Susie C. Stanley

Alma White

ALMA WITTYD

1862 (Junie 16): Mollie Alma Bridwell is gebore in Lewis County, Kentucky.

1878: Mollie Alma Bridwell het bekering ervaar tydens 'n herlewingsdiens metodes deur William B. Godbey.

1887 (21 Desember): Mollie Alma Bridwell trou met Kent White in Denver.

1893 (6 Maart): Alma White het heiligmaking beleef na 'n langdurige soeke.

1896 (7 Julie): Alma White vestig haar eerste onafhanklike missie in Denver.

1901: Alma White reis na Chicago om die Algemene Heiligheidsvergadering by te woon, sowel as 'n vergadering geborg deur die Metropolitan Church Association.

1901 (29 Desember): Alma White stig die Pinksterunie, later bekend as die Pilaar van Vuur, in Denver.

1902 (16 Maart): Alma White is saam met 'n ander vrou en drie mans as geestelikes in die Pinksterunie georden.

1904 (1 Desember): Alma White begin met 'n herlewing in Londen, Engeland wat drie maande geduur het.

1908: Alma White het die hoofkwartier van Denver na Zarephath, New Jersey, oorgedra.

1909 (11 Augustus): Kent skei van Alma, en hulle is nooit versoen nie.

1918 (1 September): Alma White is deur die Pinksterunie ingewy as die eerste vrouebiskop in die Verenigde State en die Pinksterunie het sy kerklike dissipline aangeneem.

1919: Die Pinksterunie word amptelik die Vuurkolom.

1927: Pillar of Fire koop KPOF-radiostasie in Denver.

1931: Pillar of Fire koop WAWZ-radiostasie in New Jersey.

1937 (31 Oktober): Alma Temple in Denver word ingewy.

1946 (26 Junie): Alma White is oorlede in Zarephath, New Jersey.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Mollie Alma Bridwell was een van elf kinders gebore aan William en Mary Ann Bridwell op Junie 16, 1862. Sy het 'n ongelukkige kinderjare gerapporteer omdat sy geglo het haar ouers het gehoop vir 'n ander seun. Sy is ook ongunstig met haar susters vergelyk wat gesê is om mooier en slimmer te wees.

Nadat sy haar onderwyssertifikaat ontvang het en 'n kort tydjie plaaslik onderrig het, het Mollie Alma Bridwell na Montana verhuis om op 1882 op uitnodiging van 'n tante te leer. Nadat sy 'n gevorderde onderwyssertifikaat in Kentucky bewaar het, het sy in Utah en weer inMontana voordat hulle na Denver verskuif. Op Desember 21, 1887, het sy getroud met Kent White, 'n aspirant-metodiste-minister wat sy in Montana in 1883 ontmoet het. Nadat hy sy studie aan die Universiteit van Denver voltooi het, was hy in 1889 besig.

Mollie Alma White het ondervind as 'n tiener in Kentucky onder die prediking van die bekende evangelis William B. Godbey (1833-1920). Later het sy verstaan ​​dat heiligmaking of heiligheid 'n daaropvolgende godsdienstige ervaring was wat gesoek moes word na bekering. Heiligheid was 'n Metodiste-leer wat die kenmerk van die Wesleyan / Heiligheidsbeweging geword het, wat bestaan ​​het uit organisasies en denominasies wat in die negentiende en twintigste eeu ontstaan ​​het. Ten spyte van haar lang soeke, het White aanvanklik gevoel dat die heiligmaking haar ontwyk. Dit was eers nadat sy die leer van Phoebe Palmer (1807-1874) gevolg het, en het haar lewe heeltemal aan Christus toegewy en die ervaring deur die geloof aangevoer dat sy op X. 18, 1893, geheilig kon word.

Mollie Alma White het geglo dat heiligmaking nie net suiwerheid van die hart tot gevolg gehad het deur ingeteelde sonde te verwyder nie, maar dat dit ook mag vir die bediening verleen het. Sy noem dit 'die groot gebeurtenis van my lewe wat my geskik is vir die prediking van die evangelie' (Alma White 1939: 62). Die geboorte van twee seuns het haar nie daarvan weerhou om haar predikingsroep te vervul nie. Sy het later in 1893 begin preek, eers op Kent se Methodiste-kring, en het spoedig vertak deur onafhanklike herlewingsvergaderings te hou, aanvanklik in Colorado en daarna in die hele Weste. Die leer van heiligmaking het vir haar 'n prominente preekonderwerp geword.

