Aetherius Society

AETHERIUS SAMENWERKINGSTYL

1919 (Januarie 23) George King is in Shropshire, Engeland gebore.

1954 Die Aetherius Society is gestig deur King.

1959 BBC-uitsending King, wat 'n groot gehoor toelaat om sy yogiese vaardighede te getuig.

1959 King het die Genootskap uitgebrei na die VSA waar hy 'n sentrum in Hollywood, CA gevestig het.

1959 Operation Space Power het begin.

Na 1960 Die Vereniging het voortgegaan om ander takke uit te brei en oop te maak.

1963 Die sentrum in Hollywood is opgeneem as 'n nie-winsgewende godsdienstige, wetenskaplike en opvoedkundige organisasie.

1966 Operation Sunbeam begin.

1973 Operasie Gebed Power begin.

1997 (Julie 12) Koning het oorlede.

FONDS / GROEPGESKIEDENIS

Die Aetherius Society beskryf homself as "'n wêreldwye geestelike organisasie wat bestaan ​​uit mense wat toegewyd is om die menslike opstand te helpdeur geestelike aksie "(Aetherius Society. 2006m; vgl Saliba 2000a, 2000b, 2001). Die doel is om, met behulp van die kosmiese meesters, die menslike ras te herstel tot 'n balansstaat wat bedreig word deur selfsug en hedonisme en deur besoedeling, geweld en die uitputting van die aarde se hulpbronne. Onder sy doelstellings is "geestelike genesing" die voorbereiding van "die weg vir die koms van die nuwe Meester", en die vorming van "'n broederskap gebaseer op die leer en kennis van die kosmiese meesters" (Aetherius Society 2006t). Die stigter, George King, het die idee van die "Kosmiese Konsep" bekendgestel, die wysheid wat 'n "nuwe siening van die heelal" bied wat die ware aard van die wêreld waarin ons leef, openbaar. Die Genootskap se siening van die heelal is evolusionêr, maar sy evolusie vereis leiding deur die kosmiese meesters, met wie sy toegewyde lede saamwerk (Aetherius Society 2006m).

In die middel 1940's en vroeë 1950's het George King belanggestel in psigiese verskynsels en in joga, wat hy tien jaar lank beoefen het. In Mei 10 beweer hy dat hy luidkeels 'n dagvaarding ontvang het: 'Berei uself voor! U moet die stem van die interplanetêre parlement word. ” '' N Paar dae later is hy besoek deur 'n wêreldbekende joga-meester wat hy destyds in Indië geleef en aktief was. Hierdie Meester, in alle opsigte fisiek, het deur 'n geslote deur gekom wat hy nie oopgemaak het nie. Tydens die vergadering het Dr. King 'n reeks hoogs gespesialiseerde oefeninge ontvang wat hom in staat stel om 'n bewussynstoestand te bewerkstellig wat nodig is vir die vestiging van 'n geestelike verhouding met die Kosmiese Meesters wat die hoër vlakke van ander planete bewoon. ' . Melton 2006: 2009). Sy missie het begin. Gedurende sy leeftyd het King saamgewerk met die Kosmiese Meesters (wat die Groot Wit Broederbond van Teosofie insluit), waaronder ook historiese figure soos die Lord Buddha, Confucius, Jesus en graaf Saint-Germain († 781). as buitenaardse mense bekend as Meester Aetherius, Goo-Ling en Mars Sektor 1784. Lede van die Genootskap glo dat George King deur die Kosmiese Meesters gekies is om die geestelike profeet of medium te word wat hul boodskappe aan die mensdom oordra. Die opdrag wat aan George King gegee is, staan ​​sentraal in die Aetherius-vereniging, en die 6ste herdenking daarvan word in sy sentrums en takke herdenk (Cosmic Voice 50).

George King is albei beskryf as 'n 'mystagogue' (Wallis 1974), of as iemand 'wat magiese en / of sakramentele aksies verrig om redding te bevorder' (Saliba 1995b: 223). Hy kan ook beskryf word as 'n psigiese, mistikus of geestelike geneser. Nadat King die opdrag ontvang het om 'n kanaal vir die Kosmiese Meesters te word, beweer King dat hy baie van die verskillende tegnieke van Joga onder die knie het, insluitend Raja, Gnani en Kundalini, wat almal daartoe gelei het dat hy die staat Samadhi bewustelik bereik het (Aetherius Society 2006b ). Hy word hoog aangeslaan deur die lede van die Aetherius-vereniging. Chrissie Blaze (nda), 'n bekende openbare dosent oor New Age-onderwerpe en 'n lid van die Michigan-tak van die Vereniging, het hom beskryf as ''n geestelike vegter' en as 'n geestelik begaafde meester van joga wat 'geleef en gewerk het om bring vrede en verligting vir die wêreld. ”

Sy bemeestering van die verskillende vorme van Joga het hom in staat gestel om die verhoogde bewussynstoestand, bekend as Samadhi, te bereik, wat hom voorberei het om gekies te word as die 'Primêre aardse geesteskanaal' om die boodskappe van die Kosmiese Meesters aan die mens te gee. Dit het King in staat gestel om met wesens uit ander geestelike energiesfere te kommunikeer. In hierdie bewussynstoestand kon hy leringe ontvang van die Kosmiese Meesters wat volgens die Aetherius-vereniging die mensdom as geheel tot geestelike verligting sal lei. King word erken as die 'Primêre aardse geestelike kanaal vir die kosmiese meesters'. Sy volle titel in die Genootskap is 'Sir George King, OSP, PhD, ThD, DD, Metropolitaanse aartsbiskop van die Aetherius-kerke, stigterpresident van die Aetherius-vereniging.' Hy het ook ander eretitels, waaronder Prince Grand Master of the Mystical Order of St. Peter, HRH Prince George King De Santori en Knight of Malta. Sertifikate van hierdie verskillende grade en titels word in die Society's Temple in Hollywood, Kalifornië, vertoon.

