle graag wil hê: motors, reis en liefdadigheid. Amway moedig ook 'n sterk gesinsband aan deur mans en vrouens te vereis om besighede te deel en gesinne vrye tyd te gee om saam deur te bring. Amway is noukeurig saamgestel met 'n groot beloningstelsel, 'the American Way', wat vrye ondernemings, onafhanklikheid, die gesin, Amerika en die belangrikste finansiële sukses bevorder. 4

As gevolg van hierdie noukeurig gestruktureerde proses, stel Stark en Bainbridge voor dat baie mense (spesifiek joernaliste) 'van mening is dat hierdie innoveerders volstreke bedrieërs is wat nie in hul eie produk vertrou nie en dit deur bedrieërs aan dwase en desperate mense verkoop.' 5 Baie soortgelyke menings is aan Amway gegee. Die plig van hierdie bladsy is om objektief te bly en te oordeel oor hierdie kwessie.

Leerstellinge / oortuigings

The Sacred and Profane: Durkheim het die idees van heilige en goddelose oortuigings ingelei om te verduidelik wat godsdienste bymekaar hou. Die heilige is iets baie belangriks wat u ernstig en met die nodige voorbereiding moet benader. Onheilspellende dinge, aan die ander kant, is gewone dinge wat 'saaklik' hanteer kan word. 6

Heilige oortuigings is baie belangrik vir Amway se organisasie. 'N Mens hoef net na die Amway World Headquarters in Ada te gaan om dit te verstaan. Die kern van Amway se Centre for Free Enterprise is die 'Freedom Shrine', 'n versameling van agt-en-twintig reproduksies van historiese manuskripte wat die vryheid vir elke Amerikaner bevorder. Ingesluit is die Grondwet, die Gettysburg-toespraak, die Emancipasie-proklamasie en die Verklaring van Onafhanklikheid. 7 Elkeen beliggaam vryheid; 'n geloof wat baie heilig is vir Amway.

Naby die 'Freedom Shrine' is die 'Hall of Achievement' waar die name van al die direkte verspreiders en hoër geplaas word. Dit simboliseer die heilige geloof om in die Amway-stelsel op te skuif. Die hiërargie van die Amway-stelsel word met spesiale penne getoon. Spelde word gegee vir die bestendigheid van verkope, aantal borgskappe, ensovoorts. Die grootste mylpaal van 'n verspreider is om 'n 'direkte verspreider' te word. Wanneer 'n persoon hierdie punt bereik, begin hy direk by die maatskappy koop. Die geleentheid word gekenmerk deur 'n spesiale seremonie in Ada en erkenning in die "Hall of Achievement." Daarbenewens kan 'n persoon werk in die rigting van Ruby, Pearl, Emerald, Diamond, Double Diamond, Triple Diamond, Crown en uiteindelik Crown Ambassador. Elke vlak word erken met 'n spesiale ritueel en hoe hoër u pen, hoe meer word daar na u gekyk. 8

Om sy lede onder beheer te hou, is daar 'n stel riglyne in Amway se loopbaanhandleiding wat gevolg moet word om Amway se reputasie te behou. Dit word heilig gehou, want as 'n verspreider 'n riglyn oortree, kan hulle nie meer aan die organisasie deelneem nie.

Behalwe hierdie dinge, hou Amway dinge wat voorheen genoem is, heilig. Die idees van die gesin, onafhanklikheid en finansiële sukses is ook 'n heilige oortuiging vir Amway-verspreiders.

RITUELE / PRAKTYKE

Durkheim beklemtoon verder die belangrikheid van rituele om mense aan mekaar te bind en hulle aan hul heilige oortuigings te herinner. Rituele is waarskynlik die belangrikste faktor vir Amway se sukses. 9

Die penstelsel is een belangrike ritueel in Amway. Op elke penvlak word 'n ritueel uitgevoer om die prestasie te herken. Wanneer 'n persoon die direkte verspreidingsvlak bereik, word hulle na Ada, Michigan gevlieg, waar hulle in luukse Amway se eie Grand Plaza Hotel tuisgaan. Hier hoor hulle adresse van bedryfsleiers en word hulle foto's geneem vir die maandelikse nuusbrief. Soortgelyke herkenningsmetodes word op elke vlak gebruik. Op diamantvlak word 'n persoon lid van die 'Diamond Club' wat gereeld op eksotiese plekke vergader. Op die Double Diamond-vlak kry 'n persoon sy eie spesiale dag waar hulle met die maatskappyvliegtuig na Ada gevlieg word en as koninklikes behandel word. Die fabriek is ter ere van hulle gehul met baniere en werknemers dra knope met hul name. 10

Elke keer as 'n verspreider produkte by hul direkte verspreider afhaal, word 'n soort ritueel uitgevoer. Hier sal u waarskynlik 'n film kyk, na 'n aanbieding luister of in detail gaan hoe u u plan beter kan wys.