Alma White het haar eerste onafhanklike sending in Denver op Julie 7, 1896, laat val. Binne twee jaar was sy in beheer van vier ander missies in Colorado en Wyoming. Op Februarie 1, 1899 het sy 'n godsdienstige opleidingsskool beginDenver vir haar volgelinge. Alma White het die eiendom gekoop en onder toesig van die bou van die gebou, wat 1,000 gesit het en vier en dertig slaapkamers gehad het. Sy het sy eie kerk, die Pinksterunie op Desember 29, 1901 met vyftig charterlede gestig, met die patroon van ander Wesleyan / Holiness-groepe aangeneem. In 1902 het Alma White deelgeneem aan dienste in Nieu-Engeland met die Burning Bush, die gewilde naam van die Metropolitan Church Association, wie se leiers sy die vorige jaar in Chicago ontmoet het. Hulle het in ander dienste in Illinois, Iowa, Kalifornië, Texas en Londen saamgewerk totdat hulle in 'n geskil oor grond in 1905 geskei het. Alma White het volgehou, eiendom in New Jersey verseker. Daar het sy Zarephath gestig, wat Denver as hoofkwartier in 1908 vervang het.

Alma White is in die Pinksterunie in 1902 georden. Die moontlikheid van ordinasie was een rede om Metodisme te verlaat. Dit was 'n belangrike mylpaal omdat die Metodiste-bisschoppelike kerk nie destyds vroue bewerkstellig het nie en geweier het om vroue volle ordineringsregte te gee tot 1956. Die Pinkster-unie het haar leierskap erken deur haar as biskop op September 1, 1918, te wy en haar die eerste vrouebiskop in die Verenigde State te maak. Op hierdie tydstip het die kerk sy dissiplineboek aanvaar, wat die kerklewe reguleer. Terwyl die naam Pillar of Fire so vroeg as 1904 gebruik is met die publikasie van Pilaar van Vuur tydskrif het die kerk nie amptelik sy naam verander na Pillar of Fire tot 1919 nie.

Alma White het voortgegaan om eiendomme vir takke regoor die land te koop. Sy het ook 'n 100-kamer landgoed gekoopLonden. Arthur White (1889-1981), die seun van Alma, het in 1948 gesê: 'ongeveer 50 takke van die samelewing is georganiseer' (Arthur White 1939: 391). 'N Ongepubliseerde lys bevat 82 eiendomme, insluitend geboue en erwe wat tussen 1902 en 1946 aangekoop is. Daar was ongeveer 5,000 1940 lede op die hoogte van die kerk. Teen 26 het die kerk agtien private Christelike skole in die Verenigde State geborg. Die uitreik van Pillar of Fire het uitgebrei tot die verkryging van radiostasies in Denver en New Jersey. Publikasies was ook 'n belangrike aspek van die kerk se uitreik. White het meer as vyf en dertig boeke geskryf en ses tydskrifte verwerk. Sy het 'n aktiewe rol in die leierskap van die kerk gespeel en gepreek tot kort voor haar dood op 1946 Junie 1978. Haar seun Arthur het die kerk gelei tot 1916 toe sy dogter, Arlene White Lawrence (1990–1984), die leisels oorgeneem het. president en algemene superintendent tot XNUMX.

RICHTINGEN / leerstellinge

Terwyl Alma White die Methodist Episcopal Church verwerp, het sy getrou gehou aan die leerstellings wat sy as outydse metodisme geïdentifiseer het. Die belangrikste hier onder was die geloof in heiligmaking of heiligheid, ook bekend as die tweede genadewerk. John Wesley (1703–1791), die grondlegger van die Metodisme, het die ervaring bevorder dat dit na bekering plaasgevind het, die eerste genadewerk, toe soekers hul sondes bely en Christus se vergifnis aanvaar. Wesley het geleer dat heiligheid die dood van sonde tot gevolg het en 'n lewe van liefde wat volgens Christus geskoei is. Phoebe Palmer het die leerstelling in die Verenigde State gewild gemaak deur middel van haar geskrifte en prediking. Alma White het Palmer se begrip aangeneem van die middele om heiligheid te bereik, alhoewel sy nie hierdie skuld erken het nie. Hierdie teologie plaas die Pilaar van Vuur in die Wesleyaanse / Heiligheidstradisie.

Alma White het die modernistiese teologie as fundamentaliste verwerp. Sy het egter nie die fundamentalistiese leerstellings van predestinasie, inerrancy of Bybelse profesie met betrekking tot eindtye gedeel nie. Nog 'n verskil van die fundamentaliste, geïllustreer deur haar siening van bekering en heiligmaking, was dat ervaring die prioriteit oor die rede as 'n bron van teologie het.