Na ontvangs van sy oproep om te kanaliseer, het King sy navorsing en materialistiese strewe opgegee om te publiseer Die kosmiese stem, wat 'n transkripsie van sy kommunikasie met die kosmiese meesters ingesluit het. Hy het ook begin om lesings in Engeland te gee oor sy geestelike ervarings (Melton 2009: 781). Op Mei het 21, 1959, BBC King uitgestuur terwyl hy in 'n Samadhic-trance was, wat 'n groot gehoor moontlik gemaak het om sy yogiese vaardighede (Aetherius Society ndb) te getuig. In Junie het 1959, King die Vereniging uitgebrei na die VSA en 'n sentrum in Hollywood gevestig. In 1963 is die Aetherius Society geïnkorporeer as 'n nie-winsgewende godsdienstige, wetenskaplike en opvoedkundige organisasie (Aetherius Society Newsletter 1963). Sedert die 1960's het die Vereniging ander takke in Europa, Afrika en Australasië oopgemaak, wat almal op sy webblad (Aetherius Society 2006s) gelys word. Dit het ook sy lidmaatskap oor die afgelope paar dekades toegeneem.

Die Vereniging publiseer Die Aetherius Society Nuusbrief en Kosmiese Stem: Kosmiese Openbarings vir die Nuwe Era, wat later hernoem is Kosmiese Stem: Die Tydskrif van die Aetherius-samelewing. Vroeër uitgawes van hierdie publikasies (onderskeidelik 1961-1980 en 1980-1997) is aanlyn geberg (Aetherius Society 2006u) en is slegs vir lede beskikbaar. Vriende van die Genootskap kan inteken op die Tydskrif wat nuus bevat oor die Genootskap se aktiwiteite, en sy opdragte, sowel as kommentaar van verskeie huidige kwessies. Lede kan ook inteken op die Nuusbrief, wat inligting oor die verskillende takke en bedrywighede het.

Leerstellinge / oortuigings

Die Aetherius Society beskryf homself as 'n internasionale UFO-organisasie wat toegewy is aan wêreldvrede en verligting. Die godsdiensgeloofstelsel van die samelewing omvat die grondleerstellings van wêreldgodsdienste, en steun sterk op die teosofiese tradisie, wetenskaplike bevindinge en ontwikkelinge, en 'n kosmiese siening van die mensdom, wat sy lede beweer het van die buitenaardse mense wat na verwys word as Kosmiese meesters . Ellwood (1995: 394) wys daarop dat UFO-godsdienste, waaronder die Aetherius Society, glo in ''n orde van geestelik belangrike wesens tussen die menslike en die uiteindelike werklikheid, waarmee 'n mens 'n gespreks- en dissipelverhouding kan hê.' Sulke interaksie "open 'n gevoel van uitgebreide bewussyn en kosmiese verwondering."

Die Aetherius-vereniging leer dat elke persoon binne sy bewussyn bestaan ​​en dat die individu dus sal voortbestaan, selfs nadat die liggaam nie meer is nie. Sodra die siel / bewussyn die liggaam verlaat, versterk die energievlak en word dit na die "astrale vlak" vervoer waar dit sal bly totdat dit gereed is om in 'n nuwe fisiese liggaam gereïnkarneer te word. Deur te kyk na wat baie glo die 'universele bewussyn' is, kon George King hom verbind met hierdie ander bestaansvlak, net soos baie ander beoefenaars van joga, meditasie en verskillende oefeninge wat gelei het tot 'n veranderde bewussynstoestand. Aetherius Society-lede glo dat die kosmiese meesters op ander planete gevorderde wesens is wat geleer het om die vibrasiesnelheid van hul energievlak te beheer en gekies het om permanent op 'n hoër bewussynsveld te bestaan ​​(Aetherius Society 2006d).

Die Kosmiese Meesters is vermoedelik baie meer tegnologies en geestelik gevorderd as mense. Hulle kon dus ruimtetuie bou wat opsporing deur radar en teleskope vermy totdat hulle verkies om hul teenwoordigheid bekend te maak. Volgens die Vereniging het dit deur die onlangse geskiedenis herhaaldelik gebeur. Lede van die samelewing verduidelik dat buiteruimtes hul vibrasiesnelheid na willekeur kan verlaag en fisieke liggame so maklik kan aanneem as wat hulle hul energievlakke kan verhoog en dematerialiseer. Op die vraag waarom die Meesters ons besoek, antwoord die Genootskap dat dit welwillende wesens is wat die mensdom wil lei in die evolusie daarvan. Hulle definieer die evolusieproses as die terugreis na God die Skepper. Sodra 'n siel sy lesse op Aarde onder die knie het, verlaat hy die kringloop van wedergeboorte en beweeg dit na 'n meer subtiele en blywende liggaam. Dit word beskryf as 'n innerlike reis na die 'Vonk van God' in ons binneste (Aetherius Society. 2006d). Hierdie buitenaardse persone tree nie net as geestelike leidrade op nie, maar beskerm ook die menslike geslag teen interne en eksterne kragte. Lede van die Aetherius-vereniging is van mening dat die Kosmiese Meesters ekologiese rampe, sowel as kosmiese oorlogvoering, aktief voorkom, en dat daar vlieënde pierings voortdurend rondom die aarde sweef en ons teen die kwaad beskerm en waarsku teen dreigende aanvalle (Saliba 1995a: 28). Op 'n stadium het die Cosmic Masters so ver gegaan dat hulle 'n onsigbare versperring rondom die planeet bedink het om dit teen vernietigende magte te beskerm (Saliba 1995a: 36). Ten spyte van hul pogings, word die aarde egter glo tans aangeval deur 'The Black Magicians' wat sy inwoners wil verslaaf (Melton 2009: 781).