Groepbyeenkomste is altyd 'n vaste ritueel. Hulle begin gewoonlik met die belofte van trou en eindig met 'God Bless America'. Musiekgroepe tree gereeld op en skare word gesing. Daar word 'n 'droom-sessie' gehou om na te gaan watter soort dinge mense wil bereik. Uiteindelik by elke vergadering plaas mense al hul name in 'n LOC® Multi-Purpose Cleaner-bottel (Amway se eerste produk). Die omroeper haal name uit 'n bottel en daardie persoon moet opgaan en sê wat hulle die meeste opgewonde maak. Dit maak die skare opgewonde en gee die individu selfvertroue. 11

Hierdie rituele is van kardinale belang vir Amway se sukses en versterk dit wat vir die verspreiders heilig is. Hierdie tipe proses stem baie ooreen met godsdiens.

Verwysings

boeke

Ammerman, Nancy Sue. 1983. `Omdat mense seep koop ': Amway en die priesters van die kapitalisme. Magistertesis: Universiteit van Virginia.

Biggart, Nicole Woolsey. 1989. Charismatiese Kapitalisme: Direkte Verkoop Organisasies. Chicago: Universiteit van Chicago Press.

Butterfield, Stephen. 1985. Amway, die Cult of Free Enterprise. Boston: South End Press.

Collins, Randall. 1992. Sosiologiese Insig: 'n Inleiding tot nie-ooglopende sosiologie. New York: Oxford Univeristy Press.

Conn, Charles Paul. 1978. Die Moontlike Droom: 'n Kandidaat kyk na Amway. Geensburg; Penn .: Manna Christian Outreach.

Greil, Arthu L. en Thomas Robbins, eds. 1994. Tussen Heilige en Sekulêre: Navorsing en Teorie oor Kwasi-Religie.

Roberts, Richard. 1995. Godsdiens en die transformasies van kapitalisme. New York: Routledge.

Smith, Rodney K. 1984. Multilevel Marketing: 'n prokureur kyk na Amway, Shaklee en ander direkte verkope organisasies. Grand Rapids: Baker House Books.

Artikels

Bromley, David G. 1995. "Kwasi-godsdienstige ondernemings: 'n nuwe integrasie van godsdiens en kapitalisme?" in Richard H. Roberts, red. Godsdiens en die transformasies van kapitalisme. New York: Routledge. pp. 135-160.

Bromley, David G. 1998. "Transformative Movements and Quasi-Religious Corporations: The Case of Amway", in Demerath, NJ et al, reds. Heilige maatskappye: organisatoriese aspekte van godsdiens en godsdienstige aspekte van organisasies. New York: Oxford University Press. bl.349-363.

Greil, Arthur L. 1993. “Verkenning langs die heilige grens: aantekeninge oor parareligieuse, kwasi-godsdienste en ander grensverskynsels”, in The Handbook on Cults and Sects in America. Deel B. David G. Bromley en Jeffrey K. Hadden, reds. Greenwich, CT: JAI Press, Inc. pp. 153-172.

Greil, Arthur, L. en Thomas Robbins. 1994. "Verkenning van die grense van die heilige." in Greil en Robbins. op cit. pp. 1-23.

eindnote

1. Inligting vanaf Amway se tuisblad. www.amway.com
2. Greil artikel (sien bibliografie).
3. Stark en Bainbridge. (sien bibliografie)
4. Ammerman 5.
5. Stark en Bainbridge.
6. Collins 34.
7. Ammerman 41.
8. Ibid.
9. Collins.
10. Ammerman 25.
11. Ammerman 27-30.

Geskep deur Christopher Smith.
Vir Soc 257, Lente 1998.
Laas gewysig: 04 / 16 / 01

Deel