Alma White het 'n anti-wêreldse houding teenoor die omliggende samelewing uitgespreek. Ten spyte van haar klem op skeiding van die wêreld, het sy 'n vitrioliese stem bygedra tot die anti-Katolieke beweging, wat haar nativisme as 'n uitdrukking van patriotisme verstaan. Sy het 'n onheilige alliansie met die Ku Klux Klan gevorm, hoofsaaklik om haar agenda vir die bevordering van "100% Americanism" te bevorder. Een van haar tydskrifte, Goeie Burger, was toegewyd aan "blootstelling aan politieke Romanisme [Katolisisme] in sy pogings om die opkoms in die Verenigde State te verkry" (White 1935-1943 3: 293).

Alma White het ook afgewyk van haar verbintenis tot skeiding van die wêreld deur feminisme te bevorder, nie net in die kerk nieook in die openbare arena. Sy het 'n standaarddefinisie van feminisme bevorder: 'In elke sfeer van die lewe, hetsy sosiaal, polities of godsdienstig, moet daar gelykheid tussen die geslagte wees' ('A Woman Bishop' 1922). Soos ander Christelike feministe, het sy volgehou dat Jesus 'die groot vrymaker van die vroulike geslag' was. Glo dat vrouegelykheid God se wil was, het sy die godsdienstige en politieke gelykheid van geslagte gelys as 'n deel van die geloofsbelydenis (White 1935-1943 5: 229). Sy het 'n Bybelse presedent vir haar standpunte gedokumenteer, met aanhaling uit die verhaal van Pinkster (Handelinge 2), Paulus se verklaring van gelykheid in Galasiërs 3:28, en 'n groep vroue in die Bybel aangebied wat buite die patriargale vrouesfeer opereer. Sy het stemreg vir vroue ondersteun. Pillar of Fire het die eerste godsdienstige groep geword en een van die eerste organisasies wat die amendement op gelyke regte onderskryf het toe dit in 1923 deur die National Woman's Party ingestel is. Alma White het die tydskrif gestig. Vrouekettings in 1924 as 'n forum vir haar feministiese boodskap.

RITUELE / PRAKTYKE

Die anti-wêreldse posisie van Alma White het hom veral gemanifesteer in Sarfat, wat 'n selfonderhoudende gemeenskap geword het. Pillar of Fire-takke het ook huisvesting vir sy werkers verskaf. Hulle het op die "geloofslyn" gewerk deur op ongevraagde donasies te steun om hul werk te ondersteun eerder as om geld te soek om hul rekeninge te betaal. Die skeiding is uitgebrei om te vereis dat volgelinge sekulêre werk moet prysgee en slegs vir die kerk moet werk. Pillar of Fire perse het hul eie boeke en tydskrifte gepubliseer, wat lede van deur tot deur verkoop het.

Aanbidding was nie beperk tot kerkgeboue nie. Alma White en haar volgelinge het tentvergaderings en opelugvergaderings gehou. Hulle het parades aangewend om 'n skare te lok, wat hulle dan sou lei tot die tak waar hulle 'n kerkdiens sou verrig.

In die vroeë jare het die Pinksterunie aandag ontvang vir sy uitbundige aanbidding. Koerantverslaggewers het die sprong gedokumenteer wat tydens aanbiddingsdienste plaasgevind het. Die groep het die bynaam "Jumpers" binnekort gegee. Alma White het aanvanklik die benaming omhels, maar toe die Pinkster-beweging in 1906 verskyn het, het sy die termyn gou verlaat om identifikasie met Pinksterisme te vermy. het bekend geword vir sy lewendige aanbiddingstyl en in tale praat. Die naam "Pinksterunie" veroorsaak steeds verwarring met mense wat aanvaar dat Alma White en haar groep in tale gepraat het. Sy het egter die naam gekies voor die opkoms van die Pinksterbeweging en het nooit gepoog om in tale te praat nie.

LEIERSKAP

Toe 'n verslaggewer Alma White oor haar leierskapstyl gevra het, het sy gereageer: "My woord is finaal." Die verslaggewer het akkuraat tot die gevolgtrekking gekom dat sy "'n dominerende persoonlikheid is wat nie oor haar praat nie, sy regeer haar mense met 'n voordelige hand" Jersey Biskop "1926). Alma White het haar takke nou dopgehou. Van die eerste landverkoop in Denver het sy die veelvoudige besonderhede wat verband hou met eiendomsverkrygings persoonlik hanteer, en nooit die volmag aan iemand anders oorgegee nie. Sy het die bou van takke noukeurig nagekom.