Die Genootskap leer dat die siele wat verligting bereik, maar verkies om te bly om die mensdom te help om lid te word van 'The Great White Brotherhood' in die geestelike hiërargie van die Aarde. Aan die ander kant kan diegene wat die aarde verlaat, kies om die lewe op ander planete in ons sonnestelsel te begin, beide om nuwe lesse te leer en om nuwe beskawings te help. Volgens die leringe van die Genootskap is alle aspekte van die heelal, insluitend Moeder Aarde, lewendig, en op 'n stadium in ons oneindige bestaan ​​sal ons saamsmelt met ander lewensvorme en mane, planete, sterre en ander hemelliggame word. Hierdie groot wesens bevat die diepste wysheid, is in die naaste eenheid met God, en hulle help mense in hul pad na verligting.

Een van die sentrale oortuigings van die Aetherius Society is die Law of Karma (Aetherius Society 2006k; vgl. King 1962b), naamlik “die wet van gevolg met betrekking tot aksie, wat die dryfveer is vir die kringloop van reïnkarnasie of wedergeboorte in Asië godsdienste ”(Bowker 1997: 535). Lede van die Aetherius-vereniging is van mening dat die mensdom ernstig buite karmiese balans is en daarom wankel op die randjie van totale selfvernietiging, 'n gebeurtenis wat volgens hulle twee keer tevore op Aarde plaasgevind het. Die eerste katastrofale val het plaasgevind in wat bekend staan ​​as Lemuria, of Mu, en gevolg deur die val van Atlantis. Voordat ons op aarde bestaan, glo lede van die Genootskap dat die mensdom op 'n planeet genaamd Maldek gewoon het, wat eens tussen Mars en Jupiter gevind is. Die Aetherius-vereniging leer dat hierdie planeet vernietig is in 'n wêreldwye oorlog wat slegs 'n asteroïde gordel agtergelaat het (Aetherius Society 2006r; King 1962c)

Lede van die Aetherius Society hou vol dat die einde van die mensdom op aarde sal kom as gevolg van gevorderde tegnologie en verhoogde materialisme. Ons enigste hoop is om te begin fokus op die ontwikkeling van ons hoër self en om te leer hoe om wetenskap binne die wet van God te beoefen. Ten einde die balans tussen tegnologiese en geestelike groei te herstel, is die Kosmiese Meesters toestemming gegee om hul hulp aan die mensdom te vergroot. Hulle lei ons albei na God toe met die leerstellings wat hulle deur George King gestuur het, en versterk ons ​​geestelike energie deur op sekere tye van die jaar groot hoeveelhede positiewe, genesende energie na die aarde te stuur in wat 'Spiritual Pushes' genoem word (Aetherius Society nde) .

Tussen sy eerste kontak met buitenaards in 1954 en sy dood in 1997, het George King meer as 600-uitsendings van die kosmiese meesters ontvang. Onder die belangrikste van hierdie wat nog in boekvorm beskikbaar is, is Die Twaalf Seëninge (King 1962a;vgl Aetherius Society. 2006q) en Die Nege Vryhede (King 1963; Aetherius Society 2006r). Keuses uit hierdie transmissies word soms tydens die Sondagdienste gespeel. Die Twaalf Seëninge is op opeenvolgende Sondae tussen Julie 27 en Oktober 12, 1958, ontvang. Hierdie leringe word vermoedelik gestuur deur die Meester Jesus wat nou op die planeet Venus woon en blyk 'n uitbreiding te wees van die Saligsprekings wat in die bergpredikasie van Jesus opgeteken is. (Evangelie van Mattheus, ch. 5: 3-10). Hulle is deel van die toewydingspraktyke van die lede van die Genootskap wat hul keuses opgemaak het tydens dienste wat op Maandagaande gehou word. Die Nege Vryhede is deur die Here van Karma van Mars Sektor Ses in 1961 oorgedra. Hulle beskryf die belangrikste stappe wat 'n mens moet neem in die reis na kosmiese bewussyn.

Noudat George King 'aanbeweeg', het die Kosmiese Meesters voorspel dat 'n ander Meester hom uiteindelik sal vervang. Op 23 November 1958 stuur die Here Karma 'n Kosmiese Profesie wat die koms van die volgende Meester openbaar en verduidelik hoe hy hom kan identifiseer. 'Daar sal binnekort 'n ander' onder julle kom. Hy sal hoog staan ​​onder mans met 'n blink gesig. Hierdie een sal geklee word in 'n enkele kledingstuk van die soort wat u nou ken. Sy skoene sal sag wees, maar tog nie van die vel van diere gemaak word nie. Hy sal die Aarde-leiers nader. Hulle sal sy geloofsbriewe van Hom vra. Hy sal dit voortbring. Sy magie sal groter wees as op aarde - groter as die gesamentlike materialistiese mag van al die leërs. En hulle wat nie na sy woorde let nie, sal van die aarde verwyder word. Hierdie rots is nou heilig - en sal so bly so lank as wat die wêreld bestaan. Gaan heen en versprei my Woord, sodat alle mense met 'n rein hart kan voorberei op sy koms ”(King, nd, vgl. Aetherius Society 2006l).

Die Vereniging het geen poging aangewend om vas te stel wanneer presies hierdie voorspelling nagekom sal word nie. In werklikheid is die koms van hierdie Meester in geheimsinnigheid gehul. In 'n opgetekende toespraak het King gesê dat die 'volgende Meester eers na die aarde sal kom as die tyd reg is, soos deur die Karmic Lords besluit. Dit kan binne tien jaar wees, of dit kan honderd jaar of selfs langer wees. Dit hang af van die mensdom se vordering. Wanneer die mensdom tot 'n sekere stadium ontwikkel en genoeg mense op die leer van geestelike groei staan, sal die karma sodanig wees dat hy kan kom. '

RITUELE

Lede van die Aetherius Society glo dat "diens die sleutel tot menslike redding is en dat hulle hulself toegewy het om te help om die mensdom deur geestelike optrede te genees en op te hef" (Aetherius Society. 2006m). In die begeerte om die mensdom te dien, het George King verskeie kosmiese sendings of bedrywighede begin (Aetherius Society 2006n; vgl Saliba 2003: 134-35); Sommige, soos Mission Prayer Power, Operation Sunbeam, en Operation Space Power gaan voort vandag, ander soos Operation Starlight en Operation Blue Water is voltooi).

Een van hierdie voortdurende missies is Operation Prayer Power het in 1973 (Aetherius Society 2006f) begin. Die doel van hierdie missie is om berg 'gebedsenergie' geskep deur dinamiese gebed, die voordrag van Tibetaanse mantras en die gebruik van mudras, sodat die gebedsenergie in 'n baie gekonsentreerde vorm na die behoeftige gebiede gestuur kan word. Hierdie genesende energie word beheer deur samewerkende Kosmiese Meesters wat 'n apparaat genaamd die Spirituele Energie-verkoeler gebruik om die gebede te herlei.

'N Tweede missie wat deur die Genootskap uitgevoer word, is Operation Sunbeam (Aetherius Society 2006g), wat direk verband hou met die welsyn van die planeet Aarde. Lede van die samelewing gebruik energie wat andersins aangewend sou word vir die goeie van die mensdom en dit direk na die Aarde stuur. Dit ander woorde, dit lei geestelike energie aan wat vir die mensdom vir Moeder Aarde bedoel is. Die eerste oordrag van energie na die Aarde het plaasgevind op September 24, 1966. Sedertdien is meer 600-uitsendings voltooi. Die Aetherius-samelewing meen dat elkeen van hierdie dade wat onbaatsugtig deur sy lede uitgevoer word, help om Karma te balanseer en dus mense nader aan God bring. Hierdie geestelike energie is eintlik geleë op negentien Heilige Berge (Ae therius Society. 2006j), en George King het die toerusting ontwerp en gebou om hierdie oordrag moontlik te maak.

'N Derde missie, genaamd "Operation Space Power" (King 1987; vgl. Aetherius Society 2006e), behels samewerking tussen Interplanetêre Wees en die Aetherius Society om geestelike krag na die aarde uit te straal. 'N Groot intergalaktiese ruimtetuig genaamd "Satelliet nr. 3" stuur 'n paar keer per jaar kosmiese en sonenergieë wat voordelig is vir die menslike geslag en wat deur die Aetherius Society in spesiale ontwerpte "Spiritual Energy Radiators" gestoor word.

Twee ander missies, genaamd "Operation Starlight" (Aetherius Society 2006o) en "Operation Blue Water", (Aetherius Society 2006p) is deur King begin en is met behulp van die Cosmic Masters tussen 1958-1961 en 1963-1964 voltooi. onderskeidelik.

In Operasie StarLight het King geklim na die tops van agtien uit negentien Heilige Berge (Aetherius Society 2006j) waar hy 'n klag van Spi oorgedra het.rituele energie van die Kosmiese Meesters. Hierdie berge word beskryf as 'geestelike energie-batterye' wat nie gelos of uitgeput kan word nie en is dus 'n voortdurende bron van seën vir diegene wat daarop klim. Hulle is kragtige psigiese sentrums en die Aetherius Society reël gereelde pelgrimsreise na hulle toe (Aetherius Society 2006i). Die sukses van die missie word toegeskryf aan King omdat hy 'die karma van die mensdom gemanipuleer het deur sy fisieke poging om die berge te beklim en sy gevorderde vermoëns te gebruik om die verhoogde yogiese trans-staat te bereik wat die energie deur hom laat vloei het' (Aetherius Society 2006o). Volgens Saint Goo-Ling, een van die Kosmiese Meesters, is die sterkste geestelike gebruik wat mense beskikbaar het om "Die twaalf seëninge" op een van hierdie heilige plekke op te sê tydens 'n geestelike druk, ook bekend as 'n 'Magnetiseringstydperk' (Aetherius) Samelewing 2006h).

Operasie Blue Water (vgl. Blaze, ndb), wat na bewering 'n moeilike missie was wat by die psigiese sentrum van die Kalifornië-kus uitgevoer is, het reggemaak wat lede van die samelewing glo 'n ketting in die aarde was, het magnetiese velde veroorsaak deur beide atoom eksperimente van die 1950s en deur die negatiewe gedagtes en dade van mense.

Behalwe 'n Sondagsdiens word weeklikse gebeds- en genesingsdienste gehou. Spesiale dienste word gehou om belangrike gebeure in die geskiedenis van die Genootskap en sy missies (Scribner and Wheeler 2003: 160ff.) Te herdenk.