Alma White het gereeld die takke van haar kerk besoek om hul aktiwiteite te monitor. Haar omvattende toesig oor haar volgelinge strek veel verder as ministeriële plasing. Een lid het byvoorbeeld opgemerk dat Alma White lede aangemoedig het om daagliks dertig minute in die buitelug deur te bring (Huffman 1908). Dit lyk asof die meeste lede nie steur aan haar verreikende beheer oor hul lewens nie.

Kwessies / UITDAGINGS

In haar vroeë jare van prediking het Alma White teëgestaan ​​deur metodistiese geestelikes wat haar reg om te preek bevraagteken omdat sy 'n vrou was. Sy was deeglik bewus van die seksisme wat hul pogings om haar in toom te hou gemotiveer het binne hul idee van vrouesfeer. Sy onthou: 'die predikante het gesê dat dit 'n vrou se plek is om tuis te bly en na haar man en kinders om te sien' (White 1935-1943 2:30). Hulle was eweneens ontsteld deur haar reputasie as 'n evangelis en haar prediking van heiligheid. Sy het Pillar of Fire gestig om aan die predikingsbeperkings te ontsnap en die kans vir vroue sowel as mans te bied om predikante te word. Haar ordening simboliseer White se laaste onderbreking van die metodistiese beheer.

Kent White se ondersteuning van die bediening van sy vrou was teenstrydig. Aanvanklik het hy die stigting van die Pinksterunie teëgestaan, maar hy het sy metodistiese geloofsbriewe op 14 Maart 1902, twee maande na die stigting, afgestaan. Soms was hy voorstander van haar prediking, ongetwyfeld omdat dit sy eie bediening goed weerspieël het. By ander geleenthede het hy hom by die metodistiese geestelikes geskaar wat sy vrou teëgestaan ​​het. Hy het haar veral uitgedaag om oor die leerstelling van heiligheid te preek. Seksisme het waarskynlik ook sy opposisie aangevuur. Hy het van sy vrou verwag om 'n ondersteunende rol in sy bediening te speel, maar sy het hierdie status verwerp. In plaas daarvan het sy die primêre leiersposisie aangeneem. Hy het gegrief daaraan dat hy as 'mev. Alma White se man ”(White 1935-1943 3: 144). In 1909 het hy die vorige dreigemente om te vertrek goedgekeur, hoofsaaklik oor die kwessie van spreek in tale. Alma White het geweier om hierdie praktyk te aanvaar, ondanks haar man se aandrang. Ondanks verskeie pogings, is die twee nooit met mekaar versoen nie. In 1920 was Kent White van plan om Alma White te dagvaar en beweer dat hy mede-stigter van die Pillar of Fire was en dus die helfte van die kerk se bates het. Alma White het geglo dat hierdie aksie gemotiveer is deur die Apostoliese Geloofskerk, wat Kent in Engeland aangesluit het. Sy het hom gedagvaar vir die verlating om die saak uit te voer dat hy geen rol in die kerk het nie. Terwyl die regter haar saak van die hand gewys het, het die inligting wat in die verhoor geopenbaar is, haar in staat gestel om beheer oor haar kerk te behou. Kent se voortdurende pogings om haar outonomie in leerstellige aangeleenthede en kerkleierskap te verdryf, het herhaaldelik misluk.

Verwysings

'N Jersey-biskop op haar reise. "1926. Newark News (New Jersey), April 9. 2: 73-74 in Alma White se evangelisasie: persberigte . 2 vol., Geredigeer deur CR Paige en CK Ingler, Zarephath, NJ: Pillar of Fire, 1939-1940.

"'N Vrou Biskop." 1922. Vrou se vooruitsig. Januarie. 1: 222 in Alma White se evangelisasie: persberigte. 2 vol., Geredigeer deur CR Paige en CK Ingler. Zarephath, NJ: Pillar of Fire, 1939-1940.

Huffman, Della. 1908. Dagboek, 29 Januarie. Kopie in die skrywer se besit.

Stanley, Susie Cunningham. 1993. Feministiese vuurpilaar: Die lewe van Alma White. Cleveland, OH: Die Pelgrim Press.

White, Alma. 1935-1943. Die verhaal van my lewe en die vuurpilaar. 5 vol. Zarephath, NJ: Pillar of Fire.

White, Alma. 1939. Moderne Wonderwerke en Antwoorde op Gebed. Zarephath, NJ: Pillar of Fire.

White, Arthur K. 1939. Sommige wit familiegeskiedenis. Denver: Pillar of Fire.

Vrouekettings. 1924-1970. Zarephath, NJ: Pillar of Fire.

Post Datum:
16 November 2015

 

Deel