ORGANISASIE / LEADERSHIP

Die Aetherius Society word bestuur deur drie verskillende rade: die raad van Internasionale Direkteure, wat alle wettige en administratiewe besluite neem; 'n groep van tien senior ingenieursbeamptes wat toesig hou oor die tegniese aspekte van die verskillende missies en operasies; en die Sinode, bestaande uit biskoppe en priesters, wat verantwoordelik is vir al die godsdienstige aspekte van die samelewing, soos tempeldienste en pelgrimstogte (Aetherius Society 2006y; vgl. Barrett, 2011: 121-122; Clarke 2006: 5). Dit bied drie soorte lidmaatskap (Aetherius Society 2006v): (1) 'vol', wat verbintenis en aktiewe deelname aan sy aktiwiteite behels, (2) 'assosieer', vir diegene wat die doelstellings van die samelewing steun, maar nie 'n aktiewe rol, en (3) 'vriend', wat verwys na diegene wat simpatiek met die Vereniging se siening is. Daar is verskillende groeperings van lede. 'Takke' verwys na 'n sentrum waar daar genoeg lidmate is om 'n gemeente te stig. 'N' Groep 'dui die teenwoordigheid van die Vereniging in baie kleiner getalle aan, terwyl' verteenwoordigers 'slegs die teenwoordigheid van een of enkele lede aandui. Scribner en Wheeler (2003: 16-168) merk op dat 'n onderskeid gemaak word tussen 'goeie en' absoluut eersteklas lede 'en dat' die hoogste lede tot geheimhouding gesweer is, en dat die kwesbare geheime van die organisasie op 'n fyn manier beskerm is. ' So 'n onderskeid word nie op die Vereniging se webblad gemaak nie.

Die Vereniging verskaf geen lidmaatskapdata nie. Dit is dus moeilik om te skat hoeveel mense daar is wat in die bogenoemde drie kategorieë lidmaatskap pas. Barrett (2001: 387; 2011: 122) verklaar dat volgens biskop Richard Lawrence, die uitvoerende sekretaris van die Europese hoofkwartier in Londen, die lidmaatskap in die vereniging duisende is. Smith (2003: 91) berig dat die UFO News UK beweer het dat die Aetherius Society 'ongeveer 10,000 mense op sy e-poslys alleen in die Verenigde Koninkryk gehad het.' Clark (2006: 5; vgl. Barrett 2012: 122) skat dat daar in die Verenigde Koninkryk tussen ses en sewehonderd lede en agtduisend op sy poslys is, terwyl Melton (2009: 781) beraam dat daar in die Verenigde State byna sewehonderd op hierdie lys. Hierdie syfers is ietwat gedateer en onvolledig, aangesien dit geen verwysing na lidmaatskap op ander vastelande bevat nie. 'N Redelike skatting sal die aantal volle en geassosieerde lidmaatskap in 2010 op ongeveer drie duisend beloop.

Die Vereniging se Webblad (Aetherius Society 2006w) bevat twee hoofkwartiere, een in Londen en die ander in Hollywood, Kalifornië. Daar is verskeie takke, meer as dertig groepe, en omtrent 'n dosyn of so ander verteenwoordigers. Dit is versprei oor verskeie kontinente, waaronder Noord-Amerika, Europa (hoofsaaklik die Verenigde Koninkryk), Australië en Afrika.

Kwessies / UITDAGINGS

Tot dusver was die Aetherius-samelewing 'n gunstige teenwoordigheid in die gemeenskap van UFO-gebaseerde nuwe godsdienste, en was nie betrokke by die groot kontroversie nie. Dit kan deels te wyte wees aan die feit dat diegene wat by die Genootskap aansluit, volwassenes is en waarskynlik alreeds betrokke was by New Age-praktyke voordat hulle lede geword het. Daarbenewens het die organisasie nie proselytize nie, alhoewel sy lede soms by "promosie-veldtogte" betrokke was. Miller (2008) het na 'n onderhoud met Richard Lawrence by die Vereniging se hoofkwartier in Londen opgemerk dat dit eintlik nooit was om hulself te druk nie vorentoe en het feitlik 'n negatiewe werwingsbeleid. "Sommige Christene bly egter agterdogtig en beskou die Genootskap as 'n" kultus "in die verstandige sin. Een evangeliese webblad (Anonymous 2009) lui: "Interessant genoeg, was daar min of geen kritiek op die Aetherius Society. Daar was geen negatiewe mediaverhale met betrekking tot hierdie groep nie, maar met die regte omstandighede, soos millennialisme of een of ander soort ramp, kan dit 'n gevaarlike groep wees. "

Die oortuigings en praktyke van die Genootskap is egter baie gekritiseer en bespot (bv. Mamer, 2012a, 2012b), hoewel dit nie as 'n bedrieglike kultus wat sy lede manipuleer, veroordeel word nie. Trouens, sommige het uitdruklik gesê dat dit nie in die kriteria van 'n "kultus" (Radcliffe 2007) pas nie. Verskeie van die belangrikste anti-kultus organisasies laat dit nie in hul inligting oor kultusse noem nie. Rick Ross noem byvoorbeeld nie die Aetherius Society of George King in sy lang lys van bewegings (Ross nda) nie, alhoewel hy omtrent 'n halfdosyn skakels daaraan verskaf, waarvan die meeste ontoeganklik is (Ross ndb). Nog 'n anti-kultus internet hulpbron, FACTnet (Fi ght Against Coercive Tactics Network), verlaat ook enige verwysing na die Genootskap en sy stigter (FACTnet. Nd).

Daar is 'n paar oud-lede wat die Genootskap kritiseer omdat dit nie meer voldoen aan die standaarde van 'n Ware pad na Verligting deur Diens nie, en omdat, sedert die dood van George King, sy lede weer eens kindersagtige egospele speel wat die potensiaal om ander te benadeel en is beslis NIE op enige werklike wyse toeskryfbaar aan sy oorspronklike verklaarde sending vir die "verlossing en verligting van die mensdom nie" (Past Aetherius Society Members 2008). Hulle het ook die Genootskap daarvan beskuldig dat hulle gelei word deur 'n paar kraghonger individue wat die gemiddelde lid marginaliseer en rassisties is. Ten spyte van hierdie kritiek, blyk dit min of geen georganiseerde opposisie te wees.

Die Genootskap is bewus van hierdie voortgesette negatiewe reaksies en aktiwiteite van beide lede en oud-lede. Richard Lawrence het in sy verslag oor 'n onlangse buitengewone algemene vergadering in Londen gesê dat "vir ongeveer vyf jaar vals bewerings en kwaadwillige gerugte oor die wêreld versprei is deur 'n handjievol lede en voormalige lede in Engeland wat beweer het om te verteenwoordig Lidmaatskap opinie in hierdie streek. "Hy voeg by:" Al die internasionale direkteure by die Europese hoofkwartier het stewig gestaan, ten spyte van die skelmende pogings, soms van onverwagte kwartiere, om ons te ondermyn "(Lawrence 2012: 1). 'N Kort formele reaksie op kritiek op die gemeenskap se gelowe en aktiwiteite is ook gemaak deur ds. Paul Nugent (2010), 'n direkteur van die Genootskap by sy Amerikaanse hoofkwartier, wat so 'n kritiek borsel deur te verklaar dat die lede van The Aetherius Society het sedert sy stigting "teen die heersende wind van landse onkunde" gegaan.


Verwysings

Abrahamson. Charles. 1994. Die Heilige Berge van die Wêreld. Hollywood, CA: Aetherius Society.

Aetherius Vereniging. 2006a. "Die kosmiese konsep - 'n nuwe siening van ons heelal." Toegang verkry vanaf http://aetherius.org/index.cfm?app=content&SectionID=45 op Maart 23, 2012.

Aetherius Vereniging. 2006b. "Dr. George King, ons stigter. ” Toegang verkry vanaf http://www.aetherius.org/index.cfm?a pp=content&SectionID=29 op Maart 23, 2012.

Aetherius Vereniging. 2006c. “Wysheid van die kosmiese meesters.” Toegang verkry vanaf

http://www.aetherius.org/index.cfm?app=content&SectionID=32 op Maart 23, 2012.

Aetherius Society. 2006d. "Wie is die kosmiese meesters." Toegang verkry vanaf

http://www.aetherius.org/index.cfm?app=content&SectionID=40&PageID=41 op Maart 26, 2012.

Aetherius Vereniging. 2006e. 'Operasie ruimtekrag'. Toegang verkry vanaf http://www.aetherius.org/NewFiles/Operation_Spacepower.html op Maart 23, 2012.

Aetherius Society. 2006f. "Operasiegebedskrag." Toegang verkry vanaf

http://www.aetherius.org/index.cfm?app=content&SectionID=80&PageID=55 op Maart 28, 2012.

Aetherius Vereniging. 2006g. 'Operasie Sunbeam.' Toegang verkry vanaf http://www.aetherius.org/index.cfm?app=content&SectionID=80&PageID=57 op Maart 23, 2012.

Aetherius Society. 2006h. "Magnitiseringsperiodes." Toegang verkry vanaf http://www.aetherius.org/index.cfm?app=content&SectionID=45&PageID=74 op Maart 28, 2012.

Aetherius Vereniging. 2006i. "Bedevaarte na Holy Mountains." Toegang verkry vanaf http://66.241.250.4/index.cfm?app=content&SectionID=79 op Maart 23, 2012.

Aetherius Society, 2006j. "Die Heilige Berge van die Wêreld." Toegang verkry vanaf http://www.aetherius.org/index.cfm?app=content&SectionID=79&PageID=35 op Maart 28, 2012.

Aetherius Vereniging. 2006k. 'Enkele basiese beginsels.' 'Wat is die belangrikste oortuigings van die genootskap?' Toegang verkry vanaf http://www.aetherius.org/index.cfm?app=content&SectionID=40&PageID=48 op Maart 23, 2012.

Aetherius Vereniging. 2006l. 'Die volgende meester.' Toegang verkry vanaf http://www.aetherius.org/index.cfm?app=content&SectionID=154&PageID=412 op Maart 23, 2012.

Aetherius Vereniging. 2006m. "Oor die Aetherius-vereniging?" Toegang verkry vanaf http://www.aetherius.org/index.cfm?app=content&SectionID=28 op Maart 23, 2012.

Aetherius Society. 2006n. "Die Kosmiese Sendings." Toegang vanaf http://www.aetherius.org/index.cfm?app=content&SectionID=80 0n Maart 28, 2012.

Aetherius Society. 2006o. "Bediening StarLight." Toegang verkry vanaf http://www.aetherius.org/index.cfm?app=content&SectionID=80&PageID=93 op Maart 28, 2012.

Aetherius Vereniging. 2006p. "Operasie Blou Water." Toegang verkry vanaf http://www.aetherius.org/index.cfm?app=content&SectionID=99&PageID=235 Maart 28, 2012.

Aetherius Society. 2006q. "Die Twaalf Seëninge." Toegang vanaf http://www.aetherius.org/index.cfm?app=content&SectionID=62 op Maart 28, 2012.

Aetherius Society. 2006r. Aetherius Society, en die Inter-Planetary Existence "The Nine Freedoms", verkry vanaf http://aetherius.org/9freedoms/interplanetary-existence.html op Maart 23, 2012. Vgl ook http://aetherius.org/9freedoms/index.html Toegang verkry op Maart 30, 2012.

Aetherius Society. 2006s. "Wêreldsentrums." Toegang vanaf http://www.aetherius.org/index.cfm?app=content&SectionID=39 op Maart 25, 2012.

Aetherius Society. 2006t. "Wat is die doelwitte van die Aetherius Society?" Toegang verkry vanaf http://www.aetherius.org/index.cfm?app=content&SectionID=40&PageID=47 op Maart 30, 2012.

Aetherius Society. 2006u. "Geskoolde Tydskrifte." Toegang vanaf http://www.aetherius.org/index.cfm?app=content&SectionID=97 op Maart 28, 2012.

Aetherius Society. 2006v. "Lidmaatskap." Toegang verkry vanaf http://www.aetherius.org/index.cfm?app=content&SectionID=42&PageID=19 op Maart 30, 2012.

Aetherius Society. 2006w. "Wêreldsentrums." Toegang vanaf http://www.aetherius.org/index.cfm?app=content&SectionID=39 op Maart 28, 2012.

Aetherius Society. 2006y. "Bestuur van die Vereniging." Toegang verkry vanaf http://www.aetherius.org/index.cfm?app=content&SectionID=28&PageID=54 op Maart 28, 2012.

Aetherius Society Newsletter. 1963. Vol. 2, no. 20 (November), p 3 en vol. 2, no. 21 (Desember), p.4. vgl "Aetherius Society in Los Angeles, Kalifornië (CA)." Toegang verkry vanaf http://www.faqs.org/tax-exempt/CA/Aetherius-Society.html op Maart 29, 2012.

Anoniem. 2009 (20 Oktober). “The Simple Mind's Saviour - Cult of the Week - The Aetherius Society.” Toegang verkry vanaf http://miraclesq.blogspot.com/2009/10/cult-of-week-aetherius-society.html op Maart 30, 2012.

Barrett, V. David. 2002. Die Nuwe Gelowiges: Sektes, "Kultusse" en Alternatiewe Godsdienste. Londen: Cassell en Co.

Barrett, V. David. 2012. Geheime Godsdienste: 'n Volledige Gids tot Hermetiese, Heidense, en Esoteriese Geloof. Londen: Konstabel en Robinson.

Blaze, Chrissie. nda "Wes-meester van joga, dr. George King." Toegang verkry vanaf http://www.chrissieblaze.com/drgeorgeking.shtml op Maart 28, 2012

Chrissie Blaze. ndb "Die globale missies van die Aetherius Society." Toegang verkry vanaf http://www.chrissieblaze.com/globalhealing.shtml accessed op Maart 28, 2012.

Bowker, John, ed. 1997. Die Oxford Woordeboek van Wêreldgodsdienste. New York: Oxford University Press.

Clark, Peter B., ed. 2006. Ensiklopedie van Nuwe Godsdienstige Bewegings. Londen en NY: Routledge.

Kosmiese Stem. 2004. Spesiale jubileum gedenkuitgawe, 24 (herfs).

Ellwood, S. Robert. 1995. “UFO Religious Movements.” Bladsy 393-400 in Amerika se alternatiewe godsdienste, geredigeer deur Timothy Miller. Albany, NY: Staatsuniversiteit van New York Press.

FACTnet. en “Hulpbronne en ondersteuning vir herstel van die dwangpraktyke van kultusse en godsdienste sedert 1993.” Toegang verkry vanaf http://www.factnet.org/cults-sects-index op Maart 22, 2012.

Koning, George. 1962a. Die Twaalf Seëninge: Die Kosmiese Konsep soos Gegee deur die Meester Jesus. Hollywood, CA: Aetherius Society. (Eerste gepubliseer in 1958).

Koning, George. 1962b. Karma en Reïnkarnasie. Hollywood, CA: Aetherius Society.

Koning, George. 1962c. Die Nege Vryhede. Hollywood, CA: Aetherius Society.

Koning, George. 1987. Operasie Ruimte Krag: Die Oplossing Van Die Geestelike Krisis Energie. Hollywood, CA: Aetherius Society.

Koning, George. en "Die volgende meester kom: 'n Lesing deur dr. George King." CD. Hollywood, CA: Aetherius Society.

Lawrence, Richard. 2012. "Grondverskuiwing Stem vir Gewysigde Grondwet by Buitengewone Algemene Vergaderings In Londen." Aetherius Society E-Nuusbrief, April, 2012, p. 1.

Mamer, Karl. 2012a. "Toronto Aetherius Society: Jesus, Venusians, En Some Bad Astronomy." Skeptiese Noord. Toegang verkry vanaf http://www.skepticnorth.com/2012/01/toronto-aetherius-society-jesus-venusians-and-some-bad-astronomy-part-1/ op Maart 29, 2012.

Mamer, Karl. 2012b. "Toronto Aetherius Society: Sy Meester se Stem, Stuff wat Boom gaan, en 'n Gebrek aan Bewyse (Deel II)." Skeptiese Noord. " Toegang verkry vanaf http://www.skepticnorth.com/2012/01/toronto-aetherius-society-his-masters-voice-stuff-that-goes-boom-and-a-lack-of-proof-part-2/ op Maart 29, 2012.

Melton, J. Gordon. 2009. Melton se Ensiklopedie van Amerikaanse Godsdienste. Detroit, MI: Gale Centage Learning.

Miller, Stuart. 2008. "Aetherius Society." Alien Worlds, Uitgawe 4. Toegang verkry vanaf http://alienworldsmag.blogspot.com/ op Maart 29, 2012 .; Vir die volledige onderhoud, sien "The Aetherius Society by Stuart Miller." Toegang verkry vanaf http://www.aetherius.com/alienworldsart op Maart, 30, 2012.

Nugent, Paulus. 2010. "Die Aetherius Society: 'n Reaksie op Kritiek." Toegang vanaf http://paulnugent.tumblr.com/post/1093803177/the-aetherius-society-a-response-to-criticism op Maart 23, 2012.

'Vorige lede van die Aetherius-vereniging.' 2008. "Vorige lede van die Aetherius-vereniging ... .. Laat die Aetherius-vereniging agter!" Toegang verkry vanaf http://pastaetheriussocietymembers.blogspot.com/ op Maart 28, 2012.

Radcliffe, Royce. 2007. "Oor die Aetherius Society." Toegang verkry vanaf http://www.helium.com/items/295165-about-the-aetherius-society on March 302012.

Ross, Rick. nda Die Ross Internet Argiewe vir die bestudering van vernietigende kultusse, kontroversiële groepe en bewegings. Toegang verkry vanaf http://www.rickross.com/ op Maart 22, 2012.

Ross, Rick. ndb "Links." http://www.stelling.nl/simpos/aetherius.htm op Maart 28, 2012.

Saliba, A. John. 1995a. "Godsdienstige afmetings van UFO-verskynsels." Bladsy 15-64 in Die gode het geland: Nuwe godsdienste van ander wêrelde, geredigeer deur James R. Lewis. Albany, NY: Staatsuniversiteit van New York Press.

Saliba, A. John. 1995b. "UFO-kontakfenomeen vanuit 'n sosiopsigologiese perspektief." Bladsy 207-50 in Die gode het geland: Nuwe godsdienste van ander wêrelde, geredigeer deur James R. Lewis. Albany, NY: Staatsuniversiteit van New York Press.

Saliba, John A. 2000a. "Aetherius Society." Pp. 7-10 in UFO's en populêre kultuur: 'n ensiklopedie van kontemporêre mite, geredigeer deur James R. Lewis. Santa Barbara, CA: ABC-CLIO.

Saliba, John A. 2000b. "Aetherius Society." Pp. 359-62 in Odd Gods: New Religions and the Cult Controversy, geredigeer deur James R. Lewis Amherst, NY: Prometheus Books.

Saliba, A. John. 2001. "Aetherius Society." Bladsy 35-38 in Die ensiklopedie van kultusse, sektore en nuwe godsdienste, geredigeer deur James R. Lewis. Amherst, NY: Prometheus Books.

Saliba, A. John. 2003. "Die aarde is 'n gevaarlike plek: die wêreldbeskouing van die Aetherius-samelewing." Pp.123-42 in Die Ensiklopediese Bronboek van UFO-godsdienste, geredigeer deur James R. Lewis. Amherst, NY: Prometheus Books. Eerste gepubliseer in Die Marburg Tydskrif van Godsdiens, 4: 2 (1999). Toegang verkry vanaf http://www.uni-marburg.de/fb03/ivk/mjr/past_issues/1999-2001#1999 op Maart 30, 2012.

Scribner, Scott R., en Gregory Wheeler. 2003. "Kosmiese intelligensies en hul aardse kanaal: 'n veldverslag oor die Aetherius-samelewing. Pp. 157-i71 in Die Ensiklopediese Bronboek van UFO-godsdienste, geredigeer deur James R. Lewis. Amherst, NY: Prometheus Books.

Smith, Simon G. 2003. "Die opening van 'n kanaal van die sterre: die oorsprong en ontwikkeling van die Aetherius-samelewing." Pp. 84-102 in UFO Godsdienste, geredigeer deur Christopher Partridge. Londen en NY: Routledge.

Wallis, Roy. 1974. "The Aetherius Society: A Case Study in the Formation of a Mystagogic Congregation." Sosiologiese oorsig 22: 27-44.

BYKOMENDE HULPBRONNE

Rothstein, Mikael. 2009. "World Savior in Undergarment: The Palpable Jesus of the Aetherius Society." Pp 256-74 in Alternatiewe Christene, geredigeer deur Olav Hammer. Cambridge, Verenigde Koninkryk: Cambridge University Press.

Rothstein, Mikael. 2003. "Die idee van die verlede, die werklikheid van die hede, en die konstruksie van die toekoms: 'n gevallestudie van die Aetherius-samelewing." Pp 143-56 in Ensiklopedie Bronboek van UFO Godsdienste, geredigeer deur James R. Lewis. Amherst, NY: Prometheus Books.

Rothstein, Mikael. 2003. "Hagiografie en teks in die Aetherius Society: Aspekte van die Sosiale Konstruksie van 'n Godsdienstige Leier." Pp 165-93 in Nuwe godsdienste in 'n postmoderne wêreld, geredigeer deur Mikael Rothstein en Reender Kranenborg. Aarhus, DM: Universiteit van Aarhus; ook Pp. 3-24 in Uitheemse Wêrelde: Sosiale en Godsdienstige Dimensies van Buitenaardse Kontak, geredigeer deur Diana G. Tumminia. Syracuse, NY: Syracuse University Press, 2007.

Skrywers:
John A. Saliba
Amanda J. Tellefsen

Post Datum:
4 April 2012

 

Deel